Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Τα up and down του Καπετάνου!!

Από βασικός επί Τσιώλη, μόνιμα εκτός με Πρόμπιερζ και επάνοδος με Μασάδο.
Τα up and down του Καπετάνου
Ένας παίκτης που άκουσε πολλά από την κερκίδα και αμφισβητήθηκε έντονα φέτος ήταν ο Κώστας Καπετάνος, η πορεία του οποίου και η αντιμετώπισή του από τους τέσσερις προπονητές που κάθισαν στον πάγκο, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Ειδικό ρόλο σκοπεύει να αναθέσει ο Μανουέλ Μασάδο στον Κώστα Καπετάνο στον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Ο Πορτογάλος δείχνει ότι εμπιστεύεται αρκετά τον Έλληνα χαφ, που ομολογουμένως ήταν από αυτούς που αμφισβητήθηκαν έντονα από τους οπαδούς της ομάδας.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει και η φετινή του παρουσία στην ομάδα και το πώς άλλαζε ο χρόνος συμμετοχής του στο πρωτάθλημα ανάλογα με τον προπονητή που ήταν στον πάγκο. Με τον Σάκη Τσιώλη λοιπόν στον πάγκο του Άρη ο Καπετάνος ήταν βασικός και αναντικατάστατος, αφού άλλωστε αποτελούσε και προσωπική του επιλογή. Έπαιξε λοιπόν 95 λεπτά με τον ΠΑΣ Γιάννενα (εκτός), 96’ με τον Ατρόμητο (εντός), 95’ με την Ξάνθη (εντός), 94’ με τον Εργοτέλη (εκτός), 94’ με τον ΠΑΟΚ εντός και 47’ με την ΑΕΚ (εκτός) στο μοναδικό παιχνίδι που δεν ξεκίνησε βασικός και μπήκε ως αλλαγή. Συνολικά επί Τσιώλη ο Καπετάνος μετρούσε 521’ συμμετοχής στο πρωτάθλημα.
Η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία και τη έλευση του Μίχαλ Πρόμπιερζ έφερε τα πάνω κάτω. Από βασικός ο Έλληνας ποδοσφαιριστής βρέθηκε στην κερκίδα, καθώς ο Πολωνός τον άφησε εκτός αποστολής σε τρία σερί παιχνίδια (Ολυμπιακός-εντός, ΟΦΗ-εκτός και Πανιώνιο-εκτός), έπαιξε ως αλλαγή 15 λεπτά με τον Παναθηναϊκό (εντός), ήταν στην αποστολή αλλά δεν αγωνίστηκε με τον Αστέρα (εκτός) και τον Παναιτωλικό (εντός), ενώ έπαιξε ως αλλαγή για 48 λεπτά με τη Δόξα (εντός) και 26 λεπτά με την Κέρκυρα (εντός). Επί ημερών του Πολωνού ο Καπετάνος αγωνίστηκε μόλις 89 λεπτά!
Στην προσωρινή κατάσταση με τον Γιάννη Μιχαλήτσο η κατάσταση δεν άλλαξε προσωρινά, αφού έμεινε εκτός αποστολής από το εντός έδρας ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα και αγωνίστηκε ως αλλαγή για 17 λεπτά στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο.
Σε αντίθεση με τον Πρόμπιερζ, ο Μανουέλ Μασάδο εκτίμησε τις ικανότητες του Καπετάνου, ο οποίος άμεσα επανήλθε στην ενδεκάδα με γεμάτες συμμετοχές. Έπαιξε 94’ με τον Λεβαδειακό (εκτός), 94’ με τη Δόξα (εκτός), 84’ βασικός με την Ξάνθη (εκτός), 77’ βασικός με τον Εργοτέλη εντός, 38’ λεπτά αλλαγή στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ και 67’ βασικός με την ΑΕΚ. Με Μασάδο στον πάγκο ο Έλληνας χαφ έχει παίξει 454’.
Αυτό που ουσιαστικά κατάφερε να αποδείξει ο Καπετάνος επί ημερών Μασάδο είναι ότι ο Τσιώλης δεν τον εμπιστευόταν μόνο επειδή ήταν δική του επιλογή αλλά προφανώς γιατί είχε κάποια χαρακτηριστικά τα οποία εκτιμά και ο Πορτογάλος.
Πηγή: allaboutaris.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: