Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Άλλαξε η μενταλιτέ του!!

Η νέα νίκη του Ολυμπιακού εκτός έδρας σε ένα ακόμη ευρωπαικό του αγώνα, αποδεικνύει με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι άφησε στο χρονοντούλαπο την κατάρα του παρελθόντος και έχει αλλάξει οριστικά πρόσωπο και μενταλιτέ στην Ευρώπη. Γράφει ο Γιάννης Δάρας.
Άλλαξε η μενταλιτέ του
Από την αρχή της εφετινής ευρωπαικής του διαδρομής έπαιζε καλά εκτός έδρας. Στην Αγγλία και την Γερμανία δεν πήρε αυτό που εδικαιούτο αλλά νίκησε στη Μασσαλία, στη Μόσχα και τώρα στο Χάρκοβο. Μπορεί να μην προκρίθηκε -άδικα- στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά πολέμησε και με το σπαθί του έχει φθάσει να διεκδικεί μια θέση στους οκτώ του Γιουρόπα Λιγκ.
Ανεξάρτητα από το αν τελικά προκριθεί, φαίνεται πως έχει εξορκίσει τα φαντάσματα του παρελθόντος που τον ήθελαν να ξεκινάει με ήττα σε κάθε παιχνίδι μακριά από την έδρα του. Ακόμη και εκεί όπου προηγείτο καθαρά, όπως πριν από πολλά χρόνια στο Μόλντε και το Οπόρτο, δεν κατάφερνε να φύγει με θετικό αποτέλεσμα. Ακόμη και εκεί που έπαιζε καλά, κάτι λάθος έκανε στο τέλος και το πλήρωνε ακριβά.
Από τον περασμένο Σεπτέμβριο είχαμε γράψει πως κάτι έχει αλλάξει. Παίζει πιο ανοικτά, πιο επιθετικά, κάνει ευκαιρίες, "κτυπάει" κάθε παιχνίδι. Αυτό έκανε και στο Εμιρέιτς, στο γήπεδο της Ντόρτομουντ αλλά και στο Βελοντρόμ. Τελικά μόνο στη Μασσαλία πήρε τη νίκη στο Τσάμπινος Λιγκ για να συνεχίσει το ίδιο καλά και στην ανατολική Ευρώπη όπου δεν κάμφθηκε από τις πολικές θερμοκρασίες.
Στο παιχνίδι με την Μέταλιστ μας έκανε εντύπωση το διαρκές πρέσινγκ των επιθετικών του μέχρι το τελευταάιο δευτερόλεπτο, αλλά και κάτι ακόμη πιο σημαντικό.
Το γεγονός πως ενώ κέρδιζε 1-0, οι αμυντικοί και οι μέσοι του δέν έριχναν τη μπάλα στο γάμο του καραγκιόζη ή ποιος θα την πάει πιο μακριά, προκειμένου να κερδίσουν χρόνο αλλά κατέβαζαν τη μπάλα, έκαναν συνδυασμούς, ριψοκίνδυνους ορισμένες φορές είναι αλήθεια, έβρισκαν ο ένας τον άλλο, χωρίς πανικό στην άμυνα ή έξω από την περιοχή. Εδειχναν σιγουριά και αυτοπεποίθηση, σου μετέδιδαν πως και λάθος να κάνουν θα το διορθώσουν
Αυτό φανερώνει πως έχει αλλάξει η ψυχολογία και το σκεπτικό των παικτών του. Πως απέβαλαν τη νοοτροπία της υποδεέστερης ομάδος σε σχέση με τα άλλα ευρωπαικά κλαμπ και στοχεύουν ψηλά.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: