Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Τα 6 βήματα της επιστροφής Νίνη!!

Η πορεία που καλείται να ακολουθήσει ο Σωτήρης Νίνης μετά τη σημερινή έξοδό του από το χειρουργείο μέχρι την επιστροφή του στα γήπεδα με την πράσινη φανέλα θα είναι σκληρή.
Τα 6 βήματα της επιστροφής Νίνη
Κι αν μη τι άλλο χρειάζεται αντοχή, δύναμη και υπομονή, αφού τα βήματα της αποθεραπείας απαιτούν μεγάλη προσοχή και προσήλωση. Κάτι που γνωρίζει πολύ καλά κι ο νεαρός μεσοεπιθετικός, μετά την κουβέντα που είχε χθες με τους Αργύρη Μήτσου και Παναγιώτη Κουλουμέντα.
Ιδού λοιπόν τα βήματα που θα ακολουθήσει ο Νίνης:
1. Η παραμονή του στο νοσοκομείο θα κρατήσει ένα 24ωρο, αφού αύριο μετά το μεσημέρι θα πάρει εξιτήριο από το «ΥΓΕΙΑ». Από την πρώτη μέρα ο Νίνης θα έχει το ελεύθερο να πατάει το χειρουργημένο πόδι του, με τη βοήθεια πατερίτσας, κάνοντας παράλληλα κάποιες ασκήσεις. Το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα του τοποθετηθεί νάρθηκας προκειμένου να μην αγκυλώσει το πόδι.
2. Μετά από μία εβδομάδα θα βγάλει τα πρώτα ράμματα από το γόνατο (τα λεγόμενα αρθροσκοπικά) και θα συνεχίσει στο σπίτι πρόγραμμα με ασκήσεις ευλυγισίας, τις οποίες και θα εκτελεί τρεις φορές την ημέρα.
3. Με το που κλείσει το πρώτο 15ήμερο θα ξεκινήσει φυσικοθεραπεία (στο ιατρείο του Βασίλη Οικονομίδη), μαζί με πρόγραμμα ενδυνάμωσης των μυών γύρω από το γόνατο. Κι αυτό διότι μέχρι να «κολλήσει» το μόσχευμα που θα μπει σήμερα στο γόνατο του Νίνη και να αφομοιωθεί από τον οργανισμό μετά από 40-45 μέρες (να αιματώνεται κ.λπ.) θα πρέπει να δουλευτούν παράλληλα και οι υπόλοιποι μυς (δικέφαλος, τετρακέφαλος κ.λπ.) για να μην ατροφήσουν και να είναι σε καλή κατάσταση όταν μπει σε πιο δυνατό πρόγραμμα ο παίκτης.
4. Οι φυσιοθεραπείες θα συνεχιστούν για αρκετές εβδομάδες, με τον Νίνη να βγάζει μετά από 20 μέρες και τα υπόλοιπα ράμματα και να αρχίζει να ανεβάζει σταδιακά ρυθμούς. Στον ενάμιση μήνα από το χειρουργείο (δηλαδή προς τις 20 Οκτώβρη) θα ξεκινήσει ποδήλατο και πιο έντονο περπάτημα στο διάδρομο.
5. Στους δυόμισι μήνες από την επέμβαση (περί τα τέλη Νοέμβρη) το πρόγραμμα του Νίνη θα μεταφερθεί σιγά σιγά στην Παιανία, όπου θα αρχίσει ελαφρύ τρέξιμο και σταδιακά θα προσθέσει το CYBEX (ειδικό μηχάνημα ενδυνάμωσης) και εκγύμναση στην πισίνα.
6. Προς τα τέλη Δεκεμβρίου θα αρχίσει να μετράει πλέον... αντίστροφα, ξεκινώντας πιο δυνατό τρέξιμο. Ανά τακτά διαστήματα θα κάνει κάποιες εξετάσεις, προκειμένου να υπάρχει πλήρης εικόνα για την πορεία της αποκατάστασης κι εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, από τα τέλη Γενάρη θα αρχίσει να μπαίνει σε πρόγραμμα μαζί με την υπόλοιπη ομάδα.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: