Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Κερδίζει πλέον από συνήθεια!!

Είναι γεγονός. Ο Ολυμπιακός είχε από πέρυσι ευρωπαϊκή ταυτότητα. Τρίτο συνεχόμενο διπλό στην Ευρώπη (μετά από Μαρσέιγ, Ρούμπιν) δεν είναι κάτι το συνηθισμένο για ελληνική ομάδα. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.
Κερδίζει πλέον από συνήθεια
Για την ομάδα του Βαλβέρδε όμως (χθες τουλάχιστον) ήταν εύκολο κι απλό. Δεν χρειάστηκε να κάνει κάποια υπέρβαση ο Ολυμπιακός ή υπερπροσπάθεια.
Αντίθετα, και ειδικά στο Α' ημίχρονο, ήταν από μέτριος έως κακός. Εστω όμως και με αυτήν την απόδοση έφυγε από το Χάρκοβο με το 1-0.
Επειδή όπως είπαμε έχει αποκτήσει ταυτότητα σαν ομάδα. Ακόμα κι όταν δεν φτάνει σε υψηλά επίπεδα απόδοσης, ξέρει πώς να σταθεί στο γήπεδο. Ξέρει πώς να αμυνθεί σωστά και πώς να βγει στην κόντρα. Μια ομάδα που κερδίζει πλέον από συνήθεια. Σε ματς όμως για τους «16» του Γιουρόπα Λιγκ, που μετά το 1-0 άνοιξε διάπλατα τον δρόμο για τους «8». Εστω και στο ρελαντί, ο Ολυμπιακός πήρε αυτό που ήθελε. Δεν κινδύνευσε ιδιαίτερα κι αν οι Τζιμπούρ - Μιραλάς ήταν συνεργάσιμοι, θα μπορούσε να έχει φύγει με μεγαλύτερο σκορ.
Σίγουρα αυτό το ταξίδι του Ολυμπιακού στην Ευρώπη έχει ακόμα δρόμο. Κι αν η κλήρωση την άλλη Παρασκευή στη Νιόν έχει δρόμο, αυτός μπορεί να έχει παραπάνω από μία στάση...
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: