Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Δύο χρόνια χωρίς τίτλο για Μουρίνιο!!

Μετά τον αποκλεισμό της Τσέλσι, το gazzetta.gr καταγράφει το αρνητικό ρεκόρ του Μουρίνιο που κινδυνεύει να κλείσει δύο χρόνια χωρίς τίτλο, ενώ δεν του πάνε και οι ημιτελικοί του Τσάμπιονς Λιγκ.
Πλέον μετά τον αποκλεισμό από το Τσάμπιονς Λιγκ, η Τσέλσι έμεινε με μοναδικό στόχο την κατάκτηση του τίτλου στην Πρέμιερ Λιγκ. Αν δεν τα καταφέρει, τότε ο Ζοζέ Μουρίνιο μάλλον θα τα βάψει μαύρα καθώς θα είναι η πρώτη φορά στην προπονητική του καριέρα που θα μείνει δύο χρόνια, χωρίς κανένα τίτλο!
Ενα ισχυρό πλήγμα στο γόητρο και στην υστεροφημία του Πορτογάλου, που από τότε που έκανε δυναμικά την εμφάνιση του στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο έχει κατακτήσει τα πάντα.
Πόρτο 2002- 2004
Από την πρώτη του μέρα στην πορτογαλική ομάδα έδειξε τις άγριες διαθέσεις του και από την πρώτη κιόλας χρονιά, τη σεζόν 2002- 03 έφτασε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και του ΟΥΕΦΑ, ενώ την επόμενη χρονιά ανέβηκε ακόμα πιο ψηλά καθώς εκτός του πρωταθλήματος αναδείχθηκε και πρωταθλητής Ευρώπης.
Τσέλσι 2004 - 2007
Αυτά που έκανε στην Πόρτο στάθηκαν αρκετά να τραβήξουν την προσοχή του Ρομάν Αμπραμόβιτς και να τον πάρει στην Τσέλσι για να φτάσει την ομάδα στην κορυφή της Αγγλίας και της Ευρώπης. Και στο Λονδίνο λοιπόν ο Μουρίνιο τα πήγε εξαιρετικά κατακτώντας αμέσως δύο σερί πρωταθλήματα καθώς και το κύπελλο της περιόδου 2006 - 07. Ωστόσο δεν κατάφερε την ευρωπαϊκή διάκριση που ήθελε ο Ρώσος μεγιστάνας και χώρισαν οι δρόμοι τους...
Ιντερ  2008 - 2010
Ο Μουρίνιο βρήκε αμέσως δουλειά καθώς ο Μοράτι τον ακριβοπλήρωσε να πάει στην Ιντερ και δικαιώθηκε πανηγυρικά! Μέσα σε δύο χρόνια πήρε ισάριθμα πρωταθλήματα, ένα κύπελλο και το Τσάμπιονς Λιγκ του 2010, πετυχαίνοντας έναν άθλο που ελάχιστοι περίμεναν.
Ρεάλ Μαδρίτης 2010 - 2013
Αυτά είδαν στη Μαδρίτη και αποφάσισαν ότι μόνο ο Πορτογάλος θα μπορούσε να προσφέρει στη Ρεάλ αυτά που δικαιούται βάσει ιστορίας και ονόματος. Βέβαια τα πράγματα στη «βασίλισσα» άρχισαν να σκουραίνουν για τον Μουρίνιο που τελικά μετά από τρία χρόνια δεν είχε τον απολογισμό που ήθελε και περίμενε, με αποτέλεσμα να αρχίσουν οι πρώτες επικρίσεις για το έργο του. Κύπελλο την πρώτη σεζόν, πρωτάθλημα την επόμενη αλλά η απόλυτη καταστροφή την τελευταία χρονιά, δηλαδή το 2012 - 2013 καθώς έμεινε για πρώτη φορά σε μία σεζόν χωρίς σημαντικό τίτλο.
Τσέλσι 2013 - 
Ο Αμπράμοβιτς τον ξαναέφερε στο Λονδίνο για να συνεχίσει το έργο που είχε αφήσει στο πρώτο πέρασμα του και κυρίως για να κατακτήσει το πρωτάθλημα και το Τσάμπιονς Λιγκ. Το ένα το έχασε και μένει το άλλο, αλλά πλέον η κατάσταση δεν είναι στα χέρια του, καθώς έχουν λόγο τόσο η Μάντσεστερ Σίτι όσο και η Εβερτον. Αν πάντως δεν τα καταφέρει θα κλείσει δύο χρόνια χωρίς ούτε ένα τίτλο, διάστημα τεράστιο για την προσωπικότητα, τη φήμη και την αξία του...
Ο Μουρίνιο των χαμένων ημιτελικών
Kαι δεν είναι μόνο η εξαφάνιση των τίτλων για μία διετία αλλά και η ρετσινιά που θα του κολλήσει ως ο προπονητής των χαμένων ημιτελικών στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πλέον σε οκτώ συμμετοχές στους «4» στις έξι από αυτές αποκλείστηκε με τις τέσσερις μάλιστα να είναι συνεχόμενες. Τα κατάφερε μόνο τις χρονιές που σήκωσε την κούπα, το 2004 με την Πόρτο και το 2010 με την Ίντερ το 2010. Αντιθέτως δεν τα κατάφερε το 2011 όταν η Μπαρτσελόνα προκρίθηκε με συνολικό σκορ 3-1, ενώ το 2012 ήταν η Μπάγερν που τον έριξε νοκ άουτ. Πέρυσι ήταν η Μπορούσια Ντόρτμουντ του καταπληκτικού Λεβαντόφσκι που απέκλεισε την Ρεάλ και τώρα ήρθε η ώρα της Ατλέτικο Μαδρίτης.
Ο Special One είχε μείνει εκτός τελικού επίσης το 2005 και το 2007 και πάλι με την Τσέλσι, όταν και τις δύο αποκλείστηκε από τη Λίβερπουλ!
Παράλληλα έχασε φέτος την ευκαιρία να γίνει ο πρώτος τεχνικός που θα πάει σε τελικό με τρεις διαφορετικές ομάδες.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: