Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Η απάντηση των οργανωμένων οπαδών του Πανσερραϊκού!

Άμεση ήταν η αντίδραση του κόσμου του Πανσερραϊκού, καθώς με ανακοίνωσή του ο σύνδεσμος οργανωμένων οπαδών GHE GUEVARA CLUB, θέλησε να δώσει την απάντησή του στα όσα είπε ο πρόεδρος της ομάδας Πέτρος Θεοδωρίδης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με αφορμή τις δηλώσεις του Πέτρου Θεοδωρίδη μετά τη λήξη του αγώνα της ομάδας μας με την Καβάλα και τις ευθείες βολές τις οποίες "εκτόξευσε" προς πάσα κατεύθυνση, θεωρούμε επιτακτική ανάγκη να προβούμε στην ακόλουθη ανακοίνωση, παραθέτοντας αποσπάσματα των δηλώσεων του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ και απαντώντας σε αυτά ένα προς ένα.

"Θα αναφερθώ στους απαιτητικούς φιλάθλους της ομάδας οι οποίοι δεν έχουν έρθει σε εκτός έδρας παιχνίδια για να δουνε πώς μας παίζουν οι άλλες ομάδες και οι διαιτητές".

Εμείς τουλάχιστον δεν έχουμε χάσει αγώνα εκτός έδρας μέχρι σήμερα. Ακόμα και στη Μυτιλήνη πριν μια εβδομάδα, ήμασταν εκεί και είδαμε με τα μάτια μας τις φάσεις. Ναι, σε κάποια παιχνίδια οι διαιτητές μας αδίκησαν, κυρίως μέσα στην έδρα μας. Πώς, όμως, να σε σεβαστούν οι διαιτητές όταν δεν έχεις στιβαρή διοίκηση; Ποιον θα σεβαστούν, αφού δεν έχουν κάποιον να φοβηθούν;

"Είναι ανεπίτρεπτο οργανωμένοι φίλαθλοι να βρίζουν ποδοσφαιριστές, πρόεδρο και ότι άλλο έχει αυτή η ομάδα".

Σκέφτηκε άραγε ποτέ ο μεγαλομέτοχος τι έπρεπε να κάνει αμέσως μετά το παιχνίδι με τον Ηρακλή και όσα ακολούθησαν; Ένας ποδοσφαιριστής τον οποίο ο κόσμος είχε αποθεώσει στο παιχνίδι με τη Λάρισα, και δεν τον είχε βρίσει ποτέ κανείς, βγήκε από τα αποδυτήρια και άρχισε να μοιράζει κλωτσιές σε ανήλικους φιλάθλους της ομάδας. Αυτός ο ποδοσφαιριστής, με την ανοχή της διοίκησης, παρέμεινε στο ρόστερ και ήταν στην αποστολή στο ματς με την Καβάλα. Κάποιος άλλος ποδοσφαιριστής της ομάδας κριτίκαρε τους φιλάθλους που ταξίδεψαν στην Κατερίνη επειδή αποδοκίμασαν για το αποτέλεσμα, γράφοντας ότι δεν ξέρουν αυτοί τι σχήμα έχει η μπάλα, κι ότι οι Σέρρες είναι η χειρότερη πόλη με τους χειρότερους ανθρώπους. Αυτός ο ποδοσφαιριστής δε ζήτησε ούτε μισή συγνώμη στις μέρες που ακολούθησαν. Ο κόσμος του Πανσερραϊκού έχει χειροκροτήσει σε υποβιβασμούς, έχει χειροκροτήσει σε ήττες, και όσο κακή μνήμη και αν έχει κάποιος δε μπορεί να μην το θυμάται. Ο κόσμος του Πανσερραϊκού, όμως, είναι υπερήφανος και δεν ανέχεται από κανέναν να τον εξευτελίζει. Τι περίμενε ο κος Θεοδωρίδης για τους προαναφερθέντες ποδοσφαιριστές στο παιχνίδι με την Καβάλα; Να γνωρίσουν την απόθεωση; Εμείς ζούμε όλη τη βδομάδα στις Σέρρες και όλα αυτά τα βιώνουμε από κοντά, όχι μονάχα τρεις ώρες ερχόμενοι από Θεσσαλονίκη.

"Κάποιοι άλλοι όμως που μειώνουν την προσπάθεια της ομάδας καλύτερα να μην ξαναέρθουν στο γήπεδο".

H αποχή ποτέ δεν ήταν λύση για εμάς. Ο κόσμος του Πανσερραϊκού θα είναι πάντα παρών, εντός κι εκτός έδρας, και θα εκφράζει πάντα τη γνώμη του, θετική ή αρνητική. Κανείς δε μπορεί να φιμώσει ένα φίλαθλο κόσμο που έχει κερδίσει με την παρουσία του μόνο θετικά σχόλια όπου πήγε.

"Ο Πανσερραϊκός σε κάθε παιχνίδι έχει αρνητικές εισπράξεις".

Όλοι αυτοί που δεν έρχονται πλέον στο γήπεδο, δεν ξύπνησαν ένα πρωί και το αποφάσισαν. Ξενέρωσαν από τη δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Πανσερραϊκός, κατάσταση στάσιμη που δε δείχνει να αλλάζει με τίποτα όλα αυτά τα χρόνια. Ας σκεφτεί ο καθένας τις ευθύνες του για την απουσία σημαντικής μερίδας των φιλάθλων.

"Ευχαριστούμε τους αγνούς φιλάθλους του Πανσερραϊκού που θα παραμείνουν αγνοί".

Θα ήταν φρόνιμο ο μεγαλομέτοχος της ομάδας να καταστήσει σαφές το πώς αντιλαμβάνεται τον όρο του αγνού φιλάθλου. Αν γι' αυτόν, αγνός φίλαθλος είναι ο "άβουλος", αυτός που συμφωνεί σε όλα με τους διοικούντες, τότε προφανώς υπάρχει διάσταση απόψεων. Για μας αγνός φίλαθλος είναι αυτός που στηρίζει την ομάδα στις χαρές, αλλά πολύ περισσότερο στις λύπες, ασκώντας παράλληλα κριτική, πάντα καλοπροαίρετα, με στόχο τη βελτίωση των κακώς κειμένων και χαρακτηρίζεται από καθαρά ανιδιοτελή κίνητρα.

Όσον αφορά το θέμα της σχέσης των οργανωμένων και των παιχτών, ο πρόεδρος λειτουργεί σε κατάσταση τρικυμίας εν κρανίω, και το καλύτερο θα ήταν να είναι αυτός συνεπής στις υποχρεώσεις του απέναντί τους προτού ασχοληθεί με οτιδήποτε άλλο, αφού το μοναδικό του κίνητρο είναι πάντα το οικονομικό, και συγκεκριμένα το προσωπικό του καλό, και όχι της ομάδας. Αλλά χρησιμοποιώντας το επιχείρημα ότι για όλα φταίνε οι οργανωμένοι, το μοναδικό πράγμα που καταφέρνει είναι να γίνεται περίγελος σε όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο, μιας και όλοι γνωρίζουν την ποιότητα και το ήθος των οπαδών του Πανσερραϊκού.

Ως Che Guevara Club ζητήσαμε μετά το ματς με τον Ηρακλή συνάντηση, η οποία δεν έγινε αποδεκτή. Έχουμε ως πρώτη μας λύση πάντοτε τη συζήτηση με επιχειρηματολογία, ποτέ δεν ήμασταν αρνητικοί σε συναντήσεις και συζητήσεις των θεμάτων που αφορούν τον Πανσερραϊκό. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, συναντήσαμε άρνηση και κλειστές πόρτες.

Εμείς, θέλουμε τέλος να τονίσουμε ότι από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε σθεναρά την ομάδα της καρδιάς μας σε όλα τα τμήματά της, προσπαθώντας να "συμπαρασύρουμε" όλο τον Πανσερραϊκό φίλαθλο κόσμο. Θεωρούμε αναγκαία την αλλαγή νοοτροπίας και φιλοσοφίας από πλευράς διοίκησης, επιθυμώντας να δούμε επιτέλους μια ομάδα με οργάνωση, δυναμική και όραμα. Για μας το πρόβλημα δεν έχει να κάνει με τα πρόσωπα, όσο με την αλλαγή της νοοτροπίας αυτών των προσώπων.

ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΑ ...
ΤΟ ΠΕΙΣΜΑ ΜΑΣ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ!
CHE GUEVARA CLUB»

«Ορεξάτος ακόμη ο Ότο»

Ο τέως συνεργάτης του Ότο Ρεχάγκελ στο τιμόνι της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου, Γιάννης Τοπαλίδης μίλησε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis» με αφορμή το σημερινό φιλικό κόντρα στην Ελβετία.
Αρχικά αναφέρθηκε στον Ρεχάγκελ:

«Μιλήσαμε χθες στο τηλέφωνο και τον άκουσα ορεξάτο για να αναλάβει κάποια ομάδα, παρ? ότι είναι 74 ετών. Έχει πολλή όρεξη και θέλει να προσφέρει ακόμη στο ποδόσφαιρο».

Για το σημερινό φιλικό και τη σύγκριση της τότε εθνικής με τη σημερινή:

«Είναι ένα καλό φιλικό το σημερινό, το πιο σημαντικό ματς βέβαια είναι αυτό με τη Βοσνία. Μου αρέσει η εθνική, είναι καλή η ομάδα δεν περίμενα να έχουμε τόσο καλή πορεία. Θεωρώ βέβαια καλύτερη εκείνη την εθνική του 2004 και μάλιστα και χθες που μιλούσα με τον Ότο μου έλεγε το ίδιο και ανέφερε πως είχαμε πολύ καλούς παίκτες, εξαιτίας των οποίων πήραμε το κύπελλο».


πηγή: metrosport.gr
 


«Από εμάς εξαρτάται»

Στην τελική ευθεία για το κρίσιμο κυριακάτικο εντός έδρας παιχνίδι με την Κασσιόπη μπαίνει ο Απόλλων Καλαμαριάς, με στόχο την επιστροφή στις νίκες, κάτι που θα δώσει ακόμη περισσότερο «αέρα» για τη συνέχεια, καθώς θα ανεβάσει τη διαφορά από την ομάδα της Κέρκυρας στους εννιά βαθμούς.

Φυσικά, υπάρχει και η εκκρεμότητα της ένστασης, η οποία πιθανώς θα εκδικαστεί την προσεχή Πέμπτη, ή την άλλη εβδομάδα, αλλά αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο ουδόλως απασχολεί τους «κοκκινόμαυρους». Μοναδικός στόχος είναι η επικράτηση στον αγώνα, κάτι που αποτυπώνεται και από τις δηλώσεις του ποδοσφαιριστή της ομάδας, Θάνο Σακκά στο «Μ». «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι κι εμείς το αντιμετωπίζουμε όπως όλα μέχρι τώρα. Με νίκη θα φτάσουμε ακόμη πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου μας και δουλεύουμε σκληρά και συγκεντρωμένα και παρά την αναβολή, θα εμφανιστούμε πανέτοιμοι», υποστήριξε, ενώ στο ερώτημα για αν έχει γνωρίζει την προσεχή αντίπαλο της ομάδας: «Γνωρίζουμε στοιχεία για την Κασσιόπη, ξέρουμε πως έχουν αλλάξει κάποια πράγματα, αλλά νομίζω πως εξαρτάται από μας, ο καλός μας εαυτός δε φοβάται κανέναν αντίπαλο».

«Μόνο όταν πάρουμε και μαθηματικά την άνοδο»

Στην συνέχεια, ο 24χρονος μέσος αναφέρθηκε και στη φετινή πορεία, αλλά και την απρόσμενη ήττα από το Βατανιακό. «Η ομάδα φέτος έχει δείξει πόσο αξίζει, στο παιχνίδι με το Βατανιακό είδαν όλοι πόσο άτυχοι ήμασταν. Από εκεί και πέρα, ο αγώνας αυτός έχει ξεχαστεί, έγιναν επισημάνσεις από τον προπονητή μας, είναι λογικό να γίνει κι ένα στραβοπάτημα, το αφήσαμε πίσω και συνεχίζουμε. Ξέρουμε ότι υπάρχει ακόμη δρόμος και ότι το πρωτάθλημα δε θα τελειώσει την Κυριακή, αλλά όταν πάρουμε και μαθηματικά την άνοδο. Φυσικά οι τρεις βαθμοί θα είναι πολύ σημαντικοί, για αυτό και θέλουμε κοντά μας και τον κόσμο, για να μας δώσει δύναμη».

Ο Σακκάς πάντως δεν προπονήθηκε ούτε χθες, θα δοκιμάσει να μπει σήμερα όμως στο πρόγραμμα της προπόνησης και λογικά θα τα καταφέρει, οπότε θα τεθεί στη διάθεση του Ανδρέα Παντζιαρά για τον αγώνα της Κυριακής, στον οποίο ο Απόλλων αναμένεται να παραταχθεί κομπλέ.

πηγή: metrosport.gr

Φεύγει Ισπανία αλλά θα επιστρέψει!

Ο Γκαρσία σήμερα έπαιξε για ένα ημίχρονο στο φιλικό με την Κ20 και δεν είναι απόλυτα έτοιμος για 90λεπτο. Ο Ουρουγουανός είχε κουβέντα με το προπονητικό επιτελείο και αποφασίστηκε να ακολουθήσει ένα ειδικό πρόγραμμα προπονήσεων για το επόμενο δεκαήμερο. Αυτό σημαίνει πώς το Σάββατο απέναντι στον ΟΦΗ δεν θα αγωνιστεί.

Ο Γκαρσία αύριο το πρωί θα προπονηθεί και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Ισπανία με την οικογένεια του καθώς επείγει να κλείσει κάποια θέματα που αφορούν την φορολογία. Θα επιστρέψει το Σάββατο αλλά είναι λογικό να μην υπολογίζεται λόγω του ταξιδιού του. Επομένως ο Γκαρσία θα υπολογίζεται για το ματς με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.


πηγή: metrosport.gr
 


Τσομίδης: «Δε θα έκανα καμία κίνηση χωρίς να συνεννοηθώ με τους συναδέλφους μου»

Ο νομικός εκπρόσωπος και μέλος της διοίκησης της ΠΑΕ Άρης, Στάθης Τσομίδης, μετά τις δηλώσεις του στο «Αθλητικό Metropolis» το πρωί και τη δυσαρέσκεια που προκλήθηκε στην ΠΑΕ και τη διαφοροποίηση των άλλων δύο νομικών εκπροσώπων που χειρίζονται την υπόθεση της υπαγωγής του Άρη στο άρθρο 99, χρειάστηκε να τοποθετηθεί ξανά στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» εξηγώντας τα εξής:

«Αυτό που έχει σημασία για μένα είναι το αν αυτά που δηλώνω είναι αληθή. Εγώ δεν είπα ποτέ κάτι περί παραιτήσεως, είπα ότι ο δικός μου ρόλος στο συμβούλιο -το προσωρινό- έχει να κάνει με άμεση σχέση με την υπαγωγή ή όχι της ομάδας στο άρθρο 99. Διευκρίνισα και είπα ότι θα παραιτηθώ, αν παραιτηθώ, από τη θέση του συμβουλίου. Φυσικά και δε θα έκανα καμία κίνηση σχετικά με τη νομική υπεράσπιση αυτής της υπόθεσης χωρίς να συνεννοηθώ με τους συναδέλφους μου. Αν έγινε κάποια παρανόηση δεν οφείλετε σε εμένα.

Η δική μου θέση στο διοικητικό συμβούλιο έχει να κάνει μόνο με το άρθρο 99. Αν λοιπόν δεν μπορεί να υπαχθεί η ΠΑΕ Άρης στο 99 γιατί εξωθεσμικοί παράγοντες είναι η ίδια η Πολιτεία και επιβάλουν την αλλαγή των νομικών όρων βάση των οποίων κινείται η νομική ομάδα του Άρη για να υπαχθεί και δεν μπορεί να υπαχθεί. Αντικειμενικά και υποκειμενικά εγώ δεν έχω λόγο να είμαι ο παράγοντας της ομάδας, δεν είναι αυτή η δουλειά μου».


πηγή: metrosport.gr
 


Χριστοφορίδης: «Συνεχίζουμε την προσπάθεια εξωδικαστικής συμφωνίας με το Δημόσιο»

Ένας εκ των τριών νομικών που χειρίζονται την υπόθεση του Άρη για την υπαγωγή στο άρθρο 99, Σπύρος Χριστοφορίδης, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Μetropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για τις δηλώσεις του Τσομίδη το πρωί στο «Αθλητικό Metropolis» περί παραίτησης εφόσον ισχύσει η εγκύκλιος αλλά και για την περίπτωση πτώχευσης του Άρη αν δεν καταφέρει να μπει στο άρθρο 99.


Για τις δηλώσεις του Τσομίδη ότι υπάρχει μια εγκύκλιος σύμφωνα με την οποία το δημόσιο θα παρίσταται υποχρεωτικά και θα παρεμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις εταιριών οι οποίες προσφεύγουν για να υπαχθούν στον πτωχευτικό κώδικα και αν ισχύει κάτι τέτοιο:

«Ως φημολογία ισχύει. Ως εγκύκλιος που την είδαμε με τα μάτια ή εστάλη στους εμπλεκόμενους παραλήπτες δεν γνωρίζω ακόμα».

Για το ότι ο Τσομίδης είπε πως σκοπεύει να παραιτηθεί εφόσον ισχύει αυτήν η εγκύκλιος, γιατί αν ισχύει δεν υπάρχουν πιθανότητες να κερδίσει ο Άρης αυτή την υπόθεση:

«Δηλώνω ξεκάθαρα ότι αυτήν η θέση αφορά τον Στάθη και μόνο. Εγώ ακόμα και αν ισχύει η εγκύκλιος δεν πρόκειται να παραιτηθώ, όπως δεν είχα παραιτηθεί και όταν ο Ερασιτέχνης άσκησε «βέτο» προς το πρόσωπό μου. Ο Άρης είναι μια ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρεία, έχει τις ιδιαιτερότητές της και δεν μπορεί να λειτουργεί με βάση τις φημολογίες. Ακόμα και αν η φήμη γίνει πράξη θεωρώ ότι έχουμε τα όπλα και είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι να συνεχίσουμε τη μάχη μας.

Για μένα το πραγματικό νόημα των δηλώσεων του κ. Τσομίδη έχουν να κάνουν ως εξής. Αφενός μεν η διοίκηση και ο κόσμος να είναι σε εγρήγορση, αφετέρου μήνυμα προς την πολιτεία, αν είναι να αλλάξουν οι κανόνες του παιχνιδιού που βρίσκεται σε εξέλιξη θα μας βρουν απέναντί τους. Και στην τελική ανάλυση ποιος είπε ότι για τον Άρη, το 99 διασφαλίζει τα συμφέροντα του δημοσίου. Έχουμε ένα τεράστιο ποσοστό χρεών το οποίο ανάγεται σε οφειλές στο Δημόσιο. Υπάρχει ασφαλέστερος τρόπος να διασφαλιστεί το Δημόσιο από το να συμπράξει στη ρύθμιση των χρεών μας;»

Για το αν ο Άρης δεν μπει στο άρθρο 99 θα πτωχεύσει:

«Αν δεν πτωχεύσει είναι πιθανόν να πάει στην Δ? Εθνική ή και στην Γ? με ένα διαφορετικό ΑΜΦ, αλλά θέλω να το αποφύγω αυτό και ας ελπίσουμε ότι δε θα φτάσουμε εκεί. Εμείς είπαμε να μπούμε στη μάχη και να παλέψουμε μέχρι εσχάτων».

Για το ότι ο Τσομίδης είπε πως από τη στιγμή που θα αλλάξει ο νόμος δεν έχει ύπαρξη στην διοίκηση και ότι δεν είπε πως θα παραιτηθεί από τη νομική ομάδα:

«Έτσι την ερμήνευσα και εγώ τη δήλωσή του. Δημιουργήθηκε αναστάτωση, λάβαμε κάποια τηλέφωνα από μέλη της κοινωνίας του Άρη και ζητούσαν διευκρινήσεις από εμάς και από το να απαντάμε στον καθένα ξεχωριστά βγάλαμε ο καθένας από μια δήλωση για να διευκρινιστεί το θέμα».

Για το αν αποδειχτεί ότι υπάρχει τελικά η εγκύκλιος:

«Αν αυτή η πρωτοβουλία αν επιβεβαιωθεί και υπάρχει παρέμβαση στην υπαγωγή του Άρη στο άρθρο 99 σίγουρα θα είναι ένα έξτρα πρόβλημα, όχι όμως κάτι που δεν αντιμετωπίζεται».

Για την υποβολή της αίτησης στο Υπουργείο και τη συμφωνία με το Δημόσιο:

«Εμείς την αίτηση στο Υπουργείο για την υπαγωγή μας σε 90 δόσεις θα την υποβάλουμε πριν τη συζήτηση της 12ης Απριλίου. Προχρονολογούμε το ζητούμενο. Επιδιώκουμε μια συμφωνία με το Δημόσιο πριν πάμε στη δίκη. Ακόμα και αν αυτή η εγκύκλιος ισχύσει αυτούσια, το δημόσιο θα μπορεί να παρέμβει στις 12 Απριλίου. Αν εμείς μέχρι τότε έχουμε πετύχει μια συμφωνία με το δημόσιο, η οποία θα είναι και επωφελή, γιατί να μην τη δεχτεί».







πηγή: metrosport.gr