Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Ο Κάρι στο gazzetta.gr!

Ο Ραμέλ Κάρι μίλησε στο gazzetta.gr για το προσεχές clasico, το ντέρμπι διοικούντων εκτός παρκέ, το 3-0 στο ΤΟΡ 16 και τη Φενέρ του «Ζοτς», που ακολουθεί στο πρόγραμμα.
Η γνωριμία του με τον Ολυμπιακό ήταν... απότομη, αφού ελάχιστες εβδομάδες έπειτα την απόκτησή του απ' τον Παναθηναϊκό, βρέθηκε παρών στην τελική σειρά των περσινών playoffs της Α1. Πλέον, έχοντας μετρήσει 5 ντέρμπι «αιωνίων», με τελευταίο αυτό για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος (67-59) στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου, ο Ραμέλ Κάρι μετρά αντιστρόφως γι'΄ακόμη ένα clasico.
Ο 34χρονος Αμερικανός γκαρντ μίλησε στο gazzetta.gr για όλα όσα εντός κι εκτός παρκέ αφορούν το ντέρμπι της πρεμιέρας του δεύτερου γύρου (20/1, 19:30/Δ.Τ.), το «πριν» και το «μετά»...
-Σημαντική νίκη επί της Εφές (78-64 στις 17/1), αλλά πολύ πιο δύσκολη απ' όσο δείχνει το τελικό σκορ...
Ήταν μία καλή εμφάνιση. Πάνω απ' όλα μετράει η νίκη. Παραμένουμε υγιείς κι αυτό βοηθάει. Οι πρώτοι μήνες είναι γεμάτοι με τραυματισμούς κι αυτό αποτέλεσε πρόκληση για εμάς. Παίξαμε καλά, βγάλαμε μερικές καλές άμυνες και τρέξαμε στην επίθεση κι αυτό έκανε τη διαφορά.
-Απ' τον νικηφόρο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος απέναντι στον Ολυμπιακό κι έπειτα η ομάδα παρουσιάζει ένα βελτιωμένο πρόσωπο, μετρώντας μεταξύ άλλων και 3-0 στο ΤΟΡ 16 της Ευρωλίγκας. Η επίδοση αυτή αποτελεί ένα είδους απάντηση προς τους αντιπάλους σας, ενδεχομένους και προς τους ίδιους τους εαυτού σας;
Όταν είχαμε τραυματίες, κάποιοι άλλοι βγήκαν μπροστά κι ήταν σημαντικό για εμάς. Όταν χάνεις σημαντικούς παίκτες, όπως εμείς, είναι δύσκολο να διατηρηθείς σε ρυθμό. Κάναμε καλή δουλειά πάνω σ' αυτό κι αντεπεξήλθαμε.
-Πλέον υπάρχει ακόμη μία, απ' τις πολλές στο μέλλον, αναμέτρηση απέναντι στον Ολυμπιακό. Μέχρι πρότινος υπήρχε στη μέση ένας τίτλος, μία πρόκριση, αλλά τώρα είσαστε στην ουσία στις +2 νίκες. Μπορεί να αποδειχθεί... παγίδα;
Τώρα πρέπει να είσαι πιο συγκεντρωμένος από ποτέ. Δε θες να τους χαρίσεις το momentum. Συν τοις άλλοις, αυτές είναι οι αναμετρήσεις που θες τις κερδίσεις όπως και να 'χει, ανεξαρτήτως κατάστασης, αγωνιστικής και βαθμολογικής, της κάθε ομάδος. Ανυπομονούμε.
-Ποιος μπορεί να αισθάνεται κάπως πιο άνετα, εσείς ή ο Ολυμπιακός, απ' τη στιγμή που δεν έχει τίποτα να χάσει ως προς την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου;
Ανέκαθεν ήταν επικίνδυνοι ως ομάδα. Διαθέτουν πολύ καλούς κι έμπειρους παίκτες. Επιβάλλεται να είσαι συγκεντρωμένος απέναντι σε μία τέτοια ομάδα. Θέλουν να μας νικήσουν όσο κι εμείς αυτούς. Θα είναι έτοιμοι και πρέπει να 'μαστε κι εμείς.
-Ως παίκτης, ως Αμερικανός κι ως μη γνώστης της ελληνικής γλώσσας, έχεις καθόλου ιδέα τι συμβαίνει εκτός παρκέ;
Δε με αφορά. Η κατάσταση προϋπήρχε, θα εξακολουθήσει να υπάρχει και μετά από εμένα. Είμαι εδώ για να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες. Είναι μία κατάσταση απ' την οποία εγώ κι οι υπόλοιποι παίκτες απέχουμε. Είναι ο... ελληνικός τρόπος. Εγώ παίζω μπάσκετ. Η δουλειά μου δεν είναι εκτός παρκέ.
-Η σεζόν έχει μπει σε κρίσιμη καμπή κι οι δυνατές αναμετρήσεις ακολουθούν η μία την άλλη. Αμέσως μετά τον Ολυμπιακό έχετε το ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη και τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Προφανώς γνωρίζεις τη σχέση Παναθηναϊκού & «Ζοτς»...
Φυσικά και γνωρίζω τη σημασία της αναμέτρησης για την ομάδα, τον κόσμο και τον ίδιο τον κόουτς Ομπράντοβιτς. Παρόλα αυτά επιβάλλεται, όχι μόνο εγώ, αλλά όλοι οι συμπαίκτες μου να φροντίσουμε να φέρουμε σε πέρας την αποστολή. Πάνω απ' όλα αυτό μετράει: Η νίκη.
-Η πιθανή νίκη θα σας ανεβάσει στο 4-0 και θα αφήσει τη Φενέρ, ένα απ' τα φαβορί για την πρόκριση στα playoffs και στο Final Four, στο 0-4...
Έτσι έχει το μπάσκετ. Νικάς, χάνεις. Έχεις καλές και κακές σεζόν. Δε λέω πως κάνει κακή χρονιά, επειδή ανά πάσα στιγμή η κατάσταση μπορεί να γυρίσει. Είναι ικανός γι' αυτό. Πηγαίνοντας εκεί, πρέπει να νικήσεις. Αλλά, αν κάποιος μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση, αυτός είναι ο κόουτς Ομπράντοβιτς.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: