Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

«Ο Σάλπι ήθελε ΠΑΟΚ»!

Tsarouxas1
Ο δημοσιογράφος και επί σειρά ετών διοικητικός παράγοντας του ΠΑΟΚ, Κώστας Τσαρούχας, μίλησε στον Arena FM 89,4 και περιέγραψε αναλυτικά πως έφυγε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης από τον ΠΑΟΚ και κάτω από ποιες συνθήκες, τότε που έγινε η μεταγραφή του στον ΠΑΟ.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Κώστας Τσαρούχας:
“Πρέπει να αποκατασταθεί κάποτε η αλήθεια. Δεν με ενδιαφέρει τι λέει η μάζα και ο όχλος αλλά να αποκατασταθεί η αλήθεια. Εγώ δέχθηκα ένα τηλεφώνημα στο σπίτι μου από τον δικηγόρο κ. Κώστα Καρόγιαννη, τον δικηγόρο του κ. Καμπάνη. Μου είπε πως είναι πιο κάτω από το σπίτι μου, εδώ είναι ο Γούμενος, ο Καμπάνης και συζητάμε για την μεταβίβαση των μετοχών του ΠΑΟΚ και να πάω εκεί πέρα. Εγώ ως διατελέσας παλαιότερα μέλος της διοίκησης του ΠΑΟΚ, εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ στην ΕΠΑΕ, νομικός σύμβουλος της ομάδας και δεμένος με την ομάδα από παιδί από την εποχή του Σιντριβανιού πηγαίνω εκεί παρακολουθώ την πρώτη μέρα τις συζητήσεις και λέω εγώ την γνώμη μου. Είχε έρθει και ο Θανάσης ο Κατσερής γιατί ήταν σε πολύ δεινή θέση η ομάδα εκείνη την εποχή. Ο Γούμενος επέμενε να μεταβιβαστεί αυτή στον Καμπάνη. Εγώ με το ένστικτο του ρεπόρτερ δεν έβλεπα ότι το πράγμα ήταν πολύ ζεστό αλλά έλεγα μακάρι να γίνει για να σώσουμε την ομάδα. Να μεταβιβαστεί η ομάδα σε έναν άνθρωπο που ήταν εφοπλιστής. Την επόμενη μέρα λέω στον Γούμενο: “Πρόεδρε λήγει αύριο η προθεσμία για τον Σαλπιγγίδη. Αν το παιδί δεν του κάνουμε προσφορά μένει ελεύθερος και χάνουμε ένα περιουσιακό στοιχείο”. Μου λέει εντάξει θα το κουβεντιάσουμε. Μου λένε μόνο εσύ μπορείς να πάρεις τον Σαλπιγγίδη. Παίρνω τον Σαλπιγγίδη και του λέω σε παρακαλώ έλα στην Αθήνα γιατί θα σου κάνει προσφορά ο ΠΑΟΚ. Έρχομαι λέει και δίνουμε ραντεβού στο ξενοδοχείο. Έρχεται μαζί με τον Αγγελή τον μάνατζερ του λέω ακολουθήστε με το αυτοκίνητο σας το δικό μου και πάμε στο κότερο να συζητήσουμε. Μπαίνουμε μέσα και το παιδί δεν ήθελε να φύγει από τον ΠΑΟΚ και αυτή είναι η αλήθεια. Δεν με ενδιαφέρει τι λέει ο καθένας, εγώ την αλήθεια υπηρετώ κάποιες δεκαετίες. Το παιδί απευθυνόταν σε εμένα και έλεγε: “Δεν θέλω να φύγω από την ομάδα”. Όποια προφορά και να του γίνει θα την δεχτεί έλεγε. Αλλά ο ΠΑΟΚ δεν είχε μια. Οπότε πιάνω τον Καμπάνη και του λέω να κλείσουμε το θέμα γιατί ο Δημήτρης μένει αύριο ελεύθερος και πρέπει να του κάνουμε προσφορά. Έβλεπα την ώρα να περνάει όμως αποτέλεσμα δεν έβλεπα. Εγώ ξανά έφερνα εκεί την συζήτηση. Καταλάβαινα εγώ τι γινόταν και ξέρω τα περί μετακίνησης των ποδοσφαιριστών” ανέφερε αρχικά.
Στην συνέχεια συμπλήρωσε:“Ο ποδοσφαιριστής ήταν μπροστά. Η κουβέντα γινόταν και ο Δημήτρης μου έλεγε δεν θέλω να φύγω. Έχουν περάσει τρεις ώρες και γίνεται έξω χαμός από τους δημοσιογράφους. Του λέω πως πρέπει να γίνει προσφορά γιατί το παιδί θα μείνει ελεύθερο. Βγαίνει έξω ο Καμπάνης, κάνει κάποιες δηλώσεις περί διαγραμμάτων, αλλά ουσία για το θέμα που μας απασχολούσε τίποτα. Λέω στον Γούμενο θα χάσουμε τον παίκτη αλλά και αυτός τα είχε χαμένα. Μου λέει το παιδί ο Δημήτρης “και εγώ δεν θέλω να φύγω από την ομάδα αλλά τι να κάνω; Από το ποδόσφαιρο ζω”. Οπότε φεύγουμε και μένει το πράγμα άκαρπο. Λέω  πως θα χάσουμε τον παίκτη και μου απαντάει που θα πάει; Μα του λέω μένει ελεύθερος και έχει προτάσεις. Μετά από εκεί και πέρα δεν ξέρω τις συζητήσεις η κουβέντα με τον Γούμενο ήταν να πάρει μεταγραφή τελικά και έτσι πήρε κάποια πολύ καλά λεφτά ο ΠΑΟΚ για να βγει κερδισμένος. Πήρε κάποια πολύ καλά λεφτά ο ΠΑΟΚ για να βγει κερδισμένος ο ΠΑΟΚ. Τον πούλησε ο Γούμενος αυτή είναι η αλήθεια. Ο Σαλπιγγίδης δεν ήθελε να φύγει αυτό το καταθέτω με αίσθημα ευθύνης. Δεν ήμουν μετά στις συζητήσεις Γούμενου, Βαρδινογιάννη αλλά ξέρω πως πουλήθηκε ο Σαλπιγγίδης. Αυτή είναι η αλήθεια. Πήρε πολλά οφέλη ο ΠΑΟΚ. Εγώ είχα φύγει από το κότερο συντετριμμένος. Το παιδί από το ποδόσφαιρο ζει. Κάθε φορά που τον βλέπω και τον χαιρετάω γιατί ξέρω την αλήθεια. Δεν έφυγε ποτέ ο Σαλπιγγίδης, ο ΠΑΟΚ τον πούλησε. Δεν γινόταν αλλιώς ,ήταν η ανάγκη. Ο Καμπάνης έκανε τις δηλώσεις του και εισέπραξε και την όποια δημοσιότητα. Πρόσφατα που έπινα καφέ τον συνάντησα και μου λέει πάλι πρόεδρο δεν έχετε. Του είπα ναι να πάρουμε εσένα. Πρέπει να λέγεται η αλήθεια. Η είδηση είναι σεβαστή, το σχόλιο ελεύθερο. Ο Σαλπιγγίδης πληρώνει αυτό το μάρμαρο από τότε. Έναν μύθο. Τον πούλησε ο ΠΑΟΚ, δεν έφυγε μόνος του. Σε εμένα τα εκμυστηρεύτηκε όλα”.
Πηγή: arenafm.gr

Αρνητική η εισήγηση για Θέρμη!

PAPADOPOULOS-1024x9941-610x385
Την Δευτέρα 5/5 θα εκδοθεί τελικά η απόφαση της επιτροπής του άρθρου 152 για την ένσταση του δήμου Θέρμης. Η αρνητική εξέλιξη επιβεβαιώνεται. Η εισήγηση του προέδρου και εισηγητή της επιτροπής κ. Καζάκου κατατέθηκε επίσημα και είναι αρνητική.
Τα άλλα δύο μέλη της επιτροπής, ο εκπρόσωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης κ. Ζακαλκάς και η εκπρόσωπος του  δικηγορικού συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Βελιτζέλου θα καταθέσουν επισήμως τις θέσεις τους την Δευτέρα.
Ο κ. Ζακαλκάς είναι δεδομένο πως θα ψηφίσει υπέρ της ένστασης του δήμου Θέρμης, κάτι που δεν ισχύει και για την κ. Βελιτζέλου. Σε όλες τις αποφάσεις της επιτροπής μέχρι τώρα συντάσσεται με την γνωμοδότηση του εισηγητή, γεγονός που σημαίνει ότι, όπως έχει αναφέρει από νωρίς ο ΑrenaFM.gr, αναμένεται να ψηφίσει αρνητικά. Σ’ αυτή την περίπτωση το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της επιτροπής θα είναι 2-1, οδηγώντας στην απόρριψη της ένστασης του δήμου Θέρμης και στο “μπλοκάρισμα” του έργου.
Η βασική αιτιολογία για την αρνητική εισήγηση του προέδρου της επιτροπής είναι ότι πρόκειται για μεικτή εκμίσθωση,υπό την έννοια ότι περιλαμβάνει και κατασκευή κτισμάτων. Το αντεπιχείρημα του δήμου Θέρμης, το οποίο δεν εισακούστηκε έως τώρα, έγκειται στο ότι είναι αδύνατο ένας επενδυτή, όπως την προκειμένη περίπτωση,  να πληρώσει προκαταβολή ένα εκατομμύριο ευρώ και ετήσιο μίσθωμα τουλάχιστον εκατό χιλιάδες ευρώ για να εκμισθώσει μία έκταση μόνο για γεωργική χρήση.
Πηγή: arenafm.gr

Κόπηκε ο ΠΑΣ, άδεια για τέσσερις!!

ΟΦΗ, Εργοτέλης, Βέροια και Πλατανιάς δικαιώθηκαν από την δευτεροβάθμια Επιτροπή Αδειοδοτήσεων της ΕΠO, όχι όμως και ο ΠΑΣ Γιάννινα.

Κόπηκε ο ΠΑΣ, άδεια για τέσσερις
Οι τρεις σύλλογοι της Κρήτης, όπως και η Βέροια, που είχαν κοπεί σε πρώτο βαθμό εξασφάλισαν την αδειοδότηση, μετά την έφεση που είχαν ασκήσει και θα μπορέσουν να προετοιμάσουν τα πλάνα τους για τη νέα σεζόν, αφού θα μπορούν να πραγματοποιήσουν κανονικά, μεταγραφές.

Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν ισχύει και για τον ΠΑΣ Γιάννινα, του οποίου η έφεση δεν έγινε δεκτή, η πρόταση του Άρη απορρίφθηκε ως απαράδεκτη, ενώ ο Πανιώνιος εξίσου δεν έχει άδεια, μην έχοντας ασκήσει έφεση.

Πλέον Γιαννιώτες και Νεοσμυρνιώτες μπορούν να κάνουν όσες μεταγραφές θέλουν για παίκτες μικρότερους των 24 χρόνων, μέχρι 3 άνω των 24 ετών, 2 ανανεώσεις ποδοσφαιριστών άνω των 24 ετών, ενώ χάνουν και το 20% των εσόδων τους απ' τα τηλεοπτικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

Η Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης (Ε.Ε.Α.) της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση εξέτασε τις εφέσεις των ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ ΓΑΣ, ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ Α.Ο., ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Γ.Σ., ΑΡΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ και Ο.Φ.Η., κατά των αποφάσεων του Πρωτοβάθμιου Οργάνου Αδειοδότησης.

Έκανε δεκτές τις εφέσεις και χορήγησε την άδεια συμμετοχής στις διοργανώσεις περιόδου 2014-2015 στις ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ ΓΑΣ, Ο.Φ.Η., ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ Α.Ο. και ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Γ.Σ.
Δεν έκανε δεκτή την έφεση και δεν χορήγησε άδεια συμμετοχής στις διοργανώσεις περιόδου 2014-2015 στην ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966.
Απέρριψε ως απαράδεκτη την έφεση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ.

Ανατροπή με Κατσουράνη, «θέμα» με Λούκας!

Ενθαρρυντικά μηνύματα για την κατάσταση του Κώστα Κατσουράνη που παρά το φόβο για πρόωρο φινάλε στη σεζόν, φαίνεται να βρίσκεται εν τέλει κοντά στην επιστροφή του. Αμφίβολος με Παναθηναϊκό ο Λούκας.

Ανατροπή με Κατσουράνη, «θέμα» με Λούκας
Ολοκληρώθηκε η σημερινή προπόνηση του ΠΑΟΚ που διεξήχθη στη Νέα Μεσημβρία. Δεδομένων των συχνών αγώνων σε σύντομο χρονικό διάστημα για τα πλέι οφ, δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην προετοιμασία της φυσικής κατάστασης και τη διατήρηση του καλύτερου δυνατού επιπέδου δυνάμεων στους ποδοσφαιριστές.

Υπό αυτή τη λογική, όσοι αγωνίστηκαν προχθές έκαναν και σήμερα χαλαρό πρόγραμμα συντήρησης, με τρέξιμο και ασκήσεις τεχνικής με μπάλα στο γήπεδο. Μεταξύ τους δεν ήταν ο Λούκας, ο οποίος νιώθει ενοχλήσεις στη δεξιά βουβωνική χώρα και ακολούθησε πρόγραμμα θεραπείας. Ο Χέντβιγκες Μαντούρο ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο. Ο Ντάνι Χούσεν επίσης δεν προπονήθηκε λόγω ενοχλήσεων στον αστράγαλο.

Τέλος, ο Κώστας Κατσουράνης φαίνεται να βρίσκεται κοντά στην επανένταξή του στον κανονικό ρυθμό των προπονήσεων. Οι ενοχλήσεις στην βουνωνική χώρα, που εμφανίστηκαν στο ματς εναντίον του Άρη και επιδεινώθηκαν μετά τον δεύτερο ημιτελικό εναντίον του Ολυμπιακού, έχουν υποχωρήσει και ο ποδοσφαιριστής θα εξεταστεί από ειδική γιατρό -που σε ανάλογες περιπτώσεις έχει συνεργαστεί με το ιατρικό τιμ του ΠΑΟΚ- στη Γερμανία, προκειμένου να αποφασιστεί ο τρόπος ένταξης στην ομάδα.

Όσοι ποδοσφαιριστές είχαν μικρή ή καθόλου συμμετοχή εναντίον του Αστέρα Τρίπολης ακολούθησαν πρόγραμμα φυσικής κατάστασης, τεχνικής (τελειώματα φάσεων, κυκλοφορίας μπάλας) και τακτικής. Η αυριανή προπόνηση θα διεξαχθεί στις 14:00 και στη συνέχεια η αποστολή θα ταξιδέψει για Αθήνα ενόψει Παναθηναϊκού.Πηγή: sport-fm.gr

Παίρνει εισιτήρια ο ΠΑΟΚ!!

Την υποστήριξη 300 οπαδών του θα έχει ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο! Η αστυνομία έκανε αποδεκτό το σχετικό αίτημα των δύο ομάδων…

Παίρνει εισιτήρια ο ΠΑΟΚ!
Την υποστήριξη από τους οπαδούς του θα έχει ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο για τη δεύτερη αγωνιστική των πλέι-οφ της Σούπερ Λίγκας.

Η αστυνομία έκανε σήμερα αυτοψία στο γήπεδο "Απόστολος Νικολαϊδης" για να διαπιστώσει κατά πόσο μπορούν να υπάρξουν οπαδοί του "Δικεφάλου του Βορρά" στις κερκίδες του πάντα με βασικό γνώμονα την ασφάλειά τους.

Έτσι το μεσημέρι έδωσε την συγκατάθεσή της, ενημερώνοντας τις δύο ΠΑΕ. Την Κυριακή, λοιπόν, περίπου 300 οπαδοί του ΠΑΟΚ θα δώσουν το "παρών" στο γήπεδο και συγκεκριμένα στη Θύρα 6.

Πρόκειται για κάτι το οποίο συμβαίνει για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια.

Μεγάλο ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι πρόκειται για μια κίνηση που έκαναν από κοινού οι δύο ΠΑΕ, με την αστυνομία να λαμβάνει υπόψη της την παρουσία των οπαδών των δύο ομάδων στον τελικό Κυπέλλου που έγινε το περασμένο Σάββατο.Πηγή: sport-fm.gr

Τα εισιτήρια για Τρίπολη!

Τη δυνατότητα να προμηθευτούν εισιτήρια για τον αγώνα με τον Αστέρα στην Τρίπολη θα έχουν σήμερα και αύριο οι οπαδοί του Ατρόμητου.

Τα εισιτήρια για Τρίπολη
Σήμερα, Παρασκευή έως τις 20:00 και το Σάββατο από τις 10:00 μέχρι τις 14:00 θα μπορούν οι φίλοι του Ατρόμητου να αγοράζουν εισιτήρια για τον εκτός έδρας αγώνα της ομάδας τους κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης για τη 2η αγωνιστική των play-offs της Superleague.

Η τιμή εισιτηρίου είναι 15 ευρώ και αντιστοιχεί στη Θύρα 4 του «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης». Πηγή: sport-fm.gr

Κατέθεσε την έφεση ο ΠΑΟΚ!

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατέθεσε την έφεση για την ποινή που επιβλήθηκε για τα επεισόδια στον επαναληπτικό ημιτελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Δευτέρα ή Τρίτη η απόφαση. ΔΣ το Σάββατο.

Κατέθεσε την έφεση ο ΠΑΟΚ
Κατατέθηκε από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ η έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ να τιμωρήσει με δύο αγωνιστικές, τρεις βαθμούς μείον και 50.000 ευρώ πρόστιμο το σύλλογο για τα επεισόδια στον επαναληπτικό ημιτελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

Η εκδίκαση της έφεσης και η απόφαση αναμένεται Δευτέρα ή Τρίτη, ενώ εν συνεχεία κι εφόσον η ποινή αφαίρεσης βαθμών παραμείνει θα κληθεί η ίδια η Σούπερ Λίγκα να αποφασίσει από ποια βαθμολογία θα αφαιρεθούν οι τρεις βαθμοί του «Δικεφάλου του Βορρά».

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ θεωρούν πως στο κατηγορητήριο βάσει του οποίου τιμωρήθηκε η ΠΑΕ έχει πολλά κενά και επιχειρούν να τα παρουσιάσουν για να αλαφρύνουν τη θέση της ομάδας.

Στο μεταξύ, το Σάββατο θα συνεδριάσει το ΔΣ της ΠΑΕ για όλα τα θέματα που αφορούν την ομάδα. «Τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα καταθέσουν τις προτάσεις τους, ενώ αναμένεται να συζητηθεί, μεταξύ άλλων, η στάση του Δικεφάλου απέναντι στη Super League και την ΕΠΟ. Επιπλέον, πρόκειται να αποφασιστεί η πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση με θέμα την αναμόρφωση της σύνθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Πηγή: sport-fm.gr

Επιπλέον δύο χρόνια δουλειάς: Τέλος στις πρόωρες συντάξεις πριν τα 62!

Το νέο μέτρο θα ισχύσει και για μητέρες με ανήλικα τέκνα, αλλά και για όσους κατοχύρωσαν δικαίωμα τα περασμένα έτη, δηλαδή το 2011 και το 2012.

Επιπλέον δύο χρόνια δουλειάς: Τέλος στις πρόωρες συντάξεις πριν τα 62
Τέλος στις πρόωρες συντάξεις πριν τα 62 έτη- ακόμη και όσων έχουν κατοχυρώσει το συνταξιοδοτικό δικαίωμα σύμφωνα με πληροφορίες- βάζει η κυβέρνηση με το νέο ασφαλιστικό που αναμένεται να περάσει από τη Βουλή τον Σεπτέμβριο, βάσει των στοχεύσεων που περιλαμβάνει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Το αποτέλεσμα θα είναι οι εργαζόμενοι να παραμείνουν για επιπλέον δύο χρόνια στη δουλειά, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο».

Το νέο μέτρο θα ισχύσει και για μητέρες με ανήλικα τέκνα, αλλά και για όσους κατοχύρωσαν δικαίωμα τα περασμένα έτη, δηλαδή το 2011 και το 2012.

Για παράδειγμα για τις μητέρες με ανήλικα το ισχύον καθεστώς προβλέπει πλήρη συνταξιοδότηση στα 55, 57 και 60 για τα έτη 2010,2011 και 2012 και αντίστοιχα στα 50,52 και 55 έτη για μειωμένη σύνταξη.

Με το νέο σενάριο προστίθενται 2 έτη για τις μητέρες που κατοχύρωσαν δικαίωμα από το 2011. Τα όρια μένουν ίδια για όσους κατοχύρωσαν δικαίωμα το 2010.

Τα νέα όρια με βάση το νέο σενάριο είναι:

-Στα 59 έτη για μητέρες με ανήλικο και 5.500 ημέρες εργασίας για όσες κατοχύρωσαν δικαίωμα το 2011-Πλήρης σύνταξη
-Στα 62 για μητέρες με ανήλικο και 5.500 ημέρες για όσες κατοχύρωσαν δικαίωμα το 2012 – Πλήρης σύνταξη
-Για μειωμένη σύνταξη τα όρια πάνε στα 54 και τα 56 αντίστοιχα για τις παραπάνω κατηγορίες.
-Σκέψεις και για κατάργηση της 25ετίας στο Δημόσιο
-Οι αλλαγές όχι μόνο θα επηρεάσουν και τους εργαζόμενους στο δημόσιο, αλλά υπάρχουν ακόμη και σκέψεις για κατάργηση της 25ετίας για την θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος.

Οι αλλαγές αναμένεται να γίνουν από τον Ιούνιο και θα είναι τμηματικές, καθώς θα συνυπολογιστούν και τα οφέλη από τις ενοποιήσεις των Ταμείων.

Πηγή: protothema.gr

Νέα «πόρτα» στον Άρη για το άρθρο 99!

Στο… κενό έπεσε και η δεύτερη προσπάθεια της ΠΑΕ Άρης για υπαγωγή στο άρθρο 99. Οπότε ο σύλλογος είναι απροστάτευτος απέναντι στους πιστωτές του.

Νέα «πόρτα» στον Άρη για το άρθρο 99
Απέρριψε το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης την αίτηση που είχε κάνει η ΠΑΕ Άρης, επί εποχής Σκόρδα, για υπαγωγή στο άρθρο 99. Αυτό σημαίνει ότι ο σύλλογος είναι εκτεθειμένος σε ποδοσφαιριστές και προπονητές που τους οφείλονται χρήματα.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε περίπου έξι μήνες που αποτυγχάνουν οι «κίτρινοι» να μπουν στο ευεργετικό άρθρο, καθώς είχε συμβεί κάτι παρόμοιο τον περασμένο Νοέμβριο, όταν διοικούσε ο Δημήτρης Ηλιάδης.

Μάλιστα, αυτή τη φορά το δικαστήριο δεν δέχθηκε καν να μπει στη διαδικασία να «ανοίξει» την υπόθεση, όπως είχε συμβεί την προηγούμενη φορά. Ωστόσο, ήταν αναμενόμενο ότι θα πάρει αρνητική τροπή το θέμα. Για αυτό ο Παναγιώτης Στεφανίδης, ο οποίος ηγείται του νέου σχήματος, έχει ξεκινήσει εδώ και κάποιες ημέρες επαφές με πρώην παίκτες και τεχνικούς της ομάδας, στους οποίους χρωστάει, ώστε να επιτευχθεί συμβιβασμός μαζί τους. Η συμφωνία ή μη μαζί τους θα παίξει καθοριστικό ρόλο στο πλάνο που υπάρχει για συμμετοχή της ομάδας στη Football League. Πηγή: sport-fm.gr

«Χρόνια Πολλά Μίκαελ»

Γενέθλια έχει σήμερα ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Μίκαελ Γκσπούρνινγκ και η ΠΑΕ του ευχήθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της.

«Χρόνια Πολλά Μίκαελ»
Τα 33 χρόνια ζωής κλείνει σήμερα ο Μίκαελ Γκσπούρνινγκ, ο οποίος γεννήθηκε στο Γκρατς της Αυστρίας. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ευχήθηκε «χρόνια πολλά» στον έμπειρο πορτιέρο, μέσω του site του συλλόγου.

Ο πρώην παίκτης των Σιάτλ Σάουντερς έγινε γνωστό στο ελληνικό ποδοσφαιρικό κοινό από την παρουσία του στην Ξάνθη και ο «Δικέφαλος του Βορρά» ανέβασε ένα βιογραφικό με όσα έχει κάνει μέχρι στιγμής στην καριέρα του.

Το βιογραφικό

«Ο Γκσπούρνινγκ ξεκίνησε την καριέρα του στα τμήματα υποδομής της Αούστρια Βιέννης, ωστόσο στην ομάδα της πρωτεύουσας δεν αγωνίστηκε ποτέ. Παραχωρήθηκε το 2001 στην Λέομπεν στην οποία έμεινε για τρεις σεζόν πριν υπογράψει στην Πάσινγκ. Ούτε εκεί, όμως, πήρε τις ευκαιρίες που θα ήθελε. Η αναγνώριση και η καταξίωση του υψηλόσωμου τερματοφύλακα ήρθε στην Ελλάδα. Το 2007 η Ξάνθη τον εμπιστεύτηκε για να υπερασπιστεί την εστία της και ο Γκσπούρνινγκ άρπαξε την ευκαιρία. Στην ακριτική ομάδα δεν άργησε να γίνει βασικός, απέκτησε το παρατσούκλι «κέρβερος» για την ικανότητά του στα πέναλτι και κέρδισε την κλήση του στην Εθνική Αυστρίας.

Το καλοκαίρι του 2011 δεν συμφώνησε για την ανανέωση της συνεργασίας του με την Ξάνθη κι έχασε τη θέση του κάτω από τα δοκάρια. Εμεινε μέχρι τα μισά της σεζόν και παρότι είχε μεγάλη πρόταση από τον Παναθηναϊκό, επέλεξε μια νέα πρόκληση στην καριέρα του. Μεγάλη πρόκληση. Ηταν ο άνθρωπος που θα αναλάμβανε να αντικαταστήσει τον τερματοφύλακα «σύμβολο» για τις ΗΠΑ, τον Κέισι Κέλερ.

Ο Γκσπούρνινγκ δεν δίστασε μπροστά στην πρόκληση. «Ξέρω ότι ο Κέισι ήταν εδώ, αλλά κάποιος έπρεπε να… πάρει τη δουλειά. Αν δεν ήμουν εγώ, θα ήταν κάποιος άλλος», δήλωσε χαρακτηριστικά μετά τη μεταγραφή του στους Seattle Sounders.

Η προσαρμογή του ήταν άμεση, όπως και η επιτυχία του στην ομάδα του Σιάτλ. Ο Αυστριακός “γέμισε” τα γάντια του Κέλερ και αγαπήθηκε άμεσα από τον κόσμο της ομάδας. Αναδείχτηκε τρίτος καλύτερος τερματοφύλακας του πρωταθλήματος και τρίτη καλύτερη μεταγραφή της χρονιάς, ενώ τελείωσε τη σεζόν έχοντας το καλύτερο ποσοστό γκολ ανά αγώνα σε όλο το MLS. Ηταν μάλιστα, ο πρώτος μη Αμερικανός τερματοφύλακας που πέτυχε αυτή τη διάκριση. Δεχόταν 0,73 γκολ ανά αγώνα, επίδοση που ακόμα και σήμερα των κατατάσσει στην τρίτη θέση όλων των εποχών στις ΗΠΑ.

Οι συμπαίκτες του τον περιγράφουν ως έναν ιδιαίτερα ευχάριστο άνθρωπο που αστειεύεται συνεχώς «σαν να είναι 15 χρονών» και είναι αφοσιωμένος στην οικογένειά του. Την γυναίκα του Καταρίνα, την τετράχρονη κόρη του Μέλια που γεννήθηκε στην Ελλάδα και τον μικρό του γιο, ο οποίος είδε το πρώτο του φως στο Σιάτλ».

«Συναγερμός» με Ρούνεϊ!!

Ο Γουέιν Ρούνεϊ αποχώρησε από τη χθεσινή προπόνηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία. Φόβοι για νέο τραυματισμό του Άγγλου επιθετικού.

«Συναγερμός» με Ρούνεϊ
«Συναγερμός» έχει σημάνει στις τάξεις της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Γουέιν Ρούνεϊ εγκατέλειψε την προπόνηση της Πέμπτης και υπάρχει έντονη ανησυχία για νέο τραυματισμό.

Από το περιβάλλον του Άγγλου επιθετικού «έβγαινε» ότι διέκοψε το πρόγραμμα λόγω πόνων στο στομάχι, αλλά η αλήθεια είναι ότι υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία, τα αποτελέσματα της οποίας θα γίνουν γνωστά σήμερα. Από πλευράς «κόκκινων διαβόλων» δεν διέρρευσε τίποτε και άπαντες περιμένουν με αγωνία τα αποτελέσματα της εξέτασης.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, ο Ράιαν Γκιγκς δεν θα τον χρησιμοποιήσει στο αυριανό (03/05) εντός έδρας παιχνίδι με τη Σάντερλαντ, ενώ με δεδομένο ότι μπροστά υπάρχει το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, ο παίκτης πιθανότατα να μην ρισκάρει να αγωνιστεί σε άλλο ματς μέχρι το τέλος της σεζόν. Πηγή: sport-fm.gr

Ο Παππάς «σφυρίζει» στη Λεωφόρο!

Ο Ανδρέας Παππάς του συνδέσμου Αθηνών θα είναι ο διαιτητής στο παιχνίδι Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ, ενώ στο Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος ο Αναστάσιος Σιδηρόπουλος.

Ο Παππάς «σφυρίζει» στη Λεωφόρο
Το ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής των play-offs της Superleague Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ ορίστηκε να διευθύνει την Κυριακή (4/5, 20:30) ο Ανδρέας Παππάς του συνδέσμου Αθηνών και θα έχει για βοηθούς του, τους Χρήστο Μπαλτά (Αχαΐας) και Ηλία Αλεξέα (Μεσσηνίας). Τέταρτος θα είναι ο Ιωάννης Τοπούζης (Θράκης).

Στην αναμέτρηση Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος θα «σφυρίξει» (18:15) ο Τάσος Σιδηρόπουλος από τα Δωδεκάνησα. Βοηθοί του θα είναι οι Μιχάλης Καρσιώτης (Κορινθίας), Νικόλαος Φαντόπουλος (Πειραιά) και τέταρτος ο Κωνσταντίνος Ιωαννίδης (Αργολίδας). Πηγή: sport-fm.gr

Europa League, Πρωτάθλημα και Κύπελλο!!

Το τελευταίο ευρωπαϊκό «εισιτήριο» θα παιχθεί όπως φαίνεται στην 36η αγωνιστική του Championnat, καθώς θα αναμετρηθούν Μαρσέιγ-Λιόν. Βρίσκουν κάτοχο Πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Europa League, Πρωτάθλημα και Κύπελλο
Η αναμέτρηση Μαρσέιγ-Λιόν, που πιθανόν να κρίνει πολλά για την πέμπτη θέση, η οποία οδηγεί στο Europa League ξεχωρίζει στην 36η αγωνιστική του γαλλικού πρωταθλήματος. Οι φιλοξενούμενοι έχουν προβάδισμα πέντε πόντων και στην περίπτωση, που δεν ηττηθούν θα «κλειδώσουν» την έξοδο στην Ευρώπη, δύο «στροφές» πριν το τέλος. Δεν υπολογίζεται για τους γηπεδούχους ο Βαλμπουενά, ενώ για τους φιλοξενούμενους είναι αμφίβολοι οι Γκουρκίφ και Γκρενιέ.

Σε ότι αφορά την πρώτη θέση, η Παρί Σεν Ζερμέν δεν κατάφερε να στεφθεί και τυπικά πρωταθλήτρια από την προηγούμενη αγωνιστική, καθώς ήρθε ισόπαλη με τη Σοσό. Όμως, δύσκολα, πάρει άλλη παράταση η υπόθεση τίτλος, διότι η ομάδα του Λοράν Μπλαν, θα υποδεχθεί την 15η της βαθμολογίας, Ρεν και αυτή τη φορά της κάνει και η ισοπαλία.

inner

Η δεύτερη, Μονακό θα παίξει εντός με την Γκινγκάμπ, αλλά το παιχνίδι έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τους φιλοξενούμενους, που «παλεύουν» να παραμείνουν στην κατηγορία, διότι είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι «Μονεγάσκοι» θα τερματίσουν πίσω από την Παρί.

Την Κυριακή (22:00) θα διεξαχθεί και ο τελικός του Κυπέλλου, του οποίου κάτοχος είναι η Μπορντό και για αυτό η αγωνιστική έχει σπάσει σε δύο μέρη, Παρασκευή-Σάββατο και το Τετάρτη.

Η Ρεν με την Γκινγκάμπ, οι οποίες βρίσκονται κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού, θα κοντραριστούν στο «Stade de France», με τους μεν να έχουν πάρει δύο (1965, 1971) φορές το τρόπαιο και τους δε μια, το 2009. Ο Φιλίπ Μοντανιέ δεν μπορεί να υπολογίζει στους Μ’ Μπενγκ, Ντανζέ και ο Ζοσλάν Γκουβερνέκ στους Ντεμπελέ, Λεμέτρ.

inner

Αναλυτικά η 36η αγωνιστική

Παρασκευή (2/5, 21:30)

Μπαστιά-Λιλ

Σαββάτο (4/5, 18:00)

Σεντ Ετιέν-Μονπελιέ (15:00)
Λοριάν-Αζαξιό
Ρεμς-Εβιάν
Σοσό-Νις
Τουλούζ-Ναντ
Βαλενσιέν-Μπορντό
Μαρσέιγ-Λιόν (22:00)

Τετάρτη (7/5)
Μονακό-Γκινγκάμπ (20:00)
Παρί Σ.Ζ.-Ρεν (22:00)

Επόμενη αγωνιστική (37η)

Σάββατο (10/5, 22:00)

Αζαξιό-Ρεμς
Μπορντό-Μαρσέιγ
Εβιάν-Νις
Γκινγκάμπ-Τουλούζ
Λιλ-Παρί Σ. Ζ.
Λιόν-Λοριάν
Μονπελιέ-Μπαστιά
Ναντ-Σεντ Ετιέν
Ρεν-Σοσό
Βαλενσιέν-Μονακό
Πηγή: sport-fm.gr

Χάνει Μουντιάλ ο Κυριάκος Παπαδόπουλος!

Ο μεγάλος άτυχος της Εθνικής είναι ο Κυριάκος Παπαδόπουλος. Ο στόπερ της Σάλκε δεν θα συμπεριληφθεί στην αποστολή της Εθνικής για το Παγκόσμιο Κύπελλο λόγω εξάρθρωσης της ωμοπλάτης. Απαντάει ο Ράμος.

Χάνει Μουντιάλ ο Κυριάκος Παπαδόπουλος
Απών από το μεγάλο ραντεβού της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας θα είναι ο Κυριάκος Παπαδόπουλος.

Ο Έλληνας διεθνής κατάφερε να ξεπεράσει το σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού στο γόνατο και να επιστρέψει στην ενεργό δράση (σ.σ. είχε ολιγόλεπτες συμμετοχές), όμως σε μια προπόνηση της Σάλκε υπέστη εξάρθρωση στη δεξιά ωμοπλάτη. Όπερ σημαίνει ότι θα χρειαστεί περίπου πέντε εβδομάδες για να ολοκληρώσει το πρόγραμμα αποκατάστασης και να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης.

Αναπόφευκτα δεν θα προλάβει το… τρένο για τη Βραζιλία και θα μείνει εκτός 23άδας για το Μουντιάλ. Ο Φερνάντο Σάντος και ο Τάκης Φύσσας έμαθαν τα άσχημα μαντάτα από τη Γερμανία και πλέον θα πρέπει να προσαρμόσουν τα αμυντικά πλάνα τους χωρίς τον Κυριάκο Παπαδόπουλο.

Δεν «παίζει» πλέον του Άρμιν Φε

Ο προπονητής της Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Άρμιν Φε ήταν από τους βασικούς υποψήφιους για να διαδεχθούν τον Φερνάντο Σάντος στον πάγκο της Εθνικής. Μάλιστα, η ομοσπονδία είχε κάνει επαφές με τον Γερμανό τεχνικό πριν από τις γιορτές του Πάσχα. Το κασέ του Άρμιν Φε ήταν στα… μέτρα της ΕΠΟ, αλλά η υπόθεση δεν προχώρησε. Ο ίδιος δεν μπορούσε να περιμένει επ' αόριστον καθώς έχει προτάσεις από συλλόγους της Μπουντεσλίγκα και γι’ αυτό το λόγο δεν συνεχίστηκαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Απάντηση από τον Χουάντε Ράμος

Ψηλά στη λίστα είναι ο Χουάντε Ράμος με την ΕΠΟ να περιμένει την απάντηση του Ισπανού στην πρόταση για διετές συμβόλαιο. Ο προπονητής της Ντνίπρο Ντνιπροπετρόφσκ έχει δεχθεί πρόταση με πάγιες αποδοχές περίπου 800.000 ευρώ και μπόνους πρόκρισης στο Euro 2016 της Γαλλίας της τάξεως των 300.000 ευρώ. Ο 59χρονος τεχνικός δεν έχει απαντήσει ακόμα ωστόσο θα πρέπει να βάλει νερό στο κρασί του για να απαντήσει θετικά.

Τα δεδομένα δεν αλλάζουν για την ώρα με τον Μάρκο Ταρντέλι να είναι η πιο συμφέρουσα οικονομικά λύση και για πολλούς το φαβορί για την τεχνική ηγεσία της «γαλανόλευκης». Μάλιστα, η ιταλική εφημερίδα «Tuttosport» αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο Μάρκο Ταρντέλι έχει προβάδισμα έναντι του Μάρτιν Γιολ για να αναλάβει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Να θυμίσουμε εδώ ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής έχει μιλήσει στην Αθήνα με δύο ξένους προπονητές. Τον Μάρκο Ταρντέλι και τον Μάρτιν Γιολ, οι οποίοι ήρθαν στην Ελλάδα για να συζητήσουν με την ομοσπονδία το ενδεχόμενο της συνεργασίας με την Εθνική. Ο Ιταλός έχει συμφωνήσει με την ΕΠΟ στα 450.000 ευρώ ετησίως, ενώ οι απαιτήσεις του πρώην τεχνικού της Φούλαμ έφταναν το 1 εκατ. ευρώ. Πάντως, το θέμα του νέου ομοσπονδιακού προπονητή θα έχει «κλείσει» το αργότερο μέχρι τις 15 Μαΐου. Πηγή: sport-fm.gr

Όλα δείχνουν «διαζύγιο»

Λίγες πιθανότητες συγκεντρώνει το... σενάριο να παραμείνει στην Καλλονή τη νέα σεζόν ο Γιάννης Σιδεράκης, ο οποίος ήταν βασικός μέχρι τα μέσα τη σεζόν, αλλά στη συνέχεια έγινε αναπληρωματικός.

Όλα δείχνουν «διαζύγιο»
Δύσκολο θεωρείται να συνεχίσει στην Καλλονή ο Γιάννης Σιδεράκης. Όπως προκύπτει και από τις δύο πλευρές, δεν αναμένεται να ανανεωθεί η συνεργασία τους, η οποία λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι. Ο 26χρονος τερματφύλακας ξεκίνησε πολύ καλά τη σεζόν, όντας βασικός στο πρώτο της μισό, συνέχεια του πήρε τη θέση ο Άντριου Χογκ.

Το γεγονός ότι δεν αποτελεί την πρώτη επιλογή για τη θέση κάτω από τα δοκάρια δεν αρέσει στον ίδιο, όπως και στην ομάδα τον ότι δεν είχε σταθερή πορεία. Ο Σιδεράκης έκανε 19 εμφανίσεις στη Superleague και δύο στο Κύπελλο και φαίνεται ως μετά από έναν χρόνο παραμονής στον σύλλογο της Μυτιλήνης θα αποτελέσει παρελθόν.Πηγή: sport-fm.gr

Νέα δοκιμασία για Ατλέτικο!!

Ακόμη πιο κοντά στον τίτλο θα βρεθεί η Ατλέτικο με νίκη επί της Λεβάντε εκτός έδρας για την 36η αγωνιστική. Θεωρητικά ευκολότερες αποστολές για Ρεάλ και Μπαρτσελόνα.

Νέα δοκιμασία για Ατλέτικο
Πριν αναμετρηθούν στον τελικό του Champions League στις 24 Μαΐου στη Λισαβόνα, Ατλέτικο και Ρεάλ Μαδρίτης θα έχουν λύσει τις διαφορές τους στο πρωτάθλημα.

Για την 36η αγωνιστική οι «ροχιμπλάνκος» δοκιμάζονται στην έδρα της Λεβάντε γνωρίζοντας πως χρειάζονται δύο νίκες στα τρία εναπομείναντα ματς για να στεφθούν πρωταθλητές για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια. Ο τιμωρημένος Χουανφράν και ο τραυματίας Ροντρίγκες δεν θα είναι στη διάθεση του Ντιέγκο Σιμεόνε.

Η Ρεάλ, που απέχει τρεις βαθμούς από την συμπολίτισσά της και ελπίζει σε δύο στραβοπατήματά της αφού μειονεκτεί στην ισοβαθμία, υποδέχεται την απογοητευμένη μετά τον τρόπο που αποκλείστηκε από τη Σεβίλλη στα ημιτελικά του Europa League Βαλένθια. Χεσέ και Κεντίρα παραμένουν εκτός μάχης, αλλά στη διάθεση του Κάρλο Αντσελότι επιστρέφει ο Αρμπελόα.

Η Μπαρτσελόνα που χρειάζεται να κάνει η ίδια το 3/3 κι από ένα στραβοπάτημα των δύο Μαδριλένων φιλοξενεί τη Χετάφε. Πολλά προβλήματα και πάλι για τον Τάτα Μαρτίνο, καθώς δεν υπολογίζονται οι τραυματίες Νεϊμάρ, Πουγιόλ, Πικέ, Βαλντές και Άλμπα.

Αναλυτικά, η 36η αγωνιστική τη Primera Division:

Παρασκευή 2/5
Ράγιο Βαγεκάνο-Μπιλμπάο 22:00

Σάββατο 3/5
Μπαρτσελόνα-Χετάφε 17:00
Μάλαγα-Έλτσε 19:00
Οσασούνα-Θέλτα 21:00
Βαγιαδολίδ-Εσπανιόλ 23:00

Κυριακή 4/5
Αλμερία-Μπέτις 13:00
Λεβάντε-Ατλέτικο Μαδρίτης 18:00
Σεβίλλη-Βιγιαρεάλ 20:00
Ρεάλ Μαδρίτης-Βαλένθια 22:00

Δευτέρα 5/5
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Γρανάδα 23:00

Η επόμενη (37η) αγωνιστική:

Μπιλμπάο-Ρεάλ Σοσιεδάδ
Ατλέτικο Μαδρίτης-Μάλαγα
Μπέτις-Βαγιαδολίδ
Θέλτα-Ρεάλ Μαδρίτης
Έλτσε-Μπαρτσελόνα
Εσπανιόλ-Οσασούνα
Χετάφε-Σεβίλλη
Γρανάδα-Αλμερία
Λεβάντε-Βαλένθια
Βιγιαρεάλ-Ράγιο ΒαγεκάνοΠηγή: sport-fm.gr

Σε επαφή με τον Κύργια!

Κρούση στον Μιχάλη Κύργια έκανε ο Πανθρακικός, ο οποίος αναζητεί τον αντικαταστάτη του Αχιλλέα Σαρακατάνου. Τον πρώτο λόγο έχει πάντως ο Άρης.

Σε επαφή με τον Κύργια
Σε επαφή με τον Μιχάλη Κύργια έχουν έρθει στον Πανθρακικό και ο αμυντικός του Άρη φαίνεται να προορίζεται για αντικαταστάτης του Σαρακατσάνου, του οποίου το συμβόλαιο λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ο 25χρονος ποδοσφαιριστής τόνισε ότι προτεραιότητα του αποτελεί η νυν ομάδα του, αλλά θα πρέπει και ο ίδιος να περιμένει λίγο ακόμα, ώστε να δει τι γίνεται με τα διοικητικά του συλλόγου και σε ποια κατηγορία θα αγωνισθεί τελικά. Πάντως, δεν έκλεισε την «πόρτα» στους «πράσινους».

Ο Κύργιας έκανε 23 εμφανίσεις στη φετινή Superlague, πετυχαίνοντας και ένα γκολ. Πηγή: sport-fm.gr

Όρθιοι στο θρίλερ!

Οι Ουόριορς νίκησαν 100-99 τους Κλίπερς στο Όκλαντ και ισοφάρισαν σε 3-3 τη σειρά, που θα κριθεί σε έβδομο ματς στο Λος Άντζελες. Κορυφαίος ο Κάρι.

Όρθιοι στο θρίλερ
Σε ένα ακόμη δραματικό ματς για τα play offs, οι Ουόριορς επικράτησαν 100-99 των Κλίπερς, ισοφάρισαν σε 3-3 και πλέον η πρόκριση θα κριθεί στο Λος Άντζελες τα ξημερώματα της Κυριακής.

Ο Στίβεν Κάρι είχε 24 πόντους, αλλά ο Αντρέ Ιγκουοντάλα πρόσθεσε 15 και «μίλησε» σε καθοριστικά σημεία της αναμέτρησης για τους «πολεμιστές», που έχασαν με τραυματισμό στη διάρκεια του αγώνα τον Ζερμέιν Ο’ Νιλ. Ο Τζαμάλ Κρόφορντ είχε 19 πόντους για τους ηττημένους.

Δωδεκάλεπτα: 25-25, 48-51, 70-67, 100-99.

Ουόριορς: Κάρι 24, Ιγκουοντάλα 15, Γκριν 14 (14 ριμπ.), Σπέιτς 12, Τόμπσον 9, Λι 8, Κρόφορντ 8, Μπαρνς 8, Ο’ Νιλ 2, Άρμστρονγκ.

Κλίπερς: Κρόφορντ 19, Μπαρνς 18 (11 ριμπ.), Γκρίφιν 17, Ρέντικ 15, Κόλισον 12, Τζόρνταν 9 (19 ριμπ.), Πολ 9, Γκρέιντζερ, Ντέιβις, Γκριν, Μπούλοκ, Ντάντλεϊ. Πηγή: sport-fm.gr

Ξεκινούν οι επαφές!!

Θετικός στο ενδεχόμενο να ενισχύσει οικονομικά τον Άρη εμφανίζεται ο Ντίμης Παπαϊωάννου, ο οποίος θα συναντηθεί άμεσα με τον Παναγιώτη Στεφανίδη. Θα ακολουθήσουν επαφές και με άλλους επιχειρηματίες.

Ξεκινούν οι επαφές
Ενθαρρυντικά μηνύματα σε ότι αφορά το οικονομικό προκύπτουν μετά από καιρό στον Άρη. Ο Παναγιώτης Στεφανίδης, που ηγείται του νέου διοικητικού σχήματος, θα ξεκινήσει τη Δευτέρα τις επαφές με ανθρώπους που έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν τον σύλλογο. Πρώτος στη λίστα είναι ο Ντίμης Παπαϊωάννου, ο οποίος εμφανίζεται θετικός στο ενδεχόμενο να συνεισφέρει οικονομικά.

Ο πρώην επικεφαλής τη ΚΜΑ θα ενημερώσει το πρώην μέλος του ΔΣ του συλλόγου, όπως και τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενος για το πλάνο που υπάρχει ώστε η ομάδα να καταφέρει να παίξει στη Football League και για τα χρήματα που απαιτούνται για να επιτευχθεί αυτό.

Όμως, θα ζητήσει και από την άλλη πλευρά να ξεκαθαρίσει το πόσο μπορεί να ενισχύσει τον σύλλογο και υπό ποιες προϋποθέσεις.

Θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις με επιχειρηματίες. Είναι σίγουρο ότι μεταξύ αυτών θα βρίσκονται οι Γράντας, Δασυγενής και Μεσοχωρίτης, οι οποίοι έχουν παρελθόν στα διοικητικά των «κίτρινων». Πηγή: sport-fm.gr

Ελεύθερος και με… υποστήριξη ο ρατσιστής οπαδός!

Ο οπαδός της Βιγιαρεάλ που πέταξε μπανάνα στον Ντάνι Άλβες αφέθηκε ελεύθερος αφότου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Πορεία συμπαράστασης στον 25χρονο από περίπου 800 άτομα.

Ελεύθερος και με… υποστήριξη ο ρατσιστής οπαδός
Η κράτηση του Νταβίντ Καμπάιο, ο οποίος πέταξε μπανάνα την περασμένη Κυριακή στον Ντάνιελ Άλβες στον αγώνα της Βιγιαρεάλ με την Μπαρτσελόνα, ολοκληρώθηκε. Στον 25χρονο απαγγέλθηκαν κατηγορίες και περιμένει πλέον να δικαστεί.

Την ίδια ώρα, πέρα από όσους εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στον Βραζιλιάνο μπακ για τη ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε, στήριξη έχει και ο οπαδός της Βιγιαρεάλ. Περίπου 800 άτομα, στην πλειοψηφία τους άτομα από το περιβάλλον και την οικογένεια του Νταβίντ Καμπάιο, συγκεντρώθηκαν με πλακάτ και συνθήματα. Όπως έλεγαν, στόχος τους ήταν να προστατεύσουν τον οπαδό από το να γίνει βορά από τα ΜΜΕ και να γνωρίσει την κατακραυγή από όλη την κοινωνία.

«Σταματήστε την παραπληροφόρηση. Είμαστε όλοι… Νταβίντ», αναγραφόταν σε κάποια από τα πλακάτ, κατά το «Είμαστε όλοι μαϊμούδες», που έγινε σλόγκαν με αθλητές κι όχι μόνο να φωτογραφίζονται τρώγοντας μπανάνες για να στηρίξουν τον Ντάνιελ Άλβες.
Πηγή: sport-fm.gr

Από τα χείλη του Ανρί…!!

Την απόφαση του Ανρί Καμαρά για το αν θα παραμείνει στον Παναιτωλικό περιμένει η διοίκηση της ομάδας. Από τι εξαρτάται η ανανέωση του συμβολαίου με τον 37χρονο φορ.

Από τα χείλη του Ανρί…
Την απάντηση του Ανρί Καμαρά στην ανοικτή πρόταση που του έχουν κάνει για να παραμείνει και του χρόνου στο Αγρίνιο περιμένουν στον Παναιτωλικό. Η εκτίμηση στο πρόσωπο του 37χρονου φορ για την προσφορά του είναι δεδομένη, η επιθυμία του ίδιου να συνεχίσει επίσης, αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα: ο γιος του ξεκίνησε σχολείο και φέτος η οικογένειά του βρέθηκε για λίγο στην Ελλάδα.

Στις τάξεις του συλλόγου υπάρχει αισιοδοξία πως ο Καμαρά μετά από συζητήσεις με τη σύζυγό του θα πει το «ναι» και θα παραμείνει για τέταρτο χρόνο στην ομάδα.

Στο μεταξύ, σύντομα τελειώνει το θέμα της παραμονής του Ράφαελ Μπρακάλι με τον 32χρονο Βραζιλιάνο γκολκίπερ να ανανεώνει το συμβόλαιό του.

Σε καλό δρόμο είναι η παραμονή του Γάλλου αριστερού Φλοράν Ανέν, που είναι δανεικός από την Μπράγκα, ενώ θα γίνουν επαφές με την πορτογαλική ομάδα και για τον Ροντρίγκο Γκάλο, αν και η περίπτωση του Βραζιλιάνου δεξιού μπακ είναι πιο δύσκολη.Πηγή: sport-fm.gr

Φευγάτος ο Σαλπιγγίδης!!

Πολύ δύσκολα θα παραμείνει και του χρόνου στον ΠΑΟΚ ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, καθώς εκτός από τον ίδιο επιθυμεί και ο σύλλογος την αποχώρηση του. Τέλος η σεζόν για Κατσουράνη.

Φευγάτος ο Σαλπιγγίδης
Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η αποχώρηση του Δημήτρη Σαλπιγγίδη από τον ΠΑΟΚ το ερχόμενο καλοκαίρι, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο «Τρελός του χωριού» της «SportDay». Ο παίκτης είναι απογοητευμένος με τα όσα άκουσε στο προπονητικό κέντρο της ομάδας την περασμένη Δευτέρα, όταν και μερίδα οπαδών του «Δικεφάλου του Βορρά» δεν άφησε να γίνει η προπόνηση, βάζοντας τα κυρίως με τον 33χρονο επιθετικό και τον Κώστα Κατσουράνη. Ο «Σάλπι» θέλει να αποχωρήσει από την αγαπημένη του ομάδα, ενώ το ίδιο επιθυμεί και ο σύλλογος, όπως αναφέρεται στο συγκεκριμένο δημοσίευμα.

Ο διεθνής ποδοσφαιριστής δεν έπαιξε κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, κάτι που επιδιώξε ο ίδιος, όπως παραδέχθηκε και ο Γιώργος Γεωργιάδης στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς. «Μίλησα μαζί του. Δεν ήθελε να αγωνιστεί σε αυτό το παιχνίδι. Θα δούμε πως θα είναι η συνέχεια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο 42χρονος τεχνικός.

Μάλιστα, είναι διατεθειμένος ο Σαλπιγγίδης να συνεχίσει αλλού την καριέρα του με τα μισά από όσα θα πάρει για τη φετινή σεζόν από τον ΠΑΟΚ. Σημειώνεται ότι βάσει συμβολαίου θα εισπράξει τη φέτος 650 χιλιάδες ευρώ, 500 του χρόνου και 250 την επόμενη.

Τέλος η σεζόν για Κατσουράνη

Όπως έχει γίνει γνωστό από χθες, ο Κώστας Κατσουράνης θα μεταβεί στη Γερμανία, ώστε να πάρει μια δεύτερη γνώμη για τον τραυματισμό του στους κοιλιακούς. Ωστόσο, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, δύσκολα ο έμπειρος χαφ θα αγωνιστεί ξανά μέχρι το τέλος της σεζόν, δηλαδή στα play-offs, αν και τις τελευταίες ημέρες σημειώθηκε βελτίωση στην κατάσταση του. Την Πέμπτη κατάφερε να κάνει ατομικό, όμως το πρόβλημα που αντιμετωπίζει δεν είναι απλό, διότι ο τραυματισμός στους κοιλιακούς είναι παράξενος, όπως έχει φανεί στο παρελθόν και με άλλους ποδοσφαιριστές.

Επιπλέον, φαίνεται πως και ο παίκτης δεν επιθυμεί να ρισκάρει κάτι, από τη στιγμή που μοιάζει ανεπιθύμητος σε σημαντική μερίδα του κόσμου, όπως φάνηκε και τις προάλλες. Πηγή: sport-fm.gr

Τα λένε για Κουρμπέλη!

Επαφή με τον Αστέρα Τρίπολης για την απόκτηση του Δημήτρη Κουρμπέλη θα έχει την ερχόμενη εβδομάδα η ΑΕΚ. Προχωρά και του Λάζοβιτς. Μέχρι και επτά οι επιπλέον μεταγραφές που θα γίνουν.

Τα λένε για Κουρμπέλη
Για τα καλά έχει αναθερμανθεί το ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον Δημήτρη Κουρμπέλη. Ο τραυματισμός του νεαρού αμυντικού, που περιόρισε τον αριθμό συμμετοχών του, είχε «παγώσει» το θέμα τους τελευταίους μήνες, ωστόσο με την επιστροφή του στη δράση το φλερτ άρχισε ξανά. Άλλωστε πρόκειται για παίκτη σε καλή ηλικία, με προοπτικές και ικανότητα να προσφέρει σε δύο θέσεις που θέλει να ενισχυθεί η «Ένωση», του στόπερ και του αμυντικού χαφ.

Πληροφορίες αναφέρουν πως την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει μία πρώτη επίσημη κρούση στον Αστέρα Τρίπολης για τον 21χρονο άσο κι εφόσον οι απαιτήσεις των Αρκάδων κριθούν λογικές πιθανώς να υπάρχει και άμεσα συμφωνία, δεδομένου ότι και ο ίδιος θέλει να φορέσει τα κιτρινόμαυρα.

Στο μεταξύ, η περίπτωση του Ντάνκο Λάζοβιτς φαίνεται πως είναι η μόνη που προχωρά για την ΑΕΚ από αυτές που εξετάστηκαν μετά την παρακολούθηση παικτών από τον Νίκο Λυμπερόπουλο στο ντέρμπι μεταξύ Παρτιζάν και Ερυθρού Αστέρα. Ο 31χρονος Σέρβος περιφερειακός φορ θεωρείται παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά, έχει όρο να μπορεί να φύγει για το εξωτερικό σαν ελεύθερος και το κασέ του δεν είναι απαγορευτικό (λίγο πάνω από 300.000 ευρώ). Λέγεται πως ήδη έχουν γίνει κάποιες πρώτες επαφές μαζί του, αλλά το θέμα θα ξεκαθαρίσει προσεχώς.

Ίσως, τελικά, η ΑΕΚ να προχωρήσει σε άλλες επτά μεταγραφές, πέραν των έντεκα που έχει ήδη κάνει. Κι αυτό γιατί αναζητούνται ακόμη ένας δεξιός μπακ (πέραν του Μπακάκη), ένας αριστερός μπακ (αμφίβολη η παραμονή του Τσουμάγκα), ένας στόπερ, ένα αμυντικό χαφ, δύο ακραίοι και τουλάχιστον ένας σέντερ φορ (θα εξαρτηθεί από την παραμονή ή όχι του Ντακόλ). Ο ακριβώς αριθμός των έξτρα προσθηκών θα εξαρτηθεί από το ποιοι παίκτες τελικά θα μείνουν.Πηγή: sport-fm.gr

Και γιατί να αλλάξει;

Με σχήμα περίπου ίδιο με αυτό που συνέτριψε τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο προτίθεται να παρατάξει τον Παναθηναϊκό και στο πρωτάθλημα ο Γιάννης Αναστασίου. Τα ερωτηματικά για την ενδεκάδα.

Και γιατί να αλλάξει;
Ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει. Όταν, δε, σαρώνει, όπως αυτή στον τελικό Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, δεν υπάρχει κανένας λόγος να διαφοροποιηθεί για το αντίστοιχο ματς πρωταθλήματος. Ο Γιάννης Αναστασίου προσανατολίζεται να παρατάξει τον Παναθηναϊκό την Κυριακή στη Λεωφόρο (20:30) με περίπου το ίδιο σχήμα που συνέτριψε 4-1 τον ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου οκτώ μέρες πριν.

Μοναδικό ερωτηματικό είναι αν ο Καρέλης θα παραμείνει στο πλευρό του Μπεργκ, που σε αντίθεση με το παιχνίδι με τον Ατρόμητο θα παίξει από την αρχή, ή θα προτιμηθεί ο Πέτριτς. Υπάρχει, πάντως, και μια πιθανότητα να μείνει εκτός ο Αμπέντ (παρότι ο τραυματισμός του στη μέση δεν εμπνέει ανησυχία) και να σχηματιστεί τριάδα με Μπεργκ, Καρέλη και Πέτριτς στην επίθεση. Ο Καπίνο θα είναι στο τέρμα αντί του Κοτσόλη που έπαιξε στα ματς του Κυπέλλου, ενώ η τετράδα των μετόπισθεν δεν αλλάζει και θα αποτελείται από Τριανταφυλλόπουλο, Κουτρουμπή, Σίλντενφελντ και Νάνο. Μέντες, Πράνιτς και Ζέκα θα είναι τα τρία χαφ.

Προβλήματα υπάρχουν, καθώς ο μεν Λαγός δεν προπονήθηκε χθες, το ίδιο αναμένεται να γίνει και σήμερα, αφού προέρχεται από διάσειση και είναι μοιρασμένες οι πιθανότητες να είναι στην αποστολή. Σε αυτή θα είναι ο Ατζαγκούν, παρά ένα χτύπημα στο πόδι από το παιχνίδι με τον Ατρόμητο.

Ήρεμοι για τη δίωξη

Σήμερα περιμένουν στον Παναθηναϊκό το κατηγορητήριο για τα επεισόδια στον τελικό Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ. Βάσει της πειθαρχικής δίωξης υπάρχει κίνδυνος τιμωρίας της έδρας και αφαίρεσης βαθμών, αλλά τουλάχιστον για το δεύτερο στις τάξεις των «πράσινων» δεν υπάρχει ανησυχία. Αν η απολογία οριστεί για την Τετάρτη, η πλευρά του Παναθηναϊκού θα ζητήσει αναβολή λόγω της απουσίας του δικηγόρου, Γιάννη Κάρμη, στο εξωτερικό και εφόσον το αίτημα γίνει δεκτό η όποια ποινή έδρας θα ισχύσει στη νέα σεζόν.
Πηγή: sport-fm.gr

Κοντά με Πουλίδο, φουλ για Φορτούνη!

Σε συμφωνία με τον Πουλίδο φέρεται να έχει έρθει ο Ολυμπιακός, που όμως περιμένει να λυθεί το θέμα του συμβολαίου του με την Τίγκρες. Επαφές με την Καϊζερσλάουτερν για τον Φορτούνη. Φήμες για Βύντρα.

Κοντά με Πουλίδο, φουλ για Φορτούνη
Ο Ολυμπιακός προχωρά για την ολοκλήρωση δύο «δυνατών» μεταγραφών. Η πρώτη αφορά την απόκτηση σέντερ φορ, με τον Άλαν Πουλίδο να είναι προ των πυλών. Ο 23χρονος Μεξικανός θα είχε ήδη «κλείσει», ωστόσο έχει προκύψει ένα ζήτημα με την ομάδα του, Τίγκρες.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ήδη συμφωνήσει μαζί του, ωστόσο ο μεξικανικός σύλλογος αρνείται να του δώσει αντίγραφο του συμβολαίου του και ο ίδιος δηλώνει πως μένει ελεύθερος. Η Τίγκρες προσπαθεί με διάφορους τρόπους να εξασφαλίσει πως ο ποδοσφαιριστής δεν θα φύγει χωρίς αντίτιμο, κάτι που συνηθίζεται να αποτελεί αξίωση στο Μεξικό ακόμη και για ομάδες που δεν δεσμεύουν τους ποδοσφαιριστές. Ο Πουλίδο ασκεί πιέσεις για να αποδεσμευτεί από την Τίγκρες και θεωρεί δεδομένο ότι θα τα καταφέρει. Στον Ολυμπιακό παρακολουθούν την υπόθεση κι ελπίζουν το θέμα να έχει ευτυχή κατάληξη το συντομότερο δυνατό, καθώς σε διαφορετική περίπτωση οι μνηστήρες μπορεί να αυξηθούν λόγω και της επικείμενης συμμετοχής του ποδοσφαιριστή στο Μουντιάλ.

Όλα δείχνουν… Φορτούνη

Ο Μίτσελ είχε κάνει λόγο στη συνέντευξη Τύπου της Τρίτης για προχωρημένες επαφές με έναν Έλληνα διεθνή που παίζει στο εξωτερικό. Όλα δείχνουν πως πρόκειται για τον Κώστα Φορτούνη, με τον οποίο πληροφορίες κάνουν λόγο πως υπάρχουν συζητήσεις για επαναπατρισμό. Ο 22χρονος μεσοεπιθετικός, που αγωνιζόταν στις ακαδημίες του Ολυμπιακού, θέλει να αποχωρήσει από την Καϊζερσλάουτερν, που δύσκολα θα ανέβει και φέτος στην Bundesliga. Ο ίδιος δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το 2015, ωστόσο η γερμανική ομάδα δεν ζητεί πολλά (500.000 ευρώ ή 300.000 συν 10% ποσοστό μεταπώλησης) και το κασέ του δεν είναι μεγάλο (250.000 ευρώ). Από πλευράς Ολυμπιακού δεν υπάρχει επιβεβαίωση ή διάψευση (όπως συνέβη με τον Γιώργο Σαμαρά), αλλά το θέμα φαίνεται πως προχωρά.

Σενάριο για Βύντρα

Κάποιες φήμες θέλουν τον Ολυμπιακό να εξετάζει σοβαρά την περίπτωση του Λουκά Βύντρα. Ο Μίτσελ φέρεται να έχει καλή γνώμη για τον 33χρονο άσο, που μπορεί να παίξει σαν δεξιός μπακ ή ακόμη και αμυντικός. Έχει συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο με τη Λεβάντε, αλλά ο ίδιος λέγεται πως επιθυμεί να γυρίσει στην Ελλάδα για οικογενειακούς λόγους. Ο Βύντρα είχε βρεθεί κοντά στο λιμάνι και πριν μετακομίσει στην Ισπανία. Πηγή: sport-fm.gr

Τα φαβορί «ζουν»

Θάντερ και Πέισερς απέφυγαν τον αποκλεισμό νικώντας Γκρίζλις και Χοκς σε Μέμφις και Ατλάντα αντίστοιχα. Μεγάλη εμφάνιση από Ντουράντ, καθοριστικός ο Γουέστ.

Τα φαβορί «ζουν»
Εφημερίδα της Οκλαχόμα είχε χαρακτηρίσει αναξιόπιστο τον Κέβιν Ντουράντ. Ο ίδιος φρόντισε να την αποστομώσει οδηγώντας με 36 πόντους και 10 ριμπάουντ τη Θάντερ στη νίκη με 104-84 επί των Γκρίζλις στο Μέμφις ισοφαρίζοντας σε 3-3 τη σειρά, που θα κριθεί πλέον σε έβδομο ματς, που θα γίνει τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Οκλαχόμα. Ο Ράσελ Γουέστμπρουκ πρόσθεσε 25 πόντους για τους φιλοξενούμενους, που παίζοντας με την πλάτη στον τοίχο έβγαλαν το καλύτερο πρόσωπό τους και κέρδισαν εύκολα. Ο Μαρκ Γκασόλ με 17 και ο Ζακ Ράντολφ με 16 πόντους διασώθηκαν από τις «αρκούδες», ενώ ο Μάικ Κόνλεϊ αποχώρησε με μυϊκό τραυματισμό. Ο Κώστας Κουφός σε 7:32 είχε 2 πόντους (1/2 δίποντα), 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Δωδεκάλεπτα: 17-25, 41-56, 61-82, 84-104.

Γκρίζλις: Γκασόλ 17, Ράντολφ 16, Τζόνσον 15, Άλεν 13, Μίλερ 7, Κόνλεϊ 5, Λι 4, Ούντριχ 2, Κουφός 2, Ντέιβις 2, Φράνκλιν 1, Λιούερ, Πρινς.

Θάντερ: Ντουράντ 36 (10 ριμπ.), Γουέστμπρουκ 25, Τζάκσον 16, Ιμπάκα 8, Μπάτλερ 7, Πέρκινς 6, Κόλισον 2, Φίσερ 2, Άνταμς 2, Λαμπ, Τζόουνς.

Οι Πέισερς θυμήθηκαν τον καλό τους εαυτό την κατάλληλη στιγμή. Κλείνοντας τον αγώνα με επί μέρους σκορ 16-4 επικράτησαν 95-88 των Χοκς στην Ατλάντα, απέφυγαν τον πρόωρο αποκλεισμό, ισοφάρισαν σε 3-3 τη σειρά και πλέον τα πάντα θα κριθούν σε έβδομο παιχνίδι που θα γίνει τα ξημερώματα της Κυριακής στην Ιντιανάπολις. Ο Ντέιβιντ Γουέστ πέτυχε 12 από τους 24 πόντους του στην τέταρτη περίοδο και βοήθησε την ομάδα του να επιστρέψει από το 84-79, που υπήρχε με περίπου τρία λεπτά να απομένουν για το τέλος.

Δωδεκάλεπτα: 22-20, 39-44, 67-64, 88-95.

Χοκς: Τιγκ 29, Μίλσαπ 16 (18 ριμπ.), Ουίλιαμς 16, Κόρβερ 9, Κάρολ 7, Άντιτς 5, Σκοτ 4, Μακ 2, Μπραντ.

Πέισερς: Γουέστ 24 (11 ριμπ.), Τζορτζ 24, Στίβενσον 21, Χιλ 14, Γουότσον 7, Γουότσον 5, Χίμπερτ, Μπάτλερ, Μαϊνμί, Σκόλα. Πηγή: sport-fm.gr

Το σεντόνι και το… σάβανο!

Η μάχη για την τέταρτη θέση και τη σωτηρία συγκεντρώνει το ενδιαφέρον στην προτελευταία αγωνιστική της Bundesliga.

Το σεντόνι και το… σάβανο
Η διεκδίκηση της τέταρτης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League, αλλά και της παραμονής έχει περάσει στο προσκήνιο στην Bundesliga.

Στο πρώτο «μέτωπο», η Λεβερκούζεν (55β.) αναμετράται στη Φρανκφούρτη με την Άιντραχτ, αλλά ακριβώς πίσω της καραδοκεί η Βόλφσμπουργκ (54β.), που δοκιμάζεται στη Στουτγκάρδη. Θεωρητικά ελπίδες έχουν και η Γκλάντμπαχ (52β.) με τη Μάιντς (50β.) που μονομαχούν, ενώ ακριβώς έξω από την ευρωπαϊκή επτάδα είναι η Άουγκσμπουργκ (46β.), που παίζει στην έδρα της ουραγού Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ.

Σε ό,τι αφορά τη μάχη της σωτηρίας, ρυθμιστικό ρόλο παίζει η Μπάγερν. Οι πρωταθλητές παίζουν το Σάββατο στο Αμβούργο με την τοπική ομάδα (27β.) που είναι 16η και σε θέση που οδηγεί σε μπαράζ ανόδου/παραμονής με τον τρίτο της δεύτερης κατηγορίας, ενώ οι Βαυαροί την επόμενη εβδομάδα φιλοξενούν τη Στουτγκάρδη (32β.), που αυτή την αγωνιστική φιλοξενεί τη Βόλφσμπουργκ.

Κάθε άλλο παρά καταδικασμένες είναι η προτελευταία Νυρεμβέργη (26β.) και η τελευταία Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ (25β.), που φιλοξενούν Ανόβερο και Άουγκσμπουργκ αντίστοιχα.

Αναλυτικά η 33η αγωνιστική

Σάββατο 3/5 (16:30)
Ντόρτμουντ-Χόφενχαϊμ
Γκλάντμπαχ-Μάιντς
Στουτγκάρδη-Βόλφσμπουργκ
Βέρντερ Βρέμης-Χέρτα Βερολίνου
Νυρεμβέργη-Ανόβερο
Φράιμπουργκ-Σάλκε
Αμβούργο-Μπάγερν Μονάχου
Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ-Άουγκσμπουργκ
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Λεβερκούζεν

Η επόμενη αγωνιστική (34η)

Σάββατο 10/5 (16:30)
Μπάγερν Μονάχου-Στουτγκάρδη
Σάλκε-Νυρεμβέργη
Λεβερκούζεν-Βέρντερ Βρέμης
Ανόβερο-Φράιμπουργκ
Βόλφσμπουργκ-Γκλάντμπαχ
Χόφενχαϊμ-Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ
Μάιντς-Αμβούργο
Άουγκσμπουργκ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Χέρτα Βερολίνου-ΝτόρτμουντΠηγή: sport-fm.gr

Ο όμορφος των γηπέδων!! (ΒΙΝΤΕΟ)

"Σκυλίσια Μέρα" με ένα διάσημο ποδοσφαιριστή που γεννήθηκε σαν σήμερα κι εξακολουθεί να κλέβει τα γυναικεία βλέμματα σε όλο τον πλανήτη.





Στις 2 Μαϊου 1975 γεννήθηκε ο Ντέιβιντ Μπέκαμ. Ένας παίκτης που έκανε μεγάλη καριέρα, αλλά δημιούργησε και μόδα.
Κάθε κούρεμά του, κάθε ρούχο που έβαζε πάνω του, γινόταν …τρέντι μέσα σε μια μέρα, ειδικά όταν ήταν στο τοπ σημείο της καριέρας του. Κανείς άλλος ποδοσφαιριστής δεν "ξέφρασε" το λαϊφ στάιλ καλύτερα από τον Μπέκαμ.
Ο Μπέκαμ, με το πόδι διαβήτη, ξεκίνησε από τις περίφημες ακαδημίες της Μάντσεστερ το 1991 και από το 1993 φόρεσε τη φανέλα της α΄ ομάδας.
Στη Μάντσεστερ έμεινε μέχρι το 2003, παίζοντας σε 265 ματς, όταν πήρε μεταγραφή για τη Ρεάλ.
Από το 2007 αποφάσισε να μετακομίσει στο Λος Άντζελες, όμως δυο φορές πήγε δανεικός στη Μίλαν και το 2013 κατέληξε στη Παρί.
Στην καριέρα του κατέκτησε έξι πρωταθλήματα – δυο Κύπελλα – ένα Τσάμπιονς Λιγκ με τη Μάντσεστερ, ένα πρωτάθλημα με τη Ρεάλ και δυο ακόμα με τους Λος Άντζελες Γκάλαξι, αλλά κι ένα με την Παρί.
Φόρεσε, τέλος, 115 φορές τη φανέλα της εθνικής Αγγλίας από το 1996-2009.


Πηγή: sportdog.gr

Κόπα Λιμπερταδόρες: «Πάγωσαν» τη Μινέιρο! (video)

Μόλις μία ομάδα της Βραζιλίας προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κόπα Λιμπερταδόρες, αφού απόψε αποκλείστηκε η Ατλέτικο Μινέιρο.
Η ομάδα του Ροναλντίνιο κλήθηκε να ανατρέψει ήττα με 1-0 στην Κολομβία από την Ατλέτικο Νασιονάλ και από το 19ο λεπτό ισοφάρισε το συγκεκριμένο σκορ με τρομερό γκολ του Φερναντίνιο. Συνέχισε δυναμικά και έχασε πολλές ευκαιρίες με τους φιλοξενούμενους να έχουν το μυαλό τους κυρίως στην άμυνα, αλλά στο 88ο ο 26χρονος Τζέφερσον Ντουκούε «πάγωσε» τους Βραζιλιάνους ισοφαρίζοντας σε 1-1. Με το σημερινό ματς ολοκληρώθηκε η φάση των «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Νότιας Αμερικής, ενώ στους «8» η Ατλέτικο Νασιονάλ θα αντιμετωπίσει την Ντεφενσόρ από την Ουρουγουάη.
Παρακάτω το υπόλοιπο πρόγραμμα:
Φάση των «16»
1-ΛΑΝΟΥΣ (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ)-Σάντος Λαγκούνα (Μεξικό) 2-1 & 2-0
2-Λεόν (Μεξικό)-ΜΠΟΛΙΒΑΡ (ΒΟΛΙΒΙΑ) 2-2 & 1-1
3-ΚΡΟΥΖΕΪΡΟ (ΒΡΑΖΙΛΙΑ)-Σέρο Πορτένιο (Παραγουάη) 1-1 & 2-0
4-ΣΑΝ ΛΟΡΕΝΖΟ (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ)-Γκρέμιο (Βραζιλία) 1-0 & 0-1 (4-2 στα πέναλτι)
5-ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΝΑΣΙΟΝΑΛ (ΚΟΛΟΜΒΙΑ)-Ατλέτικο Μινέιρο (Βραζιλία) 1-0 & 1-1
6-Δε Στρόνγκεστ (Βολιβία)-ΝΤΕΦΕΝΣΟΡ (ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ) 2-0 & 0-2 (2-4 στα πέναλτι)
7-ΆΡΣΕΝΑΛ ΣΑΡΑΝΤΙ (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ)-Ουνιόν Εσπανιόλα (Χιλή) 0-0 & 1-0
8-ΚΛΟΥΜΠ ΝΑΣΙΟΝΑΛ (ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ)-Βελέζ Σάρσφιλντ (Αργεντινή) 1-0 & 2-2
Προημιτελικοί (06-15/05)
9-Λανούς (Αργεντινή)-Μπολιβάρ (Βολιβία)
10-Κρουζέιρο (Βραζιλία)-Σαν Λορένζο (Αργεντινή)
11-Ατλέτικο Νασιονάλ (Κολομβία)-Ντεφενσόρ (Ουρουγουάη)
12-Άρσεναλ Σαραντί (Αργεντινή)-Κλουμπ Νασιονάλ (Παραγουάη)
Ημιτελικοί (αν προκριθούν δύο ομάδες από την ίδια χώρα δημιουργούν αυτόματα ζευγάρι) (22-31/07)
13-Νικητές 9-10
14-Νικητές 11-12
Τελικοί (6 & 13/08)
15-Νικητές 13-14



Πηγή: onsports.gr

Στο... σφυρί ο Φάμπρεγκας!!

Ανοιχτή σε προτάσεις για τον Φάμπρεγκας η Μπαρτσελόνα, ζεστό ενδιαφέρον από την Αγγλία για τον Ισπανό μέσο! 
Η επιστροφή του Σεσ Φάμπρεγκας στην Βαρκελώνη, μόνο επιτυχημένη δεν μπορεί να θεωρηθεί, αφού οι προσδοκίες δεν δικαιώθηκαν, ενώ αποκορύφωμα είναι οι αποδοκιμασίες που επικεντρώθηκαν στο πρόσωπό του, στο πρόσφατο παιχνίδι κόντρα στην Μπιλμπάο στον Καμπ Νου.
Έτσι, οι Μπλαουγκράνα σκέφτονται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο παραχώρησής του, παρά τα 2 χρόνια συμβολαίου που απομένουν με τον παίκτη. Άλλωστε, το όνομα που έχει φτιάξει στην Αγγλία, ακόμα... μετράει, με τις Άρσεναλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να τον έχουν ψηλά στην λίστα τους.
Αμφότερες οι ομάδες έδειξαν ενδιαφέρον και το προηγούμενο καλοκαίρι, με τους «κόκκινους διαβόλους» μάλιστα, να καταθέτουν και δύο επίσημες προτάσεις. Παρόλα αυτά, οι «κανονιέρηδες» είναι αυτοί που έχουν το πάνω χέρι, αφού υπάρχει ρήτρα επιστροφής του παίκτη με 29 εκ. ευρώ, ενώ αν υπάρξει πρόταση από άλλη ομάδα, οι Καταλανοί πρέπει να ενημερώσουν την Άρσεναλ, προκειμένου να κάνει... αντιπρόταση!
Πηγή: gazzetta.gr

Έξαλλος ο Κόντε!!

Η Γιουβέντους έμεινε εκτός τελικού, με τον Κόντε να... επιτίθεται στην Μπενφίκα για τις πολλές καθυστερήσεις.  Εκτός τελικού έμεινε η Γιουβέντους, με τον κανόνα να επιβεβαιώνεται για ακόμα μία φορά, αφού ούτε τώρα η οικοδεσπότης καταφέρνει να φτάσει στην κατάκτηση της κούπας! Λίγο μετά το τέλος του αγώνα με την Μπενφίκα, ο προπονητής της πρωταθλήτριας Ιταλίας ήταν αρκετά εκνευρισμένος με τους Πορτογάλους, τους οποίους κατηγορούσε για τις συνεχείς καθυστερήσεις, που στοίχισαν στην Γιούβε!
«Φτάσαμε κοντά, αλλά δεν τα καταφέραμε. Αυτό που έκανε η Μπενφίκα ήταν ενοχλητικό και ο διαιτητής φέρει ευθύνη, αφού το επέτρεψε! Συνήθως παίζεται μία ώρα καθαρό παιχνίδι, όμως σήμερα με το ζόρι φτάσαμε τα 40 λεπτά. Η αντίπαλός μας πάντα στην Ευρώπη χρησιμοποιεί αυτές τις τακτικές, έχει την εμπειρία σε αυτό και το απέδειξε.
Αξίζαμε την πρόκριση, όμως έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Τα δώσαμε όλα και δε θεωρώ ωραία την τακτική που ακολούθησε η Μπενφίκα, όπως και την ανεκτικότητα που έδειξε ο διαιτητής. Όμως, έτσι είναι το ποδόσφαιρο, τώρα κοιτάμε το πρωτάθλημα και θέλουμε την Δευτέρα να κατακτήσουμε και μαθηματικά τον τίτλο».
Πηγή: gazzetta.gr

Ε, όχι και… ισπανικός ο τελικός τσάμπιονς λιγκ!!

«Ντου από Παντού» για τον τελικό τσάμπιονς λιγκ που δεν είναι και τόσο… ισπανικός όσο θέλουν να νομίζουν ή να λένε οι περισσότεροι. Ακούω από χθες συνέχεια για ισπανικό τελικό στο τσάμπιονς λιγκ και τσιμπιέμαι. Για καθίστε, ρε παιδιά. Από πού κι ως πού είναι ισπανικός ο τελικός; Μόνο και μόνο επειδή η Ρεάλ και η Ατλέτικο είναι απ’ αυτή τη χώρα; Και τι πάει να πει αυτό; Ότι θα δούμε Ισπανούς ποδοσφαιριστές και προπονητές ή μήπως ισπανικό ποδόσφαιρο;
Η ιταλική τακτική της Ρεάλ…
Δηλαδή, η Ρεάλ στηρίζεται στους Ισπανούς παίκτες; Η ταυτότητά της, η σφραγίδα της έτσι όπως την βλέπουμε φέτος, είναι… ιταλική. Διότι είναι ένα δημιούργημα του Αντσελότι.
Η Ρεάλ, δηλαδή, πάνω απ’ όλα ξέρει να παίζει καλή άμυνα. Κι αυτό της το δίδαξε ένας Ιταλός, ο προπονητής της.
Πορτογάλοι, Ουαλοί και Αργεντίνοι οι κορυφαίοι της
Δεύτερον, ποια είναι τα μεγαλύτερα πιστόλια της στην ενδεκάδα; Οι… Ισπανοί;
Ο Πορτογάλος Κριστιάνο Ρονάλντο είναι. Ο Ουαλός Μπέιλ είναι. Ο Αργεντίνος Ντι Μαρία είναι. Ο Γάλλος Μπενζεμά είναι. Ο Κροάτης Μόντριτς είναι. Αυτοί οι παικταράδες είναι τα πρώτα βιολιά της ομάδας. Και στα μετόπισθεν, ο Βραζιλιανοπορτογάλος Πέπε που κάνει τάκλιν στην καρωτίδα.
Αργεντίνικη ταυτότητα για Ατλέτικο
Και πάμε στην Ατλέτικο. Ισπανική κι αυτή; Η σφραγίδα σε τούτη την Ατλέτικο που βλέπουμε έχει μπει από Αργεντίνο. Από τον Ντιέγκο Σιμεόνε. Δικιά του είναι η ομάδα 100%. Κι έχει, βέβαια, πολλά αργεντίνικα στοιχεία στο παιχνίδι της η Ατλέτικο.
Από Βραζιλία, Βέλγιο, Τουρκία και Πορτογαλία…
Να δούμε και τους παίκτες; Κατ’ αρχήν, ο παικταράς Ντιέγκο Κόστα μπορεί να επέλεξε εθνική Ισπανίας, αλλά ο άνθρωπος είναι βέρος Βραζιλιάνος. Ο δανεικός Κουρτουά που έκανε την τρομερή απόκρουση στην κεφαλιά του Τέρι και κράτησε εκεί το 1-1 είναι Βέλγος.
Ο Τουράν που έκανε πάλι πράματα και θάματα είναι Τούρκος. Ο αρχηγός Τιάγκο Πορτογάλος. Ο Ντιέγκο που σε αρκετά ματς έχει βοηθήσει φέτος, Βραζιλιάνος. Και πάει λέγοντας.
Με ένα κράμα
Θέλω να πω ότι τα παλιά τα χρόνια όταν λέγαμε γερμανική, ιταλική, αγγλική, ισπανική ομάδα εννοούσαμε ακριβώς αυτό. Τώρα με την παγκοσμιοποίηση και στην μετά – Μπόσμαν εποχή καμία ομάδα δεν είναι πια π.χ. ισπανική, με την έννοια να παίζει ισπανικό ποδόσφαιρο με Ισπανούς παίκτες και προπονητές. Είναι ένα κράμα από ντόπιους και ξένους. Και συνήθως την ταυτότητα στις μεγάλες ομάδες την δίνουν πια οι ξένοι παικταράδες και προπονηταράδες. Μια χαρά θα είναι ο τελικός, λοιπόν… Κι ας μην παίζουν ομάδες από διαφορετικές χώρες.Πηγή: sportdog.gr

Ούτε Σαμαράς, ούτε... Βύντρα!

Όλη η πιάτσα ψάχνει να βρει το ποιος είναι ο Έλληνας διεθνής που θέλει ο Ολυμπιακός και ο Μίτσελ, αλλά ο Sportdog το ξέρει ήδη! Μπείτε και διαβάστε... Ο Sportdog Penalty τέντωσε... αυτάρα και πάλι, μαθαίνοντας το πιο hot μεταγραφικό μαντάτο της χρονιάς!
Ξεχάστε λοιπόν τον Σαμαρά, για τον οποίο βγήκε διάψευση και τους υπόλοιπους!
Αυτόν τον διεθνή θέλει ο Ολυμπιακός!
Ποιον;
Τον Κώστα Φορτούνη!
Ο Φορτούνης είναι...110 % ο Ελληνας του εξωτερικού,που έχουν μιλήσει από τον Ολυμπιακό και προχωράνε την υποθεσή του...
Ο Sportdog Penalty σε σοβαρά μεταγραφικά θέματα δεν...παίζει. Έτσι, λοιπόν, επιβεβαιώσαμε για Φορτούνη τόσο απο το περιβάλλον του άσου, όσο και του Ολυμπιακού!
Και κάτι ακόμη σημαντικό: ο διεθνής μεσοεπιθετικός της Καιζερσλάουτερν αρέσει όχι μόνο στον Μίτσελ, αλλά και στον "ερυθρόλευκο" πρόεδρο. ΧαίρετεΠηγή: sportdog.gr

Τσαλχάνογλου ο πόθος του Μουρίνιο!

479101297
Σύμφωνα με τελευταία δημοσιεύματα, ο Χαλκάν Τσαλχάνογλου βρίσκεται στο στόχαστρο της Τσέλσι, και συγκεκριμένα του Ζοσέ Μουρίνιο, καθώς ο Πορτογάλος βλέπει στο πρόσωπο του τον νέο… Εζίλ.
Σύμφωνα  με την «Daily Mail»  ο Πορτογάλος τεχνικός μετά τον αποκλεισμό του από την Ατλέτικο τόνισε πως το καλοκαίρι η Τσέλσι θα ενισχυθεί με κύριο στόχο του τον Τσαλχάνογλου από το Αμβούργο.
Οι «μπλε» είναι διατεθειμένοι να δώσουν ότι ποσό τους ζητηθεί για να καταφέρουν να τον φέρουν στο σύλλογο.
Πηγή: arenafm.gr

«Προσέχω για το Μουντιάλ»

Chelsea-V-Inter-Milan
Ο ποδοσφαιριστής της Τσέλσι, Όσκαρ σε δηλώσεις που πραγματοποίησε ανέφερε πως δεν θα ρισκάρει με τον τραυματισμό του προκειμένου να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο.
Αναλυτικά τα όσα είπε:
«Δεν παίζω λόγω του ότι ακόμα νιώθω έναν πόνο στον τραυματισμό μου. Στο τελευταίο παιχνίδι με τη Λίβερπουλ, αυτός ήταν ο λόγος που δεν έπαιξα. Έκανα προθέρμανση απέναντι στην Ατλέτικο, αλλά ο Μουρίνιο ήξερε πως ήταν δύσκολο να παίξω.
Ίσως δεν παίξω και στο επόμενο παιχνίδι για να μην τραυματιστώ και χάσω το Μουντιάλ. Θέλουμε να φτάσουμε μακριά στην Πρέμιερ Λιγκ, αλλά πρέπει να προσέξω και για το Μουντιάλ»
Πηγή: arenafm.gr

«Ποιο Μουντιάλ; Μόνο Τσέλσι»

336692_heroa
Ο ποδοσφαιριστής της Τσέλσι, Βίλιαν σε δηλώσεις που πραγματοποίησε ανέφερε πως το Μουντιάλ έρχεται δεύτερο, καθώς θεωρεί πως οι υποχρεώσεις του με τους «μπλε» είναι σημαντικότερες.
Αναλυτικά:
Για τον αποκλεισμό από την Ατλέτικο: «Παλέψαμε πολύ για να φτάσουμε στον τελικό. Το να χάνουμε πάντα μας πληγώνει. Είμαστε ενοχλημένοι, αλλά πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι και να κοιτάξουμε τα επόμενα παιχνίδια»
Για το Μουντιάλ: «Παίζω καλά τόσο στο κέντρο, όσο και στα πλάγια. Έχω προσαρμοστεί καλά στην Τσέλσι και δεν έχω πρόβλημα να παίζω σε οποιαδήποτε θέση. Δεν σκέφτομαι όμως ακόμα τις κλήσεις για το Μουντιάλ. Το μόνο που σκέφτομαι, είναι να βοηθήσω την Τσέλσι στα επόμενα δύο παιχνίδια που μας έμειναν»
Πηγή: arenafm.gr

«Μπορεί να χάσει το Μουντιάλ ο Τσάμπερλεϊν»

gun__1359972806_oxlade_chamberlain3
Μεγάλη περίπτωση υπάρχει ο Άλεξ Όξλεϊντ Τσάμπερλεϊν να μην μπορέσει να δώσει το παρών του στο Παγκόσμιο Κύπελλο το καλοκαίρι στη Βραζιλία, λόγω τραυματισμού.
Ο δεξιός εξτρέμ της Άρσεναλ,, που έχει τραυματιστεί εδώ και καιρό θεωρείται αμφίβολος για το Μουντιάλ με τον τεχνικός των «κανονιέρηδων» να αναφέρει πως κανείς δεν γνωρίζει την ημερομηνία της επιστροφής του.
«Αυτή την περίοδο ακολουθεί θεραπεία και δεν προπονείται. Είναι πολύ δύσκολο να ορίσουμε μια ημερομηνία επιστροφής του στη δράση… Δεν ξέρουμε πότε θα είναι έτοιμος» 
Πηγή: arenafm.gr

Δεν κατεβαίνει με Ξάνθη η Δόξα Δράμας!

614d3e00e0c422765a8d898d4df927a7_XL
Οι ποδοσφαιριστές της Δόξας Δράμας, μετά τη σημερινή σύσκεψη που είχαν μεταξύ τους αποφάσισαν να μην κατέβουν στο φιλικό του Σαββάτου (03/05) με την Ξάνθη.
Οι ποδοσφαιριστές της Δόξας παραμένουν απλήρωτοι εδώ και πέντε μήνες με την διοίκηση να ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχουν χρήματα για τους δώσουν.
Μάλιστα, από τους 14 ποδοσφαιριστές που ήταν να αγωνιστούν κόντρα στην Ξάνθη μόνο τρεις ήταν αυτοί που εμφανίστηκαν θετικοί.
Πηγή: arenafm.gr

Ο… φονέας της Σεβίλλης!!

Ο «κουρέας της Σεβίλλης» είναι εύθυμο έργο. Αυτό που έγινε όμως στη Βαλένθια ήταν… θρίλερ! Στο 93’ ο Μ' Μπιά σκότωσε τις «νυχτερίδες» (3-1) και τους έκλεψε την πρόκριση στον τελικό του Europa League!

Ο… φονέας της Σεβίλλης!
Ακατάλληλος για καρδιακούς ήταν ο επαναληπτικός ημιτελικός του Europa League στο «Μεστάγια». Η Βαλένθια κρατούσε σφιχτά στα χέρια της το εισιτήριο για τον τελικό της 14ης Μαΐου στο Τορίνο, αλλά στις καθυστερήσεις ο Μ’ Μπιά σκόραρε, κάνοντας το 3-1 και έδωσε την πρόκριση στη Σεβίλλη. Η ομάδα της Ανδαλουσίας θα βρεθεί στον τελικό της διοργάνωσης για τρίτη φορά και θα διεκδικήσει το τρίτο της τρόπαιο, μετά από αυτά του 2006 (4-0 τη Μίντλεσμπρο) και του 2007 (3-1 στα πέναλτι την Εσπανιόλ).

Οι «νυχτερίδες» έφτασαν πολύ κοντά σε μια ακόμη ανατροπή, κάνοντας σχεδόν τέλειο παιχνίδι, αλλά πλήρωσαν ένα στιγμιαίο λάθος στις καθυστερήσεις. Το σκορ άνοιξε στο 14ο λεπτό ο Φεγκουλί, οχτώ λεπτά αργότερα ο Μπέτο με αυτογκόλ έκανε το 2-0 και στο 70’ ο Ματιέ πέτυχε το τρίτο τέρμα. Λίγα δευτερόλεπτα πριν το τελευταίο σφύριγμα, ο Μ’ Μπιά «έγραψε» το 3-1, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Το ματς:


Η Βαλένθια μπήκε με σαφή πρόθεση να πετύχει ένα γρήγορο γκολ και το πέτυχε. Στη δεύτερη «επίσκεψή» της στα καρέ της Σεβίλλης και συγκεκριμένα στο 14ο λεπτό, άνοιξε το σκορ. Ο Φεγκουλί συνδυάστηκε με τον Περέιρα, «πάτησε περιοχή» από δεξιά και από πλάγια θέση, με δυνατό σουτ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0. Επτά λεπτά αργότερα και πάλι ο Φεγκουλί έχασε μοναδική ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του, που είχε το απόλυτο κουμάντο.

Στο 26’ «χάθηκε η μπάλα» στη μεσαία γραμμή, ο Μπερνάτ έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Ζόνας με κεφαλιά στην «καρδιά» της άμυνας, έκανε ανενόχλητος το 2-0, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα. Ο Μπέτο προσπάθησε να αποκρούσει τη μπάλα και το τέρμα χρεώθηκε ως αυτογκόλ. Η αντίδραση της Σεβίλλης μετά το σοκ και του δεύτερου γκολ, ήρθε στο 36’. Μετά από τακουνάκι του Μπάκα, βρέθηκε σε θέση βολής ο Ρέγες, αλλά νικήθηκε από τον Ντιέγκο Άλβες, ο οποίος βάζει υποψηφιότητα για την απόκρουση της χρονιάς στη διοργάνωση.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο ρυθμός της Βαλένθια έπεσε και κάπου ήταν αναμενόμενο, αφού πέτυχε τον πρωταρχικό της στόχο και δεν είχε κανέναν λόγο να ρισκάρει. Διατηρούσε την κατοχή της μπάλας, αλλά έκανε πιο συντηρητικό παιχνίδι, χωρίς να αφήνει κενούς χώρους. Από την πλευρά της, η Σεβίλλη προσπαθούσε να βγει μπροστά κυρίως με αντεπιθέσεις, αφού χρειαζόταν ένα γκολ για να πάρει και πάλι το πάνω χέρι για την πρόκριση.

Στην πρώτη σπουδαία στιγμή στο 70ο λεπτό, ήρθε το τρίτο γκολ των «νυχτερίδων». Ο Καρτάμπια εκτέλεσε το κόρνερ, η άμυνα των φιλοξενούμενων απέτυχε να διώξει και ο Ματιέ με προβολή, έκανε το 3-0, σκορ που έδινε την πρόκριση στην ομάδα του. Στο τελευταίο εικοσάλεπτο, η Βαλένθια, που είχε μείνει πλέον από δυνάμεις, γύρισε ολοκληρωτικά πίσω για να κρατήσει το σκορ. Όλα έδειχναν ότι το τελευταίο σφύριγμα θα την έβρισκε νικήτρια, αλλά στις καθυστερήσεις ο Μ’ Μπιά «ξέρανε» τους πάντες στο «Μεστάγια». Λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος, έκανε το 3-1 και έστειλε τη Σεβίλλη στον τελικό του Europa League.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

Βαλένθια: Ντιέγκο Άλβες, Ζοάο Περέιρα, Ρικάρντο Κόστα, Ματιέ, Φεγκουλί, Μπερνάτ, Παρέχο (78’ Φουέγο), Κεϊτά, Πιάτι (61’ Καρτάμπια), Ζόνας (85’ Μπαραγκάν), Βάργκας.

Σεβίλλη: Μπέτο, Φάτσιο, Φερνάντο Ναβάρο (71’ Μορένο), Ντάνιελ Καρίσο, Παρέχα, Κόκε, Μ’ Μπιά, Ράκιτιτς, Βιτόλο, Μπάκα (66’ Γκαμέιρο), Ρέγες (79’ Μαρίν). Πηγή: sport-fm.gr

Τα… γυναικόπαιδα στην άκρη!!

Όταν η Μπενφίκα παίρνει εκδίκηση οι «Κυρίες» παραμερίζουν! Οι Πορτογάλοι άφησαν εκτός τελικού τη Γιουβέντους (0-0) και θα πάνε ξανά στο Τορίνο για να σηκώσουν αυτό που έχασαν πέρσι!

Τα… γυναικόπαιδα στην άκρη!
Πέρσι έμοιαζε «καταραμένη» (χάνοντας κάθε τρόπαιο στις… καθυστερήσεις». Φέτος, όμως δεν «παίζεται»! Μετά το… πάρτι που κάνει εντός Πορτογαλίας (ήδη πρωταθλήτρια και στους τελικούς Κυπέλλου και Λιγκ Καπ), η Μπενφίκα ετοιμάζεται να σηκώσει και ευρωπαϊκό τίτλο!

Οι «αετοί» της Λισαβόνας έμειναν όρθιοι στο Τορίνο κόντρα στη Γιουβέντους με το τελικό 0-0 και σε συνδυασμό με το υπέρ τους 2-1 απ’ το πρώτο παιχνίδι, προκρίθηκαν για 10η φορά στην ιστορία τους σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης και κόντρα στη Σεβίλλη θέλουν να πάρουν το αίμα τους πίσω για την περσινή απώλεια.

Τεράστιο πλήγμα στο τελευταίο «ραντεβού» του Τορίνου (14/5), όπου η ομάδα του Ζέσους θα παίξει δίχως τους τιμωρημένους –και βασικούς- Πέρες, Μάρκοβιτς, Σάλβιο!

Το ματς:


Μόνο «ψαρωμένη» δεν μπήκε στον αγώνα η Μπενφίκα. Μπορεί θεωρητικά να μην είχαν την ανάγκη να επιτεθούν, αλλά οι «αετοί» μπήκαν με διάθεση να απειλήσουν την εστία του Μπουφόν, την ώρα που η Γιουβέντους… ψαχνόταν! Και μέχρι το 20’ το τέμπο του αγώνα κινείτο σε αυτούς τους ρυθμούς, με τους «μπιανκονέρι» να μοιάζουν μπλοκαρισμένοι απ’ το στυλ παιχνιδιού των Πορτογάλων. Με τον κόσμο τους, σιγά-σιγά οι Ιταλοί ανέβηκαν και άρχισαν να κλείνουν στα καρέ τους αντιπάλους τους, με την πρώτη απειλή να ακούει στο όνομα, Τέβες (σε γυριστό σουτ).

Το ματς είχε πλέον μεταφερθεί στο μισό της Μπενφίκα, κάτι που δεν γέμιζε με καθόλου άγχος τους φιλοξενούμενους, με τους παίκτες του Κόντε να ψάχνουν κάπως, κάτι για να διασπάσουν την πολύ καλή τακτικά άμυνα των αντιπάλων τους. Σίγουρα, όμως, εμπνεύσεις όπως του Βιδάλ και του Πίρλο (σε κεφαλιά και σουτ αντίστοιχα) δεν μπορούσαν να θεωρηθούν καν σοβαρές υποψίες για να θορυβήσουν τον Ομπλάκ. Και σίγουρα στις καθυστερήσεις «κόπηκε» το αίμα των Ιταλών στις εξέδρες, όταν ο Λουιζάο πάνω στη γραμμή σταμάτησε την κεφαλιά του Βιδάλ και προκάλεσε μίνι «εγκεφαλικά»!

Έπρεπε να πιέσει πλέον η Γιουβέντους. Δεν γινόταν αλλιώς! Αλλά, με τους χώρους που άφηνε πίσω –κι ενώ έριχνε… καρέκλες- δεν ήθελε και πολύ ο Ροντρίγκο να την «εκτελέσει» και να την θέσει πρόωρα νοκ-άουτ! Οι γηπεδούχοι ναι μεν πίεζαν, αλλά λύσεις στην μαζική άμυνα των Πορτογάλων δεν μπορούσαν να βρουν. Και μόνο από μακριά κι απ’ το πόδι του (Θεού) Πίρλο φαινόταν πως θα γίνει κάτι. Και στο 62’ θα μπορούσε να είχε ξεσπάσει «θύελλα» πανηγυρισμών, αλλά η μακρινή εκτέλεση φάουλ του, βγήκε με δυσκολία (και με τη βοήθεια του δοκαριού). Τα πράγματα έγιναν ζόρικα για την Μπενφίκα στο 67’ όταν αποβλήθηκε –δικαίως- ο Πέρεζ.

Ο Κόντε έβλεπε πως η ομάδα του είχε «κολλήσει». Είχε αγχωθεί και δεν μπορούσε να βρει το «χρυσό» γκολ. Και γι’ αυτό έκανε μαζεμένα τρεις αλλαγές, μπας και βρει τον… άσο στο μανίκι του. Μάταια, όμως, γιατί κλασική ευκαιρία δεν βγήκε. Παρά μόνο ένα γκολ του Οσβάλντο, που σωστά δεν μέτρησε. Κι όσο περνούσαν τα λεπτά και φτάναμε κοντά στο φινάλε, τόσο τα νεύρα ανάμεσα στις δύο ομάδες διογκώνονταν. Αποτέλεσμα αυτού, Μάρκοβιτς και Βούτσινιτς να αποβληθούν στην εκπνοή και τα δραματικά λεπτά των καθυστερήσεων να μην κρύψουν κάποια περαιτέρω συγκίνηση, με τους Πορτογάλους να αποθεώνονται απ’ τον κόσμο τους για την μεγάλη πρόκριση!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Γιουβέντους: Μπουφόν, Κιελίνι, Κάσερες, Μπονούτσι (73’ Τζιοβίνκο), Λιχστάινερ, Πογκμπά, Πίρλο, Ασαμόα, Βιδάλ (79’ Μαρκίζιο), Τέβες, Γιορέντε (78’ Οσβάλντο)

Μπενφίκα: Ομπλάκ, Λουιζάο, Μάξι Περέιρα, Σικέιρα, Γκαράι, Ρούμπεν Αμορίμ, Γκαϊτάν (76’ Σάλβιο), Πέρες, Λίμα, Ροντρίγκο, Μάρκοβιτς (86’ Σουλεϊμάνι) Πηγή: sport-fm.gr

Τρινκιέρι: «Έτοιμοι να… πεθάνουμε»

Στα τρία δεκάλεπτα που η Βαλένθια έκανε ότι ήθελε στο παρκέ, αλλά και στην αποφασιστικότητα της Ούνιξ στο τελευταίο δεκάλεπτο στάθηκε ο Αντρέα Τρινκιέρι μετά τον πρώτο τελικό του Eurocup.

Τρινκιέρι: «Έτοιμοι να… πεθάνουμε»
Τον αγώνα… επιβίωσης που έδωσαν οι παίκτες της Ούνιξ στο τελευταίο δεκάλεπτο του ματς με την Βαλένθια, προκειμένου να περιορίσουν την «ζημιά» απ’ την ήττα τόνισε ο Αντρέα Τρινκιέρι στις δηλώσεις του μετά το ματς.

Ο Ιταλός τεχνικός χαρακτήρισε την ομάδα του ανέτοιμη για τον πρώτο τελικό του Eurocup, επισημαίνοντας πως τελικά κατάφερε να επιβιώσει.

«Συγχαρητήρια στη Βαλένθια για το καταπληκτικό παιχνίδι. Ήταν μια δύσκολη βραδιά για μας και ήμασταν έτοιμοι να... πεθάνουμε. Για τρία δεκάλεπτα έκαναν ό,τι ήθελαν με ενέργεια και πνευματική ετοιμότητα.

Για πρώτη φορά στη ζωή μου σε έναν τελικό περισσότεροι από ένας παίκτες μου δε θυμόντουσαν τα συστήματα μας. Δεν το αναφέρω για να τους εκθέσω, αλλά γιατί δεν ήμασταν έτοιμοι. Τρεις εβδομάδες τώρα τους φωνάζω πως η Βαλένθια θα μας σπρώξει, θα μας πιέσει και θα κάνει όλα όσα είναι απαραίτητα για να κερδίσεις ένα ματς.

Το έκαναν κι εμείς ήμασταν ανέτοιμοι. όταν βρισκόμασταν πίσω με 32 πόντους σκεφτόμουν πως δεν το αξίζαμε αυτό μετά από τον τρόπο που αγωνιζόμασταν όλη τη σεζόν. Απλά τους ζήτησα να παίξουν καλά στην τελευταία περίοδο. Είχαμε 1% πιθανότητες και καταφέραμε να επιβιώσουμε
».

Ζήσης: «Έχουμε ακόμα ελπίδες»

Από τη μεριά του ο Νίκος Ζήσης δήλωσε περήφανος για τους συμπαίκτες του, τονίζοντας πως άλλη ομάδα δεν θα κατάφερνε να μειώσει τη διαφορά.

«Ξέραμε πως η Βαλένθια μπορούσε να μας κάνει όλα αυτά. Αυτό ακριβώς φοβόμασταν και θέλαμε να το αποφύγουμε. Ευτυχώς είχαμε ένα καλό τέταρτο δεκάλεπτο.

Είμαι περήφανος για τους συμπαίκτες μου διότι οποιαδήποτε άλλη ομάδα που θα έχανε με 30 πόντους, λογικά θα τελείωνε το ματς με 40 πόντους. Δε θα μείωνε. Συγκεντρωθήκαμε και παίξαμε πιο έξυπνα στην άμυνα χρησιμοποιώντας σωστά τα κορμιά μας. Είμαστε αισιόδοξοι για τη ρεβάνς και νιώθουμε πως ακόμη έχουμε ελπίδες
».Πηγή: sport-fm.gr

Ανεπιθύμητος και σε… οίκους ανοχής ο ιδιοκτήτης των Κλίπερς!!

Εντάξει, να τον αποβάλλουν δια παντός απ’ το NBA (για τα ρατσιστικά σχόλια του). Αλλά να «τρώει πόρτα» και από… οίκους ανοχής; Αυτό είναι κάτι που μπορεί να κοστίσει πολύ στον ιδιοκτήτη των Κλίπερς!

Ανεπιθύμητος και σε… οίκους ανοχής ο ιδιοκτήτης των Κλίπερς!
Η απόφαση του NBA ν’ αποβάλλει για πάντα τον Ντόναλντ Στέρλινγκ (μετά τα απαράδεκτα σχόλια που έκανε για τους μαύρους παίκτες) χαιρετίστηκε απ’ όλο σχεδόν τον κόσμο. Η αλήθεια όμως είναι ότι στην τρυφερή ηλικία των 81 χρόνων το «δια παντός» δε μοιάζει και τόσο οδυνηρή τιμωρία.

Αντίθετα, αυτή που του επεφύλαξε διάσημη αλυσίδα… οίκων ανοχής στη Νεβάδα δεν αποκλείεται να κοστίσει πολύ περισσότερο στον (γνωστό για την αδυναμία του στις γυναίκες και στις πικάντικες περιπέτειες) ιδιοκτήτη των Κλίπερς.

Όπως ανακοίνωσε λοιπόν το αφεντικό της αλυσίδας «Bunny Ranch», Ντένις Χοφ, ο Στέρλινγκ είναι ανεπιθύμητος στα έξι συνολικά… καταστήματα της Πολιτείας. Εξήγησε, δε, ότι η συγκεκριμένη απόφαση προήλθε μετά από επιθυμία των ίδιων των εργαζόμενων, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Το 20-23% των ιερόδουλων είναι αφρο-αμερικανές και κάποιες εξ αυτών έκλαιγαν. Οπότε, το κάνουμε γι’ αυτές. Δεν θέλουμε ρατσιστές ή φανατικούς στο Bunny Ranch».

Κι αν κάποιος αναρωτιέται γιατί ο Στέρλινγκ να στενοχωρηθεί για όλα αυτά και σκεφτεί ότι δεν είναι απαραίτητο να ήταν πελάτης στους οίκους ανοχής του Χοφ, εκείνος απάντησε με νόημα:

«Μπορώ να σας πω ότι ο Τζόνι Μπας, ένας από τους ιδιοκτήτες των Λος Άντζελες Λέικερς, και εγώ κάνουμε το πάρτι γενεθλίων μας στο “Bunny Ranch” εδώ και 18 χρόνια, οπότε πολύς κόσμος του NBA έχει περάσει από ‘δω». Πηγή: sport-fm.gr

Περιμένει... επισκέψεις ο Παναθηναϊκός!

Αυτοψία στη Λεωφόρο θα κάνει την Παρασκευή η Αστυνομία, προκειμένου να αποφασιστεί αν θα κατέβουν ΠΑΟΚτζήδς στο ματς με τον Παναθηναϊκό. Καμία απαγόρευση για την ώρα.

Περιμένει... επισκέψεις ο Παναθηναϊκός
Ανοιχτό παραμένει το θέμα της μετακίνησης των οπαδών του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή. Η Αστυνομία θα έχει αυτοψία στο «Απόστολος Νικολαΐδης» την Παρασκευή, όπου και στη συνέχεια θα αποφασιστεί αν κι εφόσον οι φίλοι των Θεσσαλονικέων θα δώσουν το «παρών»… από μέσα.

Παρά τις πληροφορίες των προηγούμενων ημερών πως το αίτημα των δύο ομάδων (για οπαδούς των φιλοξενούμενων σε Λεωφόρο και Τούμπα αντίστοιχα) είχε απορριφθεί, εντούτοις αυτή την στιγμή δεν υπάρχει καμία ενημέρωση κι όλα τα σενάρια είναι πιθανά. Αύριο, πάντως, όλα θα ξεκαθαρίσουν οριστικά.
Πηγή: sport-fm.gr

Αρμάνι… 23 χρόνια μετά!

Η Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο πέρασε με 94-92 στην παράταση από την έδρα της Αβελίνο κι εξασφάλισε μαθηματικά την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο για πρώτη φορά μετά το 1991.

Αρμάνι… 23 χρόνια μετά
Τις 16 σερί νίκες στην ιταλική λίγκα έφτασε η Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο. Σε εξ αναβολής αγώνα επικράτησε 94-92 της Αβελίνο εκτός έδρας (κανονική διάρκεια 79-79) κι εξασφάλισε μαθηματικά την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο για πρώτη φορά μετά το 1991.

Ο Ντέιβιντ Μος με δύο βολές ήταν αυτός που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο φινάλε. Ο Κιθ Λάνγκφορντ είχε 27 πόντους και ο Κέρτις Τζέρελς πρόσθεσε 18 για την ομάδα του Λούκα Μπάνκι. Ο Γιάννης Αθηναίου ήταν εκτός δωδεκάδας των φιλοξενούμενων.

Δείτε τη βαθμολογία της ιταλικής λίγκας Πηγή: sport-fm.gr

«Ζήλεψε» το γήπεδο της Γιούβε ο Μαραντόνα!

Ένα γήπεδο-στολίδι σαν αυτό της Γιουβέντους θα έπρεπε να έχει και η Νάπολι, όπως τόνισε ο θρύλος των Ναπολιτάνων, Ντιέγκο Μαραντόνα.

«Ζήλεψε» το γήπεδο της Γιούβε ο Μαραντόνα
Μεταξύ των θεατών στο Γιουβέντους-Μπενφίκα είναι και ο Ντιέγκο Μαραντόνα, τον οποίο προσκάλεσε –και αποδέχθηκε την πρόταση- ο Κάρλος Τέβεζ.

Ο θρύλος του ποδοσφαίρου είναι πλήρως εντυπωσιασμένος απ’ το γήπεδο των «μπιανκονέρι» και δεν δίστασε να εκφράσει το θαυμασμό του, λέγοντας πως ένα παρόμοιο αξίζει και στην ομάδα της καρδιάς του, την Νάπολι.

«Είναι ένα φοβερό γήπεδο, ένα στολίδι που τιμά το ποδόσφαιρο και γενικά όλο τον αθλητισμό. Ένα τέτοιο θα έπρεπε να έχει και η Νάπολι. Το αξίζει η ιστορία του συλλόγου και οι εκατομμύρια φίλοι του. Θα ήταν μαγικό για όλη την πόλη», ήταν τα λόγια του «Ντιεγκίτο».Πηγή: sport-fm.gr

Οικονομική ενίσχυση απ' τη «Θύρα 13»

Το ποσό των 14.500 ευρώ συγκέντρωσε η Θύρα 13 προκειμένου να ενισχύσει οικονομικά τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό.

Οικονομική ενίσχυση απ' τη «Θύρα 13»
Η σχέση των οπαδών του Παναθηναϊκού με τον Ερασιτέχνη είναι... αγάπης. Άλλωστε οι φίλοι του συλλόγου στηρίζουν παντού και πάντα τα τμήματα της μάνας του λόχου. Και δεν βοηθούν μόνο με τη φωνή τους, αλλά βάζουν το χέρι στην τσέπη ενίοτε για να συνεισφέρουν οικονομικά.

Όπως έκανε, δηλαδή, η «Θύρα 13» στον τελικό του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, όπου συγκέντρωσε 14.500 ευρώ για τον Ερασιτέχνη και ευελπιστεί να ακολουθήσουν κι άλλοι αυτόν τον δρόμο.

Η ανακοίνωση:

«Η Θύρα 13 ανακοινώνει ότι από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ για τον τελικό κυπέλλου συγκέντρωσε 14.500 ευρώ για την ενίσχυση του Eρασιτέχνη Παναθηναϊκού. Ευχαριστούμε όλα τα μέλη μας για την οικονομική τους βοήθεια και ελπίζουμε αυτή η προσπάθεια να βρει μιμητές. Στο προσεχές μέλλον θα γίνουν και άλλες προσπάθειες για συγκέντρωση χρημάτων και ελπίζουμε όλοι να είστε δίπλα μας».

Νίκη με ζόρι για «Φενέρ»

Έστω και δύσκολα, η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ επικράτησε της Άνκαρα με 85-79 για την 29η αγωνιστική της τουρκικής λίγκας.

Νίκη με ζόρι για «Φενέρ»
Μια καλή πρόβα εν όψει play offs ήταν για τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ ο αγώνας με την Άνκαρα. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που είχε ήδη εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση στην κανονική περίοδο, επικράτησε 85-79 για την 29η αγωνιστική της ομάδας από την Άγκυρα.

Ο Λίνας Κλέιζα με 17 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των γηπεδούχων, ο Λούκα Ζόριτς πρόσθεσε 12, ενώ 11 είχε ο Μελίχ Μαχμούτογλου. Ο Κρίσταπς Βάλτερς με 22 και ο Κλέι Τάκερ με 20 ξεχώρισαν από την ενδέκατη της βαθμολογίας Άνκαρα.
Πηγή: sport-fm.gr

«Ψαράς» ε; Να! (video)

Αν σου πουν για Ισλανδό ποδοσφαιριστή, το πρώτο που θα σκεφτείς είναι «ψαράς». Και δικαιολογημένα. Αλλά, ο Μπιορν Ντάνιελ Σβέρισον έδωσε την «απάντησή» του με ψαλιδάκι που θα ζήλευαν όλοι!

«Ψαράς» ε; Να! (video)
Ας είμαστε ρεαλιστικές, οι Ισλανδοί ποδοσφαιριστές –κατά βάση- χαρακτηρίζονται «ψαράδες». Γιατί λίγοι είναι αυτοί που ασχολούνται επαγγελματικά με το άθλημα.

Ο Μπιορν Ντάνιελ Σβέρισον φρόντισε να «αποστομώσει» όσους χαρακτηρίζουν έτσι τους συμπατριώτες του. Διότι ακόμα και οι αστέρες του σπορ θα ζήλευαν την έμπνευση» που είχε ο 23χρονος φορ.

Και για να τα λέμε όλα, μαγκιά του. Διότι δεν είναι απλά ότι χάρισε τη νίκη στην ομάδα του (2-1 η Βίκινγκ κόντρα στην Άαλεσουντ), αλλά απέδειξε πως και οι… ψαράδες έχουν ψυχή!



Πηγή: sport-fm.gr

Παίρνει… σκούπα ο Σαββίδης!

Έτοιμος να προβεί σε ολικό λίφτινγκ στην ΠΑΕ είναι ο Ιβάν Σαββίδης προκειμένου να φτιάξει τον ΠΑΟΚ που ονειρεύεται. Αλλάζει όλη τη διοίκηση Βρύζα, δύσκολα να μείνει ο Τσιστιακόφ.

Παίρνει… σκούπα ο Σαββίδης
Το είχε προαναγγείλει από χθες και οι αλλαγές στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν αργούν. Ο Ιβάν Σαββίδης είναι έτοιμος να αλλάξει τα πάντα, αφού δεν είναι καθόλου ικανοποιημένος απ’ τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας του τα τελευταία δύο χρόνια και θέλει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να τραβήξει κόκκινη γραμμή και να κάνει μια νέα αρχή.

Σήμερα διεξήχθη έκτακτο διοικητικό συμβούλιο, όπου ο ιδιοκτήτης των Θεσσαλονικέων έκανε ένα μίνι απολογισμό των όσων… δεν έγιναν κι έκανε σκληρή κριτική σε αυτά που έπρεπε, αλλά δεν πραγματοποιήθηκαν στην τρέχουσα σεζόν.

Ο ομογενής επιχειρηματίας έχει ήδη ξεκινήσει επαφές με τους ανθρώπους που είναι ήδη στη διοίκηση Βρύζα και φαίνεται πως πολύ δύσκολα θα συνεχίσουν στο πόστο τους –όπως και ο νυν πρόεδρος. Πέραν του παλαίμαχου άσου (που λέγεται πως ενδεχομένως παραμείνει ως τεχνικός διευθυντής), πρόκειται για τους Γκοντσάρεβα, Ποικιλίδη, Γεροντίδη και Παπαδόπουλο.

Ο Σαββίδης είδε πως αυτό το «μοντέλο» διοίκησης δεν… τσούλησε και ήδη στο μυαλό του επεξεργάζεται τα νέα πρόσωπα που θέλει κοντά του (δεν αποκλείεται να υπάρξουν και οπαδοί στο νέο Δ.Σ). Λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές, ωστόσο εκτιμάται πως απ’ τη νέα εβδομάδα όλα τα πράγματα θα πάρουν το δρόμο τους και σιγά-σιγά θα «χτιστεί» η νέα διοικητική μορφή του ΠΑΟΚ, που στη συνέχεια θα κληθεί να... τρέξει και το αγωνιστικό.

Για να αλλαχθούν τα πρόσωπα της διοίκησης θα χρειαστεί -όχι δεδομένα- γενική συνέλευση. Αξίζει να σημειωθεί πως από την προκήρυξη αυτής, μέχρι την πραγματοποίησή της και την εκλογή νέας διοίκησης, πρέπει να τηρηθεί η προθεσμία των 20 ημερών μίνιμουμ, όμως ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ απ’ τη στιγμή που κατέχει το 80% των μετοχών, μπορεί ανά πάσα στιγμή να εκλέξει νέα διοίκηση, αφού δύσκολα θα βρεθεί άλλος μέτοχος να φέρει αντίρρηση... Κάτι που σημαίνει πως απ' την Δευτέρα κιόλας μπορεί να έχουμε εξελίξεις.

Προς αποχώρηση ο Τσιστιακόφ

Πολύ πιθανή μοιάζει και η αποχώρηση του Γκέρμαν Τσιστιακόφ απ’ την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ο στρατηγικός σύμβουλος της ομάδας και ουσιαστικά δεξί χέρι του Σαββίδη δεν περνάει και τις καλύτερες μέρες του στην ομάδα. Οι αποφάσεις που έχει πάρει τόσο σε μεταγραφικά, όσο και οργανωτικά θέματα δεν έχουν αφήσει ικανοποιημένο τον μεγαλομέτοχο των «ασπρόμαυρων» και σκέφτεται να προβεί και σε αυτό το πόστο σε αλλαγή, προκειμένου να υπάρξει πνοή αλλαγής. Είναι ενδεικτικό, άλλωστε, πως αρκετές φορές ο Λιθουανός έχει «κοντραριστεί» με τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης για αποφάσεις που έχει πάρει –και δεν τον έχουν δικαιώσει μέχρι σήμερα. Πηγή: sport-fm.gr