Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

«Ισονομία για όλους»

30714_11
Ο πρόεδρος της Κοινωνίας Μελών Άρη, Πάνος Στεφανίδης, φιλοξενήθηκε στον Arena FM 89,4 και μίλησε για όλα αυτά που συμβαίνουν στους «κίτρινους» τον τελευταίο καιρό. Αναφέρθηκε στις φορολογικές ενημερώσεις και στις αδειοδοτήσεις των ομάδων και αναρωτιέται γιατί ο Άρη έχει διαφορετική αντιμετώπιση.
Αναλυτικά τα όσα είπε:
«Αυτό που γίνεται είναι πραγματικά απαράδεκτο, είναι ένα θέμα το οποίο το διαχειρίζεται η ΠΑΕ και για αυτό τον λόγο δεν είχαμε μιλήσει μέχρι στιγμής. Αλλά μέχρι εδώ, είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει. Από το καλοκαίρι είχαμε τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Παναθηναϊκό οι οποίοι δεν πήραν αδειοδότηση από την UEFA, μπορέσανε όμως να προχωρήσουν  κανονικά στις μεταγραφές και ενίσχυσαν τις ομάδες τους. Βλέπω τον ΟΦΗ και αναρωτιέμαι εγώ προσωπικά αν ο Σίσιτς ο οποίος αποκτήθηκε, αν έχει προσκομίσει την φορολογική ενημερότητα και επίσης αναρωτιέμαι για την περίπτωση του ΠΑΟΚ και πως αυτή ομάδα παίρνει φορολογική ενημερότητα, όταν έχει εκατομμύρια χρέη παγωμένα τα οποία είναι σε αναστολή με απόφαση δικαστηρίων. Εκεί που τρελαίνομαι είναι όταν βλέπω την βεβαίωση που μας χορηγεί και μας η ΠΑΕ την οποία πήρε από την ΦΑΕ Θεσσαλονίκης και στην οποία φαίνονται το σύνολο των χρεών του Άρη εκ των οποίων το μεγαλύτερο μέρος είναι ρυθμισμένο και το άλλο μέρος είναι σε αναστολή με βάση δικαστική απόφαση. Τι διαφορετικό έχει δηλαδή αυτή η βεβαίωση που προσκομίζει η ΠΑΕ Άρης από τον χαρτί που προσκομίζει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ; Γιατί ο Άρης αντιμετωπίζεται με αυτόν τον τρόπο; Πιστεύουν ότι έχουμε διοικητική αστάθεια και ότι μπορούν να μας κάνουν ότι θέλουν; Αυτό με ενοχλεί είναι η άνιση αντιμετώπιση, θέλουμε ισονομία για όλους. Ότι ισχύει για τον έναν πρέπει να ισχύει και για τον άλλον».
Για το γεγονός ότι δεν έχει φορολογική ενημερότητα ο Άρης: «Δηλαδή έχουν όλες οι υπόλοιπες ομάδες; Το καλοκαίρι ο Άρης είχε φορολογική ενημερότητα, δεν άλλαξε τίποτα από τότε, ότι χαρτιά είχαμε το καλοκαίρι, έχουμε και τώρα. Τώρα αν υπάρχει η παραμικρή διαφοροποίηση αυτό είναι γιατί υπάρχει αναστολή των χρεών με δικαστική απόφαση . Και το ξαναλέω ότι δεν είναι ο Άρης η μοναδική ομάδα η οποία έχει αναστολή χρεών».
Για την επόμενη κίνηση: «Θα κατέβει ο πρόεδρος της ΠΑΕ στην Αθήνα, και πρέπει οπωσδήποτε να βρεθεί λύση, μπορεί να είμαστε σε πολύ άσχημη βαθμολογική θέση αλλά κανένας δεν μπορεί να μας στερήσει το δικαίωμα να παλέψουμε. Έχουμε που έχουμε τον περιορισμό στις μεταγραφές δεν μπορεί να μας κάνουν πόλεμο και με αυτόν τον τρόπο. Θα πάμε όπου χρειαστεί».
Για ποδοσφαιριστές που ήταν απλήρωτοι: «Ήταν απλήρωτος ο Ουντότζι ο οποίος είχε εισπράξει 29.000 ευρώ. Αλλά για να πούμε τα πράγματα όπως έχουν ο Ουντότζι είχε μια δόση 20000 ευρώ τον Ιούλιο τη οποία την πήρε, μια δόση 9000 ευρώ για τις 30 Σεπτέμβριου την οποία την πληρώθηκε μέσα Νοέμβρη και είχε άλλη μια δόση για τις 30 Οκτωβρίου που είχε συμφωνήσει να την παραλάβει μετά τον ματς με τον Ολυμπιακό. Αλλά προτίμησε την προηγούμενη βδομάδα, πριν το ματς με τον Ολυμπιακό να πάει να κλείσει τον λογαριασμό του, ήταν προαποφασισμένο και ήθελε να κινηθεί με αυτόν τον τρόπο. Άμα θυμάστε τον είχα προκαλέσει μέσα από την εκπομπή σας, όταν του είπα ότι τα λεφτά του είναι εκεί να πάει να τα πάρει και δεν πήγαινε. Ας κρίνει ο καθένας μόνος του.
Υπάρχουν εκκρεμότητες από την διοίκηση Ηλιάδη, λένε ότι πληρώθηκε το 44, τίποτα δεν πληρώθηκε, έχει γίνει εκχώρηση μέσω του 44 στον ΟΠΑΠ».
Για την ΚΜΑ: «Εμένα δεν με ενδιαφέρει τι κόντρα υπάρχει ανάμεσα σε πρόσωπα, αυτό που γίνεται με τον Άρη είναι απαράδεκτο. Εμείς σαν κοινωνία μελών μας ενδιαφέρει να κάνουμε πέρα  τα όποια προσωπικά έχουμε, βρισκόμαστε σε μεγάλο κίνδυνο και πρέπει να ενωθούμε. Να υπάρχει ισονομία για όλους, δεν μπορεί κανένας να πατάει πάνω στο πτώμα του Άρη, άμα είναι να μας διαλύσουνε, θα τους διαλύσουμε και εμείς».
Πηγή: arenafm.gr

«Παίζουν για πάρτη τους»!

No 792747
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο βετεράνος διεθνής άσος και μέλος της “χρυσής ομάδας” του ΠΑΟΚ στη δεκαετία του ’70, Χρήστος Τερζανίδης. Αναφέρθηκε στον Χούμπ Στέφενς και τόνισε ότι κριτική μπορεί να γίνει στον Ολλανδό τεχνικό αφού ολοκληρωθούν και οι μεταγραφές Ιανουαρίου. Τόνισε, ωστόσο, πως δεν υπάρχει χημεία στην ομάδα, λέγοντας δύο φορές κατά την διάρκεια της συνέντευξης ότι “οι παίκτες του ΠΑΟΚ παίζουν για την πάρτη τους”!
Αναλυτικά, όσα είπε ο Χρήστος Τερζανίδης:
Για την ήττα από τον Πανιώνιο: “Έπρεπε να το περιμένουμε. Μια ομάδα δε μπορεί να κερδίζει πάντα στο 90′. Κάποια στιγμή θα έφευγε η τύχη και αυτό που έγινε ήταν κάτι το αναμενόμενο. Δεν είναι δυνατόν να χάνεις από έναν Πανιώνιο των τόσων προβλημάτων και να δέχεσαι γκολ από δύο στημένες φάσεις. Ο προπονητής αυτό που πρέπει να κάνει είναι να βγάζει από τους παίκτες το 100%. Αυτή την στιγμή στον ΠΑΟΚ ο κάθε παίκτης παίζει για τον εαυτό του. Παίζει για την πάρτη του, που λένε…”.
Για τις δηλώσεις του Τζαβέλα ότι η ομάδα “δεν έχει βγει στο γήπεδο” μετά τις γιορτές: “Δεν είναι δικαιολογία αυτά που λέει ο Τζαβέλας πως η ομάδα δεν μπήκε ποτέ στο γήπεδο. Η ομάδα δεν έχει εντυπωσιάσει και οι μεταγραφές δεν έχουν βγει. Ο Σαββίδης έχει ανεβάσει τον πήχη, όμως οι παίκτες δεν έχουν χημεία και παίζουν για την πάρτη τους”.
Για τις δοκιμές που κάνει σε θέσεις και συστήματα ο Στέφενς: “Κάθε προπονητής βλέπει ποιους έχει και ποιους εμπιστεύεται. Δεν μπορώ να του ρίξω ευθύνες για την τακτική. Μπορώ να ρίξω ευθύνες στο σύνολο. Θα ρίξω ευθύνες στον Στέφενς για τις τωρινές μεταγραφές, καθώς δεν είχε κάνει μεταγραφές πιο πριν. Από εκεί και πέρα, σαν ομάδα δε μπορεί να αποδώσει. Ατομικά οι παίκτες είναι καλοί, όμως ακόμη και στις νίκες η ομάδα δεν πείθει”.
Για τις επιλογές να παίξουν άμεσα οι Μαντούρο και Μάρτενς: “Αυτό μας λέει πως ο προπονητής δεν εμπιστεύεται τους άλλους παίκτες. Παρόλα αυτά και τον… Μαραντόνα να φέρεις αύριο δεν θα αλλάξει τίποτα. Είναι ομαδικό άθλημα το ποδόσφαιρο και πρέπει να υπάρχει συνεργασία σε όλες τις γραμμές. Δεν μπορεί να φέρει αλλαγή ένας παίκτης. Δεν υπάρχει συνοχή στις γραμμές και το κέντρο είναι προβληματικό. Δεν βοηθάει, ούτε στην άμυνα, ούτε στην επίθεση”.
Για το αν ο Γκαρσία θα μπορούσε να βοηθήσει στον τωρινό ΠΑΟΚ: “Ο Γκαρσία βρίσκεται στην δύση της καριέρας του και ο Στέφενς, αλλά και ο Σαββίδης, θέλουν νέους παίκτες. Έγιναν διάφορα πράγματα σ’ αυτήν την υπόθεση και με τον προπονητή και με τον μεγαλομέτοχο”.
Για τους στόχους του ΠΑΟΚ στο υπόλοιπο της σεζόν: “Ο στόχος είναι το κύπελλο, καθώς πρωτάθλημα και Γιουρόπα Λιγκ δεν υπάρχουν. Η δεύτερη θέση πρέπει να θεωρείται δεδομένη για να διεκδικήσει πάλι το Τσάμπιονς λιγκ”.
Για το αν υπάρχει πρόβλημα που δεν βρίσκεται συνέχεια κοντά στην ομάδα ο Ιβάν Σαββίδης: “Δεν υπάρχει πρόβλημα, από την στιγμή που πληρώνονται οι ποδοσφαιριστές. Ο ποδοσφαιριστής δεν χρειάζεται έναν μπαμπούλα από πάνω του. Είναι επαγγελματίες οι παίκτες και εφόσον πληρώνονται δεν χρειάζεται πολλά πάρε-δώσε με τους παράγοντες”.
Για τις ευθύνες που θα έχει στο μέλλον ο Στέφενς: “Οι προπονητές πρέπει να μένουν πολλά χρόνια. Εμείς είμαστε τριτοκοσμική χώρα στο ποδόσφαιρο. Οι μισοί πρόεδροι δεν έχουν δικαίωμα να διοικούν ομάδες και οι μισές ομάδες δεν πληρούν όλες τις προϋποθέσεις. Εμείς, όμως, είμαστε ΠΑΟΚ και δεν μπορούν να μας απασχολούν όλα αυτά. Πρέπει να δώσουμε το δικαίωμα στον Στέφενς να αποφασίσει το τι πρέπει να γίνει, ποιοι πρέπει να φύγουν και ποιοι πρέπει να μείνουν”.
Πηγή: arenafm.gr

Συνάντηση με Θεοχάρη!!

xaris
Το ταξίδι του προέδρου της ΠΑΕ Άρης, Λάμπρου Σκόρδα, στην Αθήνα έχει ως σκοπό τη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών, Χάρη Θεοχάρη.
Στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε το Σάββατο, ο Λάμπρος Σκόρδας τόνισε ότι θα φτάσει μέχρι και τα ανώτατα κλιμάκια, προκειμένου να λύσει το θέμα των δελτίων. Ο ισχυρός άνδρας των κιτρινόμαυρων περιμένει την επιστροφή του Γ.Γ. του Υπουργείου από το εξωτερικό και στη συνέχεια θα επιδιώξει να συνομιλήσει μαζί του, προσπαθώντας να εξασφαλίσει όλα εκείνα τα έγγραφα που θα αναγκάσουν την ΕΠΟ να εκδώσει τα δελτία. Το ταξίδι του Σκόρδα στην Αθήνα αναμένεται να πραγματοποιηθεί το αργότερο μέχρι και την Πέμπτη, έτσι ώστε αν τα καταφέρει, οι παίκτες να είναι διαθέσιμοι για τον αγώνα με τον Λεβαδειακό την Κυριακή.
Πηγή: arenafm.gr

Ανακοίνωση Σ.Φ. ΠΑΟΚ κατά Πολιτείας!!

OPADOI+PAOK+NEA+SMYRNI
Ανακοίνωση με την οποία καυτηριάζει την απαγόρευση της αστυνομίας στους οπαδούς του ΠΑΟΚ να βρεθούν στη Νέα Σμύρνη για τον αγώνα με τον Πανιώνιο, αλλά και για την απαθή στάση της “ασπρόμαυρης” ΠΑΕ, εξέδωσε ο Σ.Φ. ΠΑΟΚ.
Αναλυτικά:
“ΕΛ.(Λ).ΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ
Άρθρο 5, παράγραφος 4 του Συντάγματος της Ελλάδας: «Απαγορεύονται ατομικά διοικητικά μέτρα που περιορίζουν σε οποιονδήποτε Έλληνα την ελεύθερη κίνηση ή εγκατάσταση στη Χώρα, καθώς και την ελεύθερη έξοδο και είσοδο σε αυτήν [.]»
Άρθρο 4, παράγραφος 1 του Συντάγματος της Ελλάδας: «Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου». Για άλλη μια φορά, στις 16 Ιανουαρίου 2014, αποδείχθηκε πως το Σύνταγμα και οι νόμοι σε αυτή τη χώρα υπάρχουν μόνο στα χαρτιά. Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι:
O ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τον Πανιώνιο στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, ένα γήπεδο στο οποίο έχουμε βρεθεί πάμπολλες φορές, όχι μόνο χωρίς να έχει σημειωθεί ποτέ το παραμικρό με τους οπαδούς του Πανιωνίου, αλλά έχουμε φωνάξει από κοινού συνθήματα ενάντια στην αστυνομία και την καταστολή. Αυτό μάλλον ενόχλησε και ενοχλεί τους ιθύνοντες της κυβέρνησης και της αστυνομίας και έτσι την Πέμπτη το πρωί, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός, ξύπνησε στραβά και αποφάσισε να απαγορέψει όχι μόνο την οργανωμένη μετακίνηση οπαδών του ΠΑΟΚ, αλλά και κάθε διάθεση εισιτηρίων, «για σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας». Κάνοντας έτσι το Σύνταγμα ξεσκονόπανο (κάτι βέβαια που το συνηθίζουν οι κυβερνήσεις αυτού του τόπου), ο Γιάννης Ανδριανός, ως άξιος συνεχιστής των Λιάνη-Ορφανού-Ιωαννίδη και δεν συμμαζεύεται, απαγορεύει σε πολίτες αυτού του τόπου να μετακινηθούν στα όρια της επικράτειάς του, ομολογώντας, παράλληλα, ότι δεν είναι ικανοί να διασφαλίσουν τη δημόσια τάξη και ασφάλεια.
Φοβούνται για αυτή, σε ένα γήπεδο μάλιστα που τα μόνα επεισόδια που σημειώθηκαν έγιναν όταν αφέθηκαν να ξεχαρμανιάσουν οι χακί διμοιρίες της πρωτεύουσας πάνω σε 1.000 οπαδούς του ΠΑΟΚ. Η πραγματικότητα είναι απλή: Δεν θέλουν στα γήπεδα να ακούγεται τίποτα που τους ενοχλεί, θέλουν τους οπαδούς σε καταστολή και σε κόντρα, θέλουν τα γήπεδα χώρους αποστειρωμένους και άοσμους, και όχι μικρογραφίες της κοινωνίας, θέλουν να στρέψουν την κοινή γνώμη ενάντια σε ένα κομμάτι της κοινωνίας ενεργό και δραστήριο. Το μίσος και η εκδικητικότητά τους απέναντι στο λαό του ΠΑΟΚ είναι ακόμη μεγαλύτερο. Σε εμάς πρωτοεφαρμόστηκε ο έλεγχος του τόπου καταγωγής στις ταυτότητες, λες και είμαστε πολίτες άλλου κράτους.
Απαγορεύτηκαν μετακινήσεις και εκδρομές, κυνηγήθηκαν και φυλακίστηκαν οπαδοί μας με τα ιδιώνυμα, και -φυσικά-, είχαμε και την πολύκροτη «εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης» με τις άδικες προφυλακίσεις των οπαδών μας που ταλαιπωρεί ακόμη εκατοντάδες συνοπαδούς μας (αλλά φέρνει έσοδα στα δημόσια ταμεία, οπότε όλα καλά). Ακόμη και φέτος, έχουν επιτραπεί μετακινήσεις οπαδών σε πολλές έδρες. Σε έδρες που σημειώθηκαν επεισόδια, αλλά «δεν είδαν, δεν άκουσαν». Εμείς δεν ζητάμε να κοπούν οι εκδρομές των άλλων.
Εμείς ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ το αυτονόητο: Να πηγαίνουμε σε όλα τα γήπεδα που αγωνίζεται ο ΠΑΟΚ. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μας το απαγορεύσει. Καμία δημόσια ασφάλεια και τάξη δεν κινδυνεύει από ένα παιχνίδι δύο ομάδων, οι οπαδοί των οποίων έχουν κάτσει πολλάκις στο ίδιο γήπεδο χωρίς την παραμικρή παρουσία αστυνομίας. Αν άλλωστε είσαστε ανίκανοι να διασφαλίσετε τη δημόσια τάξη και ασφάλεια, όπως λέτε, μπορείτε να μας αδειάσετε τη γωνιά. Δεν θα σας κάνουμε τη χάρη να μετατρέψετε τα γήπεδα σε κινηματογράφους και τους οπαδούς σε άβουλες μάζες. Άλλωστε, ακόμη και σε χώρες που οι οπαδοί έχουν βιώσει απίστευτη καταστολή, όπως η Αγγλία, η μετακίνηση οπαδών είναι αυτονόητη.
Για εμάς η λύση είναι απλή: -ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ -ΣΤΟΠ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΒΙΑ. Απαιτούμε δίκαιη μεταχείριση, απαιτούμε το σεβασμό στο στοιχειώδες δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης, απαιτούμε ισονομία. Κι αν δεν μας δοθούν, έχουμε αποδείξει ότι ξέρουμε πώς να τα διεκδικήσουμε.
Υ.Γ. Η τουλάχιστον απαθής στάση της διοίκησής μας στην παράλογη απόφαση κάποιου υφυπουργού για απαγόρευση της μετακίνησής μας στη Ν.Σμύρνη καταδεικνύει ότι είτε δεν γνωρίζουν το συμφέρον του συλλόγου είτε ότι δεν έχουν τη δυνατότητα και την επιθυμία να το προασπίσουν”.

Δικαιώθηκαν οι Αγγελίνας Μαλιαρίτσης!

Το ποσό των 140.000 ευρώ θα χρειαστεί να καταβάλει στους Αγγέλινα και Μαλιαρίτση η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, έπειτα από απόφαση του δικαστηρίου.

Οι συνεργάτες του Γιώργου Δώνη δικαιώθηκαν από το δικαστήριο, γεγονός που αναγκάζει την ΠΑΕ ΠΑΟΚ να καταβάλει στους δύο άνδρες το υπόλοιπο των συμβολαίων τους.Πηγή: metrosport.gr

Παναγόπουλος στο Metropolis: «Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να κάνει περισσότερα με αυτό το ρόστερ»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο προπονητής του Πανιωνίου Κώστας Παναγόπουλος για τη νίκη της ομάδας του επί του ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε: «Διαβάσαμε καλά τον αντίπαλο γνωρίζοντας ότι αρέσκεται στο παιχνίδι πρωτοβουλίας. Ο ΠΑΟΚ έχει εξαιρετική ποιότητα στο ρόστερ, ωστόσο εμείς μπλοκάραμε τον τρόπο παιχνιδιού του και το μόνο που είχαμε να αντιμετωπίσουμε είναι την ποιοτική διαφορά που υπήρχε μεταξύ μας και του ΠΑΟΚ. Είναι μια μεγάλη επιτυχία αλλά για μένα μεγαλύτερη σημασία έχει το πώς ήρθε το αποτέλεσμα. Σίγουρα είναι μια τεράστια επιτυχία απέναντι σε έναν πολύ μεγάλο αντίπαλο, όμως όσο κρατώ τη νίκη επί του ΠΑΟΚ, άλλο τόσο μπορώ να κρατήσω και την ήττα στη Λεωφόρο η οποία απέφερε αρκετά οφέλη στην ομάδα και σε μένα προσωπικά».

Για την συνταγή της επιτυχίας: «Είδα τα περισσότερα ματς του ΠΑΟΚ και διαπίστωσα πως στα τελευταία παιχνίδια με την χρησιμοποίηση του Κατσουράνη μπροστά άδειαζε το επιθετικό κομμάτι του ΠΑΟΚ, αφού ο παίκτης γυρνούσε πίσω για να δημιουργήσει παιχνίδι. Κουμπώσαμε καλά τον άξονα και σε συνδυασμό με τους τρεις παίκτες στην άμυνα καταφέραμε να έχουμε συνεχώς την υπεροπλία στην μεγάλη περιοχή».

Για το αν του άρεσε ο ΠΑΟΚ: «Δεν μου άρεσε ο ΠΑΟΚ του Σαββάτου, ωστόσο μου αρέσει το ρόστερ και θεωρώ ότι βάσει αυτού θα μπορούσε να κάνει πολύ περισσότερα πράγματα».

Για τον Μάρτενς: «Δεν έχω συγκεκριμένη εικόνα, από την γενική του εικόνα γνωρίζω πως διαθέτει την απαιτούμενη ποιότητα όμως όλα θα κριθούν στο γήπεδο». Πηγή: metrosport.gr

Σφυρής στο Metropolis: «Δεν δέχθηκα καμία πίεση»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο Γιώργος Σφυρής, ο οποίος διαψεύδοντας κατηγορηματικά τα περί πιέσεων της ΕΠΟ για τον υποβιβασμό του Ηρακλή.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε: «Το Σάββατο συμμετείχα στο Δ.Σ. της Φούτμπολ Λιγκ προκειμένου να αποφασίσουμε για το πώς θα κινηθούμε στην διαφαινόμενη μεταβίβαση του ζητήματος του υποβιβασμού στο Διαιτητικό Δικαστήριο. Υπήρξε μια διάθεση να μην πάμε στο Διαιτητικό Δικαστήριο καθώς εκφράστηκαν ενστάσεις για την αντικειμενικότητά του. Εγώ παρενέβην και τόνισα ότι δεν έχει τίποτα η Ένωση να φοβάται για την ακριβοδικεία του οργάνου και έφερα ως παράδειγμα την δική μου συμμετοχή πριν δύο χρόνια όπου ελήφθη μια ακριβοδίκαιη απόφαση για το θέμα του Ηρακλή παρά το γεγονός ότι υπήρξαν αντίθετες προσδοκίες από την ΕΠΟ. Αυτό είπα και όχι ότι υπήρξαν πιέσεις για να πέσει ο Ηρακλής. Δεν δέχθηκα καμία απολύτως πίεση».

Για τους λόγους της παραίτησής του: «Παραιτήθηκα επειδή η ΕΠΟ μέσω της δευτεροβάθμιας επιτροπής ουσιαστικά «ακύρωσε» την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου. Μετά την έκδοση της απόφασης βομβαρδίστηκα από αρκετούς παράγοντες και θεώρησα ότι η ΕΠΟ με άφησε απροστάτευτο».

Για την τελική απόφαση περί του αριθμού των ομάδων που θα υποβιβαστούν: «Η ιστορικότητα των επιχειρημάτων επιβάλει το 3-3, από εκεί και πέρα θα αποφασίσει το δικαστήριο». Πηγή: metrosport.gr

Γεωργιάδης: «Με θέλει η ΑΕΚ»

Το ενδιαφέρον της ΑΕΚ για την απόκτησή του, αποκάλυψε ο Γιώργος Γεωργιάδης σε Mέσο της πατρίδας του. Ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ μίλησε για την ομάδα του, την Εθνική Ελλάδος και τη ζωή του ως τώρα.

Γεωργιάδης: «Με θέλει η ΑΕΚ»
Στόχος της ΑΕΚ ήταν ο Γιώργος Γεωργιάδης, όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε συνέντευξή του στο serraikanea.gr. O παίκτης του ΠΑΟΚ, ανέφερε ότι η «Ένωση» έχει ήδη δείξει το ενδιαφέρον της, ωστόσο εκείνος σκέφτεται μόνο τον ΠΑΟΚ προς το παρόν.

Ο μεσοεπιθετικός μίλησε για τον ΠΑΟΚ, την πρώην ομάδα του (Πανσερραϊκός), την Εθνική Ελλάδος, την αγωνιστική του
κατάσταση αλλά και τη ζωή του στη Θεσσαλονίκη μέχρι στιγμής.

Αναλυτικά:

- Είναι απορία πολλών φιλάθλων –Σερραίων και όχι μόνο- το αν περνάς καλά στον ΠΑΟΚ κι αν τελικά μετάνιωσες για την επιλογή σου να μεταγραφείς εκεί...

"Όταν πρωτοήρθα στην ομάδα ήμουν ενεργό μέλος της και όλα κυλούσαν ωραία. Έπαιζα συχνά, τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στην Ευρώπη που τη χρονιά εκείνη, ως πρώτη χρονιά, πιστεύω ήταν καλή. Στη δεύτερη χρονιά έχασα πολύ μεγάλο έδαφος λόγω τραυματισμού στο πέλμα που με κράτησε έξω απ’ την 4η αγωνιστική μέχρι την τελευταία. Και φέτος ξεκίνησα να παίζω αλλά αργότερα έχασα τη θέση μου. Κανένας ποδοσφαιριστής δεν αισθάνεται καλά όταν δεν παίζει. Έτσι κι εγώ τώρα που δεν παίζω δεν είμαι καλά! Και φυσικά δε μετάνιωσα για την επιλογή μου, που ήρθα στον ΠΑΟΚ".

- Πόσο δύσκολο είναι για έναν παίκτη να είναι εκτός πλάνων προπονητή, μπορείς να βρεις κίνητρο να δουλεύεις συνεχώς δίχως ανταπόκριση;

"Δεν είναι εύκολο αλλά το μόνο εύκολο είναι να τα παρατήσεις. Πρέπει να δουλεύεις καθημερινά γιατί όταν σου ζητηθεί να παίξεις οφείλεις να είσαι πανέτοιμος. Ο προπονητής επίσης μπορεί ν’ αλλάξει οπότε δουλεύεις για σένα!"

- Είναι αλήθεια τα όσα ακούστηκαν για την ΑΕΚ; Θα είναι αυτή η επόμενη ομάδα σου;

"Υπήρχε ενδιαφέρον αλλά προτεραιότητα έχει ο ΠΑΟΚ".

- Κεφάλαιο Εθνική ομάδα. Φέτος είναι χρονιά Μουντιάλ, τι πιστεύεις ότι μπορεί να καταφέρει στη Βραζιλία;

"Η Εθνική ομάδα έχει πλέον μέταλλο μεγάλης ομάδας. Μας σέβονται περισσότερο και πιστεύω με το πάθος, την ψυχή και
την ικανότητα που διαθέτουμε ως χώρα μπορούμε να κάνουμε καλή πορεία!"

- Πολλοί ζηλεύουν τους ποδοσφαιριστές για όσα κερδίζουν οικονομικά. Πολύ περισσότερο σε περίοδο κρίσης για τη χώρα όπως αυτή που διανύουμε. Εσένα πόσο σ’ έχει επηρεάσει η κρίση;


"Είναι απολύτως φυσιολογικό να μας κρίνουν σκληρά γιατί μερικοί παίρνουμε αρκετά χρήματα αλλά πιστεύω πως ό,τι αξίζεις παίρνεις σε βάθος χρόνου! Εννοείται πως η κρίση μας έχει επηρεάσει κι εμάς..."

- Κεφάλαιο Πανσερραϊκός. Τι σημαίνει για σένα;

"Ο Πανσερραϊκός είναι η ομάδα που αγάπησα από μωρό παιδί. Πήγαινα μαζί με τον παππού μου στο γήπεδο σχεδόν κάθε Κυριακή. Είχα την τιμή ν’ αγωνιστώ σ’ αυτή την ομάδα και στεναχωριέμαι πάρα πολύ για την κατάληξη που έχει τώρα. Όλα γίνονται για κάποιον λόγο στη ζωή. Έτσι και τώρα. Πιστεύω οι κύριοι που ανέλαβαν την ομάδα σε μια τόσο δύσκολη περίοδο να καταφέρουν την άνοδο. Τους αξίζουν συγχαρητήρια κι εύχομαι ο κόσμος να τους στηρίξει. Ημουν, είμαι και θα είμαι Πανσερραϊκαρα"!

- Θέλω να συγκρίνεις τη ζωή στις Σέρρες με τη ζωή στη Θεσσαλονίκη.

"Η ζωή στις Σέρρες ήταν σαφώς καλύτερη γιατί εκεί μεγάλωσα και με τα περισσότερα παιδιά γνωριζόμασταν από μικροί. Οι φίλοι μου και κυρίως η οικογένειά μου ήταν πάντοτε δίπλα μου!"

- Ποια είναι τα χόμπι σου;

"Όταν έχω ελεύθερο χρόνο μ’ αρέσει να βλέπω ταινίες στον κινηματογράφο, να παίζω Play Station και να βγαίνω βόλτες με φίλους..."

- Έχεις στερηθεί πράγματα για να φτάσεις σε αυτό το πολύ υψηλό επίπεδο, μετάνιωσες ποτέ;

"Ασφαλώς κι έχω στερηθεί πολλά πράγματα κυρίως όταν ήμουν πιο μικρός. Όλα τα παιδιά στην ηλικία μου έβγαιναν έξω αλλά εγώ δεν πήγαινα γιατί ο πατέρας μου -τον οποίο ευχαριστώ- με κρατούσε μέσα, μερικές μάλιστα φορές με το ζόρι! (γέλια) Ποτέ δεν έκανα καταχρήσεις. Φυσικά δε μετάνοιωσα για τίποτα γιατί δεν μου έλειπαν αυτά!"

- Αν δεν ήσουν ποδοσφαιριστής τι θα ‘θελες να ‘σαι;

"Δε σκέφτηκα ποτέ τι θα έκανα αν δεν ήμουν ποδοσφαιριστής. Από μικρός ήμουν με μια μπάλα στα πόδια..."

- Η καλύτερη και η χειρότερη ποδοσφαιρική σου στιγμή;

"Η καλύτερη μου στιγμή; Δεν ήταν μόνο μία. Δε μπορώ να ξεχωρίσω αλλά πιστεύω η πρώτη άνοδος με τον Πανσερραϊκό στην Α’ Εθνική, σίγουρα η κλήση μου στην Εθνική ομάδα όσο ήμουν στον Πανσερραϊκό κι η μεταγραφή μου στον ΠΑΟΚ, είναι οι καλύτερες που μου μένουν! H χειρότερη ήταν όταν πέσαμε κατηγορία την πρώτη φορά και πέρυσι που έχασα σχεδόν 5 μήνες για τραυματισμό! Είχα κι ένα σπάσιμο περόνης στον Πανσερραϊκό αλλά δε μου στοίχισε τόσο".

- Θα ήθελες να κάνεις οικογένεια και παιδιά, είναι στα μελλοντικά σου σχέδια;


"Φυσικά και θα ‘θελα οικογένεια και παιδιά. Λατρεύω τα παιδιά απλά αυτό είναι ένα μεγάλο βήμα και ακόμα δεν είμαι έτοιμος για να το κάνω!"

- Πόσο σ’ έχει στηρίξει η οικογένειά σου;

"Η οικογένειά μου με στήριξε και με στηρίζει κάθε μέρα. Από πιτσιρίκι μέχρι και τώρα είναι συνέχεια κοντά. Σε όλες τις στιγμές, και κυρίως στις δύσκολες γιατί στις καλές είναι όλοι κοντά σου... Τους αγαπώ!"

- Το πιο τρελό σου όνειρο;
"Το όνειρό μου είναι να παίξω σ’ ένα απ’ τα κορυφαία πρωταθλήματα του εξωτερικού!"

- Η πολιτική έχει θέση στη ζωή σου;

"Δεν μ’ ενδιαφέρει καθόλου η πολιτική!"

Πρόβλημα στον «άσο»

Έναν τερματοφύλακα έχει στη διάθεση του αυτή τη στιγμή ο Σούλης Παπαδόπουλος για το κυριακάτικο (26/1) εκτός έδρας παιχνίδι του Άρη με τον Λεβαδειακό.

Πρόβλημα στον «άσο»
Μετ’ εμποδίων συνεχίζεται η προσπάθεια που κάνει ο Σούλης Παπαδόπουλος, αλλά και οι παίκτες του να σωθεί ο Άρης. Ο 19χρονος Μάριος Γκελής είναι ο μόνος στον οποίο μπορεί να υπολογίζει με σιγουριά ο Έλληνας τεχνικός για τη θέση κάτω από τα δοκάρια. Ο Σωκράτης Διούδης, που αποτελεί την πρώτη του επιλογή δηλώθηκε από το… περασμένο έτος να απουσιάσει από το προσεχές ματς, καθώς έχει συμπληρώσει τέσσερις κίτρινες κάρτες.

Ο νεοαποκτηθείς Στέφανος Γουναρίδης δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, διότι δεν έχει εκδώσει δελτία η ΕΠΟ λόγω του μπερδέματος που έχει δημιουργηθεί με τη φορολογική ενημερότητα των «κίτρινων». Οπότε αν δεν αλλάξει κάτι άμεσα σε αυτό το θέμα ο Άρης θα ταξιδέψει με έναν γκολκίπερ στη Λιβαδειά.

Τυπικά στον Άρη υπάρχει και ο Ντιν Μπουζάνης, ο οποίος ωστόσο από την περασμένη Παρασκευή (17/1) βρίσκεται στην Αγγλία ώστε να βρει ομάδα και είναι πιθανόν να καταθέσει προσφυγή για να διεκδικήσει τα οφειλόμενα της ΠΑΕ προς αυτόν. Πηγή: sport-fm.gr

Κοιτάει μπροστά…!!

Αναγκασμένοι να κοιτάξουν μπροστά είναι οι ποδοσφαιριστές του Εργοτέλη, οι οποίοι από σήμερα θα συνεργάζονται με τον Μαρίνο Ουζουνίδη μετά την ισοπαλία με την Skoda Ξάνθη.

Κοιτάει μπροστά…
Απογοήτευση επικρατεί στις τάξεις του Εργοτέλη για τον τρόπο με τον οποίο ήρθε η ισοπαλία στο χθεσινό ματς με την Skoda Ξάνθη.

Από σήμερα, όμως, οι Κρητικοί μπαίνουν περνούν στην εποχή του Μαρίνου Ουζουνίδη, ο οποίος διαδέχεται τον Γιάννη Πετράκη, και είναι αναγκασμένοι να κοιτάξουν μπροστά.

Άλλωστε, ακολουθεί το κρίσιμο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό και οι «κίτρινοι» θέλουν να απομακρύνουν τα «σύννεφα» του υποβιβασμού.

Το έργο του Εβρίτη προπονητή είναι δύσκολο, αφού τους τελευταίους μήνες οι Ηρακλειώτες δείχνουν σε κακή κατάσταση και δεν θυμίζουν την ομάδα που είχε εντυπωσιάσει στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.Πηγή: sport-fm.gr

Πονοκέφαλος με τρεις για ΠΑΟΚ!! (video)

Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης και Τζιόλης αντιμετωπίζουν διαφορετικά προβλήματα και η συμμετοχή τους στην αποστολή του ΠΑΟΚ για τη ρεβάνς των «16» του Κυπέλλου με τον Ηρακλή είναι αμφίβολη.

Πονοκέφαλος με τρεις για ΠΑΟΚ (video)
Τρεις πολύτιμους παίκτες κινδυνεύει να μην έχει ο ΠΑΟΚ στη διάθεσή του στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί την Τετάρτη απέναντι στον Ηρακλή στην Τούμπα το 1-0 του πρώτου αγώνα για τους «16» του Κυπέλλου.

Από την προπόνηση της Δευτέρας απουσίαζαν ο Κώστας Κατσουράνης, που εμφάνισε συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης που έχει ενοχλήσεις στο ισχίο και ο Αλέξανδρος Τζιόλης που αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον δικέφαλο. Η κατάσταση και των τριών θα επανεκτιμηθεί αύριο, όταν και θα αποφασιστεί αν θα συμπεριληφθούν στην αποστολή.

Η προπόνηση περιλάμβανε ασκήσεις συντήρησης της φυσικής κατάστασης και ασκήσεις τακτικής, καθώς και μίνι τουρνουά, με διπλό στο μισό γήπεδο με συγκεκριμένους περιορισμούς στις επαφές. Η προετοιμασία για το ματς της Τετάρτης θα ολοκληρωθεί με προπόνηση την Τρίτη στις 15:30.


Πηγή: sport-fm.gr

«Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ θέλουν Φεραρέσο»

Στο μεταγραφικό στόχαστρο δύο ελληνικών ομάδων, του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ, φέρεται να βρίσκεται ο Ντιέγκο Φεραρέσο, σύμφωνα με σενάρια που προέρχονται από τη Βουλγαρία.

«Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ θέλουν Φεραρέσο»
Το ενδιαφέρον αρκετών συλλόγων από την Τουρκία, την Ουκρανία και την Ελλάδα έχει καταφέρει να προσελκύσει με τις εμφανίσεις του ο Ντιέγκο Φεραρέσο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «blitz», από το ελληνικό πρωτάθλημα οι σύλλογοι που φέρονται να εξετάζουν την περίπτωση του Βραζιλιάνου μπακ-χαφ της Λοκομοτίβ Πλόβντιβ είναι ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ.

Μάλιστα, το βουλγαρικό σάιτ υποστηρίζει πως ο πρόεδρος του συλλόγου, Κονσταντίν Ντίνεβ, αξιώνει ένα ποσό που αγγίζει το μισό εκατ. ευρώ για τον 22χρονο άσο, ο οποίος τη φετινή σεζόν έχει παίξει σε 24 αγώνες και έχει πετύχει 1 γκολ.Πηγή: sport-fm.gr

Σόντερμπεργκ, ο εκλεκτός…!

Τα τυπικά φαίνεται πως έχουν απομείνει για την απόκτηση του Τομ Σόντερμπεργκ στον Απόλλωνα Σμύρνης.

Σόντερμπεργκ, ο εκλεκτός…
Την απόκτηση ενός αμυντικού προανήγγειλε ο Λόρι Σάντσες μετά την ήττα του Απόλλωνα Σμύρνης από τον Αστέρα Τρίπολης.

Πριν από μερικές μέρες είχε γίνει γνωστό ότι στην «Ελαφρά Ταξιαρχία» εξετάζουν την περίπτωση του Τομ Σόντερμπεργκ και πιθανότατα αυτός θα είναι ο «εκλεκτός» του Βορειοϊρλανδού τεχνικού.

«Πιθανότατα θα πάρουμε έναν ακόμη παίκτη. Ίσως αμυντικό. Το πρόβλημα μας είναι ότι πρέπει να κερδίζουμε παιχνίδια και να παίρνουμε βαθμούς», τόνισε μεταξύ άλλων ο Σάντσες.

Ο Σουηδός αμυντικός είναι ελεύθερος, καθώς έλυσε τη συνεργασία του με την Έλφσμποργκ, και φέρεται να έχει συμφωνήσει σε όλα με την διοίκηση του Απόλλωνα.

Ποιος είναι

Όνομα: Τομ Σόντερμπεργκ
Θέση: Κεντρικός αμυντικός
Ηλικία: 25-8-1987
Ύψος: 1,93
Έχει αγωνιστεί σε: Τορσλάντα (2007), Χάκεν (2008-2013), Έλφσμποργκ(2013-2014)
Εθνική Σουηδίας: 1 συμμετοχή σε επίσημο παιχνίδι

*Αν και αγωνίζεται στη θέση του κεντρικού αμυντικού, στο παρελθόν έχει παίξει και στην κορυφή της επίθεσης.Πηγή: sport-fm.gr

Στην έξοδο ο Βασιλείου!

Παρελθόν από τον Λεβαδειακό θα αποτελέσει ο Στέλιος Βασιλείου. Αρνητικά απάντησε στην πρόταση της διοίκησης για επέκταση συμβολαίου ο νεαρός φορ, που πιθανότατα θα πωληθεί.

Στην έξοδο ο Βασιλείου
Η ρήξη στις σχέσεις του Στέλιου Βασιλείου με τη διοίκηση του Λεβαδειακού είναι οριστική. Ο νεαρός επιθετικός δεν αποδέχτηκε τη νέα πρόταση που του έγινε για διετή επέκταση του συμβολαίου του , που λήγει το Δεκέμβριο του 2014. Ο ποδοσφαιριστής είναι χολωμένος καθώς θεωρεί πως ο περιορισμένος χρόνος συμμετοχής του φέτος (11 εμφανίσεις με μόλις 422 λεπτά συμμετοχής στο πρωτάθλημα) έχει να κάνει με την άρνησή του να υπογράψει νέο συμβόλαιο.

Η αποχώρησή του από την ομάδα μετά από 6,5 χρόνια παρουσίας είναι δεδομένη και εκκρεμεί το πότε θα συμβεί αυτό. Οι Βοιωτοί λογικά θα επιδιώξουν την πώλησή του, καθώς ο 22χρονος άσος από την 1η Ιουλίου αποκτά δικαίωμα να υπογράψει για να μετακομίσει το 2015 σε ομάδα της αρεσκείας του ως ελεύθερος. Ενδιαφέρον για τον ποδοσφαιριστή έχει υπάρξει από το εξωτερικό, αλλά και από την Ελλάδα (φήμες έκαναν λόγο για την ΑΕΚ και τον Αστέρα Τρίπολης), ωστόσο για την ώρα δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό.

Στο μεταξύ, ίσως και σήμερα να ανακοινωθούν οι μεταγραφές των Βλάνταν Μιλοσάβλιεφ και Σίμον Βούκτσεβιτς.
Πηγή: sport-fm.gr

Ο κακός «οιωνός» για τον Άρη!!

Αρκετά λιγότερους βαθμούς -σε αντίστοιχο αριθμό αγώνων- από τις δύο σεζόν που υποβιβάστηκε έχει μέχρι στιγμής ο Άρης που «σπάει» συνεχώς τα αρνητικά του ρεκόρ.

Ο κακός «οιωνός» για τον Άρη
Ο Άρης κατάφερε να πάρει έναν πόντο από το ματς με τον Ατρόμητο, ύστερα από τρεις συνεχόμενες ήττες και ο Σούλης Παπαδόπουλος έκανε «σεφτέ» παίρνοντας τον πρώτο του βαθμό στη δεύτερη θητεία του στην τεχνική ηγεσία των «κίτρινων».

Ωστόσο, η συνολική συγκομιδή της ομάδας είναι πολύ κακή. Χειρότερη και από τις δύο φορές που η ομάδα υποβιβάστηκε στη δεύτερη κατηγορία του πρωταθλήματος. Αυτή τη στιγμή έχει 12 βαθμούς ύστερα από 20 αγωνιστικές, ενώ το 2004-05 όταν και έπεσε στη Β’ Εθνική, είχε μαζέψει 19 πόντους στον ίδιο αριθμό παιχνιδιών και 16 βαθμούς το 1996-97, ενώ αγωνιστικά είχε 19. Του είχαν αφαιρεθεί όμως τρεις πόντοι λόγω γκάφας που έγινε με τα δελτία των παικτών σε ματς με τον Αθηναϊκό.

Υπάρχουν δύο ομάδες και οι δύο από την Κρήτη που σχεδόν με ίδιους βαθμούς με αυτούς που έχει ο Άρης τώρα κατάφεραν να σωθούν στο τέλος. Ο ΟΦΗ το 2000-01 με 13 βαθμούς παρέμεινε στην Α’ Εθνική και ο Εργοτέλης το 2007-08 με 14 έμεινε στο τέλος στη Superleague.

Μάλιστα, η ομάδα της Θεσσαλονίκης μετράει 12 σερί αγώνες χωρίς νίκη, καθώς τελευταία φορά νίκησε με 1-0 στη 8η αγωνιστική στη Βέροια, ενώ το παλιό αρνητικό ρεκόρ, το οποίο έγινε πάλι τη χρονιά που ο Άρης έπεσε το 2004-05, ήταν 9 ματς χωρίς «τρίποντο». Εκείνη τη σεζόν πέτυχε νίκη στο έβδομο εντός έδρας παιχνίδι, ενώ τώρα στα 10 ματς που έχει δώσει στο «Κλ. Βικελίδης».
Πηγή: sport-fm.gr

Τετ-α-τετ Μίτσελ με Μήτρογλου!!

Αρκετή ώρα μετά το τέλος της χθεσινής προπόνησης του Ολυμπιακού συζήτησαν ο Μίτσελ με τον Κώστα Μήτρογλου. Σιγουριά στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο για την επαναφορά του διεθνούς επιθετικού.

Τετ-α-τετ Μίτσελ με Μήτρογλου
Συζήτηση αρκετή ώρα μετά τη χθεσινή προπόνηση του Ολυμπιακού είχαν ο Μίτσελ με τον Κώστα Μήτρογλου.

Μόνο ο Ισπανός τεχνικός και ο διεθνής επιθετικός γνωρίζουν τι είπαν μεταξύ τους, προφανώς όμως έχει να κάνει με την κατάσταση του 25χρονου παίκτη, τον οποίο προσπάθησε να «ανεβάσει» ψυχολογικά και να του εξηγήσει πως τον εμπιστεύεται.

Ο 51χρονος προπονητής δεν ήταν ικανοποιημένος από την εικόνα του «πιστολέρο» στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, αν και αυτό ισχύει συνολικά για την απόδοση που είχε η ομάδα στο πρώτο ημίχρονου της σαββατιάτικης αναμέτρησης.

Όσον άφορά τον Μήτρογλου, εκείνο που λέγεται στου Ρέντη είναι πως «είναι λογικό μετά από αποχή 1,5 μήνα να μη βρίσκει τα πατήματά του. Μόνο που κι αυτός πρέπει να προσπαθήσει περισσότερο». Πηγή: sport-fm.gr

Η ώρα του Λαγού και του Όλσεν!

Μέσα στη μέρα αναμένεται η απάντηση του Λαγού στην πρόταση ανανέωσης συνεργασίας από τον Παναθηναϊκό. Ξεκαθαρίζει μέσα στην εβδομάδα για Όλσεν και στόπερ. Χαμόγελα για τη νίκη στη Βέροια και Μπεργκ.

Η ώρα του Λαγού και του Όλσεν
Σήμερα εκπνέει η προθεσμία που έχει δοθεί από τη διοίκηση στον Τάσο Λαγό για να απαντήσει στην πρόταση για τριετή επέκταση συνεργασίας που του έχει καταθέσει. Η διαφορά ανάμεσα στις απαιτήσεις του νεαρού μέσου και της προσφοράς των «πράσινων» είναι υπαρκτή, όχι όμως μεγάλη και μένει να φανεί αν είναι αρκετή για να μην προκύψει συμφωνία, τη στιγμή που ο 21χρονος άσος μένει ελεύθερος το καλοκαίρι.

Η περίπτωση παραμονής του Λαγού συνδέεται και με αυτή του Πάτρικ Όλσεν, αφού αν δεν συμφωνήσει για νέο συμβόλαιο τότε η προσπάθεια απόκτησης του Δανού μεσοαμυντικού από την Ίντερ με τη μορφή δανεισμού για ενάμιση χρόνο θα γίνει πιο έντονη. Ανεξάρτητα με την έκβαση της υπόθεσης του 20χρονου Λαγού, το θέμα του Όλσεν θα ξεκαθαρίσει μέσα στην εβδομάδα.

Οι πιθανότητες απόκτησης στόπερ είναι λιγοστές. Ο Νίκος Νταμπίζας συνεχίζει την αναζήτηση αλλά αν δεν βρει κάτι εξαιρετικό σε καλή τιμή δεν πρόκειται να υπάρξει προσθήκη, από τη στιγμή που παραμένει στην ομάδα ο Γκόρντον Σίλντενφελντ.

Χαμόγελα για νίκη και Μπεργκ

Ο Παναθηναϊκός πέρασε με 3-1 από τη Βέροια παρουσιάζοντας αρκετά καλό αγωνιστικό πρόσωπο και εκμεταλλευόμενος τις απώλειες που είχαν ΠΑΟΚ και Ατρόμητος «ροκάνισε» τη διαφορά από τη δεύτερη και την τρίτη θέση στους εννιά και έναν βαθμούς αντίστοιχα. Ο Μάρκους Μπεργκ πιστοποίησε πως αποτελεί τον ηγέτη της ομάδας, καθώς έφτιαξε δύο γκολ και πέτυχε το τρίτο. Ο Σουηδός φορ έχει πλέον 9 γκολ και 5 ασίστ σε 18 συμμετοχές στο πρωτάθλημα.

Πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στο ματς του Σαββάτου με τον Πλατανιά στη Λεωφόρο (19:30). Αμπέντ και Τριανταφυλλόπουλος εξέτισαν τις τιμωρίες τους και επιστρέφουν. Σήμερα η αποστολή επιστρέφει από τη Θεσσαλονίκη (όπου διανυκτέρευσε) και το πρόγραμμα περιλαμβάνει αποθεραπεία στο Απήλιον και το απόγευμα όλη η ομάδα θα είναι στο ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσει το μπασκετικό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, κατόπιν αιτήματος που έχει γίνει στην ΠΑΕ. Πηγή: sport-fm.gr

Δύο τα… μέτωπα!

Καθημερινές είναι οι επαφές της διοίκησης του ΠΑΟΚ για την ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ της ομάδας, με στόχο την απόκτηση σέντερ φορ και τερματοφύλακα που θα αντικαταστήσει τον Χακόμπο.

Δύο τα… μέτωπα
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για την ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ της ομάδας. Οι Θεσσαλονικείς φέρονται να βρίσκονται κοντά σε κάποιον επιθετικό, ενώ παράλληλα κινούνται για την απόκτηση τερματοφύλακα, εφόσον αποχωρήσει άμεσα από την ομάδα ο Σανθ Χακόμπο.

Στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο έχουν αποφασίσει πως δεν θα κρατήσουν άλλον τον Ισπανό τερματοφύλακα και έχουν ενημερώσει (ακόμη και εντός των τειχών) ότι θα υπάρξει προσθήκη για τον… άσο. Μάλιστα, συζητείται σοβαρά η περίπτωση του Γκσπούρνινγκ.

Για τον επιθετικό ο «Δικέφαλος του Βορρά» ψάχνει κάποιο δυνατό όνομα, ο οποίος θα έχει και δημιουργικές ικανότητες. Ο Χουμπ Στέφενς, από την πλευρά του, έχει προτείνει παίκτες και από την Bunseliga, ενώ υπάρχει μία λύση και από την Ισπανία. Όλοι οι ποδοσφαιριστές ανήκουν σε κάποια ομάδα και δεν μένουν άμεσα ελεύθεροι.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαρίσει πότε θα κλείσουν οι συγκεκριμένες υποθέσεις για τον ΠΑΟΚ, ενώ ο Ολλανδός μας έχει προετοιμάσει με τη δήλωση που έκανε το βράδυ του Σαββάτου, όταν είπε πως «ο φορ που θα πάρουμε θα είναι έκπληξη για όλους».Πηγή: sport-fm.gr

Διαλέγουν…!

Συνάντηση για τον στόπερ που καλύψει το κενό που προέκυψε με τον τραυματισμό του Σιόβα θα έχουν ο Μίτσελ με τους Ισά, Καρεμπέ. Ποιοι παίκτες ξεχωρίζουν και το όνομα που προστέθηκε στη σχετική λίστα.

Διαλέγουν…
Δέκα μέρες έχουν απομείνει για τη λήξη της τρέχουσας μεταγραφικής περιόδου και στον Ολυμπιακό μπαίνει στην τελική ευθεία το θέμα της απόκτησης κεντρικού αμυντικού για να καλυφθεί το κενό μετά τον τραυματισμό του Δημήτρη Σιόβα.

Ο Μίτσελ έχει ζητήσει στόπερ με συγκεκριμένα στοιχεία. Δηλαδή, προτιμά κάποιον αριστεροπόδαρο ποδοσφαιριστή και να έχει περίπου τα ίδια χαρακτηριστικά με τον Έλληνα άσο.

Μέχρι στιγμής η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ δεν έχει διαρρεύσει το παραμικρό, όμως σήμερα αναμένεται να συναντηθούν ο Ισπανός τεχνικός με τον Πιέρ Ισά και τον Κριστιάν Καρεμπέ για να θέσουν επί τάπητος όλες τις περιπτώσεις που υπάρχουν.

Από όσα ονόματα έχουν ακουστεί, μόνο ο Πεϊτσίνοβιτς είναι αριστεροπόδαρος και το συμβόλαιό του με τη Νις λήγει το καλοκαίρι. Ο Σέρβος δήλωσε χθες πως «σίγουρα η ομάδα μου θα έχει τον πρώτο λόγο στις διαπραγματεύσεις, όμως από την άλλη ως ποδοσφαιριστής θέλω μία νέα πρόκληση για την καριέρα μου. Θέλω να πάω σε μία πιο δυνατή ομάδα που συμμετέχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

Μάλιστα, στη Γαλλία αναφέρουν πως οι Πειραιώτες θα προχωρήσουν στην απόκτησή του, ίσως και το καλοκαίρι που μένει ελεύθερος. Το πρόβλημα με τον διεθνή άσο είναι πως πιάνει θέση ξένου και αν τελικά αποκτηθεί, χρειάζεται να αποχωρήσει κάποιος άλλος (με πιθανότερο τον Σέποβιτς που μπορεί να παίξει μόνο στην Παρτίζαν).

Το προηγούμενο διάστημα ακούστηκαν, επίσης, οι περιπτώσεις του Μπασά και του Ρόζεναλ της Λιλ, ενώ υπάρχουν οι λύσεις των Σκιλασί (Μπαστιά), Μενσά (Εβιάν) και Μιρίν (Μονακό). Για τον Λουγκάνο τα πράγματα δείχνουν ευνοϊκά, ενώ συζήτηση μπορεί να υπάρξει και για τους Εσκουντέ (Μπεσίκτας) και Κάλα (Σεβίλλη).

Από εκεί και πέρα, το νέο όνομα που προστέθηκε στη μακρά λίστα που αφορά τη θέση του στόπερ είναι εκείνο του Σέρχιο Σάντσεθ της Μάλαγα. Πρόκειται για τον 28χρονο παίκτη του ισπανικού συλλόγου, ο οποίος την περσινή σεζόν είχε πολλές συμμετοχές στο Champions League.

Τον Ισπανό τον γνωρίζει πολύ καλά ο Μίτσελ, αφού είχαν συνεργαστεί στη Ρεάλ Β’ και προέρχεται από τη «Μασία» της Μπαρτσελόνα! Ο ύψους 1,84 μ. αμυντικός δεσμεύεται για ακόμη έναν χρόνο με τη Μάλαγα, στην οποία δεν τον βγάζει από την ενδεκάδα ο Μπερντ Σούστερ.

Μία ακόμη λύση είναι εκείνη του Τάσου Αυλωνίτη για τον οποίο θα αποφασίσουν ο Μίτσελ μαζί με τους δύο παράγοντες της ΠΑΕ στη σημερινή τους συνάντηση. Μην ξεχνάμε πως ο Καρεμπέ βρέθηκε στη Νέα Σμύρνη (στη νίκη του Πανιωνίου επί του ΠΑΟΚ) και ήθελε να δει τον 24χρονο στόπερ. Πηγή: sport-fm.gr

Γούτας: «Κακό ξεκίνημα, πήραμε καλό αποτέλεσμα»

Ο σκόρερ του λυτρωτικού τέρματος της ισοφάρισης για την Ξάνθη, τόνισε πως στο δεύτερο μέρος δεν κατάφερε να βρει ρυθμό η ομάδα του

Γούτας: «Κακό ξεκίνημα, πήραμε καλό αποτέλεσμα»
Ο νεαρός κεντρικός αμυντικός μίλησε στην κάμερα της NOVA και υπογράμμισε την ανάγκη που έχει η ομάδα του να πάρει καλά αποτελέσματα στη συνέχεια για να μπορέσει να κοιτάξει ψηλότερα:

«Ξεκινήσαμε πολύ άσχημα το παιχνίδι και ήμασταν υποχρεωμένοι να αντιδράσουμε. Δημιουργήσαμε ευκαιρίες, στο τέλος έτυχε να είμαι εγώ στη φάση, είμαι χαρούμενος για το γκολ. Πλέον κοιτάζουμε μπροστά.Στο δεύτερο ημίχρονο δεν παίξαμε καθόλου μπάλα, ο διαιτητής σφύριζε συνέχεια και σταματούσε το παιχνίδι. Χάσαμε το ρυθμό μας και την αυτοσυγκέντρωση μας. Καταφέραμε να σκοράρουμε στο φινάλε και πήραμε ένα καλό αποτέλεσμα.

Μας πίεσε ψηλά ο Εργοτέλης, δεχθήκαμε δύο γκολ, αλλά το καλό είναι πως αντιδράσαμε. Ήρθαμε στην Κρήτη για τους τρεις βαθμούς αλλά το κακό ξεκίνημα μας στέρησε τη νίκη. Έχουμε δύσκολη συνέχεια και πρέπει να πάρουμε τα επόμενα ματς για να κοιτάμε ψηλότερα στη συνέχεια».

«Δεν έχει κάνει πέναλτι ο Καπίνο»

Με μοναδική εξαίρεση το παιχνίδι του Παναθηναϊκού στη Βέροια, η διαιτησία στην 20η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας ήταν πολύ καλή, σύμφωνα με όσα είπε ο Παναγιώτης Βαρούχας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Δεν έχει κάνει πέναλτι ο Καπίνο»
Καλό ήταν σε γενικές γραμμές το Σαββατοκύριακο για την 20η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, εκτός από το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Βέροια, όπως τόνισε ο Παναγιώτης Βαρούχας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Συγκεκριμένα, υποστήριξε πως είναι λογικό να υπάρχουν παράπονα από πλευράς «τριφυλλιού», αφού το πέναλτι που υπέδειξε ο κ. Λιαχούδης με πρωταγωνιστή τον Καπίνο δεν έπρεπε να δοθεί.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Αθήνας στην εκπομπή «Πνίξτε τον Φουνταριστό» με τους Γιώργο Θαναηλάκη και Μηνά Τσαμόπουλο

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟ Σ3-1
Διαιτητές: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος, Δήμος Αναστόπουλος, Τρύφων Πετρόπουλος
4ος Διαιτητής: Ιωάννης Δελφάκης

«Ένα παιχνίδι που δεν υπήρξε τίποτα προς συζήτησης. Καλοί ο Σιδηρόπουλος και οι βοηθοί του»

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 2-0
Διαιτητές: Στέφανος Μαντάκης, Εμμανουήλ Βλάσσης, Νεκτάριος Παστρωμάς
4ος Διαιτητής: Χρήστος Μήτσιος

«Καλή η διαιτησία του Μαντάκη, αν και έχει ένα θέμα με τον πειθαρχικό έλεγχο. Η δεύτερη κίτρινη κάρτα και η αποβολή του Μάντζιου ήταν σωστή και λάθος φωνάζει ο Καραγεωργίου, ο οποίος θα μπορούσε να τον αντικαταστήσει για να τον προστατέψει».

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - Π.Α.Ο.Κ. 2-0
Διαιτητές: Σταύρος Μάνταλος, Ιορδάνης Δημητριάδης, Νικόλαος Φαντόπουλος
4ος Διαιτητής: Σταύρος Τριτσώνης

«Κανονικό το γκολ του Αραβίδη για το οποίο υπάρχουν ενστάσεις, αν και κάποιοι λένε πως είναι οφσάιντ. Πολύ καλοί ο Μάνταλος και οι βοηθοί του».

ΑΡΗΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 0-0
Διαιτητές: Μιχαήλ Κουκουλάκης, Ηλίας Αλεξέας, Κωνσταντίνος Ποντίκης
4ος Διαιτητής: Απόστολος Αμπάρκιολης

«Μοναδικό λάθος του Κουκουλάκη ήταν η μη υπόδειξη πέναλτι στον Ναπολεόνι από ένα σπρώξιμο του Τάτου. Από εκεί και πέρα, δεν έκανε κάποιο άλλο λάθος»

ΑΠΟΛΛΩΝ - ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ 1-2
Διαιτητές: Γεώργιος Κύζας, Δημήτριος Γκάγκας, Γεώργιος Γεωργιάδης
4ος Διαιτητής: Αλεξάνδρος Αρετόπουλος

«Στην ισοφάριση του Απόλλωνα υπάρχει φάουλ στον τερματοφύλακα και ο Κύζας δεν το υπέδειξε. Δεν υπήρξε άλλο λάθος από εκείνον και τους βοηθούς του»

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - SKODA ΞΑΝΘΗ 2-2
Διαιτητές: Ανδρέας Παππάς, Δαμιανός Ευθυμιάδης, Νικόλαος Καραϊσαρίδης
4ος Διαιτητής: Αθανάσιος Γιάχος

«Υγιεινό περίπατο από τον Παππά και τους βοηθούς και συνετέλεσαν στο να γίνει ένα ωραίο ματς»

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ 1-2
Διαιτητές: Χαράλαμπος Καλογερόπουλος, Χρήστος Μπαλτάς, Ιωάννης Τουμπακάρης
4ος Διαιτητής: Γεώργιος Κομίνης

«Πολύ καλή η διαιτησία του Καλογερόπουλου και δεν έπαιξε ρόλο στην διαμόρφωση του αποτελέσματος»

ΒΕΡΟΙΑ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-3
Διαιτητές: Γεώργιος Λιαχούδης, Νικόλαος Γεωργαράκος, Στυλιανός Τσολάκης
4ος Διαιτητής: Ιωάννης Τοπούζης

«Λογικό να υπάρχουν παράπονα. Ο Λιαχούδης δίνει ένα πέναλτι κατά του Παναθηναϊκού, στο μαρκάρισμα του Καπίνο, όπου δεν υπάρχει τίποτα. Επίσης, υπάρχει πέναλτι στο μαρκάρισμα του Ζέκα στον παίκτη της Βέροιας για το δεύτερο πέναλτι των γηπεδούχων».

Super 3 Κομοτηνής κατά Σκόρδα

Ο σύνδεσμος από την ακριτική πόλη, καταλογίζει ευθύνες στον πρόεδρο του Άρη, υπενθυμίζοντας τις ευθύνες του από το παρελθόν για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ομάδα

Super 3 Κομοτηνής κατά Σκόρδα
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Super 3 Κομοτηνής, καλεί τον Λάμπρο Σκόρδα να σώσει την ομάδα και μετά να…εξαφανιστεί όπως χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Σε 2 μήνες περίπου η ΑΡΕΙΑΝΑΡΑ μας γιορτάζει 1 αιώνα.100 χρόνια γραμμένα με χρυσές σελίδες τα οποία δεν μπορούμε να γιορτάσουμε όπως αρμόζει επειδή κάποια σιχάματα έφτασαν την ομάδα σε αυτό το σημείο. Τα κάστρα πέφτουν από μέσα και αυτό δυστυχώς επιβεβαιώθηκε στον ΑΡΗ μας. Όταν το κάστρο έπεσε ήσουν και συ μέσα λάμπρο και αυτό δεν το ξεχνάει κανείς. Εμείς θα είμαστε εκεί μέχρι το τέλος.

Υ.Γ. 1) Σώσε την ομάδα και εξαφανίσου
Υ.Γ. 2) Ο πόλεμος που δέχεται το οπαδικό μας κίνημα συνεχίστηκε και στην Αλεξανδρούπολη αλλά όσο και να το θέλουν κάποιοι ΑΡΗ ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΤΑΛΑ ΤΗΣ ΓΗΣ
Υ.Γ. 3) ΑΔΕΡΦΙΑ κρατάτε γερά η ΦΑΜΙΛΙΑ είναι στο πλευρό σας».

Περόνε: «Υπομονή και δίκαιη νίκη»

Ο Εμάνουελ Περόνε που σημείωσε το νικητήριο γκολ, στάθηκε στην υπομονή που επέδειξε η Καλλονή, παρά το γεγονός πως βρέθηκε πίσω στο σκορ

Περόνε: «Υπομονή και δίκαιη νίκη»
Σαν επιβράβευση για την ταλαιπωρία που υφίσταται η ομάδα της Καλλονής, χαρακτήρισε το τρίποντο μέσα στα Γιάννενα, ο Εμάνουελ Περόνε, μιλώντας στην κάμερα της NOVA. «Πιστεύω ότι είχαμε υπομονή στο παιχνίδι μας και δεν τα παρατήσαμε. Με βάσει τις ευκαιρίες που κάναμε νομίζω ότι είναι δίκαιο το σκορ. Ήταν πολύ σημαντική νίκη για εμάς γιατί ταλαιπωρούμαστε από τα συνεχή ταξίδια και ότι βαθμό παίρνουμε είναι πολύ σημαντικός. Κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Τώρα θα κοιτάξουμε το επόμενο και έτσι θα συνεχίσουμε. Πέρα από το γκολ που για εμένα προσωπικά είναι σημαντικό γιατί τόσο καιρό ταλαιπωρούμε από τραυματισμούς, σημαντικοί είναι οι τρεις βαθμοί που πήραμε».

Mε τη σειρά του Γιώργος Μανούσος σημείωσε: «Σε καμία στιγμή δεν σκεφτήκαμε ότι θα χάσουμε το παιχνίδι. Στο ημίχρονο είπαμε ότι το παιχνίδι θα γυρίσει, το πιστέψαμε και είδατε ότι είχαμε κι άλλες ευκαιρίες να πετύχουμε περισσότερα γκολ. Νομίζω ότι κάναμε ένα μεγάλο διπλό σε μία καλή έδρα και πάμε για το επόμενο παιχνίδι. Θεωρώ ότι ήμασταν καλύτεροι και πήραμε δίκαια αυτή τη νίκη».

Η Τρίτη του διαζυγίου για ΠΑΣ και Τσιώλη;

Σύμφωνα με τις πληροφορίες των τελευταίων ωρών την Τρίτη 21/1 θα έχει την κρίσιμη συνάντηση ο Σάκης Τσιώλης, με τον Γιώργο Χριστοβασίλη

Η Τρίτη του διαζυγίου για ΠΑΣ και Τσιώλη;
Μετά την 3η συνεχόμενη ήττα για την Σούπερ Λίγκα για τον ΠΑΣ Γιάννενα, μέσα στους «Ζωσιμάδες» από την Καλλονή, το διαζύγιο ανάμεσα στον Σάκη Τσιώλη και την ομάδα των Ιωαννίνων μοιάζει αρκετά πιθανό.

Τα πάντα φαίνεται πως θα εξαρτηθούν από την σχεδόν βέβαιη απαίτηση του Έλληνα τεχνικού, απέναντι στο αφεντικό της ομάδας για ενίσχυση, μετά την αποχώρηση από την ομάδα του Ντε Βινσέντι αλλά και του Τσάβες. Αν η απάντηση που θα πάρει ο Τσιώλης είναι αρνητική για ενίσχυση, τότε το διαζύγιο μοιάζει, σχεδόν βέβαιο. Πηγή: sport-fm.gr

«Ρολάρουν» ΑΕΚ και… γήπεδο!

Χαμόγελα στην ΑΕΚ για την εικόνα της ομάδας στο χθεσινό 3-0 επί του Ερμή Ζωνιανών και τις εξελίξεις για το γήπεδο. Πότε αρχίζουν τα έργα. Νέο ραντεβού χθες με τους Γερμανούς της Άουγκσμπουργκ.

«Ρολάρουν» ΑΕΚ και… γήπεδο
Σε καλό… φεγγάρι βρίσκεται ξανά η ΑΕΚ. Η «Ένωση» επικράτησε με 3-0 του Ερμή Ζωνιανών, αποτέλεσμα που φέρνει για πέμπτη φορά φέτος στο πρωτάθλημα, και αύξησε στους δέκα βαθμούς τη διαφορά της από τον δεύτερο Ηρόδοτο. Κυριότερο, όμως, από όλα είναι πως έπαιξε κατά διαστήματα όμορφο ποδόσφαιρο, έβγαλε ωραίες φάσεις και ικανοποίησε τους 10.000 και πλέον φίλους της που πήγαν στο ΟΑΚΑ. Έξτρα κέρδος αποτελεί η εμφάνιση του Δημήτρη Ανάκογλου που βρίσκεται σε διαρκή άνοδο μετά από ένα πολύ μέτριο ξεκίνημα στη σεζόν.

Προχωρά το γήπεδο

Συνάντηση με τον Δημήτρη Μελισσανίδη είχαν στο ΟΑΚΑ λίγο πριν το χθεσινό ματς οι διοικούντες την Άουγκσμπουργκ. Οι δύο πλευρές μετά το δείπνο της Παρασκευής με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς συζήτησαν και με τον ισχυρό άνδρα της ομάδας για τη συνεργασία που θα ξεκινήσει ανάμεσα στις δύο πλευρές. Με τους Γερμανούς, που σήμερα επιστρέφουν στη βάση τους, συζητήθηκαν διάφορα θέματα, από τις ακαδημίες μέχρι τη συνεργασία της με Άουγκσμπουργκ με τη Sport 5 που ενδιαφέρεται να επενδύσει στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ.

Στο μεταξύ, φαίνεται πως δεν αργεί η ώρα που θα γίνουν τα πρώτα έργα για την «Αγιά-Σοφιά». Οι πιο αισιόδοξοι αναφέρουν πως οι μπουλντόζες θα μπουν στο οικόπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας μέσα στο Μάρτιο, αν και υπάρχει ακόμη μια σειρά από γραφειοκρατικά ζητήματα που πρέπει να διευθετηθούν.

Βλέπουν… Νάξο

Οι παίκτες της ΑΕΚ θα προπονηθούν σήμερα και την Τρίτη θα έχουν ρεπό, ενώ από την Τετάρτη θα αρχίσει η προετοιμασία για το ματς της Κυριακής με τον Πανναξιακό στη Νάξο. Σήμερα θα υποβληθεί σε εξετάσεις ο Ιβάν Μπρέσεβιτς για να διαπιστωθεί η κατάσταση στο γόνατό του, που πρήστηκε χθες και αποφασίστηκε να αποκλειστεί από την αποστολή. Στόχος της «Ένωσης» στο Νησί των Κυκλάδων δεν είναι άλλος από το να παρουσιάσει το καλό πρόσωπο των τελευταίων αγώνων και μακριά από το ΟΑΚΑ. Πηγή: sport-fm.gr

Ραντβάνσκα η όγδοη!

Η Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα συμπλήρωσε την οκτάδα των γυναικών στο Αυστραλιανό Open αποκλείοντας την Γκαρμπίνε Μουγκουρούθα.

Ραντβάνσκα η όγδοη
Στα προημιτελικά του Αυστραλιανού Open προκρίθηκε η Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα (Πολωνία, Νο 5) νικώντας την Γκαρμπίνε Μουγκουρούθα (Ισπανία, Νο 38) με 2-0 σετ, 6-1 και 6-3. Αντίπαλός της στον επόμενο γύρο θα είναι η Βικτόρια Αζαρένκα (Λευκορωσία, Νο 2), που επικράτησε 2-0 σετ, 6-3 και 6-2, της Σλόαν Στίβενς (ΗΠΑ, Νο 13).

Τα άλλα τρία ζευγάρια των προημιτελικών είναι Άνα Ιβάνοβιτς (Σερβία, Νο 14)-Γιουτζίν Μπουσάρ (Καναδάς, 31), Σιμόνα Χάλεπ (Ρουμανία, Νο 11)-Ντομίνικα Τσιμπούλκοβα (Σλοβακία, Νο 24) και Να Λι (Κίνα, Νο 4)-Φλάβια Πενέτα (Ιταλία, Νο 29). Πηγή: sport-fm.gr

Και τώρα τα κεφάλια μέσα…!

Μόλις δύο μήνες διήρκεσε η… άδεια των ομάδων και των πιλότων της Formula 1, των οποίων τα… βάσανα ξεκινούν.

Και τώρα τα κεφάλια μέσα…
Όσο ξεκουράστηκαν, ξεκουράστηκαν ομάδες και πιλότοι της Formula 1, οι οποίοι ετοιμάζονται για τις παρουσιάσεις των νέων μονοθεσίων, αλλά και τις χειμερινές δοκιμές σε Ισπανία και Μπαχρέιν.

Οι περισσότερες ομάδες έχουν ανακοινώσει τις ημερομηνίες που θα παρουσιάσουν τα νέα τους μονοθέσια, επιβεβαιώνοντας και τη συμμετοχή τους στην πρώτη επίσημη περίοδο των χειμερινών δοκιμών στην Χερέθ (28-31/1).

Από την Ισπανία θα απουσιάσει η Lotus, η οποία όπως έχει ανακοινώσει δεν θα πάρει μέρος στις δοκιμές.

Τελευταία και καταϊδρωμένη η Caterham, η οποία μπορεί να έχει ανακοινώσει την ημερομηνία που θα παρουσιάσει το μονοθέσιο, ωστόσο ακόμη δεν έχει ανακοινώσει το δίδυμο που θα βρίσκεται πίσω από το τιμόνι της.

Ο… χάρτης των παρουσιάσεων και των δοκιμών:

1. Παρουσιάσεις:

*24 Ιανουαρίου, McLaren
*25 Ιανουαρίου, Ferrari
*26 Ιανουαρίου, Sauber
*27 Ιανουαρίου, Toro Rosso
*28 Ιανουαρίου, Red Bull, Mercedes, Caterham
Φεβρουάριο: Lotus

2. Πρόγραμμα δοκιμών:

1. 28-31 Ιανουαρίου, Χερέθ Ισπανία
2. 19-22 Φεβρουαρίου, Μπαχρέιν
3. 27 Φεβρουαρίου-2 Μαρτίου, Μπαχρέιν

3. Ομάδες/πιλότοι:

1. Red Bull: Σεμπάστιαν Φέτελ-Ντανιέλ Ρικιάρντο
2. Mercedes: Λιούις Χάμιλτον, Νίκο Ρόσμπεργκ
3. Ferrari: Φερνάντο Αλόνσο, Κίμι Ραϊκόνεν
4. Lotus: Ρομάν Γκροσάν, Παστόρ Μαλδονάδο
5. McLaren: Τζένσον Μπάτον, Κέβιν Μάγκνουσεν
6. Sauber: Άντριαν Σούτιλ, Εστέμπαν Γκουτιέρες
7. Force India: Νίκο Χούλκενμπεργκ, Σέρχιο Πέρες
8. Williams: Φελίπε Μάσα, Βαλτέρι Μπότας
9. Toro Rosso: Ζαν Ερίκ Βερνιέ- Ντανίλ Κβίατ
10. Caterham: ΤΒΑ
11. Marussia: Ζουλς Μπιανκί, Μαξ Τσίλτον Πηγή: sport-fm.gr

Φέντερερ… από τα παλιά!

Κάτι από τις ένδοξες μέρες του παρελθόντος θύμισε ο Ρότζερ Φέντερερ αποκλείοντας με 3-0 τον Τζο Βιλφρίντ Τσονγκά και συμπληρώνοντας την οκτάδα του Αυστραλιανού Open. Αντίπαλός του τώρα ο Μάρεϊ.

Φέντερερ… από τα παλιά
Για ενδέκατη συνεχή χρονιά στα προημιτελικά του Αυστραλιανού Open έφτασε ο Ρότζερ Φέντερερ. Ο μεγάλος Ελβετός τενίστας, νούμερο έξι στην παγκόσμια κατάταξη, απέκλεισε με 3-0 σετ, 6-3, 7-5 και 6-4, τον Γάλλο Τζο Βιλφρίντ Τσονγκά (Νο 10) μέσα σε μόλις μία ώρα και 52 λεπτά. Έτσι πήρε ρεβάνς για τον περσινό του αποκλεισμό από τον συγκεκριμένο αντίπαλο στο Ρολάν Γκαρός.

Αντίπαλός του στην οκτάδα θα είναι ο Άντι Μάρεϊ (Σκωτία, Νο 5), που απέκλεισε εύκολα τον Στεφάν Ρομπέρ (Γαλλία, Νο 119) με 3-1 σετ, 6-1, 6-2, 6-7 και 6-2.

Τα άλλα τρία ζευγάρια των προημιτελικών είναι Ράφα Ναδάλ (Ισπανία, Νο 1)-Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ (Βουλγαρία, Νο 22), Τόμας Μπέρντιχ (Τσεχία, Νο 7)-Νταβίντ Φερέρ (Ισπανία, Νο 3) και Νόβακ Τζόκοβιτς (Σερβία, Νο 2), Στάνισλας Βαβρίνκα (Ελβετία, Νο 8). Πηγή: sport-fm.gr

Μία θέση έμεινε!

Αζαρένκα και Χάλεπ απέκλεισαν Γιάνκοβιτς και Στίβενς αντίστοιχα στη φάση των «16» του Αυστραλιανού Open και πλέον υπάρχει μόνο μία κενή θέση για τα προημιτελικά.

Μία θέση έμεινε
Ο αγώνας Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα (Πολωνία, Νο 5)-Γκαρμπίνε Μουγκουρούθα (Ισπανία, Νο 38) απέμεινε για να συμπληρωθεί η οκτάδα στο Αυστραλιανό Open. Η νικήτρια θα αναμετρηθεί με τη Βικτόρια Αζαρένκα (Λευκορωσία, Νο 2), που επικράτησε 2-0 σετ, 6-3 και 6-2, της Σλόαν Στίβενς (ΗΠΑ, Νο 13).

Η Σιμόνα Χάλεπ (Ρουμανία, Νο 11) απέκλεισε με 2-1 σετ, 6-4, 2-6 και 6-0, τη Γέλενα Γιάνκοβιτς (Σερβία, Νο 8) και θα συναντήσει στην οκτάδα τη Ντομίνικα Τσιμπούλκοβα (Σλοβακία, Νο 24), που νωρίτερα έκανε την έκπληξη αποκλείοντας τη Μαρία Σαράποβα (Ρωσία, Νο 3) με 2-1 σετ, 6-3, 4-6 και 6-1.

Τα άλλα δύο ζευγάρια των προημιτελικών είναι Άνα Ιβάνοβιτς (Σερβία, Νο 14)-Γιουτζίν Μπουσάρ (Καναδάς, 31) και Να Λι (Κίνα, Νο 4)-Φλάβια Πενέτα (Ιταλία, Νο 29). Πηγή: sport-fm.gr

«Καθάρισε» ο Μάρεϊ!

Χαλαρώνοντας μόνο για ένα σετ, ο Άντι Μάρεϊ επικράτησε 3-1 του Στεφάν Ρομπέρ κι ετοιμάζεται για ντέρμπι με έναν εκ των Φέντερερ ή Τσονγκά στα προημιτελικά του Αυστραλιανού Open.

«Καθάρισε» ο Μάρεϊ
Μόνο για ένα σετ… ξαπόστασε ο Άντι Μάρεϊ και τελικά απέκλεισε εύκολα τον Στεφάν Ρομπέρ εξασφαλίζοντας την πρόκριση στα προημιτελικά του Αυστραλιανού Open. Ο Σκωτσέζος τενίστας, νούμερο 4 στην παγκόσμια κατάταξη, επικράτησε 3-1 σετ, 6-1, 6-2, 6-7 και 6-2, του Γάλλου αντιπάλου του (Νο 119).

Στα προημιτελικά ο Βρετανός θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Ρότζερ Φέντερερ (Ελβετία, Νο 6)-Τζο Βιλφρίντ Τσονγκά (Γαλλία, Νο 10), που αναμετρώνται αργότερα.

Το ζευγάρι αυτό θα είναι και το τελευταίο της οκτάδας, καθώς έχουν ήδη προκύψει αυτά των Ράφα Ναδάλ (Ισπανία, Νο 1)-Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ (Βουλγαρία, Νο 22), Τόμας Μπέρντιχ (Τσεχία, Νο 7)-Νταβίντ Φερέρ (Ισπανία, Νο 3) και Νόβακ Τζόκοβιτς (Σερβία, Νο 2), Στάνισλας Βαβρίνκα (Ελβετία, Νο 8). Πηγή: sport-fm.gr

Με 3-0, αλλά… δύσκολα ο Ναδάλ!

Ο Ράφα Ναδάλ πέρασε πιο δύσκολα από ό,τι δείχνει το 3-0 το εμπόδιο του Κέι Νισικόρι στους «16» του Αυστραλιανού Open.

Με 3-0, αλλά… δύσκολα ο Ναδάλ
Στα προημιτελικά του Αυστραλιανού Open πέρασε με αρκετή δυσκολία ο Ράφα Ναδάλ. Ο Ισπανός τενίστας, νούμερο ένα στην παγκόσμια κατάταξη, επικράτησε μεν 3-0 του Ιάπωνα Κέι Νισικόρι (Νο 17), αλλά κέρδισε όλα τα σετ στο νήμα, 7-6, 7-5 και 7-6, σε τρεις ώρες και 17 λεπτά.

Ο τενίστας από τη Μαγιόρκα θα συναντήσει στον επόμενο γύρο τον Βούλγαρο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ (Νο 22), ο οποίος απέκλεισε στους «16» τον Ισπανό Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ (Νο 62) με 3-1 σετ, 6-3, 3-6, 6-2 και 6-4.Πηγή: sport-fm.gr

Νοκ-άουτ κι η Σαράποβα!!

Η Σλοβάκα Ντομίνικα Τσιμπούλκοβα, πέταξε εκτός συνέχειας την Ρωσίδα και προχώρησε στα προημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν

Νοκ-άουτ κι η Σαράποβα
Μετά την Σερένα Γουίλιαμς, και η Μαρία Σαράποβα έμεινε εκτός συνέχειας από τον 4ο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν. Η Ρωσίδα, παρά το γεγονός πως πήρε το πρώτο σετ με 6-3, στη συνέχεια ήρθε η κατάρρευση σε ένα περίεργο 2ο σετ. Η Σλοβάκα μεταμορφωμένη, πήρε πέντε σερί γκέιμ και στη συνέχεια…κόλλησε. Η Σαράποβα έμοιαζε έτοιμη για μια μεγάλη ανατροπή και τη νίκη, παίρνοντας τέσσερα σερί γκέιμ, αλλά η Τσιμπούλκοβα την κατάλληλη στιγμή συνήλθε κι έκανε το 6-4 στο δεύτερο σετ.

Η Σαράποβα ζήτησε ιατρικό τάιμ-άουτ (για πρόβλημα στο ισχίο) και το πήρε ανάμεσα στο 2ο και το 3ο σετ και στη συνέχεια κατέρρευσε, αφού βρέθηκε να χάνει με 2-0 και 3-1, για να επέλθει το μοιραίο για την Ρωσίδα που έμοιαζε ανήμπορη ν’ ακολουθήσει τον ρυθμό της Σλοβάκας κι έχασε φυσιολογικά με 6-1. Η Τσιμπούλκοβα περιμένει τη νικήτρια από τον αγώνα της Γιάνκοβιτς με την Σιμόνα Χάλεπ.

Η Σαράποβα πήρε 27 γουίνερς έναντι 16 της αντιπάλου της, ωστόσο είχε 45 λάθη, σε αντίθεση με την Σλοβάκα που είχε 28, ενώ τα double faults την ταλαιπώρησαν και πάλι (8). Πηγή: sport-fm.gr

Απειλούν με μακελειό στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες!!

Με βίντεο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, ισλαμιστές αντάρτες του Νταγκεστάν διεκδικούν την ευθύνη για τις δύο επιθέσεις στο Βόλγκογκραντ και απειλούν για νέα χτυπήματα στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς.

Απειλούν με μακελειό στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες
Μία ισλαμική οργάνωση απειλεί να βάψει … κόκκινο το λευκό του χιονιού στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο ρωσικό θέρετρο του Σότσι, το διάστημα 7-23 Φεβρουαρίου.

Με βίντεο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, ισλαμιστές αντάρτες του Νταγκεστάν αναλαμβάνουν την ευθύνη για τις δύο πρόσφατες αιματηρές επιθέσεις στο Βόλγκογκραντ και απειλούν με νέες στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς στο Σότσι.

Στο βίντεο εμφανίζονται δύο άνδρες που δηλώνουν μέλη της ισλαμιστικής ομάδας «Βιλαγέτ Νταγκεστάν».

Διεκδικώντας την ευθύνη των δύο επιθέσεων εκ μέρους της ομάδας, ο ένας από αυτούς λέει πως «εάν κάνετε τους Ολυμπιακούς, θα έχουμε ένα δώρο για εσάς και για τους τουρίστες».

«Θα είναι για όλο το αίμα μουσουλμάνων που χύνεται κάθε μέρα στον κόσμο, στο Αφγανιστάν, τη Σομαλία, τη Συρία, παντού, θα είναι η εκδίκησή μας» λέει.

Υπενθυμίζεται ότι 34 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε δύο βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας που έγιναν στη ρωσική πόλη Βόλγκογκραντ, στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου.

Η Δημοκρατία του Νταγκεστάν ανήκει στη ρωσική επικράτεια και συνορεύει με το Αζερμπαϊτζάν στα νότια και τη Γεωργία στα νοτιοδυτικά. Το όνομά της έχει περσική-τουρκική καταγωγή και σημαίνει Χώρα των Βουνών.

Η πλειοψηφία των 3 εκατομμυρίων κατοίκων του Νταγκεστάν επιθυμούν την ανεξαρτησία τους από τη Μόσχα, την οποία διεκδικούν με ένοπλες επιθέσεις κατά ρωσικών στόχων. Πηγή: sport-fm.gr

Μίλησαν οι έδρες!!

Σπερς, Θάντερ και Σανς πήραν άνετες νίκες στις έδρες του, νικητές και οι Μάτζικ με 93-91 απέναντι στους Σέλτικς. Θετικός και πάλι ο Αντετοκούνμπο.

Μίλησαν οι έδρες
Η επίσκεψη του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο AT&T Center, τον βρήκε με θετικό πρόσημο στο τέλος της βραδιάς, όχι όμως και την ομάδα του, που ηττήθηκε με 28 πόντους, 110-82. Ο ρούκι των Μπακς σημείωσε 11 πόντους (1/4 δίποντα 3/6 τρίποντα) 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ 2 λάθη σε 30:04 λεπτά συμμετοχής. Ο Μιλς σημείωσε 20 πόντους για τους νικητές με άλλους επτά για το Σαν Αντόνιο να έχουν διψήφιο.

Οι Θάντερ με τον Ντουράντ να σημειώνει 30 πόντους, επικράτησαν των Κινγκς με 108-93. Ο Τόμας σημείωσε 38 για τους ηττημένους που είδαν τον Ρούντι Γκέι ν’ αποβάλλεται από το παιχνίδι.

Οι Σανς με τον Τσάνινγκ Φράι να κάνει εκπληκτικά πράγματα και να σημειώνει 30 πόντους, πήραν τη νίκη απέναντι στους Ντένβερ Νάγκετς με 117-103.

Οι Μάτζικ τερμάτισαν το αρνητικό σερί των 10 ηττών, επικρατώντας με 93-91 των Μπόστον Σέλτικς με τον Τόμπιας Χάρις να σημειώνει δύο εύστοχες βολές δέκα δεύτερα πριν το τέλος.

Ορλάντο Μάτζικ – Μπόστον Σέλτικς 93-91

Γκριν 22, Χάμφρις 18 (12ριμπ.), Μπράντλεϊ 18 – Αφλάλο 20 (13 ριμπάουντ), Χάρις 18, Ντέιβις 17, Νέλσον 16

Σαν Αντόνιο Σπερς – Μιλγουόκι Μπακς 110-82

Μιλς 20, Μπελινέλι 14, Ντε Κολό 13, Άιρς 13 – Νάιτ 21, Αντετοκούνμπο 11, Σάντερς 10, Χένσον 10.

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ – Σακραμέντο Κινγκς 108-93

Ντουράντ 30, Ιμπάκα 20, Τζάκσον 16 – Τόμας 38, Κάζινς 16, Τόμπσον 11

Φοίνιξ Σανς – Ντένβερ Νάγκετς 117-103

Φράι 30, Μ. Μόρις 16, Ντράγκιτς 15 – Ράντολφ 19, Τσάντλερ 17, Λόσον 17, Φουρνιέ 17. Πηγή: sport-fm.gr

Χωρίς προβλήματα η άφιξη του Ολυμπιακού!

Με απόλυτη ασφάλεια και κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας έφτασε στο ΟΑΚΑ λίγο μετά τις έξι ο Ολυμπιακός, για το επικείμενο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Χωρίς προβλήματα η άφιξη του Ολυμπιακού
Χωρίς… παρατράγουδα αφίχθη στο ΟΑΚΑ η αποστολή του Ολυμπιακού, λίγο μετά τις έξι το απόγευμα. Οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν με απόλυτη ασφάλεια και συνοδευόμενοι από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, για το ντέρμπι των «αιωνίων» στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

Πρώτος κατέβηκε από το πούλμαν ο αρχηγός των Πειραιωτών, Βασίλης Σπανούλης. Της αποστολής ηγούνται ο αντιπρόεδρος Γιώργος Σκινδήλιας και ο γενικός διευθυντής Χρήστος Σταυρόπουλος.

Στην αποστολή του Ολυμπιακού βρίσκεται και ο Τζαμάριο Μουν, που αναμένεται να κάνει ντεμπούτο. Μαζί με την ομάδα ήρθε και ο Μπρεντ Πέτγουεϊ, που όμως δεν είναι ακόμη έτοιμος να αγωνιστεί. Εκτός είναι σίγουρα ο τραυματίας Έισο Λο. Πηγή: sport-fm.gr

Θύρα 13: «Με τη φωνή μας και μόνο»

Η Θύρα 13 με ανακοίνωσή της καλεί τον κόσμο του Παναθηναϊκού να έχει κόσμια συμπεριφορά στο αποψινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Θύρα 13: «Με τη φωνή μας και μόνο»
Στήριξη με τη φωνή τους και μόνο ζητεί από τους φίλους του Παναθηναϊκού η Θύρα 13 με ανακοίνωσή της. Τις προηγούμενες μέρες υπήρξε συνάντηση μελών της με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλου, στην οποία έγιναν εκκλήσεις από τη διοίκηση της ΚΑΕ για κόσμια συμπεριφορά στο σημερινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

«Σήμερα, η ομάδα μπάσκετ παίζει ακόμα ένα παιχνίδι με τον αιώνιο πελάτη. Είναι ανάγκη για μία ακόμα φορά να τονίσουμε ότι η ομάδα χρειάζεται τη στήριξη μας, με τη φωνή μας και μόνο. Στο παιχνίδι κυπέλλου πάλι με τον ίδιο αντίπαλο μία φωτοβολίδα παραλίγο να κάνει στην ομάδα μας ανεπανόρθωτη ζημία, χωρίς κανένα απολύτως λόγο και αιτία. Κάθε ένας που κάνει ξανά ανάλογη ενέργεια θα υποστεί και τις συνέπειες. Η ομάδα είναι πάνω απ’ όλα και πρέπει να την προστατεύσουμε για μία ακόμα φορά. Προσοχή σε όλους, αφήστε την ομάδα να κερδίσει και να κάνει αυτό που ξέρει πολύ καλά. Η φωνή είναι το δικό μας καθήκον», αναφέρει η ανακοίνωση.

Κατσικάρης: «Φυσικά και έχει ενδιαφέρον»

Το σημερινό ντέρμπι στο ΟΑΚΑ έχει ενδιαφέρον επεσήμανε ο Φώτης Κατσικάρης στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 ενώ ξεκαθάρισε ότι θα μπορέσει να διαπιστωθεί εάν ο Ολυμπιακός είναι σε θέση να αντιδράσει.

Κατσικάρης: «Φυσικά και έχει ενδιαφέρον»
Ο Φώτης Κατσικάρης μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 υπογράμμισε ότι δεν γίνεται ντέρμπι «αιωνίων» χωρίς να έχει ενδιαφέρον απαντώντας σε μια συζήτηση η οποία έχει αναπτυχθεί για το σημερινό παιχνίδι στο ΟΑΚΑ.

Ο πρώην τεχνικός της Μπιλμπάο επεσήμανε ότι στο σημερινό ματς θα διαπιστωθεί και η αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Ολυμπιακός.

«Είναι και οι δύο πολύ μεγάλες ομάδες. Αυτό που έχει μεγάλο ενδιαφέρον είναι το κατά πόσο ο Ολυμπιακός μπορεί να αντιδράσει», τόνισε –αρχικά- και συνέχισε:

«Το γόητρο ξέρουμε πόσο υψηλά είναι και στις δύο ομάδες. Αδιάφορο να είναι το παιχνίδι είναι απίθανο. Ίσως να μην έχει την τόσο μεγάλη βαθμολογική σημασία αλλά δεν παύει να είναι ένα ντέρμπι», τόνισε ο Φώτης Κατσικάρης στην αρχή της συνομιλίας που είχε με τους Μπάμπη Χριστόγλου και Μιχάλη Λεάνη και συνέχισε:

«Θα μπορέσουμε να δούμε εάν ο Παναθηναϊκός συνεχίσει αυτό που είδαμε από το προηγούμενο ντέρμπι και εάν ο Ολυμπιακός μπορεί να συνεχίσει να βρίσκεται σε αυτό το τούνελ που βρίσκεται, στο τελευταίο χρονικό διάστημα», τόνισε.

Ο Φώτης Κατσικάρης ξεκαθάρισε ότι φυσικά και υπάρχει ενδιαφέρον στο ματς…

«Είναι και οι δύο πολύ μεγάλες ομάδες, διαφορετικές ομάδες. Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι κατά πόσο ο Ολυμπιακός μπορεί να αντιδράσει. Χαμηλό σκορ θα έχουμε σίγουρα. Πιστεύω ότι αυτό θέλει ο ΠΑΟ και αυτό που του έχει δώσει τις νίκες. Ξεκινά και τελειώνει με την άμυνά του. Ο Παναθηναϊκός ίσως να είναι η καλύτερη ομάδα στο σημείο αυτό. Οι παίκτες είναι στρατιώτες σε ό,τι λέει ο προπονητής τους. Αυτό και είναι η συνταγή της επιτυχίας. Είναι σε εξαιρετική κατάσταση ο Διαμαντίδης ο οποίος ανοίγει τις άμυνες. Ο Φώτσης έχει βελτιωθεί γιατί όσο και περίεργο να φαίνεται δεν είχε προσαρμοστεί. Ο Ολυμπιακός είναι μια καλοκουρδισμένη μηχανή και έτσι και δεν λειτουργήσει κάτι τότε κάτι χαλάει», ανέφερε.

Ο Φώτης Κατσικάρης σχολίασε και την απόφαση της αστυνομίας για την πραγματοποίηση του τελικού Κυπέλλου μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Άρη στο Ηράκλειο χωρίς την παρουσία οπαδών των δύο ομάδων…

«Όσοι είμαστε στο μπάσκετ πιστεύουμε ότι πρέπει να σταματήσει αυτό το πράγμα. Είναι οπαδοί που μπορούν να δημιουργήσουν μια εξαιρετική ατμόσφαιρα πολύ καλή και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις. Στο Ηράκλειο υπάρχουν οπαδοί και από τις δύο ομάδες», είπε ο Φώτης Κατσικάρης…

«Μετά από χρόνια βλέπουμε του Έλληνες προπονητές να έχουν ξεχωρίσει στην επίθεση», τόνισε –αρχικά- για τις πολλές… μετακομίσεις των Ελλήνων προπονητών στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και συνέχισε:

«Είναι η προετοιμασία τους για κάθε παιχνίδι. Η πίεση κάτω από την οποία δουλεύουν τόσα χρόνια και άλλα στοιχεία που έχουν βοηθήσει. Σε αυτό όμως πρέπει να ευχαριστήσουμε και τους μεγάλους προπονητές που έχουν δουλέψει στην Ελλάδα γιατί ήρθαν εδώ και μας πίστεψαν», κατέληξε.

Κρίνει… έδρα, όχι τίτλο!!

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός μονομαχούν απόψε (19:30) στο ΟΑΚΑ για τη 14η αγωνιστική σε ένα ματς που θα κρίνει το πλεονέκτημα έδρας στα play offs. Πάνοπλοι οι «πράσινοι», ενισχυμένοι οι «ερυθρόλευκοι.

Κρίνει… έδρα, όχι τίτλο
Το τρίτο από τα πολλά ακόμη (μίνιμουμ πέντε με αυτά στο Top 16, μάξιμουμ έντεκα στο σύνολο, αν φτάσουν σε πέντε ματς στους τελικούς και συναντηθούν στο Final Four) ντέρμπι «αιωνίων» πραγματοποιείται σήμερα στο ΟΑΚΑ (19:30, Δημόσια Τηλεόραση, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr). Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός μονομαχούν σε ένα ματς που δεν κρίνει κανέναν τίτλο, αλλά κατά πάσα πιθανότητα το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα play offs.

Τα δεδομένα έχουν ως εξής: οι δύο ομάδες έχουν από μία ήττα στο πρωτάθλημα, αλλά λόγω του -2 με το οποίο ξεκίνησαν τη σεζόν οι «ερυθρόλευκοι», οι «πράσινοι» είναι πρωτοπόροι. α) Σε περίπτωση νίκης των γηπεδούχων, η διαφορά θα αυξηθεί στους τρεις βαθμούς και αντιλαμβάνεται κανείς πως θα χρειαστεί να κάνουν δύο ήττες στο υπόλοιπο της κανονικής περιόδου για να χάσουν το αβαντάζ έδρας ως το τέλος των play offs. Αν, δε, υπερκαλύψουν και τη διαφορά του πρώτου γύρου (55-45 στο ΣΕΦ), τότε θα πρέπει να κάνουν τρεις ήττες και οι Πειραιώτες να μείνουν αήττητοι στα εναπομείναντα ματς για να τους πάρουν την έδρα. β) Αν, ωστόσο, ο Ολυμπιακός είναι σήμερα νικητής, η διαφορά των δύο ομάδων θα μειωθεί στον ένα πόντο και οι Πειραιώτες θα ελπίζουν σε μία ήττα του Παναθηναϊκού για να ισοβαθμήσουν και να έχουν το πάνω χέρι. Και οι «πράσινοι» έχουν αρκετά… ζόρικο πρόγραμμα στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος, καθώς μεταξύ άλλων έχουν να αντιμετωπίσουν εκτός έδρας Πανιώνιο, ΠΑΟΚ και ΚΑΟΔ.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Χριστοδούλου, Σχινάς και Αναστόπουλος. Οι δύο τελευταίοι είχαν «σφυρίξει» μαζί με τον Τανατζή στον ημιτελικό του Κυπέλλου.

Πάνοπλοι και αποφασισμένοι

Ο Παναθηναϊκός φτάνει στο ντέρμπι με την ψυχολογία στα ύψη και θέλει να συνεχίσει το σερί καλών εμφανίσεων και μεγάλων νικών που άρχισε στις 23 Δεκεμβρίου και τον ημιτελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Οι «πράσινοι» έχουν μπροστά τους έναν αγωνιστικό Γολγοθά, που ξεκινά απόψε, συνεχίζεται την Πέμπτη στην Πόλη με τη «Φενέρ» του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και ολοκληρώνεται την επόμενη Παρασκευή στο ΟΑΚΑ απέναντι στην Μπαρτσελόνα, με ενδιάμεση στάση μόνο το ματς με τον Πανελευσινιακό για την Α1. Ο Αργύρης Πεδουλάκης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να μην αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα και χθες η ομάδα του αποσύρθηκε σε ξενοδοχείο για να μείνει προσηλωμένη στο στόχο.

Το ΟΑΚΑ αναμένεται να είναι κατάμεστο από 17.000 θεατές, ανάμεσα στους οποίους θα είναι και η ποδοσφαιρική ομάδα του «τριφυλλιού». Από τη διοίκηση της ΚΑΕ έχουν γίνει συνεχείς συστάσεις για κόσμια συμπεριφορά, προκειμένου να μην υπάρξει νέα τιμωρία έδρας.

Για πολλούς λόγους

Ο Ολυμπιακός έχει πολλούς λόγους να ψάχνει τη νίκη στο ΟΑΚΑ. Πέρα από τους προφανείς, τη χρειάζεται και για ψυχολογικούς. Αφενός μεν για να «γυρίσει» το κλίμα μετά τον κύκλο ανεπιτυχών αποτελεσμάτων που άρχισε από την ήττα του στον ημιτελικό του Κυπέλλου κι αφετέρου για να πείσει και τον πλέον δύσπιστο πως ακόμη κι αν δεν έχει το πλεονέκτημα έδρας στα play offs μπορεί να αλώσει το «άντρο» του Παναθηναϊκού. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν υπολογίζει και πάλι στη βοήθεια των Λο και Πέτγουεϊ (αν και ο τελευταίος αναμένεται ως το τέλος του μήνα να επιστρέψει), αλλά διαθέσιμος θα είναι για πρώτη φορά ο Τζαμάριο Μουν, που θα κάνει ντεμπούτο, ενώ ετοιμοπόλεμος είναι και ο Δημήτρης Αγραβάνης που ξεπέρασε το δερματικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε.

Η παράδοση

Το αποψινό ματς είναι το 107ο στην ιστορία των δύο ομάδων στην Α1 (από τη σεζόν 1992/93) και ο Παναθηναϊκός μετρά 45 νίκες στα 52 ματς που έχει δώσει ως γηπεδούχος. Πάντως στην κανονική περίοδο ο Ολυμπιακός έχει επικρατήσει στις δύο από τις τρεις τελευταίες επισκέψεις του στο ΟΑΚΑ (61-65 το 2010/11 και 60-64 το 2012/13). Συνολικά, σε όλες τις διοργανώσεις, οι δύο μεγάλοι μονομάχοι έχουν συναντηθεί 200 φορές με τους «πράσινους» να μετρούν 114 νίκες και τους «ερυθρόλευκους» 86. Το… σκορ με γηπεδούχο το «τριφύλλι» είναι 67-20 και με τους Πειραιώτες 58-33, ενώ σε ουδέτερο γήπεδο 14-8 για τους «πράσινους».Πηγή: sport-fm.gr

Σαν τρελή η ΑΕΚ από τον ΠΑΟΚ τον ..."νέο Τοροσίδη"!!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ SPORTDOG: Ποιον νεαρό παίκτη του ΠΑΟΚ έχει βάλει στο μάτι η ΑΕΚ και γιατί υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να γίνει η μεταγραφή; Ο σκύλος κάνει αποκάλυψη! Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται στην ΑΕΚ οι κινήσεις για τις μεταγραφές του καλοκαιριού, ωστόσο τα ονόματα που βγαίνουν στη δημοσιότητα, είναι μόνο αυτά που θέλουν από την ομάδα. 
Η στήλη "Sportdog Penalty", όμως, αποκαλύπτει και μια περίπτωση παίκτη που αρέσει πολύ και η οποία απαιτεί λεπτούς χειρισμούς, μακριά από τη δημοσιότητα, ώστε να έχει ευτυχή κατάληξη για τους Kιτρινόμαυρους.
Πρόκειται για τον Δημήτρη Κωνσταντινίδη του ΠΑΟΚ, ο οποίος δεν έχει καταφέρει να κερδίσει τον Χουμπ Στέφενς και γι΄ αυτό ζήτησε να φύγει και δανεικός.
Στον Δικέφαλο, βέβαια, πίστευαν πάρα πολύ στον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή και γι΄ αυτό έβαλαν το καλοκαίρι ρήτρα 5 εκατομμυρίων ευρώ, αφού κάποιοι μέσα από την ομάδα έλεγαν πως θα είναι ο ..."νέος Τοροσίδης"! Μεγάλες κουβέντες... 
Ο 19χρονος δεξιός μπακ, λοιπόν, αρέσει στην Ένωση, η οποία παρακολουθεί μέχρι τώρα διακριτικά την περίπτωσή του, αν και ο μικρός "κοιτάει" κι αλλού, αφού ο μάνατζέρ του, Πολ Κουτσολιάκος, θα προτιμούσε να του βρει ομάδα στο εξωτερικό.
Στην ΑΕΚ, όμως, θεωρούν πως έχουν τύχη για την απόκτησή του για δύο κυρίως λόγους. Ποντάρουν πολλά στην καλή σχέση που έχει ο Δημήτρης Μελισσανίδης με τον Ιβάν Σαββίδη, αλλά και στη φιλία του Νίκου Λυμπερόπουλου με τον αντζέντη του ποδοσφαιριστή. Άλλωστε, αυτός ήταν που τον είχε πάει (ως ποδοσφαιριστή τότε) στην Άϊντραχτ.

Πηγή: sportdog.gr

Τον... ξεφτίλισε με την ντρίπλα!! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο άσος του Άγιαξ Νικολάι Μπόιλεσεν έκανε μια εκπληκτική ντρίμπλα σε αντίπαλο του στο ντέρμπι με την Αϊντχόβεν. Απολαύστε τον...



Πηγή: sportdog.gr

Το... "κουφό" καλάθι της σεζόν! (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε αγώνα high school των ΗΠΑ, ο Logan Jurgensmeier σημείωσε το πιο... "κουφό" καλάθι της σεζόν, όταν πήγε να σώσει μια χαμένη πάσα!





Πηγή: sportdog.gr

Ο Βύντρα... καλύτερος του Μέσι (pic)!

Ο Λουκάς Βύντρα γνωρίζει την αποθέωση από τον ισπανικό Τύπο με τις εφημερίδες να τον βαθμολογούν καλύτερα και από τον Μέσι.
Ο πρώην αμυντικός του Παναθηναϊκού ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Λεβάντε στην αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα, καθώς άνοιξε το σκορ κόντρα στους «μπλαουγκράνα» πριν διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα ο Ζεράρ Πικέ.
Ο Λουκάς Βύντρα, μαζί με τον τερματοφύλακα της Λεβάντε, Κέιλορ πήραν την μεγαλύτερη βαθμολογία από τις τέσσερις αθλητικές εφημερίδες της Ισπανίας (ακόμα και από τις καταλανικές) μετά το 1-1 απέναντι στην Μπάρτσα.
Αποθέωση και από τους Καταλανούς
Ο διεθνής άσος βαθμολογήθηκε από την καταλανική «Mundo Deportivo» με 3/5, ενώ την ίδια ακριβώς βαθμολογία του έβαλε και η μαδριλένικη «As». Οσον αφορά την καταλανική SPORT, αξιολόγησε τον Λουκά Βύντρα με  7/10, με την μαδριλένικη Marca να τον βαθμολογεί λίγο καλύτερα και συγκεκριμένα με 7,5/10.
Αξιοσημείωτο είναι πως και στις τέσσερις εφημερίδες η βαθμολογία του Βύντρα είναι η δεύτερη καλύτερη πίσω απ' αυτή του γκολκίπερ της Λεβάντε Κειλορ και καλύτερη από του... Λιονέλ Μέσι!  Ο Έλληνας αμυντικός ξεπέρασε τον Αργεντινό σούπερ σταρ μετά την απόδοση του στον μεταξύ τους αγώνα.
Πηγή: gazzetta.gr

Χωρίς οπαδούς ο τελικός Παναθηναϊκός - Αρης!!

Από 50 προσκλήσεις θα διανεμηθούν στον Παναθηναϊκό και τον Άρη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου (9/2), καθώς η Αστυνομία αποφάσισε να απαγορεύσει την οργανωμένη παρουσία οπαδών τους στο γήπεδο.
Η ΚΑΕ Αρης ζήτησε 1.500 εισιτήρια στη σημερινή (20/1) σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του τελικού, ωστόσο η απάντηση που έλαβε ήταν αρνητική. Ο λόγος που η Αστυνομία έχει πάρει την απόφαση να απαγορεύσει την οργανωμένη παρουσία οπαδών δεν είναι άλλος από τον φόβο επεισοδίων τόσο εντός του γηπέδου («Δύο Αοράκια», χωρητικότητά 5.500 θεατές), όσο και στην πόλη του Ηρακλείου, εκεί όπου υπάρχουν οπαδοί -μεταξύ άλλων- του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ.
Τα εισιτήρια για τον τελικό θα διατίθενται σε κεντρικά σημεία του Ηρακλείου και θα πωλούνται με 20 και 30 ευρώ και απαραίτητα την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας, ενώ προσκλήσεις θα πάρουν σωματεία της Κρήτης. Παράλληλα, σε κανέναν φίλαθλο δεν θα επιτραπεί η είσοδος με διακριτικά ομάδας στο γήπεδο.
Ο τελικός του Κυπέλλου θα μεταδοθεί ζωντανά από τη Δημόσια Τηλεόραση και το τζάμπολ ορίστηκε για τις 19:45.
Πηγή: gazzetta.gr

Ο Μπεργκ τους κέρασε... ξυδάκι!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τη νίκη του Παναθηναϊκού στη Βέροια, αποθεώνει τον Μάρκους Μπεργκ, ενώ σχολιάζει και τη διαιτησία του αγώνα.
Ο Μάρκους Μπέργκ έκανε σεφτέ μέσα στο 2014, αλλά πιο πριν με δύο ασίστ πάρε-βάλε έκανε όλη την δουλειά και οδήγησε την ομάδα σε σημαντική νίκη στην Βέροια με 3-1. Είπα στο τελευταίο σχόλιο, ότι θα χρειαστεί να κάνει σεφτέ ο Μπέργκ και να πάρει και βοήθεια από τους μέσους ο Παναθηναϊκός για να περάσει από την Βέροια, όπου το ματς μπορεί να εξελίχθηκε σε εύκολο, αλλά ήταν δύσκολο για τους λόγους, που είχα αναφέρει. Και έγινε ακόμα πιο δύσκολο, όταν αυτός ο ταλιμπάν ο Λιαχούδης σαν βγαλμένος από την εποχή της παράγκας μετέτρεψε σε...  πέναλτι την βουτιά του Βέρτζου, αντί να του δώσει κίτρινη κάρτα για θέατρο. Και στη συνέχεια ξέχασε να δείξει κάρτες σε παίκτες της Βέροιας, ενώ έσπευσε να δείξει κίτρινη στο πρώτο μαρκάρισμα που έκανε ο Μπέργκ. Επίσης δεν έδωσε ένα πέναλτι στον Παναθηναϊκό σε χέρι του Μπέντ στο δεύτερο ημίχρονο και στη συνέχεια για να... ξεκαρφωθεί δεν έδωσε ένα πέναλτι στην Βέροια στο 86' και ενώ το σκορ ήταν 1-3. Ένα πέναλτι, που όμως άρχισε από θέση οφ-σάιντ, το οποίο δεν δόθηκε σε βάρος της Βέροιας.
Αυτή τη νίκη την χάρηκα, διότι ο Μπέργκ και οι άλλοι παίκτες έδειξαν... κότσια κόντρα στον... ταλιμπάν Λιαχούδη και έφθασαν στη νίκη με συνοπτικές διαδικασίες, αφού η Βέροια φάνηκε πολύ λίγη, για να αντιμετωπίσει τους «πράσινους». Δεν συγκρίνεται η φετινή εμφάνιση του Παναθηναϊκού με την εμφάνιση που έκανε πέρυσι στο ίδιο γήπεδο. Η μέρα με τη νύχτα. Η ομάδα έπαιξε με πάθος, είχε διάθεση, κέφι, έβγαλε φάσεις, είχε ισορροπία στην απόδοσή της και στα 90 λεπτά. Δεν είδαμε για πρώτη φορά μετά από καιρό, ούτε μπλακ-άουτ για τα πρώτα 20 λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, ούτε κακή απόδοση για ένα ή και δύο ημίχρονα.
Ο Παναθηναϊκός της Βέροιας θύμισε τον Παναθηναϊκό στην δύση του 2013. Ήταν πειστικός και σοβαρός. Απέφυγε τα λάθη που στοιχίζουν βαθμούς, μπήκε δυνατά στο ματς, προηγήθηκε με ένα υπέροχο γκολ σε δημιουργία και σε εύκολη εκτέλεση από τον Κλωναρίδη μετά από ασίστ του Μπέργκ, που το σιγούρεψε (σε ένδειξη αλτρουισμού), ενώ μπορούσε να πλασάρει στην κάθετη πάσα που δέχθηκε από τον Κουτρουμπή. Και μετά το άδικο 1-1 που έγινε, η ομάδα αντέδρασε σωστά, επιτέθηκε ορθολογικά και προηγήθηκε εκ νέου με γκολ δουλεμένο στην προπόνηση από την σέντρα του Νάνο, την κεφαλιά-πάσα του Μπέργκ και το σουτ του Αντζαγκούν, που χώθηκε στην περιοχή, όπως δουλεύει στις προπονήσεις ο Αναστασίου. Το τρίτο γκολ ο Μπέργκ το δικαιούτο, για να βάλει το κερασάκι στην τούρτα για την απόδοσή του. Είχε προηγηθεί αυτή την φορά ασίστ του Νάνο, ενός ακόμα παίκτη που ήταν από τους καλύτερους στην Βέροια. Μαζί με τον Κλωναρίδη και τον Αντζαγκούν, αλλά και τον Λαγό, που βοήθησε ανασταλτικά.
ΥΓ: Αρβανιτίδης και Καραμελίδης έκαναν... τα πάντα για τη νίκη, αλλά λογάριαζαν χωρίς τον Μπέργκ, που τους χάλασε τα σχέδια. Δεν πειράζει... Τους κέρασε ο Σουηδός παικταράς... ξυδάκι!
Πηγή: gazzetta.gr

ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Δεν υπάρχει θέμα Ανέστη»

Τις φήμες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο για ενδιαφέρον των «ερυθρόλευκων» για τον πορτιέρο του Πανιωνίου, διέψευσε η ΠΑΕ

ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Δεν υπάρχει θέμα Ανέστη»
Ο Ολυμπιακός ήρθε να βάλει τέλος στα σενάρια που αναπτύχθηκαν τις τελευταίες ημέρες για μετακόμιση του 23χρονου πορτιέρο από το καλοκαίρι και μετά. Από την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ, διέψευσαν κατηγορηματικά πως δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα, ενώ τόνισαν πως δεν υφίσταται καν ενδιαφέρον. Πηγή: sport-fm.gr

Γκέλα η Μπάρτσα; Γκέλα κι η Ατλέτικο!!

Μοναδική ευκαιρία να ανέβει μόνη πρώτη έχασε η Ατλέτικο Μαδρίτης που έμεινε στο 1-1 με τη Σεβίλλη και δεν εκμεταλλεύτηκε το «δώρο» που προσέφερε ο... Βύντρα. Πλατύ χαμόγελο για τη Ρεάλ!

Γκέλα η Μπάρτσα; Γκέλα κι η Ατλέτικο! (vid)
Το ‘χει η μοίρα τους να μην μπορεί να ξεφύγει η μία απ’ την άλλη! Την ώρα που η Μπαρτσελόνα άφηνε δύο βαθμούς λόγω... Βύντρα, η Ατλέτικο Μαδρίτης έχασε μεγάλη ευκαιρία να την προσπεράσει, καθώς «κόλλησε» στο 1-1 με τη Σεβίλλη μέσα στο «Βιθέντε Καλντερόν»!

Έτσι, «μπλαουγκράνα» και «ροχιμπλάνκος» παραμένουν μαζί στην κορυφή με 51 βαθμούς και φυσικά η Ρεάλ Μαδρίτης έχει κάθε λόγο να γιορτάζει γιατί εκεί που πριν δύο αγωνιστικές ήταν στο -5, τώρα είναι στο -1!

Στο 18’ οι Μαδριλένοι στις εξέδρες «τρελάθηκαν» όταν είδαν τον Νταβίντ Βίγια να ανοίγει το σκορ κι ενώ με νίκη ανέβαιναν στην κορυφή της Πριμέρα ύστερα από 18 χρόνια. Κι ενώ το παιχνίδι κυλούσε ήρεμα και η πρωτιά φαινόταν στο... βάθος, οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι με τον Ράκιτιτς να ευστοχεί στο 73’ παρά την υπερπροσπάθεια του Κουρτουά να το βγάλει.

Τα τελευταία λεπτά δεν έκρυβαν κάποια συγκίνηση, παρά μόνο (πολύ) ξύλο, δείγμα του ότι η Σεβίλλη ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Μορένο στο 90’.

Το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής:

Παρασκευή, 17/1

Μάλαγα-Βαλένθια 0-0

Σάββατο, 18/1

Μπέτις-Ρεάλ Μαδρίτης 0-5
(11' Ρονάλντο, 25' Μπέιλ, 45' Μπενζεμά, 62' Ντι Μαρία, 90' Μοράτα)

Έλτσε-Ράγιο Βαγιεκάνο 2-0

Γρανάδα-Οσασούνα 0-0

Εσπανιόλ-Θέλτα 1-0
(88' Σέρχιο Γκαρσία)


Κυριακή, 19/1

Χετάφε-Σοσιεδάδ 2-2

Βιγιαρεάλ-Αλμερία 2-0

Λεβάντε-Μπαρτσελόνα 1-1
(10' Βύντρα - 19' Πικέ)

Ατλέτικο Μαδρίτης-Σεβίλλη 1-1
(18' Βίγια - 73' πεν. Ράκιτιτς)

Δευτέρα, 20/1

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Βαγιαδολίδ (23:00)

Η επόμενη αγωνιστική (21η):

Παρασκευή, 24/1

Θέλτα-Μπέτις (22:00)

Σάββατο, 25/1

Ρεάλ Μαδρίτης-Γρανάδα (17:00)
Βαγιαδολίδ-Βιγιαρεάλ (19:00)
Βαλένθια-Εσπανιόλ (21:00)
Σεβίλλη-Λεβάντε (23:00)

Κυριακή, 26/1

Αλμερία-Χετάφε (13:00)
Οσασούνα-Αθλέτικ Μπιλμπάο (18:00)
Ράγιο Βαγιεκάνο-Ατλέτικο Μαδρίτης (20:00)
Μπαρτσελόνα-Μάλαγα (22:00)

Δευτέρα, 27/1

Σοσιεδάδ-Έλτσε (23:00) Πηγή: sport-fm.gr