Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Ο χρόνος δείχνει την αξία!!

Επί Φερνάντο Σάντος στον ΠΑΟΚ γνώρισε την πιο σκληρή ταπείνωση. Με απόφαση του Πορτογάλου τεχνικού δόθηκε δανεικός στον Πανσερραϊκό για να ψηθεί. Γράφει ο Περικλής Στέλλας.
Ο χρόνος δείχνει την αξία
Ο Πορτογάλος είχε αποφασίσει να κρατήσει στον ΠΑΟΚ τον Παπάζογλου και τον Μουσλίμοβιτς.
Για να έρθει στον ΠΑΟΚ ο Μουσλίμοβιτς η τότε διοίκηση έδωσε 600.000 ευρώ σε εταιρεία. Ηταν στο πλαίσιο της συμφωνίας αυτό και συνολικά κόστισε στον ΠΑΟΚ περισσότερα από 2.000.000 ευρώ. Ο μικρός, ταπεινός και σιωπηλός έπρεπε να ψηθεί στον Πανσερραϊκό. Ετσι και έγινε. Δεν μίλησε, δεν έδωσε συνεντεύξεις, δεν έκανε λόγο για αδικία και στενοχώρια. Χαμηλωμένο βλέμμα και σκληρή δουλειά.
Ενας μεγάλος πολιτικός,ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, είχε πει: «Ο χρόνος δείχνει την αξία του κάθε ανθρώπου σε αυτό που επέλεξε να υπηρετήσει». Και ο χρόνος πραγματικά δείχνει την αξία του Στέφανου Αθανασιάδη. Με πολύ έξυπνο τρόπο σκόραρε και στο παιχνίδι με την ΑΕΚ το Σάββατο το βράδυ, φτάνοντας τα 9 γκολ σε 11 επίσημα παιχνίδια.
Την ίδια στιγμή ο Φερνάντο Σάντος (ίσως είναι και θέμα εγωισμού διότι δεν το πίστεψε αυτό το παιδί) τον καλεί αλλά τον διατηρεί μόνιμα στον πάγκο της εθνικής ομάδας. Πάλι ο μικρός όμως δεν μιλά, αλλά σιωπά. Και συνεχίζει να σκοράρει. Ισως στον ΠΑΟΚ να σκέφτονται τον Αθανασιάδη ως μία εκπληκτική ευκαιρία να μπουν χρήματα στο ταμείο με μία ενδεχόμενη πώλησή του.
Και η αλήθεια είναι ότι το καλοκαίρι και πριν από την έλευση του Ιβαν Σαββίδη η διοίκηση Βρύζα το σκεφτόταν και το αναζητούσε σοβαρά και με επιμέλεια.
Η εκτίμησή μου είναι ότι η νέα ιδιοκτησία δεν σκέφτεται καν κάτι τέτοιο. Η ουσία είναι ότι τέτοια παιδιά οι ομάδες πρέπει να τα κρατούν στη δύναμή τους. Μπορούν να προσφέρουν, μπορούν να μοχθήσουν, μπορούν να θυσιαστούν, μπορούν να δώσουν μάχες και να εμφυσήσουν άλλους με το ήθος τους, την αξιοπρέπειά τους (εντός και εκτός γηπέδου), το φιλότιμο και την αγνή αγάπη τους για τον ΠΑΟΚ.
Οι ομάδες πρέπει να χτίζουν με αυτά τα παιδιά σαν τον Αθανασιάδη. Που, έστω και στα 24 του χρόνια, διδάσκει. Και διδάσκει ότι με την υπομονή, την επιμονή, τη σκληρή δουλειά, τη σιωπή ανταμείβεσαι, βγαίνεις στο ξέφωτο, προοδεύεις, διακρίνεσαι και βέβαια απολαμβάνεις. Και τη εκτίμηση και την δόξα και τα χρήματα.
Πηγή: Goal

Νέα αυτοκτονία στην Ελλάδα της κρίσης!!

Ένας 47χρονος βρέθηκε κρεμασμένος στο σπίτι του στο Βόλο.
Νέα αυτοκτονία στην Ελλάδα της κρίσης
Κρεμασμένος βρέθηκε πριν από λίγη ώρα μέσα στο σπίτι του 47χρονος άντρας στον Βόλο και συγκεκριμένα στην συμβολή των οδών Αναλήψεως με Κουντουριώτου.
Στο σημείο βρίσκονται άντρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας.
Πηγή: e-volos.gr

Σιγάλας: «Το γεγονός της τελευταίας δεκαετίας»

Ο Γιώργος Σιγάλας φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για τον αγώνα που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας με αφορμή τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.

Για τον αγώνα:

«Μέχρι στιγμής τα δεδομένα είναι πολύ ενθαρρυντικά, υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση. Θα είναι ένα πολύ μεγάλο γεγονός από αθλητές που έχουν προσφέρει όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη αλλά σε όλη την Ελλάδα. Θα είναι μια πολύ μεγάλη γιορτή του Μπάσκετ και μια μεγάλη βραδιά».

Για τους παίκτες που θα συναντήσει:

«Είχα την τύχη με πολλούς από αυτούς να τους έχω αντίπαλους. Για μένα θα είναι μεγάλη χαρά να τους ξαναδώ. Δεν είναι εύκολο να κρατάς επαφή όταν ο άλλος είναι στο εξωτερικό».

Για το ότι κάποιοι λένε ότι θα είναι το γεγονός της εικοσαετίας:

«Σαν εκδήλωση θα είναι σίγουρα το γεγονός της τελευταίας δεκαετίας και εύχομαι πραγματικά να είναι μια γιορτή για το μπάσκετ και το έχει ανάγκη αυτό η Θεσσαλονίκη. Μια μεγάλη φουρνιά παικτών μάθαμε το μπάσκετ στη Θεσσαλονίκη και άξια αυτή η γιορτή γίνεται σ? αυτήν την πόλη».



πηγή: metrosport.gr
 

Η άλλη πλευρά του Μέσι... (pics)

Κατά καιρούς ο Λιονέλ Μέσι αφήνει τα ποδοσφαιρικά γήπεδα για τις ανάγκες της διαφήμισης. Έτσι και τώρα ο άσος της Μπαρτσελόνα, άφησε στην άκρη την ποδοσφαιρική ενδυμασία και φόρεσε, φωτογραφήθηκε για τις ανάγκες του lookbook της εταιρείας "Stork Man" δείχνοντας και τις δυνατότητές του ως... μοντέλο!

Φωτογραφικό Υλικό



πηγή: metrosport.gr

Αλλαγές στο πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής!!

Μετατίθενται ορισμένα παιχνίδια της 8ης αγωνιστικής της Superleague, μετά από αίτημα της Αστυνομίας.

Αναλυτικά:

"Ανακοινώνεται ότι σε συνέχεια αιτήματος της Ελληνικής Αστυνομίας και απόφασης του Υφυπουργείου Αθλητισμού, ο αγώνας ΠΑΕ ΟΦΗ - ΠΑΕ Παναθηναϊκός στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής ημέρας της Super League ΟΠΑΠ θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου στις 17.15.

Επίσης, ο αγώνας ΠΑΕ Βέροια-ΠΑΕ Skoda Ξάνθη στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής ημέρας της Super League ΟΠΑΠ θα διεξαχθεί την Κυριακή 28 Οκτωβρίου στις 17.15.

Τέλος, ο αγώνας ΠΑΕ ΑΕΚ-ΠΑΕ Πλατανιάς στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής ημέρας της Super League ΟΠΑΠ θα διεξαχθεί την Κυριακή 28 Οκτωβρίου στις 19.30".

Αναβολή και με Γκιάρο!!

Αναβολή μέχρι τις 12 Νοεμβρίου πήρε η εκδίκαση της προσφυγής του Ρονάλντο Γκιάρο κατά της ΠΑΕ Άρης.

Έτσι οι "κίτρινοι" κατάφεραν να κερδίσουν λίγο ακόμη χρόνο, μια και οι οικονομικές συνθήκες δεν είναι οι ιδανικές αυτή τη χρονική στιγμή. Ο αμυντικός από τη Βραζιλίας διεκδικεί ποσό της τάξεως των 300.000 ευρώ.



πηγή: metrosport.gr
 

Αποθεραπεία ο Οικονομόπουλος!!

Πρόγραμμα αποκατάστασης περιελάμβανε η σημερινή προπόνηση για τον Άρη, μία μέρα μετά την ισοπαλία που κατάφερε να αποσπάσει από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Πρόγραμμα αποθεραπείας ακολούθησε ο Οικονομόπουλος, λόγω ενοχλήσεων που ένιωσε στο γόνατο, ενώ όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές γυμνάστηκαν κανονικά.

Ο Τριανταφυλλάκος από την πλευρά του θα δοκιμάσει να μπει σε κανονικούς ρυθμούς από την Τετάρτη, ενώ αύριο η ομάδα έχει ρεπό.


πηγή: metrosport.gr
 


Κοέλιο: «Παίξαμε πρώτη φορά σαν ομάδα»

Στο "Αθλητικό Metropolis" και στην εκπομπή "Τρίτο ημίχρονο" μίλησε ο ποδοσφαιριστής του Άρη, Νούνο Κοέλιο, o οποίος μίλησε για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, αλλά και για την δύσκολη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό«Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι και κυρίως στο πρώτο ημίχρονο είχαμε τέλεια αμυντική συμπεριφορά και ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να μας απειλήσει καθόλου. Από την άλλη προσπαθήσαμε να αιφνιδιάσουμε με αντεπιθέσεις είχαμε περισσότερες τελικές προσπάθειες και δικαιούμασταν να πάμε με ένα γκολ στα αποδυτήρια. Όπως εξελίχτηκε το παιχνίδι θα πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι από την εικόνα της ομάδας και τις έξυπνες εναλλαγές από την άμυνα στην επίθεση».

Για την βελτίωση στην απόδοση της ομάδας: «Αυτό που παρατήρησα και ήταν σημαντικό ήταν η ομαδική δουλειά από όλους. Παίξαμε σαν ομάδα για πρώτη φορά, είχαμε κλειστές τις γραμμές και θεωρώ ότι είχαμε συγκεκριμένο προσανατολισμό και ο καθένας προσέφερε από τον δική του μεριά αυτό που του είχε ζητηθεί. Αν θέλουμε να πετύχουμε πράγματα πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. Να έχουμε ομαδικό πνεύμα και να δουλεύουμε όλοι για την ομάδα και τον κοινό στόχο».

Για την στήριξη στους νεαρούς ποδοσφαιριστές και συνολικά στην ομάδα: «Η χρονιά θα είναι δύσκολη για την ομάδα, με αυτά που βιώνω από την αρχή της χρονιάς πιστεύω ότι θα φτιάξουμε μια ομάδα που θα δίνει μάχες και σιγά-σιγά θα τις κερδίζει κιόλας. Έχουμε νεαρούς παίκτες και χρειάζεται λίγος χρόνος γιατί κάνουν τα πρώτα τους επαγγελματικά παιχνίδια. Μπορούμε να γίνουμε μια δυναμική ομάδα και να έρθουν τα αποτελέσματα. Χρειαζόμαστε στήριξη από τον κόσμο και από αυτούς που περικλείουν την ομάδα. Να εκμεταλλευτούμε την ποιότητα που έχουν οι νεαροί και να γίνουμε ένα σύνολο. Αν κυλήσουν ομαλά τα πράγματα και παίρνουμε αυτοπεποίθηση όπως χθες θα έρθουν τα αποτελέσματα».

Για το πέναλτι και την αποβολή του Παπαζαχαρία: «Βρεθήκαμε πίσω στο σκορ με ένα πέναλτι που δεν υπήρξε και μια άδικη αποβολή. Συν τοις άλλοις μας στερεί από τον αρχηγό μας, τον παίκτη που έχει τα περισσότερα 90λεπτα από ένα δύσκολο παιχνίδι όπως με τον Ολυμπιακό. Ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω όμως πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε».



πηγή: metrosport.gr