Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Προχωρούν οι εξελίξεις, ανοίγει ο δρόμος

Με πρωτοβουλία του Θεόδωρου Καράογλου κατατέθηκε χθες η Τροπολογία-Προσθήκη στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, για την αξιοποίηση του χώρου των αθλητικών εγκαταστάσεων του Γυμναστικού Συλλόγου στην περιοχή «Χορτατζήδες» του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Πιο συγκεκριμένα και όπως επισημαίνεται από την πλευρά του Θόδωρου Καράογλου μέσω του γραφείου του: «... Ο Θόδωρος Καράογλου και 50 ακόμη βουλευτές προχώρησαν σήμερα (σ.σ. χθες) με την υπογραφή της Τροπολογίας αυτής, σε μία υπεροκομματική κίνηση, με σκοπό την στήριξη και την ανάδειξη του αθλητισμού και του πολιτισμού στην πόλη της Θεσσαλονίκης με την κατασκευή ενός μεγάλου έργου ευρωπαϊκών προτύπων. Με την τροπολογία αυτή, δίνεται η νομοθετική δυνατότητα για τη μελλοντική πραγματοποίηση ενός σημαντικού έργου πνοής, που θα στεγάζει τις γενικές αθλητικές εγκαταστάσεις του Γ.Σ. και θα λειτουργήσει συμπληρωματικά στον ενιαίο αθλητικό άξονα της περιοχής, που πλαισιώνεται από το Καυντατζόγλειο Εθνικό Στάδιο, το Μουσείο Αθλητισμού και το Κολυμβητήριο».

Εμπορικού χαρακτήρα

Παράλληλα, θα πρέπει να καταγραφεί ότι κατοχυρώνεται νομοθετικά η δημιουργία και εγκαταστάσεων εμπορικού χαρακτήρα, συμπληρωματικών με τις αθλητικές εγκαταστάσεις, οι οποίες εμπορικού χαρακτήρα εγκαταστάσεις, εξασφαλίζουν αφενός μεν την υλοποίηση του συνόλου του έργου και αφετέρου θα εξασφαλίζουν σημαντικά έσοδα απαραίτητα για τη βιωσιμότητα του Γ.Σ. Ηρακλής. Μέσα στον κεντρικό πυρήνα της πόλης θα δημιουργηθεί ένα έργο σύγχρονων προδιαγραφών, που θα αναβαθμίσει την περιοχή, αλλά και το θεσμό του αθλητισμού παρέχοντας σύγχρονες υποδομές και υπηρεσίες για αθλητές, συλλόγους, δημοσιογράφους και επισκέπτες. Σύμφωνα με τα διεθνή δεδομένα και τις σχετικές προδιαγραφές, οι απαιτούμενες βασικές λειτουργικές ενότητες, όπως καταγράφονται στο κείμενο της τροπολογίας, θα είναι κατά προσέγγιση:
- Οι χώροι αθλητικής δραστηριότητας, που περιλαμβάνουν τον κυρίως αγωνιστικό χώρο και τις κερκίδες των θεατών.
- Οι συμπληρωματικοί χώροι της αθλητικής δραστηριότητας, που αποτελούνται από τα αποδυτήρια, τις αίθουσες αθλημάτων, τα προπονητήρια και τους χώρους προθέρμανσης καθώς και τα βοηθητικά κλειστά γήπεδα προπόνησης.
- Οι χώροι ιατρικής υποστήριξης των αθλητών, δηλαδή το ιατρείο, ο χώρος anti – dopping control και οι χώροι αποκατάστασης αθλητών.
- Οι χώροι εξυπηρέτησης κοινού, διοίκησης, δημοσιογράφων – μέσων μαζικής ενημέρωσης και επισήμων.
- Οι βοηθητικοί χώροι που καλύπτουν τις ανάγκες των Ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων καθώς και των εργαστηρίων αποθηκών κλπ.metrosport

Δεν υπάρχουν σχόλια: