Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Ρεκόρ και τελικό θέλει η Ισπανία


Ο Τόρες σκόραρε τρία γκολ μέσα σε 11 λεπτά κόντρα στη Νέα Ζηλανδία Με τις τρεις νίκες (χωρίς να δεχθεί γκολ) που πέτυχε η Ισπανία στον όμιλο του Κονφεντερέισονς Καπ πέρασε στα ημιτελικά, έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ συνεχόμενων νικών (15 είναι πλέον) και θέλει να σπάσει κόντρα στις ΗΠΑ και το ρεκόρ σερί αγώνων χωρίς ήττα (είναι 35 και το έχει ισοφαρίσει).

Αντίπαλός της θα είναι μια ομάδα που μέχρι την τελευταία αγωνιστική έδειχνε να είναι καταδικασμένη. Η νίκη της, όμως, με 3-0 επί της Αιγύπτου και σε συνδυασμό με την ήττα της Ιταλίας με 3-0 από τη Βραζιλία, την έφεραν στα ημιτελικά για να διεκδικήσει κάτι πολύ δύσκολο.

ΙΣΠΑΝΙΑ - ΗΠΑ
ΓΗΠΕΔΟ: Φρι Στέιτ Στάντιουμ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Χόρχε Λαριόντα

Αναγνωρίζοντας ότι η αντίπαλος ομάδα των ΗΠΑ δεν θα έχει κανένα άγχος στον ημιτελικό του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών, κόντρα στην Ισπανία την Τετάρτη, ο προπονητής της δεύτερης Βιθέντε Ντελ Μπόσκε παραδέχτηκε ότι οι Αμερικανοί θα είναι επικίνδυνοι για την πρωταθλήτρια Ευρώπης. Το έχουν αποδείξει άλλωστε.

Η ομάδα των ΗΠΑ προκρίθηκε από τους ομίλους την τελευταία αγωνιστική και τώρα αντιμετωπίζει τους Ισπανούς με έπαθλο μία θέση στον τελικό της διοργάνωσης που φιλοξενείται στη Νότια Αφρική. «Οι Αμερικανοί έχουν βελτιωθεί πολύ, σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν τους. Μόλις ένα χρόνο πριν τους νικήσαμε δύσκολα με 1-0 στο Σανταντέρ με ένα γκολ στα τελευταία λεπτά. Διαθέτουν γρήγορους και δυνατούς παίκτες και θα θέλουν πάρα πολύ να νικήσουν την Ισπανία», δήλωσε ο Ντελ Μπόσκε στην εφημερίδα «AS».

Οσο για την Ισπανία, θα προσπαθήσει να διατηρήσει και να βελτιώσει το ρεκόρ των 36 αγώνων χωρίς ήττα. «Ξέρουμε ότι θα μας δυσκολέψουν. Εχασαν δύο ματς με δέκα παίκτες και ακόμα κι έτσι έκαναν τους Ιταλούς να προσπαθήσουν πολύ. Με πλήρη ομάδα και έντεκα παίκτες δεν είχαν πρόβλημα να νικήσουν την Αίγυπτο», κατέληξε ο Ισπανός τεχνικός.

Μαθήματα στιλ από τους Ισπανούς

Σίγουρος ότι την Τετάρτη θα παιχτεί ένας πολύ ωραίος αγώνας με αντίπαλο την Ισπανία, στο πλαίσιο της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών δήλωσε ο προπονητής της εθνικής των ΗΠΑ Μπομπ Μπράντλι, σχολιάζοντας ότι η ομάδα του έχει πάρει μαθήματα στιλ από τους πρωταθλητές Ευρώπης.

Παράλληλα, έσπευσε να δηλώσει ότι ο ίδιος και οι παίκτες του γνωρίζουν πώς να κλείσουν τον δρόμο των «φούριας ρόχας» για τον τελικό της διοργάνωσης της Νότιας Αφρικής. «Παίξαμε κόντρα στην Ισπανία και πριν από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2008 και ήταν ένα πολύ ωραίο παιχνίδι.

Τους παρακολουθούμε σε όλο το τουρνουά και παίρνουμε μαθήματα από το στιλ τους. Από την άλλη πλευρά όμως, ξέρουμε πολύ καλά τον τρόπο για να τους σταματήσουμε και έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας», κατέληξε ο Μπράντλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: