Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2011

Κοινωνική εξέργεση βλέπουν οι ξένοι στην Ελλάδα!!

Οι ξένες εφημερίδες γράφουν ότι "ο θυμός των Ελλήνων θα αποκτήσει πιο ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά μετά την θερινή ανάπαυλα". Δημοσιεύματα τόσο σε "Financial Times", όσο και "Figaro".
Κοινωνική εξέργεση βλέπουν οι ξένοι στην Ελλάδα!
Θερμό χειμώνα προβλέπουν ότι θα έχουμε στην Ελλάδα μεγάλες ευρωπαϊκές εφημερίδες, καθώς εκτιμάται ότι η ολοένα και πιο δύσκολα οικονομική κρίση θα έχει ως αποτέλεσμα και την κοινωνική έκρηξη.
Η γαλλική Le Figaro γράφει ότι η πίεση από την τρόικα για λήψη νέων μέτρων θα επιτείνει τη λαϊκή δυσαρέσκεια και «το θυμό των Ελλήνων που θα αποκτήσει πιο ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά μετά τη θερινή ανάπαυλα».
Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι Financial Times που μεταφέρουν μάλιστα και τις ανησυχίες αξιωματούχων της ελληνικής κυβέρνησης περί νέων διαδηλώσεων στην Αθήνα αντίστοιχης έντασης με εκείνες του Ιουλίου.
Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της βρετανικής εφημερίδας στη Αθήνα όσο η οικονομία βυθίζεται περισσότερο στην ύφεση, τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες να ξεσπάσει νέος εμφύλιος στον απόηχο των νέων φορολογικών μέτρων.
Επικαλείται δε, εκτιμήσεις κυβερνητικών αξιωματούχων οι οποίοι εμφανίζονται να ανησυχούν ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη εντός της εβδομάδας θα έχουμε νέο γύρο κινητοποιήσεων που αναμένεται να ξυπνήσουν δυσάρεστες μνήμες από το παρελθόν.
Από την πλευρά της πάντως, η ανταποκρίτρια της Figaro χαρακτηρίζει ως «μπλοφάρισμα» τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την Τρόικα, ενώ σημειώνει ότι η εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική έχει φτάσει τους πολίτες στα όριά τους.
Πηγές της εφημερίδας από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι «όσο οι επιδόσεις της κυβέρνησης θα είναι χαμηλότερες των προσδοκιών, τόσο θα αυξάνεται η πίεση από τους δανειστές της χώρας».
Για τη Monde η κυβέρνηση Παπανδρέου θα βρεθεί τις επόμενες ημέρες μπροστά σε πολλαπλά εμπόδια καθώς «οι φοιτητές εμφανίζονται αρνητικοί έναντι της μεταρρύθμισης των Πανεπιστημίων, οι οδηγοί ταξί αποφασισμένοι να συνεχίσουν ότι διέκοψαν προ ολίγων εβδομάδων και το κίνημα των ''Αγανακτισμένων'' έτοιμο να επιστρέψει στο Σύνταγμα».
Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: