Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Απειλούν με μακελειό στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες!!

Με βίντεο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, ισλαμιστές αντάρτες του Νταγκεστάν διεκδικούν την ευθύνη για τις δύο επιθέσεις στο Βόλγκογκραντ και απειλούν για νέα χτυπήματα στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς.

Απειλούν με μακελειό στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες
Μία ισλαμική οργάνωση απειλεί να βάψει … κόκκινο το λευκό του χιονιού στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο ρωσικό θέρετρο του Σότσι, το διάστημα 7-23 Φεβρουαρίου.

Με βίντεο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, ισλαμιστές αντάρτες του Νταγκεστάν αναλαμβάνουν την ευθύνη για τις δύο πρόσφατες αιματηρές επιθέσεις στο Βόλγκογκραντ και απειλούν με νέες στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς στο Σότσι.

Στο βίντεο εμφανίζονται δύο άνδρες που δηλώνουν μέλη της ισλαμιστικής ομάδας «Βιλαγέτ Νταγκεστάν».

Διεκδικώντας την ευθύνη των δύο επιθέσεων εκ μέρους της ομάδας, ο ένας από αυτούς λέει πως «εάν κάνετε τους Ολυμπιακούς, θα έχουμε ένα δώρο για εσάς και για τους τουρίστες».

«Θα είναι για όλο το αίμα μουσουλμάνων που χύνεται κάθε μέρα στον κόσμο, στο Αφγανιστάν, τη Σομαλία, τη Συρία, παντού, θα είναι η εκδίκησή μας» λέει.

Υπενθυμίζεται ότι 34 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε δύο βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας που έγιναν στη ρωσική πόλη Βόλγκογκραντ, στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου.

Η Δημοκρατία του Νταγκεστάν ανήκει στη ρωσική επικράτεια και συνορεύει με το Αζερμπαϊτζάν στα νότια και τη Γεωργία στα νοτιοδυτικά. Το όνομά της έχει περσική-τουρκική καταγωγή και σημαίνει Χώρα των Βουνών.

Η πλειοψηφία των 3 εκατομμυρίων κατοίκων του Νταγκεστάν επιθυμούν την ανεξαρτησία τους από τη Μόσχα, την οποία διεκδικούν με ένοπλες επιθέσεις κατά ρωσικών στόχων. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: