Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

ΑΝ βγουν τα δελτία…!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog  του στο gazzetta.gr για το οξυγόνο του ΑΡΗ που τελειώνει και τις όποιες ελπίδες μπορούν να υπάρξουν μόνο εφόσον αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής οι μεταγραφές
Στον αγώνα με τον Ατρόμητο, ο ΑΡΗΣ ήθελε, προσπάθησε, αλλά ήταν εμφανέστατο ότι τόσο μπορούσε και τόσο έπαιξε. Όταν μία ομάδα με τόσα προβλήματα και αποχωρήσεις στερείται ακόμα και τους παίκτες κάτω των 24 που απέκτησε στην μεταγραφική περίοδο είναι φυσιολογικό να μην μπορεί να κερδίσει.
Ο Ατρόμητος είναι μία ομάδα που είχε στον πάγκο σήμερα τον Ναπολεόνι και τον Ιγκλέσιας και τελικά δεν κατάφερε να κερδίσει μέσα στο Βικελίδης. Μεγάλο ρόλο έπαιξε η πολύ καλή εμφάνιση του Σωκράτη Διούδη και μακάρι αυτός ο βαθμός που φαντάζει σήμερα πολύ λίγος για τις ανάγκες του ΑΡΗ να αποδειχθεί χρυσός. Έχω την αίσθηση ότι έγινε πιο σημαντικός μετά τα δυο γκολ που μπήκαν στις καθυστερήσεις σε Ριζούπολη και Παγκρήτιο.
Με τα σημερινά δεδομένα βέβαια δεν αρκεί σε καμία των περιπτώσεων. Ο ΑΡΗΣ θέλει νίκες και ήξερε από την αρχή ότι τα πράγματα θα ήταν δύσκολα απέναντι στον επί 10 ματς αήττητο Ατρόμητο.
Τελευταία φορά ο Ατρόμητος έχασε από τον Πανιώνιο. Την ομάδα που έχει το ίδιο πρόβλημα με τον ΑΡΗ, την ομάδα που της φεύγουν παίκτες χωρίς να αντικατασταθούν, αλλά πλέον μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ έχει 24 βαθμούς, τους διπλάσιους δηλαδή από τον ΑΡΗ!!! Γιατί; Μα γιατί πολύ απλά σε 3-4 ματς ο Πανιώνιος μπορεί να ήταν κλεισμένος πίσω και ο αντίπαλος να τον έπαιζε μονότερμα, αλλά τις ευκαιρίες που βρήκε τις έκανε γκολ, πίσω δεν δέχθηκε αστεία γκολ και κέρδισε. Παραδείγματα; ΠΑΣ-Πανιώνιος 0-1, Πανιώνιος-Ατρόμητος 2-1 (ας όψεται ο Σηφάκης) και χθες κόντρα στον ΠΑΟΚ. Δεν πάω σε άλλα παιχνίδια, αυτά τα τρία όμως είναι τα πλέον ενδεικτικά.
Ο ΑΡΗΣ σήμερα είχε 1-2 κλασικές ευκαιρίες. Αν δεν τις κάνεις γκολ όπως αυτή με τον  Αγκάνθο, τότε το πιθανότερο είναι να χάσεις. Σήμερα υπήρχε ο Διούδης που η συγκυρία τον φέρνει εκτός με τιμωρία στο ματς που ακολουθεί στην Λιβαδειά, μετά την καλύτερη φετινή του εμφάνιση.
Αν βγουν τα δελτία, θα παίξει ο Γουναρίδης, αλλιώς ο νεαρός Γκελής θα ντεμπουτάρει σε ένα από τα κρισιμότερα παιχνίδια της ιστορίας του ΑΡΗ. Γενικά όμως ο ΑΡΗΣ θα έχει κάποιες ελπίδες παραμονής μόνο αν μπορέσει να χρησιμοποιήσει τους νεοπακτηθέντες.
Ο Λάμπρος Σκόρδας έχει 100% δίκιο σε αυτό που λέει. Ότι έγινε πέρσι και το καλοκαίρι για τα δελτία και του ΑΡΗ και άλλων ομάδων, έγινε και τώρα. ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ. Η ΕΠΟ όμως άλλαξε στάση και τώρα ΑΔΙΚΩΣ δεν εκδίδει τα δελτία. Σε κάθε περίπτωση όμως και 100% δίκιο να έχεις (που έχεις) με την ΕΠΟ στην Ελλάδα άκρη δεν θα βγάλεις. Όταν μάλιστα είναι κάτι παραπάνω από εμφανές ότι υπάρχει κατάφορη αδικία για ένα θέμα που οι δυο προηγούμενες διοικήσεις (που μόνο εκτίμησης δεν έτυχαν από τον κόσμο του ΑΡΗ), βρήκαν τον τρόπο, ίσως δε είναι τόσο δύσκολο να καταλάβει κανείς για ποιο λόγο στοχοποιείται πάλι ο ΑΡΗΣ…
ΥΓ1 Όχι ότι έχει μεγάλη σημασία, αλλά θα ήταν καλό ορισμένα… ξεφτιλισμένα παπαγαλάκια που δεν ξέρουν ούτε το όνομά τους να γράφουν σωστά να μας πουν τι λεέι η βεβαίωση χρεών της ΦΑΕ που μοίρασε στην συν. Τύπου η ΠΑΕ. Όπως ο καθένας μπορεί να δει, αναφέρει χρέη προς το Δημόσιο 14,3 εκ ευρώ (τα 4 περίπου θα εκλείψουν όταν πληρωθεί ο νόμος Ορφανού).
ΥΓ2 Όπως επίσης επιτέλους λέχθηκε και η αλήθεια για Χαβίτο και Βιτόλο. Ο ίδιος  ο Πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Σκόρδας δήλωσε ότι ο ΑΡΗΣ έχει να παίρνει λεφτά από Λα Κορούνια και Σανταντέρ, αλλά δεν μπορεί να τα εισπράξει γιατί οι ομάδες είναι σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης. Βέβαια εδώ και τρία χρόνια οι « κλέφτες που φώναζαν για να φοβηθεί ο νοικοκύρης»,  έλεγαν ότι είναι ψέματα η δικαίωση του ΑΡΗ στις δυο συγκεκριμένες περιπτώσεις.
Τώρα φυσικά έκαναν μούγκα.  Όπως είχαν κάνει και με πολλές άλλες, όταν δυστυχώς μετά από 2-3 χρόνια η αλήθεια αποκαλύπτεται (ξέχασε κανείς την Καμποριάδα;).
Είναι ξεκάθαρο όμως πλέον στον κόσμο του ΑΡΗ και μετά την δημοσιοποίηση του πορίσματος ότι όλοι αυτοί οι πραγματικοί ΨΕΥΤΕΣ, λοιδορούσαν και κατηγορούσαν  με ψέματα και με προφανείς στόχους. Στο τέλος όμως πάντα από τέτοιες καταστάσεις, πέρα από την άδικη φθορά των όποιων προσώπων, την πληρώνει ο ΑΡΗΣ. Και αυτό έχει σημασία…
ΥΓ3 Ο κόσμος απέδειξε και σήμερα ότι ξέρει πολύ καλά ποιος τον έφερε σε αυτό το σημείο, αλλά θα συνεχίσει να προσπαθεί για να σωθεί η ομάδα. Θα ήταν καλό αυτή του την απόφαση να μην προσπαθεί κανένας να την εκμεταλλευτεί ή να την οικειοποιηθεί. ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΠΑΝΤΕΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΡΗ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ. Με αυτό το σκεπτικό και μόνο προσφέρεται η ανοχή από τον κόσμο διάφορων καταστάσεων.
ΥΓ4 Την προηγούμενη αγωνιστική, ο ΟΦΗ τελείωσε με 9, σήμερα ο Λιαχούδης (Μακεδονίας), έδωσε ένα ανύπαρκτο πέναλτι στην ομάδα που παρακολουθεί λόγω εντοπιότητας φυσικά ο κ. Καραμελίδης. Αυτοί όμως τα πέναλτι τα στέλνουν μέσα και όχι στα περιστέρια για να λέμε όλη την αλήθεια…
ΥΓ5 Πρώτα βγάζεις τα δελτία και μετά αποδεσμεύεις παίκτες. Το πρόβλημα στην θέση του τερματοφύλακα το φανερώνει μετά την αποχώρηση Μπουζάνη, ενώ λύθηκε και το συμβόλαιο του Τσουκάνη. Μακάρι αυτή την εβδομάδα να βγουν τα δελτία γιατί αλλιώς η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη...
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: