Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Tι θα γίνει με την τιμωρία του ΠΑΟΚ!!

Ο Δήμος Μπουλούκος επιχειρεί να δώσει απαντήσεις για το αν και πότε θα εφαρμοσθεί η ποινή στον ΠΑΟΚ για αφαίρεση βαθμών.  
Ενα ακόμα κρίκος στην αλυσίδα της αναξιοπιστίας του ελληνικού ποδοσφαίρου προστέθηκε με την απόφαση της ΕΠΟ για αφαίρεση βαθμών από τον ΠΑΟΚ λόγω των επεισοδίων στον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα.
Μια απόφαση που μπορεί να λήφθηκε, αλλά δεν διευκρινίζεται πότε και πως θα εφαρμοσθεί, με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να είναι σε αναμμένα κάρβουνα καθώς διεκδικεί τη συμμετοχή στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και σε καμία περίπτωση δεν θέλει να χάσει βαθμούς από τα πλέι οφ.
Το gazzetta.gr έψαξε το θέμα και προσπαθεί να ρίξει λίγο... φως στην υπόθεση.
Τι λέει η ΕΠΟ
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας: «Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ α) πειθαρχική χρηματική ποινή 50.000 ευρώ, β) ποινή διεξαγωγής δύο (2) αγώνων χωρίς θεατές, γ) αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα». Οπως είναι αντιληπτό, δεν αναφέρει η ΕΠΟ από ποιον βαθμολογικό πίνακα θα γίνει η αφαίρεση των βαθμών, γεγονός που περιπλέκει ιδιαίτερα την κατάσταση.
Το μόνο που ανέφεραν άνθρωποι της Ομοσπονδίας είναι ότι δεν υπάρχει θέμα αφαίρεσης βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα – κάτι που ζητάει ο ΠΑΟΚ – καθώς οι ποινές είναι άμεσα εκτελεστέες και δεν υπάρχει κανονισμός που να λέει ότι μεταφέρονται στην επόμενη αγωνιστική περίοδο.
Βέβαια με το πρωτάθλημα να είναι ολοκληρωμένο, από που θα αφαιρεθούν οι βαθμοί; Η ΕΠΟ δεν απαντάει και ουσιαστικά μεταφέρει την «καυτή πατάτα» στην Σούπερ Λίγκα η οποία και καλείται να αποφασίσει.
Τι λέει η Σούπερ Λίγκα
Μέχρι τώρα δεν λέει τίποτα και παρακολουθεί την υπόθεση, καθώς φορτώθηκε μια απόφαση που κανείς δεν ξέρει πότε και πως θα εφαρμοσθεί. Το σίγουρο είναι ότι δεν μπορούν να αφαιρεθούν βαθμοί από το πρωτάθλημα, καθώς αυτό ολοκληρώθηκε και η βαθμολογία επικυρώθηκε λόγω της έναρξης των πλέι οφ.
Αρα το πιο λογικό είναι να χάσει ο ΠΑΟΚ τους βαθμούς από τα πλέι οφ, καθώς το πρωτάθλημα τελείωσε. Ποιος, όμως, θα τολμήσει να πάρει μια τέτοια απόφαση, που ενδεχομένως να στοιχίσει στον «Δικέφαλο του Βορρά» τη συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ;
Τι λέει ο ΠΑΟΚ
Και στον ΠΑΟΚ δηλώνουν άγνοια για το τι μέλλει γενέσθαι. Ωστόσο τονίζουν κατηγορηματικά ότι δεν μπορεί να γίνει αφαίρεση βαθμών από το πρωτάθλημα που τελείωσε, καθώς έχει επικυρωθεί η βαθμολογία, ούτε, όμως και από τα πλέι οφ, καθώς είναι μια ειδική σειρά αγώνων, εντελώς διαφορετική από το κανονικό πρωτάθλημα. Ετσι ο «Δικέφαλος του Βορρά» κλίνει προς την άποψη να πάνε οι -3 βαθμοί για του χρόνου...
Τι θα γίνει τελικά...
Πρόκειται για σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες, καθώς μέχρι τώρα δεν υπάρχει απάντηση. Μια λύση που θα βοηθήσει αρκετούς και θα τους βγάλει από τη δύσκολη θέση, είναι στην έφεση του ΠΑΟΚ να πέσει η απόφαση για αφαίρεση βαθμών και τέλος καλό, όλα καλά.
Αν μπορούμε να ρισκάρουμε με μία πρόβλεψη, είναι ότι δύσκολα ο ΠΑΟΚ θα χάσει τους βαθμούς από τα πλέι οφ. Κανείς δεν θέλει να ανοίξει νέο μέτωπο, τη στιγμή που η ποδοσφαιρική σεζόν βαδίζει προς το τέλος της. Ετσι πιο πιθανό είναι να βρεθεί μια φόρμουλα και ο ΠΑΟΚ να χάσει τους τρεις βαθμούς στο επόμενο πρωτάθλημα. Το σίγουρο είναι ότι ο «Δικέφαλος του Βορρά» δεν πρόκειται να τιμωρηθεί με νέα αφαίρεση βαθμών από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα καθώς εκτός συγκλονιστικού απροόπτου δεν θα χαρακτηρίσει ως εκτεταμένα τα επεισόδια στον τελικό του Κυπέλλου, καθώς και το παιχνίδι άρχισε και ολοκληρώθηκε κανονικά και η ΕΠΟ έδωσε μετά συγχαρητήρια στις δύο ομάδες για τη στάση τους στον αγώνα.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: