Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Εννέα λόγοι για το μαγικό 9!!

Ασταμάτητος ο Ολυμπιακός σε Ελλάδα και Ευρώπη. Οι "ερυθρόλευκοι" συμπλήρωσαν εννέα σερί ματς αήττητοι. Οι εννέα λόγοι της επιτυχίας τους!
Εννέα λόγοι για το μαγικό 9
Η νίκη του Ολυμπιακού μέσα στο Χάρκοβο επί της Μέταλιστ ήταν η ένατη συνεχόμενη σε όλες τις διοργανώσεις (Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Γιουρόπα Λιγκ) στις οποίες συμμετέχουν οι πρωταθλητές Ελλάδας.
Το συγκεκριμένο σερί των "ερυθρολεύκων" μετράει από τις 22 Ιανουαρίου. Τότε ήταν η τελευταία φορά που είχε γνωρίσει την ήττα στην Ξάνθη από την τοπική ομάδα.
Από εκείνο το ματς ο Ολυμπιακός αγνοεί την ήττα και μάλιστα, χωρίς να έχει δεχθεί γκολ με απολογισμό τερμάτων 18-0. Το σερί ξεκίνησε στο Κύπελλο με τον Πανιώνιο και ακολούθησαν οι νίκες με Εργοτέλη, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ρούμπιν Καζάν, Πανιώνιο, Ρούμπιν Καζάν, ΟΦΗ και Μέταλιστ.
Το gazzetta.gr εξηγεί εννέα λόγους που έχουν οδηγήσει την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε σε αυτό το εντυπωσιακό σερί

Άμυνα
Ένας σημαντικός λόγος της εικόνας που παρουσιάζει ο Ολυμπιακός είναι η άμυνά του. Οι «ερυθρόλευκοι» από τα τέλη Νοεμβρίου δέχονται γκολ με το σταγονόμετρο. Από τις 22 Ιανουαρίου που είχαν χάσει με 1-0 από την Ξάνθη, διατηρούν ανέπαφη την εστία τους. Σε αυτό το διάσημα έχουν μεσολαβήσει 9 ματς με το παθητικό τους να παραμένει μηδενικό.

Πολυφωνία στην επίθεση
Δεν είναι η άμυνα που φέρνει τις επιτυχίες και τα ρεκόρ αλλά και η επίθεση. Ο Ολυμπιακός παρουσιάζει φέτος πλουραλισμό στο σκόραρισμα αφού 14 παίκτες του έχουν μοιραστεί μέχρι τώρα την πίτα. Ακόμα και όταν οι επιθετικοί βρίσκονται σε κακή μέρα, οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκουν λύσεις στο γκολ όχι μόνο από τους μέσους αλλά και από τους αμυντικούς.

Ομοιογένεια
Το καλοκαίρι η διοίκηση προχώρησε σε διψήφιο αριθμό μεταγραφών με αποτέλεσμα στην αρχή της χρονιάς ο Ερνέστο Βαλβέρδε να κάνει πειραματισμούς μέχρι να βρει το κατάλληλο σχήμα. Πλέον ο Ισπανός προπονητής δείχνει να έχει βρει ομοιογένεια και χημεία με τα αποτελέσματα να δικαιώνουν τη δουλειά που γίνεται στο Ρέντη.

Εμπειρία Βαλβέρδε
Καθοριστικό ρόλο στο πρόσωπο που εμφανίζει ο Ολυμπιακός έχει παίξει η εικόνα του Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» είναι σαφώς πιο έμπειρος από την πρώτη του θητεία κάτι που φαίνεται περισσότερο στα ματς της Ευρώπης, στα οποία ο Ολυμπιακός έχει μάθει να παίρνει το αποτέλεσμα που θέλει.

Διοίκηση
Η παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη προσδίδει σιγουριά με αποτέλεσμα οι πρωταθλητές να είναι αυτή τη στιγμή το πιο υγιές σωματείο στην Ελλάδα. Η διοίκηση είναι από την αρχή της σεζόν δίπλα στην ομάδα και την στηρίζει στα δύσκολα. Όταν δηλαδή ο Ολυμπιακός έμεινε εκτός Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και όταν έχασε πολύτιμο έδαφος στο πρωτάθλημα.

Κόσμος
Μπορεί να είναι χιλιοειπωμένο, όμως ο κόσμος του Ολυμπιακού αποτελεί τον δωδέκατο παίκτη της ομάδας. Είναι διαρκώς δίπλα στην προσπάθεια των «ερυθρολεύκων» τόσο στα εύκολα ματς όσο και στα δύσκολα. Ακόμα και στο παγωμένο Καζάν οι φίλοι του Ολυμπιακού έκαναν αισθητή την παρουσία τους.

«Διπλά» στην Ευρώπη
Μετά τις νίκες στο Καζάν και στο Χάρκοβο επί της Ρούμπιν και της Μέταλιστ, ο Ολυμπιακός μπορεί να διευρύνει ακόμα περισσότερο το νικηφόρο σερί του. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε έχει μάθει πλέον να παίρνει νίκες εκτός έδρας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και έχει αποβάλλει το κόμπλεξ που εμφάνιζε τα προηγούμενα χρόνια.

Χειμερινές μεταγραφές
Σε τρεις μεταγραφές προχώρησε ο Ολυμπιακός τον Δεκέμβρη και μέχρι στιγμής έχει πάρει πολύτιμες βοήθειες και από τις τρεις. Ο Ρόι Κάρολ ήταν ο μεγάλος ήρωας στη νίκη του Καζάν επί της Ρούμπιν, ο Ντιόγκο βοήθησε με το γκολ του στη νίκη επί του Πανιωνίου στο «Γ. Καραϊσκάκης», ενώ ο Καζίμ Ρίτσαρντς εδραίωσε το «διπλό» του Ολυμπιακού στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ.

Πλήρες ρόστερ
Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο για να αντέξει μια ομάδα μέχρι τέλους σε τρεις διοργανώσεις πρέπει να έχει πλήρες ρόστερ. Ο Ολυμπιακός από την αρχή της σεζόν έχει ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς, ωστόσο έχει τη δυνατότητα να καλύπτει κάθε φορά τα κενά που δημιουργούνται χάρη στις πολλαπλές επιλογές που έχει ο Ερνέστο Βαλβέρδε στα χέρια του.
πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: