Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Κλειστή η πόρτα της Εθνικής σε Διαμαντίδη, Παπαλουκά!!

Κάπου διάβασα για πρόταση επιστροφής του Θοδωρή Παπαλουκά στην Εθνική. Γράφει ο Τόλης Κοτζιάς.
Κλειστή η πόρτα της Εθνικής σε Διαμαντίδη, Παπαλουκά
Αυτό, που διαβάζετε είναι κάτι σαν άρθρο. Σαν παράθεση σκέψεων. Αλλά και πληροφοριών. Σκόρπιων και άσχετων μεταξύ τους. Έχουμε και λέμε:
Α) Κάπου διάβασα για πρόταση επιστροφής του Θοδωρή Παπαλουκά στην Εθνική. Πρόταση, που έγινε κατά την διάρκεια του καλοκαιριού και η οποία δεν έγινε δεκτή από τον 34χρονο σούπερ σταρ της Μακάμπι. Δεν γνωρίζω αν αληθεύει κάτι τέτοιο, αλλά πρέπει να το χωνέψουμε καλά όλοι ότι η Εθνική τελείωσε και για τον Παπαλουκά, αλλά και για τον Διαμαντίδη.
Για διάφορους λόγους, ο πρώτος δεν έχει συμμετάσχει στις τελευταίες εκδηλώσεις του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Έχοντας εκτός των άλλων πατήσει τα 34, δεν υπάρχει νόημα να ανακινείται πλέον τέτοιο ζήτημα. Ο Παπαλουκάς είναι από τους παίκτες, που έχουν προσφέρει τα μέγιστα στην Εθνική, είναι ένας από τους κορυφαίους ever Έλληνες παίκτες, αλλά το νήμα με την επίσημη αγαπημένη έχει κοπεί. Και δεν ενώνεται. Και δεν χρειάζεται να γίνεται προσπάθεια να ενωθεί.
Η ζωή προχωράει και εν πάσει περιπτώσει το έμψυχο υλικό ανανεώνεται. Όπως το αυτό ισχύει και για τον Διαμαντίδη. Ο κορυφαίος Έλληνας άσος έδωσε τα πάντα για την φανέλα με το εθνόσημο. Όπως και τον Παπαλουκά, έτσι και τον Μήτσο, τον τιμούμε. Αλλά ο άνθρωπος κουράστηκε και έκλεισε την πόρτα της Εθνικής. Ακόμη και αν κάποια στιγμή θελήσει να την ανοίξει (που δεν το πιστεύει κανείς), αυτή πρέπει να παραμείνει κλειστή. Οι επιλογές είναι επιλογές. Πλέον ο λόγος ανήκει –όσον αφορά στα πλέι-μέικερ- στον Νικ Καλάθη, στον Μάντζαρη, στον Σλούκα και στον Ζήση. Και από του χρόνου και στον Σπανούλη.
Κλειστή είναι η πόρτα πλέον και για τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη. Δεν έχουμε λόγο να μην πιστέψουμε ότι το πρόβλημα, που τον υποχρέωσε να είναι εκτός και πέρυσι και φέτος είναι οικογενειακό και σοβαρότατο. Το πιστεύουμε και το παραπιστεύουμε και ελπίζουμε για το παιδί όλα να κυλήσουν καλά.
Αλλά το γυαλί έχει ραγίσει στην σχέση του με την ομάδα. Δεν λέμε ότι φταίει αυτός, αλλά η κόντρα, που έχει δημιουργηθεί, μοιάζει αξεπέραστη. Ο χρόνος λένε πως όλα τα γιατρεύει, έχουμε δει καταστάσεις και δεδομένα να ανατρέπονται, αλλά και στην περίπτωση του πρώην άσου του Ολυμπιακού και νυν της Σπαρτάκ φαίνεται να ισχύει πως «προχωράμε στον επόμενο ή μάλλον στους επόμενους».
Για Σπανούλη, Περπέρογλου, Βασιλόπουλο και Σχορτσανίτη τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Είχαν (και έχουν) προβλήματα, που δεν τους επέτρεψαν να βοηθήσουν στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο την Εθνική. Στην επόμενη διοργάνωση η πόρτα θα τους ανοίξει διάπλατα.
Τεράστια κίνηση πάει να κάνει ο Πανιώνιος με την απόκτηση του σέντερ, Μπάϊρον Μάλενς. Είναι ένα παιδί με πολύ μεγάλο ταλέντο και για να μην λέμε πολλά λόγια θυμίζει σε ουκ ολίγα αγωνιστικά σημεία τον Κώστα Κουφό. Στο ΝΒΑ στα δύο χρόνια, που βρέθηκε εκεί, δεν είχε αρκετό χρόνο συμμετοχής για τον απλούστατο λόγο ότι είναι 22 ετών και δεν είναι ακόμη έτοιμος για το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου. Στον Πανιώνιο, όμως, μπορεί να κάνει την διαφορά.
Ο ΠΑΟΚ περιμένει τον Κόρεϊ Μαγκέτι, είναι πολύ δύσκολο να πάρει θετική απάντηση, αλλά ελπίζει. Αν δεν τα καταφέρει, ο Ντιόντε Κρίστμας μοιάζει έτοιμος να επιστρέψει.
Για τον Μάικ Μπράμος δεν ενδιαφέρεται μόνο ο Ολυμπιακός την δεδομένη χρονική περίοδο. Υπάρχει κι άλλη ελληνική ομάδα…
Για την Εθνική και το Ευρωμπάσκετ θα πούμε περισσότερα από αύριο. Ας περάσει με το καλό σήμερα και τα λέμε.
Πηγή: superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: