Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Μέσα Γιάνκοβιτς, έξω Αθηναίου!

Ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς αντί του Γιάννη Αθηναίου είναι η αλλαγή στην ελληνική δωδεκάδα για το φιλικό με τη Νέα Ζηλανδία στο Κάουνας.

Μέσα Γιάνκοβιτς, έξω Αθηναίου
Μια αλλαγή έχει στη δωδεκάδα της η Εθνική στο τελευταίο της φιλικό με τη Νέα Ζηλανδία στο Κάουνας (17:15). Ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς επελέγη αντί του Γιάννη Αθηναίου, ο οποίος έμεινε εκτός μαζί με τον Γιώργο Μπόγρη και τον τιμωρημένο Νικ Καλάθη.

Αναλυτικά η δωδεκάδα: Μπουρούσης, Ζήσης, Βασιλειάδης, Γλυνιαδάκης, Παπανικολάου, Σλούκας, Καϊμακόγλου, Γιάνκοβιτς, Βουγιούκας, Πρίντεζης, Μάντζαρης, Αντετοκούνμπο.Πηγή: sport-fm.gr

Στην αγκαλιά του ο Αλφάρο!!

Έτοιμος να ενσωματωθεί στον Παναθηναϊκό είναι και τυπικά ο Αλφάρο! Ο Ισπανός έλυσε το συμβόλαιό με τη Μαγιόρκα και μετά τα μεσάνυχτα φτάνει στην Αθήνα για να τελειώσει τη μεταγραφή στους «πράσινους».

Στην αγκαλιά του ο Αλφάρο!

Όπως είχε γίνει γνωστό νωρίτερα, ο Ισπανός βρέθηκε το μεσημέρι στα γραφεία της Μαγιόρκα για να λύσει το συμβόλαιό του. Κάτι που έγινε τελικά το απόγευμα, με το σύλλογο ν’ ανακοινώνει επίσημα την αποδέσμευσή του και ν’ ανοίγει το δρόμο για να τελειώσει η μετακίνησή του στους «πράσινους».

Έτσι, ο Αλφάρο δεν θα χάσει καθόλου χρόνο και από το βράδυ κιόλας της Δευτέρας (περίπου στη 01:30) αναμένεται να αφιχθεί στην Ελλάδα. Κατόπιν θα βρεθεί το πρωί της Τρίτης στο Κορωπί ώστε να γνωριστεί με τους νέους του συμπαίκτες και στη συνέχεια θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο.

Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι θα είναι γρήγορα διαθέσιμος για τον Γιάννη Αναστασίου, καθώς έκανε κανονικά προετοιμασία με τη Μαγιόρκα και θεωρείται πιθανότατο ότι θα μπορεί ν’ αγωνιστεί ακόμη και στη ρεβάνς με τη Μίντιλαντ.

RCD Mallorca         @RCD_Mallorca
Alfaro y el @RCD_Mallorca llegan a un acuerdo para rescindir el contrato del jugador andaluz. Toda la suerte del mundo en su nuevo reto!!!

Πηγή: sport-fm.gr

Ελευθερώνεται και έρχεται ο Αλφάρο!

Τις λεπτομέρειες που αφορούν το «διαζύγιο» με τη Μαγιόρκα διευθετεί ο Αλεχάντρο Αλφάρο και με την ολοκλήρωσή τους παίρνει το αεροπλάνο για να έρθει στην Ελλάδα και να υπογράψει στον Παναθηναϊκό.

Ελευθερώνεται και έρχεται ο Αλφάρο
Στα γραφεία της Μαγιόρκα βρίσκεται από το μεσημέρι της Τρίτης ο Αλεχάντρο Αλφάρο, ώστε να λύσει το συμβόλαιό του με τον ισπανικό σύλλογο και στη συνέχεια να έρθει στην Ελλάδα για να υπογράψει στον Παναθηναϊκό.

Αυτό αποκάλυψε ο μάνατζερ του Ισπανού εξτρέμ μέσω του Twitter, ο οποίος τα έχει βρει σε όλα με τους «πράσινους» και οι ετήσιες απολαβές του θα φτάσουν τις 250.00 ευρώ.

Οι δύο πλευρές ψάχνουν τον τρόπο με τον οποίο θα προκύψει το «διαζύγιο» με τη διαφορά τους να έγκειται στους οικονομικούς όρους, με τον 28χρονο άσο αξιώνει ένα ποσό της τάξεως των 200.000 ευρώ.

Ωστόσο, στην Ισπανία υποστηρίζουν ότι οι διαπραγματεύσεις ενδέχεται να καθυστερήσουν την έλευσή του στο «τριφύλι», αφού δεν πρόκειται να βρεθεί σύντομα η «χρυσή τομή».

Δείτε την φωτογραφία

Πηγή: sport-fm.gr

«Χρόνια πολλά, Σάλπι»

Ανακοίνωση με την οποία εύχεται χρόνια πολλά στον αρχηγό της ομάδας, Δημήτρη Σαλπιγγίδη, που σήμερα κλείνει τα 33 του χρόνια εξέδωσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

«Χρόνια πολλά, Σάλπι»
Ένας από τους σημαντικότερους παίκτες που αγωνίστηκαν στον ΠΑΟΚ είναι ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, ο οποίος σήμερα έχει τα γενέθλιά του, και η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ του ευχήθηκε χρόνια πολλά με υγεία και πάντα επιτυχίες.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ για την πορεία του διεθνούς άσου

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, του Αποστόλη και της Κυριακής, γεννήθηκε στις 18 Αυγούστου του 1981, στη δυτική Θεσσαλονίκη. Ως παιδί ασχολήθηκε με την ελληνορωμαϊκή πάλη – μάρτυς το κορμί του και η ιδιοσυγκρασία του – και το 1995 βρέθηκε στην ποδοσφαιρική ακαδημία του Γιώργου Κούδα, αφού νωρίτερα είχε περάσει από την Ακαδημία Ζάχου και την ομάδα του Αστέρα Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης. Στα 16 του εντάχθηκε στο δυναμικό των ακαδημιών του ΠΑΟΚ και δύο χρόνια αργότερα υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο.

Στο ντεμπούτο του σκόραρε, φυσικά. Στα 18 του, υπό τις οδηγίες του Ολλανδού προπονητή Αρι Χάαν, μπήκε αλλαγή στο 88? στο ματς με την Λοκομοτίβ Τιφλίδας κι έκανε το 2-0. Ακολούθησαν οι δανεισμοί του σε Λάρισα και Καβάλα και το καλοκαίρι του 2002 ο Αγγελος Αναστασιάδης ζήτησε την επιστροφή του στην ομάδα. Μάλιστα στην πρώτη του σεζόν, 2002-2003, μετά την επιστροφή του κατέκτησε με τον ΠΑΟΚ το Κύπελλο Ελλάδας.

Το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα με την φανέλα του ΠΑΟΚ, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης το πέτυχε τον Σεπτέμβριο του 2002, κόντρα στον ΟΦΗ στο Ηράκλειο.

Εχει αγωνιστεί σε περισσότερους από 1.000 αγώνες, επίσημους και φιλικούς με τις ομάδες του. Εχει αφιερώσει 26 χρόνια στον αθλητισμό, στον πρωταθλητισμό και τις διακρίσεις.

Ακόμα κι αν οι αριθμοί δεν θα έπρεπε να είναι αυτό που χαρακτηρίζει έναν συνεπέστατο ποδοσφαιριστή, ποιος μπορεί να αγνοήσει πια, να υποβαθμίσει το ότι ο Σάλπι είναι ο τρίτος σκόρερ στην ιστορία του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα με 87 γκολ, πίσω από μορφές του αθλήματος και του Δικεφάλου, όπως ο Σταύρος Σαράφης και ο Γιώργος Κούδας, ο πρώτος σε συμμετοχές και γκολ στην ευρωπαϊκή ιστορία του Δικεφάλου, ενώ μετρά 11 σερί σεζόν με διψήφιο αριθμό γκολ.

Το μέλλον του Άρη από… αύριο!!

Αναβλήθηκε η συνάντηση των φορέων του Άρη, η οποία ήταν προγραμματισμένη μετά το φιλικό με τη Γιαβόρ, και τελικά αυτή θα διεξαχθεί το μεσημέρι της Τρίτης.

Το μέλλον του Άρη από… αύριο
Την Τρίτη το μεσημέρι (στις 12:00) θα πραγματοποιηθεί τελικά η συνάντηση των φορέων του Αρη, οι οποίοι επρόκειτο να συζητήσουν για το μέλλον του συλλόγου μετά το φιλικό με τη Γιαβόρ.

Η συνεδρίαση θα γινόταν σήμερα το βράδυ, όμως λόγω του προχωρημένου της ώρας και της πιθανής απουσίας των νομικών, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί αύριο στις 12.00 το μεσημέρι, ώστε να δώσουν όλοι το «παρών» στην πιο κρίσιμη συνάντηση για το μέλλον του συλλόγου.

Υπενθυμίζεται ότι οι Θεσσαλονικείς έχουν σε πρώτο πλάνο τη συμμετοχή της ομάδας στη Β’ ή τη Γ’ Εθνική. Πρέπει, όμως, να συνεκτιμηθούν όλες οι παράμετροι μιας τέτοιας πολύ σοβαρής απόφασης και αφού μελετηθεί ενδελεχώς η αποκάλυψη που έκανε ο Βαγγέλης Χατζηιωάννου.

Εφόσον, μάλιστα, προκριθεί η λύση της Γ’ Εθνική θα χρειαστεί να βρεθούν οι τρεις άνθρωποι που θα αντικαταστήσουν τη διοίκηση Στεφανίδη και θα οδηγήσουν την εταιρεία στη λύση και την εκκαθάριση και αφετέρου ποιοι θα... τρέξουν το ποδοσφαιρικό τμήμα που θα προκύψει στην τρίτη τη τάξει κατηγορία.

Περιμένει και ο Καλαϊτζίδης

«Κατ' αρχάς, είναι κάτι που δεν έχω σκεφτεί. Αν τεθεί, τότε θα το δω. Στο μυαλό μου όμως, δεν έχω τη Γ' Εθνική», είναι το μήνυμα του Δημήτρη Καλαϊτζίδη σε όποιον τον ρωτάει για το μέλλον του στην ομάδα, εφόσον ο Άρης συμμετάσχει τελικά στη Γ’ Εθνική και όχι στη Football League.

Πάντως, ο εκνευρισμός του έμπειρου τεχνικού είναι μεγάλος και δεν τον κρύβει, ζητώντας αυτή την εβδομάδα να δει πληρωμές σε παίκτες και προσωπικό. Συν τοις άλλοις, βγάζει και μια αγωνιώδη κραυγή για το ελλιπέστατο ρόστερ δυο περίπου εβδομάδες πριν από την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου.Πηγή: sport-fm.gr

Πανέτοιμος ο Νεϊμάρ!!!

Το ιατρικό τιμ της Μπαρτσελόνα άναψε πράσινο φως στον Νεϊμάρ και μπορεί πλέον να αγωνιστεί ακόμη και στον αποψινό φιλικό αγώνα με τη Λεόν.

Πανέτοιμος ο Νεϊμάρ!
Σχεδόν ενάμιση μήνα μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στη σπονδυλική στήλη, που λίγο έλειψε να τον αφήσει ανάπηρο, ο Νεϊμάρ είναι έτοιμος ξανά για δράση. Το ιατρικό τιμ της Μπαρτσελόνα άναψε το πράσινο φως για τον Βραζιλιάνο επιθετικό.

Πλέον τόσο αυτός, όσο και ο Τσάβι που επίσης αποθεραπεύτηκε, τέθηκαν στη διάθεση του Λουίς Ενρίκε για τον αποψινό φιλικό αγώνα με τη Λεόν στο «Καμπ Νου». Στο ίδιο παιχνίδι αναμένεται να κάνει ντεμπούτο ο Λουίς Σουάρες, που πάντως θα πρέπει να περιμένει μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου για να παίξει σε επίσημο ματς.

Αντίθετα, εκτός πλάνων είναι οι τραυματίες Μαρκ Αντρέ Τερ Στέγκεν και Τόμας Βερμάελεν. Πηγή: sport-fm.gr

«Παίζεται» του Κλωναρίδη!

Μέρος της σημερινής προπόνησης του Παναθηναϊκού ακολούθησε ο Βίκτωρ Κλωναρίδης, ο οποίος αν προπονηθεί κανονικά και την Τρίτη, τότε θα είναι στην αποστολή για το ματς με τη Μίντιλαντ.

«Παίζεται» του Κλωναρίδη
Ακόμη μία επιλογή έχει ο Γιάννης Αναστασίου, ύστερα από τη σημερινή προπόνηση του Παναθηναϊκού εν όψει του πρώτου αγώνα με τη Μίντιλαντ για τα πλέι οφ του Europa League.

Συγκεκριμένα, ο Βίκτωρ Κλωναρίδης ακολούθησε μέρος του προγράμματος για να μην πιεστεί και να μην προκύψει κάποιο άλλο πρόβλημα μετά το αιμάτωμα που είχε στον αχίλλειο τένοντα μετά τον αγώνα με τη Σταντάρ Λιέγης.

Εφόσον ο 22χρονος παίκτης γυμναστεί κανονικά και την Τρίτη, τότε έχει αρκετές πιθανότητες να είναι στην αποστολή του «τριφυλλιού» για τον αγώνα με τους Δανούς.

Από εκεί και πέρα, χωρίς προβλήματα προπονήθηκαν ο Ζέκα και ο Πέτριτς, οι οποίοι υπολογίζονται από τον προπονητή των «πρασίνων».

Όσον αφορά το σημερινό πρόγραμμα, αυτό περιλάμβανε στην αρχή ζέσταμα, μετά άσκηση πέντε εναντίον δυο, στη συνέχεια τελειώματα και τέλος οικογενειακό δίτερμα.

Αύριο οι παίκτες του Παναθηναϊκού θα προπονηθούν στις 9 το πρωί.Πηγή: sport-fm.gr

MLS: Οι εντυπώσεις στο Σέρνα, η νίκη στη Ντι Σι!! (video)

Ο Λουίς Σίλβα σημείωσε δύο γκολ και ξεχώρισε στο 4-2 της Ντι Σι Γιουνάιτεντ εναντίον των Κολοράντο Ράπιντς.
Ο 25άχρονος Αμερικανός μέσος βρήκε δίχτυα στο 12’ και το 67’, ενώ τα άλλα γκολ των νικητών πέτυχαν ο Κρις Ρολφ στο 81’ και ο Φαμπιάν Εσπιντόλα στο 87’. Στο 52ο λεπτό μείωσε σε 2-1 ο Ντίλιον Σέρνα με πανέμορφο σουτ, που συνδύασε με εντυπωσιακό πανηγυρισμό, ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ντεσόρν Μπράουν μείωσε σε 4-2, αλλά δεν απέτρεψε την τέταρτη διαδοχική ήττα των Ράπιντς στο MLS. Δείτε highlights του παιχνιδιού στην επίσημη ιστοσελίδα του MLS.
Οι βαθμολογίες
ΑΝΑΤΟΛΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
24
42
Ντι Σι Γιουνάιτεντ
23
40
Τορόντο
22
32
Κολόμπους Κρου
24
30
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
23
28
Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον
23
27
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
24
27
Χιούστον Ντάιναμο
23
25
Σικάγο Φάιρ
23
25
Μόντρεαλ Ίμπακτ
23
17
ΔΥΣΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Ρέαλ Σολτ Λέικ
24
42
Σιάτλ Σάουντερς
22
41
Ντάλας
24
39
Λος Άντζελες Γκάλαξι
21
34
Βανκούβερ Ουάιτκαπς
23
33
Πόρτλαντ Τίμπερς
24
31
Κολοράντο Ράπιντς
24
30
Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς
21
24
Σίβας ΗΠΑ
23
24
-Οι πρώτες πέντε ομάδες από κάθε περιφέρεια προκρίνονται στα πλέι οφ.



Πηγή: onsports.gr

Αργεντινή: Πρώτη νίκη για Ρίβερ και Μπόκα!! (videos)

Τέσσερις βαθμούς στις πρώτες δύο αγωνιστικές της Inicial της Αργεντινής συμπλήρωσε η Ρίβερ Πλέιτ με τη νίκη της με 2-0 σε βάρος της Ροζάριο Σέντραλ.
Το σκορ άνοιξε ο Τέο Γκουτιέρες στο 15ο λεπτό για τους «μιλονάριος», που κυριάρχησαν και έφθασαν στο 2-0 με το Λεονάρντο Πισκουλίτσι στο 79’. Από την πλευρά της, η Μπόκα Τζούνιορς κέρδισε την Μπελγκράνο με 1-0, αφού με τέρμα του Εμανουέλ Χιγλιότι στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του δεύτερου ημιχρόνου ξεπέρασε τη μέτρια εμφάνισή της. Τέλος, η Σαν Λορένζο προσγειώθηκε μετά την κατάκτηση του Κόπα Λιμπερταδόρες χάνοντας με 2-0 στην έδρα της Ρασίνγκ Κλουμπ, που προηγήθηκε με το Λουτσιάνο Λόγιο στο 45ο λεπτό και διπλασίασε τα τέρματά της με το Φανκούντο Καστίγιο στο 90’, αν και στο 80’ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Γκάμπριελ Άουτσε.  Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα…
Ρασίνγκ Κλουμπ - Σαν Λορένζο 2-0
Ρίβερ Πλέιτ - Ροζάριο Σέντραλ 2-0
Μπελγκράνο - Μπόκα Τζούνιορς 0-1
Η βαθμολογία
ΟΜΑΔΕΣ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Ρασίνγκ Κλουμπ
2
6
Βελέζ Σάρσφιλντ
2
6
Ρίβερ Πλέιτ
2
4
Νιούελς Ολντ Μπόις
2
4
Γοδόι Κρουζ
1
3
Ιντεπεντιέντε
2
3
Ολίμπο
1
3
Λανούς
1
3
Άρσεναλ Σαραντί
2
3
Ροζάριο Σεντράλ
2
3
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
2
3
Μπόκα Τζούνιορς
2
3
Ντεφένσα ι Χουστίσια
2
3
Χιμνάσια Λα Πλάτα
2
2
Κίλμες
1
0
Τίγκρε
2
0
Μπελγκράνο
2
0
Σαν Λορένζο
1
0
Ατλέτικο Ραφαέλα
1
0
Μπάνφιλντ
2
0
-Ο πρωταθλητής εξασφαλίζει «εισιτήριο» στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2015.










Πηγή: onsports.gr

Brasileiro: Συνήλθε η Κρουζέιρο!! (videos)

Αρνητικό σερί τεσσάρων αγώνων χωρίς νίκη διέκοψε η Κρουζέιρο με 3-0 σε βάρος της Σάντος κι έτσι παρέμεινε στην κορυφή του Brasileiro.
Οι πρωτοπόροι… ξέσπασαν στη Σάντος, με τους Μαρτσέλο Μορένο, Ρικάρντο Γκουλάρτ και Ζούλιο Μπαπτίστα να χρίζονται σκόρερ. Εξάλλου, η Σάο Πάολο πέρασε με 2-1 από την έδρα της Παλμέιρας, η οποία υποχώρησε στη ζώνη του υποβιβασμού του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος. Ο Πάτο άνοιξε το σκορ για την «ομάδα της πίστης» και ο Ενρίκε ισοφάρισε με πέναλτι, ενώ ο Άλαν Κάρντετς πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 89’. Η Μποταφόγκο, από την πλευρά της, κέρδισε με 2-0 τη Φλουμινένσε χάρη σε γκολ του Ντάνιελ στο 64’ και του Πάμπλο Σεμπάγιος στο 67’, ενώ η Ατλέτικο Παραναένσε απέσπασε 1-1 στην έδρα της Σπορτ Ρεσίφε, καθώς άνοιξε το σκορ στο 24’ με τον Κλέμπερσον και ισοφαρίστηκε στο 39’ από το Ρέγκις.
Στο μεταξύ, ο Χεσούς Ντάτολο συνέχισε να σκοράρει για την Ατλέτικο Μινέιρο, που αρκέστηκε σε 2-2 στην έδρα της Φιγκουιρένσε, καθώς η κεφαλιά του πρώην μέσου του Ολυμπιακού στο 8ο λεπτό ισοφαρίστηκε στο 24’ με αυτογκόλ του Λεονάρντο Σίλβα και το πέναλτι του Ντιέγκο Ταρντέλι στο 74’ από γκολ του Κλέιτον Ντα Σιλβέιρα Ντα Σίλβα στο 90’. Η Γκρέμιο επικράτησε με 2-0 της Κρισιούμα χάρη σε πέναλτι του Λουάν στο 10’ και μακρινό σουτ του Λούκας Κοέλιο στο 48’ και η Βιτόρια έμεινε στο 0-0 με τη Σακεποένσε. Τέλος, η Φλαμένγκο κέρδισε την Κοριτίμπα με 1-0 χάρη σε τέρμα του Έβερτον στο 16ο λεπτό. Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα…
Κοριτίμπα - Φλαμένγκο
Κρουζέιρο - Σάντος 3-0
Βιτόρια - Σακεποένσε 0-0
Γκρέμιο - Κρισιούμα 2-0
Παλμέιρας - Σάο Πάολο 1-2
Μποταφόγκο - Φλουμινένσε 2-0
Φιγκουιρένσε - Ατλέτικο Μινέιρο 2-2
Σπορτ Ρεσίφε - Ατλέτικο Παραναένσε 1-1
Η βαθμολογία
ΟΜΑΔΕΣ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Κρουζέιρο
15
33
Ιντερνασιονάλ
15
31
Κορίνθιανς
15
28
Φλουμινένσε
15
26
Σάο Πάολο
15
23
Ατλέτικο Μινέιρο
15
23
Ατλέτικο Παραναένσε
15
23
Γκρέμιο
15
22
Σπορτ Ρεσίφε
15
22
Σάντος
15
20
Γκοΐας
15
20
Μποταφόγκο
15
16
Σακεποένσε
15
16
Φλαμένγκο
15
16
Κρισιούμα
15
16
Βιτόρια
15
15
Παλμέιρας
15
14
Φιγκουιρένσε
15
14
Μπαΐα
15
14
Κοριτίμπα
15
12
-Στο Κόπα Λιμπερταδόρες προκρίνονται οι πρώτες τέσσερις ομάδες, ενώ οι τελευταίες τέσσερις υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία.

















Πηγή: onsports.gr

Ικανοποίηση για Γκατούζο!!

Περισσότερες επιλογές έχει σταδιακά ο Τζενάρο Γκατούζο, αφού αρκετοί παίκτες που είχαν προβλήματα τραυματισμών σίγα-σιγά ανεβάζουν ρυθμό εν όψει του αγώνα του ΟΦΗ με τον Παναιτωλικό.

Ικανοποίηση για Γκατούζο
Στις προπονήσεις επέστρεψαν το πρωί της Δευτέρας οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ, μετρώντας αντίστροφα για την έναρξη του πρωταθλήματος που θα υποδεχθούν τον Παναιτωλικό.

Όσοι από τους Κρητικούς αγωνίστηκαν ως βασικοί απέναντι στον Πλατανιά έκαναν αποθεραπεία, ενώ οι υπόλοιποι γυμνάστηκαν σε φουλ ρυθμούς.

Μάλιστα, κανονικά συμμετείχαν οι Τζορτζ, Αρτόλα και Φραγκουλάκης, ενώ ο Μιλιάζες ακολούθησε το μεγαλύτερο μέρος και ο Σίσιτς έκανε ατομικό σε πολύ αυξημένους ρυθμούς. Αυτή η εξέλιξη αφήνει ικανοποιεί σαφώς τον Τζενάρο Γκατούζο, αφού έχει περισσότερες επιλογές για τον καταρτισμό της ενδεκάδας.

Από την πλευρά του, ο Μειτέ έκανε θεραπεία που έχει ενοχλήσεις στο γόνατο, όπως και οι οι Αγριμάκης, Ροβίθης.

Νέα προπόνηση θα γίνει αύριο το απόγευμα στις 7:30μμ.Πηγή: sport-fm.gr

Τελειώνει του μέσου!!

Στην τελική ευθεία μπαίνει το θέμα του αμυντικού μέσου στον Ατρόμητο, με τον Πάπε Σο να είναι «προ των πυλών», εφόσον λυθεί το συμβόλαιο του Φωτάκη ή πωληθεί κάποιος άλλος ποδοσφαιριστής.

Τελειώνει του μέσου
Το θέμα του αμυντικού μέσου ξεκαθαρίζει σύντομα στον Ατρόμητο.

Οι ιθύνοντες του συλλόγου, σύμφωνα με την SportDay, τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσουν εκ νέου συζητήσεις με τον Γιώργο Φωτάκη, για να λυθεί το συμβόλαιο του, ενώ παράλληλα δεν αποκλείεται να έρθει πρόταση για κάποιον παίκτη.

Αν συμβεί ένα από τα δύο τότε οι Περιστεριώτες θα κινηθούν κατευθείαν για τον Πάπε Σο, του οποίου το όνομα έχει ακουστεί τις τελευταίες μέρες έντονα.

Στα αγωνιστικά θέματα του συλλόγου, τώρα, ο Ταυλαρίδης επέστρεψε στις προπονήσεις, ενώ σήμερα θα ενσωματωθούν και οι Φάμπιο, Κιβρακίδης.Πηγή: sport-fm.gr

Χαλάρωμα υπό το βλέμμα Μελισσανίδη κι αλλαγή στο πρόγραμμα!!

Σε πιο ήπιους ρυθμούς, μετά και το χθεσινό φιλικό, έγινε η προπόνηση της ΑΕΚ το πρωί της Δευτέρας. Νωρίτερα η επιστροφή από το βασικό στάδιο προετοιμασίας.

Χαλάρωμα κι αλλαγή στο πρόγραμμα
Με αποθεραπεία για όσους αγωνίστηκαν χθες απέναντι στη Νίκη Βόλου και ασκήσεις σε πιο ήπιους τόνους σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες άρχισε η μέρα για την ΑΕΚ στα Χάνια του Πηλίου. Ο Τραϊανός Δέλλας επέστρεψε στους παίκτες του να ξεκουραστούν λίγο παραπάνω, με την πρωινή προπόνηση να αρχίζει στις 9:00 (τις προηγούμενες μέρες άρχιζε στις 7:30).

Στο μεταξύ, την Τετάρτη το βράδυ τελικά κι όχι την Πέμπτη, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο, θα επιστρέψει η αποστολή της ΑΕΚ από το βασικό στάδιο προετοιμασίας. Το παιχνίδι με τον Ρήγα Φεραίο θα γίνει την Τετάρτη στις 18:00, αλλά στο Βελεστίνο κι όχι στα Χάνια, ενώ αμέσως μετά η ομάδα θα γυρίσει στη βάση της. Έτσι κερδίζονται κάποιες ώρες ξεκούρασης και… προπόνησης εν όψει του μεγάλου φιλικού του Σαββάτου με τη Ρόμα στο ΟΑΚΑ.Πηγή: sport-fm.gr

«Έκλεισε» Ντάγκλας η Μπαρτσελόνα!!

Σε συμφωνία με τη Σάο Πάουλο για την απόκτηση του Ντάγκλας ήρθε η Μπαρτσελόνα. Την επόμενη σεζόν θα ενταχθεί στο δυναμικό των «μπλαουγκράνα» ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ, εκτός αν...

«Έκλεισε» Ντάγκλας η Μπαρτσελόνα
Παίκτης της Μπαρτσελόνα μπορεί να θεωρείται πλέον ο Ντάγκλας. Το ερώτημα, ωστόσο, είναι αν θα ενταχθεί τώρα στο δυναμικό της ομάδας ή την επόμενη σεζόν.

Οι «μπλαουγκράνα» συμφώνησαν με τη Σάο Πάουλο στα 8 εκατ. ευρώ για τον 24χρονο δεξιό μπακ. Το deal προβλέπει σε πρώτη φάση να μετακομίσει στη Βαρκελώνη το επόμενο καλοκαίρι, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει σε περίπτωση που πωληθεί τώρα ο Ντάνιελ Άλβες. Ο τελευταίος μένει ελεύθερος τον επόμενο χρόνο και μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει πρόταση για την πώλησή του, ενώ και ο ίδιος φέρεται να προτιμά να εξαντλήσει το συμβόλαιό του.Πηγή: sport-fm.gr

Παίρνει Γκόμεζ ο Πλατανιάς!

Την επιθετική του γραμμή με την απόκτηση του Ζιλβάν Γκόμεζ ετοιμάζεται να ενισχύσει ο Πλατανιάς. Ποιος είναι ο Βραζιλιάνος επιθετικός.

Παίρνει Γκόμεζ ο Πλατανιάς
Κοντά στην απόκτηση ενός ακόμη ποδοσφαιριστή φέρεται να βρίσκεται ο Πλατανιάς.

Συγκεκριμένα, οι Κρητικοί φέρονται να έχουν έρθει σε συμφωνία με τον Βραζιλιάνο εξτρέμ Ζιλβάν Γκόμεζ. Μάλιστα, φημολογείται ότι ο 30χρονος άσος βρίσκεται ήδη στην Κρήτη και αναμένεται σήμερα να υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

Εφόσον δεν προκύψει κάποιο πρόβλημα, τότε ο Γκόμεζ θα ανακοινωθεί από την διοίκηση του συλλόγου.

Ο Βραζιλιάνος φορ έχει αγωνιστεί κατά κύριο λόγο σε ισπανικές ομάδες, όπως η Ουέσκα, η Έρκουλες, Εϊμπάρ και πέρσι επέστρεψε στην τρίτη, όπου πέρσι είχε 26 συμμετοχές και πέτυχε 4 γκολ σε 1.185'.Πηγή: sport-fm.gr

Οριστικά «αετός» ο Καρνέζης!

Στην Μπενφίκα θα αγωνίζεται πλέον ο Ορέστης Καρνέζης. Σήμερα οι ανακοινώσεις. Ποιες οι λεπτομέρειες του deal και οι εγγυήσεις που έλαβε ο διεθνής γκολκίπερ.

Οριστικά «αετός» ο Καρνέζης
Οι ανακοινώσεις απομένουν για τη μετακίνηση του Ορέστη Καρνέζη στην Μπενφίκα. Η συμφωνία των δύο πλευρών είναι οριστική, καθώς ξεπεράστηκαν και τα τελευταία εμπόδια, που είχαν κάνουν με τις αμφιβολίες που είχε ο διεθνής γκολκίπερ για τις συμμετοχές του, μετά την απόκτηση του Ζούλιο Σέζαρ από τους «αετούς».

Μέσα στη μέρα θα επισημοποιηθεί το deal, που αφορά δανεισμό του από την Ουντινέζε για ένα χρόνο και οψιόν αγοράς του έναντι 3,5 εκατ. ευρώ. Ο 29χρονος άσος για να μην περάσει τα… περσινά στη Γρανάδα, έλαβε εγγυήσεις πως θα αγωνίζεται στο Κύπελλο και το Λιγκ Καπ, ενώ θα υπάρχει rotation στο πρωτάθλημα με τον Βραζιλιάνο γκολκίπερ.

Η παρουσίασή του από την Μπενφίκα αναμένεται την Τρίτη και θα γίνει ο πέμπτος Έλληνας που φορά τη φανέλα της μετά τους Μαχαιρίδη, Καραγκούνη, Κατσουράνη και Φύσσα, ενώ οι νταμπλούχοι Πορτογαλίας ενδιαφέρονται και για τον Ανδρέα Σάμαρη.Πηγή: sport-fm.gr

Ολυμπιακού… ξεκίνημα!!

Με τις καθιερωμένες εργομετρικές και αιματολογικές εξετάσεις σήμερα και αύριο, αρχίζει η προετοιμασία του Ολυμπιακού ενόψει της νέας σεζόν. Έρχεται και ο Χάντερ, μοναδικοί απόντες οι διεθνείς.

Ολυμπιακού… ξεκίνημα
Διακοπές τέλος από σήμερα στον Ολυμπιακό, που αρχίζει με τα αιματολογικά και εργομετρικά τεστ την προετοιμασία του ενόψει της νέας σεζόν. Οι παίκτες έχουν χωριστεί σε δύο γκρουπ από τον Γιώργο Μπαρτζώκα και θα περάσουν τις εξετάσεις σήμερα και αύριο, ενώ από τη Τετάρτη (20/8) η… δράση θα αρχίσει στο ΣΕΦ με τις πρώτες προπονήσεις. Ουσιαστικά, τους υπόλοιπους συμπαίκτες τους περιμένουν οι Σπανούλης και Παπαπέτρου που έχουν αρχίσει από αρχές Αυγούστου ατομικές, ενώ σήμερα αναμένεται και ο τελευταίος κατά σειρά ξένος που θα είναι από την αρχή των… βασάνων, Οθέλο Χάντερ.

Χθες αφίχθησαν οι Ντάρντεν και Σίμονς, ενώ Ντάνστον και Πέτγουεϊ βρίσκονται στην Αθήνα από τη προηγούμενη εβδομάδα. Η φετινή προετοιμασία θα έχει φυσικά και απόντες, αλλά τους λιγότερους από κάθε άλλη φορά τα τελευταία χρόνια. Ο λόγος για τους Κώστα Σλούκα, Βαγγέλη Μάντζαρη και Γιώργο Πρίντεζη, οι οποίοι προετοιμάζονται για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας μαζί με την Εθνική Ελλάδος, τον Όλιβερ Λαφαγέτ που παίρνει μέρος στην προετοιμασία της Κροατίας και τον Ματ Λοτζέσκι που βοηθάει το Βέλγιο στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ του 2015.

Οι προπονήσεις θα συνεχιστούν μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου επί ελληνικού εδάφους και από τις 4 μέχρι 13 θα γίνει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην ιταλική πόλη Domegge. Η ομάδα θα μείνει στην γειτονική χώρα μέχρι τις 19 του μήνα, όπου θα δοθούν και τα τρία πρώτα φιλικά. Ένα εξ’ αυτών θα είναι με τη Βενέτσια στο Caorle. Στις 22 Σεπτεμβρίου ο Ολυμπιακός θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη για το τουρνουά “Rixos Cup” όπου θα συμμετάσχουν και οι Εφές, Φενέρμπαχτσε, Μπαρτσελόνα, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αρμάνι Μιλάνο, ενώ για τις 27 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί η επιστροφή στην Ελλάδα. Τελευταίο τουρνουά όπου αναμένεται να έχουν ενσωματωθεί και όλοι οι διεθνείς, είναι στις 3-5 Οκτωβρίου στο Ρέθυμνο, όπου οι «ερυθρόλευκοι», θα αντιμετωπίσουν τη τοπική ομάδα, τον ΠΑΟΚ και την Αλ Ριγιαντί από τον Λίβανο.

* Μία εβδομάδα άδεια, ώστε να ξεκουραστεί από τις συνεχόμενες υποχρεώσεις με τις Εθνικές Εφήβων και under 17 πήρε από τον Γιώργο Μπαρτζώκα ο Βασίλης Μουράτος.Πηγή: sport-fm.gr

Αμραμπάτ: «Πρόταση από ΟΣΦΠ, αλλά θέλω Γαλατά…»

Ο Νορντίν Αμραμπάτ έκανε λόγο για πρόταση του Ολυμπιακού, αλλά επανέλαβε πως θέλει να μείνει στη Μάλαγα.

Αμραμπάτ: «Πρόταση από ΟΣΦΠ, αλλά θέλω Γαλατά…»
Αν και έχει πάψει εδώ και καιρό να απασχολεί τον Ολυμπιακό (όπως δήλωσε άλλωστε ο Μίτσελ, αλλά μαρτυρά και η απόκτηση του Αφελάι), ο Νορντίν Αμραμπάτ έκανε λόγο για πρόταση από τους «ερυθρόλευκους» και όχι μόνο, επαναλαμβάνοντας πως θέλει να παραμείνει στη Γαλατάσαραϊ, όπου και ανήκει.

«Έχω προτάσεις από τη Μάλαγα, τον Ολυμπιακό και αγγλικές ομάδες. Εγώ θέλω να μείνω στη Γαλατάσαραϊ, αλλά εκείνοι θέλουν να φύγω», τόνισε ο Μαροκινός εξτρέμ, που είναι εκτός πλάνων του Τσέζαρε Πραντέλι στην τουρκική ομάδα, αν και χθες χρησιμοποιήθηκε σε ένα φιλικό με ομάδα δεύτερης κατηγορίας του Βελγίου.Πηγή: sport-fm.gr

Κάταϊ, ο αντι-Ιμπαγάσα!!

Η αρνητική τροπή που υπήρξε στην υπόθεση του Αριέλ Ιμπαγάσα ανάγκασε τη Βέροια να κινηθεί για άλλον δημιουργικό χαφ και, σύμφωνα με τη SportDay, είναι κοντά σε συμφωνία για τον δανεισμό του Κάταϊ.

Κάταϊ, ο αντι-Ιμπαγάσα!
Παίκτης του Πανιωνίου θα πρέπει να θεωρείται ο Αριέλ Ιμπαγάσα, αφού ο Αργεντινός μέσος δεν ήθελε να φύγει από την Αθήνα και δεν μπορούσε να συνηθίσει τη ζωή στην επαρχία.

Αυτή η εξέλιξη ανάγκασε τη διοίκηση της Βέροιας να ψάξει εκ νέου για την ενίσχυση της μεσαίας της γραμμής και – όπως γράφει σήμερα η SportDay – οι Μακεδόνες είναι κοντά στην απόκτηση του Αλεξάνταρ Κάταϊ.

Ο Σέρβος άσος ανήκει στον Ολυμπιακό και ενώ όλα έδειχναν ότι θα πάει στον Πλατανιά, χθες το βράδυ προέκυψε η πληροφορία ότι η «βασίλισσα του Βορρά» θα τον εντάξει με τη μορφή δανεισμού στο δυναμικό της.

Μάλιστα, η χανιώτικη ΠΑΕ διέψευδε ότι ενδιαφερόταν για την επιστροφή του, ενώ πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Γιάννης Χριστόπουλος ήταν αρνητικός στο ενδεχόμενο.

Εξελίξεις αναμένονται σήμερα, όπως και στο θέμα του Ρομπέρτο Μπατιόν, στο οποίο δεν φαίνεται να παρουσιάζονται απρόοπτα εμπόδια.Πηγή: sport-fm.gr

Μιλά με Βασιλειάδη η Μάλαγα!

Ο Ζοάν Πλάθα ζήτησε από τη διοίκηση της Μάλαγα τον Κώστα Βασιλειάδη και οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συζητήσεις. Υποψήφια και η Λαμποράλ Κούτσα.

Μιλά με Βασιλειάδη η Μάλαγα
Ο Κώστας Βασιλειάδης μπορεί να μοιάζει πως έχει εξασφαλισμένη θέση στη δωδεκάδα της Εθνικής που θα παίξει στο Μουντομπάσκετ, ωστόσο δεν έχει ακόμη βρει ομάδα για τη νέα σεζόν.

Αυτή, τελικά, δεν αποκλείεται να είναι μια παλιά του γνώριμη, η Μάλαγα. Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, ο Ζοάν Πλάθα επέλεξε για τη θέση «2» τον διεθνή άσο και ζήτησε την απόκτησή του από τη διοίκηση της Ουνικάχα. Οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών βρίσκονται σε εξέλιξη, με τη Μάλαγα να μην μπορεί να καλύψει όλο το κασέ του Βασιλειάδη, αλλά να προσπαθεί να καλύψει τη διαφορά με κάποια μπόνους.

Ο 30χρονος άσος, που έμεινε ελεύθερος από την Αναντολού Εφές, είχε πρόταση από τη ρωσική Νίζνι που θα παίζει στην Ευρωλίγκα, αλλά επιθυμεί να επιστρέψει στην Ισπανία, από όπου υπάρχει ενδιαφέρον και από τη Λαμποράλ Κούτσα.

Υπενθυμίζεται πως ο Βασιλειάδης είχε παίξει στη Μάλαγα τη σεζόν 2006/07 φτάνοντας μαζί της στο Final Four της Ευρωλίγκας στην Αθήνα.Πηγή: sport-fm.gr

Μπορεί και καλύτερα!

Μετά τα σημάδια προόδου στο νικηφόρο χθεσινό τεστ με τη Σλοβενία, η Εθνική θέλει να αποδείξει πως μπορεί ακόμη καλύτερα στο τελευταίο της φιλικό στο Κάουνας, απέναντι στη Νέα Ζηλανδία.

Μπορεί και καλύτερα
Σύμφωνοι, η Σλοβενία δεν είναι… Λιθουανία και ειδικά οι ψηλοί των δύο ομάδων δεν συγκρίνονται, αλλά σε κάθε περίπτωση η Εθνική έδειξε βελτίωση στο χθεσινό τεστ στο Κάουνας και τη νίκη με 79-71.

Ήταν πιο… επιθετική στην άμυνα, προστάτεψε καλύτερα τη ρακέτα της, και έλεγξε τα ριμπάουντ (42-28) στα μετόπισθεν, ενώ στην άλλη πλευρά του παρκέ είχε καλή και γρήγορη κυκλοφορία, περισσότερη δημιουργία (22 ασίστ), καλύτερες επιλογές και καλά ποσοστά ευστοχίας (23/35 δίποντα, 6/17 τρίποντα).

Ίσως αυτό να οφείλεται και στο γεγονός ότι για πρώτη φορά το ρόστερ ήταν τόσο… πλησίον στην τελική του μορφή, καθώς αγωνίστηκαν για πρώτη φορά μαζί Μπουρούσης και Πρίντεζης, ενώ εκκρεμεί η είσοδος του Νικ Καλάθη στην ομάδα, στα φιλικά με την Τουρκία (20/8 στο ΟΑΚΑ και 22/8 στην Κωνσταντινούπολη). Πάντως από το χρόνο συμμετοχής ή… μη συμμετοχής παικτών μέχρι τώρα προκύπτει πως οι τρεις επικρατέστεροι για να «κοπούν» είναι οι Αθηναίου, Γιάνκοβιτς και Μπόγρης.

Το τελευταίο τεστ της ελληνικής ομάδας στο Κάουνας είναι σήμερα (17:15, ΑΝΤ1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr) απέναντι στη Νέα Ζηλανδία. Πρόκειται μάλλον για τον ασθενέστερο-στα χαρτιά-αντίπαλο της Ελλάδας στην περίοδο προετοιμασίας. Όχι όμως και για κάποια αδύναμη ομάδα, καθώς ζόρισε τόσο τη Σλοβενία προχθές, όσο και τη Λιθουανία χθες χάνοντας τελικά με διαφορά έξι πόντων από καθεμιά. Καλύτερος παίκτης της παραμένει εδώ και χρόνια ο 34χρονος πλέον Κερκ Πένι, που αγωνίζεται στην Τραμπζονσπόρ. Είναι και ο μοναδικός που παίζει εκτός Νέας Ζηλανδίας και NCAA.

Το ρόστερ της Νέας Ζηλανδίας

Γκαρντ: Τζαρόντ Κένι, Έβεραρντ Μπάρτλετ (Μπέι Χοκς), Κόρεϊ Γουέμπστερ, Λίντσεϊ Τέιτ (Γουέλινγκτον Σέιντς), Τάι Γουέμπστερ (Νεμπράσκα, NCAA), Κερκ Πένι (Τραμπζονσπόρ).

Φόργουορντ: Τόμας Αμπερκρόμπι (Σκάι Σίτι Μπρέικερς), Μπένι Άντονι (Γουέλινγκτον Σέιντς), Άιζακ Φοτού (Χαβάη, NCAA), Κέισι Φρανκ (Γουέικατο Πίστονς).

Σέντερ: Ρόμπερτ Λο (Σεντ Λούις, NCAA), Μίκα Βουκόνα (Νέλτον Τζάιαντς), Τάι Γουάινγιαρντ (Σούπερ Σίτι Ρέιντζερς), Νικ Χόρβατ (Μαναγουάτου Τζετς).Πηγή: sport-fm.gr

Τελικά… Πανιώνιο ο Ιμπαγάσα!!

Σε… σίριαλ της φετινής μεταγραφικής περιόδου μετατράπηκε η μετακίνηση του Αριέλ Ιμπαγάσα, ο οποίος τελικά επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στον Πανιώνιο! Γιατί αποφάσισε Πλατεία ο Αργεντινός.

Τελικά… Πανιώνιο ο Ιμπαγάσα!
Εκ των πρωταγωνιστών της μεταγραφικής περιόδου ήταν ο Αριέλ Ιμπαγάσα.

Ο Αργεντινός χαφ, ο οποίος δεν έμεινε στον Ολυμπιακό, είχε συμφωνήσει με τον Πανιώνιο και είχε ξεκινήσει με τους Νεοσμυρνιώτες, όμως δελεάστηκε από την πρόταση της Βέροιας και, μάλιστα, παρακολούθησε το πρόσφατο φιλικό με τον Πανθρακικό.

Τελικά, όμως, ο 38χρονος παίκτης αποφάσισε για οικογενειακούς λόγους να μη φύγει από την Αθήνα (δεν μπορούσε να συνηθίσει τη ζωή στην επαρχία) και για αυτό τον λόγο αποφάσισε να γίνει κάτοικος Πλατείας.

Μάλιστα, οι διοικούντες τον σύλλογο δεν δείχνουν να έχουν πρόβλημα με το γεγονός ότι ο «κάνιο» έφυγε για να συμφωνήσει με τους Ημαθιώτες, αφού υπολογίζουν πολλά στο πλούσιο ταλέντο του και τις εμπειρίες που μπορεί να προσφέρει στους αρκετούς νεαρούς παίκτες που υπάρχουν στο ρόστερ.Πηγή: sport-fm.gr

Το νέο Κύπελλο αρχίζει…!

Τους αντιπάλους θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στο Κύπελλο μαθαίνουν οι ομάδες της Football League μεταξύ των οποίων είναι ο Άρης (;), η ΑΕΚ, ο Ηρακλής, η Λάρισα κλπ. Πώς καταρτίζονται οι όμιλοι.

Το νέο Κύπελλο αρχίζει…
Σημερινή θεωρείται η σημερινή ημέρα για τις ομάδες που συμμετέχουν στη Football League, αφού στις 12 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη η κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας και θα μάθουν ποιοι θα είναι οι αντίπαλοί τους στον θεσμό. Επίσης, θα ενημερωθούν για τον τρόπο με τον οποίο θα καταρτιστούν οι όμιλοι για την επόμενη χρονιά.

Μάλιστα, είναι αρκετά πιθανό να υπάρξουν μεγάλες «μάχες», αφού στην κληρωτίδα υπάρχουν μεγάλες δυνάμεις του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως ο Αρης (αν και παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υποβιβαστεί στη Γ' Εθνική), η ΑΕΚ, ο Ηρακλής, η Λάρισα κλπ, που υπόσχονται συναρπαστικές αναμετρήσεις.

Η διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια είναι ότι στον πρώτο γύρο της διοργάνωσης συμμετέχουν μόνο οι ομάδες της Β’ Εθνική, και για αυτό τον λόγο θα κληρωθούν 28 ομάδες της κατηγορίας για να ξεχωρίσουν οι 14.

Η κλήρωση θα γίνει ανά όμιλο, δηλαδή θα προκύψουν επτά ζευγάρια ομάδων του Νότου και άλλα τόσα των αντίστοιχων του Βορρά. Βέβαια, πρώτα θα οριστούν οι ομάδες του κάθε ομίλου και στη συνέχεια θα γίνει η κλήρωση.

inner


Στη συνέχεια, οι 14 ομάδες της Football League που θα προκύψουν από το πρώτο γύρο θα κληρωθούν με τις 18 της Σούπερ Λίγκας και θα σχηματιστούν οκτώ όμιλοι των τεσσάρων ομάδων και η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί βάσει γκρουπ δυναμικότητας.

• Στο πρώτο θα ενταχθούν οι οκτώ πρώτοι της περσινής Super League (Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Ατρόμητος, Παναθηναϊκός, Αστέρας Τρίπολης, ΟΦΗ, Εργοτέλης και Λεβαδειακός).
• Στο δεύτερο γκρουπ θα ενταχθούν οι υπόλοιπες οκτώ ομάδες που έμειναν στην περσινή Super League (Παναιτωλικός, Πανθρακικός, ΠΑΣ Γιάννινα, Καλλονή, Πανιώνιος, Πλατανιάς, Βέροια και Ξάνθη).
• Στο τρίτο γκρουπ θα ενταχθούν σίγουρα οι δύο ομάδες που προβιβάστηκαν φέτος στη Super League (Νίκη Βόλου, Κέρκυρα). Από κει και πέρα, θα συμπληρωθεί με όσες ομάδες της Football League καταφέρουν να προκριθούν.

Αν ανάμεσά τους βρίσκονται ο Απόλλων Σμύρνης και ο Αρης, οι οποίοι υποβιβάστηκαν φέτος, θα μπουν στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας, το οποίο θα συμπληρωθεί από τις ομάδες που θα έχουν προκριθεί και είχαν τερματίσει ψηλότερα στην περσινή Football League.

Οι αγώνες στους ομίλους θα είναι μονοί, με γηπεδούχο την ασθενέστερη ομάδα βάσει των γκρουπ δυναμικότητας. Προκρίνονται στην επόμενη φάση οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου.

Στον τρίτο γύρο, από τη φάση των ομίλων, θα προκύψουν 16 ομάδες που θα κληρωθούν μεταξύ τους και θα αναμετρηθούν σε διπλούς αγώνες, οι οποίοι θα συνεχιστούν μέχρι και την ημιτελική φάση του Κυπέλλου.

Όπως έχει ενημερώσει η ΕΠΟ, ο φετινός τελικός θα διεξαχθεί στις 9 Μαΐου 2015 στο Ολυμπιακό Στάδιο, όποιες κι αν είναι οι ομάδες που θα φτάσουν μέχρι το τέλος.Πηγή: sport-fm.gr

Ώρα ευθύνης για όλους!!

Ιδιαίτερα κρίσιμη θεωρείται η σημερινή ημέρα στον Άρη, καθώς ΠΑΕ, ΑΣ και ΚΜΑ αποφασίζουν για το μέλλον της ομάδας. Το πλάνο για Β’ και Γ’ Εθνική. Τις αποφάσεις των φορέων περιμένει ο Καλαϊτζίδης.

Ώρα ευθύνης για όλους!
Στη σημερινή συνάντηση της ΠΑΕ Άρης, του ΑΣ και της «ΚΜΑ» θα αποφασιστεί το μέλλον του συλλόγου, ύστερα από περίπου τέσσερις μήνες αβεβαιότητας.

Η ευρεία σύσκεψη όλων των φορέων είναι προγραμματισμένη μετά το φιλικό με Γιαβόρ (είναι προγραμματισμένο στις 21:00), έχοντας σε πρώτο πλάνο τη συμμετοχή της ομάδας στη Β’ ή τη Γ’ Εθνική. Πρέπει, όμως, να συνεκτιμηθούν όλες οι παράμετροι μιας τέτοιας πολύ σοβαρής απόφασης και αφού μελετηθεί ενδελεχώς η αποκάλυψη που έκανε ο Βαγγέλης Χατζηιωάννου.

Εφόσον, μάλιστα, προκριθεί η λύση της Γ’ Εθνική θα χρειαστεί να βρεθούν οι τρεις άνθρωποι που θα αντικαταστήσουν τη διοίκηση Στεφανίδη και θα οδηγήσουν την εταιρεία στη λύση και την εκκαθάριση και αφετέρου ποιοι θα... τρέξουν το ποδοσφαιρικό τμήμα που θα προκύψει στην τρίτη τη τάξει κατηγορία.

Από την πλευρά του, ο νυν πρόεδρος της ΠΑΕ εξακολουθεί να δουλεύει το πλάνο της Football League (για παράδειγμα σήμερα υπάρχει ραντεβού με τη στοιχηματική εταιρεία betshop), αλλά στη σημερινή συνάντηση με τους φορείς θα χρειαστεί να δώσει πειστικές απαντήσεις και να παρουσιάσει συμφωνίες και εγγυημένα έσοδα που θα πείσουν τους φορείς αλλά και τους οργανωμένους οπαδούς, η εμπιστοσύνη των οποίων έχει κλονιστεί. Όπως γράφει η SportDay, η ΠΑΕ θα εγγυηθεί σίγουρα ένα ποσό 900.000 ευρώ έως τον Νοέμβριο.

Περιμένει και ο Καλαϊτζίδης

«Κατ' αρχάς, είναι κάτι που δεν έχω σκεφτεί. Αν τεθεί, τότε θα το δω. Στο μυαλό μου όμως, δεν έχω τη Γ' Εθνική», είναι το μήνυμα του Δημήτρη Καλαϊτζίδη σε όποιον τον ρωτάει για το μέλλον του στην ομάδα, εφόσον ο Άρης συμμετάσχει τελικά στη Γ’ Εθνική και όχι στη Football League.

Πάντως, ο εκνευρισμός του έμπειρου τεχνικού είναι μεγάλος και δεν τον κρύβει, ζητώντας αυτή την εβδομάδα να δει πληρωμές σε παίκτες και προσωπικό. Συν τοις άλλοις, βγάζει και μια αγωνιώδη κραυγή για το ελλιπέστατο ρόστερ δυο περίπου εβδομάδες πριν από την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου.Πηγή: sport-fm.gr

Το «ορεκτικό» και το δείπνο της ΑΕΚ!!

Η χθεσινή ΑΕΚ άνοιξε την όρεξη των φίλων της παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο στο πρώτο μέρος. Τα στοιχεία που ξεχωρίζουν στο παιχνίδι της. Μεταγραφικό «δείπνο» παρουσία Μελισσανίδη στο Πήλιο.

Το «ορεκτικό» και το δείπνο της ΑΕΚ
Χορταστική για ένα ημίχρονο και κάτι, όσο δηλαδή αγωνίστηκε με τους παίκτες που πάνω-κάτω λογίζονται σαν βασικοί, ήταν η ΑΕΚ στο χθεσινό φιλικό του Πανθεσσαλικού απέναντι στη Νίκη Βόλου, της οποίας επικράτησε με 2-1.

Το αποτέλεσμα, που μοιάζει «φτωχό» βάσει της εικόνας της ομάδας του Τραϊανού Δέλλα, είναι το τελευταίο που μετρά, καθώς εκείνο που έφερε χαμόγελα στους φίλους της ομάδας ήταν το καλό ποδόσφαιρο που είδαν την «Ένωση» να παίζει απέναντι σε αντίπαλο επιπέδου για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό.

Ασφυκτική πίεση ψηλά, που οδηγεί τον αντίπαλο σε λάθη και εκείνη σε γρήγορες αντεπιθέσεις, εξαιρετική κυκλοφορία με πολλές και γρήγορες πάσες, παίκτες που δεν «κουβαλούν» πολύ την μπάλα, αλλά τη δίνουν γρήγορα και κινούνται στο χώρο, δημιουργία από τον άξονα αλλά και από τα πλάγια, καλές συνεργασίες των εξτρέμ με τους μπακ που ανεβαίνουν συχνά προς την αντίπαλη περιοχή, επικίνδυνες κάθετες μπαλιές, αλλά και σιγουριά στα μετόπισθεν με αλληλοκαλύψεις ήταν μερικά από τα στοιχεία που έβγαλαν οι «κιτρινόμαυροι» απέναντι σε αντίπαλο που αυτή την εβδομάδα αρχίζει τις υποχρεώσεις του στη Σούπερ Λίγκα, την ώρα που εκείνη δεν έχει τελειώσει καν το βασικό στάδιο προετοιμασίας.

Αυτά σε ομαδικό επίπεδο, γιατί και σε ατομικό υπήρχαν παίκτες που ξεχώρισαν. Πρώτος ο Μάνταλος, που μοίραζε ιδανικά το παιχνίδι έχοντας στηρίγματα πίσω του τους Κορδέρο και Ανάκογλου. Ο Αραβίδης αν και από τραυματισμό ήταν διαρκής πηγή κινδύνων, οι ακραίοι Μπαρμπόσα και Πλατέλλας πρόσφεραν το… απρόβλεπτο και λειτούργησαν άριστα μαζί με Πεταυράκη και Μπακάκη, ενώ Κολοβέτσιος και Λαμπρόπουλος ενέπνεαν σιγουριά στα μετόπισθεν και ο Ανέστης στη μία περίπτωση που χρειάστηκε να επέμβει το έκανε αποτελεσματικά.

Η «Ένωση» θα αντιμετωπίσει την Τετάρτη τον Ρήγα Φεραίο, ενώ το Σάββατο δίνει το σπουδαιότερο φιλικό της, με αντίπαλο τη Ρόμα στο ΟΑΚΑ.

Τα είπαν στα Χάνια

Αργά το βράδυ της Κυριακής, ο Δημήτρης Μελισσανίδης είχε δείπνο στα Χάνια Πηλίου μαζί με τους Ντούσαν Μπάγεβιτς, Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς και Τραϊανό Δέλλα. Αν και δεν έχει ακόμη διαρρεύσει κάτι από το ραντεβού των τεσσάρων ανδρών, η ΑΕΚ φαίνεται πως θα προχωρήσει σε τουλάχιστον μία μεταγραφή, μπορεί και δύο, με τις θέσεις του μεσοαμυντικού και του σέντερ φορ να είναι οι… υποψήφιες προς ενίσχυση.Πηγή: sport-fm.gr

Ο Μίτσελ ξέρει...!!

Σίγουρος για την επιλογή Μπενίτες, αλλά και τον Ολυμπιακό που δημιουργεί δήλωσε ο Μίτσελ. Γιατί δεν ήθελε Ετό και Ρομπίνιο, τι έγινε με Μήτρογλου, το «καμπανάκι» σε Μανωλά και η χάρη από Μαρινάκη.

Ο Μίτσελ ξέρει...
Αρκετά και ενδιαφέροντα πράγματα είχε να πει ο Μίτσελ στους εκπροσώπους του Τύπου που ταξίδεψαν με τον Ολυμπιακό στην Κωνσταντινούπολη για το φιλικό με την Φενέρμπαχτσέ.

Στο επίκεντρο βρέθηκε η επικείμενη απόκτηση του Χόρχε Μπενίτες, με τον Ισπανό προπονητή να μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον Παραγουανό επιθετικό που ο ίδιος εισηγήθηκε την απόκτησή του. «Ξέρω ότι σας αρέσουν τα μεγάλα ονόματα και τα μεγάλα αστέρια. Αλλά για όλα αυτά τα ονόματα που γράφονται, έρχονται μάλλον με διαφορετική συμπεριφορά και νοοτροπία από αυτή που θέλουμε εμείς», τόνισε.

Στη συνέχεια, ο 51χρονος προπονητής εξήγησε τη φιλοσοφία του όσον αφορά την ενίσχυση της ομάδας και για τα… μεγάλα ονόματα που ακούστηκαν όλο αυτό το διάστημα: «Ένα πράγμα που μου αρέσει στον Ολυμπιακό είναι το κλίμα στην ομάδα. Στ' αποδυτήρια. Και πως θέλουν όλοι να κάνουν μεγαλύτερο τον Ολυμπιακό».

Για το θέμα με τον Πουλίδο υπογράμμισε: «Είναι σε μια ιδιαίτερη κατάσταση. Πρέπει να τα βρει πρώτα με την ομάδα του». Μάλιστα, αναφέρθηκε και στην υπόθεση του Άμραμπατ, λέγοντας: «Δεν μπορεί ένας ποδοσφαιριστής να περιμένει δύο μήνες και να μας λέει έρχομαι, δεν έρχομαι».

Επίσης, είπε δύο λόγια για τον Φινμπόγκασον και την προσπάθεια που έκανε ο Μήτρογλου, ενώ ζήτησε μια χάρη από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, που το ρεπορτάζ αναφέρει πως είναι να κάνει ό,τι μπορεί για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Άλαν Πουλίδο.

Παράλληλα, ο Μίτσελ ανέλυσε και τη φιλοσοφία των Πειραιωτών στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στο Champions League: «Πια δεν είμαστε καλεσμένοι στο πάρτι. Πρέπει να τους καλέσουμε κι εμείς στο πάρτι. Και αυτό το πιστεύουν και οι ποδοσφαιριστές».

Δεν θα μπορούσε, όμως, να μην αναφερθεί και στην «αποκάλυψη» της φετινής προετοιμασίας τον Δημήτρη Διαμαντάκο για τον οποίο είπε: «λέμε πολλά αλλά δεν δίνει κανείς σημασία στην δουλειά του … Γιατί να είναι ρίσκο; Μπορεί να μην είναι μόνος του στην ενδεκάδα ο Διαμαντάκος».

Τέλος, μίλησε και για τον Κώστα Μανωλά, τονίζοντας: «Και κατά την γνώμη μου και με όλη μου την αγάπη, έχει χάσει την συγκέντρωσή του με όλα αυτά τα θέματα. Θα πρέπει να συγκεντρωθεί περισσότερο. Γιατί αν τελικά μείνει και η προετοιμασία του είναι μέτρια, με τραυματισμούς και κούραση τότε θα χάσει κι άλλο την συγκέντρωσή του».

Αναλυτικά όσα τόνισε ο Μίτσελ στους εκπροσώπους του Τύπου

Πείτε μας για τον Μπενίτες;

«Μέσα στο καλοκαίρι εγώ, ο Αλκόρτα, ο Νικοπολίδης, ο Ισά και ο Χουάνχο είδαμε πάρα πολλούς παίκτες. Κυρίως επιθετικούς και στόπερ. Μερικές φορές οι παίκτες που επιλέγουμε, δεν είναι στα χέρια μας για να τους πάρουμε, επειδή υπάρχουν άλλες ομάδες σε άλλα πρωταθλήματα κι έτσι χάσαμε αρκετούς παίκτες. Μόνο με έναν παίκτη μπήκαμε σε συζητήσεις. Με τον Φινμπόγκασον. Όλα τ' άλλα ήταν απλά επιλογές. Αλλά τίποτα προχωρημένο. Το μόνο πραγματικό όνομα ήταν αυτό του Μπενίτες.

Όπου υπήρχαν τρεις ομάδες που τον παρακολουθούσαν. Στην Γκλάντμπαχ είπε όχι. Στο τέλος ο παίκτης επέλεξε να έρθει σε εμάς. Είναι η δική μας επιλογή για την απόφαση του στράικερ. Και απόφαση και της ομάδας. Και είναι η κατάλληλη μεταγραφή. Γιατί και ο παίκτης αποφάσισε να έρθει σε εμάς αλλά και είναι στα οικονομικά μας δεδομένα. Τον έχω δει σε 12 αγώνες. Η γνώμη μου για τον παίκτη είναι θετική. Και του Ράφα ήταν θετική. Και του Νικοπολίδη ήταν θετική. Είναι ένας παίκτης που έχει όλα τα στοιχεία που ψάχνουμε. Είναι σκόρερ. Έχει βάλει 22 γκολ σε 27 αγώνες στο πρωτάθλημα. Είναι νέος. Είναι παλικάρι. Είναι δυνατός. Έχει δυνατό χαρακτήρα. Και θέλει να έρθει στην Ευρώπη να πετύχει.

Και αυτό είναι πολύ θετικό για εμάς. Ξέρω ότι σας αρέσουν τα μεγάλα ονόματα και τα μεγάλα αστέρια. Αλλά για όλα αυτά τα ονόματα που γράφονται, έρχονται μάλλον με διαφορετική συμπεριφορά και νοοτροπία από αυτή που θέλουμε εμείς. Γι' αυτό είπαμε με σεβασμό πως θέλουμε μια ελληνική ομάδα, έναν Ελληνικό Ολυμπιακό αλλά θέλουμε να είμαστε και πιο κοντά και στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Γι' αυτό κοιτάξτε τα ονόματα που ήρθαν, τις μεταγραφές που κάναμε. Είναι νέοι ποδοσφαιριστές που θέλουν να προχωρήσουν. Όπως θέλει να προχωρήσει και ο Ολυμπιακός. Κι αυτή είναι η ιδέα. Πιστεύω πως ο Μπενίτες θα σας αρέσει».

Έχετε μιλήσει με τον παίκτη;

«Όχι, όχι. Δεν μιλάω ποτέ με ποδοσφαιριστές. Λέω την γνώμη μου και η ομάδα παίρνει αποφάσεις. Και δεν ζητάω ποτέ τίποτα. Μόνο ζήτησα για πρώτη φορά κάτι όταν μίλησα με τον πρόεδρο και ο πρόεδρος μου υποσχέθηκε ότι θα το κάνει. Δεν μπορώ να πω περισσότερα.

Είναι και κάτι που ζήτησα από τον πρόεδρο. Είμαι 20 μήνες στην ομάδα και δεν του έχω ζητήσει τίποτα. Αλλά και ο πρόεδρος με ρωτάει κάθε μέρα αν θέλω κάτι. Ο πρόεδρος σέβεται την γνώμη του προπονητή και αυτό με κάνει να νιώθω ευχάριστα. Και γι' αυτό χθες είχα το θάρρος να του ζητήσω και κάτι. Και πιστεύω πως θα το κάνει».

Θα είναι ο Μπενίτες η τελευταία κίνηση ενίσχυσης φέτος το καλοκαίρι;

«Ναι. Βέβαια ποτέ δεν ξέρουμε τι μπορεί να γίνει σε αυτήν την αγορά. Πέρσι χάσαμε τον Φετφατζίδη και τον Φέισα λίγο πριν το φινάλε της περιόδου του καλοκαιριού. Το ίδιο μπορεί να γίνει και φέτος. Περιμένουμε ακόμα το τι θα γίνει με τον Μανωλά. Και κατά την γνώμη μου και με όλη μου την αγάπη, έχει χάσει την συγκέντρωσή του με όλα αυτά τα θέματα. Μιλάνε πολύ για προτάσεις, για ευκαιρίες να φύγει από την ομάδα. Αυτό δεν βοηθάει ούτε τον ίδιο, ούτε τον σύλλογο, ούτε τον προπονητή. Και επιμένω και θέλω να το γράψετε καλά αυτό. Με όλη την αγάπη που έχω για τον παίκτη, θα πρέπει να συγκεντρωθεί περισσότερο. Γιατί αν τελικά μείνει και η προετοιμασία του είναι μέτρια, με τραυματισμούς και κούραση τότε θα χάσει κι άλλο την συγκέντρωσή του. Αλλά με όλη την αγάπη μου, του εύχομαι τα καλύτερα. Εδώ, εκεί, οπουδήποτε, αλλά γι' αυτό θέλει συγκέντρωση...».

Υπήρξαν επαφές και συζητήσεις με τον Ρομπίνιο;

«Τίποτα (στα ελληνικά)!!! Οι Ρομπίνιο, οι Ετό είναι εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές. Υπέροχοι ποδοσφαιριστές. Σε αυτόν τον σύλλογο όμως όσο θα είμαι εγώ προπονητής θα έχουμε διαφορετική λογική. Ένα πράγμα που μου αρέσει στον Ολυμπιακό είναι το κλίμα στην ομάδα. Στ' αποδυτήρια. Και πως θέλουν όλοι να κάνουν μεγαλύτερο τον Ολυμπιακό. Όταν έχεις έναν τέτοιο αστέρα στ' αποδυτήρια αλλάζουν δύο πράγματα. Θα έχει έναν διαφορετικό μισθό από τους υπόλοιπους.

Ένας σούπερ σταρ δεν ξέρουμε αν θέλουμε να συνεχίσει αυτήν την δουλειά που θέλουμε εμείς. Κι αν τον χάσουμε σε έναν αγώνα και τραυματιστεί δεν μπορούμε εμείς να τον περιμένουμε. Εμείς παίζουμε ομαδικά. Επιμένω, το κλίμα στην ομάδα και στ' αποδυτήρια είναι πάρα πολύ καλό. Όχι στη δουλειά που κάνουμε μόνο, αλλά και στις προσωπικές σχέσεις. Τελείως διαφορετικό κλίμα από αυτό που βρήκα όταν ήρθα. Δεν είναι ότι έκανε κάτι το τεχνικό μας επιτελείο. Είναι ότι οι παίκτες συμμετέχουν σ' αυτό το καλό κλίμα».

Δηλαδή πέρσι δεν ανήκε σε αυτή την κατηγορία ο Σαβιόλα; Φέτος θα είναι καλύτερος;

«Όχι. Είναι νέος ακόμα κι είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα για τα αποδυτήρια. Κι αυτός που το συνέχισε φέτος είναι ο Αμπιντάλ. Μην κοιτάτε την ηλικία τους, κοιτάτε την φιλοσοφία που έχουν. Είναι παίκτες που θαυμάζουν οι συμπαίκτες του. Δεν θαυμάζουν τον παίκτη, αλλά τον άντρα που έχουν δίπλα τους. Κι αυτό δεν θέλουμε να το χαλάσουμε φέτος στον Ολυμπιακό.

Αυτή είναι η σκέψη μας. Αλλιώς δεν θα ήταν εδώ. Έχουμε ένα ολοκληρωμένο ρόστερ με 24 παίκτες και τον Ολαϊτάν. Και έχουν μείνει 2 εβδομάδες για παίκτες που μπορεί να φύγουν ή μπορεί να έρθουν».

Είπατε για 24 παίκτες; Ποιους έχετε αποκλείσει;

«Ίσως και λιγότεροι. Πάντα έλεγα για 22-23 παίκτες. Δεν έχω τόσους πολλούς μαζί μας. Τώρα έχω 26 στην ομάδα. Αυτοί που είναι εδώ και οι Μανιάτης, Αυλωνίτης, Κολοβός, Τσόρι, Σιόβας, Μανωλάς...».

Από αυτούς, όσοι δεν ήρθαν εδώ λόγω τραυματισμών είναι εκτός πλάνων;

«Όχι, όχι. Το πρωτάθλημα ξεκινάει σε μια εβδομάδα και υπάρχουν παίκτες που δεν έχουν παίξει 60-70 λεπτά... Δεν θέλουμε να ρισκάρουμε για τραυματισμούς. Και θέλουμε να δούμε και τον Αφελάι και τον Φορτούνη».

Σχετικά με τον Πουλίδο, τι έχετε να μας πείτε;

«Είναι σε μια ιδιαίτερη κατάσταση. Πρέπει να τα βρει πρώτα με την ομάδα του και μετά να βγει στην αγορά για οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Εμείς παρακολουθήσαμε το θέμα μέχρι ενός σημείου και περιμένουμε όπως και οι άλλες ομάδες. Ο Ολυμπιακός έδειξε ενδιαφέρον από την αρχή του παίκτη και περιμένουμε. Αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω!

Όπως το θέμα του Μπενίτες που υπήρχαν ομάδες από την Γερμανία και την Ισπανία αλλά ο παίκτης επέλεξε να έρθει σε εμάς. Άμα τελικά ο Πουλίδο μπορεί να βρει μια λύση με την ομάδα του, μετά θα επιλέξει που θα πάει. Δεν ξέρω που... Έχω κάτι στο νου μου όμως... Είναι μια πολύ ειδική περίπτωση πάντως. Ο ίδιος λέει ότι δεν υπέγραψε, η ομάδα του λέει ότι υπέγραψε. Κάποιος πρέπει να βρει μια λύση για το θέμα».

Θα είναι φέτος διαφορετικός ο Ολυμπιακός; Τι καινούργιο θα δούμε;

«Έχουμε περισσότερες επιλογές να παίξουμε διαφορετικά συστήματα φέτος. Το ρόστερ που έχουμε φέτος μας δίνει άλλες επιλογές. Να παίζουμε με διαφορετικό τρόπο. Ανεξάρτητα από τις θέσεις και το αρχικό σχέδιο, εμείς δείχνουμε ότι έχουμε ένα δικό μας στιλ. Στην επίθεση και στην άμυνα. Κι αυτό το ζούμε και στην προπόνηση. Το πως ετοιμαζόμαστε για το κάθε παιχνίδι και την κάθε διοργάνωση. Το βλέπαμε και στην προετοιμασία. Που ανεξάρτητα από τα αποτέλεσματα η αίσθηση ήταν πολύ καλή. Δεν έχει σημασία το ποιος είναι ο αντίπαλος απέναντι μας.

Εμείς προσπαθούμε να παίζουμε με τον δικό μας τρόπο. Κι ευτυχώς τα καταφέρνουμε. Και κάτι που μου αρέσει είναι πως το κάνουμε κι υπάρχει συνέχεια. Εάν δούμε τα τελευταία τέσσερα φιλικά που ήταν υψηλού επίπεδου, εμείς παίξαμε το ίδιο με την Μίλαν, την Λίβερπουλ την Σίτι, την Μπιλμπάο. Δεν μιλάμε για το αποτέλεσμα αλλά για την αίσθηση μέσα στο παιχνίδι.

Σα να μην ξεκινήσαμε από την αρχή. Σαν να υπήρχε μια συνέχεια. Και αυτό είναι πολύ καλό για τον προπονητή. Είδαμε και διαφορετικά συστήματα στα παιχνίδια που παίξαμε. Αυτή είναι η αίσθησή μου. Σηκώνομαι λιγότερο από τον πάγκο».

Έχει ξεφύγει ο Ολυμπιακός από τις άλλες ελληνικές ομάδες;

«Δεν θα το έλεγα ποτέ αυτό. Γιατί θα ήταν έλλειψη σεβασμού στο πρωτάθλημα που έχει καλές ομάδες. Είναι κάτι που πάντα λέω όταν με ρωτάνε και μου λένε ότι το "ελληνικό πρωτάθλημα είναι εύκολο να το πάρεις". Πιστεύω στο πρωτάθλημα μας υπάρχουν πέντε καλές ομάδες.

Δεν λέει κανείς πως η Μπουντεσλίγκα είναι εύκολη επειδή η Μπάγερν το πήρε 25 βαθμούς διαφορά από την Ντόρτμουντ. ΠΑΟΚ, Ατρόμητος, Αστέρας Τρίπολης και Παναθηναϊκός είναι καλές ομάδες. Εμείς δεν παλεύουμε να έχουμε μια μεγαλύτερη διαφορά από τις ελληνικές ομάδες, αλλά για να έχουμε μια μικρότερη διαφορά από τις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες. Και πιστεύω πως έχουμε κάνει ένα μεγάλο βήμα. Τώρα περιμένουμε την κλήρωση στις 28 του μηνός. Με μεγάλες ελπίδες. Θέλουμε να υπάρχει ανταγωνισμός στον όμιλο και να έχουμε ελπίδες.

Μετά δεν ξέρει κανείς ποτέ τι θα γίνει. Πιστεύω όμως ότι έχουμε μια πολύ καλή ομάδα. Με δύο παίκτες σε κάθε θέση, οι μισοί μπορούν να παίξουν σε διαφορετικές θέσεις και σε διαφορετικά συστήματα. Και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές έχουν καταλάβει ότι υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός και θα πάρουν ευκαιρίες.

Η ομάδα άλλαξε. Δεν λέω ότι άλλαξε για καλό. Αλλά άλλαξε. Κι όλα αυτά που λέγαμε από την αρχή ότι πρέπει να υπάρχει ανταγωνισμός το έχουμε καταφέρει και είμαστε ολοένα πιο κοντά στις ευρωπαϊκές ομάδες. Γιατί το πιστεύουν και οι παίκτες. Πλέον δεν είμαστε μια ομάδα που απλά παίζει στην Ευρώπη. Έχουμε στόχους πια στην Ευρώπη.

Και αυτοί οι στόχοι έχουν μια βάση. Μια σταθερή βάση. Όταν χάσαμε στο “Ολντ Τράφορντ” και ο κόσμος έδειχνε ικανοποιημένος ένιωσα άσχημα. Δεν μπορεί να είναι ικανοποιητικό για εμάς να δείχνουμε μια καλή εικόνα. Πλέον πρέπει να δείχνουμε μια καλή εικόνα άλλα και να νικάμε.

Πια δεν είμαστε καλεσμένοι στο πάρτι. Πρέπει να τους καλέσουμε κι εμείς στο πάρτι. Και αυτό το πιστεύουν και οι ποδοσφαιριστές».

Υπάρχει θέμα Αμραμπάτ μετά και την απόκτηση του Αφελάι;

«Δεν το πιστεύω. Είχε την ευκαιρία να έρθει σε εμάς και την έχασε. Κι αυτό αλλάζει στον Ολυμπιακό. Δεν μπορεί ένας ποδοσφαιριστής να περιμένει δύο μήνες και να μας λέει έρχομαι, δεν έρχομαι. Αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα σε έναν παίκτη και τον Μπενίτες. Ο Μπενίτες είπε έρχομαι και θα έρθει. Γύρισε από την Γερμανία και μόλις έφτασε στην Παραγουάη ήθελε να έρθει σε εμάς.

Δεν μπορεί να περιμένει ο Ολυμπιακός έναν παίκτη που μας ζητάει να περιμένουμε, όταν είναι σύμφωνες και οι δύο ομάδες. Πιστεύω ότι αξίζουμε έναν μεγαλύτερο σεβασμό. Συνέβη και με αυτόν τον παίκτη αλλά και με άλλους. Σέβομαι την απόφασή του, αλλά οι πόρτες του Ολυμπιακού εάν συμφωνεί και ο σύλλογος, είναι κλειστές γι' αυτούς του παίκτες. Γιατί ο Ολυμπιακός αξίζει μεγαλύτερο σεβασμό! Μπορεί να πει ένας παίκτης ναι, όχι αλλά όχι να τ' αλλάζει κάθε μέρα».

Για τον Μήτρογλου;

«Ο Μήτρογλου έκανε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια να έρθει σε εμάς. Ανταλλάσσαμε μηνύματα μέχρι προχθές. Έκανε μεγάλη προσπάθεια αλλά ανήκει σε μια ομάδα που δεν ήθελε να τον αφήσει να έρθει σε εμάς. Είναι πολύ αγαπημένος παίκτης για εμάς. Η συμπεριφορά του μαζί μας ήταν πάντα πολύ καλή και η σχέση του επίσης. Εγώ τον ήθελα πάρα πολύ».

Σχετικά για τις προσδοκίες που υπήρχαν σχετικά με την απόκτηση ενός σέντερ φορ-όνομα;

«Η υποχρέωση των δημοσιογράφων είναι να ξέρουν ποιος είναι ο παίκτης. Δηλαδή να ξέρουν εάν ο Μπενίτες είναι καλός ή όχι; Εμείς πρέπει να δούμε την τιμή του παίκτη και το τι μπορεί να προσφέρει. Και γι' αυτό μένουν στο δρόμο οι συζητήσεις. Όπως στο θέμα του Ζόνας. Ξέρω ότι σας αρέσουν πολύ τα ονόματα, αλλά δεν γίνεται να βάλουμε τον Μικ Τζάγκερ να παίξει σέντερ φορ. Γίνεται; Όχι».

Ναι, όμως άλλο η Λατινική Αμερική κι άλλο η Ευρώπη για έναν τέτοιο παίκτη;

«Αυτό είναι αλήθεια. Βλέπεις έναν παίκτη να παίζει καλά σ' ένα πρωτάθλημα αλλά δεν παίζει σε άλλο. Όπως ο Κάμπελ. Στην Ισπανία δεν ήταν πολύ καλός στο πρωτάθλημα. Εμείς δεν είχαμε κάτι θετικό όταν τον πήραμε. Είχαμε μια ιδέα για το πως θ' αντιδράσει στον Ολυμπιακό και τώρα έχει μια θέση στην Άρσεναλ.

Ως προπονητής μπορεί να κάνω λάθη, αλλά εσείς πιστεύατε ότι ο Σάμαρης θα μπορούσε να σηκώσει τον Ολυμπιακό και την Εθνική; Αν τον έλεγα πριν θα λέγατε πως είμαι τρελός! Ο Ρομπέρτο, ο Μασουάκου και ο Ομάρ είναι παίκτες που έχουν το όνομα να παίξουν στον Ολυμπιακό; Ναι ή όχι; Σας αρέσουν; Στην αγορά δεν ξέρεις αν είναι καλοί ή όχι. Αλλά αυτή είναι η δουλειά μου.

Και όταν έρθουν να βελτιώνονται. Πάντα υπάρχουν λίστες. Όπως γυναίκες με το καλύτερο στιλ στον κόσμο. Και δεν είναι ποτέ οι γυναίκες μας. Είναι στατιστικές, είναι λίστες και όταν γίνεται μια λίστα, να ψηφίσει ο κόσμος. Τρία ονόματα πχ. Μήτρογλου, Ζόνας, Μπενζεμά.

Όλοι επιλέγουν τον Μπενζεμά. Το ίδιο και ο Αντσελότι ε; Θα το ξαναπώ. Να μας έχετε εμπιστοσύνη. Προφανώς ξέρουμε ότι είναι διαφορετική η Παραγουάη από την Γερμανία. Άλλοι πήγαν και ήταν καλοί, άλλοι όχι. Ο ποδοσφαιριστής έχει τα στοιχεία που θέλουμε. Αλλά μην γράψετε τον Νοέμβρη πως ο προπονητής είχε δίκιο το καλοκαίρι».

Είναι έτοιμος ο Μπενίτες;

«Ο παίκτης ήταν σε δράση στο πρωτάθλημά του. Πιστεύω θα είναι γρήγορα μαζί μας, αλλά θα έχει κούραση μετά από τόσα ταξίδια. Αλλά και ο Αφελάι έκανε προετοιμασία με την Μπαρτσελόνα. Μπορεί να είναι έτοιμος για την πρεμιέρα. Σίγουρα δεν θα παίξει αλλά θα το δούμε σύντομα.

Επίσης λέμε πολλά αλλά δεν δίνει κανείς σημασία στην δουλειά του Διαμαντάκου. Κι αυτό είναι πολύ ελληνικό στοιχείο, με όλο το σεβασμό. Πόσα γκολ έχει βάλει; Τρία από τα πέντε της Αμερικής. Ένας ποδοσφαιριστής με παρελθόν. Πρώτος Έλληνας σκόρερ μέχρι τα 19 του. Παγκόσμιο Κύπελλο, Ευρωπαϊκό κύπελλο με τις μικρές εθνικές ομάδα της Ελλάδας».

Είναι ρίσκο η χρησιμοποίηση του Διαμαντάκου, αφήνοντας κάποιον άλλον στον πάγκο;

«Γιατί να είναι ρίσκο; Μπορεί να μην είναι μόνος του στην ενδεκάδα ο Διαμαντάκος. Γι' αυτό αλλάζουμε συστήματα. Με την Σίτι πως παίξαμε; Τσόρι, Σαβιόλα, Διαμαντάκος κι άλλους τρεις από πίσω τους; Γιατί όχι Διαμαντάκος, Μπενίτες, Τσόρι; Το ίδιο μπορεί να παίξει κι ο Αφελάι».

Σκέφτεστε σε βάθος χρόνου το σχέδιο σας;

«Με ρωτάνε πότε θα γυρίσω στην Ισπανία. Αλλά δε το σκέφτομαι. Κάθε μέρα στον Ολυμπιακό προσπαθώ να κάνω μια διαφορετική ομάδα και δεν σκέφτομαι ποτέ την επιστροφή μου. Θέλω να κάνω καθημερινά την ομάδα ακόμα καλύτερη. Και όταν παίρνουμε νεαρούς παίκτες, θέλουμε να δούμε την πρόοδο. Δεν ξέρω πόσο θ' αντέξει η διοίκηση...».

Κλείνει κι ο επιθετικός!!!

Το αργότερο μέχρι αύριο ολοκληρώνει ο Παναθηναϊκός την απόκτηση νεαρού φορ. Φήμες ότι ανήκει σε ομάδα της Ιταλίας. Έρχεται ο Αλφάρο. Οι σκέψεις Αναστασίου εν όψει Μίντιλαντ.

Κλείνει κι ο επιθετικός
Μέχρι την Τρίτη ο Παναθηναϊκός ολοκληρώνει-όπως όλα δείχνουν-την απόκτηση ενός επιθετικού. Στοιχεία για την… ταυτότητά του δεν έχουν διαρρεύσει, παρά μόνο πως πρόκειται για νεαρό κι εξελίξιμο παίκτη, που θα έρθει δανεικός με οψιόν αγοράς, ενώ φήμες αναφέρουν πως ανήκει σε ιταλικό σύλλογο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Νίκος Νταμπίζας έχει συμφωνήσει σε όλα με την ομάδα του εκλεκτού για το συμβόλαιο και τη ρήτρα για την απόκτησή του, ενώ περιμένει το τελικό «ναι» του ποδοσφαιριστή. Αυτό πάντως δεν θα αργήσει, καθώς του έχει αναλυθεί το πλάνο της ομάδας και έχει μείνει ικανοποιημένος.

Στο μεταξύ, σήμερα το βράδυ ή το αργότερο αύριο αναμένεται στην Αθήνα ο Αλεχάνδρο Αλφάρο. Το ΔΣ της Μαγιόρκα συνεδριάζει σήμερα για να εγκρίνει τη μετακίνηση του 28χρονου εξτρέμ, διαδικασία που θεωρείται τυπική.

Δύο έτοιμοι, ένας βασικός

Στη διάθεση του Γιάννη Αναστασίου για το πρώτο παιχνίδι των play offs του Europa League απέναντι στη Μίντιλαντ την Πέμπτη στη Λεωφόρο τέθηκαν οι Ζέκα και Πέτριτς, που ξεπέρασαν τα προβλήματά τους πλήρως και χθες προπονήθηκαν κανονικά. Πάντως μόνο πρώτος θα είναι σίγουρα στο βασικό σχήμα, αφού αντί του δευτέρου λογικά θα προτιμηθεί ο Καρέλης που έχει περισσότερα τρεξίματα.

Δίλημμα μεταξύ Πράνιτς και Λαγού υπάρχει για την τρίτη θέση στο κέντρο, ενώ οι άλλες θέσεις μοιάζουν καπαρωμένες από Κοτσόλη, Νάνο, Τριανταφυλλόπουλο, Κουτρουμπή, Σίλντενφελντ, Μέντες, Ζέκα, Ατζαγκούν, Καρέλη και Μπεργκ. Ο Κλωναρίδης έχει ανεβάσει ρυθμούς, αλλά το πολύ-πολύ να είναι στην αποστολή και τον πάγκο.Πηγή: sport-fm.gr

Προχωράει για Σάμαρη η Μπενφίκα!!

Έτοιμη να καταθέσει επίσημη πρόταση για την απόκτηση του Ανδρέα Σάμαρη είναι η Μπενφίκα, σύμφωνα με την SportDay. Η προσφορά που ακούγεται ότι ετοιμάζουν οι Πορτογάλοι δεν ικανοποιεί τον Ολυμπιακό.

Προχωράει για Σάμαρη η Μπενφίκα
Στη λίστα με τους παίκτες που ενδέχεται να αποχωρήσουν από τον Ολυμπιακού τις επόμενες μέρες, λίγο πριν από τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου, μπήκε από χθες το όνομα του Ανδρέα Σάμαρη.

Πορτογαλικά δημοσιεύματα αποκάλυψαν το ενδιαφέρον της Μπενφίκα για τον διεθνή χαφ, ο οποίος ξεχώρισε την περσινή σεζόν με τις εμφανίσεις του στον Ολυμπιακό και την Εθνική Ελλάδας.

Σύμφωνα με όσα γράφει σήμερα η SportDay, οι «αετοί» είχαν ξεχωρίσει τον 25χρονο άσο από τα μεταξύ τους παιχνίδια με τους Πειραιώτες στους ομίλους του Champions League.

Μάλιστα, η περίπτωσή του είχε εξεταστεί «ζεστά» τον Γενάρη, αλλά αποφασίστηκε να μην γίνει κίνηση για κανέναν ποδοσφαιριστή και η Μπενφίκα να πάει ως έχει μέχρι το τέλος της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου.

Πολύ καλή άποψη για τον παίκτη είχε σχηματίσει ο τεχνικός διευθυντής του συλλόγου, Ρουί Κόστα, και τον παίκτη φέρεται να έχει τσεκάρει και ο αρχισκάουτερ της ομάδας, Μιγκέλ Κουαρέσμα.

Το «δεξί χέρι» του Ζόρζε Ζέσους, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είχε επαφή και με τον Φερνάντο Σάντος μετά το τέλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Βραζιλία και ο μέχρι πρότινος προπονητής της «γαλανόλευκης» έδωσε την έγκρισή του για την απόκτηση του Σάμαρη.

Πάμε τώρα στο… ψητό! Όπως γράφει η SportDay, οι Πορτογάλοι αναμένεται να κάνουν μέσα στην εβδομάδα την πρώτη τους επίσημη κίνηση (σ.σ.: αν δεν έχει γίνει ήδη), καταθέτοντας πρόταση 5 εκατ. ευρώ και ένα 15% ποσοστό σε περίπτωση μεταπώλησης.

Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν θα καλύπτει τις απαιτήσεις του Ολυμπιακού για την παραχώρηση του διεθνούς μέσου, αλλά η Μπενφίκα αναμένεται να επιστρέψει δριμύτερη και θα προσπαθήσει να κάνει δικό της τον παίκτη.Πηγή: sport-fm.gr

Το… ψάχνει για Μπεν Χατίρα!!

Την περίπτωση του Άνις Μπεν Χατίρα φέρεται να εξετάζει ο ΠΑΟΚ. Πλησιάζει στην Τούμπα ο Σηφάκης, καθώς ο Ιτάνζ διαβεβαίωσε τη διοίκηση ότι οδεύει προς Τουρκία. Πέφτουν οι υπογραφές με Αθανασιάδη.

Το… ψάχνει για Μπεν Χατίρα
«Θα περιμένουμε μέχρι το τέλος και θα πάρουμε καλούς παίκτες στην τιμή που επιθυμούμε», είναι η άποψη που επικρατεί αυτή τη στιγμή στον ΠΑΟΚ για την ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ. Ο Άγγελος Αναστασιάδης επιθυμεί να δυναμώσει περισσότερο την ομάδα εν όψει της νέας σεζόν και ίσως χρειαστεί να περιμένει μέχρι το… 90.

Μία από τις προτεραιότητες του «Δικεφάλου του Βορρά» είναι η απόκτηση ενός ακραίου φορ. Μετά την αρνητική τροπή που πήρε η υπόθεση του Τζαμέλ Αμπντούν οι Θεσσαλονικείς εξετάζουν διάφορες περιπτώσεις παικτών και στο προσκήνιο έρχεται εκείνη του Άνις Μπεν Χατίρα.

Πριν από μερικές μέρες στη Γερμανία είχε γραφτεί ότι ο Γερμανοτυνήσιος εξτρέμ ψάχνει ομάδα, αφού η Χέρτα πήρε τον Ελβετό Στόκερ στη θέση του, και έχει προκύψει ενδιαφέρον από την Ελλάδα. Ο Ολυμπιακός – που μπορεί να καλύψει τις απαιτήσεις του – έχει καλύψει το συγκεκριμένο κενό και δεν αποκλείεται ο επίδοξος «μνηστήρας» να είναι ο ΠΑΟΚ.

Πάντως, πληροφορίες από τη Θεσσαλονίκη αναφέρουν ότι όντως κάτι παίζεται ανάμεσα στον Μπεν Χατίρα και τους «ασπρόμαυρους». Ο 26χρονος την περσινή σεζόν με τη Χέρτα έπαιξε σε 22 αγώνες, πέτυχε 5 γκολ και μοίρασε 3 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στο Αμβούργο, την Ντούισμπουργκ και την Τέμπε Βερολίνου.

Φεύγει ο Ιτάνζ, έρχεται ο Σηφάκης (;)

Εξελίξεις αναμένεται να σημειωθούν σύντομα στο θέμα της αποχώρησης του Σαρλ Ιτάνζ από τον ΠΑΟΚ. Ο Καμερουνέζος τερματοφύλακας ενημέρωσε τη διοίκησης πως «μέχρι την προσεχή Τρίτη, θα βρω ομάδα στην Τουρκία και θα υπογράψω». Εφόσον ο Αφρικανός αποχωρήσει, τότε όλα δείχνουν πως θα αντικατασταθεί από τον Μιχάλη Σηφάκη.

Ο Κρητικός γκολκίπερ, από τη στιγμή που είναι προσιτός οικονομικά (θα λάβει κοντά στις 170.000 ευρώ) κι ο Αγγελος Αναστασιάδης τον εμπιστεύεται πλήρως, πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Σύμφωνα, όμως, με τη SportDay υπάρχει κι εναλλακτική λύση με ξένο τερματοφύλακα, ο οποίος έχει πάρει (κι αυτός) την έγκριση του Ελληνα κόουτς.

Εν τω μεταξύ, εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθεί η ανανέωση του συμβολαίου του Στέφανου Αθανασιάδη με τον «Δικέφαλο του Βορρά» για τα επόμενα τέσσερα χρόνια και θα εισπράξει συνολικά 2 εκατ. ευρώ.Πηγή: sport-fm.gr

Η επιθυμία του Μίτσελ!!

Διακαής πόθος του Μίτσελ για την επίθεση του Ολυμπιακού είναι ο Άλαν Πουλίδο. Γι’ αυτό και παραδέχθηκε πως για τα... μάτια του Μεξικανού ζήτησε για πρώτη φορά χάρη απ’ τον Βαγγέλη Μαρινάκη!

Η επιθυμία του Μίτσελ
Η επιμονή και υπομονή του Ολυμπιακού στο θέμα του Άλαν Πουλίδο δεν είναι τυχαία. Αυτός είναι ο «εκλεκτός» του Μίτσελ για την επίθεση της ομάδας, με αυτόν θέλει να ολοκληρήσει το παζλ της γραμμής κρούσης ο Ισπανός και γι’ αυτό συνεχίζονται οι προσπάθειες να έρθει Ελλάδα ο παίκτης.

Εξ’ αρχής ο Μεξικανός φορ αποτελούσε (και αποτελεί) την μεγάλη επιθυμία του τεχνικού των Πειραιωτών, αφού τον θεωρεί ιδανική λύση για μπροστά. Γι’ αυτόν λοιπόν, ο Μίτσελ ζήτησε για πρώτη φορά -απ’ τη στιγμή που «έπιασε» Λιμάνι- μια «χάρη» απ’ τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Κάτι που αποκάλυψε και στην πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε στην Κωνσταντινούπολη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν συνηθίζω να ζητάω, να απαιτώ πράγματα. Πρώτη φορά τώρα του ζήτησα κάτι και μου υποσχέθηκε πως θα προσπαθήσει να το κάνει».

Ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» ζήτησε ουσιαστικά απ’ τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ να κάνει ό,τι περνά απ’ το χέρι του για να ολοκληρωθεί το deal με τον Πουλίδο. Κάτι για το οποίο γίνονται συνεχείς προσπάθειες, αλλά τα... εμπόδια απ’ το Μεξικό δείχνουν για την ώρα δυσκατάβλητα.

Είναι δεδομένο πως θα τηρηθεί για ένα μικρό διάστημα ακόμα υπομονή, μήπως και βρεθεί άκρη στον... λαβύρινθο και φορέσει τα ερυθρόλευκα το «πουλέν» του Μίτσελ. Διαφορετικά θα υπάρξει επιπλέον ενίσχυση στην επίθεση μέχρι το τέλος του μήνα, με άλλες λύσεις που έχουν ξεχωρίσει.

Πάνω απ’ όλους, όμως, είπαμε είναι ο Πουλίδο. Η μεγάλη επιθυμία του Μίτσελ...Πηγή: sport-fm.gr

Έμεινε με τις ευκαιρίες…!

Αν και βελτιωμένος σε σχέση με τα προηγούμενα φιλικά του, ο Πανιώνιος δεν κατάφερε να νικήσει τον Αχαρναϊκό και παραχώρησε στην ομάδα του Μενιδίου 1-1 τη Νέα Σμύρνη.

Έμεινε με τις ευκαιρίες…
Ο Πανιώνιος παραχώρησε 1-1 στον Αχαρναϊκό σε φιλικό ματς προετοιμασίας στη Νέα Σμύρνη και έδειξε πως βρίσκεται σε καλό δρόμο, ενόψει της έναρξης της Σούπερ Λίγκας και την αναμέτρηση με τον Εργοτέλη.

Οι «κυανέρυθροι» ήταν βελτιωμένοι, ήλεγξαν απόλυτα τον ρυθμό και δημιούργησαν αρκετές φάσεις στην αντίπαλη εστία, όμως δεν κατάφεραν να σκοράρουν, παρουσιάζοντας επιθετικό πρόβλημα.

Από μία αδράνεια της άμυνας ο Αχαρναϊκός προηγήθηκε στο σκορ, με τον Αθανασίου να νικάει τον Παπαδόπουλο από κοντά. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μητρόπουλου στις καθυστερήσεις.


ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Παπαδόπουλος, Πάνος (75' Μέξι), Μ.Γκέζος, Παντίδος (87' Χατζηησαϊας), Τασουλής, Μητρόπουλος, Γκίνη, Μπούζας, Μπουμάλ (65' Π. Γκέζος), Μασούρας (75' Φουρλάνος), Γιάννου (65' Σμυρλής)

ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ: Παγούδης, Στουρνάρας, Μωϋσιάδης, Ζώνας, Λιαπάκης, Ιορδανίδης, Καλογερόπουλος, Νιάρος, Γιέσιτς, Κοντογουλίδης, Μανουσάκης

Έπαιξαν και οι: Ζωγράφος, Χριστόπουλος, Αθανασίου, Θεοδώρου, Καλόγερος, Ιωαννίδης, Ταμπάκης, Μαγγίνας, Καλαμιώτης Πηγή: sport-fm.gr

«Στη Μαγιόρκα ο Σέποβιτς»

Δανεικό στην ισπανική Μαγιόρκα θα παραχωρήσει τον Μάρκο Σέποβιτς ο Ολυμπιακός, όπως ισχυρίζονται οι Σέρβοι!

«Στη Μαγιόρκα ο Σέποβιτς»
Ομάδα για να παραχωρήσει για ένα χρόνο τον Μάρκο Σέποβιτς βρήκε ο Ολυμπιακός, όπως αναφέρουν στη Σερβία. Πιο συγκεκριμένα το «B92» ισχυρίζεται πως ο 23χρονος επιθετικός θα αγωνιστεί ως δανεικός στην Μαγιόρκα την προσεχή σεζόν.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν αποκτήσει το νεαρό φορ πριν ένα χρόνο, ωστόσο δεδομένα δεν υπολογίζεται απ’ τον Μίτσελ. Γι’ αυτό και αναζητούν σύλλογο για να δώσουν τον παίκτη και βάσει των όσων ισχυρίζονται οι συμπατριώτες του, οι νησιώτες είναι πολύ πιθανό να αποτελέσουν τον επόμενο σταθμό της καριέρας του!Πηγή: sport-fm.gr

Σιγουριά Άγγλων για Άρσεναλ και Μανωλά!

Η πλευρά του Κώστα Μανωλά το έχει διαψεύσει, όμως στην Αγγλία επιμένουν για το επερχόμενο deal με την Άρσεναλ. Στο Νησί εξακολουθούν να παρουσιάζονται βέβαιοι πως ο διεθνής στόπερ θα πάρει μεταγραφή στην Άρσεναλ. Πολλά ρεπορτάζ της Κυριακής μετέφεραν την πληροφορία πως η μετακίνησή του έχει μπει στην τελική της ευθεία. Από την μεριά του παίκτη αλλά και του Ολυμπιακού δεν προκύπτει κάτι τέτοιο. Τουλάχιστον όχι στην παρούσα φάση. Για τον Κώστα Μανωλά πάντως τοποθετήθηκε επίσημα και ο Κριστιάν Καρεμπέ που τόνισε μέσω του ιταλικού Τύπου ποιο είναι το πλάνο των Πειραιωτών για τον παίκτη αλλά και ποιες οι αξιώσεις τους.Πηγή: gazzetta.gr