Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

To τρενάκι του τρόμου, ο Κατσίκης και ο "Μακεδών" Μπο!

O Γιάννης Φιλέρης αποκαλύπτει σε ποια ομάδα της Φινλανδίας έπαιζε ο Νικ Κατσίκης, αλλά και πως πήρε το διαβατήριο Μπο Μακάλεμπ. Όλα αυτά στο ...γκρουπ του τρόμου, όπου όλα παίζονται και τελειώνουν σε λίγες ώρες στο Αλίτους.

To τρενάκι του τρόμου, ο Κατσίκης και ο "Μακεδών" Μπο!
Μια παρέα δημοσιογράφων είχε μαζευτεί το βράδυ της Κυριακής έξω από το ξενοδοχείο Ode του Αλίτους, αναλύοντας την κατάσταση του τέταρτου ομίλου.
Σε ένα συμφώνησαν. Ότι πρόκειται για το ...γκρουπ του τρόμου, ή μάλλον το τρενάκι του τρόμου, που πάει πάνω-κάτω στο Λούνα Παρκ.
Όταν μαζεύονται δημοσιογράφοι, βέβαια, ξέρετε ότι ...βγαίνουν ένα σωρό ειδήσεις. Ή μαθαίνεις πράγματα, που ούτε καν φανταζόσουν.
Όλοι πάντως είχαν να λένε για τα ...σενάρια της πρόκρισης.
Ένας Κροάτης αποκάλυπτε ότι του ζήτησαν από την εφημερίδα του να γράψει όλες τις πιθανότητες πρόκρισης της Εθνικής Κροατίας: "Αν βγάλουμε έκτακτο παράρτημα οκτώ σελίδων θα το...έχετε" τους είπε και έκλεισε το τηλέφωνο.
Οι Φινλανδοί, έλεγαν ότι οι παίκτες της ομάδας ήταν απογοητευμένοι και ετοίμαζαν τις βαλίτσες τους για το Ελσίνκι όταν πληροφορήθηκαν ότι υπάρχει σενάριο που τους βάζει στον β΄γύρο και ...ενθουσιάστηκαν.
Ο Άντι Σίπιλα, ο 31χρονος σχολιαστής της φινλανδικής τηλεόρασης μονολογούσε: "Αν προκριθούμε, πώς θα το πω στη γυναίκα μου; Χθες της είπα ότι θα είμαι σπίτι την Τρίτη, γιατί έχουμε και ένα μικρό αγοράκι, ενάμισι έτους. Λέτε να τη ξαναπάρω και να της πω ...έρχομαι, αλλά σε μια εβδομάδα;"
Ο οποίος Σίπιλα έπαιζε μπάσκετ στην Λάχτι, σταμάτησε το 2000, αλλά πρόλαβε όπως μας είπε και έναν Έλληνα συμπαίκτη.
"Ίσως να μη τον γνωρίζετε" απάντησε στην ερώτηση που του κάναμε. Τελικά είπε και τ' όνομα: "Ο Νικ Κατσίκης"!
Δηλαδή, τον πρώην άσο του ΠΑΟΚ και της Δάφνης. Μαζί με τον αδερφό του Τομ, είχαν δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες στον ΠΑΟΚ της δεκαετίας του 80, αν και αποδείχθηκε ότι δεν ήταν ...οι νέοι Γκάληδες, όπως ευαγγελιζόταν ο Νίκος Βεζυρτζής.
Ο Στεφάνοβ και ο Μακάλεμπ...
Πιο σίγουροι απ' όλους ήταν, βέβαια, οι Σκοπιανοί. Ό,τι κι αν γίνει περνάνε στην επόμενη φάση. Όπως έλεγε, όμως, κι ο σχολιαστής της τηλεόρασης της ΠΓΔΜ "θέλουμε και τη νίκη επί της Βοσνίας για να πάμε με 4β στην επόμενη φάση".
Απ' αυτόν μάθαμε πως έγινε ...Σκοπιανός ο Μπο Μακάλεμπ. Πριν από ένα χρόνο, ο Ντούσκο Βουγιόσεβιτς μιλούσε στο τηλέφωνο με τον Βρίμπισα Στεφάνοβ, τον πρώην γκαρντ της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού, που έχει σταματήσει την ενεργό δράση και είναι τώρα τεχνικός διευθυντής της Εθνικής Ομάδας.
"Ξέρεις Βρίμπισα, έχουμε αρκετές πιθανότητες να κάνουμε τον Μακάλεμπ Μαυροβούνιο" είπε ο Ντούλε.
Μόνο, που ο Στεφάνοβ έχοντας παίξει στην Σιένα σχεδόν πέντε χρόνια, διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Φερντινάντο Μινούτσι, αλλά και τους ιδιοκτήτες της τράπεζας Μοντεϊπάσκι, που χρηματοδοτεί όλα αυτά τα χρόνια τη μόνιμη πρωταθλήτρια Ιταλίας.
Ο έξυπνος Σκοπιανός δεν κάθισε με σταυρωμένα τα χέρια. Σήκωσε το τηλέφωνο και σχημάτισε τον αριθμό του Μινούτσι: "Πρόεδρε, έμαθα ότι ο Μακάλεμπ ψάχνει για διαβατήριο. Θέλετε ένα των Σκοπίων;"
Ο Μινούτσι δεν είπε όχι και σε μια εβδομάδα ο Μπο Μακάλεμπ είχε πάρει διαβατήριο της FYROM.
Δεν είναι άλλωστε ο πρώτος. Η φάμπρικα που έχει ανοίξει στις βαλκανικές χώρες (με πρωταγωνίστριες Βουλγαρία και Σκόπια) δεν σταματά.
Στην εθνική ομάδα της ΠΓΔΜ άλλωστε έχουν αγωνιστεί ο Ράιαν Στακ (η Στικ), ο Ντάριους Ουάσιγκτον, ο μακαρίτης Κένιον Τζόουνς, παλιότερα ο Μίτσελ Ουίγγινς και μέχρι πρόσφατα ο Τζέρεμι Μάσεϊ.
"Έχουν κάποιες απολαβές οι Αμερικανοί;" ρώτησε μάλλον με αφέλεια ο Φινλανδός συνάδελφος.
Που να ξερε ότι τα διαβατήρια των Αμερικανών ουσιαστικά "πωλούνται" από τις διάφορες ομοσπονδίες στις ενδιαφερόμενες ομάδες ή τους ίδιους τους παίκτες που μπορούν να δώσουν 40-50.000 δολάρια, ξέροντας ότι έχοντας διαβατήριο, άρα δεν καταλαμβάνουν θέση ξένου, ανεβάζουν αυτόματα το κασέ τους.
Ο Μακάλεμπ ήδη ανανέωσε με τη Σιένα, έχοντας απολαβές 1.1 εκ. δολαρίων. Αν φανταστείτε ότι ήρθε στην Ευρώπη το 2008, άγνωστος μεταξύ αγνώστων, παίρνοντας σκάρτα 150 χιλιάρικα για να παίξει στην τουρκική Μερσίν, καταλαβαίνετε γιατί τα δίνει όλα με τη φανέλα της FYROM.
Πηγή: sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: