Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2009

Επιτέλους συμφωνία της FIA με τη FOTA


Από συνεδρίαση της FOTA Αποφεύχθηκε η διάσπαση στη Φόρμουλα Ένα, καθώς η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) και η Ένωση Ομάδων του πρωταθλήματος (FOTA) ανακοίνωσαν πως έφτασαν σε συμφωνία, βάζοντας έτσι τέλος στο ενδεχόμενο να διεξαχθεί το 2010 μια ανταγωνιστική διοργάνωση. «Δεν υπάρχει διαχωρισμός, αλλά υπάρχει ένα και μοναδικό πρωτάθλημα για το 2010. Έχουμε βρει μια συμφωνία για τη μείωση του κόστους» δήλωσε ο πρόεδρος της FIA, Μαξ Μόσλεϊ, μετά το τέλος της συνεδρίασης του παγκοσμίου συμβουλίου μηχανοκίνητου αθλητισμού στο Παρίσι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η FIA και η FOTA βρίσκονταν εδώ και αρκετές εβδομάδες «στα μαχαίρια», με αφορμή τους κανονισμούς της Φόρμουλα Ένα για το 2010, οι οποίοι όριζαν, μεταξύ άλλων, πλαφόν ύψους 45 εκατομμυρίων ευρώ στους προϋπολογισμούς των ομάδων, με αντάλλαγμα μεγαλύτερη τεχνική ελευθερία. Το σημείο αυτό αποτελούσε «αγκάθι» για τις ομάδες της FOTA, οι οποίες απειλούσαν ότι θα δημιουργούσαν ένα -ανταγωνιστικό προς τη Φόρμουλα Ένα- πρωτάθλημα από το 2010.

Η Ένωση είχε προγραμματίσει για συνάντηση στην Μπολόνια, προκειμένου να συζητηθεί το σχέδιο περί δημιουργίας ανταγωνιστικού πρωταθλήματος. Ο Μόσλεϊ και οι ομάδες βρίσκονταν για μήνες σε διαμάχη, ωστόσο φάνηκε ότι η FIA μαλάκωσε τη στάση της πριν από το βρετανικό γκραν πρι, όταν ανακοίνωσε πως θα συμφωνούσε στις αλλαγές των κανονισμών, εάν οι ομάδες δεσμεύονταν να συνεχίσουν στη Φόρμουλα Ένα.


Στο μεταξύ, ο Μόσλεϊ δήλωσε ότι δεν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την προεδρία της FIA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: