Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Ο χρόνος δείχνει την αξία!!

Επί Φερνάντο Σάντος στον ΠΑΟΚ γνώρισε την πιο σκληρή ταπείνωση. Με απόφαση του Πορτογάλου τεχνικού δόθηκε δανεικός στον Πανσερραϊκό για να ψηθεί. Γράφει ο Περικλής Στέλλας.
Ο χρόνος δείχνει την αξία
Ο Πορτογάλος είχε αποφασίσει να κρατήσει στον ΠΑΟΚ τον Παπάζογλου και τον Μουσλίμοβιτς.
Για να έρθει στον ΠΑΟΚ ο Μουσλίμοβιτς η τότε διοίκηση έδωσε 600.000 ευρώ σε εταιρεία. Ηταν στο πλαίσιο της συμφωνίας αυτό και συνολικά κόστισε στον ΠΑΟΚ περισσότερα από 2.000.000 ευρώ. Ο μικρός, ταπεινός και σιωπηλός έπρεπε να ψηθεί στον Πανσερραϊκό. Ετσι και έγινε. Δεν μίλησε, δεν έδωσε συνεντεύξεις, δεν έκανε λόγο για αδικία και στενοχώρια. Χαμηλωμένο βλέμμα και σκληρή δουλειά.
Ενας μεγάλος πολιτικός,ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, είχε πει: «Ο χρόνος δείχνει την αξία του κάθε ανθρώπου σε αυτό που επέλεξε να υπηρετήσει». Και ο χρόνος πραγματικά δείχνει την αξία του Στέφανου Αθανασιάδη. Με πολύ έξυπνο τρόπο σκόραρε και στο παιχνίδι με την ΑΕΚ το Σάββατο το βράδυ, φτάνοντας τα 9 γκολ σε 11 επίσημα παιχνίδια.
Την ίδια στιγμή ο Φερνάντο Σάντος (ίσως είναι και θέμα εγωισμού διότι δεν το πίστεψε αυτό το παιδί) τον καλεί αλλά τον διατηρεί μόνιμα στον πάγκο της εθνικής ομάδας. Πάλι ο μικρός όμως δεν μιλά, αλλά σιωπά. Και συνεχίζει να σκοράρει. Ισως στον ΠΑΟΚ να σκέφτονται τον Αθανασιάδη ως μία εκπληκτική ευκαιρία να μπουν χρήματα στο ταμείο με μία ενδεχόμενη πώλησή του.
Και η αλήθεια είναι ότι το καλοκαίρι και πριν από την έλευση του Ιβαν Σαββίδη η διοίκηση Βρύζα το σκεφτόταν και το αναζητούσε σοβαρά και με επιμέλεια.
Η εκτίμησή μου είναι ότι η νέα ιδιοκτησία δεν σκέφτεται καν κάτι τέτοιο. Η ουσία είναι ότι τέτοια παιδιά οι ομάδες πρέπει να τα κρατούν στη δύναμή τους. Μπορούν να προσφέρουν, μπορούν να μοχθήσουν, μπορούν να θυσιαστούν, μπορούν να δώσουν μάχες και να εμφυσήσουν άλλους με το ήθος τους, την αξιοπρέπειά τους (εντός και εκτός γηπέδου), το φιλότιμο και την αγνή αγάπη τους για τον ΠΑΟΚ.
Οι ομάδες πρέπει να χτίζουν με αυτά τα παιδιά σαν τον Αθανασιάδη. Που, έστω και στα 24 του χρόνια, διδάσκει. Και διδάσκει ότι με την υπομονή, την επιμονή, τη σκληρή δουλειά, τη σιωπή ανταμείβεσαι, βγαίνεις στο ξέφωτο, προοδεύεις, διακρίνεσαι και βέβαια απολαμβάνεις. Και τη εκτίμηση και την δόξα και τα χρήματα.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: