Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Ζήσης: «Δεν ήμασταν σύνολο το καλοκαίρι»

Για έλλειψη συνοχής στην Εθνική το περασμένο καλοκαίρι έκανε λόγο ο Νίκος Ζήσης μιλώντας στην ιστοσελίδα της FIBA. Εγκώμια για τον Αντρέα Τρινκιέρι.

Ζήσης: «Δεν ήμασταν σύνολο το καλοκαίρι»
Στην ελλιπή προετοιμασία και την έλλειψη χημείας απέδωσε την αποτυχία στο Προολυμπιακό Τουρνουά της Βενεζουέλας ο Νίκος Ζήσης.

Ο γκαρντ της Μπιλμπάο, πάντως, έδειξε αποφασισμένος με τους συμπαίκτες του στην Εθνική για απαντήσεις στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την προπονητική αξία του νέου ομοσπονδιακού τεχνικού, Αντρέα Τρινκιέρι.

Αναλυτικά, ο Νίκος Ζήσης μίλησε στην ιστοσελίδα της FIBA για:

-την πρόσληψη του Αντρέα Τρινκιέρι: «Τον γνωρίζω από την ιταλική λίγκα, είναι ένας πάρα πολύ καλός κι έξυπνος προπονητής με πολλές καλές ιδέες για το μπάσκετ. Ξέρω τους ανθρώπους της ομοσπονδίας, μίλησα μαζί τους αλλά είχαν ούτως ή άλλως τις δικές τους απόψεις για 2-3 προπονητές. Χάρηκα που επελέγη ο Αντρέα Τρινκιέρι, γιατί τον έχω αντιμετωπίσει σε πολλά παιχνίδια της Σιένα με την Καντού και είναι ένας προπονητής που δίνει έμφαση στην τακτική και έχει πολλές γνώσεις».

-την αποτυχία στο Προολυμπιακό Τουρνουά: «Κάποιες φορές αυτές οι αποτυχίες σού δίνουν τη δύναμη και το κίνητρο να συνεχίσεις. Το μπάσκετ είναι σαν τη ζωή. Ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Πρέπει να πας μπροστά. Είχαμε ένα στόχο, να πάμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Για κάποιους από μας, όπως εγώ, ο Σπανούλης και ο Φώτσης, θα ήταν η τρίτη συμμετοχή. Ήμασταν κάπως άτυχοι στην τελευταία κατοχή απέναντι στη Νιγηρία, αλλά νομίζω πως γενικά επηρεαστήκαμε από το λίγο χρόνο προετοιμασίας. Δεν παίξαμε καθόλου καλή άμυνα. Δεν ήμασταν πραγματικό σύνολο. Οι παίκτες εντάχθηκαν αργά στην προετοιμασία, ειδικά όσοι παίζαμε στην Ιταλία, γιατί τελειώσαμε το πρωτάθλημα στις 22 Ιουνίου. Αυτό επηρέασε τη χημεία της ομάδας».

-το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας: «Ελπίζω να είμαστε υγιείς. Ήδη χάσαμε έναν πολύ σημαντικό παίκτη για την ομάδα μας, τον Βαγγέλη Μάντζαρη που υπέστη ρήξη χιαστών. Εύχομαι να είμαστε υγιείς για να τα πάμε καλά».

-την αναμέτρηση με τη Ρωσία του Φώτη Κατσικάρη: «Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, ειδικά για εκείνον, αυτή είναι η αλήθεια. Όμως έτσι είναι η ζωή. Θα είναι προπονητής μιας μεγάλης ομάδας με σπουδαίους παίκτες. Είναι τιμή για εκείνον, αλλά και για την Μπιλμπάο να έχει τον προπονητή της στον πάγκο μίας τόσο σπουδαίας εθνικής ομάδας».

-τις εντυπώσεις του από το ισπανικό πρωτάθλημα: «Η ACB είναι η πιο σκληρή λίγκα και έχει πολλές ανταγωνιστικές ομάδες. Βλέπουμε ομάδες όπως η Μανρέσα που είναι χαμηλά στη βαθμολόγία να κερδίζει δυνατούς αντιπάλους όπως η Γκραν Κανάρια. Αυτό δεν συμβαίνει στη Ρωσία, στην Ελλάδα ή την Ιταλία. Το ισπανικό πρωτάθλημα παίζεται σε γρήγορο ρυθμό, με πολλές κατοχές. Είναι ένα από τα δυσκολότερα και χαίρομαι που συμμετέχω σε αυτό. Παίζω πολλά χρόνια μπάσκετ, αλλά νιώθω σαν ρούκι εδώ. Μέρα με τη μέρα, μήνα με το μήνα, μπαίνω καλύτερα στο κλίμα της ομάδας και αντιλαμβάνομαι τι θέλει η ομάδα από μένα και τι μπορώ να της δώσω».

Δεν υπάρχουν σχόλια: