Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Τα… γυναικόπαιδα στην άκρη!!

Όταν η Μπενφίκα παίρνει εκδίκηση οι «Κυρίες» παραμερίζουν! Οι Πορτογάλοι άφησαν εκτός τελικού τη Γιουβέντους (0-0) και θα πάνε ξανά στο Τορίνο για να σηκώσουν αυτό που έχασαν πέρσι!

Τα… γυναικόπαιδα στην άκρη!
Πέρσι έμοιαζε «καταραμένη» (χάνοντας κάθε τρόπαιο στις… καθυστερήσεις». Φέτος, όμως δεν «παίζεται»! Μετά το… πάρτι που κάνει εντός Πορτογαλίας (ήδη πρωταθλήτρια και στους τελικούς Κυπέλλου και Λιγκ Καπ), η Μπενφίκα ετοιμάζεται να σηκώσει και ευρωπαϊκό τίτλο!

Οι «αετοί» της Λισαβόνας έμειναν όρθιοι στο Τορίνο κόντρα στη Γιουβέντους με το τελικό 0-0 και σε συνδυασμό με το υπέρ τους 2-1 απ’ το πρώτο παιχνίδι, προκρίθηκαν για 10η φορά στην ιστορία τους σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης και κόντρα στη Σεβίλλη θέλουν να πάρουν το αίμα τους πίσω για την περσινή απώλεια.

Τεράστιο πλήγμα στο τελευταίο «ραντεβού» του Τορίνου (14/5), όπου η ομάδα του Ζέσους θα παίξει δίχως τους τιμωρημένους –και βασικούς- Πέρες, Μάρκοβιτς, Σάλβιο!

Το ματς:


Μόνο «ψαρωμένη» δεν μπήκε στον αγώνα η Μπενφίκα. Μπορεί θεωρητικά να μην είχαν την ανάγκη να επιτεθούν, αλλά οι «αετοί» μπήκαν με διάθεση να απειλήσουν την εστία του Μπουφόν, την ώρα που η Γιουβέντους… ψαχνόταν! Και μέχρι το 20’ το τέμπο του αγώνα κινείτο σε αυτούς τους ρυθμούς, με τους «μπιανκονέρι» να μοιάζουν μπλοκαρισμένοι απ’ το στυλ παιχνιδιού των Πορτογάλων. Με τον κόσμο τους, σιγά-σιγά οι Ιταλοί ανέβηκαν και άρχισαν να κλείνουν στα καρέ τους αντιπάλους τους, με την πρώτη απειλή να ακούει στο όνομα, Τέβες (σε γυριστό σουτ).

Το ματς είχε πλέον μεταφερθεί στο μισό της Μπενφίκα, κάτι που δεν γέμιζε με καθόλου άγχος τους φιλοξενούμενους, με τους παίκτες του Κόντε να ψάχνουν κάπως, κάτι για να διασπάσουν την πολύ καλή τακτικά άμυνα των αντιπάλων τους. Σίγουρα, όμως, εμπνεύσεις όπως του Βιδάλ και του Πίρλο (σε κεφαλιά και σουτ αντίστοιχα) δεν μπορούσαν να θεωρηθούν καν σοβαρές υποψίες για να θορυβήσουν τον Ομπλάκ. Και σίγουρα στις καθυστερήσεις «κόπηκε» το αίμα των Ιταλών στις εξέδρες, όταν ο Λουιζάο πάνω στη γραμμή σταμάτησε την κεφαλιά του Βιδάλ και προκάλεσε μίνι «εγκεφαλικά»!

Έπρεπε να πιέσει πλέον η Γιουβέντους. Δεν γινόταν αλλιώς! Αλλά, με τους χώρους που άφηνε πίσω –κι ενώ έριχνε… καρέκλες- δεν ήθελε και πολύ ο Ροντρίγκο να την «εκτελέσει» και να την θέσει πρόωρα νοκ-άουτ! Οι γηπεδούχοι ναι μεν πίεζαν, αλλά λύσεις στην μαζική άμυνα των Πορτογάλων δεν μπορούσαν να βρουν. Και μόνο από μακριά κι απ’ το πόδι του (Θεού) Πίρλο φαινόταν πως θα γίνει κάτι. Και στο 62’ θα μπορούσε να είχε ξεσπάσει «θύελλα» πανηγυρισμών, αλλά η μακρινή εκτέλεση φάουλ του, βγήκε με δυσκολία (και με τη βοήθεια του δοκαριού). Τα πράγματα έγιναν ζόρικα για την Μπενφίκα στο 67’ όταν αποβλήθηκε –δικαίως- ο Πέρεζ.

Ο Κόντε έβλεπε πως η ομάδα του είχε «κολλήσει». Είχε αγχωθεί και δεν μπορούσε να βρει το «χρυσό» γκολ. Και γι’ αυτό έκανε μαζεμένα τρεις αλλαγές, μπας και βρει τον… άσο στο μανίκι του. Μάταια, όμως, γιατί κλασική ευκαιρία δεν βγήκε. Παρά μόνο ένα γκολ του Οσβάλντο, που σωστά δεν μέτρησε. Κι όσο περνούσαν τα λεπτά και φτάναμε κοντά στο φινάλε, τόσο τα νεύρα ανάμεσα στις δύο ομάδες διογκώνονταν. Αποτέλεσμα αυτού, Μάρκοβιτς και Βούτσινιτς να αποβληθούν στην εκπνοή και τα δραματικά λεπτά των καθυστερήσεων να μην κρύψουν κάποια περαιτέρω συγκίνηση, με τους Πορτογάλους να αποθεώνονται απ’ τον κόσμο τους για την μεγάλη πρόκριση!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Γιουβέντους: Μπουφόν, Κιελίνι, Κάσερες, Μπονούτσι (73’ Τζιοβίνκο), Λιχστάινερ, Πογκμπά, Πίρλο, Ασαμόα, Βιδάλ (79’ Μαρκίζιο), Τέβες, Γιορέντε (78’ Οσβάλντο)

Μπενφίκα: Ομπλάκ, Λουιζάο, Μάξι Περέιρα, Σικέιρα, Γκαράι, Ρούμπεν Αμορίμ, Γκαϊτάν (76’ Σάλβιο), Πέρες, Λίμα, Ροντρίγκο, Μάρκοβιτς (86’ Σουλεϊμάνι) Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: