Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

«Δεν μπορούν να αμαυρώνουν κάποιοι την ιστορία του ΟΦΗ»

Την σύλληψη των υπευθύνων ζήτησε ο Νίκος Μαχλάς σε ένα διοικητικό συμβούλιο που ασχολήθηκε αποκλειστικά και μόνο με τα θλιβερά γεγονότα.
«Δεν μπορούν να αμαυρώνουν κάποιοι την ιστορία του ΟΦΗ»
«Οι υπεύθυνοι να συλληφθούν και να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη. Εμείς δεν θέλουμε φιλάθλους που συμμετέχουν σε τέτοιες διαδικασίες. Πρέπει να απομονωθούν και να μείνουν μακριά από την ομάδα και το γήπεδο μας» ανέφερε ο Νίκος Μαχλάς στο περιθώριο του συνεδρίασης του ΔΣ του ΟΦΗ.
Πηγή: gentikoule.gr

Η ΕΠΟ προειδοποιεί, ο Ηρακλής αδιαφορεί...!!

Η ΕΠΟ μέσω mail που έστειλε στους δημοσιογράφους, υπενθυμίζει την πρόσφατη απόφασή της για άμεσο υποβιβασμό όποιας ομάδας προσφεύγει στα πολιτικά δικαστήρια, ωστόσο στον Ηρακλή δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν πίσω.
Η ΕΠΟ προειδοποιεί, ο Ηρακλής αδιαφορεί...
Το γραφείο Τύπου της Ομοσπονδίας ανέφερε σχετικά:

"Αγαπητοί συνάδελφοι,
Σας υπενθυμίζουμε ότι με σύμφωνα με απόφαση που ελήφθη ομόφωνα στην τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ, όσοι σύλλογοι προσφεύγουν στα πολιτικά δικαστήρια κινδυνεύουν με την ποινή του υποβιβασμού στην αμέσως κατώτερη κατηγορία απʼ αυτή που προβλέπεται να συμμετάσχουν.
Ευχαριστούμε
Διεύθυνση Επικοινωνίας ΕΠΟ"

"Θα πρέπει να προστατευτούμε από τους εκβιαστές και τα λαμόγια"

Μετά την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ η οποία διακίωσε τον Αστέρα και έκρινε ως απαράδεκτη την επανασυζήτηση του θέματος Αστέρας-Ηρακλής, ο εκ των ιδιοκτητών του Αστέρα Τρίπολης μίλησε για τα όσα πέρασε η ομάδα το τελευταίο διάστημα αλλά και την επόμενη μέρα, μετά την οριστική παραμονή στη Super League.
"Θα πρέπει να προστατευτούμε από τους εκβιαστές και τα λαμόγια"
Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιάννη Καϋμενάκη στο arcadia-sports
-Πώς αισθάνεστε μετά τη νέα δικαίωση του Αστέρα;
"Μετά από μεγάλες προσπάθειες και αγώνα τελικά η ομάδα δικαιώθηκε για 4η φορά, κάτι πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα. Εκεί δηλαδή που υπάρχουν 2 βαθμοί δικαιοσύνης, η δική μας ομάδα να χρειάζεται 4!"
-Πόσο δύσκολες ήταν οι μέρες μετά την άρον-άρον επιστροφή της ομάδας από το Αγρίνιο;
"Για να φτάσουμε στην τελική δικαίωση περάσαμε από πολλές στενοχώριες και δυσκολίες διότι παρότι το δίκιο ήταν με το μέρος μας, η δύναμη ήταν με άλλους που ήθελαν να εξυπηρετήσουν άνομα συμφέροντα. Οι δικαστές όμως, παρά τις πιέσεις που δέχθηκαν, στάθηκαν στο ύψος τους και απέδωσαν δικαιοσύνη. Δεν είναι δυνατόν η ομάδα μας να έχει πάρει ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ απόφαση του δευτεροβάθμιου Εφετείου από την 1η Ιουνίου, να προχωράμε σε σχεδιασμό και έξοδα για συμμετοχή στην Α Εθνική και στις 20 Αυγούστου ο δικηγόρος του Κομπότη κ. Σφυρής και οι προστάτες τους να ανατρέπουν μια ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ απόφαση. Ο νοών νοείτο… Μετά στη χώρα μας ψάχνουν για επενδυτές…"
-Ποια είναι η επόμενη μέρα για την ομάδα της Αρκαδίας;
"Θέλω να ευχαριστήσω το νομικό επιτελείο της ομάδας μας για τις προσπάθειες που έκαναν και τελικά δικαιωθήκαμε. Από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι μπορούμε και ότι περνάει από το χέρι μας για να μην ξαναπεράσει αυτή την περιπέτεια η ομάδα μας. Από την πλευρά της όμως και η Πολιτεία θα πρέπει να ξεκινήσει την προσπάθεια που ξεκίνησε για την κάθαρση σε όλους τους τομείς.
Κάποτε και εμείς θα πρέπει να προστατευτούμε από τους εκβιαστές και τα λαμόγια που λυμαίνονται το χώρο και τον βρωμίζουν. Μόνοι μας εμείς, όσο καλή θέληση και να έχουμε, ΔΕΝ μπορούμε να εξυγιάνουμε τον χώρο. Δεν είναι δυνατόν ο κάθε άτιμος εξυπηρετώντας ίδια ή άλλων συμφέροντα χωρίς το παραμικρό στοιχείο να βγαίνει και να λασπώνει αθώους χωρίς τον παραμικρό φόβο τιμωρίας από το κράτος".
-Η απόφαση τελικά ήταν δίκαιη;
"Πέρα ως πέρα. Όταν μια ομάδα της ίδιας κατηγορίας παρανόμως ενδυναμώνεται τότε αποκτά πλεονέκτημα έναντι των άλλων ομάδων της ίδιας κατηγορίας. Όταν οι παράνομοι πλαστογράφοι αποκαλύπτονται τι ποιο φυσικό η ομάδα αυτή να τιμωρείται και σε περίπτωση που η τιμωρία αποφέρει υποβιβασμό η ομάδα της ίδιας κατηγορίας να σώζεται διότι η ομάδα αυτή είχε υποστεί συνέπειες παρανομιών".
Πηγή: arcadia-sports.gr

Κυριάκος «κόβει», Λύμπε σκοράρει!!

Οι αρκετές απουσίες λόγω καρτών και τραυματισμών, υποχρεώνουν τον Φερνάντο Σάντος στο αυριανό παιχνίδι με την Λετονία να παρατάξει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα με αρκετές απουσίες και... κόλπα.
Κυριάκος «κόβει», Λύμπε σκοράρει
Σύμφωνα λοιπόν με όσα έδειξε στις τελευταίες προπονήσεις ο Πορτογάλος τεχνικός, κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Σηφάκης, στα αριστερά της άμυνας ο Ζαραδούκας, δεξιά ο Μανιάτης και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Παπασταθόπουλος.

Στη μεσαία γραμμή τον ρόλο του «κόφτη» θα αναλάβει ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, μπροστά του θα βρίσκονται οι Καραγκούνης και Μάκος, ενώ στις πτέρυγες θα αγωνιστούν οι Σαλπιγγίδης και Σαμαράς. Στην κορυφή της επίθεσης θα ξεκινήσει ο Λυμπερόπουλος.
πηγή: sportdog.gr

 

"Μας στοίχισαν οι απουσίες"

Η Κροατία αποχαιρέτησε τη διοργάνωση κι ο Γιόσιπ Βράνκοβιτς μίλησε για την αργή αντίδραση απέναντι στην Εθνική Ομάδα και τις σοβαρές απουσίες, που οδήγησαν στον πρόωρο αποκλεισμό.
"Μας στοίχισαν οι απουσίες"
«Συγχαρητήρια στην Ελλάδα. Δεν ήμασταν καλοί στο πρώτο μέρος. Στο δεύτερο εμφανιστήκαμε όπως έπρεπε, αλλά ήταν αργά. Είχαμε προβλήματα με τραυματισμούς και αυτό μας στοίχισε στη διοργάνωση. Μας έλειψαν ο Ούκιτς κι ο Τόμας. Εμείς δεν έχουμε την πολυτέλεια να διαθέτουμε λύσεις όπως η Ελλάδα, που δεν έχει εδώ τον Σπανούλη, αλλά έχει τον Ζήση» είπε ο προπονητής της «Hrvatska».
Με τη σειρά του, ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς δήλωσε: «Στο πρώτο μέρος δεν παίξαμε όπως έπρεπε. Είχαμε πρόβλημα στα ριμπάουντ κι η Ελλάδα είχε πολλές δεύτερες επιθέσεις. Στο δεύτερο μέρος παίξαμε όπως κάναμε στη διάρκεια της προετοιμασίας. Δεν ήταν εύκολο να αντιμετωπίσουμε την Ελλάδα και θεωρώ πως η πρόκριση δεν χάθηκε στο σημερινό ματς για μας, αλλά σε προηγούμενα, κυρίως στο χθεσινό απέναντι στη Βοσνία».
Πηγή: gazzetta.gr

«Είναι... βαριά και πρόκριση αλά ελληνικά!» (ΦΩΤΟ)

Δικό της ματς πήγε να χάσει η Εθνική Ελλάδας κόντρα στην Κροατία, κάτι που επισημαίνουν τα αθλητικά Μέσα, ωστόσο, δεν παραλείπουν να απονείμουν τα εύσημα για την πρόκριση στους “8” του Ευρωμπάσκετ.
«Είναι... βαριά και πρόκριση αλά ελληνικά!» (ΦΩΤΟ)
Διαβάστε πως διαχειρίστηκαν την πρόκριση της Εθνικής τα κορυφαία αθλητικά sites:
Gazzetta.gr
Η φανέλα παραμένει βαριά!
Η Εθνική Ομάδα του πρώτου ημιχρόνου έδειξε πως διαθέτει ό,τι χρειάζεται για να πάει στους «8» κι έκανε την αρχή, παίρνοντας την πρώτη πρόκριση με δραματικό τρόπο επί της Κροατίας...
Sport24.gr
Πρόκριση αλά ελληνικά
Η Εθνική έπαιξε με τη φωτιά στο τέταρτο δεκάλεπτο του αγώνα, όμως στο τέλος επικράτησε με 74-69 της Κροατίας, "σφραγίζοντας" την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Eurobasket
Contra.gr
Πρόκριση θρίλερ
Ενα αυτοκαταστροφικό β' ημίχρονο λίγο έλειψε να κοστίσει στην Εθνική μπάσκετ την ήττα και τον πιθανό αποκλεισμό από την Κροατία. Τελικά η ομάδα του Ζούρου κράτησε τη νίκη-πρόκριση (74-69) χάρη στις εύστοχες βολές του φινάλε.
Sport-fm.gr
Το ‘θελε, το πήρε
Η Ελλάδα ήθελε τη νίκη κόντρα στην Κροατία για να προκριθεί στην επόμενη φάση του Ευρωμπάσκετ και την πήρε. Αν και μετέτρεψε ένα ματς «δικό» της σε ντέρμπι επικράτησε των Κροατών με 74-69, για την τελευταία αγωνιστική του Γ’ ομίλου της διοργάνωσης. Εξαιρετική σε άμυνα και επίθεση η «γαλανόλευκη» στο πρώτο μέρος, άστοχη στο δεύτερο, αλλά ώριμη να πάρει το παιχνίδι.

Sentragoal.gr
Κέρδισε και αυτό μετράει!
Δικό της ματς πήγε να χάσει η Εθνική! Παρόλα αυτά κέρδισε την Κροατία με 74-69 και πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση. Είχε προηγηθεί με 20 πόντους στο 21'!

"Αξίζαμε νίκη και πρόκριση"

Συγχαρητήρια στους παίκτες του έδωσε ο Ηλίας Ζούρος, μετά το τέλος της νίκης επί των Κροατών. Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής στάθηκε στο εξαιρετικό πρώτο μέρος, καθώς και στην έλλειψη συγκέντρωσης στο δέυτερο.
"Αξίζαμε νίκη και πρόκριση"
"Συγχαρητήρια στους παίκτες μου και το προπονητικό τιμ. Παίξαμε εξαιρετικά στο πρώτο μέρος, αλλά στο δεύτερο δεν είχαμε συγκέντρωση σε καθοριστικές στιγμές. Στο τέλος, με τη βοήθεια των τριών έμπειρων παικτών, τα καταφέραμε. Αξίζαμε τη νίκη και την πρόκριση στο δεύτερο γύρο. Σε αυτές τις έξι μέρες είχαμε ένα κακό ματς, απέναντι στα Σκόπια. Σήμερα είχαμε απέναντί μας δύσκολο έργο κόντρα σε μία εξαιρετική ομάδα στην επίθεση.

Είμαστε χαρούμενοι που πέτυχαν λίγα τρίποντα. Χάσαμε πολλά αμυντικά ριμπάουντ, αλλά επειδή επιλέξαμε να έχουμε χαμηλότερα σχήματα για να είμαστε πιο γρήγορα. Ήταν μία μεγάλη εμπειρία για την ομάδα μου, καθώς έχουμε πολλά νέα πρόσωπα. Πρέπει να μαθαίνουμε από κάθε ματς. Είναι σημαντικό να κερδίζεις και να προκρίνεσαι, ειδικά για μία τόσο νέα ομάδα"
, δήλωσε αρχικά ο Ηλίας Ζούρος, ενώ όσον αφορά στη συνέχεια, τόνισε:

"Στη δεύτερη φάση χρειάζεται συγκέντρωση και θα πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε καλή δουλειά στην άμυνα, καθώς έχουμε την καλύτερη άμυνα στη διοργάνωση".

"Ξέραμε ότι έχουμε πολύ καλή ομάδα"

O Κώστας Βασιλειάδης, αναφέρθηκε στην πρόκριση της Ελλάδας και επανέλαβε τον βασικό στόχο που δεν είναι άλλος από την είσοδο στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ.
"Ξέραμε ότι έχουμε πολύ καλή ομάδα"
"Εμείς ξέραμε ότι έχουμε πολύ καλή ομάδα, για τους άλλους ήταν ένα παιχνίδι δίχως αύριο. Κάναμε ένα λάθος, μία ήττα, αλλά περάσαμε στην επόμενη φάση. Πιστεύω ότι θα πάμε πολύ καλύτερα.
Στο δεύτερο μέρος πίεσαν οι Κροάτες, έβαλαν κάποια ελεύθερα τρίποντα, αλλά δεν χάσαμε τη νίκη. Είμαστε στην επόμενη φάση και αυτό τα λέει όλα. Ο στόχος είναι να φτάσουμε στους "8". Εχουμε ταλέντο και το βγάζουμε στο γήπεδο. Τώρα θέλουμε τουλάχιστον δύο νίκες για να είμαστε στην οκτάδα", τόνισε χαρακτηριστικά.

"Αισθανόμαστε δικαιωμένοι"

Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την δικαίωσή του για την παραμονή της ομάδας στη Σούπερ Λίγκ, εξέδωσε ο Αστέρας Τρίπολης.
"Αισθανόμαστε δικαιωμένοι"
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ αισθάνεται δικαιωμένη μετά τη σημερινή απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ όπου επαναβεβαιώνει την οριστική και τελεσίδικη δική της πρώτη απόφαση η οποία είχε ληφθεί την 1η Ιουνίου 2011».

Αφιερωμένο στον Φρέντι! (ΒΙΝΤΕΟ)

Σήμερα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ένα από τα πιο εντυπωσιακά Google doodles, αφιερωμένο στα γενέθλια του θρύλου της rock σκηνής Φρέντι Μέρκιουρι
Αφιερωμένο στον Φρέντι! (ΒΙΝΤΕΟ)
Σαν σήμερα πριν από 65 χρόνια γεννήθηκε ο τραγουδιστής των Queen (5 Σεπτεμβριου 1946) και απεβίωσε στις 24 Νοεμβρίου του 1991. Γνωστός για τις εκπληκτικές εμφανίσεις του στη σκηνή και το απίστευτο εύρος της φωνής του ικανό να καλύψει από hard rock κομμάτια μέχρι και μπαλάντες, ο Φρέντι Μέρκιουρι έχει περάσει για τα καλά στην ιστορία αλλά και τις καρδιές όλων μας.
Για όλους αυτούς τους λόγους, η Google αποφάσισε να τιμήσει τον αξέχαστο καλλιτέχνη με το σημερινό doodle της. Πατήστε Play και απολαύστε ένα animated video με πρωταγωνιστή τον Φρέντι Μέρκιουρι υπό τους ήχους του τραγουδιού “Don’t stop me now”.
 
ΠΗΓΗ: techgear



Freddie Mercury Google Doodle by TechGear

Μαθία τέλος κι επίσημα!!

Ο Εντουάρντο Μαθία αποτελεί και με την... βούλα παρελθόν από τον Ολυμπιακό, καθώς η ΠΑΕ ανακοίνωσε το... διαζύγιο με τον Ισπανό το απόγευμα της Δευτέρας.
Μαθία τέλος κι επίσημα!
Η επισημοποίηση του... διαζυγίου των δύο πλευρών ήρθε το απόγευμα της Δευτέρας με την εξής ανακοίνωση:
«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την, κοινή συναινέσει, λύση της συνεργασίας της με τον κ. Εντουάρντο Μαθία, τον οποίο ευχαριστεί για την άψογη συνεργασία του, καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του, και του εύχεται καλή συνέχεια στις μελλοντικές επαγγελματικές του ενασχολήσεις».

"Μπορώ να βοηθήσω τον Άρη"

Ο νέος παίκτης του Άρη, Ντάριλ Ουάτκινς, έκανε τις πρώτες του δηλώσεις σε αθλητικό ραδιόφωνο και μίλησε για την σπουδαία ευκαιρία που του δίνεται με την μεταγραφή του στους Θεσσαλονικείς, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον κόσμο της ομάδας.
"Μπορώ να βοηθήσω τον Άρη"
Αναλυτικά όσα είπε ο Ουάτκινς στον "ΑΡΗΣ FM":

«Νιώθω πάρα πολύ όμορφα που θα έχω τη δυνατότητα και την ευκαιρία να παίξω στην Ευρώπη και σε μια ομάδα όπως ο Άρης. Έχω μια πολύ σπουδαία ευκαιρία να αγωνιστώ σε ένα πρωτάθλημα υψηλού επιπέδου και σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Πιστεύω πραγματικά ότι μπορώ να βοηθήσω την ομάδα» είπε αρχικά ο Αμερικανός.
Για το αν θα χρειαστεί κάποιο χρόνο προσαρμογής: «Σαφώς και θα χρειαστώ λίγο χρόνο για να καταλάβω κάποια πράγματα, όπως τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας αλλά δεν πιστεύω να πάρει πολύ».
Για τα χαρακτηριστικά του: «Είμαι ένας αρκετά αθλητικός ψηλός. Μου αρέσει να τρέχω, να μπλοκάρω σουτ και πολλά άλλα πράγματα τα οποία εύχομαι να αξιοποιήσει ο Άρης».
Για τον κόσμο της ομάδας: «Μου αρέσει πάρα πολύ που ο Άρης έχει τόσο θερμό κοινό. Είναι σημαντικό να έχεις την υποστήριξη του κόσμου, να σε εμψυχώνει και να σε ωθεί στη νίκη».

Ετοιμάζει απαντήσεις ο Βγενόπουλος!!

Ύστερα από τις σημερινές δηλώσεις του Γιάννη Βαρδινογιάννη και τις κατηγορίες προς τον Ανδρέα Βγενόπουλου, ο "Μr. MΙG" αναμένεται να απαντήσει, αφού μελετήσει πρώτα όλες τις παραμέτρους των λεγομένων του Τζίγγερ.
Ετοιμάζει απαντήσεις ο Βγενόπουλος
Ο Ανδρέας Βγενόπουλος ετοιμάζει τις δικές του απαντήσεις, ωστόσο, αυτές δεν θα είναι άμεσες, αλλά τις επόμενες ημέρες. Όταν αποφασίσει να εμφανιστεί, θα μιλήσει για όλους και για όλα, με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοικτά.

Βέβαια, οι δρόμοι του "Βγενό" δεν είναι και πολλοί. Ή θα επιλέξει να βγει μπροστά και να αναλάβει τον Παναθηναϊκο, παίρνοντας το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών, ή θα κλείσει μια και καλή το "κεφάλαιο" που λέγεται Παναθηναϊκός και δεν θα ασχοληθεί ξανά.
πηγή: sportdog.gr

"Δεν είναι δικαιολογία οι απουσίες"

Ο Φερνάντο Σάντος στη συνέντευξη Τύπου την παραμονή του αγώνα με τη Λετονία σημείωσε οτι οι πολλές απουσίες δεν αποτελούν δικαιολογία για την ομάδα.
"Δεν είναι δικαιολογία οι απουσίες"
Τα προβλήματα είναι πολλά για την Εθνική, που δεν έχει τους τιμωρημένους Κατσουράνη, Τοροσίδη και τους τραυματίες Νίνη, Καφέ, ενώ εξαιρετικά αμφίβολη είναι η παρουσία του Φωτάκη, την ώρα που Τζιόλης και Τζαβέλλας είναι σαφώς εκτός (πλήρους) ρυθμού.
«Είναι ένας περίπλοκος αγώνας. Ο αντίπαλος είναι δυνατός και έχει καλή ψυχολογία μετά τη νίκη επί της Γεωργίας. Πρέπει να έχουμε σωστή αμυντική λειτουργία και όταν έχουμε την μπάλα θα πρέπει με σωστούς μηχανισμούς να μπούμε στην περιοχή τους», τόνισε χαρακτηριστικά ο Φερνάντο Σάντος στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο «Σκόντο Στάντιονς» της Ρίγα.
Τα προβλήματα είναι πολλά για την Εθνική, που δεν έχει τους τιμωρημένους Κατσουράνη, Τοροσίδη και τους τραυματίες Νίνη, Καφέ, ενώ εξαιρετικά αμφίβολη είναι η παρουσία του Φωτάκη, την ώρα που Τζιόλης και Τζαβέλλας είναι σαφώς εκτός (πλήρους) ρυθμού.
Ωστόσο ο Πορτογάλος ήταν σαφής: «Από την πλευρά μας έχουμε απουσίες από τραυματισμούς και τιμωρίες, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία για εμάς. Οι μεγάλες ομάδες δεν στέκονται στα προβλήματα, θα είναι φτηνή δικαιολογία».
Παράλληλα, ανέδειξε την ανάγκη να υπάρχει ομαδικό πνεύμα, κάνοντας σύγκριση με κάποια δείγματα του αγώνα στο Ισραήλ: «Για να νικήσουμε θα πρέπει να βάλουμε στην άκρη το ατομικό συμφέρον αναδεικνύοντας το ομαδικό. Στο Ισραήλ σε κάποια διαστήματα του πρώτου ημιχρόνου, βγάλαμε το ατομικό στοιχείο στην επίθεση».
πηγή: sportdog.gr

"Ανάμεσα στους καλύτερους ο Ρονάλντο"

Ως έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που είχε, χαρακτήρισε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, τον Κριστιάνο Ρονάλντο.
"Ανάμεσα στους καλύτερους ο Ρονάλντο"
«Ποιος είναι ο ποιο δυνατός ποδοσφαιριστής που είχα; Είναι δύσκολο να πω. Οι Καντονά, Σκόουλς, Ρονάλντο και Γκιγκς ήταν φανταστικοί», είπε ο Σερ Άλεξ.
πηγή: sportdog.gr

"Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν απέχει πολύ από το μπ...λο"!!

Την απόφαση του Ηρακλή να προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια, γνωστοποίησε ο Ανδρέας Παντελή στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Επίσης έκανε λόγο για δικαστικό πραξικόπημα, παρομοίασε το ποδόσφαιρο με τους... οίκους ανοχής, ενώ τόνισε ότι η ΠΑΕ θα είναι στο πλευρό των οπαδών, σε όλες τις κινητοποιήσεις.
 "Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν απέχει πολύ από το μπ...λο"!
Αναλυτικά:
"Θα μπω κατευθείαν στο θέμα. Είμαστε μάρτυρες ακόμη μίας σκανδαλώδους απόφασης από την ΕΠΟ. Ένα όργανο που έχει προκαλέσει την κατακραυγή του κόσμου,των ομάδων και της Κυβέρνησης. Έχουν αμφισβητηθεί οι αποφάσεις πάρα πολλέ φορές. Γνωμοδοτεί και αποφασίζει κατα το δοκούν. Είχαμε πει που οδηγούνται τα πράγματα. Είχαμε εκφράσει την ανησυχία μας. Άλλοι πολιτικοί έλεγαν ότι θα πάνε καλά τα πράγματα, άλλοι έλεγαν ότι δεν μπορούν να πάρουν μια απόφαση έκτρωμα. Όμως, οι πληροφορίες ήταν διαφορετικές. ήταν μία απόφαση κόλαφος. που προσδιορίζει την κατάσταση του ποδοσφαίρου. Ξεκινώντας από τον τελευταίο υπάλληλο της ΕΠΟ μέχρι τον πρόεδρο της ΕΠΟ οι πάντες εξυπητερούν τα συμφέροντα άλλων.
Είναι μία απόφαση που ισοδυναμεί με πραξικόπημα δικαστικό. Δεν μπορεί ο Ηρακλής την ημέρα που δικάζεται να εμφανίζεται ο κ. Φάκος και να προδικάζει την απόφαση του Εφετείου. Η δουλειά του δεν ήταν που θα πάει ο Ηρακλής. Η δουλειά του ήταν να καλέσει όσους ήταν μπλεγμένοι στα στημένα. Ποιος αποφασίζει ακόμα δεν ξέρουμε. Είναι πασιφανές ότι ήταν το εύκολο θύμα ο Ηρακλής. Είχε παραμείνει ακυβέρνητος.
Δεν μπορεί να μην λαμβάνονται υπόψην όλες οι τελευταίες απόψεις και με τρεις γραμμές να μας λέει η Εφέσεων ότι δεν είναι αναρμόδιο το Διαιτητικό. Τον Ηρακλή δε θα τον ελέγξει κανένας. Δεν έχει την ανάγκη κανενώς. Κανείς δε θέλει να τον υποστηρίξει. Έχει το δίκιο με το μέρος του και θα το διεκδικήσει. Ο Πιλάβιος αποδείχτηκε ότι δεν ήταν ικανός να διοικήσει. Θα μπορούσε να κάνει πολλές ενέργειες. Νομίζω πως δε θα τα καταφέρει γιατί δεν έχει τις ικανότητες και το λέω με λύπη μου αυτό το πράγμα.
Δεν πρόκειται να κάνει πίσω ο Ηρακλής. Τα Πολιτικά Δικαστήρια δε θα δεχτούν πίεση. Ούτε καμία απειλή δε θα μας κάνει να πάμε πίσω. Θέλω να σταθώ σε μία δήλωση του κ. Σφυρή, ο οποίος με νομικές τοποθετήσεις εξηγεί γιατί είναι αρμόδιο. Η Απόφαση του Εφετείου είναι ραμμένη στα μέτρα του Αστέρα Τρίπολης.
Ο Ηρακλής θα τραβήξει την υπόθεση αρκετά μακριά. Είναι θέμα των νομικών πως ακριβώς θα κινηθούμε. Εμείς έχουμε φέρει παίκτες και φτιάχνουμε ομάδα. Θα κάνουμε όλες τις κινήσεις για να αναβληθεί η αγωνιστική.
Υπήρχαν ομάδες που έπρεπε να σωθούν πάση θυσία. Έπρεπε να ξεκαθαρίσει η κατάσταση εδώ και δύο μήνες τουλάχιστον. Όλες οι ομάδες ήταν αναγκαίο να κριθούν με έντιμα κριτήρια. Άπαντες οι πολιτικοί έχουν ενημερωθεί για το δίκαιο του Ηρακλή. Έπρεπε να εξασφαλίσουν μία δίκαιη δικαστική διαμάχη. Είναι υποχρέωση των πολιτικών να παρέμβουν για το καλό του ποδοσφαίρου.
Αντιλαμβάνεστε ότι δεν έχουμε απόφαση. Αυτοί είπαν πως απλά δε θα την δικάσουν την υπόθεση και ότι απλά παραμένει η απόφαση. Αυτού του είδους η απόφαση ευννοεί συγκεκριμένη ομάδα πάλι.
Εχουμε ακούσει πολλά. Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν απέχει πολύ από το μπουρδέλο.
Ηρθα εδώ και βρήκα μια κατάσταση και σκοπός ήταν από την αρχή να δικαιωθούμε δικαστικά. Ο κόσμος και η ΠΑΕ κάνουν τη δουλειά τους. Θα ανακοιωνθούν κάποιες αντιδράσεις πολύ σύντομα. Οι πολιτικοί της πόλης θα μπορούσαν να μας προστατέψουν.
Εχουμε τηλεφωνήσει σε όλους τους πολιτικούς. Με μία απόφαση που πάρθηκε από ανθρώπους που δεν φοβούνται κανέναν.
Υπήρχε επικοινωνία με τον Ρέμο.
Οι νομικοί αυτή τη στιγμή προσπαθούν να ετοιμάσουν τη δικογραφία για τα Πολιτικά Δικαστήρια.
Αυθημερόν δικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα για να εξασφαλίσουν το δικαίωμα ώστε η ομάδα να πάρει μέρος στη Σούπερ Λίγκα.
Είναι καθαρά θέμα της Δευτεροβάθμιας πότε θα προλάβει να είναι έτοιμος ο φάκελος ενόψει των επόμενων νομικών ενεργειών.
Χθες σήμερα και αύριο ήρθαν και έρχονται παίκτες. Εμείς θέλουμε να κάνουμε σύνολο για την πρώτη κατηγορία. Μιλάμε με παίκτες για να κάνουμε ιδιωτικό συμφωνητικό.
Οι νομικοί επεξεργάζονται τις μηνύσεις που θα γίνουν σε πρόσωπα. Ο Ηρακλής θα κινηθεί νομικά ενάντια σε όσους θέλησαν να δημιουργήσουν πρόβλημα στον Ηρακλή".

Πήραν και το ντέρμπι οι Ρώσοι!!

Η Ρωσία τελικά θα τερματίσει πρώτη στον τέταρτο Όμιλο, καθώς στο ντέρμπι "κορυφής" επικράτησε της Σλοβενίας με 65-64 και διατήρησε το αήττητο.
Πήραν και το ντέρμπι οι Ρώσοι
Οι Σλοβένοι είχαν από τα πρώτα λεπτά τον έλεγχο της αναμέτρησης, αλλά η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ ήταν εκείνη που έφτασε στο θετικό αποτέλεσμα με καλάθι του Μόνια στην εκπνοή.

Η Σλοβενία άρχισε καλύτερα την αναμέτρηση και κατάφερε με τον Εράζεμ Λόρμπεκ να ξεφύγει με 17-12 στο 8' για να ολοκληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο με 19-16 έπειτα από 1/2 βολές του Φριτζόν. Στην συνέχεια, οι Σλοβένοι φαίνεται ότι επανήλθαν έπειτα από το μικρό "μπλακ άουτ" που έπαθαν στο τέλος της πρώτης περιόδου και κατάφεραν με τον Όζμπολτ να κλείσουν το ημίχρονο προηγούμενοι με 40-34.

Το παιχνίδι συνέχισε να είναι ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ, σε ολόκληρο το τρίτο δεκάλεπτο. Το 30' βρήκε τους Σλοβένους να προηγούνται με 55-53, καθώς ο Αντόνοφ μείωσε στο καλάθι για την Ρωσία. Στα τελευταία δέκα λεπτά κανένας από τους δύο δεν μπορούσε να ξεφύγει, με τους Ρώσους να παίρνουν τελικά το θετικό αποτέλεσμα με 65-64, έπειτα από καλάθι του Μόνια στην εκπνοή.

Τα δεκάλεπτα: 19-16, 40-34, 55-53, 64-65.

Σλοβενία (Μάλκοβιτς): Σλόκαρ 5, Λάκοβιτς 8(1), Όζμπολτ 8(2), Σμόντις 7, Μούριτς 5(1), Γ. Ντράγκιτς 4, Γιαγκότνικ, Ζ. Ντράγκιτς 7, Μπέγκιτς 6, Λόρμπεκ 14(2).

Ρωσία (Μπλατ): Βοροντσέβιτς 18, Μοζγκόφ 5, Μπίκοφ 5(1), Φρίτζον 5, Σβεντ 5(1), Κριάπα 10(2), Αντόνοφ 4, Μόνια 3, Κχοστόφ, Πονκράσοφ 2, Κιριλένκο 8(2).
Πηγή: sport24.gr

Χάνουν και οι Ισπανοί!!

Η Τουρκία πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στην Ισπανία της οποίας και επιβλήθηκε με 65-57! Οι Τούρκοι δεν "λύγισαν" ούτε στο προβάδισμα των Ισπανών που αγωνίστηκαν χωρίς τον Πάου Γκασόλ, ούτε στην πίεση τους στο τέλος της αναμέτρησης και πήραν μία πολύ σημαντική νίκη.
Χάνουν και οι Ισπανοί
Αυτή ήταν και η πρώτη ήττα για την Ισπανία που μέτραγε μέχρι τώρα στην διοργάνωση τέσσερα θετικά αποτελέσματα σε ισάριθμα ματς.

Το παιχνίδι κρίθηκε στα τελευταία δέκα λεπτά του αγώνα, όταν οι Ισπανοί είχαν προβάδισμα έξι πόντων (55-49). Η Τουρκία πραγματοποίησε εξαιρετικό παιχνίδι και κατάφερε με επιμέρους σκορ στην τέταρτη περίοδο 16-2 πήρε μία πολύ σημαντική νίκη κυρίως για ψυχολογικούς λόγους με 65-57.

Ο αγώνας:

Η Ισπανία θέλησε να επιβάλει από τα πρώτα λεπτά τον ρυθμό της, ώστε να προσθέσει ακόμα μία νίκη στο ενεργητικό της. Η Τούρκοι, οι οποίοι είχαν ήδη περάσει προσπάθησαν να... συγκρατήσουν την ομάδα του Σερτζιο Σκαριόλο, αλλά οι Ισπανοί ήταν εκείνοι που έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο με 19-10. Η Τουρκία, πάντως που αγωνιζόταν χωρίς άγχος, καθώς είχε εξασφαλίσει την πρόκριση της πίεσε και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 35-35 με Ασίκ, προτού ο Καλντερόν με τρίποντο διαμορφώσει το 38-35, σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Στη συνέχεια οι δύο ομάδες συνέχισαν να βρίσκονται κοντά στο σκορ με τους Ισπανούς να είναι εκείνοι που είχαν τον έλεγχο του αγώνα. Έτσι, το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε 55-49. Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι Τούρκοι με επιμέρους σκορ 16-2 πήραν το θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην Ισπανία με 65-57, η οποία πάντως έχει "κλειδώσει" την πρώτη θέση του Α' ομίλου.

Τα δεκάλεπτα: 19-10, 38-35, 55-49, 57-65.

Ισπανία (Σκαριόλο): Φερνάντεθ 11(1), Ρούμπιο, Ναβάρο 9(1), Καλντερόν 5(1), Ρέγιες 11, Σαν Εμετέριο, Γιουλ, Μ. Γκασόλ 12(1), Ιμπάκα 9, Σάντα.

Τουρκία (Ενέ): Γκιουλέρ, Πρέλτζιτς 18(3), Ονάν 5(1), Ιλιασόβα 6, Τουντσερί, Ασίκ 12, Αρσλάν 10(1), Καντέρ 2, Τούρκογλου 12(1).
Πηγή: sport24.gr

Και στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί... και στο μπάσκετ!!

Η Γερμανία, σε ένα πολύ ποιοτικό παιχνίδι, νίκησε τη Λετονία με 81-80 και έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πρώτη φάση του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας.

Και στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί... και στο μπάσκετ!

Η Γερμανία μπήκε στο παιχνίδι με άγριες διαθέσεις και χωρίς όρεξη να δώσει ελπίδες στη Λετονία. Γι' αυτό και στο πρώτο πεντέλπτο το σκορ ήταν 11-2 υπέρ των Γερμανών με τον Κέιμαν να κάνει καλό ματς. Μάλιστα, ένα λεπτό αργότερα, η διαφορά πήγε για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα (13-3), αλλά με επιμέρους σκορ 11-2, οι Λετονοί επέστρεψαν στο παιχνίδι για το 15-14 του πρώτου δεκαλέπτου.
Στο πρώτο πεντάλεπτο του δευτέρου δεκαλέπτου, οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο για να τελειώσει το πρώτο ημίχρονο με 33-33. Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο ο Ντιρκ Νοβίτσκι ανέλαβε δράση και έβαλε την παρέα του σε θέση οδηγού (48-39) για να τελειώσει το τρίτο δεκάλεπτο με 57-47 και αυτό γιατί Μπένζινγκ και Πλάις έδωσαν βοήθειες στους δύο μεγάλους ΝBAer της εθνικής Γερμανίας.
Οι Λετονοί, όμως, αν και αποκλεισμένοι και αδιάφοροι, με ένα εκπληκτικό τέταρτο δεκάλεπτο κατάφεραν να ανατρέψουν την κατάσταση. Κούκσικς και Μπερτάνς με συνεχόμενους πόντους βοήθησαν την ομάδα τους να κάνει επιμέρους σκορ 23-11 μέσα σε οκτώ λεπτά και έτσι να περάσει μπροστά με 71-67. Οι Γερμανοί, όμως, δεν τα παράτησαν. Αν και οι Λετονοί πέρασαν μπροστά στο τέλος 80-78, στην τελευταία επίθεση, ο Σάφαρτζικ με τρίποντο έκανε το 81-80 και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.
Δεκάλεπτα: 14-15, 33-33, 48-56, 80-81
Πηγή: gazzetta.gr

Είστε τρελοί;

Πρώτα μας τρέλανε, μετά τρελάθηκε η Εθνική. Μεγάλη εμφάνιση στο 1ο ημίχρονο (+20) και πολύ άγχος στο τέλος, μέχρι τη νίκη 74-69 επί της Κροατίας και την πρόκριση στη 2η φάση του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας.
Είστε τρελοί;
Η Ελλάδα νίκησε μετά από.... θρίλερ στα τελευταία λεπτά την Κροατία με 74-69 και προκρίθηκε στην δεύτερη φάση του Ευρωμπάσκετ. Η Εθνική είχε ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, όταν και έφτασε στο +20, ωστόσο στο τρίτο δεκάλεπτο «κόλλησε» και κάπου εκεί άρχισαν τα προβλήματα. Οι παίκτες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος είχαν αρκετές λάθος επιλογές στην επίθεση, με αποτέλεσμα οι Κροάτες στην τέταρτη περίοδο να φτάσουν ακόμα και στο -2. Το παιχνίδι έγινε δραματικό στο τελευταίο λεπτό, ωστόσο με ένα τρίποντο του Φώτση και δύο πολύ σημαντικές βολές του Ζήση, η Ελλάδα έφτασε στη νίκη που της χάρισε την πρόκριση στην 2η φάση του Ευρωμπάσκετ.

Για την Ελλάδα κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Φώτσης με δεκαεπτά πόντους, 5/8 τρίποντα, τρία ριμπάουντ και τρεις τάπες, ενώ εξίσου καλή απόδοση είχε ο Βασιλειάδης με δεκαεπτά πόντους, πέντε ριμπάουντ και 3/7 τρίποντα. Επίσης, ξεχώρισαν ο Μπουρούσης με έντεκα πόντους και τέσσερα ριμπάουντ και ο Καλάθης με εννιά πόντους, οκτώ ριμπάουντ, τέσσερις ασίστ και τέσσερα κλεψίματα.

Μοίρασε τάπες και τρίποντα ο... Μπάτμαν!

Όσον αφορά την εξέλιξη της αναμέτρησης, οι Κροάτες έκαναν το λάθος να βάλουν το πρώτο καλάθι, κάτι που... εκνεύρισε μάλλον τους παίκτες της Εθνικής. Αρχικά ο Φώτσης με μία τάπα και ένα τρίποντο έκανε το 4-2, ενώ στη συνέχεια ο Καλάθης με νέο τρίποντο έκανε το 7-6. Η ψυχολογία πλέον του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ήταν στα ύψη και γρήγορα γρήγορα πήρε διαφορά. Σε αυτό βέβαια βοήθησε και το νέο τρίποντο του Φώτση, που έκανε το 12-6, μετά από δύο εύστοχες βολές του Ζήση, ενώ η άμυνα της Ελλάδας ήταν εξαιρετική. Τελικά, μετά από ένα ακόμα τρίποντο, αυτή την φορά από τον Βασιλειάδη, η Εθνική έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενη 25-13. Ο καλύτερος με διαφορά στην πρώτη περίοδο ήταν ο Φώτσης, ο οποίος είχε οκτώ πόντους, τρία ριμπάουντ, δύο ασίστ, δύο τρίποντα και τέσσερις τάπες!

«Ξύπνησε» ο Βασιλειάδης, ξέφυγε η διαφορά

Το συγκρότημα του Ηλία Ζούρου συνεχίζοντας με... φόρα από το πρώτο δεκάλεπτο και έχοντας εξαιρετική απόδοση σε άμυνα και επίθεση στην δεύτερη περίοδο κατάφερε να μεγαλώσει και άλλο την διαφορά και να φτάσει ακόμα και στο +20. Αρχικά η Ελλάδα διατήρησε τους Κροάτες μακριά από το καλάθι και στην συνέχεια με σωστές επιλογές στην επίθεση, έφτασε από το 27-17 στο 36-17! Το +20 δεν άργησε να έρθει, καθώς ένα λεπτό πριν το φινάλε του ημιχρόνου, φτάσαμε στο 43-23, με τον Βασιλειάδη να έχει πάρει... φωτιά και να σημειώνει ακόμα ένα τρίποντο. Τελικά το ημίχρονο τελείωσε με την Ελλάδα να προηγείται 44-27. Σε αυτά τα πρώτα είκοσι λεπτά, ο Βασιλειάδης είχε σημειώσει δεκατρείς πόντους με ¾ τρίποντα, ο Μπουρούσης είχε δέκα πόντους και δύο ριμπάουντ, ο Φώτσης οκτώ πόντους, 2/3 τρίποντα και τρεις τάπες, ενώ ο Μπράμος κανέναν πόντο, αλλά πέντε ριμπάουντ.

Άστοχα τρίποντα και λάθη...

Στην τρίτη περίοδο η Κροατία έκανε την... αντεπίθεση της και «ροκάνισε» την διαφορά, ωστόσο η Ελλάδα δεν αγχώθηκε. Μπορεί να αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα στην επίθεση, ειδικά στα πρώτα επτά λεπτά όταν είχαμε πολλά χαμένα τρίποντα, ωστόσο στο φινάλε ανακάμψαμε και κρατήσαμε την διαφορά πάνω από τους δέκα πόντους. Το δεκάλεπτο ξεκίνησε εντυπωσιακά με τρίποντο του Φώτση, ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Οι Κροατές με ένα σερί 7-0 μείωσαν σε 47-34, ενώ λίγο αργότερα με τρίποντα του Πόποβιτς ήρθε αρχικά το 50-39 και του Ντρέιπερ το 53-43. Ωστόσο, με αντεπίθεση στο τελευταίο λεπτό και πέντε πόντους από Βασιλειάδη και Καλάθη, το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου βρήκε την Ελλάδα να προηγείται 58-45.

Θρίλερ με... καλό τέλος!

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, τα πράγματα δεν ξεκίνησαν καθόλου καλά για την Εθνική. Η Κροατία εκμεταλλευόμενη τις λάθος επιλογές των παικτών μας στην επίθεση και με ένα σερί 6-0 μείωσαν στο σκορ και στο 31' έριξαν μετά από αρκετή ώρα την διαφορά κάτω από τους δέκα πόντους, 58-51. Παρά το τάιμ άου του Ζούρου και τις φωνές από τον πάγκο, τα λάθη στο παρκέ συνεχίστηκαν στην επίθεση, με αποτέλεσμα οι Κροάτες να μειώσουν στο 36' με ½ βολές του Τόμιτς σε 60-56. Πλέον το παιχνίδι είχε γίνει πραγματικό ντέρμπι. Σε αυτό το σημείο όμως ήρθαν οι λύσεις που περιμέναμε, καθώς οι Ζήσης και Καλάθης με υπέροχα καλάθια έκαναν το 64-56 και έδωσαν μεγάλη ανάσα στην Εθνική τρία λεπτά πριν το φινάλε.

Παρόλα αυτά, η Κροατία δεν τα παράτησε. Με τρίποντο του Μπάρατς και κοντινό καλάθι του Τόμιτς στο 39' μείωσαν σε 66-63! Εκεί όμως μίλησε ο Φώτσης, ο οποίος 1 λεπτό και τρία δεύτερα πριν το τέλος του ματς με τρίποντη “βόμβα” έκανε το 69-63! Παρά το... σοκ από το τρίποντο του “Μπάτμαν”, οι Κροάτες δεν τα έχασαν και με δύο βολές του Πόποβοτς μείωσαν σε 69-65. Ακολούθησε ένα άστοχο τρίποντο του Μπράμος και μετά άλλες δύο βολές του Πόποβιτς για το 69-67, εικοσιτέσσερα δευτερόλεπτα πριν το τέλος της αναμέτρησης. Στο σημείο αυτό όμως ο Ζήσης με... κρύο αίμα και δύο εύστοχες βολές έκανε το 71-67 και ουσιαστικά «καθάρισε» το παιχνίδι. Το τελικό σκορ ήταν 74-69 υπέρ της Εθνικής που προκρίθηκε έτσι, έστω και επεισοδιακά στην δεύτερη φάση του Ευρωμπάσκετ.

Τα δεκάλεπτα: 25-13, 44-27, 58-45, 74-69

Ελλάδα (Ζούρος): Ξανθόπουλος, Μπουρούσης 11, Ζήσης 9, Βασιλειάδης 17 (3), Καλάθης 9 (8 ριμπάουντ), Φώτσης 17 (5), Παπανικολάου, Μαυροειδής, Μπράμος 2 (7 ριμπάουντ), Κουφός 7, Σλούκας, Καϊμακόγλου 2.

Κροατία (Βράνκοβιτς): Τόμιτς 10, Άντριτς 9 (8 ριμπάουντ), Πόποβιτς 14 (1), Μπογκντάνοβιτς 4, Στίπτσεβιτς 2, Ντρέιπερ 3, Σίμον 11 (1), Μάρκοτα, Ρούντεζ, Ζόριτς 2, Μπάρατς 14 (1).

"Ψάχνονται" στην Καβάλα!!

Η προγραμματισμένη για την Δευτέρα (05/09) συνάντηση του Χρήστου Ρέμμου με τους παίκτες και τον προπονητή της Καβάλας, παίρνει λίγες ώρες παράταση, αφού ο πρόεδρος του νέου Δ.Σ. μετέθεσε την επίσκεψή του στην προπόνηση του ΑΟΚ, για την Τετάρτη (07/09).

"Ψάχνονται" στην Καβάλα
Ο κ. Ρέμμος, συγκάλεσε για την Τρίτη (06/09) έκτακτο Δ.Σ. προκειμένου όλα τα μέλη του να συζητήσουν αναλυτικά τις εξηγήσεις που θα δώσουν στους παίκτες, ψάχνοντας ταυτόχρονα τρόπους πληρωμής των προβλεπόμενων προκαταβολών τους.
Ο κύριος Ρέμμος, μιλώντας στο στενό οικογενειακό του περιβάλλον, είπε πως ήδη έχουν βρεθεί χρήματα για να δοθούν στους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι την Τετάρτη θα έχουν πλήρη ενημέρωση για το τι γίνεται στην ομάδα.
Μάλιστα θα υπάρξει και επικοινωνία με τους Καραλή και Μπουλέικα, προκειμένου να επιστρέψουν, με τον τελευταίο πάντως δύσκολα να πείθεται για να γυρίσει πίσω.
Πηγή: contra.gr

Δεν... παίζει με Ολυμπιακό ο Βενγκέρ!!

Απορρίφθηκε η ένσταση της Άρσεναλ για την τιμωρία των δύο αγωνιστικών που επεβλήθη στον Αρσέν Βενγκέρ στον αγώνα με την Ουντινέζε. Έτσι, η ποινή θα ισχύσει κανονικά και ο Αλσατός τεχνικός δεν θα κάτσει στον πάγκο των «κανονιέρηδων» στα δύο πρώτα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα σε Ντόρτμουντ και Ολυμπιακό.
Δεν... παίζει με Ολυμπιακό ο Βενγκέρ
Ο Βενγκέρ είχε τιμωρηθεί αρχικά στον αγώνα με την Μπαρτσελόνα πέρυσι για τις διαμαρτυρίες κατά της διαιτησίας στον αποκλεισμό της ομάδας του από τους μετέπειτα πρωταθλητές Ευρώπης.
Φέτος και ενώ ήταν τιμωρημένος στο παιχνίδι προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ με την Ουντινέζε, ο Βενγκέρ φέρεται να ήρθε σε επικοινωνία στο ημίχρονο με τον βοηθό του και να έδωσε εντολές για το ματς, κάτι που απαγορεύεται ρητά.
Η Άρσεναλ είχε καταθέσει ένσταση για αυτή την τιμωρία, που επιδικάστηκε σήμερα και απορρίφθηκε από την UEFA και έτσι ο τεχνικός των «κανονιέρηδων» θα δει από την εξέδρα το παιχνίδι της ομάδας του κόντρα στην Ντόρτμουντ εντός έρδρας (1η αγωνιστική) και το ματς κόντρα στον Ολυμπιακό στο «Έμιρεϊτς» (2η αγωνιστική»).
Πηγή: sport-fm.gr

Ξεκινά η Serie A!!

Αρχίζει αυτό το Σαββατοκύριακο το ιταλικό πρωτάθλημα, καθώς λύθηκε η απεργία που είχαν κηρύξει οι ποδοσφαιριστές.
Ξεκινά η Serie A
Όπως αναφέρουν οιι ιστοσελίδες της χώρας, οι ποδοσφαιριστές ήρθαν σε συμφωνία και σήμερα υπέγραψαν την συλλογική σύμβαση εργασίας, η οποία θα έχει ισχύ μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.

Πάντως αυτή η λύση είναι προσωρινή (μέχρι το καλοκαίρι), αν και μέχρι τώρα οι σχετικές συμβάσεις είχαν διάρκεια τριών χρόνων.

"Λυπούμαστε για τον Πανιώνιο"

Ανακοίνωση με την οποία ουσιαστικά απαντά σε αυτήν του Πανιωνίου, εξέδωσε η ΠΑΕ Παναχαϊκή.
"Λυπούμαστε για τον Πανιώνιο"
Η πατρινή ΠΑΕ κάνει λόγο για χαμηλό επίπεδο και απόκρυψη της αλήθειας εκ μέρους των "κυανέρυθρων".

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ Παναχαϊκή εκφράζει την απόλυτη λύπη της για το χαμηλό επίπεδο στο οποίο έχει περιέλθει ο ιστορικός Πανιώνιος.
Αντί συγγνώμης για τις αθλιότητες των ποδοσφαιριστών και των οπαδών του Πανιωνίου σε ένα φιλικό παιχνίδι , η διοίκηση και οι ρεπόρτερ του Πανιώνιου με μοναδικό σκοπό την αποφυγή βαριάς τιμωρίας αποκρύπτουν την αλήθεια βασιζόμενοι μόνο σε ένα ψευδές φύλλο αγώνος.
Η ΠΑΕ Παναχαϊκή μόνο και μόνο για τον σεβασμό προς την αλήθεια και την έλλειψη σεβασμού και αυτοκριτικής από την διοίκηση του Πανιωνίου θα καταθέσει αύριο το πρωί έγγραφη καταγγελία προς τα αρμόδια όργανα τόσο για τα όσα συνέβησαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο από παίκτες και οπαδούς όσο και για τα όσα συνέβησαν στις θέσεις των επισήμων από τον Λάζαρο Καμπανόπουλο εις βάρος του Αλέξη Κούγια και των παιδιών του.
Επειδή κατά την διοίκηση του Πανιωνίου και τον διαιτητή Σφακιανάκη από τις αντιαθλητικές ενέργειες των ποδοσφαιριστών του Πανιώνιου εις βάρος των ποδοσφαιριστών της ΠΑΕ Παναχαϊκή δεν συνέβη τίποτα, οι μαγνητικές τομογραφίες έδειξαν ότι ο μεν Ουρτάδο θα μείνει εκτός αγωνιστικών χώρων για 2 μήνες , ο Ταφίλι με βαριά κάκωση συνδέσμων 45 ημέρες (ήταν τυχερός στην ατυχία του και υπέστη μόνο βαριά κάκωση συνδέσμων και όχι ρήξη χιαστών από το εγκληματικό χτύπημα του Σάμαρη), ο Φουρτάδο θα μείνει μόνο 15 ημέρες εκτός αγώνων και ο μόνος τυχερός ήταν ο Κοκκίνης που υπέστη μόνο θλαστικά τραύματα από τις μπουνιές και τις κλωτσιές του Ριέρα στο σώμα και στο κεφάλι».

Είπε "ευχαριστώ" στον "κομπλεξικό κατώτερο"!

Όλα τα θυμάται ο σκύλος. "Για συμπλέγματα κατωτερότητας" είχε κατηγορήσει ο Τζίγγερ τον Πέτρο Κόκκαλη και τώρα τον ευχαρίστησε δημοσίως! Διαβάστε όλη την ιστορία...
Είπε "ευχαριστώ" στον "κομπλεξικό κατώτερο"!
Στο κλείσιμο της σημερινής του αποχαιρετιστήριας συνέντευξης από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης ευχαρίστησε τους ανθρώπους που είχε στο πλευρό του όλα αυτά τα χρόνια, ανθρώπους που τον βοήθησαν, αλλά και αυτούς με τους οποίους συνεργάστηκε κατά το πέρασμά του από το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Μεταξύ λοιπόν αυτών, ήταν και ο Πέτρος Κόκκαλης, για τον οποίο και ανέφερε: «Ξεχωρίζω τον Πέτρο Κόκκαλη ο οποίος βοήθησε στη δημιουργία της Λίγκας. Aν δεν είχε καρατομηθεί από την ομάδα του για να μπορέσει ο Ολυμπιακός να πάρει ακόμα ένα πρωτάθλημα, το ελληνικό ποδόσφαιρο θα ήταν σήμερα πολύ καλύτερο». Σύμφωνα λοιπόν με τα σημερινά λεγόμενα του πρώην μεγαλομετόχου του τριφυλλιού, οι δύο άνδρες ακόμα και όταν ήταν αντίπαλοι ποδοσφαιρικά, είχαν ίδιες ιδέες, κοινό όραμα και σέβονταν απεριόριστα ο ένας τον άλλον...
Εμείς όμως γιατί δεν το θυμόμαστε αυτό; «Ξεσκονίζοντας» λίγο τη μνήμη μας και ψάχνοντας στα αρχεία, βρήκαμε μία χοντρή «κόντρα» που είχε προκύψει μεταξύ των δύο ανδρών και γενικότερα του Πέτρου Κόκκαλη με τον Παναθηναϊκό το 2006.
Τότε, ο υιός Κόκκαλης ως πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ σε συνέντευξή του στο ένθετο περιοδικό "ΒΗΜΑgazino" είχε αναφέρει: «Διαφωνούμε με το πότε ιδρύθηκε ο Παναθηναϊκός. Επειδή και ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός προήλθαν από συγχώνευση με παλαιότερα σωματεία, ο Παναθηναϊκός χρησιμοποιεί το 1908, που ήταν το έτος ίδρυσης σωματείου από το οποίο προέρχεται ο ΠΑΟ. Αντίθετα, εμείς ξεκινάμε από την ίδρυση του Ολυμπιακού ακριβώς, όχι από τον Πειραϊκό Σύνδεσμο ή τους Φιλάθλους Πειραιώς. Γιατί τότε θα μιλούσαμε και εμείς για πολύ πιο πριν, για το 1899 ίσως. Ο… real Παναθηναϊκός υπάρχει από το 1926 και μετά».
Η δήλωση αυτή είχε προκαλέσει την οργή της πράσινης οικογένειας με αποτέλεσμα την επόμενη ημέρα της συνέντευξης να εκδοθεί η εξής ανακοίνωση από τον Ερασιτέχνη, η οποία όμως έβρισκε σύμφωνες τόσο την ΠΑΕ όσο και την ΚΑΕ. Αυτή ανέφερε: «Καλό θα ήταν ο κ. Πέτρος Κόκκαλης να ασχολείται με τα του οίκου του και όχι με τον Παναθηναϊκό και την ιστορία του την οποία προφανώς δεν γνωρίζει. Τα συμπλέγματα κατωτερότητας οδηγούν συνήθως σε αδιέξοδα. Την προσφορά του Παναθηναϊκού στον ελληνικό αθλητισμό άλλοι σύλλογοι θα χρειαστούν αιώνες για να την φτάσουν, αν την φτάσουν ποτέ. Την ανακοίνωση προσυπογράφουν ακόμα ο πρόεδρος της ΚΑΕ κ. Παύλος Γιαννακόπουλος και για την ΠΑΕ ο κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης».
Το 2006 λοιπόν ο κ. Βαρδινογιάννης προσυπέγραφε μία ανακοίνωση που χαρακτήριζε τον Πέτρο Κόκκαλη άνθρωπο με σύμπλεγμα κατωτερότητας, ενώ το 2011 εκθειάζει το πέρασμά του από το ελληνικό ποδόσφαιρο...

πηγή: sportdog.gr

Οι Φινλανδοί νίκησαν και περιμένουν!!

Η Φινλανδία επικράτησε του αδιάφορου Μαυροβουνίου (71-65) και περιμένει «δώρα» από Ελλάδα και Σκόπια, ώστε να συνεχίσει την περιπέτειά της στα λιθουανικά παρκέ.
Οι Φινλανδοί νίκησαν και περιμένουν
Η διοργάνωση είχε λάβει τέλος για το Μαυροβούνιο, αλλά όχι και για τη Φινλανδία. Η σκανδιναβική ομάδα ήξερε πως με νίκη θα παρέμενε «ζωντανή» για ακόμη λίγες ώρες κι έκανε αυτό που έπρεπε: νίκη και τώρα εύχεται Ελλάδα και Σκόπια να επικρατήσουν των Κροατίας και Βοσνίας αντιστοίχως, ώστε να «πάρει» τις δύο τελευταίες στην τριπλή ισοβαθμία.
Ο άνοδος του Νίκολα Πέκοβιτς λίγο έλειψε να αφήσει εκτός συνέχειας αμφότερες τις ομάδες, με τον «Πέκο» να μειώνει σε 66-65 με 2'30'' να απομένουν για τη λήξη. Ωστόσο, αστόχησε στη συμπληρωματική βολή, ο Μίλκο Μπιέλιτσα επέστρεψε ένα λάθος του Χαφ κι οι Κόπονεν (2π.) και Βίρτανεν (2/2β.) φρόντισαν στα τελευταία δευτερόλεπτα η νίκη να μην αλλάξει χέρια.
Τα δεκάλεπτα: 25-14, 36-30, 57-44, 71-65
Πηγή: gazzetta.gr

Χωρίς εισιτήρια αλλά με ανοιχτό πέταλο...!!

Η Scoda Ξάνθη δεν έδωσε εισιτήρια επίσημα στους φιλάθλους της ΑΕΚ για το μεταξύ τους παιχνίδι το Σάββατο στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Superleague.
Χωρίς εισιτήρια αλλά με ανοιχτό πέταλο...
Ωστόσο, η ακριτική ΠΑΕ θα αφήσει ανοιχτό το πέταλο που προορίζεται για φιλάθλους των φιλοξενούμενων, προκειμένου όσοι Ενωσίτες θέλουν να δούνε τον αγώνα μεμονωνμένα αφού ο νέος νόμος απαγορεύει την μετακίνηση οργανωμένων οπαδών εκτός έδρας.
Βέβαια στις τάξεις των “κιτρινόμαυρων” φιλάθλων υπάρχει και άλλο ένα σημαντικό θέμα, το οποίο έχει να κάνει με την τιμή του εισιτηρίου. Η Ξάνθη πουλάει τα εισιτήρια των φιλοξενούμενων 40 ευρώ ένα ποσό που δύσκολο θα μπορούσε να διαθέσει κανείς για να δει ποδοσφαιρικό αγώνα...

πηγή: sportdog.gr