Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Έκπληξη από Ζανκτ Πάουλι

Φρένο στην εξαιρετική πορεία του Ανόβερου έβαλε η Ζανκτ Πάουλι. Στον αγώνα με τον οποίο άνοιξε η αυλαία της έβδομης αγωνιστικής της Bundesliga, η νεοφώτιστη έκανε την έκπληξη νικώντας εκτός έδρας το συγκρότημα του Μίρκο Σλόμκα με 1-0. Οι γηπεδούχοι δεν είχαν αντίδοτο στο γκολ του Έμπερς με κεφαλιά από το 6’, ενώ ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Χαγκουί στο 80’ (ανέτρεψε τον Λέμαν που βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ). Η Ζανκτ Πάουλι έφτασε τους 10 βαθμούς, τρεις λιγότερους από το Ανόβερο.

Παρασκευή 1/10

Ανόβερο-Ζανκτ Πάουλι 0-1
(6’ Έμπερς)

Στον Λιονέλ Μέσι το «Xρυσό παπούτσι» για το 2010

Ο Λιονέλ Μέσι παρέλαβε χθες, σε εκδήλωση στη Βαρκελώνη, το «χρυσό παπούτσι» για το 2010, καθώς τα 34 γκολ που πέτυχε για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα τον ανέδειξαν κορυφαίο σκόρερ των ευρωπαϊκών γηπέδων την προηγούμενη σεζόν.

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ έγινε, έτσι, ο τέταρτος παίκτης στον κόσμο, μετά τους Ρονάλντο, Μάρκο Φαν Μπάστεν και Κριστιάνο Ρονάλντο, που κερδίζει τις τρεις σημαντικότερες ατομικές διακρίσεις: το «Χρυσό Παπούτσι», τη «Χρυσή Μπάλα» και τον τίτλο «Ποδοσφαιριστής της Χρονιάς» από τη FIFA.

Ο 23χρονος άσος, σημείωσε 34 τέρματα στο ισπανικό πρωτάθλημα, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Ντιντιέ Ντρογκμπά της Τσέλσι και τον Αντόνιο Ντι Νατάλε της Ουντινέζε, οι οποίοι πέτυχαν 29 τέρματα, ενώ ακολούθησε ο Γκονζάλο Ιγκουαϊν της Ρεάλ Μαδρίτης (27 γκολ).

Τα περισσότερα τέρματα (35) στην Ευρώπη πέτυχε ο Ουρουγουανός, Λουϊς Σουάρες του Αγιαξ, όμως ο συντελεστής για τον βαθμό δυσκολίας (που προσμετράται στην τελική κατάταξη) του ολλανδικού πρωταθλήματος, είναι μικρότερος από την Primera Division, την Premier League και το Campionato.

Αναλυτικά οι ποδοσφαιριστές που τα τελευταία δέκα χρόνια έχουν κατακτήσει το «χρυσό παπούτσι»:

2001: Χένρικ Λάρσον (Σουηδός/Σέλτικ/35 γκολ)
2002: Μάριο Ζαρντέλ (Βραζιλιάνος/Σπόρτινγκ Λισαβόνας/42 γκολ)
2003: Ρί Μακάι (Ολλανδός/Κορούνια/29 γκολ)
2004: Τιερί Ανρί (Γάλλος/Αρσεναλ/30 γκολ)
2005: Τιερί Ανρί (Γάλλος/Αρσεναλ/25 γκολ) και Ντιέγκο Φορλάν
(Ουρουγουανός/Βιγιαρεάλ/25 γκολ)
2006: Λούκα Τόνι (Ιταλός/Φιορεντίνα/31 γκολ)
2007: Φραντσέκο Τότι (Ιταλός/Ρόμα/26 γκολ)
2008: Κριστιάνο Ρονάλντο (Πορτογάλος/Μάντσεστερ Γιουν./31 γκολ)
2009: Ντιέγκο Φορλάν (Ουρουγουανός/Ατλέτικο Μαδρίτης/32 γκολ)
2010: Λιονέλ Μέσι (Αργεντινός/Μπαρτσελόνα/34 γκολ)


Ντρούκερ: «Συνεχής βελτίωση και σοβαρότητα»

Σοβαρότητα θέλει από την ομάδα του, ο τεχνικός του Άρη, Σαρόν Ντρούκερ στην αναμέτρηση του Σαββάτου (02/10, 19:00) με τον Ερμή Λαγκαδά για την τρίτη αγωνιστική της Β’ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος. Ο Ισραηλινός κόουτς τόνισε πως στόχος είναι να δείξουν οι παίκτες του ένα καλό πρόσωπο αλλά και να φανούν σημάδια βελτίωσης.

«Αυτό που θέλουμε να πετύχουμε στο αυριανό παιχνίδι είναι να παρουσιαστούμε σοβαροί. Είμαστε μια σωστά οργανωμένη ομάδα και για το λόγο αυτό κοιτάμε τον κάθε αγώνα ξεχωριστά», είπε ο κ. Ντρούκερ και πρόσθεσε: «Σημασία για εμάς δεν έχει το όνομα του αντιπάλου ή σε ποια κατηγορία αγωνίζεται. Σεβόμαστε όλους τους αντιπάλους μας και έτσι θα προσεγγίζουμε το αυριανό παιχνίδι. Θα συνεχίσουμε την προετοιμασία μας για να παρουσιάσουμε ένα καλό πρόσωπο. Στόχος μας είναι η συνεχής βελτίωση».

Όσον αφορά στα εισιτήρια διαρκείας των «κίτρινων», η ΚΑΕ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

Οι φίλοι του Άρη θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθεύονται με εισιτήρια διαρκείας 2010-2011 , ενόψει του αγώνα της ομάδας μας με τη Λουκόιλ Ακαντέμικ την Τετάρτη(06/10), και αύριο (Σάββατο,02/10) από τα Γραφεία της Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ (Γρ. Λαμπράκη 2, Παλέ ντε Σπορ) από τις 11:00 έως τις 15:00.

Τα εισιτήρια διαρκείας ισχύουν για όλους τους εντός έδρας αγώνες του Πρωταθλήματος(συμπεριλαμβανομένων και των Play offs) καθώς και για όλους τους εντός έδρας αγώνες του Eurocup. Δεν ισχύουν μόνο για τους αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδος.

Αναλυτικά οι τιμές έχουν ως εξής :

ΘΥΡΑ 1 300€
ΘΥΡΑ 2-3 VIP PLATINUM 2500€
VIP GOLD ( A- E) 850€
ΜΕΣΑΙΟ ΔΙΑΖΩΜΑ (Ζ-Κ) 400€
ΑΝΩ ΔΙΑZΩΜΑ ( Λ-Υ) 250€
ΘΥΡΑ 4 200€
ΘΥΡΑ 5-6 100€ (Από τους συνδέσμους του Άρη και περιορισμένος αριθμός από τα Γραφεία της Κ.Α.Ε.)
ΘΥΡΑ 7 200€
ΘΥΡΑ 8-9 ΚΑΤΩ ΔΙΑΖΩΜΑ (Α-Ε) 300€
ΑΝΩ ΔΙΑΖΩΜΑ ( Ζ-Ψ) 200€
ΘΥΡΑ 10 200€

ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

• 10% για όσους κατόχους είναι μέλη της Λέσχης Φίλων Άρη και έχουν τακτοποιήσει οικονομικά την συνδρομή τους(η έκπτωση αυτή ισχύει για όλες τις κατηγορίες εισιτηρίων διαρκείας)

• 50% σε όλα τα junior διαρκείας για παιδιά από 6 έως και 12 ετών (η έκπτωση δεν ισχύει μόνο για τα διαρκείας των θυρών 5-6)

• 10% σε γονείς αθλητών ακαδημιών του Άρη (η έκπτωση ισχύει για όλες τις θύρες πλην των θυρών 5-6)

• 30% σε γονείς αθλητών ακαδημιών του Άρη (η έκπτωση ισχύει μόνο για την θύρα 10)

«Ο Μουρίνιο μπορεί να τον απολαύσει, αλλά δεν πάει πουθενά»

Το εγκώμιο του Γκάρεθ Μπέιλ έπλεξε ο Χάρι Ρέντκναπ στη στήλη του στη «Sun». Ο προπονητής της Τότεναμ αποκάλυψε ότι ο ανάμεσα στους θαυμαστές του Ουαλλού αριστερού μπακ, συγκαταλέγεται ο Ζοζέ Μουρίνιο. Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι ο 21χρονος ποδοσφαιριστής, δεν θα πάει πουθενά.

«Διάβασα στις εφημερίδες τις προάλλες, ότι οι εμφανίσεις του Γκάρεθ με τους “Σπερς” έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον πολλών ομάδων ανά τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου της Ρεάλ Μαδρίτης και συγκεκριμένα του προπονητή της, Ζοσέ Μουρίνιο», έγραψε αρχικά ο 63χρονος τεχνικός. Ο Ρέντκναπ στη συνέχεια ανέφερε ότι ο Πορτογάλος τεχνικός ξέρει τι κάνει αλλά η περίπτωση του Μπέιλ είναι «look but don’t touch»…

«Ο Ζοζέ σίγουρα ξέρει να διακρίνει έναν παίκτη, αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο. Δεν θα αφήσω τον Γκάρεθ να πάει πουθενά. Ο Μουρίνιο μπορεί να απολαύσει όσο θέλει τον Γκάρεθ παρακολουθώντας τον, αλλά ο παίκτης δεν θα πάει πουθενά».

Προπονήθηκαν Ελ Ζαρ και Τσιρίλο .

Προπονήθηκαν Ελ Ζαρ και Τσιρίλο
Στην διάθεση του Παύλου Δερμιτζάκη τέθηκαν ουσιαστικά τόσο ο Ελ Ζαρ όσο και ο Μπρούνο Τσιρίλο που ξεπέρασαν τα προβλήματα που τους ταλαιπωρούσαν και προπονήθηκαν κανονικά. Φυσικά εκτός αγώνα με τον Άρη πέραν του Λίνο, θα είναι και ο Μπουσαϊντί που θα μείνει για δύο περίπου εβδομάδες εκτός αγωνιστικών χώρων.

Νέα ατυχία για Ηλιάδη

Νέα ατυχία για Ηλιάδη
Άτυχος στάθηκε για μία ακόμη φορά ο Στέλιος Ηλιάδης. Ο μέσος του Ηρακλή αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο σημείο που είχε υποστεί την θλάση με αποτέλεσμα να μείνει εκτός αποστολής για το μεθαυριανό παιχνίδι με την Κέρκυρα. Αντίθετα κανονικά προπονήθηκε ο Καρλίνιος. Αύριο υπάρχει μία πρωινή προπόνηση για τους «κυανόλευκους».

Κατέληξε στο 4-3-3 ο Αναστόπουλος

Αρχίζουν και βγαίνουν τα πρώτα δείγματα γραφής του ΟΦΗ του Νίκου Αναστόπουλου.Ο 52χρονος τεχνικός είναι λάτρης της αγωνιστικής πειθαρχίας αλλά και της τακτικής με την προπόνηση της Παρασκευής να επικεντρώνεται αρκετά σε αυτόν τον τομέα. Ο Νίκος Αναστόπουλος ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του να είναι 100% προσηλωμένοι μέσα στον αγωνιστικό χώρο και παράλληλα έδωσε σημασία στον ψυχολογικό τομέα.

Όσον αφορά τα πρώτα δείγματα γραφής του νέου ΟΦΗ, όπως φάνηκε και στην προπόνηση της Παρασκευής η Κρητική ομάδα αφήνει... πίσω της το 4-2-3-1 και θα παραταχθεί στη Νίκαια με το σύστημα 4-3-3.

Όσο για το ποιοι παίκτες θα το απαρτίζουν; Αυτό είναι άγνωστο σε μεγάλο βαθμό για την ενδεκάδα του ΟΦΗ. Ο "Ανάστο" ανακάτεψε την τράπουλα την Παρασκευή οπότε το να πούμε ποιοι θα ξεκινίησουν στη Νίκαια, μόνο σαν... παραπληροφόρηση το θεωρούμε.

Πάντως, σε αυτό το 4-3-3 αναμένεται να έχει ξεκάθαρο ρόλο ένας αμυντικός μέσος και δεν αποκλείεται να αγωνιστούν μπροστά του δύο χαφ με επιτελικές ικανότητες. Ο ένας από αυτούς θα είναι ο Ματίας Βερόν.

Στην επίθεση, αναμένεται να αγωνιστεί στην κορυφή ο Πιότρ Βλόνταρτσικ καθώς ο Πολωνός, τόσο την Πέμπτη όσο και την Παρασκευή βρέθηκε στο επίκεντρο των επιθέσεων του ΟΦΗ και όπως όλα δείχνουν θα ξεκινήσει βασικός για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα.

Τετ α τετ με Βερόν
Ο Αργεντίνος ήταν ιδιαίτερα ανεβασμένος στην προπόνηση, ζητούσε συνεχώς την μπάλα και έπαιρνε πάνω του αρκετές πρωτοβουλίες. Μετά το τέλος της προπόνησης ο Νίκος Αναστόπουλος είχε τετ α τετ με τον 29χρονο μέσο όπου μίλησαν για αρκετή ώρα και όπως φαίνεται ο Βερόν θα βρίσκεται στο αρχικό σχήμα έχοντας την ευκαιρία να αποδείξει ότι οι μέτριες εμφανίσεις του ανήκουν στο παρελθόν.

Φωτογράφος για κλάματα ο Ετό

Καλύτερα να σκοράρει παρά να φωτογραφίζει. Κάπως έτσι θα μπορούσε να είναι το συμπέρασμα για τον Σαμουέλ Ετό μετά τη δημοσίευση των φωτογραφιών που τράβηξε πανηγυρίζοντας με αυτό τον μοναδικό τρόπο το τρίτο προσωπικό γκολ που πέτυχε την περασμένη Τετάρτη στο 4-0 της Ίντερ επί της Βέρντερ για το Τσάμπιονς Λίγκ. Το παιχνίδι στο "Μεάτσα" είχε κριθεί από το πρώτο ημίχρονο όταν η Ίντερ με 2 γκολ του Ετό κι ένα του Σνάιντερ ήταν ήδη μπροστά στο σκόρ 3-0. Εννέα λεπτά πριν από το φινάλε ο Καμερουνέζος βρήκε και πάλι το δρόμο προς τα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 4-0.
Έτρεξε προς το σημαιάκι του κόρνερ και αιφνιδιάζοντας τους πάντες ζήτησε από ένα φωτογράφο που βρισκόταν πίσω από τις διαφημιστικές πινακίδες την φωτογραφική του μηχανή. Αμέσως γύρισε προς τον αγωνιστικό χώρο κι άρχισε να τραβάει τους συμπαίκτες του που έτρεχαν προς το μέρος του για να πανηγυρίσουν μαζί το 4-0.
“Ήταν τόσο ευγενική η πρότασή του που δεν μπορούσα να αρνηθώ. Εξάλλου είμαι και οπαδός της Ίντερ" έλεγε αργότερα ο 49χρονος φωτογράφος Πάολο Τζιαμπιέτρι και συμπλήρωσε "η αλήθεια είναι ότι έχασα κάποια ενδιαφέροντα καρρέ αλλά δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς αφού κατάλαβα ότι το ήθελε πολύ. Στη συνέχεια με ευχαρίστησε και συνέχισε ο καθένας τη δουλειά του", κατέληξε.
Τα αποτελέσματα των ...πανηγυρισμών του Σαμουέλ Ετό είδαν την Παρασκευή (1/10) το φως της δημοσιότητας και όπως είναι ηλίου φαεινότερο ο Καμερουνέζος έκανε την σωστότερη επαγγελματική επιλογή στη ζωή του. Μπορείτε άλλωστε να το διαπιστώσετε κι εσείς...

Δύο από τις φωτογραφίες που τράβηξε ο Ετό

Σίτι: Το ταμείον είναι μείον

Ζημία ύψους 121 εκατ. λιρών καταγράφηκε την περασμένη σεζόν στη Μάντσεστερ Σίτι, ποσό- ρεκόρ, το οποίο αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομική απώλεια που έχει σημειωθεί στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, έπειτα από αυτή της Τσέλσι (2004-05).

Βέβαια, η οικονομική επιφάνεια των ιδιοκτητών των «πολιτών» είναι τεράστια και κανείς δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα.

Ήταν αναμενόμενο πως το οικονομικό άνοιγμα που έχει γίνει στους «πολίτες», από τη στιγμή που στον προεδρικό θώκο βρέθηκε ο Σεΐχης Μανσούρ, κάποια στιγμή θα έφερνε ζημία. Μόνο τα χρήματα που δόθηκαν ώστε να καλυφθούν οι μισθοί των παικτών την περυσινή χρονιά, ξεπέρασαν κατά 8 εκατ. λίρες τον τζίρο του συλλόγου (125 εκ. λίρες).

Η πολιτική και ο τρόπος που κινήθηκε στο μεταγραφικό παζάρι η Σίτι μοιάζει πολύ με την τακτική που ακολούθησε η Τσέλσι τη σεζόν 2004-05, όταν και σημείωσε τη μεγαλύτερη ζημία στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου (141 εκατ. λίρες).

Στο άκουσμα όλων αυτών, η ΟΥΕΦΑ φαίνεται πως δεν σκοπεύει να μείνει αμέτοχη. Τόσο οι «μπλε» όσο και οι «πολίτες» θα πρέπει να συμμαζευτούν, καθώς η νέα τάξη πραγμάτων που θα επικρατήσει στην επόμενη τετραετία, δεν θα επιτρέπει στους συλλόγους να καταγράψουν μεγαλύτερες ζημίες των 39 εκατ. ευρώ το χρόνο.

ΠΑΟΚ: Ίβιτς: «Νίκη και με τον Άρη»

ΠΑΟΚ: Ίβιτς: «Νίκη και με τον Άρη»
Τα γκολ του Βλάνταν Ίβιτς έχουν χαρίσει πολλούς βαθμούς στον ΠΑΟΚ τα τελευταία τρία χρόνια. Πέρυσι σε 34 επίσημα παιχνίδια πέτυχε 10 γκολ. Φέτος έχει βαλθεί να σπάσει τα κοντέρ, παρότι ακόμη δεν έχει πιάσει την καλύτερη δυνατή του φόρμα. Το χθεσινό τέρμα που πέτυχε απέναντι στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ ήταν το 4ο φετινό του σε εννέα επίσημα ματς. Είχε σκοράρει και στα δύο ματς με τον Άγιαξ και ακόμη στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου, πριν πετύχει το χθεσινό γκολ. Είναι και φέτος ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, καθώς ακολουθεί ο Βιε?ρίνια με τρία γκολ.
Ο Βλάνταν Ίβιτς ήταν για ακόμη ένα παιχνίδι ο χρυσός σκόρερ του ΠΑΟΚ καθώς με δικό του γκολ στο 56’ ο ο Δικεφάλος κέρδισε με 1-0 τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ και πάτησε στην κορυφή του 4ου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ με 4β. πάνω από του Κροάτες και τη Βιγιαρέαλ που έχουν από 3β. Ο ίδιος πιστεύει πως από εδώ και πέρα η ομάδα θα δείξει το καλό της πρόσωπο και στο πρωτάθλημα. Ο Σέρβος μέσος τόνισε: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, απέναντι σε μία πολύ δύσκολη ομάδα, η οποία όπως έχω καταλάβει έχει πολλούς νέους παίκτες με μεγάλη ποιότητα. Αυτή η νίκη μας έδωσε μεγάλη χαρά και βρισκόμαστε στην πρώτη θέση του ομίλου. Πιστεύω πως μπορούμε να παραμείνουμε εκεί αλλά ξέρουμε επίσης ότι είναι δύσκολο καθώς και οι άλλες ομάδες παίζουν καλή μπάλα. Με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ είχαμε και την τύχη με το μέρος μας. Τώρα πρέπει να ξεκουραστούμε γιατί έχουμε μπροστά μας ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με τον Άρη το οποίο και πρέπει να κερδίσουμε. Θέλουμε να βελτιώνουμε συνέχεια ότι δεν έχει πάει καλά ως τώρα στα προηγούμενα παιχνίδια. Είναι γεγονός πως στα προηγούμενα παιχνίδια στο Γιουρόπα Λιγκ είχαμε καλύτερη εικόνα σε σχέση με το πρωτάθλημα. Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό, αλλά ξέρω σίγουρα πως προσπαθούμε σε κάθε παιχνίδι να πάρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα». Σε ερώτηση που αφιερώνει το γκολ συμπλήρωσε: «Το γκολ που πέτυχα το αφιερώνω σε όλο τον κόσμο που ήταν φανταστικός».

Χαριστέας: «Ποτέ δεν είπα ότι θα γυρίσω στον Άρη»

Ο Άγγελος Χαριστέας μίλησε σήμερα στην εκπομπή Revolution του «Αθλητικού Metropolis»  τόσο για την φημολογούμενη επιστροφή του στον Άρη, όσο και για την εθνική ομάδα. Αρχικά ο διεθνής επιθετικός μίλησε για το ζήτημα που προέκυψε τις τελευταίες ημέρες εξηγώντας: «Έδωσα μία συνέντευξη σε έναν Γαλλικό σταθμό και ρωτήθηκα ποία ομάδα συμπαθώ από την Ελλάδα. Φυσικά είπα για τον Άρη γιατί είναι η ομάδα από την οποία αναδείχθηκα. Όταν με ρώτησε αν σκέφτομαι κάποια στιγμή την επιστροφή μου στην ομάδα αυτή, απλά του απάντησα πως αν αποφάσιζα μία ημέρα να γυρίσω στην Ελλάδα, θα γύριζα στον Άρη και σε καμία άλλη ομάδα. Δημιουργήθηκε ουσιαστικά ένα θέμα χωρίς να υπάρχει. Προφανώς από παρερμηνεία. Διάβαζα σε ελληνικές εφημερίδες ότι ρίχνω γέφυρες για να επιστρέψω στον Άρη. Δεν είμαι από αυτούς τους ανθρώπους γιατί δεν θέλω να δημιουργώ και τέτοιου είδους θέματα. Σέβομαι πάνω απ΄ όλα το συμβόλαιο μου και είναι αλήθεια ότι με στεναχώρησε το θέμα αυτό όπως βγήκε προς τα έξω. Φανταστείτε ότι πριν από δύο μέρες μπήκε στο σπίτι μου εδώ στην Γαλλία και δεν πρόκειται να φύγω σύντομα από εδώ. Δεν ήθελα να δημιουργηθεί το παραμικρό ζήτημα. Ίσως είναι και δικό μου λάθος που αφήνω ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψω στο ελληνικό πρωτάθλημα. Το έχω πει και άλλες φορές ότι εγώ θέλω να κλείσω στο εξωτερικό την καριέρα μου. Ποτέ δεν είπα ότι θα γυρίσω στον Άρη ή σε καμία άλλη ελληνική ομάδα. Σέβομαι πολύ τον Άρη, τους φιλάθλους του πάνω απ΄ όλα και ουδέποτε θα δημιουργούσα ένα τέτοιο θέμα. Να λέω δηλαδή ότι είμαι ο Χαριστέας και με το έτσι θέλω θα επιστρέψω στον Άρη».
Ο επιθετικός της Αρλ Αβινιόν, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν θέλει να επιστρέψει στο ελληνικό πρωτάθλημα είπε: «Βλέπω τι γίνεται στην Ελλάδα και στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν σέβονται τον Έλληνα ποδοσφαιριστή. Βλέπω τι συμβαίνει και εδώ και με εξοργίζει αυτό που γίνεται στην Ελλάδα. Παντού, σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες υποστηρίζουν καταρχήν τους ντόπιους ποδοσφαιριστές. Στην Ελλάδα οι ξένοι παίκτες έχουν μεγάλη προστασία και τα ακούνε κυρίως οι Έλληνες παίκτες. Με βγάζει από τα ρούχα μου αυτό. Είναι αδιανόητο. Αυτός είναι ο βασικός λόγος που δεν θέλω να επιστρέψω. Ξέρω ότι αν γυρίσω τα ίδια θα γίνονται. Οι ξένοι παίκτες Θεοποιούνται και στις πρώτες δυσκολίες τα ακούνε οι Έλληνες σα να είναι τα πρώτα «θύματα» της υπόθεσης».
Για την πορεία της ομάδας στην οποία αγωνίζεται υπογράμμισε: «Ξεκινήσαμε πολύ άσχημα στο πρωτάθλημα. Σκεφτείτε ότι σήμερα κιόλας θα μας παρουσιάσουν τον τρίτο προπονητή! Μιλάμε για μία ομάδα που σε τέσσερα χρόνια έχει ανέβει τέσσερις κατηγορίες. Ήρθε φέτος καινούριος πρόεδρος, έκανε 18 μεταγραφές, όμως υπάρχει γενικότερα μία ανοργανωσιά. Τώρα που το σκέφτομαι στην συνέντευξη που έδωσα είπα ότι αν μέχρι τον Ιανουάριο δεν αλλάξει κάτι θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα. Ίσως από εκεί ορμώμενοι κάποιοι το σύνδεσαν και έβγαλαν το σενάριο για τον Άρη. Εγώ ήρθα εδώ για να παίζω. Αυτό με ενδιέφερε. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει πίεση όπως για παράδειγμα στην Μαρσέιγ που μετά από αρνητικά αποτελέσματα υπάρχει γκρίνια. Όμως γενικότερα ακόμη και στην κριτική συμπεραίνω πως υπάρχει δικαιοσύνη. Οι φίλαθλοι κριτικάρουν σωστά».
Για το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Άρη στην Τούμπα, ο Άγγελος Χαριστέας είπε: «Φέτος είναι αλήθεια πως δεν έχω δει παιχνίδια της Super League. Απ΄ ότι μαθαίνω πάντως ο ΠΑΟΚ και ο Άρης βρίσκονται περίπου στην ίδια κατάσταση. Πιστεύω με βάση την εικόνα που έχω και από πέρυσι ότι οι δύο αυτές ομάδες μπορούν να πρωταγωνιστήσουν. Βλέπω να γίνεται ένα δυνατό ματς με τον ΠΑΟΚ πάντως να έχει τον πρώτο λόγο αφού παίζει στην έδρα του. Σε τέτοια παιχνίδια παίζει πάντα ρόλο και η προσωπικότητα των παικτών».
Για το αν του λείπουν τέτοιου είδους ντέρμπι τόνισε: «Αυτά τα ντέρμπι είναι μοναδικά. Έχω ζήσει και σε άλλες χώρες μεγάλα παιχνίδια αλλά για μένα αυτό είναι κάτι ξεχωριστό. Η ατμόσφαιρα είναι εκπληκτική όμως όλα πρέπει να πηγαίνουν καλά μέσα στον αγωνιστικό χώρο και μόνο σε αυτόν. Να μην υπάρχουν ακρότητες. Η αλήθεια ναι… είναι ότι μου λείπουν αυτά τα ντέρμπι. Εύχομαι πάντως στον Άρη να βγει νικητής από την συγκεκριμένη αναμέτρηση».
«Όποιος δεν αντέχει… κάθεται σπίτι του»
Για την κριτική που δεχόταν ο ίδιος στην εθνική ομάδα υπογράμμισε: «Αυτό είναι κάτι συνηθισμένο. Πάντοτε φταίνε οι πιο παλιοί παίκτες. Τώρα που η ομάδα δεν έπαιξε πάλι καλό ποδόσφαιρο και δεν κέρδισε την Γεωργία όπως θα περίμεναν οι περισσότεροι είδατε τι έγινε. Με εμένα ήταν ένα παραπάνω βέβαια. Προσωπικά πάντοτε ήμουν της γνώμης πως όποιος δεν αντέχει την κριτική ας κάθεται σπίτι του. Στην κριτική άντεχα ακόμη και αν γινόταν με πολύ άσχημο τρόπο και όχι με δίκαιο. Η εθνική ομάδα για μένα ήταν το Άλφα και το Ωμέγα στην καριέρα μου και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει».
«Δεν συμφωνώ να τις αποχωρήσεις»
Για το φαινόμενο των αποχωρήσεων από την εθνική και αν έχει κλείσει και ο δικός του κύκλος στην «γαλανόλευκη» δήλωσε: «Εγώ ουδέποτε βγήκα να πω ότι σταματάω. Τα παιδιά που σταμάτησαν… δικαίωμα τους. Εγώ δεν συμφωνώ πάντως με αυτό. Εκτός πια αν αισθάνεσαι ότι έχεις πετύχει τόσα πολλά με την εθνική και φθάνει ο κορεσμός. Το έχουμε δει να συμβαίνει στο εξωτερικό αυτό. Εγώ πιστεύω ότι τα έχω ζήσει όλα με την εθνική που μου έδωσε πάρα πολλά. Ήθελα όμως και θέλω η αποχώρηση να γίνει με ηρεμία και όπως πρέπει. Ακόμη και τώρα όμως δεν αισθάνομαι εκτός εθνικής. Απ΄ όσο γνωρίζω ήμουν στις προεπιλογές και για τους αγώνες με την Λετονία και το Ισραήλ. Όμως τώρα έχω έναν μικρό τραυματισμό και δεν μπορώ να ανταποκριθώ. Πάντως προσωπικά ποτέ δεν θα κάνω κάτι ανάλογο με άλλα παιδιά. Η εθνική είναι ότι πιο σημαντικό στην καριέρα μου. Θέλω να έρθει φυσιολογικά το τέλος. Θέλω όμως να πω ότι γίνεται και ένα μεγάλο λάθος. Είναι πολύ άσχημο κατά την γνώμη, παίκτες που πρόσφεραν πολλά στην εθνική να αποχωρούν ξαφνικά δίχως να γίνεται κάτι γι΄ αυτούς. Χωρίς να τους τιμά κανείς. Μόνο τον Θοδωρή Ζαγοράκη θυμάμαι να έχουν τιμήσει και δίκαια φυσικά. Μετά… κανείς. Οι διεθνείς ποδοσφαιριστές πρέπει να είναι τα παραδείγματα και ειδικά παιδιά που έδωσαν πολλά και είχαν πολλές συμμετοχές».
Για το κλίμα που υπάρχει τώρα στην εθνική σε σχέση με αυτό που υπήρχε πριν μερικά χρόνια επισήμανε: «Δεν είναι τόσο άσχημο το κλίμα όσο παρουσιάζεται. Επειδή έφυγαν κάποιοι παίκτες δεν σημαίνει ότι όλα είναι στραβά. Ίσως κάποιοι δεν ήταν ευχαριστημένοι και αποφάσισαν να φύγουν. Όταν αλλάζει ένας προπονητής μετά από τόσα χρόνια, ο νέος τεχνικός δεν έχει πολύ χρόνο να φτιάξει την ομάδα. Αν λοιπόν δεν έρθουν τα καλά αποτελέσματα, έρχονται και οι γκρίνιες, ειδικά στην εθνική που είχε συχνά επιτυχίες τα τελευταία χρόνια. Εγώ μιλάω με τα παιδιά και καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχει κάποιο μεγάλο πρόβλημα. Είναι λίγο τραβηγμένα όπως βγαίνει παραέξω ορισμένα πράγματα. Για μένα όμως όταν λες ότι αποχωρείς από την εθνική πρέπει να εξηγείς και τους λόγους. Δίχως σκιές ή οτιδήποτε άλλο. Φεύγω γι΄ αυτόν και γι΄ αυτόν τον λόγο. Όχι λόγια του αέρα. Δεν ξέρω αν τελευταία συνέβησαν άσχημα περιστατικά γιατί δεν ήμουν εκεί. Όμως η εθνική έχει δημιουργήσει μία τέτοια ασπίδα καλής νοοτροπίας που θεωρώ ότι είναι πολύ δύσκολο να σπάσει».
«Χαζομάρες όσα λεγόταν για μένα και τον Ρεχάγκελ»
Για την σχέση του με τον Ότο Ρεχάγκελ, ο Άγγελος Χαριστέας ξεκαθάρισε: «Με τον Ότο δεν είχαμε την σχέση πατέρα και γιου όπως έχω ακούσει τόσες φορές. Μάλιστα με εμένα μερικές φορές ήταν πιο επικριτικός. Η σχέση μας ήταν τελείως επαγγελματική. Μου έλεγε πάντα ότι ποτέ κανείς δεν θα σου κάνει χάρες στο ποδόσφαιρο. Αν δεν έκανα καλά την δουλειά μου, δεν θα με συμπαθούσε. Απλά πράγματα. Όταν περνούν από εκεί και έπειτα τα χρόνια, είναι λογικό νομίζω ένας προπονητής να εμπιστεύεται κάποιους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές. Δεν ήμουν μόνο εγώ. Απλώς πιστεύω ότι σε ορισμένους συνέφερε να βγάζουν κάτι τέτοιο προς τα έξω. Να ΄χαμε να λέγαμε όμως. Όπως είναι σήμερα το ποδόσφαιρο, κανείς δεν σε βάζει χαριστικά να παίζεις. Δεν υπάρχουν τέτοιες σχέσεις. Καθένας κοιτάει να κάνει καλά την δουλειά του. Εξάλλου νομίζω ότι όποτε αγωνιζόμουν, στις προκριματικές φάσεις για παράδειγμα και γκολ έβαζα και καλά στατιστικά είχα. Γι΄ αυτό με πίστευε και με έβαζε. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο δεν πήγα καλά στο πρώτο παιχνίδι και ήμουν στον πάγκο στα άλλα δύο. Εκεί αποδεικνύεται ότι είναι χαζομάρες τα όσα έλεγαν για εμένα και τον Ρεχάγκελ».
Σε ότι αφορά τον Φερνάντο Σάντος και την μη κλήση τους αρχικά είπε: «Δε νομίζω ότι ο Φερνάντο Σάντος δεν με υπολογίζει. Θα σας πω και κάτι ίσως για πρώτη φορά. Έχουμε μιλήσει και μου είπε ξεκάθαρα ότι με έχει στο μυαλό του. Είναι ένας σοβαρός προπονητής που ξέρει καλά την δουλειά του. Όταν μιλήσαμε, εγώ ήμουν με το ένα πόδι εκτός Νυρεμβέργης και δεν είχα παιχνίδια στα πόδια μου. Ήταν φυσιολογικό να μην με καλέσει λοιπόν. Αργότερα μιλήσαμε πάλι και αυτό που έχω καταλάβει πολύ καλά είναι ότι από εμένα εξαρτάται το αν θα επιστρέψω. Από το πόσο καλά θα είμαι δηλαδή. Αυτή είναι η πραγματικότητα».
«Μου άφησε περίεργη γεύση το Παγκόσμιο Κύπελλο»
Σε ότι αφορά το Παγκόσμιο Κύπελλο, ο διεθνής φορ είπε: «Μου άφησε μία περίεργη γεύση. Από την μία ήταν μεγάλη η επιτυχία που βρεθήκαμε εκεί και από την άλλη όταν είσαι εκεί θέλεις και το κάτι παραπάνω. Αυτό που μας στεναχώρησε πολύ ήταν το πρώτο παιχνίδι με την Κορέα. Αν είχαμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα σε εκείνο τον αγώνα πιστεύω ότι θα ήμασταν πολύ καλύτερα. Γιατί δείξαμε κατά διαστήματα καλό πρόσωπο με την Αργεντινή ενώ κερδίσαμε τη Νιγηρία. Η παρουσία μας γενικά πιστεύω ήταν καλή, όμως ο εγωισμός μας ήθελε και το κάτι παραπάνω, αφού δείξαμε ότι μπορούσαμε».
Κλείνοντας και αναφερόμενος ξανά στην σχέση του με τον Άρη, ο Άγγελος Χαριστέας ξεκαθάρισε: «Εγώ πάντοτε αυτά τα χρόνια, προσπάθησα να μείνω μακριά από δηλώσεις για τον Άρη. Κάποιοι το παρεξήγησαν αυτό όμως εγώ δεν είμαι από αυτούς που θα κάνω κριτική και θα μπλέκομαι στην ομάδα. Δεν το θεωρώ σωστό. Προσωπικά σέβομαι πολύ τους φιλάθλους του Άρη. Πιστεύουν πολύ στην ιδέα και είναι πραγματικά καταπληκτικοί. Όμως δεν συμφωνούσα με κάποιους παρατρεχάμενους που ανέλαβαν διοικητικά πόστα τόσο όταν ήμουν εγώ στην ομάδα, όσο και αργότερα. Τώρα δεν μπορώ να γνωρίζω τι συμβαίνει. Νιώθω ότι έχω μία εξαιρετική σχέση με τον κόσμο της ομάδας και δεν ήθελα να το χαλάσω αυτό, βγαίνοντας κάθε λίγο να σχολιάζω πράγματα για τον Άρη και να λέω διάφορα. Εξάλλου στην Ελλάδα όλα μπορούν να παρεξηγηθούν».
Σε ότι αφορά το μέλλον του και αν μείνει στον χώρο του ποδοσφαίρου όπως άλλοι συμπαίκτες του στην εθνική είπε: «Φαίνεται ότι αυτή η φουρνιά έπαιξε και θα συνεχίσει να παίζει σημαντικό ρόλο στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτό είναι πολύ ευχάριστο. Ο Ζαγοράκης είναι το πιο σημαντικό παράδειγμα. Παιδιά που έπαιξαν σε υψηλό επίπεδο και φαίνονται τα αποτελέσματα της δουλειάς τους. Όταν γνωρίζεις το αντικείμενο ξέρεις τι πρέπει να κάνεις. Δεν έχω σκεφτεί κάτι ακόμη για το μέλλον. Τα αφήνω όλα ανοιχτά…».

«Κλείνει» Μεξές η Τσέλσι

Κάτοικος Λονδίνου θα γίνει όπως όλα δείχνουν από το επόμενο καλοκαίρι ο Φιλίπ Μεξές. Ο αμυντικός της Ρόμα δεν σκοπεύει να ανανεώσει το συμβόλαιό του, το οποίο εκπνέει το 2011, και σύμφωνα με την εφημερίδα «Daily Mail» σκοπεύει να υπογράψει στην Τσέλσι από τον Ιανουάριο.

Ο 28χρονος Γάλλος αγωνίζεται στο σύλλογο της Ρώμης την τελευταία εξαετία, έχοντας κατακτήσει δύο Κύπελλα Ιταλίας (έχει πάρει και ένα στην πατρίδα του με την Οσέρ), αλλά φιλοδοξεί να αγωνιστεί σε ομάδα μεγαλύτερου βεληνεκούς. Ο προπονητής της Τσέλσι, Κάρλο Αντσελότι, έχει πολύ καλή γνώμη για τον Μεξές και θέλει να τον έχει στο ρόστερ την επόμενη περίοδο ως μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για την άμυνα.

Η διαχείριση της ήττας στο Τρόντχαϊμ και το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ

Η ήττα ήρθε λοιπόν για τον Άρη και έφερε μαζί ένα τσίμπημα στην καρδιά για τους φίλους του. Κι αυτό επιτυχία είναι, να θεωρείς πως σε κάθε περίπτωση, σε οποιαδήποτε έδρα και απέναντι σε οποιαδήποτε ομάδα, μπορείς να τα καταφέρεις. Μέρος της αναπτυξιακής διαδικασίας συνιστά η αίσθηση να μη σου φτάνει να ηττάσαι αξιοπρεπώς, εξού και το «τζάμπα ήττα» που έχουν στο μυαλό τους οι «κίτρινοι».Επί του πρακτέου, βέβαια, ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ καλείται να βρει λύσεις σε δύο κομμάτια. Αφενός, οι εκτός έδρας αγώνες είναι που ανησυχούν, καθώς και στο Τροντχάιμ ο Άρης έδειξε να έχει πρόβλημα στο οργανωτικό κομμάτι. Πρίττας και Φατί πάλεψαν για να χαλάσουν το παιχνίδι των Νορβηγών, όταν ήθελαν οι «κίτρινοι» να βγουν μπροστά όμως, φαινόντουσαν σαν μια ομάδα κομμένη στα δύο. Η αλήθεια, βέβαια, είναι πως «δεκάρια» με την κλασική έννοια του όρου, υπάρχουν ελάχιστα πια. Το παιχνίδι του Σέρχιο Κόκε, όμως, έχει γίνει προβλέψιμο κι έτσι χάνει σημαντικό μέρος της αποτελεσματικότητας σε αυτή τη θέση που δείχνει να έχει εφεύρει, λίγο οργανωτής, λίγο εκτελεστής, λίγο δεύτερος φορ, λίγο απ’ όλα και τίποτα τέλεια.

Τα αμυντικά λάθη είναι ένα άλλο σημείο που χρήζει βελτίωσης, αν και στο «Λέρκενταλ» οι γηπεδούχοι στάθηκαν ιδιαίτερα τυχεροί στο πρώτο γκολ και πραγματικά ικανοί στο δεύτερο, εκεί όπου Λαζαρίδης και Γκιάρο έμειναν να παρακολουθούν τον σκόρερ Πρίτσα, λες και πάγωσε το μυαλό τους από τη χαμηλή θερμοκρασία.

Πλέον, πάντως, το κυνήγι της πρόκρισης παίρνει ένα γοητευτικό χαρακτήρα. Η ισοπαλία της Ατλέτικο κόντρα στη Λεβερκούζεν, αφήνει τους Μαδριλένους τελευταίους στη βαθμολογία, αν λέει κάτι η εξέλιξη αυτή για το βαθμό δυσκολίας του ομίλου. Μετά τα χτεσινά αποτελέσματα, τα πάντα μοιάζουν ανοιχτά, άρα η μάχη συνεχίζεται. Ο αγώνας με τη Λεβερκούζεν στο «Κλεάνθης Βικελίδης» στις 21 Οκτωβρίου αποτελεί το νέο στόχο για υπέρβαση, και ίσως να είναι ο αγώνας που θα κρίνει πολλά για την έκβαση της ελληνικής προσπάθειας. Μέσα σε όλο αυτό το ρυθμό που εξελίσσονται τα πράγματα, όμως, όλη η προσοχή αναγκαστικά στρέφεται στην Τούμπα.

Κι αν κάποιος προσέξει, η αναμέτρηση με τη Ρόζενμποργκ λειτούργησε με τέτοιο τρόπο, ώστε να θέσει τα ερωτηματικά στον Κούπερ και τους παίκτες του για όσα αναμένεται να αντιμετωπίσουν στο ντέρμπι. Το παιχνίδι κυριαρχίας των γηπεδούχων, δηλαδή, την προσπάθεια για επιβολή του γρήγορου ρυθμού, την πίεση ανά κύματα στην εστία του Σηφάκη και την προσπάθεια να βγει μπροστά με αξιώσεις ο Άρης που συναντά δυσκολίες.

Εδώ, ωστόσο, υπεισέρχεται μία λεπτή κόκκινη γραμμή και αφήνει δικαιολογίες τύπου «κούραση» έξω από το κόλπο, γιατί κι αυτά ακούστηκαν έπειτα από την πρώτη φετινή ευρωπαϊκή ήττα. Επαγγελματίες είναι οι παίκτες, η διοίκηση έβαλε τσάρτερ για να μην ταλαιπωρηθούν, οφείλουν επομένως να βρεθούν στο 100% το βράδυ της Κυριακής.

Έχει ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη και ο αγώνας αυτός διεξάγεται πάντα με τους δικούς του όρους.    Πηγη contra.gr

"Οχι στο παρασκήνιο"

Με την επιστροφή του Νίκου Λυμπερόπουλου και τις αιχμές του Φερνάντο Σάντος για τις αποχωρήσεις, άρχισε η προετοιμασία της Εθνικής Ελλάδας για τους αγώνες με Λετονία και Ισραήλ. Η αποστολή για τα δύο ματς των προκριματικών του Euro 2012.Ο Πορτογάλος προπονητής ξεκίνησε την ομιλία του, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, με την ανακοίνωση των 20 παικτών της αποστολής.

Η αποστολή της Εθνικής Ελλάδας για τους αγώνες με Λετονία και Ισραήλ
:
Σηφάκης, Τζόρβας, Βύντρα, Παπασταθόπουλος, Α. Παπαδόπουλος, Μαλεζάς, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης, Τζιόλης, Καραγκούνης, Καφές, Νίνης, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Μήτρογλου, Λυμπερόπουλος, Κονέ, Τοροσίδη, Τζαβέλλα, Πρίττας.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Φερνάντο Σάντος:

-Για Λυμπερόπουλο:
"Μετά από αυτά που είχε πει ο Λυμπερόπουλος πριν από ένα χρόνο, προφανώς και υπήρξε επικοινωνία για να είναι στην αποστολή. Από τη δική μου την πλευρά, και καθώς τώρα έχουμε μια επιθετική δυσκολία μετά την αποχώρηση του Γκέκα, οπότε μου φαίνεται φυσιολογικό ένας παίκτης που παίζει καλά, σκοράρει και έχει ρυθμό να τον καλέσω στην Εθνική. Και ο ίδιος δείχνει διάθεση να είναι 100% στην ομάδα είτε για 5, είτε για 90 είτε για 0 λεπτά. Τον υπολογίζουμε για αυτά τα δύο δύσκολα παιχνίδια. Θα χρειαστούμε παίκτες που να μπορούν να κρατάν τη μπάλα. Οπότε μετά τη συζήτηση του Φύσσα με τον παίκτη λύθηκαν τα προβλήματα".


-Για επιλογές παικτών:
"Οι 23 παίκτες είναι πάρα πολλοί. Αυτό κατάλαβα μετά την πρώτη συγκέντρωση. Δεν έχει να κάνει με την προπόνηση, διότι όλοι ήταν πολύ σωστοί. Απλά είναι πολύ βαρύ να μένουν 5 ποδοσφαιριστές στις κερκίδες. Δηλαδή να καλείς 23, μετά οι 5 να μένουν εκτός. Αυτό δε μου άρεσε. Μάλιστα, από τη στιγμή που και τα δύο παιχνίδια είναι εντός έδρας, που σημαίνει ότι αν χρειαστεί και υπάρξει ανάγκη θα καλέσουμε κάποιον άλλον. Δεν αποτελεί έλλειψη εμπιστοσύνης το γεγονός ότι κάποιοι παίκτες δεν είναι στην αποστολή σε σχέση με το προηγούμενο ματς. Έχουμε όμως μια λίστα προεπιλογής προκειμένου να έχουμε το δικαίωμα να καλέσουμε κάποιους παίκτες εάν χρειαστεί".


-Για αποχωρήσεις παικτών:

"Κανένας δε μίλησε μαζί μου. Δεν ξέρω γιατί αποχώρησαν. Οπότε δε μπορώ να πω κάτι συγκεκριμένο. Εάν μου μιλούσαν θα ήξερα τι γινόταν. Όμως, δε μου εξήγησαν τους λόγους. Πόσω μάλλον που πριν από το φιλικό με τη Σερβία αλλά και τα επίσημα ματς του Σεπτεμβρίου δεν είδα μια διαφορετική συμπεριφορά από αυτούς τους παίκτες. Είχαν όλοι καλή συμπεριφορά και για μένα ήταν έκπληξη αυτό που έγινε. Όποιος πήρε την απόφαση πρέπει να εξηγήσει τους λόγους. Εγώ δεν αξιολογώ τις φημολογίες. Εγώ ποτέ δεν θα βασιστώ σε πράγματα που λέγονται παρασκηνιακά".


-Για κούραση κάποιων παικτών:
"Βλέπω και εγώ ότι υπάρχει μια κόπωση. Οι πιο πολλοί παίκτες είχαν λίγο χρόνο ξεκούρασης καθώς μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο δεν είχαν χρόνο ξεκούρασης. Οπότε πλέον είναι θέμα δικό μου το να δώσω μια φρεσκάδα στους παίκτες και από εκεί και πέρα να κάνω τις κατάλληλες επιλογές. Κάποιοι παίκτες δε μπορούν να βγάλουν δύο ενενηντάλεπτα. Πρέπει να κάνω καλή διαχείριση".

-Για αντιπάλους:
"Είμαστε καλύτεροι από Λετονία και Γεωργία. Για να κερδίσεις ένα ματς, όμως, πρέπει να έχεις πειθαρχία. Έχουμε καλύτερη ποιότητα αλλά πρέπει να το δείξουμε και μέσα στο γήπεδο. Η διαφορά ατομικής ποιότητας δε φτάνει από μόνη της. Πρέπει να κάνουμε ομαδική δουλειά. Οι αντίπαλοι μας ξέρουν μέσα στο γήπεδο τι πρέπει να κάνουν. Μόλις δεχθήκαμε το γκολ με τη Γεωργία σταματήσαμε για ένα μεγάλο διάστημα να πιστεύουμε στους εαυτούς μας. Αυτό είπα στους παίκτες. Ότι πρέπει να πιστεύουμε σε αυτό που κάνουμε ανεξάρτητα από το πώς θα κυλήσει το παιχνίδι. Είμαι αισιόδοξος ότι αυτό δε θα ξανασυμβεί. Στο ποδόσφαιρο πάντα θα υπάρχουν δύσκολες στιγμές. Με την Κροατία είχαμε σημάδια βελτίωσης".

-Για αριστεροπόδαρους παίκτες ελληνικού ποδοσφαίρου:
"Είναι ένα πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου αυτό. Είναι ένα θέμα της Ελλάδας. Δεν έχουμε πολλούς αριστεροπόδαρους να παίξουν σε αυτές τις θέσεις. Έχουμε Σαμαρά, Νίνη, Κονέ οι οποίοι υπό προϋποθέσεις μπορούν να παίξουν σε τέτοιους ρόλους. Θα αποφεύγω όσο μπορώ να βάζω παίκτες σε θέσεις που δεν οι φυσιολογικές του".


Φύσσας: "Υπόδειγμα επαγγελματία ο Λυμπερόπουλος"

Τη δική του ερμηνεία για την επιστροφή του Νίκου Λυμπερόπουλου στην Εθνική Ελλάδας έδωσε ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας. "Από τη στιγμή που ο προπονητής το αποφάσισε μίλησα μαζί του. Ο Νίκος θέλει πολύ να αποτελέσει ξανά μέλος της Εθνικής. Πέρυσι αποχώρησε για προσωπικούς λόγους, τους οποίους μου τους είχε εξηγήσει. Ο Λυμπερόπουλος ποτέ δε δημιούργησε πρόβλημα και ήταν πάντα κοντά μας. Η ελληνική ομάδα δεν είναι εθελοντισμός. Είναι υποχρέωση. Ο Νίκος ξέρει ότι μπορεί να παίξει ένα λεπτό, 5 λεπτά, 890 λεπτά. Αυτή είναι η νοοτροπία που αρμόζει σε επαγγελματίες παίκτες. Αξίζουν συγχαρητήρια στον Λυμπερόπουλο για αυτή τη νοοτροπία. Οι παίκτες παίζουν για την πατρίδα τους, για τη χώρα τους" τόνισε ο Τάκης Φύσσας.


*
Με νέο προπονητή τερματοφυλάκων θα πορευτεί η Εθνική ανδρών. Ο Πορτογάλος Ζουστίνιο είναι το νέο μέλος στο προπονητικό τιμ. Ο μέχρι πρότινος προπονητής τερματοφυλάκων της ανδρών, Γρηγόρης Καραβέλης, αναλαμβάνει το αντίστοιχο πόστο στην Ελπίδων.

«Ομάδα χωρίς στόχους η ΑΕΚ»

Την πικρία του για την κατάσταση που επικρατεί στην AEK τα τελευταία χρόνια εξέφρασε ο Λάκης Νικολάου, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι η ομάδα έχει χάσει τους στόχους της. Ο πρώην παίκτης αλλά και πρόεδρος της AEK μίλησε στον «Sentra 103,3»

Για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά την αποχώρηση του Μπάγεβιτς:
«Δεν θα σταθώ στο παιχνίδι, υπήρξε μια μεγάλη προσπάθεια και νομίζω ότι τα πράγματα πήγαν καλά αν και με εχθρική διαιτησία. Στην AEK συμβαίνει το παράλογο, αρκετά χρόνια τώρα δεν έχουν βρει την ομόνοια, έχουμε αντιμαχόμενες ομάδες χωρίς να υπάρχει λόγος. Ο μόνος λόγος που υπάρχει είναι ο εγωισμός του καθενός. Έχουμε έναν σύλλογο δίχως γήπεδο, έχει χάσει τους στόχους του. Έχουμε χάσει το χαρακτηριστικό της προσφυγικής ομάδας και πάμε να γίνουμε κάτι άλλο. Δεν θα μας σεβαστεί κανένας όταν βλέπει ομάδα με διχασμένους φιλάθλους, με διχασμένους παίκτες. Αν θέλουμε να πάμε μπροστά πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε λίγο σοβαρά».

Για τον Ντούσαν Μπάγεβιτς: «Ο Μπάγεβιτς άντεξε πάρα πολύ, θεωρώ ότι έπρεπε να φύγει πολύ νωρίτερα. Αν πλήγωσε μερικούς, δεν γίνεται να το χρησιμοποιούμε για το κακό της ομάδας. Η χαριστική βολή δόθηκε στην Καλλιθέα, η συμπεριφορά της ομάδας δεν ήταν η πρέπουσα απέναντι στον Μπάγεβιτς. Αν αυτά δεν διορθωθούν η ομάδα δεν πρόκειται να πάει καλά».

Για το γήπεδο: «Το θέμα του γηπέδου πρέπει να λυθεί, ενώ θα πρέπει να κοιτάξουμε και τα ερασιτεχνικά τμήματα του συλλόγου. Να ξαναβρούμε και να ξαναδώσουμε την αξία του συλλόγου μας στην κοινωνία».

Τα μηνύματα που πήρε από την ομάδα: «Το ταξίδι της Αυστραλίας το θεωρώ λάθος. Ισως κάποιες συνθήκες μας οδήγησαν να πάμε εκεί αλλά ήταν λάθος. Σε ότι αφορά το αγωνιστικό, έχουμε και τις βάσεις και τα αστέρια για να μείνουμε μέσα στους στόχους μας, αρκεί να βρούμε την σωστή λύση στο θέμα της χημείας και στο θέμα του γηπέδου».

Για την εικόνα της αστάθειας που παρουσιάζουν κάποιοι πρωτοκλασάτοι παίκτες:
«Δεν νομίζω ότι είναι αδιαφορία αλλά έχει να κάνει με τα αποδυτήρια. Πλέον, με τον Λυμπερόπουλο, τον Δέλλα και τον Καφέ, ελπίζω να διορθωθεί. Επίσης, παίζουν άσχημο ρόλο και οι μανατζαραίοι στο ποδόσφαιρο πια».

Για τον προπονητή:
«Είμαι υπέρ των Ελλήνων προπονητών. Γνωρίζουν την νοοτροπία και δεν υστερούν σε τίποτα».

Απέλυσε τον Σόουζα η Λέστερ

Παρελθόν από τον πάγκο της Λέστερ αποτελεί ο Πάουλο Σόουζα, αφού η αγγλική ομάδα ανακοίνωσε σήμερα τη λήξη της συνεργασίας της με τον Πορτογάλο προπονητή, ο οποίος είναι ένας από τους υποψήφιους για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ.

«Η Λέστερ ανακοινώνει ότι λύνει τη συνεργασία της με τον προπονητή Πάουλο Σόουζα. Η απόφαση πάρθηκε μετά τα άσχημα αποτελέσματα της ομάδας κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν. Ο σύλλογος θέλει να ξεκαθαρίσει ότι θεωρεί τον Σόουζα πρώτης τάξεως προπονητή, αλλά η απόφαση πάρθηκε με βάση τα συμφέροντα της ομάδας και την επιθυμία όλων μας να βελτιώσουμε τη θέση μας στην Championship.

Η αναζήτηση για νέο προπονητή ξεκινάει άμεσα και προσωρινά θα αναλάβουν τη θέση οι Μάικ Στόουελ (προπονητής τερματοφυλάκων) και Κρις Πάουελ (βοηθός προπονητή)», ανέφερε η ανακοίνωση της Λέστερ, η οποία έχει «κατρακυλήσει» στην τελευταία θέση της Championship με μόλις πέντε βαθμούς.

Ενδιαφέροντα ματς στη Γ' Εθνική

Αρκετές ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής στους δύο ομίλους του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής (Football League 2), που συνεχίζεται την Κυριακή.

Στον 1ο όμιλο, η Κόρινθος φιλοξενείται από τον Πανηλειακό και με θετικό αποτέλεσμα θα παραμείνει επικεφαλής της βαθμολογίας, ενώ ο ΠΑΟ Ρουφ υποδέχεται τον Κεραυνό Κερατέας και με νίκη θα «πατήσει» κορυφή. Παράλληλα, ο Απόλλων Σμύρνης, που φιλοξενεί τον Ασπρόπυργο θέλει τους τρεις βαθμούς για να διατηρήσει την επαφή του με τις πρώτες θέσεις, ενώ η Παναχαϊκή είναι το φαβορί στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τα Χανιά, όπως και ο Παναιγιάλειος που θα υποδεχθεί τον Ηρακλή Ψαχνών.

Το πρόγραμμα και η βαθμολογία

ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ (16:00)

Αίας Σαλαμίνας-Ρόδος
Ολυμπιακός Χερσονήσου-Πλατανιάς Χανίων
Παναιγιάλειος-Ηρακλής Ψαχνών
Απόλλων Σμύρνης-Ασπρόπυργος
Πανηλειακός-Κόρινθος
Αγία Παρασκευή-Βύζας Μεγάρων
Χανιά-Παναχαϊκή
ΠΑΟ Ρουφ-Κεραυνός Κερατέας

Στον 2ο όμιλο, η πρωτοπόρος Καλλονή έχει ρεπό, δίνοντας την δυνατότητα στον Εθνικό Φιλιππιάδας να περάσει επικεφαλής, εφόσον επικρατήσει στον εκτός έδρας αγώνα που δίνει με την Κοζάνη. Παράλληλα, ο Εορδαϊκός θα φιλοξενήσει τον Μακεδονικό και είναι το φαβορί για την νίκη, όπως και η Αναγέννηση Επανωμής που υποδέχεται τον Ναυπακτιακό Αστέρα.

Το πρόγραμμα και η βαθμολογία

ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ (16:00)
Πόντιοι Κατερίνης-Φωκικός
Εορδαϊκός-Μακεδονικός
Οδυσσέας Αναγέννησης Σερρών-Αετός Σκύδρας
Αναγέννηση Επανωμής-Ναυπακτιακός Αστέρας
Κοζάνη-Εθνικός Φιλιππιάδας
Τύρναβος-Μέγας Αλέξανδρος Ηράκλειας
Αναγέννηση Γιαννιτσών-Ζάκυνθος
Νίκη Βόλου-Δόξα Κρανούλας
Ρεπό: Καλλονή

Φωτο Ημερας

Τέτοιες διαιτησίες θέλουμε...

Ψιθυροι..........


  • Με μαύρα περιβραχιόνια αγωνίζεται ο Αρης στη Νορβηγία ως ελάχιστο φόρο τιμής για την μικρή Ελευθερία, φίλαθλο της ομάδα, που πρόσφατα έχασε τη ζωή της

  • Χειρότερη κι από την Αθήνα... Κάτι σε Κωνσταντινούπολη παραπέμπει η κίνηση που συνάντησε η αποστολή της ΑΕΚ στην Αγία Πετρούπολη

  • Θύμα... των φορτηγατζήδων έχει πέσει και ο Λουτσιάνο Γκαλέτι. Ο αγρνετινός έχει πακετάρει όλα του τα πράγματα, αλλά η μετακόμισή του καθυστερεί λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων

  • Κουίζ για... παρατηρητικούς: Ποιός παράγοντας του Παναθηναϊκού στο ημίχρονο του αγώνα με την Κοπεγχάγη πήγε για... κατούρημα στις γυναικείες τουαλέτες, επειδή οι αντρικές ήταν ασφυκτικά γεμάτες; Μικρή... βοήθεια: Ακούει στην προσφώνηση "μίστερ"...

  • Εκτός έδρας αποστολές για Παναιτωλικό και ΠΑΣ

    Εκτός έδρας αποστολές έχουν οι δύο πρωτοπόροι του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής (Football League), που συνεχίζεται με τις αναμετρήσεις της 4ης αγωνιστικής. Ο Παναιτωλικός που εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του, δοκιμάζεται στην Κατερίνη με τον Πιερικό και ο ΠΑΣ Γιάννινα φιλοξενείται στον Εύοσμο από τον Αγροτικό Αστέρα.

    Πρόκειται για δύο εξαιρετικά αμφίρροπους αγώνες, με τους φιλοξενούμενους να διατηρούν ισχνό προβάδισμα για την νίκη. Παράλληλα, ο Θρασύβουλος ταξιδεύει στην Λειβαδιά για την αναμέτρηση με τους Βοιωτούς που θέλουν πάση θυσία την νίκη, καθώς είναι ουραγοί χωρίς βαθμό, ενώ ο ΟΦΗ με τον Νίκο Αναστόπουλο στον πάγκο, θα επιδιώξει να αποδράσει από την Νίκαια, όπου θα φιλοξενηθεί από τον Ιωνικό.

    Το πρόγραμμα και η βαθμολογία

    ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

    17:00 Πιερικός-Παναιτωλικός

    ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ (16:00)
    Λεβαδειακός-Θρασύβουλος
    Αγροτικός Αστέρας-ΠΑΣ Γιάννινα
    Τρίκαλα-Δόξα Δράμας
    Ηλιούπολη-Βέροια
    Εθνικός-Αναγέννηση Καρδίτσας
    Ιωνικός-ΟΦΗ

    ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
    16:00 Πανθρακικός-Καλλιθέα
    17:00 Διαγόρας-Εθνικός Αστέρας

    Μπλόκο από το ΣτΕ

    Το Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ' αριθμ. 214/2010 γνωμοδότησή του έκρινε μη νόμιμο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που αφορούσε την πολεοδομική μελέτη επέκτασης της περιοχής του αθλητικού κέντρου στη θέση "Μαζαρέκο" του Δήμου Σπάτων.

    Σύμφωνα με το σχέδιο Π.Δ., προβλεπόταν η πολεοδομική επέκταση της εκτός σχεδίου περιοχής "Μαζαρέκο", έκτασης 145 στρεμμάτων, προκειμένου να κατασκευαστεί αθλητικό κέντρο για την προπόνηση ομάδων της Α' Εθνικής Κατηγορίας, την κατασκευή μικρότερων αθλητικών εγκαταστάσεων, όπως και την ανέγερση κτιρίων πολιτιστικών εκδηλώσεων, κοινωνικής πρόνοιας, εκπαίδευσης κ.λπ.

    Από το ΣτΕ κρίθηκε μη νόμιμο το σχέδιο Π.Δ. του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενεργειακής και Κλιματικής Αλλαγής, καθώς αποκλίνει η γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Χωροταξίας, Οικισμού και Περιβάλλοντος (ΚΣΧΟΠ), την οποία υιοθέτησε το υπουργείο από την αρνητική εισήγηση της Διευθύνσεως Πολεοδομικού Σχεδιασμού του ίδιου υπουργείου.

    Ακόμη, αναφέρει το ΣτΕ ότι η Διεύθυνση Πολεοδομικού Σχεδιασμού έχει αντιρρήσεις για την κατασκευή των πολιτιστικών, εκπαιδευτικών κ.λπ. κτηρίων.

    Η εξέλιξη αυτή ίσως μπλοκάρει την "ανάπτυξη" του προπονητικού κέντρου της ΑΕΚ! Σύμφωνα με τους ανθρώπους του "δικεφάλου", οι εγκαταστάσεις οι οποίες έχουν ήδη ολοκληρωθεί, καθώς και τα τρία γήπεδα, τα οποία αποτελούν την πρώτη φάση του έργου δεν επηρεάζονται από αυτή την απόφαση.

    Ωστόσο στην περίπτωση που θελήσουν από την ΑΕΚ να συνεχίσουν το αρχικό τους πλάνο δημιουργώντας έξτρα χρήσεις, έξτρα εγκαταστάσεις και κάποια επιλέον περιφερειακά έργα, ίσως βρούνε εμπόδια μπροστά τους...

    Ηττήθηκε η Εθνική γυναικών

    Την 11η θέση στο Μουντομπάσκετ 2010, θα διεκδικήσει τελικά η Εθνική ομάδα μπασκετ των γυναικών, καθώς σε αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 9-12, που διεξήχθη στην πόλη Κάρλοβι Βάρι της Τσεχίας, ηττήθηκε από την Ιαπωνία με 63-59.

    "Λύμπε" η επιστροφή!

    Ο Νίκος Λυμπερόπουλος θα φορέσει ξανά τη φανέλα της Εθνικής ομάδας, ένα χρόνο μετά την απόφαση του να αποσυρθεί. Ο άσος της ΑΕΚ κλήθηκε στην εθνική από τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Φερνάντο Σάντος, για τους αγώνες με Λετονία και Ισραήλ (8 και 12 Οκτωβρίου), στο πλαίσιο των προκριματικών του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2012.

    Στο μεταξύ, ο Σάντος κάλεσε ξανά στην Εθνική τον Θανάση Πρίττα, ο οποίος δεν ήταν στο φιλικό με τη Σερβία και τα πρώτα ματς στην προκριματική φάση του EURO 2012. Αναλυτικά οι παίκτες που κάλεσε ο Φερνάντο Σάντος:

    Τζόρβας, Σηφάκης, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μαλεζάς, Καφές, Τοροσίδης, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Νίνης, Μήτρογλου, Σαλπιγγίδης, Τζαβέλλας, Παπασταθόπουλος, Τζιόλης, Κονέ, Σαμαράς, Πρίττας και Λυμπερόπουλος.

    Ο Πορτογάλος τεχνικός μίλησε για την επιστροφή του Λυμπερόπουλου στην Εθνική ομάδα και τόνισε: «Μετά από αυτά που είχε πει ο Λυμπερόπουλος πριν από ένα χρόνο, προφανώς και υπήρξε επικοινωνία για να είναι στην αποστολή.

    Από τη δική μου την πλευρά, και καθώς τώρα έχουμε μια επιθετική δυσκολία μετά την αποχώρηση του Γκέκα, οπότε μου φαίνεται φυσιολογικό ένας παίκτης που παίζει καλά, σκοράρει και έχει ρυθμό να τον καλέσω στην Εθνική.

    Και ο ίδιος δείχνει διάθεση να είναι 100% στην ομάδα είτε για 5, είτε για 90 είτε για 0 λεπτά. Τον υπολογίζουμε για αυτά τα δύο δύσκολα παιχνίδια. Θα χρειαστούμε παίκτες που να μπορούν να κρατούν τη μπάλα. Οπότε μετά τη συζήτηση του Φύσσα με τον παίκτη λύθηκαν τα προβλήματα».

    Κρέσιτς: «Έπαιξε ρόλο και η τύχη»

    Ικανοποιημένος από την εμφάνιση του ΠΑΟΚ στη νίκη (1-0) επί της Ντινάμο Ζάγκρεμπ παρουσιάστηκε ο Ντάριο Κρέσιτς. Ο Κροάτης τερματοφύλακας θεωρεί πως οι δύο ομάδες ήταν ισοδύναμες και σημαντικό ρόλο στο χθεσινό ματς έπαιξε η τύχη.

    «Είμαι πολύ χαρούμενος που κερδίσαμε την Ντιναμό. Οι δύο ομάδες ήταν ισοδύναμες. Μπορώ να πω ότι έπαιξε ρόλο και η τύχη. Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για να περάσουμε με επιτυχία από τους ομίλους του Europa League. Έχει δρόμο ακόμα, πρέπει να βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά», τόνισε ο 26χρονος παίκτης

    ΠΑΟΚ: Νοκ άουτ ο Λίνο

    ΠΑΟΚ: Νοκ άουτ ο Λίνο (+ VIDEO)
    «Πύρρειος» αποδείχτηκε η νίκη του ΠΑΟΚ καθώς ο «δικέφαλος» του βορρά χάνει για τέσσερις μήνες τον βασικό του αριστερό οπισθοφύλακα. Συγκεκριμένα σημαντικό πρόβλημα με τον Άλβες Λίνο κατά τη διάρκεια του χθεσινού παιχνιδιού με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός υποβλήθηκε σε εξετάσεις για τις ενοχλήσεις που τον ταλαιπωρούν στην κνήμη, το αποτέλεσμα των οποίων φανέρωσε κάταγμα κόπωσης και οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για απουσία τεσσάρων μηνών!
    Να υπενθυμίσουμε ότι και ο Μπουσαϊντί αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας μόλις στο 15ο λεπτό της αναμέτρησης με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, με τράβηγμα στους προσαγωγούς, ενώ εξαιρετικά αμφίβολη – για το ντέρμπι με τον Άρη – είναι και η συμμετοχή του Ελ Ζαρ ο οποίος θα υποβληθεί εντός της ημέρας σε εξετάσεις.
    Να υπενθυμίσουμε ακόμη ότι ο Πάμπλο Κοντρέρας είναι τιμωρημένος για το ντέρμπι της Κυριακής.

    Αυτός είναι «κανονιέρης»!

    Το μεγάλο ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής ανάμεσα σε Τσέλσι και Αρσεναλ πλησιάζει και ο Ντιντιέ Ντρογκμπά έχει φροντίσει με τις επιδόσεις του κόντρα στην ομάδα του Βενγκέρ να «κλέψει» το προσωνύμιο του «κανονιέρη». Δώδεκα φορές έχει σκοράρει ο άσος των «μπλε» από το 2005/06 κόντρα στην Αρσεναλ

    "Χτύπησε" στη Γερμανία η Σεβίλλη

    Η Σεβίλλη πέρασε νικηφόρα από τη Γερμανία, όπου επικράτησε με 1-0 της Ντόρτμουντ σε ένα από τα πιο σπουδαία ματς της 2ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Europa League. Τη μεγαλύτερη -σε έκταση- νίκη της αγωνιστικής ωστόσο τη σημείωσε η Σπόρτινγκ Λισσαβόνας η οποία επικράτησε με 5-0 της Λέφσκι Σόφιας.

    Στον πρώτο όμιλο η ισοπαλία της Γιουβέντους με τη Μάντσεστερ Σίτι έδωσε τη δυνατότητα στη Λεζ Πόζναν που επικράτησε της Σάλτσμπουργκ, να περάσει στην κορυφή του ομίλου. Στον δεύτερο όμιλο η ισοπαλία που "τσίμπησε" η Λεβερκούζεν από την Ατλέτικο στη Μαδρίτη περιέπλεξε τα πράγματα.

    Στον τρίτο όμιλο η Σπόρτινγκ Λισσαβόνας έκανε το δύο στα δύο και όχι μόνο φαντάζει αλλά και έιναι το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση, αφήνοντας τις Λέφσκι, Λιλ και Γάνδη να... σφαχτούν. Στον τέταρτο ο ΠΑΟΚ με τη νίκη του απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής και πλέον όλα είναι στο χέρι του. Τα δύο σερί ματς με τη Βιγιαρεάλ θα κρίνουν πολλά.

    Στον 5ο όμιλο η Μπάτε Μπορίσοφ κάνει προς το παρόν την έκπληξη οδηγόντας την "κούρσα". Σε απόσταση βολής ακολουθούν η Αλκμααρ και η Σερίφ, ενώ η Ντιναμό Κιέβου παραπαίει. Στον 6ο όμιλο η ΤΣΣΚΑ Μόσχας κάνει δείνχει ικανή περίπατο, με τις Σπάρτα Πράγας και Παλέρμο να διεκδικούν το άλλο εισιτήριο.

    Στον 7ο η Ζενίτ απλά επιβεβαιώνει τον τίτλο του φαβορί και έχει αφήσει τις ΑΕΚ, Ντιναμό Κιέβου -κατά πρώτο λόγο- και Αντερλεχτ να παλεύουν για το δεύτερο εισιτήριο. Τα δύο σερί ματς της "Ένωσης" με την ομάδα του Βελγίου είναι καθοριστικά. Στον 8ο η Στουτγκάρδη κάνει περίπατο, ενώ η Γιουνγκ Μπόις και η Χετάφε προσπαθούν να την ακολουθήσουν.

    Στον 9ο γίνεται πραγματική "μάχη" με τη σαμπντόρια να έχει το ελαφρύ προβάδισμα και τις Αϊντχόφεν και Μέταλιστ να την ακολουθούν κατά πόδας. Ανάλογα είναι τα πράγματα και στον 10ο όμιλο, όπου η Παρί Σεν Ζερμέν έχει πάρει ένα ελαφρύ προβάδισμα με τις Σεβίλλη και Ντόρτμουντ να... παραμονεύουν.

    Στον 11ο όμιλο είναι όλα ανοικτά μετά τις δύο ισοπαλίες στα ματς της Ουτρέχτης με τη Λίβερπουλ και της Στεάουα με τη Νάπολι. Τέλος στο 12ο όμιλο, Πόρτο και Μπεσίκτας δείχνουν να έχουν εύκολο έργο ενόψει της συνέχειας...

    Aναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ:



  • 1ος όμιλος
    Λεχ Πόζναν-Σάλτσμπουργκ 2-0
    (47' Αρμπολέδα, 80' Πέτσκο)

    Μάντσεστερ Σίτι-Γιουβέντους 1-1
    (37' Ανταμ Τζόνσον - 11' Ιακουϊντα)


  • 2ος όμιλος
    Ρόζενμποργκ-Αρης 2-1
    (37' Μόλντσκρεντ, 68' Πρίτσα - 43' Ρουϊς)

    Ατλέτικο Μαδρ.-Λεβερκούζεν 1-1
    (51'πεν. Σιμάο - 39' Ντερντιγιόκ)


  • 3ος όμιλος
    Γάνδη-Λιλ 1-1
    (5' Ντε Σμετ - 21' Φρο)

    Σπόρτινγκ Λισ.-Λέφσκι Σόφιας 5-0
    (30' Κάρικο, 43' Μανίς, 53' Σαλομέο, 61' Ποστίγκα, 79' Φερνάντες)


  • 4ος όμιλος
    ΠΑΟΚ-Ντιναμό Ζάγκρεμπ 1-0
    (56' Ιβιτς)

    Βιγιαρεάλ-Μπριζ 2-1
    (41' Ρόσι, 56' Ροντρίγκεθ - 45' Ντονκ)


  • 5ος όμιλος
    ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ-Αλκμααρ 4-1
    (5' Ροντιόνοφ, 49' Κοντσοβόι, 77'πεν. Ρενάν Μπρεσάν, 83' Ολέχνοβιτς - 89' Σίγκτορσον)

    Σερίφ Τιρασπόλ-Ντιναμό Κιέβου 2-0
    (8' Ερόκιν, 37'πεν. Φράνκα)


  • 6ος όμιλος
    ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Σπάρτα Πράγας 3-0
    (72',86' Ντουμπιά, 84'πεν. Μαρκ Γκονζάλες)

    Παλέρμο-Λοζάνη 1-0
    (79' Μιλιάτσο)


  • 7ος όμιλος
    Χάιντουκ Σπλιτ-Αντερλεχτ 1-0
    (90+5' Βούκουσιτς)

    Ζενίτ-ΑΕΚ 4-2
    (43'πεν,58' Λάζοβιτς, 1' Χούμποτσαν, 13' Μπρούνο Αλβες - 37' Λυμπερόπουλος, 83'πεν. Καφές)


  • 8ος όμιλος
    Οντένσε-Στουτγκάρδη 1-2
    (78' Γιόχανσον - 72' Κουσμάνοβιτς, 83' Χάρνικ)

    Γιουνγκ Μπόις-Χετάφε 2-0
    (10',64' Ντέγκεν)


  • 9ος όμιλος
    Σαμπντόρια-Ντέμπρετσεν 1-0
    (18'πεν. Πατσίνι)

    Μέταλιστ-Αϊντχόφεν 0-2
    (27' πέν. Τζούτζακ, 30' Μπέργκ)


  • 10ος όμιλος
    Παρί Σ.Ζ.-Καρπάτι 2-0
    (4' Ζαλέ, 20' Νενέ)

    Ντόρτμουντ-Σεβίλη 0-1
    (45' Τσιγκαρίνι)


  • 11ος όμιλος
    Στέαουα-Νάπολι 3-3
    (3' αυτ. Κριμπάρι, 11' Τανάσε, 16' Καπετάνος - 44' Βιτάλε, 73' Χάμσικ, 90' Καβάνι)

    Ουτρέχτη-Λίβερπουλ 0-0


  • 12ος όμιλος
    Ραπίντ Βιένης-Μπεσίκτας 1-2
    (51' Κάβλακ - 55' Χολόσκο, 64' Μπομπό)

    ΤΣΣΚΑ Σόφιας-Πόρτο 0-1
    (16' Φαλκάο)

  • ΑΡΗΣ: Κούπερ: «Φεύγω πικραμένος…»

    ΑΡΗΣ: Κούπερ: «Φεύγω πικραμένος…»
    Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ δεν έκρυψε την δυσαρέσκεια του για την ήττα της ομάδας του στη Νορβηγία από την Ρόζενμποργκ. «Φεύγω πικραμένος από το γήπεδο. Παρόλ΄ αυτά είμαι ικανοποιημένος από τους παίκτες μου αν και πιστεύω ότι κάναμε ένα μικρό λάθος αφού οπισθοχωρήσαμε. Αυτό βέβαια είναι αλήθεια ότι μπορεί αν προέλθει και από μία πίεση του αντιπάλου. Γνωρίζαμε ότι με κάποιες σέντρες θα μας κάνουν την ζωή δύσκολη. Σε γενικές γραμμές όμως η δική μου ομάδα έκανε το απαραίτητο. Σε καμία περίπτωση δεν έχασε τον έλεγχο του αγώνα. Ήταν πάντα κοντά για να γυρίσει το αποτέλεσμα. Ίσως αυτό που μας έλειψε ήταν η ηρεμία στα τελευταία λεπτά, όμως κι αυτό είναι δύσκολο μερικές φορές να το πετύχεις. Βέβαια ήρθαμε σε μία σκληρή έδρα όπου είχαμε μία καλή ομάδα να αντιμετωπίσουμε. Με καλή ταχύτητα κυρίως στο κέντρο του γηπέδου. Η ομάδα μου έκανε καλή προσπάθεια όμως το μόνο που μας έλειψε ήταν ένα θετικό αποτέλεσμα. Στο πρώτο γκολ η πορεία άλλαξε την τελευταία στιγμή. Στο δεύτερο γκολ νομίζω ότι είναι καταπληκτικό. Ο παίκτης κατεβάζει πολύ καλά την μπάλα και την στέλνει στην ρίζα του δοκαριού. Πρέπει να αναγνωρίζουμε και τις αρετές του αντιπάλου. Θα πει κανείς πως γύρισε και σούταρε αφού εμείς τον αφήσαμε όμως εγώ θέλω να εξάρω και την ικανότητα του αντιπάλου».
    Για την ισοπαλία στο παιχνίδι της Ατλέτικο και την Λεβερκούζεν σχολίασε: «Εξαρχής ήταν περίπλοκος ο όμιλος. Παρόλ΄ αυτά δεν αφήνει ακριβώς την ίδια κατάσταση με την πρώτη αγωνιστική. Δεν θεωρώ ότι είναι και τόσο κακό το αποτέλεσμα αυτό. Όπως και να ΄χει εμείς κυνηγήσαμε ένα θετικό αποτέλεσμα, όμως ακόμη και αν το παίρναμε τα πράγματα θα εξακολουθούσαν να είναι περίπλοκα μέχρι το τέλος».
    Για την φημολογία που τον φέρνει στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού ξεκαθάρισε: «Εγώ έχω συμβόλαιο μέχρι τις 30 Ιουνίου. Όλα ξεκινάνε από αυτή την βάση. Δεν δίνω καμία σημασία. Έχουν γραφτεί πολλά πράγματα. Εγώ δεν θα έδινα μεγάλη σημασία σε αυτά τα αποτελέσματα. Συν το γεγονός ότι εγώ δεν έχω καμία επίσημη κρούση ή πληροφόρηση για κάτι τέτοιο. Ακόμη όμως κι αν είχε γίνει κάποια επίσημη κρούση εγώ θα το είχα ξεκόψει. Έχω συμβόλαιο, βρισκόμαστε σε μία καλή στιγμή, έχουμε υποχρεώσεις και θα έκανα ότι έχω κάνει και άλλες φορές. Θα έμενα εκτός αν μου έλεγε η ομάδα να φύγω, κάτι που δε νομίζω ότι θα συμβεί την στιγμή αυτή».
    Για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και την κούραση που μπορεί να επηρεάσει τους παίκτες του Άρη υπογράμμισε: «Καταρχήν πιστεύω ότι για κάποιους ποδοσφαιριστές μου η αποκατάσταση θα είναι δύσκολη. Έπαιξαν 90λεπτο κόντρα στον Εργοτέλη και σήμερα. Συν το ταξίδι που θα υπάρχει».

    ΠΑΟΚ: Δερμιτζάκης: «Είναι και νίκη ψυχολογίας»

    ΠΑΟΚ: Δερμιτζάκης: «Είναι και νίκη ψυχολογίας»
    Ανακουφισμένος έμοιαζε από τη μεγάλη ευρωπαϊκή νίκη του ΠΑΟΚ, ο Παύλος Δερμιτζάκης. Ο Έλληνας τεχνικός τόνισε: «Ξέραμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία πολύ καλή ομάδα. Όμως θέλαμε τη νίκη αρχικά για αγωνιστικούς λόγους γιατί όποια νίκη παίρνεις στην έδρα σου δίνει σημαντικό πλεονέκτημα για να περάσεις στην επόμενη φάση. Όμως είναι και νίκη ψυχολογίας γιατί δεν ήμασταν καλά τον τελευταίο καιρό κι αυτή η νίκη μπορεί να μας δώσει ώθηση για την συνέχεια. Γνωρίζαμε πολύ καλά την τακτική του αντιπάλου. Δουλέψαμε και στηθήκαμε και αμυντικά και επιθετικά με έναν συγκεκριμένο τρόπο για να μπορέσουμε και να κρατήσουμε το μηδέν αλλά και να κάνουμε κάποιο γκολ που θα μας έδινε τη νίκη. Δεν μπορούσαμε να διαχειριστούμε καλύτερα το ματς γιατί εκτός από την απουσία του Λίνο που προέκυψε σήμερα, είχαμε και τρεις αναγκαστικές αλλαγές. Τα παιδιά που μπήκαν όμως έπαιξαν στο μάξιμουμ και βοήθησαν για την επίτευξη του στόχου. Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές και στον κόσμο που για ένα ακόμη παιχνίδι ήταν δίπλα μας και ήταν ο δωδέκατος παίκτης».
    Για τη νίκη της Βιγιαρεάλ επί της Μπριζ στο άλλο ματς του ομίλου σχολίασε: «Σε αυτή την φάση που βρισκόμαστε δεν κοιτάω τις άλλες ομάδες αλλά τι κάνουμε εμείς. Αυτό που θέλουμε είναι η εκμετάλλευση της έδρας. Οτιδήποτε πάρουμε εκτός έδρας είναι θετικό. Γι΄ αυτό λέω ότι οτιδήποτε πάρουμε εκτός έδρας πρέπει να το χαιρόμαστε. Κάτι που δεν κάναμε με την Μπριζ.
    Για την κατάσταση των τραυματιών είπε: «Αύριο θα ενημερωθούμε για την κατάσταση των παικτών από το ιατρικό τιμ. Όποιος όμως και αν παίξει θα είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι. Πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά και όπως τα έχουμε προγραμματίσει»
    Για ότι άλλαξε στην εικόνα του ΠΑΟΚ, ο Παύλος Δερμιτζάκης τόνισε: «Διαφοροποιήσαμε κάποια πράγματα που είδαμε και τα οφέλη. Δεν θέλω να αναφερθώ όμως σε συγκεκριμένα πράγματα για ευνόητους λόγους»
    Για την τακτική που ακολούθησε ο δικέφαλος ξεκαθάρισε: «Οποιαδήποτε τακτική ακολουθούμε, έχει να κάνει με το συγκεκριμένο παιχνίδι. Ανάλογα με τον αντίπαλο και την δυναμικότητα του, αν παίζεις εντός, εκτός… Προσπαθείς όπως και να ΄χει να έχεις οφέλη από ένα παιχνίδι και για τον λόγο αυτό έμεινα πολύ ευχαριστημένος. Διότι όλα όσα δουλέψαμε και είπαμε, τα κάναμε πράξη».
    Για την καλύτερη ψυχολογία που είχαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ και αν σε αυτό έπαιξαν ρόλοι οι συναντήσεις των προηγούμενων ημερών απάντησε: «Όλα παίζουν τον ρόλο τους. Τα παιδιά ήθελαν πολύ τη νίκη γιατί είναι μία μεγάλη αναγνώριση για όλους αυτά τα παιχνίδια κι επειδή θεωρώ ότι αδικούσαμε τους εαυτούς μας. Σε αυτό το παιχνίδι όμως δεν θα σταθούμε πάρα πολύ. Σίγουρα πρέπει να το χαρείς μέσα σε φυσιολογικά πλαίσια γιατί αυτά τα παιχνίδια και αυτές τις νίκες δεν τις έχεις κάθε μέρα. Τώρα συγκεντρωνόμαστε στο παιχνίδι της Κυριακής γιατί όλοι θέλουμε να κερδίσουμε και να πάρουμε αυτό το ματς».
    Σχολιάζοντας την αντίπαλο του ΠΑΟΚ, ο κ. Δερμιτζάκης είπε: «Η Ντιναμό Ζάγκρεπ είναι μία πολύ καλή ομάδα και δικαιολόγησε την θέση που έχει στο πρωτάθλημα της και την ιστορία της σαν ομάδα. Εγώ που είχα εικόνα σε κάποια παιχνίδια, ήξερα από τον αγώνα με την Βιγιαρεάλ πόσο καλή ομάδα είναι».

    Ίβιτς: «Είχαμε και τύχη»

    Χαρούμενος από τη νίκη του ΠΑΟΚ επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και την άνοδο στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του ομίλου εμφανίστηκε ο Βλάνταν Ίβιτς, με δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα. Ο «χρυσός» σκόρερ παραδέχθηκε πάντως ότι η ομάδα του είχε και τη βοήθεια της τύχης.

    «Πλέον είμαστε στην πρώτη θέση και θέλουμε να παραμείνουμε εδώ. Ξέρουμε ότι αυτό είναι πολύ δύσκολο, γιατί όλες οι ομάδες του ομίλου παίζουν καλό ποδόσφαιρο, αλλά θα προσπαθήσουμε. Σήμερα είχαμε και τη βοήθεια της τύχης, γιατί η Ντιναμό έκανε κάποιες ευκαιρίες στα τελευταία λεπτά. Τώρα πρέπει να ξεκουραστούμε για να είμαστε έτοιμοι για το παιχνίδι της Κυριακής με τον Άρη», ήταν τα λόγια του Σέρβου μέσου.

    Ρόζενμποργκ-Άρης 2-1

    Αμαρτία… Ο Άρης παρότι καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης ηττήθηκε από τη Ρόζενμποργκ με σκορ 2-1, καθώς «πλήρωσε» δύο άτυχες στιγμές της αμυντικής λειτουργίας. Οι Νορβηγοί προηγήθηκαν με τέρμα του Μόλντσκρεντ στο 37′, ο Άρης ισοφάρισε με τον Κάρλος Ρουίζ στο 43′, αλλά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν το τρίποντο της νίκης με γκολ του Πρίτσα στο 68′. Στη συνέχεια ο Άρης προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά οι προσπάθειες των Κάλβο και Τσέζαρεκ δεν βρήκαν στόχο, διατηρώντας το αποτέλεσμα μέχρι τέλους και αφήνοντας τους «κίτρινους» στην δεύτερη θέση του ομίλου, σε ισοβαθμία με τη Ρόζενμποργκ.
    Το METROSPORT.GR βρίσκεται και στη Νορβηγία με τον απεσταλμένο του Γιάννη Κοτζαμιχάλη και θα σας προσφέρει LIVE την εξέλιξη της αναμέτρησης:
    1′ Λάθος απομάκρυνση του Έρλουντ, ο Ρουίζ από το ύψος περιοχής σουτάρει, αλλά η μπάλα βρίσκει στην πλάτη του Ντεμίντοφ και δεν απειλεί
    11′ Φοβερό σουτ του Ρουίζ έξω από την περιοχή, ο Έρλουντ με τα ακροδάχτυλα απομακρύνει εκπληκτικά σε κόρνερ και στερεί το γκολ από τον Άρη
    32′ Δυνατό σουτ του Μίσελ από τα αριστερά και έξω από την περιοχή της Ρόζενμποργκ, η μπάλα καταλήγει μερικά μέτρα πάνω από την εστία του Έρλουντ
    37′ Σέντρα του Ντορσίν αλλάζει πορεία στο κεφάλι του Βανγκέλι και ο Μόλντσκρεντ από κοντά με σουτ παραβιάζει την εστία του Σηφάκη για το 1-0. Πολύ «φθηνό» γκολ δέχθηκε ο Άρης που στάθηκε ιδιαίτερα άτυχος στη φάση και βρίσκεται πίσω στο σκορ.
    43′ ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ! Απίστευτη πάσα του Κόκε στο Χαβίτο που μπαίνει από τα δεξιά στην περιοχή, γυρίζει πανέμορφα στον Κόκε και ο Ρουίζ από κοντά φέρνει το παιχνίδι στα ίσια για το 1-1!
    ΣΧΟΛΙΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ: Το τέρμα του Ρουίζ απένειμε δικαιοσύνη στο πρώτο ημίχρονο, μιας και ο Άρης βρέθηκε εντελώς άδικα πίσω στο σκορ, παρότι ήλεγχε απόλυτα το ρυθμό της αναμέτρησης
    68′ Εξαιρετικό γκολ του Πρίτσα που γύρισε το κορμί του έξω από την περιοχή, βρήκε ελάχιστο χώρο και με το αριστερό έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σηφάκη για το 2-1
    72′ Ο Ίβερσεν κάνει φάουλ πάνω στον Ρονάλντο, ο Μπράαμχαρντ δείχνει «παίζεται», η μπάλα φτάνει στον Ντορσίν που πραγματοποιεί την παράλληλη σέντρα στον Μόλντσκρεντ -βρίσκεται σε πεντακάθαρη θέση οφσάιντ-, αλλά ο τελευταίος δεν μπορεί να σκοράρει παρότι μόνος με τον Σηφάκη
    78′ Ο Κάλβο σε πλεονεκτική θέση από την αριστερή πτέρυγα, προσπαθεί να περάσει τους… πάντες και τελικά δεν καταφέρνει τίποτα, μιας και το γύρισμα που προσπαθεί την τελευταία στιγμή, απομακρύνεται από τους αμυντικούς της Ρόζενμποργκ
    88′ Πανέμορφα ξεδιπλώνεται στην αντεπίθεση ο Άρης, ο Τσεσνάουσκις βρίσκει με κάθετη μπαλιά τον Τσέζαρεκ που φέρνει τη μπάλα στο δεξί και σουτάρει, αλλά η μπάλα περνά ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια του Έρλουντ
    ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ:
    ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ: Έρλουντ, Λούστιγκ, Ντορσίν, Μπιέρσμιρ, Ντεμίντοφ, Αννάν, Χένρικσεν, Σκιέλμπρεντ, Ίβερσεν, Μόλντσκρεντ (90′ Όλσεν), Πρίτσα (85′ Γιάμτφαλ)
    ΑΡΗΣ: Σηφάκης, Βανγκέλι, Μίτσελ, Λαζαρίδης, Ρονάλντο Γκιάρο, Πρίττας, Φατί (70′ Τόχα), Χαβίτο, Κάλβο (82′ Τσεσνάουσκις), Κόκε, Ρουίς (62′ Τσέζαρεκ)
    ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Βανγκέλι, Ρονάλντο Γκιάρο, Πρίτσα, Ντορσίν

    Στην κορυφή του ομίλου ο ΠΑΟΚ 1-0 την Ντινάμο Ζ.

    Ανάσα… Ο ΠΑΟΚ κατόρθωσε να κερδίσει μέσω πολλών προβλημάτων την Ντιναμό Ζάγκρεπ 1-0 στην Τούμπα και τίθεται πλέον επικεφαλής στον όμιλο του Europa League μετρώντας τέσσερις βαθμούς. Ο Βλάνταν Ίβιτς κινούμενος έξυπνα στην πορεία της μπάλας μετά από φάουλ του Γκαρσία, ήταν αυτός που έκρινε στο 56΄ την αναμέτρηση.
    ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
    22΄ Μακρινό σουτ του Βιεϊρίνια αρκετά έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι.
    26΄ Εκτέλεση φάουλ του Γκαρσία,γυριστή κεφαλιά του Τσιρίλο λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι.
    34΄ Ο Μουσλίμοβιτς σουτάρει από πλάγια θέση μέσα από την περιοχή λίγο πάνω από το δοκάρι.
    54΄ Εκτέλεση φάουλ του Σαμίρ, η μπάλα στο τείχος και ελάχιστα πάνω από το δοκάρι.
    56΄Εκτέλεση φάουλ του Γκαρσία, ο Ίβιτς στο δεύτερο δοκάρι, πλασάρει για το 1-0.
    64΄ Σουτ του Μουσλίμοβιτς, μπλοκάρει ο Κελάβα.
    75΄ Μετά από σύγχυση στην περιοχή και απόκρουση του Κρέσιτς, η μπάλα στρώθηκε στον Ρουκάβινα που καθυστερεί και χάνεται η μεγάλη ευκαιρία.
    89΄ Μετά από σέντρα και λάθος υπολογισμό του Κρέσιτς, κεφαλιά του Μοράλες, η μπάλα περνάει παράλληλα από την εστία του ΠΑΟΚ και απομακρύνεται.
    ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ:
    ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Μπουσαϊντί (15΄ Σακελλαρίου), Κοντρέρας, Τσιρίλο (62΄ Ζουέλα), Σνάουτσνερ, Βιτόλο, Γκαρσία, Ελ Ζαρ (79΄ Σαλπιγγίδης), Ίβιτς, Βιεϊρίνια, Μουσλίμοβιτς
    ΝΤΙΝΑΜΟ: Κελάβα, Βρσάλικο, Κουφρέ, Μπίσκαν, Τονέλ, Τσάγκο, Σαμίρ, Μπατέλι, Λουϊς Ιμπάνιεθ (77΄Μοράλες), Ρουκάβινα (82΄ Μπετσιράι), Ετό (72΄Τόμετσακ)
    ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φοτρέλ (Γαλλία)
    ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σακελλαρίου, Τονέλ, Σνάουτσερ