Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

ΠΑΟΚ: 1η συγκέντρωση


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η πρώτη συγκέντρωση της ποδοσφαιρικής ομάδας ορίστηκε για την Τετάρτη 1 Ιουλίου στο γήπεδο της Τούμπας και ώρα 7 το απόγευμα.

Τα δικαιώματα του Σορλέν ο ΠΑΟΚ


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Ολιβιέ Σορλέν ανήκει και τυπικά στον ΠΑΟΚ. Την πώληση των δικαιωμάτων του Γάλλου άσου στον δικέφαλο ανακοίνωσε η Ρεν. Η συμφωνία των δύο συλλόγων ήταν δεδομένη εδώ και καιρό, αλλά ο γαλλικός σύλλογος επέλεξε τη σημερινή μέρα για να αποχαιρετήσει τον 29χρονο μέσο, ο οποίος φόρεσε τη φανέλα της ομάδας για οκτώ χρόνια έχοντας 223 συμμετοχές και 13 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ:ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΓΑΛΛΟ ΣΟΥΠΕΡ ΣΤΑΡ ΤΖΙΜΠΡΙΛ ΣΙΣΕ.


Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης


ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΟΥ ΠΑΟ ΤΖΙΜΠΡΙΛ ΣΙΣΣΕ.

Super League: Τεροβίτσας και επίσημα στην ΚΕΔ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Βασίλης Τεροβίτσας είναι από την Τετάρτη ο νέος πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας όπως αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ.

Ο πρώην διαιτητής του συνδέσμου Αιτωλοακαρνανίας που κρέμασε την σφυρίχτρα του το φθινόπωρο του 2007, θα διαδεχθεί τον Γιώργο Γιαννόπουλο στη συγκεκριμένη θέση μετά από έξι μήνες θητείας του τελευταίου ο οποίος είχε προηγουμένως αντικαταστήσει τον Γιώργο Ψυχομάνη.

Ο Βασίλης Τεροβίτσας θα είναι ο υπεύθυνος για τον ορισμό των διαιτητών στην Σούπερ Λίγκα την επόμενη σεζόν και ενώ όπως έχει ανακοινωθεί ήδη ο Κύρος Βασσάρας θα έχει τον ρόλο του υπεύθυνου ανάπτυξης της διαιτησίας, αναλαμβάνοντας και την επιμόρφωση του, σε ένα νέο πόστο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι βοηθός του Κύρου Βασσάρα στην συγκεκριμένη θέση θα είναι ο μέχρι πρότινος αρχιδιαιτητής, Γιώργος Γιαννόπουλος.

Η απόφαση για την τοποθέτηση του Βασίλη Τεροβίτσα στην προεδρία της ΚΕΔ έγινε με ψήφους 19-0 στο διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας. Τα άλλα μέλη στην τριμελή επιτροπή θα είναι ο Κώστας Φινοκαλιώτης αλλά και ο Σπύρος Παπαδάκο.

Πιο αναλυτικά οι αποφάσεις του Δ.Σ της ΕΠΟ: 1.Ομόφωνα τοποθετήθηκαν στη θέση του προέδρου της ΚΕΔ ο κ. Τεροβίτσας και ως μέλη οι κ. Παπαδάκος, Φινοκαλιώτης. Υπεύθυνος ανάπτυξης ανέλαβε ο κ. Βασάρας με συνεργάτη τον κ. Γιαννόπουλο.

2.Τα σεμινάρια προεπιλογής διαιτητών και βοηθών θα διεξαχθούν στην Καλαμάτα από τις 12 έως τις 16/7/2009 (διαιτητές Β΄, Γ΄ Εθνικής και βοηθοί Β΄ Εθνικής) και από τις 26 έως τις 30/7/2009 (διαιτητές και βοηθοί Super League).

3.Στην Τρίπολη θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες της Εθνικής Ελπίδων με την Πορτογαλία (9/10/2009) και την Λιθουανία (13/10/2009) στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

4.Στο Ρέθυμνο θα διεξαχθούν δύο φιλικοί αγώνες της Εθνικής Νέων με την Πολωνία στις 16 και στις 18/9/2009.

Οι Εθνικές ομάδες βόλλευ στη Λαμία

Αναχωρούν την Πέμπτη για τη Λαμία οι Εθνικές ομάδες ανδρών και γυναικών, που θα υποδεχθούν σε διπλές αναμετρήσεις τη Γερμανία (26/06 στις 20.30 και 27/06 στις 19.00) και τη Σερβία (26/06 στις 18.30 και 27/06 στις 17.00) στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Λιγκ.

Οι παίκτες που επέλεξε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Κώστας Αρσενιάδης, είναι οι εξής: Απόστολος Αρμενάκης, Κώστας Ιωάννου, Ανδρέας Φράγκος, Δημήτρης Ριζόπουλος, Θεόκλητος Καριπίδης, Σάκης Ψάρρας, Σωτήρης Τσέργας, Ανδρέας Ανδρεάδης, Νίκος Σμαραγδής, Δημήτρης Σουλτανόπουλος, Γιώργος Στεφάνου, Αχιλλέας Παπαδημητρίου.

Στον πάγκο της Εθνικής γυναικών θα καθίσει ο Γιώργος Οικονομίδης, αντικαθιστώντας τον Γιώργο Λυκούδη, που θα είναι ο προπονητής της ομάδας στους Μεσογειακούς Αγώνες στην Πεσκάρα.

Η 12άδα της Εθνικής γυναικών: Σοφία Δρούγκα, Στέλλα Χριστοδούλου, Βάια Δίρβα, Άννα Καβαθά, Ουρανία Γεωργακοπούλου, Ιωάννα Βλάχου, Ουρανία Γκούζου, Άννα Καρπουζά, Νίκη Μουζάκη, Ελένη Χριστοδούλου, Φένια Παπαγεωργίου, Χρυσούλα Παρασκευοπούλου.

Προτιμά τη Ρεάλ ο Ριμπερί


Ο Ριμπερί πανηγυρίζει το γκολ επί της Σπόρτινγκ Η μάχη για το ποια ομάδα θα καταφέρει να εξασφαλίσει την περιζήτητη υπογραφή του Φρανκ Ριμπερί συνεχίζεται, με τη Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα να αποτελούν τους πιο πιθανούς προορισμούς του Γάλλου διεθνή, αλλά φαίνεται ότι ο ίδιος έχει εκφραστεί υπέρ της «βασίλισσας», τουλάχιστον στον μάνατζέρ του.

«Ο Ριμπερί θα προτιμούσε να παίξει στη Ρεάλ, παρά στην Μπαρτσελόνα», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Γάλλου Αλαν Μιλιάτσο. «Εχει μιλήσει με τον Ζινεντίν Ζιντάν και για το λόγο αυτό θέλει να παίξει στους Μαδριλένους», συμπλήρωσε ο Μιλιάτσο, μάνατζερ και του «Ζιζού» στο παρελθόν.

«Αυτή τη στιγμή όμως, τα πάντα είναι μπλοκαρισμένα, καθώς οι άνθρωποι της Μπάγερν είναι σε διακοπές μέχρι το τέλος του μήνα. Ετσι δεν μπορώ να πω τίποτα περισσότερο μέχρι να συναντηθούμε μαζί τους σε μερικές εβδομάδες», κατέληξε ο εκπρόσωπος του Ριμπερί.

Μάκος: "Ο Ντούσαν με έφερε στην ΑΕΚ"



Ο Μάκος ποζάρει με τη φανέλα της ΑΕΚ Αίσιο τέλος είχε το σίριαλ της απόκτησης του Γρηγόρη Μάκου από την ΑΕΚ. Ο 23χρονος μέσος την Τετάρτη το μεσημέρι βρέθηκε στα γραφεία της "Ένωσης", όπου και υπέγραψε το πενταετές συμβόλαιό του με τους "κιτρινόμαυρους". "Ήθελα να δουλέψω με τον Μπάγεβιτς", δήλωσε μετά τις υπογραφές. Σειρά παίρνει ο Λεονάρντο. Εν αναμονή της απάντησης του Αγιαξ, για Ογκαράρου.

Οι τίτλοι τέλους στο σίριαλ της απόκτησης του Γρηγόρη Μάκου από την ΑΕΚ έπεσαν. Ο 23χρονος μέσος, όπως αναμενόταν άλλωστε, την Τετάρτη το μεσημέρι βρέθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ για να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με την Ένωση. Οι απολαβές του θα είναι κλιμακούμενες και θα αυξάνονται περί τα 70.000 ευρώ κάθε σεζόν.

Όπως δήλωσε και ο ίδιος ο παίκτης, εξερχόμενος από τη Γράμμου 69-71 έχρισε τον Ντούσαν Μπάγεβιτς ως τη κύρια αιτία της επιλογής του. "Ηταν πολύ σημαντικό για μένα που με ήθελε ο προπονητής και θα κάνω ό,τι μπορώ για να τον δικαιώσω. Ήθελα όσο τίποτα να δουλέψω με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, που είναι ο καλύτερος προπονητής", δήλωσε εμφανώς ικανοποιημένος.

Νωρίτερα είχε τονίσει: "Κι επίσημα πλέον τελείωσε η μεταγραφή μου. Είμαι πολύ χαρούμενος, έκανα την σωστή επιλογή και θέλω να δικαιώσω όλους αυτούς που πάλεψαν για να γίνει αυτή η μεταγραφή", ενώ στην ερώτηση αν είναι έτοιμος να ανταπεξέλθει στη νέα πρόκληση της καριέρας του, απάντησε: "Είναι ευχάριστο το άγχος, οι άνθρωποι της ΑΕΚ θα περιμένουν κάτι παραπάνω από μένα και θα προσπαθήσω να τους δικαιώσω. Κάνω άλμα στην καριέρα μου, το πιο σημαντικό και σίγουρα είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα της καριέρας μου. Ξεκινάω από το μηδέν, σε ομάδα με άλλη φιλοσοφία κι άλλους στόχους".

Στην επίσημη ιστοσελίδα της "κιτρινόμαυρης" ΠΑΕ δε, ανέβηκε η ακόλουθη δήλωση: "Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί ολοκληρώθηκε αυτό που έμοιαζε να παίρνει τη μορφή σήριαλ, νομίζω ότι έχω κάνει την καλύτερη επιλογή. Τώρα θέλω να δείξω σε όλους ότι η επιμονή της ΑΕΚ θα βγει σε καλό. Όλο αυτό το άγχος που πέρασα τελικά είχε την ομορφιά του, τώρα έχω κάποιες ευθύνες και θα τις αναλάβω.

Στόχος είναι να πάμε όσο το δυνατόν καλύτερα, η ΑΕΚ είναι μια μεγάλη ομάδα , θα προσπαθήσουμε για το πρωτάθλημα και φυσικά να περάσουμε στους ομίλους του Europa League".


Μετά την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου σίριαλ, τη σκυτάλη παίρνει η περίπτωση του Λεονάρντο. Ο Βραζιλιάνος αποτελεί το διακαή πόθο του Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος από την αρχή είχε δηλώσει την επιθυμία να συνεργαστεί μαζί του. Δεν αποκλείεται μέσα στο επόμενο διάστημα να υπάρξει επαφή του Νίκου Θανόπουλου, με τον ομολογό του Γιάννη Κομπότη για τον νεαρό μεσοεπιθετικό. Φυσικά λόγω του χαμηλού μπάτζετ της Ένωσης και η συγκεκριμένη περίπτωση αναμένεται να αποκτήσει τον χαρακτήρα σίριαλ.

Από εκεί και πέρα, όσον αφορά το θέμα του Γκεόργκε Ογκαράρου δεν υπάρχει καμία εξέλιξη. Ο μάνατζερ που λειτουργεί για λογαριασμό της Ένωσης, στο θέμα του να μείνει ελεύθερος από τον ’γιαξ, ακόμη δεν έχει πάρει απάντηση από τους Ολλανδούς σχετικά με τις προθέσεις τους.

Ο ΣΙΣΕ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ


"Βόμβα" μεγατόνων έσκασε στον Παναθηναϊκό, ο οποίος κάνει δικό του τον Τζιμπρίλ Σισέ! Οπως έγινε γνωστό την Τετάρτη (24/6) το απόγευμα, οι "πράσινοι" ήρθαν σε συμφωνία με την Μαρσέιγ και τον διεθνή γάλλο, ο οποίος δυναμώνει σε μεγάλο βαθμό την επιθετική γραμμή του τριφυλλιού. Ο 28χρονος στράικερ έρχεται την Πέμπτη (25/6) στην Ελλάδα για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει στη νέα του ομάδα.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΤΣΩΡΧΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Βουλιάζει το αεροδρόμιο με Σισέ!!!


Ο Τζιμπρίλ Σισέ Aυτό που περίμεναν όλοι οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, έγινε! Την Πέμπτη στις 18:00 το απόγευμα ο Τζιμπρίλ Σισέ φτάνει στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" με το ιδιωτικό αεροπλάνο του Νίκου Πατέρα και υπογράφει στο "τριφύλλι", που τα βρήκε σε όλα τόσο με τη Μαρσέιγ όσο και με τον παίκτη, κάνοντας αναμφίβολα το "μπαμ" του καλοκαιριού!

ΒΟΛΕΥ ΑΡΗΣ:ΜΠΑΜ ΜΕ ΚΟΒΑΣΕΒΙΤΣ!


Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιανάκης

"Ο Α.Σ. ΑΡΗΣ ΜΑΡΜΟΥΡΗΣ ΤΑΠ ανακοινώνει την απόκτηση του βασικού ακραίου της Εθνικής Σερβίας, Νίκολα Κοβάσεβιτς. Ο 26χρονος αθλητής, που τη φετινή σεζόν αγωνίστηκε στην Περούτζια (Ιταλία), είναι το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας μας". Ο Νίκολα Κοβάσεβιτς γεννήθηκε στις 14/2/1983, έχει ύψος 1.93μ., βάρος 78κ. και αγωνίζεται στη θέση του ακραίου. Από το 1997 μέχρι το 2002 αγωνίστηκε στη Ribnica, ομάδα της Σερβίας, ενώ τα επόμενα τέσσερα χρόνια (2002-06) μετακόμισε στον Ερυθρό Αστέρα. Στη συνέχεια και συγκεκριμένα την αγωνιστική περίοδο 2006-07 αγωνίστηκε στο ελληνικό πρωτάθλημα με την φανέλα της Λαμίας, ενώ τη διετία 2007-09 έπαιξε στο ιταλικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Περούτζια, τερματίζοντας πέρυσι στην τέταρτη θέση. Υπήρξε μέλος όλων των Εθνικών ομάδων της χώρας του (παίδων, εφήβων), ενώ από το 2005 είναι βασικό στέλεχος της Εθνικής ανδρών, με την οποία κατέλαβε την 3η θέση το 2007 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Το 2008 κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο World League.

Εθνική: Ανακοινώθηκε η "17άδα" του Καζλάουσκας

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Στη λίστα υπάρχουν νέα ονόματα όπως αυτά των Κουφού, Καλάθη και Καϊμακόγλου, ενώ συμπεριλήφθηκαν κανονικά οι Θοδωρής Παπαλουκάς, Δημήτρης Διαμαντίδης αλλά κι ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης.

Οι παίκτες που κλήθηκαν από τον Γιόνας Καζλάουσκας και τους συνεργάτες του είναι οι: Παναγιώτης Βασιλόπουλος (Ολυμπιακός), Ανδρέας Γλυνιαδάκης (Μαρούσι), Δημήτρης Διαμαντίδης (Παναθηναϊκός), Νίκος Ζήσης (ΤΣΣΚΑ), Κώστας Καϊμακόγλου (Μαρούσι), Νικ Καλάθης (Παναθηναϊκός), Γιάννης Καλαμπόκης (Πανιώνιος), Κώστας Κουφός (Τζαζ), Λουκάς Μαυροκεφαλίδης (Μαρούσι), Γιάννης Μπουρούσης (Ολυμπιακός), Θοδωρής Παπαλουκάς (Ολυμπιακός), Στράτος Περπέρογλου (Παναθηναϊκός), Γιώργος Πρίντεζης (Ολυμπιακός), Βασίλης Σπανούλης (Παναθηναϊκός), Σοφοκλής Σχορτσιανίτης (Ολυμπιακός), Δημήτρης Τσαλδάρης (Άρης), Αντώνης Φώτσης (Παναθηναϊκός).

Οι παίκτες θα υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις στις 20 και 21 Ιουλίου και στις 21 Ιουλίου το απόγευμα η Εθνική θα αναχωρήσει για το Καρπενήσι.

Οι σκέψεις

Επιθυμία του Καζλάουσκας είναι να πάρει στο Καρπενήσι περίπου 15 παίκτες, οπότε είναι πολύ πιθανό ορισμένοι παίκτες να μην ακολουθήσουν. Ο λόγος για αυτούς που ταλαιπωρήθηκαν στο τέλος της σεζόν από τραυματισμούς, δηλαδή τον Βασιλόπουλο και τον Διαμαντίδη.

Από την άλλη το πιθανότερο είναι πλέον ο Θοδωρής Παπαλουκάς να πάρει μέρος σε μια ακομη μεγάλη διοργανώση, παρά το γεγονός ότι είχε στο μυαλό του να ξεκουραστεί ένα χρόνο.

Οι... κομμένοι

Σε σχέση με την περσινή επιλογή απουσιάζουν οι Κώστας Τσαρτσαρής και Νίκος Χατζηβρέττας που ανακοίνωσαν πέρσι ότι δεν θα αγωνιστούν στην "επίσημη αγαπημένη" το επόμενο καλοκαίρι. Ο δεύτερος δήλωσε ότι αποσύρεται, ενώ ο Τσαρτσαρής είχε προαναγγείλει με συνέντευξη του στο SPORT 24 ότι χρειάζεται ένα διάλειμμα.

Από την άλλη δεν επιλέχτηκε ο Βασίλης Ξανθόπουλος κι ο Μιχάλης Πελεκάνος. Ο πρώτος είχε πάρει μέρος σε ολόκληρη την προετοιμασία (επί ελληνικού εδάφους), ενώ ο δεύτερος είχε ταξιδέψει με την Εθνική στο Πεκίνο.

Τέλος ο Γιόνας Καζλάουσκας "έκοψε" δύο παίκτες με λαμπρή πορεία στην Εθνική, οι οποίοι παρότι δεν είχαν αγωνιστεί την περασμένη σεζόν, επιθυμούν να επιστρέψουν. Ο λόγος για τον Μιχάλη Κακιούζη και τον Δήμο Ντικούδη.

Το κεφάλαιο Σχορτσιανίτης

Ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης είχε παίξει το καλύτερο μπάσκετ της ζωής του επί Καζλάουσκας στον Ολυμπιακό κι ο Λιθουανός τεχνικός το... θυμάται καλά. Έτσι είναι δικαιολογημένο να τον πιστεύει πολύ, γνωρίζοντας μάλιστα ότι ο "Σόφο" όλες αυτές τις ημέρες δουλεύει πολύ σε προσωπικό επίπεδο τόσο με τους "ερυθρολεύκους", όσο και με προσωπικό γυμναστή.

Οι πληροφορίες μάλιστα λένε ότι βρίσκεται κοντά στα 155 κιλά, όσα δηλαδή "κουβαλούσε" το 2006 στο Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας.

Αυτό σημαίνει ότι ο Σχορτσιανίτης θέτει σημαντική υποψηφιότητα για την τελική επιλογή, όπου θα "παλέψει" (σ.σ με δεδομένο ότι βασικός θα είναι ο Μπουρούσης) με τους Γλυνιαδάκη και Κουφό για δύο θέσεις.

Αναμονή και… αισιοδοξία για Νασούτι

«Η απάντηση θα είναι θετική». Αυτό φέρεται να λέγεται στην ΠΑΕ Άρης σε ότι αφορά την απάντηση της Ρίβερ Πλέιτ για το θέμα παραχώρησης του Κριστιάν Νασούτι.
Η αναμονή που υπάρχει στο παραπάνω θέμα φαίνεται να είναι ιδιαίτερα… αισιόδοξη και η οριστική απάντηση που περιμένουν στα γραφεία της ΠΑΕ είναι πλέον θέμα ωρών. Δεν αποκλείεται λοιπόν ακόμα και σήμερα οι «κίτρινοι» να προχωρήσουν στην όγδοη μεταγραφική τους ανακοίνωση, η οποία θα είναι αυτή του 27άχρονου αμυντικού της Ρίβερ Πλέιτ.
Οι δύο πλευρές τα έχουν βρει σε όλα και αυτό που μένει είναι η ομάδα της Αργεντινής να υπογράψει το συμφωνητικό της παραχώρησής του. Κάποιες φορές λοιπόν η αναμονή είναι για καλό και ίσως και στην περίπτωση Νασούτι.
Στον Άρη επικρατεί διάχυτη αισιοδοξία ότι το θέμα θα ολοκληρωθεί το επόμενο 48ωρω και η απάντηση που θα λάβουν θα είναι θετική. Το τελικό «O.K.» της Ρίβερ θα σημάνει απευθείας και την θωράκιση στα μετόπισθεν.
Μια θέση όπου η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση μ’ έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος θα καλύψει το κενό που υπήρξε κατά την διάρκεια της προηγούμενης σεζόν πλαισιώνοντας τον Σανέλ Γιάχιτς στο κέντρο της άμυνας. Αυτός δεν είναι άλλος από τον Κριστιάν Νασούτι. Ο 27άχρονος Αργεντίνος αμυντικός αποτελεί την καλύτερη δυνατή λύση, μιας και διαθέτει ένα πλούσιο βιογραφικό, με τεράστια εμπειρία στο Αργεντίνικο πρωτάθλημα. Έτσι εάν όλα πάνε καλά και «κλείσει» η λάτιν παροικία στην Θεσσαλονίκη μεγαλώνει, μιας και ο Νασούτι θα είναι ο πέμπτος παίκτης από την χώρα του ταγκό, ο οποίος θα γίνει κάτοικος Κλεάνθης Βικελίδης.

Πάει Βρέμη ο Μπομπό

bobo_1.jpgΤελικά ο Μπομπό δεν θα γίνει «Έλληνας». Ο Βραζιλιάνος άσος της Μπεσίκτας που βρίσκεται στο στόχαστρο τόσο του Ολυμπιακού όσο και του Παναθηναϊκού, είναι μια ανάσα από την Βέρντερ Βρέμης, όπως αναφέρουν τα τουρκικά δημοσιεύματα, με το κόστος της μεταγραφής να αγγίζει τα 7 εκατομμύρια ευρώ.

Μάλιστα, στη γειτονική χώρα αναφέρουν ότι η μεταγραφή του Μπομπό στον γερμανικό σύλλογο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή. «Η πρόταση της Βέρντερ είναι σοβαρή. Η μεταγραφή μπορεί να τελειώσει σε 1-2 μέρες», ισχυρίστηκε ο γνωστός Τούρκος μάνατζερ, Αχμέτ Μπουλούτ.

Η Βέρντερ είναι διατεθειμένη να δώσει περίπου 7 εκατομμύρια ευρώ στην Μπεσίκτας για να αποκτήσει τα δικαιώματα του 23χρονου άσου. Τα τουρκικά δημοσιεύματα πάντως, κάνουν λόγο για αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος του Ολυμπιακού και οι άνθρωποι της ελληνικής ομάδας ποντάρουν στην επιθυμία του παίκτη να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Επιτέλους συμφωνία της FIA με τη FOTA


Από συνεδρίαση της FOTA Αποφεύχθηκε η διάσπαση στη Φόρμουλα Ένα, καθώς η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) και η Ένωση Ομάδων του πρωταθλήματος (FOTA) ανακοίνωσαν πως έφτασαν σε συμφωνία, βάζοντας έτσι τέλος στο ενδεχόμενο να διεξαχθεί το 2010 μια ανταγωνιστική διοργάνωση. «Δεν υπάρχει διαχωρισμός, αλλά υπάρχει ένα και μοναδικό πρωτάθλημα για το 2010. Έχουμε βρει μια συμφωνία για τη μείωση του κόστους» δήλωσε ο πρόεδρος της FIA, Μαξ Μόσλεϊ, μετά το τέλος της συνεδρίασης του παγκοσμίου συμβουλίου μηχανοκίνητου αθλητισμού στο Παρίσι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η FIA και η FOTA βρίσκονταν εδώ και αρκετές εβδομάδες «στα μαχαίρια», με αφορμή τους κανονισμούς της Φόρμουλα Ένα για το 2010, οι οποίοι όριζαν, μεταξύ άλλων, πλαφόν ύψους 45 εκατομμυρίων ευρώ στους προϋπολογισμούς των ομάδων, με αντάλλαγμα μεγαλύτερη τεχνική ελευθερία. Το σημείο αυτό αποτελούσε «αγκάθι» για τις ομάδες της FOTA, οι οποίες απειλούσαν ότι θα δημιουργούσαν ένα -ανταγωνιστικό προς τη Φόρμουλα Ένα- πρωτάθλημα από το 2010.

Η Ένωση είχε προγραμματίσει για συνάντηση στην Μπολόνια, προκειμένου να συζητηθεί το σχέδιο περί δημιουργίας ανταγωνιστικού πρωταθλήματος. Ο Μόσλεϊ και οι ομάδες βρίσκονταν για μήνες σε διαμάχη, ωστόσο φάνηκε ότι η FIA μαλάκωσε τη στάση της πριν από το βρετανικό γκραν πρι, όταν ανακοίνωσε πως θα συμφωνούσε στις αλλαγές των κανονισμών, εάν οι ομάδες δεσμεύονταν να συνεχίσουν στη Φόρμουλα Ένα.


Στο μεταξύ, ο Μόσλεϊ δήλωσε ότι δεν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την προεδρία της FIA.

Ο Τεροβίτσας νέος αρχιδιαιτητής


Ο Βασίλης Τεροβίτσας Ο Βασίλης Τεροβίστας θα είναι υπεύθυνος τη νέα σεζόν για τον ορισμό των διαιτητών στα παιχνίδια της Σούπερ Λιγκ, ενώ ο Κύρος Βασσάρας θα αναλάβει το πόστο του υπεύθυνου ανάπτυξης διαιτησίας, έχοντας ως βοηθό του τον απερχόμενο αρχιδιαιτητή, Γιώργο Γιαννόπουλο. Την επιτροπή επίσης συμπληρώνουν οι Σπύρος Παπαδάκος και Κώστας Φινοκαλιώτης

Μετά τις αλλαγές που έγιναν, ο νέος πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, ο οποίος εκλέχτηκε με 19-0 ψήφους δεν θα είναι αρμόδιος για την τιμωρία των διαιτητών, όταν αυτοί θα έπαιρναν κακή βαθμολογία από τους παρατηρητές.

Super League: Aποχωρεί από την προεδρία ο Πηλαδάκης

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Την αποχώρηση του από την προεδρία της Σούπερ Λίγκας, ανακοίνωσε στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης, ο Κώστας Πηλαδάκης.
Ο μεγαλομέτοχος της Λάρισας μετά από ένα χρόνο ως επικεφαλής της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος ανακοίνωσε την απόφαση του να μην εξαντλήσει την θητεία του που ήταν για δύο χρόνια και έτσι πλέον η Σούπερ Λίγκα θα συνεδριάσει πιθανότατα προκειμένου να εκλεγεί ο αντικαταστάτης του.

Μετά τους Γιώργο Μποροβήλο του Αστέρα Τρίπολης ,Γιάννη Κομπότη του Λεβαδειακού και Γιώργο Σπανό του Ατρόμητου, το νέο όνομα που προστέθηκε στην λίστα των υποψηφίων είναι αυτό του προέδρου της ΑΕΚ, Νίκου Θανόπουλου.

Ο Κώστας Πηλαδάκης επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους και επαγγελματικές υποχρεώσεις, δικαιολογώντας την απόφαση του ενώ παρουσιάστηκε αισιόδοξος για το μέλλον της Σούπερ Λίγκα. Παράλληλα ευχήθηκε ο διάδοχος του να είναι κοινής αποδοχής.

Για την πρόκριση στον τελικό, Ισπανία και ΗΠΑ

Επιμελεία: Δ.Μ.


Η ώρα του πρώτου ημιτελικού του κυπέλλου Συνομοσπονδιών έφτασε με την Ισπανία να αντιμετωπίζει τις ΗΠΑ στο “Φρι Στέιντιουμ” του Μπλουμφοντέν (21:30, ΝΕΤ) και τον νικητή να παίρνει το εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης.

Αυτό ωστόσο που συγκεντρώνει εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον, είναι το ρεκόρ που κυνηγούν οι πρωταθλητές Ευρώπης σε αυτό το ματς, καθώς αν καταφέρουν να επικρατήσουν θα κάνουν παγκόσμιο ρεκόρ, με 36 συνεχόμενους αγώνες δίχως ήττα.

Οι δύο ομάδες έχουν τεθεί αντιμέτωπες ακόμη τρεις φορές στην ιστορία τους με τους Ισπανούς να έχουν καταφέρει να επιβληθούν και στα τρία ματς. Πρώτη φορά το 1950 στο Μουντιάλ της Βραζιλίας όταν και επικράτησαν με 3-1, την επόμενη 42 χρόνια μετά όταν σε φιλική αναμέτρηση στο Βαγιαδολίδ επιβλήθηκαν με 2-0 και τελευταία φορά πέρυσι στις 4 Ιουνίου, λίγες μέρες πριν από το Euro όταν και επικράτησαν με 1-0 με γκολ του Τσάβι.

ΠΑΟΚ: Παρουσιάστηκε ο Κρέσιτς


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Στην παρουσίαση του Ντάριο Κρέσιτς προχώρησε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Ο Κροάτης τερματοφύλακας αφού πήρε την φανέλα με το Νο91 τόνισε: "Κάθε φορά που έπαιζα με τον Πανιώνιο σε αυτό το γήπεδο πάντα μου έκανε εντύπωση η ατμόσφαιρα των οπαδών και πάντα είχα ως όνειρο να αγωνιστώ για αυτούς. Όσο για την απόφασή μου είχε να κάνει με το επίπεδο και την σοβαρότητα που είδα ότι υπάρχει στον ΠΑΟΚ".

Στην ερώτηση για την διαφορά απαιτήσεων σε σχέση με τον Πανιώνιο είπε: "Καταλαβαίνω ότι ο ΠΑΟΚ είναι πολύ μεγαλύτερη ομάδα. Θα πρέπει να βλέπουμε όμως το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά γιατί το ποδόσφαιρο παραμένει το ίδιο όπως και η μπάλα".

Κι όσο για τους στόχους του με τον ΠΑΟΚ; Ο Κράσιτς επισήμανε ότι: "Είμαι παίκτης που μου αρέσει να βλέπω το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Θα πρέπει να κυνηγάμε τους τρεις βαθμούς σε κάθε παιχνίδι και αν το κάνουμε αυτό τότε μπορούμε να πετύχουμε κάτι το εξαιρετικό".

Για το ότι θα έχει να συναγωνιστεί τον Κώστα Χαλκιά για την θέση του βασικού είπε πως: "Είμαι πάντα έτοιμος γι αυτό. Μου αρέσει να έχω έναν συναγωνιστεί για μία θέση στην ενδεκάδα αλλά είμαι πάντα έτοιμος για αυτό".

Για το μήνυμα που θα ήθελε να στείλει στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ δήλωσε: "Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι νιώθω πολύ ευχαριστημένος και χαρούμενος και να τους πω ότι θα δώσουμε τα πάντα για να φθάσουμε σε κάτι εξαιρετικό".

Πήρε και Κανακούδη ο ΠΑΣ

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο «Αγιαξ της Ηπείρου» ήρθε σε συμφωνία με τον Πέτρο Κανακούδη ο οποίος υπέγραψε την Τρίτη διετές συμβόλαιο. Ο παίκτης είχε εδώ και μέρες επαφές με τους κ. Χριστοβασίλη και Παράσχο και εν τέλει η συμφωνία έκλεισε την Τρίτη.

Ο παίκτης, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Sportday», τόνισε: «Εκανα τη σωστή επιλογή για την καριέρα μου. Είχα επαφές με την ΑΕΚ αλλά κάποιες εσωτερικές περιπτώσεις που είχε με άφησαν πίσω».

Παπαλουκάς: Δεν αποφάσισα για Εθνική


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Η απάντησή του Θοδωρή Παπαλουκά στην αυλαία του 5ου ΟΠΑΠ PAPALOUKAMP για το μέλλον του στην Εθνική ομάδα άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά: «Όλοι ξέρετε τι σημαίνει η Εθνική ομάδα για εμάς, αλλά μερικές φορές το σώμα δε μπορεί να ακολουθήσει το μυαλό» δήλωσε με νόημα ο διεθνής γκαρντ, ο οποίος αναφέρθηκε και στην τελευταία φάση του πρώτου τελικού στο ΣΕΦ τονίζοντας πως: «Δεν ήταν βήματα!»

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς καλωσόρισε τα σχεδόν 200 παιδιά στο ΟΠΑΠ PAPALOUKAMP 2009, όπου αναφέρθηκε και στην Εθνική ομάδα: «Είναι μια δεκαετία τώρα που τα καλοκαίρια δίνω πάντα το παρών, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν εχω αποφασίσει ακόμα αν θα παίξω στο Ευρωμπάσκετ»

Οι κυριότερες απαντήσεις του:

ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ: «Μια καλή ομάδα είναι εύκολο να γίνει πολύ καλή ομάδα. Μια πολύ καλή ομάδα θέλει μεγάλη προσπάθεια για να γίνει πρωταθλήτρια. Κυρίως πνευματική και ψυχολογική. Κάναμε βήματα μπροστά, αλλά την κρίσιμη ώρα δεν είμασταν όσο έτοιμη είχαμε δείξει στην κανονική περίοδο. Η ήττα στον ημιτελικό της Ευρωλίγκα ήταν δύσκολη στιγμή γιατι πλησιάσαμε πολύ, παρά τα πολλά προβλήματα. Αλλα μια ομάδα γεννιέται τον Σεπτέμβριο και πεθαίνει τον Ιούνιο, άρα είμαστε και πάλι στην αρχή και μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό είναι υποχρεωμένη να κοιτάει μόνο την κορυφή».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΑΣΗ ΤΟΥ 1ου ΤΕΛΙΚΟΥ: «Δεν εχει κανενα νόημα να μιλάμε για ότι έχει ήδη γίνει. Το σωστό είναι να κοιτάμε προς το μέλλον. Αν ήταν βήματα ή φάουλ θα το πει κάποιος διαιτητής. Αν ρωτάτε εμένα, φυσικά θα σας πω ότι βήματα δεν ήταν. Αλλά και πάλι σας λέω πως το σημαντικό είναι να κοιτάμε μπροστά. Και στόχος μας θα πρέπει να είναι να πηγαίνουμε ένα παιχνίδι εκεί όπου μια φάση δε μπορεί να κρίνει το αποτέλεσμα».

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ: «Το σίγουρο είναι πως έχω δυο ακόμα χρόνια συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και μέχρι τότε δεν υπάρχει αμφιβολία. Από εκεί και πέρα εξαρτάται και από το πως θα είμαι σωματικά, αφού το σωστό είναι να παίζεις μέχρι εκεί που πιστεύεις ότι βρίσκεσαι στο επιθυμητό επίπεδο».

ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: «Το βλέπω πολύ δύσκολο. Αυτό θα σημαίνει πως θα πρέπει να πείσω 12 παίκτες να κάνουν αυτό που λέω εγώ και αυτό είναι κάτι εξαιρετικά δύσκολο. Νομίζω πως πιο πολύ θα ασχοληθώ με εσας, τα παιδιά. Εχω αρκετές ιδέες στο μυαλό μου και ελπίζω σύντομα να μπορώ να τις κάνω πραγματικότητα».

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ: Ομαλή η… διαδοχή

Η διαδικασία της «παράδοσης-παραλαβής» της νέας διοίκησης του Απόλλωνα Καλαμαριάς από την παλιά ολοκληρώθηκε χθες, με ομαλό τρόπο.
Το «παρών» έδωσαν τα μέλη της διοίκησης πρωτοδικείου, ο νέος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, Ευθύμης Σολομωνίδης, αλλά και ο αδερφός του, Παναγιώτης. Συγκεκριμένα, παρέστησαν Γιάννης Ιωσηφίδης, πρώτος πρόεδρος της διοίκησης Πρωτοδικείου, ο αρχικά πρώτος αντιπρόεδρος και μετέπειτα προεδρεύων, Χάρης Τσομίδης, ο Παναγιώτης Κουρτίδης, οι Δημήτρης και Βασίλης Παπαδόπουλος, ο Κώστας Βιόπουλος και ο δικηγόρος, Γιώργος Τσιρώνης.
Από την πλευρά των μεγαλομετόχων το «παρών» έδωσε και ο έγκριτος νομικός, Μπάμπης Αποστολίδης. Οι αδελφοί Σολομωνίδη ανέφεραν τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και όταν από την πλευρά της διοικούσας ζητήθηκε να δείξουν τις μετοχές που αγόρασαν δημιουργήθηκε ένα μικρό θέμα, το οποίο και στη συνέχεια ξεπεράστηκε. Για την ακρίβεια, δεν υπήρχαν τυπωμένες οι μετοχές, αλλά οι τίτλοι των μετοχών, οι οποίοι όμως είναι θεωρημένοι από την εφορία, κάτι που σημαίνει αυτομάτως ότι η όλη διαδικασία είναι απολύτως νόμιμη, όπως άλλωστε υποστήριξε ο κ. Αποστολίδης. «Από τη στιγμή που κάποιος έχει την επίσημη θεώρηση των μετοχών από την εφορία, σημαίνει αυτομάτως ότι έχει και τις μετοχές», ειπώθηκε χαρακτηριστικά. Άρα, το νομικό θέμα ξεπεράστηκε γρήγορα, χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα επί της ουσίας.

Πρόταση στον Ιωσηφίδη, συνέλευση εν όψει

Από πλευράς των αδελφών Σολομωνίδη μάλιστα έγινε και πρόταση προς τον Γιάννη Ιωσηφίδη να συμμετάσχει εφόσον θέλει στο νέο σχήμα, ενώ γενικότερα ειπώθηκε ότι είναι «ανοιχτοί» στη βοήθεια από κάθε επιχειρηματία που επιθυμεί να συμμετάσχει οικονομικά στην προσπάθεια που οι ίδιοι ξεκίνησαν. Το θέμα συμμετοχής κάποιου μέλους και στη νέα διοίκηση που θα συγκροτηθεί παρέμεινε ανοιχτό. Από εκεί και πέρα, τις επόμενες μέρες θα συγκληθεί γενική συνέλευση μετόχων, στην οποία πάντως αναμένεται να συμμετάσχουν η πλευρά Σολομωνίδη ως κάτοχος του 89% των μετοχών, ο ερασιτέχνης με συμμετοχή σε ποσοστό 10% και ο δήμος με μια μικρή συμμετοχή που φτάνει περίπου το 1%. Από εκεί και πέρα, θα προκύψει νέα διοίκηση, στην οποία είναι πολύ πιθανό να συμμετάσχει και ο Μπάμπης Αποστολίδης, αλλά και άνθρωποι οι οποίοι θα είναι σε θέση να ενισχύσουν οικονομικά την προσπάθεια. Εντύπωση πάντως δημιούργησε το γεγονός ότι στο χθεσινό συμβούλιο δεν παρέστη ο Μπάμπης Χασεκίδης.
Ο Χάρης Τσομίδης αποχωρώντας από τα γραφεία της ΠΑΕ αρκέστηκε να πει ότι: «Οι αδελφοί Σολομωνίδη είναι γνωστοί Καλαμαριώτες και πιστεύουμε ότι θα μπορέσουν να προχωρήσουν την ομάδα».

Ανανέωσε ο Μαλουντά στην Τσέλσι

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Φλοράν Μαλουντά θα παραμείνει για τα επόμενα τέσσερα χρόνια στο «Στάμφορντ Μπριτζ» καθώς ανανέωσε το συμβόλαιο του με την Τσέλσι.

Με αυτή την κίνηση ο 29χρονος αριστερός εξτρέμ έβαλε τέλος στα σενάρια που τον ήθελαν να υπογράφει στη Μίλαν: «Μένω στην Τσέλσι. Πλέον δεσμεύομαι για άλλα τέσσερα χρόνια. Κάθε φορά που ξεκινά η μεταγραφική περίοδος βγαίνουν διάφορες φήμες για μένα αλλά τώρα ο κόσμος θα ξέρει ότι δεν πάω πουθενά».

Ο Μαλουντά δυσκολεύτηκε πολύ να προσαρμοστεί στο αγγλικό ποδόσφαιρο ύστερα από την μεταγραφή του από την Λιόν το 2007. Οι μέρες του στο λονδρέζικο σύλλογο φαινόντουσαν μετρημένες πριν την άφιξη του Γκους Χίντινκ στην τεχνική ηγεσία της Τσέλσι αλλά ο Ολλανδός προπονητής κατάφερε να αναγεννήσει τον Γάλλο μεσοεοπιθετικό τους τελευταίους 4-5 μήνες της σεζόν που μας πέρασε.

Ο Μαλουντά συμπλήρωσε 31 συμμετοχές με τους «μπλε» την σεζόν 2008-09 και σημείωσε εννέα τέρματα.

Κόντρα Λεμονή - Οκκά


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Προ της πόρτας της εξόδου βρίσκεται ο Γιάννης Οκκάς στην Ομόνοια καθώς ήρθε σε ρήξη με τον τεχνικό της κυπριακής ομάδας, Τάκη Λεμονή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύλλογος, ο διεθνής Κύπριος επιθετικός υπέπεσε σε σωρεία πειθαρχικών παραπτωμάτων και εκδιώχθηκε από το προπονητικό κέντρο που προετοιμάζονται οι «πράσινοι», στην Αυστρία.

«Η Ομόνοια ανακοινώνει πως με απόφαση του προπονητή Τάκη Λεμονή, ο ποδοσφαιριστής Γιαννάκης Οκκάς επιστρέφει στη Κύπρο. Οι λόγοι της απομάκρυνσής του από την αποστολή της ομάδας, οφείλονται σε συνεχή και σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα. Για το θέμα θα επιληφθούν ο πρόεδρος και τα αρμόδια σώματα του διοικητικού συμβουλίου της Ομόνοιας», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση της κυπριακής ομάδας.

Εντυπωσιακή η νέα μαύρη εμφάνιση της Λίβερπουλ

Επιμέλεια: Δ.Μ.


Το μαύρο-ανθρακί χρώμα σε συνδυασμό με τις χρυσές πινελιές στα μανίκια και στον αριθμό του παίκτη, προσδίδουν στη φανέλα μια ιδιαιτερότητα και την καθιστούν ως μία από τις πιο συλλεκτικές εμφανίσεις της ιστορίας της Λιβερπουλ.

Το ερώτημα πλέον είναι σε πόσο διάστημα θα εξαντληθεί η εμφάνιση, ακολουθώντας την παράδοση όσων ομάδων λάνσαραν μαύρες εμφανίσεις κι εξαντλήθηκαν πριν τα μέσα της σεζόν.

ΗΡΑΚΛΗΣ:ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ Ο ΤΟΥΜΑ-ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ.


Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης


Μετά την απόκτηση των Ντίκα και Πιλότο ο Ηρακλής πρόσθεσε άλη μια μεταγραφή στο ρόστερ του,πρόκειται για τον 30χρονο σουηδό μεσοεπιθετικό Σαρμπέλ Τουμά ο οποίος την τελευταία χρονιά αγωνίζονταν με τη φανέλα την Γκλάντμπαχ.Οσο αναφορά την περίπτωση του 33χρονου σκοτσέζου μέσου,οι κυανόλευκοι είναι σε αναμονή αφου ο παίκτης δεσμεύτηκε να απαντήσει μέχρι την Κυριακή.Ο Πόλ Χάρτλευ έμεινε ικανοποιημένος από τις εγκαταστάσεις και γενικότερα την πόλη της Θεσ/νίκης.Ο εκπρόσωπος του στην Ελλάδα κ. Καρασαβίδης δεν έκρυψε την αισιοδοξία του οτι ο Χάρτλευ μπορεί να είναι η επόμενη μεταγραφή του Γηραιού αλλά η περίπτωση του παραμένει δύσκολη λόγο και των πολύ καλών οικονομικων προτάσεων απο την Αγγλία,μάλιστα η ομάδα του πρώην αρχηγου της Μαντσεστερ Γιουνάιτεντ Ρόι Κίν η Ίπσουιτς δίνει το ποσό των 500.000 λιρών.Οι δυο επόμενοι στόχοι των κυανολεύκων είναι ένας επιθετικός και ένας κεντρικός αμυντικος.Για τον επιθετικό οι πληροφορίες λένε οτι πρόκειται για έναν παίκτη που έχει αγωνιστεί σε καλές ευρωπαϊκές ομάδες και η περίπτωση του είναι σε προχωρημένο στάδιο αλλά αν δεν μπούνε οι υπογραφές τίποτα δεν είναι σίγουρο.Η άλλη περίπτωση που απασχολεί τον Ηρακλή είναι η θέση του στόπερ.Υπάρχουν δυο παίκτες που τους ενδιαφέρουν σημαντικά και προσπαθούν για να ολοκληρώσουν την μια μετεγγραφή εκ των δυο προτινόμενων Λατινοαμερικάνων στόπερ.Ενας εξ'αυτών αγωνίζεται στην πρώτη κατηγόρια της Αργεντινής.Πρόκειται για έναν παίκτη που το κασέ του είναι υψηλό.Σε πρώτη φάση ο Ηρακλής θέλει να αποκτήσει τον αργεντίνο στόπερ με μορφή δανεισμού.Εκτός από τον αργεντίνο υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις που ενδιαφέρουν του ιθύνοτες της ομάδας για την θέση του κεντικού αμυντικού.Στην Θεσ/νίκη αναμένοται και οι άλλες μεταγραφές του Γηραιού,ο Γιάκομπ που θα έρθει Παρασκευή και ο Μιλάνο που θα έρθει την επόμενη εβδομάδα,κατά πάσα πιθανότητα την Τρίτη.

Δηλώσεις του Τούμα σε Σουηδικά ΜΜΕ.

Ο Σαρμπέλ Τουμά, το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ηρακλή μιλώντας σε μέσα της Σουηδίας έκανε λόγο για τέλος ενός εφιάλτη, αναφερόμενος στην περσινή σεζόν που είχε με την Γκλάντμπαχ στη Γερμανία: «Εμεινα 1,5 χρόνο στη Γερμανία και περισσότερο ήμουν στον πάγκο. Ακόμα και αν έπαιζα καλά, δε με εμπιστεύονταν. Ηταν η πρώτη φορά στην καριέρα μου που έμεινα τόσο πολύ στον πάγκο και ήταν ένα σοκ για μένα. Με μεταχειρίστηκαν πολύ άδικα».
Για τη μεταγραφή του στον Ηρακλή, ο Τουμά έκανε λόγο για «καλή δουλειά και για τις δύο πλευρές. Ηταν πολύ καλό για μένα να μάθω για το ενδιαφέρον του Ηρακλή. Και με πήραν ελεύθερο, άρα είναι μια καλή δουλειά και για τον Ηρακλή. Τώρα το μόνο που περιμένω είναι να παίξω».
Για τον Τουμά ενδιαφέρθηκε και η Χάμαρμπι: «Ναι είναι αλήθεια και βρεθήκαμε πολύ κοντά. Ομως οι ομάδες κάνουν τις επιλογές τους και δεν ήθελα να συνεχίσω τις διαπραγματεύσεις. Ηθελα να συνεχίσω στην Ευρώπη...».
Τι περιμένει από την καριέρα του στην Ελλάδα; «Υπέγραψα συμβόλαιο για δύο χρόνια. Θα είμαι ήρεμος και περιμένω να δω τι θα συμβεί. Απολαμβάνω πάντως τα πάντα και θα είμαι χαρούμενος στην Ελλάδα. Είχα έρθει στο παρελθόν δύο φορές για διακοπές εδώ, το κλίμα είναι καλό, η Θεσσαλονίκη είναι μια όμορφη πόλη και υπάρχουν διεθνή σχολεία που μπορούν τα παιδιά μου να πάνε. Ο γιος μου Φίλιπ είναι 6 ετών και η κόρη Ιζαμπέλ τριών και μπορώ να επιλέξω να πάνε σε αγγλικό σχολείο».

Ψίθυροι-Ψίθυροι

*Ο Οκκάς έμεινε ελεύθερος από την Ομόνοια και αμέσως αναπτύχθηκε φημολογία οτι πάει στον Ηρακλή.Ακόμα δεν υπάρχει τίποτα για την περίπτωση Οκκα.

*Αυτή την στιγμή ο Ηρακλής επικεντρώνει το ενδιαφέρον του για παίκτη εγνωσμένης αξίας με πολύ καλό βιογραφικό στην θέση της επίθεσης.

*Ο αμυντικός που θέλει να πάρει ο Ηρακλής είναι απο την πρώτη κατηγορία της Αργεντινής,που τον ακολουθούνε πολύ καλές συστάσεις.Αρχική γνώμη των ανθρώπων του Ηρακλή είναι να έρθει ως δανεικός.Υπάρχουνε και εναλακτικές,μια από Αργεντινή πάλι και μια από κεντρική Ευρώπη.

*Ο Οπερ τα έβαλε με τους μάνατζερ που τον έλεγαν οτι ο Ηρακλής έχει οικονομικά προβλήματα.Τώρα τρέχει και δεν φτάνει να βρει ομάδα.

*Ενδιαφέρον από την Παναχαϊκή για Φούφουλα που χτύπησε την πόρτα του Ηρακλή και περιμένει απάντηση.

*Με πολύ καλά λόγια μίλησαν πρώη συμπαίκτες του Μάουρο Μιλάνο στα ραδιόφωνα της πόλης(Φυντανίδης,Κανακούδης)που σταθήκανε περισσότερο στην τεχνική του και βεβαίως την ατυχία του.

*Στην Ιταλία βρίσκεται και πάλι ο Μπάμπης Καρακάσης.Η εξέλιξη της πορείας της προμελέτης για την κατασκευή του γηπέδου στη Μίκρα.

*Στην Αθήνα βρέθηκε χθες ο Λεωνίδας Παπαβασιλάκης, προκειμένου να χειριστεί ορισμένες υποθέσεις, που αφορούν χορηγίες για τους “κυανόλευκους.Στόχος είναι α να άνέβουνε κατά 50% τα έσοδα από τις χορηγίες σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν και θεωρούν ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο.

*Ιδιαίτερη κινητικότητα παρουσίασαν τα εισιτήρια διαρκείας του Ηρακλή για τη νέα περίοδο κατά τις δύο πρώτες μέρες της διάθεσής τους προς τους φιλάθλους. Αρκετοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να ανανεώσουν την περσινή τους κάρτα, ενώ αρκετοί ήταν και αυτοί που πήραν φέτος διαρκείας ενώ δεν είχαν πάρει πέρυσι..

Φαμπρέγκας: «Μίλαν αν πάω Ιταλία»

fabregas.jpgΟ Σεσκ Φαμπρέγκας είναι στην Άρσεναλ αλλά το μυαλό του είναι φυσικά και στο μέλλον. Μάλιστα, όπως, δήλωσε ο Ισπανός άσος των Λονδρέζων αν πήγαινε μια μέρα στην Ιταλία αυτό θα γινόταν για την Μίλαν.
«Αν έπαιρνα μεταγραφή για την Ιταλία η Μίλαν θα ήταν ο σύλλογος που θα μου άρεσε να πάω» είπε αρχικά και συνέχισε: «Στην ζωή ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί». Πάντως, μετά την... επανάσταση που έχει σημάνει στο Μιλάνο με την διοίκηση της ομάδας να θέλει να φέρει νεαρούς και φιλόδοξους παίκτες ο Φαμπρέγκας δεν αποκλείεται να αποτελέσει στόχο της ομάδας.

Στο Ζάγκρεμπ για υπογραφές ο «Π απ»

papadopoylos.dim.jpgΌπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, και στην περίπτωση του Δημήτρη Παπαδόπουλου τα σενάρια περί μεταγραφής του στην Ντιναμό φαίνεται πως έχουν δόση αλήθειας. Μπορεί ο «Παπ» να αρνήθηκε ότι έχει επαφές με το σύλλογο, ωστόσο είναι κοντά σε υπογραφή συμβολαίου με τη ομάδα του Ζάγκρεμπ.
Αν και προτεραιότητα του Δημήτρη Παπαδόπουλου είναι η Ιταλία και η Ελλάδα, εντούτοις η απουσία σοβαρής πρότασης είναι και η αιτία ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού φαίνεται να προτιμά τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Ο Ιγκόρ Μπίσκαν του μετέφερε τα καλύτερα για το σύλλογο, και οι Κροάτες βασισμένοι σε πληροφορίες από τη διοίκηση κάνουν λόγο πως συμφώνησε σε όλα με την νταμπλούχο Κροατίας. Μάλιστα, κάνουν λόγο πως τις επόμενες ώρες θα βρίσκεται στο Ζάγκρεμπ για τις τελευταίες λεπτομέρειες. Όσο για τα χρήματα που θα καρπωθεί, αυτά φτάνουν στο 1.6 εκ. ευρώ για διετές συμβόλαιο.

Πήρε Νακαμούρα η Εσπανιόλ

celtic-rangers.jpgΣτην απόκτηση του Σουνσούκε Νακαμούρα προέβη η Εσπανιόλ. Η ομάδα της Βαρκελώνης ανακοίνωσε την απόκτηση του Ιάπωνα μέσου για τα επόμενα δύο χρόνια από τη Σέλτικ. Ο Νακαμούρα ετοιμαζόταν να αποχωρήσει από την Ευρώπη και να επιστρέψει στη χώρα του, αλλά η Εσπανιόλ, μέσω του γνωστού μας, Μάνουλε Φερέρ, έκλεισε τη συμφωνία.
O Ιάπωνας μέσος πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις και ακολούθως έβαλε την υπογραφή του σε διετές συμβόλαιο με τους Καταλανούς. Να σημειώσουμε ότι ο Νακαμούρα αγωνιζόταν τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην Σέλτικ έχοντας 33 γκολ σε 163 εμφανίσεις. Αυτή είναι η δεύτερη μεταγραφή της Εσπανιόλ μέσα σε δύο ημέρες, αφού είχε αποκτήσει τον Μπεν Σαχάρ από την Τσέλσι.

Ειπε..........................

"Εχω και μια οικογένεια και ήρθε η ώρα να αφιερώσω λίγο χρόνο και σε εκείνη"

Θανάσης Γιαννακόπουλος

(...ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού σχολιάζοντας την αποχώρησή του)

Ψιθυροι..........................

  • Δημοσιεύματα από τη Βενεζουέλα ανέφεραν πως η Μαγιόρκα δέχτηκε πρόταση από τον Παναθηναϊκό για τον διεθνή φορ, Χουάν Αράνγκο, ο οποίος όμως φαίνεται να καταλήγει στην Γκλάντμπαχ έναντι 7 εκ. ευρώ
  • Κάποιοι αντιδρούν με τη συμμετοχή του Γιάννη Ταμουρίδη στη μεσογειακή ομάδα, καθώς θεωρούν ότι η περίπτωσή του είναι πανομοιότυπη με εκείνη του Ξυνάδα. Να θυμίσουμε ότι ο 23άχρονος κολυμβητής αποκλείστηκε από την αποστολή για την Πεσκάρα λόγω της έφεσης που έχει ασκήσει το ΕΣΚΑΝ στο ΑΣΕΑΔ, επειδή η ΚΟΕ τον αθώωσε στην υπόθεση άρνησης ελέγχου ντόπινγκ.

  • Σε... έθιμο εξελίσσεται πλέον η συνάντηση του Σαλπιγγίδη με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, κάθε φορά που ο παίκτης ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη, καθώς τη Δευτέρα (22/6) υπήρξε και πάλι τετ-α-τετ, χωρίς όμως παρατράγουδα

"Εκλεισε" ο Μπάλαμπαν!

Ο Μπόσκο Μπάλαμπαν είναι η έκτη (μετά τους Σμόγιε, Λουκίνα, Σιμώση, Ομο, Καστελιόνε) αλλά και πιο ηχηρή, μέχρι στιγμής μεταγραφή του Πανιωνίου την καλοκαιρινή περίοδο. Ο κροάτης διεθνής επιθετικός συμφώνησε σε όλα με τους "κυανέρυθρους" και για τα επόμενα τρία χρόνια θα φοράει τη φανέλα της ομάδας της Νέας Σμύρνης.






Στην Μόναχο 1860 ο Παππάς


Ο Χάρης Παππάς περνάει από ιατρικές εξετάσεις στη Μόναχο 1860 Η Μόναχο 1860 του Εβαλντ Λίνεν, φαίνεται πως... ψώνισε τελικά από τον ελληνικό χώρο. Η ομάδα του πρώην προπονητή του Πανιωνίου, συμφώνησε σε όλα με τον Χάρη Παππά, ο οποίος και έμεινε ελεύθερος από την Σκόντα Ξάνθη, αμέσως μετά το τέλος του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ.

Μάλιστα σε δηλώσεις του σε γερμανικά ΜΜΕ ο Εβαλντ Λίνεν τόνισε ότι το μεγάλο προσόν του παίκτη είναι η ταχύτητά του, κάτι που θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί και στο γερμανικό πρωτάθλημα.

Ο Χάρης Παππάς θα φοράει τη φανέλα της Μόναχο 1860 την επόμενη σεζόν με την ομάδα να διατηρεί το δικαίωμα να του ανανεώσει το συμβόλαιο για ακόμα ένα χρόνο.

Πήρε και Κανακούδη ο ΠΑΣ Γιάννινα


Κανακούδης και Μπαλάφας διεκδικούν τη μπάλα Ο ΠΑΣ Γιάννινα αναδεικνύεται σε πρωταγωνιστή των μεταγραφών μέχρι στιγμής. Την Τρίτη η ομάδα της Ηπείρου, ολοκλήρωσε μία ακόμα, καθώς ήρθε σε συμφωνία με τον Πέτρο Κανακούδη, ο οποίος ήταν στόχος κι άλλων ομάδων, με κυριότερη την ΑΕΚ.

Με την απόκτηση του Κανακούδη (για τον οποίο απομένει μόνο η ανακοίνωση), πλέον δεν υπάρχει ενδιαφέρον για τον Λονγκό. Αλλωστε οι δύο παίκτες αγωνίζονται στην ίδια θέση.

Οπως συνηθίζει η διοίκηση του ΠΑΣ στις μεταγραφές που έχει κάνει μέχρι στιγμής, πρότεινε στον παίκτη συμβόλαιο διετούς διάρκειας. Εξαίρεση σε όλα αυτά, φαίνεται πως αποτελεί ο Ουρουγουανός Σενόνε, ο οποίος και θα υπογράψει για τρία χρόνια.

O Λεμονής έδιωξε τον Οκκά


Ο Γιάννης Οκκάς από την άφιξη της Ομόνοιας Το δρόμο της επιστροφής από την Αυστρία προς την Κύπρο έδειξε ο Τάκης Λεμονής στον Γιάννη Οκκά. Ο διεθνής επιθετικός της Ομόνοιας, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η κυπριακή ομάδα, υπέπεσε σε σωρεία πειθαρχικών παραπτωμάτων και εκδιώχθηκε από το προπονητικό κέντρο που προετοιμάζονται οι "πράσινοι", στην χώρα της κεντρικής Ευρώπης.

"Η Ομόνοια ανακοινώνει πως με απόφαση του προπονητή Τάκη Λεμονή, ο ποδοσφαιριστής Γιαννάκης Οκκάς επιστρέφει στη Κύπρο. Οι λόγοι της απομάκρυνσής του από την αποστολή της ομάδας, οφείλονται σε συνεχή και σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα. Για το θέμα θα επιληφθούν ο πρόεδρος και τα αρμόδια σώματα του διοικητικού συμβουλίου της Ομόνοιας", αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση της κυπριακής ομάδας.

Φήμες για Πηλαδάκη, φαβορί ο Τεροβίτσας


Ο Κώστας Πηλαδάκης... Εντονες φήμες που κυκλοφόρησαν αργά το βράδυ της Τρίτης, θέλουν τον Κώστα Πηλαδάκη να μην συνεχίζει τελικά στην θέση του προέδρου της Σούπερ Λιγκ, αλλά να υποβάλλει την παραίτησή του. Οι φήμες αυτές εντάθηκαν μετά την απόφαση του Πηλαδάκη να παραχωρήσει την Τετάρτη έκτακτη συνέντευξη Τύπου. Ετσι η διοργανώτρια θα πρέπει να βρει τον αντικαταστάτη του.

Μάλιστα αν ο πρόεδρος της Λάρισας αποφασίσει να παραιτηθεί, ως υποψήφιοι αντικαταστάτες του θα πρέπει να θεωρηθούν οι Γιώργος Μποροβήλος του Αστέρα Τρίπολης και Γιάννης Κομπότης του Λεβαδειακού. Εκτός κι αν γίνει η έκπληξη με τον Βασίλη Γκαγκάτση που πλέον είναι μέτοχος του ΠΑΟΚ.

Από κει και πέρα, την Τετάρτη αναμένεται η ΕΠΟ να ορίσει και τον νέο πρόεδρο της ΚΕΔ. Για την θέση αυτή φαβορί πρέπει να θεωρείται ο Βασίλης Τεροβίτσας, ο οποίος θεωρείται "άφθαρτος". Το διοικητικό συμβούλιο θα συνεδριάσει την Τετάρτη το πρωί.

Ρεκόρ και τελικό θέλει η Ισπανία


Ο Τόρες σκόραρε τρία γκολ μέσα σε 11 λεπτά κόντρα στη Νέα Ζηλανδία Με τις τρεις νίκες (χωρίς να δεχθεί γκολ) που πέτυχε η Ισπανία στον όμιλο του Κονφεντερέισονς Καπ πέρασε στα ημιτελικά, έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ συνεχόμενων νικών (15 είναι πλέον) και θέλει να σπάσει κόντρα στις ΗΠΑ και το ρεκόρ σερί αγώνων χωρίς ήττα (είναι 35 και το έχει ισοφαρίσει).

Αντίπαλός της θα είναι μια ομάδα που μέχρι την τελευταία αγωνιστική έδειχνε να είναι καταδικασμένη. Η νίκη της, όμως, με 3-0 επί της Αιγύπτου και σε συνδυασμό με την ήττα της Ιταλίας με 3-0 από τη Βραζιλία, την έφεραν στα ημιτελικά για να διεκδικήσει κάτι πολύ δύσκολο.

ΙΣΠΑΝΙΑ - ΗΠΑ
ΓΗΠΕΔΟ: Φρι Στέιτ Στάντιουμ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Χόρχε Λαριόντα

Αναγνωρίζοντας ότι η αντίπαλος ομάδα των ΗΠΑ δεν θα έχει κανένα άγχος στον ημιτελικό του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών, κόντρα στην Ισπανία την Τετάρτη, ο προπονητής της δεύτερης Βιθέντε Ντελ Μπόσκε παραδέχτηκε ότι οι Αμερικανοί θα είναι επικίνδυνοι για την πρωταθλήτρια Ευρώπης. Το έχουν αποδείξει άλλωστε.

Η ομάδα των ΗΠΑ προκρίθηκε από τους ομίλους την τελευταία αγωνιστική και τώρα αντιμετωπίζει τους Ισπανούς με έπαθλο μία θέση στον τελικό της διοργάνωσης που φιλοξενείται στη Νότια Αφρική. «Οι Αμερικανοί έχουν βελτιωθεί πολύ, σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν τους. Μόλις ένα χρόνο πριν τους νικήσαμε δύσκολα με 1-0 στο Σανταντέρ με ένα γκολ στα τελευταία λεπτά. Διαθέτουν γρήγορους και δυνατούς παίκτες και θα θέλουν πάρα πολύ να νικήσουν την Ισπανία», δήλωσε ο Ντελ Μπόσκε στην εφημερίδα «AS».

Οσο για την Ισπανία, θα προσπαθήσει να διατηρήσει και να βελτιώσει το ρεκόρ των 36 αγώνων χωρίς ήττα. «Ξέρουμε ότι θα μας δυσκολέψουν. Εχασαν δύο ματς με δέκα παίκτες και ακόμα κι έτσι έκαναν τους Ιταλούς να προσπαθήσουν πολύ. Με πλήρη ομάδα και έντεκα παίκτες δεν είχαν πρόβλημα να νικήσουν την Αίγυπτο», κατέληξε ο Ισπανός τεχνικός.

Μαθήματα στιλ από τους Ισπανούς

Σίγουρος ότι την Τετάρτη θα παιχτεί ένας πολύ ωραίος αγώνας με αντίπαλο την Ισπανία, στο πλαίσιο της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών δήλωσε ο προπονητής της εθνικής των ΗΠΑ Μπομπ Μπράντλι, σχολιάζοντας ότι η ομάδα του έχει πάρει μαθήματα στιλ από τους πρωταθλητές Ευρώπης.

Παράλληλα, έσπευσε να δηλώσει ότι ο ίδιος και οι παίκτες του γνωρίζουν πώς να κλείσουν τον δρόμο των «φούριας ρόχας» για τον τελικό της διοργάνωσης της Νότιας Αφρικής. «Παίξαμε κόντρα στην Ισπανία και πριν από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2008 και ήταν ένα πολύ ωραίο παιχνίδι.

Τους παρακολουθούμε σε όλο το τουρνουά και παίρνουμε μαθήματα από το στιλ τους. Από την άλλη πλευρά όμως, ξέρουμε πολύ καλά τον τρόπο για να τους σταματήσουμε και έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας», κατέληξε ο Μπράντλι.

Περιμένουν την απάντηση του Aγιαξ


O Τζορτζ Ογκαράρου Η επαφή με τον Αγιαξ για την απόκτηση του Γκεόρκε Ογκαράρου, έγινε. Πλέον στην ΑΕΚ περιμένουν την απάντηση των Ολλανδών για το αν αφήνουν ελεύθερο τον 29χρονο αμυντικό. Έγγραφο της Ρουμανικής Ομοσπονδίας για τον Ιορντάκε. Τα φιλικά επί Αυστριακού εδάφους και τα αποκαλυπτήρια στην Αθήνα. Ένα εκατομμύριο για Κατσουράνη. Υπογράφει ο Μάκος.

Εν αναμονή της άφιξης του Ντούσαν Μπάγεβιτς και της συνάντησης που θα γίνει με τον Νίκο Θανόπουλο, προκειμένου να διευθετηθούν τα υπόλοιπα μετεγγραφικά ζητήματα της ομάδας, βρίσκονται στην ΑΕΚ. Όλα αυτά ελάχιστες μέρες πριν την αφετηρία της νέας σεζόν, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα από τους «κιτρινόμαυρους».

Το πρώτο ραντεβού έχει οριστεί για την Δευτέρα με τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις και τα εργομετρικά. Η ομάδα θα αναχωρήσει στις 10 Ιουλίου ( με πτήση της Aegean στις 08.35 για το Mόναχο) για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας που φέτος θα διεξαχθεί στο Ζέεφελντ της Αυστρίας. Η επιστροφή στην Αθήνα έχει οριστεί στις 29 Ιουλίου (17.45 Aegean - Μόναχο).

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της ΑΕΚ στην Αυστρία θα δοθούν 4 φιλικά παιχνίδια. Το πρώτο έχει οριστεί με την Σλάβια Πράγας στις 18 Ιουλίου στις 18.30. Το επόμενο είναι 3 ημέρες αργότερα με την Ρουμάνικη Κλουζ, μισή ώρα νωρίτερα. Στις 24/7 οι «κιτρινόμαυροι» θα αντιμετωπίσουν την Ανκαραγκούτσου πάλι την ίδια ώρα, με την αυλαία να πέφτει τρεις ημέρες αργότερα απέναντι στην Μπουργκάς.

Τα αποκαλυπτήρια, μπροστά στους φίλους της ομάδας αναμένεται να γίνουν στις 5/8 όταν η Ένωση θα αντιμετωπίσει τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Το φιλικό αυτό δεν έχει καμία σχέση με την μετεγγραφή του Μάκου. Απλά επειδή η ΑΕΚ έψαχνε ελληνικό αντίπαλο και το ΟΑΚΑ ενδέχεται να είναι ρεζερβέ από ευρωπαϊκό παιχνίδι του Παναθηναϊκού, επιλέχθηκε η συγκεκριμένη λύση.

Την Τρίτη άρχισαν να κυκλοφορούν δημοσιεύματα στην Πορτογαλία σχετικά με συμφωνία της Μπενφίκα για την παραχώρηση του Κώστα Κατσουράνη με τον Παναθηναϊκό. Από την ΑΕΚ δεν επιβεβαιώνουν τίποτα, καθώς βρίσκονται στις τελικές διαπραγματεύσεις με τους «πράσινους».

Αν και αρχικά τέθηκε θέμα για την παραχώρηση κάποιων παικτών από τον Παναθηναϊκό (ακούστηκε το όνομα του Μάτος), οι «κιτρινόμαυροι» ήταν αρνητικοί, καθώς αυτό που τους λείπει είναι το ρευστό. Έτσι, όπως όλα δείχνουν η Ένωση θα λάβει 1 εκατομμύριο, το οποίο αντιστοιχεί στο 40% των χρημάτων που θα λάβει η Μπενφίκα από τον Παναθηναϊκό. Όλα αυτά μάλλον θα επισημοποιηθούν την Τετάρτη.

Από εκεί και πέρα, με τον Ίλιε Ιορντάκε δεν τίθεται κανένα θέμα ανησυχίας. Στα γραφεία της ΠΑΕ έφτασε έγγραφο από την Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, μετά από αίτημα του μάνατζερ του παίκτη, Φλορίν Μανέα, το οποίο γνωστοποιεί στην Ένωση πως μπορεί να στείλει την μπλε κάρτα του παίκτη, οποιαδήποτε στιγμή και αν το ζητήσει.

Όσον αφορά το θέμα του Γκεόρκε Ογκαράρου, μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις. Ο μάνατζερ που λειτουργεί για λογαριασμό της ΑΕΚ είχε επαφή με τους Ολλανδούς, ζητώντας να μάθει τις προθέσεις των Ολλανδών σχετικά με τον 29χρονο αμυντικό. Η απάντηση του Αίαντα θα δείξει το αν είναι εφικτό, η απόκτησή του να υλοποιηθεί από την Ένωση ή όχι.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως οι εμφανίσεις του Περπαρίμ Χετεμάι με την Εθνική Ομάδα της Φινλανδίας, φαίνεται να έχει στρέψει πάνω του τη προσοχή πολλών ομάδων. Δεν αποκλείεται μάλιστα μέσα στις επόμενες ημέρες να υπάρξει πρόταση στην ΑΕΚ για την απόκτησή του, με τους «κιτρινόμαυρους» να τον κοστολογούν περίπου 700-800.000 ευρώ.

Τέλος, όσον αφορά το θέμα του Γρηγόρη Μάκου τα συμβόλαια συντάσσονται και υπάρχει αισιοδοξία ότι η απόκτησή του θα έχει ολοκληρωθεί και τυπικά την Τετάρτη ή το αργότερο την Πέμπτη.

  • Ο τερματοφύλακας της Ναντ, Ζερόμ Αλόνσο με δηλώσεις του στα γαλλικά ΜΜΕ έλεγε πως η ΑΕΚ έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτησή του, αλλά κάτι τέτοιο δεν υφίσταται.

  • Ο αδελφός του Παναγιώτη Ταχτσιδη πέρασε από τα γραφεία της ΠΑΕ, από όπου και έλαβε γραπτώς τη πρόταση της Ένωση για επέκταση της συνεργασίας τους για τα επόμενα 4 χρόνια.

  • Ξεκαθαρίζει το Νασούτι


    Ο Κριστιάν Χαβιέρ Νασούτι... Ο 27χρονος Κριστιάν Νασούτι, ο κεντρικός αμυντικός της Ρίβερ Πλέιτ, πριν δύο περιόδους είχε φτάσει κοντά στο να εξασφαλίσει τη μεταγραφή του εκτός συνόρων της Λατινικής Αμερικής, όμως τότε η Ρίβερ δεν τον παραχώρησε στον Ολυμπιακό. Τώρα, όλα οδηγούν στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Ο Αργεντίνος αμυντικός εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου θα αποκτηθεί δανεικός για έναν χρόνο με οψιόν αγοράς. Η υπόθεση αυτή αναμένεται να ξεκαθαρίσει αύριο ή στη χειρότερη περίπτωση μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Σε αντίθετη περίπτωση, ο Αρης θα κινηθεί για να αποκτήσει έναν από τους ποδοσφαιριστές που αποτελούν την εναλλακτική λύση.

    Ο αδερφός του Τζιοβάνι Ντο Σάντος, ο Τζόναθαν απασχολεί τον Αρη. Οι "κίτρινοι" ενδιαφέρονται για τον νεαρό ποδοσφαιριστή που ανήκει στην Μπαρτσελόνα και δεν αποκλείεται να αποκτήσουν ως μία εναλλακτική λύση. Θα τον προσθέσει στους δύο νεαρούς που αποκτήθηκαν προσφάτως, τον Ισπανό Ερνάντεθ Ομάρ Γκαρσία και τον Ιρλανδό Ίαν Ντέιλι.

    Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, αντίπαλοι της νέας ομάδας που θα δημιουργήσει ο Ιομάρ Μαζίνιο είναι η Τορίνο, η Σιένα, η Μπάρι και πιθανόν η Φιορεντί

    "Πράσινος" ο Κατσουράνης!


    Ο Κώστας Κατσουράνης πανηγυρίζει το γκολ κόντρα στη Μολδαβία Παίκτης του Παναθηναϊκού πρέπει να θεωρείται ο Κώστας Κατσουράνης. Οι "πράσινοι" συμφώνησαν σε όλα με την Μπενφίκα, ενώ συγχρόνως έχουν πάρει το "ΟΚ" του παίκτη εδώ και αρκετό καιρό. Επίσης, το πρόβλημα με την ΑΕΚ και το ιδιωτικό συμφωνητικό που δημιουργούσε φόβο για την μεταγραφή, ξεπεράστηκε όπως όλα δείχνουν. Συγκεκριμένα, το "τριφύλλι" θα παραχωρήσει ένα ποσό στην Ένωση, προκειμένου να σταματήσει να έχει τις όποιες αξιώσεις αναφορικά με τα 5 εκ. που έπρεπε να πάρει αν ο παίκτης επέστρεφε στην Ελλάδα. Μέχρι το βράδυ της Τετάρτης αναμένεται να ολοκληρωθεί η μεταγραφή και έτσι ο διεθνής άσος όλα δείχνουν ότι θα δώσει το παρών στην πρώτη προπόνηση του Παναθηναϊκού την Πέμπτη.

    Την είδηση μετέδωσαν και τα Πορτογαλικά ΜΜΕ. Χαρακτηριστικότερο όλων το δημοσίευμα της �Record� που αποχαιρέτησε τον Κατσουράνη με τίτλο: "Αντίο Κατσουράνη" και συνέχιζε στο κείμενο: "Ο Παναθηναϊκός συμφώνησε με την Μπενφίκα για τη μεταγραφή του Κώστα Κατσουράνη έναντι 2.500.000 ευρώ και η υπόθεση θα οριστικοποιηθεί με τα φαξ που θα αποστείλουν η μια ομάδα στην άλλη με το σήριαλ της αποδοχής της πρότασης του ελληνικού συλλόγου, να λαμβάνει τέλος μετά από αρκετές εβδομάδες διαπραγματεύσεων. Η ομάδα του φωτός σκοτεινιάζει, αφού αποχωρεί ένας παίκτης ο οποίος για τρεις σεζόν είχε τον αετό στο στήθος και με την ομόφωνη στήριξη των οπαδών ήταν ένας παίκτης με ποιότητα, ευελιξία και επαγγελματισμό που τον διέκριναν από τότε που είχε έρθει στον σύλλογο μετά από από απαίτηση του Φερνάντο Σάντος. Ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος της μεσαίας γραμμής της Μπενφίκα, τα τελευταία τρία χρόνια, με τον Κώστα Κατσουράνη να πραγματοποιεί την μεγάλη του στιγμή στο ντεμπούτο του με την φανέλα με το νούμερο "8" βοηθώντας την πρώτη χρονιά στους στόχους και την πορεία της Μπενφίκα για τον τίτλο μέχρι την τελευταία αγωνιστική αλλά και τον τελικό του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Στην 2η χρονιά ο Κατσουράνης ήταν ανάμεσα και στους αμυντικούς και αποτέλεσε τον άξονα της άμυνας, όπου διετέλεσε αρκετές φορές λόγω τραυματισμού των συμπαικτών του αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την ποιότητά του ως ποδοσφαιριστής και βοηθώντας την ομάδα σε μια στιγμή που τον είχε ανάγκη. Στην τελευταία περίοδο στα 29 του χρόνια δέχθηκε τα συγχαρητήριά για την απόδοσή του ενώ φόρεσε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού".

    Ακολουθούν κι άλλοι!

    Ο Κατσουράνης λοιπόν θα γίνει η δεύτερη φετινή μεταγραφή του Παναθηναϊκού. Και η τρίτη δεν αναμένεται να αργήσει και πολύ. Η δήλωση του Σεμπάστιαν Λέτο δείχνει ότι οι "πράσινοι" είναι κοντά στην απόκτηση του Αργεντινού άσου, που θα λύσει το πρόβλημα στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής. Πάντως, από το "τριφύλλι" επίσημα τονίζουν ότι "δεν υπάρχει κανένα θέμα Λέτο". Πράγμα λογικό και αναμενόμενο. Μέχρι να "κλείσει" η οποιαδήποτε υπόθεση δύσκολα θα διαρρέει κάτι από τους "πράσινους".

    Υπάρχει πάντα και το θέμα του επιθετικού, με τον Μπομπό να είναι ψηλά στη λίστα. Η Βέρντερ φαίνεται ότι δεν θα προχωρήσει στην απόκτησή του, μια και παλεύει πλέον για να πάρει τον Μάντζουκιτς από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

    Όσο για τον άμυνα, ο Πουιγκρενιέ όλα δείχνουν πως θα είναι ο δεύτερος στόπερ που θα βάλει στη� μηχανή του το "τριφύλλι".

    Νέα φραστική επίθεση δέχθηκε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης στη γειτονιά του στην Πολίχνη της Θεσσαλονίκης. Ο διεθνής επιθετικός συνάντησε ΠΑΟΚτσήδες με τους οποίους είχε θερμό διάλογο για όσα ειπώθηκαν σε συνέντευξή του προ ημερών και όσα είχε πει μετά από την πρώτη τους συνάντηση πριν από δύο μήνες στην ίδια περιοχή...

    Ιταλία: Διώχνει Γκατούζο, Τόνι και Τζαμπρότα ο Λίπι

    Eπιμέλεια: Δ.Μ.

    Η κακή εμφάνιση της Ιταλίας στο Confederations Cup θα φέρει ανανέωση από τον Μαρσέλο Λίπι, ο οποίος σκέφτεται να μην καλέσει τους Γκατούζο, Τόνι και Τζαμπρότα, τουλάχιστον το επόμενο διάστημα.

    Μαζί με τον Τζαμπρότα απο την άμυνα μάλλον δεν θα κληθεί την επόμενη φορά και ο Νικόλα Λεγκροτάλιε και τα νέα πρόσωπα που σκέφτεται ο Λίπι να καλέσει είναι οι Μάρκο Μότα, Ντομένικο Κρισκίτο, Σαλβατόρε Μποκέτι και Φαμπιάνο Σαντακρότσε, ενώ περιμένει να δει πως θα ξεκινήσουν την χρονιά οι Ντανιέλε Μπονέρα και Αντρέα Ντοσένα.

    Μέχρι να ανακτήσει την φόρμα του δεν θα κληθεί ο Τζενάρο Γκατούζο, ενώ δεν αναμένεται να επιστρέψει ο Σιμόνε Περότα. Γκαετάνο Ντ'Αγκοστίνο, Κλαούντιο Μαρκίζιο και Ματέο Μπρίγκι πιθανότατα θα κερδίσουν την κλήση τους, κάτι που φαντάζει πιο δύσκολο για τους Κρίστιαν Μάτζιο και Πασκουέλα Φότζια.

    Στην επίθεση, Βιντσέντζο Ιακουΐντα, Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο και Τζουζέπε Ρόσι είναι σίγουροι στην ομάδα, άμεσα όμως αναμένεται να αντικατασταθεί ο Λούκα Τόνι από τον Τζανπάολο Πατσίνι.

    Από την εθνική ελπίδων ο Λίπι θα καλέσει τους Μάριο Μπαλοτέλι και Σεμπάστιαν Τζιοβίνκο, αν πάρουν ευκαιρίες σε Ίντερ και Γιουβέντους, αντίστοιχα, ενώ δεν αποκλείεται η επιστροφή του Αντόνιο Κασάνο.

    Στη Γιουνάιτεντ ο Ντιέγκο Λόπεζ


    Επιμέλεια: Δ.Μ.

    Πολύ κοντά στην συμφωνία βρίσκονται Βιγιαρεάλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την μετακίνηση του Ντιέγκο Λόπεζ.

    Ο διεθνής Ισπανός τερματοφύλακας φέρεται να έχει συμφωνήσει προφορικά με τους «κόκκινους διαβόλους» και το μόνο που μένει είναι και η οριστική συμφωνία μεταξύ των δυο ομάδων.

    Το κόστος της μετεγγραφής του 27χρονου τερματοφύλακα αναμένεται να φτάσει τα 20 εκατομμύρια ευρώ.

    «Κλείνει» Αλμπιόλ η Ρεάλ


    Επιμέλεια: Δ.Μ.

    Ήρθε η ώρα για την Ρεάλ Μαδρίτης να κοιτάξει και τα νώτα της… Μετά τους Κακά και Ρονάλντο, η «βασίλισσα» θέλει να ενισχύσει και την άμυνα της.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής «Marca», οι «μερένχες» έχουν ενδιαφερθεί για τον αμυντικό της Βαλένθια, Ραούλ Αλμπιόλ. Ο Ισπανός αμυντικός, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις με τη φανέλα των «νυχτερίδων», βρίσκεται στη λίστα των Μαδριλένων, αφού για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή, έχει εισηγηθεί και ο νέος τεχνικός της ομάδας, Μάνουελ Πελεγκρίνι.

    Από εκεί και πέρα, η Ρεάλ, πρέπει να καταθέσει το ποσό των 15 εκατ. ευρώ, για να κάνει δικό της τον Αλμπιόλ, κάτι που όπως όλα δείχνουν θα γίνει, αφού οι συζητήσεις με την Βαλένθια βρίσκονται σε… καλό δρόμο.

    Χωρίζει για μια Ιταλίδα ο Μουρίνιο


    Επιμέλεια: Δ.Μ.

    Ο special one, απ’ ότι φαίνεται, δεν είναι τόσο… ειδικός στις προσωπικές του σχέσεις και ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με το σπιτικό του. Σύμφωνα, λοιπόν, με πορτογαλικά δημοσιεύματα ο τεχνικός της Ιντερ είναι στα… χωρίσματα με τη σύζυγο του, η οποία ήδη έχει κινήσει τις σχετικές διαδικασίες.

    Όπως γράφει η "Correio de Manha", ο Μουρίνιο βρίσκεται στα πρόθυρα διαζυγίου με τη σύζυγό του και μάλιστα, η κυρία Ματίλντε έχει έρθει σε επαφές με τους δικηγόρους της, προκειμένου να κινηθεί η σχετική διαδικασία του διαζυγίου, ύστερα από 20 χρόνια έγγαμου βίου με τον σύζυγό της.

    Ως λόγος για την απόφασή της, πιθανολογείται το φλερτ του Μουρίνιο με κάποια Ιταλίδα.

    Φιλομένο: "Θα τα δώσω όλα για τον ΠΑΟΚ"


    Eπιμέλεια: Δ.Μ.

    O Λούσιο Φιλομένο άνοιξε μία νέα σελίδα στην καριέρα του με την μετακίνηση του στον ΠΑΟΚ. Ο Αργεντίνος πήρε την μεταγραφή που επιζητούσε και πλέον απομένει να αποδείξει την αξία σε μία πιο ανταγωνιστική ομάδα από τον Αστέρα Τρίπολης.

    Ο Φιλομένο ικανοποιημένος από την οριστικοποίηση της συμφωνίας υπόσχεται με δηλώσεις του στην εφημερίδα "Sportday" ότι θα δώσει τον καλύτερο του εαυτό για να να βοήθήσει στην επίτευξη των στόχων τη νέα του ομάδα.

    "Χαίρομαι πραγματικά που θα συνεχίσω την καριέρα μου σε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι ο ΠΑΟΚ. Αυτός ήταν και ο στόχος μου εξάλλου. Από εδώ και πέρα, το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να βοηθήσω τη νέα μου ομάδα. Δεν θα πω εγώ ότι θα πάρουμε το πρωτάθλημα ή το Κύπελλο ή θα βγούμε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν μου αρέσουν τα μεγάλα λόγια. Δεν μπορώ να δώσω τέτοιες υποσχέσεις. Το μόνο που λέω είναι ότι θα δουλέψω πάρα πολύ και θα προσπαθήσω μαζί με τους συμπαίκτες μου να φθάσουμε τον ΠΑΟΚ όσο γίνεται ψηλότερα.

    Η ομάδα εξαρτάται από την απόδοση πολλών παικτών και όχι ενός. Γι’ αυτό που χαίρομαι είναι ότι θα παίξω στη Θεσσαλονίκη και στην Τούμπα που θυμίζει περισσότερο από κάθε άλλο γήπεδο την ατμόσφαιρα που δημιουργείται και εδώ στην Αργεντινή. Ένιωθα παράξενα όταν έπαιζα σε αυτό το γήπεδο και τώρα ανυπομονώ να έρθω εκεί και να ξεκινήσω τη δουλειά με την ομάδα".

    ΠΑΟΚ: Πρόγραμμα ιατρικών – εργομετρικών εξετάσεων


    Επιμέλεια: Δ.Μ.

    Ενόψει της έναρξης της προετοιμασίας για τη νέα αγωνιστική περίοδο οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ έχουν ενημερωθεί ότι θα περάσουν από ιατρικές (Ευρωδιάγνωση Καλαμαριάς, Εθνικής Αντιστάσεως 18-20) και εργομετρικές εξετάσεις (από τον εργοφυσιολόγο κ. Γιώργο Ζιώγα) ως εξής:

    Δευτέρα 29.Ιουν.2009 (πρωί)

    ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ: Αποστολόπουλος, Καραντασιάδης, Καρασαλίδης, Κουτζαβασίλης, Μωϋσιάδης, Παντίδης.

    Δευτέρα 29.Ιουν.2009 (απόγευμα)

    ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ: Μαλεζάς, Μπαλάφας, Παπάζογλου, Φωτάκης, Abubakari, Kresic, Sznaucner, Veron.

    ΕΡΓΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

    Μαλεζάς – Μπαλάφας (09.00)

    Sznaucner - Veron (10.00)

    Χαλκιάς – Ivic (11.00)

    Bizera – Garcia (12.00)

    Αναστασάκος – Muslimovic (13.00)

    Κουτσιανικούλης – Sorlin (14.00)

    Αραμπατζής – Lino (15.00)

    Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές θα περάσουν από ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις την Τρίτη 30.Ιουν.2009