Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Περιμένουν την απάντηση του Aγιαξ


O Τζορτζ Ογκαράρου Η επαφή με τον Αγιαξ για την απόκτηση του Γκεόρκε Ογκαράρου, έγινε. Πλέον στην ΑΕΚ περιμένουν την απάντηση των Ολλανδών για το αν αφήνουν ελεύθερο τον 29χρονο αμυντικό. Έγγραφο της Ρουμανικής Ομοσπονδίας για τον Ιορντάκε. Τα φιλικά επί Αυστριακού εδάφους και τα αποκαλυπτήρια στην Αθήνα. Ένα εκατομμύριο για Κατσουράνη. Υπογράφει ο Μάκος.

Εν αναμονή της άφιξης του Ντούσαν Μπάγεβιτς και της συνάντησης που θα γίνει με τον Νίκο Θανόπουλο, προκειμένου να διευθετηθούν τα υπόλοιπα μετεγγραφικά ζητήματα της ομάδας, βρίσκονται στην ΑΕΚ. Όλα αυτά ελάχιστες μέρες πριν την αφετηρία της νέας σεζόν, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα από τους «κιτρινόμαυρους».

Το πρώτο ραντεβού έχει οριστεί για την Δευτέρα με τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις και τα εργομετρικά. Η ομάδα θα αναχωρήσει στις 10 Ιουλίου ( με πτήση της Aegean στις 08.35 για το Mόναχο) για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας που φέτος θα διεξαχθεί στο Ζέεφελντ της Αυστρίας. Η επιστροφή στην Αθήνα έχει οριστεί στις 29 Ιουλίου (17.45 Aegean - Μόναχο).

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της ΑΕΚ στην Αυστρία θα δοθούν 4 φιλικά παιχνίδια. Το πρώτο έχει οριστεί με την Σλάβια Πράγας στις 18 Ιουλίου στις 18.30. Το επόμενο είναι 3 ημέρες αργότερα με την Ρουμάνικη Κλουζ, μισή ώρα νωρίτερα. Στις 24/7 οι «κιτρινόμαυροι» θα αντιμετωπίσουν την Ανκαραγκούτσου πάλι την ίδια ώρα, με την αυλαία να πέφτει τρεις ημέρες αργότερα απέναντι στην Μπουργκάς.

Τα αποκαλυπτήρια, μπροστά στους φίλους της ομάδας αναμένεται να γίνουν στις 5/8 όταν η Ένωση θα αντιμετωπίσει τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Το φιλικό αυτό δεν έχει καμία σχέση με την μετεγγραφή του Μάκου. Απλά επειδή η ΑΕΚ έψαχνε ελληνικό αντίπαλο και το ΟΑΚΑ ενδέχεται να είναι ρεζερβέ από ευρωπαϊκό παιχνίδι του Παναθηναϊκού, επιλέχθηκε η συγκεκριμένη λύση.

Την Τρίτη άρχισαν να κυκλοφορούν δημοσιεύματα στην Πορτογαλία σχετικά με συμφωνία της Μπενφίκα για την παραχώρηση του Κώστα Κατσουράνη με τον Παναθηναϊκό. Από την ΑΕΚ δεν επιβεβαιώνουν τίποτα, καθώς βρίσκονται στις τελικές διαπραγματεύσεις με τους «πράσινους».

Αν και αρχικά τέθηκε θέμα για την παραχώρηση κάποιων παικτών από τον Παναθηναϊκό (ακούστηκε το όνομα του Μάτος), οι «κιτρινόμαυροι» ήταν αρνητικοί, καθώς αυτό που τους λείπει είναι το ρευστό. Έτσι, όπως όλα δείχνουν η Ένωση θα λάβει 1 εκατομμύριο, το οποίο αντιστοιχεί στο 40% των χρημάτων που θα λάβει η Μπενφίκα από τον Παναθηναϊκό. Όλα αυτά μάλλον θα επισημοποιηθούν την Τετάρτη.

Από εκεί και πέρα, με τον Ίλιε Ιορντάκε δεν τίθεται κανένα θέμα ανησυχίας. Στα γραφεία της ΠΑΕ έφτασε έγγραφο από την Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, μετά από αίτημα του μάνατζερ του παίκτη, Φλορίν Μανέα, το οποίο γνωστοποιεί στην Ένωση πως μπορεί να στείλει την μπλε κάρτα του παίκτη, οποιαδήποτε στιγμή και αν το ζητήσει.

Όσον αφορά το θέμα του Γκεόρκε Ογκαράρου, μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις. Ο μάνατζερ που λειτουργεί για λογαριασμό της ΑΕΚ είχε επαφή με τους Ολλανδούς, ζητώντας να μάθει τις προθέσεις των Ολλανδών σχετικά με τον 29χρονο αμυντικό. Η απάντηση του Αίαντα θα δείξει το αν είναι εφικτό, η απόκτησή του να υλοποιηθεί από την Ένωση ή όχι.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως οι εμφανίσεις του Περπαρίμ Χετεμάι με την Εθνική Ομάδα της Φινλανδίας, φαίνεται να έχει στρέψει πάνω του τη προσοχή πολλών ομάδων. Δεν αποκλείεται μάλιστα μέσα στις επόμενες ημέρες να υπάρξει πρόταση στην ΑΕΚ για την απόκτησή του, με τους «κιτρινόμαυρους» να τον κοστολογούν περίπου 700-800.000 ευρώ.

Τέλος, όσον αφορά το θέμα του Γρηγόρη Μάκου τα συμβόλαια συντάσσονται και υπάρχει αισιοδοξία ότι η απόκτησή του θα έχει ολοκληρωθεί και τυπικά την Τετάρτη ή το αργότερο την Πέμπτη.

  • Ο τερματοφύλακας της Ναντ, Ζερόμ Αλόνσο με δηλώσεις του στα γαλλικά ΜΜΕ έλεγε πως η ΑΕΚ έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτησή του, αλλά κάτι τέτοιο δεν υφίσταται.

  • Ο αδελφός του Παναγιώτη Ταχτσιδη πέρασε από τα γραφεία της ΠΑΕ, από όπου και έλαβε γραπτώς τη πρόταση της Ένωση για επέκταση της συνεργασίας τους για τα επόμενα 4 χρόνια.

  • Δεν υπάρχουν σχόλια: