Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Κι όμως, ήταν ωραίο παιχνίδι για ανάλυση!!

Ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη, την οποία δικαιούταν παρότι ήταν τραγικός αγωνιστικά και έχοντας σε κακή μέρα πολλούς και σημαντικούς ποδοσφαιριστές του. Του Σταύρου Κόλκα.
Σε μία μέρα που ο Λίνο, ο Λάζαρ, ο Ρομπέρ, ο Λόρενς και λιγότερο ο Φωτάκης ήταν κακοί, ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να αισθάνεται τυχερός που πήρε το παιχνίδι. Θα μπορούσε κάλλιστα να το χάσει.
Νομίζω, μετά από τόσα χρόνια που βλέπω μέσα – έξω τα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, πως το πρώτο ημίχρονο ήταν το χειρότερο όλων. Με διαφορά από το δεύτερο.
Έχω δει και «σούπες», αλλά σαν κι αυτό μάλλον αδυνατώ να θυμηθώ. Πολλοί θα κατηγορήσουν την ΑΕΚ και την αμυντικογενή τακτική της, αλλά εγώ θα πω πως όλοι γνωρίζαμε πώς θα στηθεί στη Τούμπα και θα έπρεπε να έχουμε βρει λύσεις.
Ο Δώνης, σε ερώτηση που του έκανα στη συνέντευξη Τύπου, απάντησε σωστά και τεκμηριωμένα, όσον αφορά στον τρόπο ανάπτυξης. Έβαλε έναν από τους κεντρικούς του μέσους, συνήθως τον Κάτσε, να γίνεται τρίτος στόπερ έτσι ώστε τα μπακ του να γίνουν χαφ εξτρέμ. Νορμάλ σκέψη απέναντι σε μία ομάδα που δεν μπορούσε και δεν ήθελε να επιτεθεί.
Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ όμως έπεσε στη παγίδα που ο ίδιος έστησε στον εαυτό του με την επιλογή Κουμαλό. Δεν μπορεί να βγει η μπάλα σωστά από τα πόδια του. Δηλώνω δημοσίως, πως η τεχνική μου, με αυτά τα εκατό και κάτι κιλά που έχω και μου δημιουργούν πρόβλημα στην ισορροπία, είναι τρεις φορές καλύτερη από του στόπερ της ομάδας.
Το τρικ αυτό θα ήταν πολύ πιο αποτελεσματικό αν ο στόπερ που έβγαινε χωρίς μαρκάρισμα, ήταν κανονικός ποδοσφαιριστής και όχι ένας άτεχνος μαύρος τσολιάς από τον αφρικανικό νότο.
Συγνώμη για την αγανάκτηση που βγάζω με τον Κουμαλό, αλλά δεν αντέχω άλλο να βλέπω αυτόν τον άνθρωπο να αγωνίζεται στον ΠΑΟΚ. Και πιστέψτε με, έχω αντέξει πολλά.
Το έχω γράψει εδώ και καιρό, πως ο Κουμαλό εκθέτει τον Δώνη, νομίζω το έχει καταλάβει και ο ίδιος, αλλά πλέον δεν έχει άλλη επιλογή. Άντε να δούμε πότε θα είναι έτοιμος ο Βιβιάν.
Για τον Κλάους τα ξέρουμε όλοι. Άλλο ένα γκολ μεγάλης κλάσης επιθετικού, δημιουργία του μοναδικού ακραίου της ομάδας που βρισκόταν σήμερα στο γήπεδο. Του Έτο.
Ο Βραζιλιάνος παραδόξως είναι η αλήθεια, έβγαλε την ασίστ στο γκολ, έβγαλε μία ακόμη καλύτερη σέντρα στο πρώτο ημίχρονο που δεν την βρήκε καλά ο Κλάους, έβγαλε με αριστερό παρακαλώ την σέντρα στο ψαλίδι του Σαλπιγγίδη και γενικά, ξεμπλόκαρε ως ένα βαθμό δημιουργικά την ομάδα.
Για ένα παιχνίδι ακόμη ο Κάτσε ήταν διαστημικός και ανεβάζει στροφές και πίστη στις δυνάμεις του, κάτι που φαίνεται από τις πολλές και ταυτόχρονα πετυχημένες αλλαγές παιχνιδιού που κάνει, ενώ νομίζω πως ο Λόρενς έχει .. αυτοκτονικές τάσεις.
Θεωρώ αδιανόητο να ζητάμε πέναλτι σε αυτή τη φάση. Από εκεί και πέρα, θεωρώ άκρως αντιεπαγγελματικό για έναν παίκτη, να έχει δεχτεί λίγα λεπτά πριν τη πρώτη κίτρινη και στη φάση που βουτάει μέσα στην περιοχή αντί να σηκωθεί αυτομάτως και να κάνει με νόημα στον διαιτητή πως δεν ήταν τίποτα, να τον οδηγεί στη δεύτερη κίτρινη ζητώντας την εσχάτη των ποινών.
Ο Λόρενς ανοίγει τον δρόμο στον Σαλπιγγίδη, ο οποίος και θα ξεκινήσει στη Κέρκυρα, ενώ σήμερα ήταν στις τρεις από τις τέσσερις καθαρές ευκαιρίες του ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο. Δείχνει να βρίσκει τον εαυτό του και σύντομα θα βρει και δίχτυα.
Πάμε και λίγο στην ΑΕΚ. Ο Λίνεν τη δούλεψε για αυτό το παιχνίδι. Ήταν η πρώτη φορά που την είδα να κρατάει ένα ξεκάθαρο αγωνιστικό πλάνο για 50 λεπτά.
Πολλοί θα πούνε πως δεν είχε καμία τύχη να σκοράρει, αλλά εγώ ξέρω πως όσο είσαι μέσα στο παιχνίδι ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου κάτσει.
Εκεί που φάνηκαν οι αδυναμίες της, ήταν όταν δέχτηκε το γκολ. Τότε αναπτύχθηκε άγαρμπα, δεν είχε κανέναν αυτοματισμό, δεν έφτασε σε καμία ευκαιρία παρότι ο ΠΑΟΚ ήταν με παίκτη λιγότερο.
Στο ίδιο διάστημα, ο ΠΑΟΚ με παίκτη λιγότερο, κάνει τις περισσότερες καθαρές του ευκαιρίες στο παιχνίδι.
Δε ξέρω που θα βρει δυνάμεις η ΑΕΚ να επιστρέψει και να μαζέψει βαθμούς, αλλά σήμερα που έδειξε πως αν αποκτήσει πίστη σε ένα πλάνο έστω και τόσο αντιεμπορικό σα το σημερινό, έχει ελπίδες να σωθεί.
Τέλος, ο Βασίλης Γκαγκάτσης ήταν στο γήπεδο. Ξέρω πως έχει κάνει επαφές με τον Σαββίδη και τους δικούς του. Μου λένε πως δεν θέλει να έχει ρόλο, ενώ εγώ πιστεύω πως ο Σαββίδης θέλει να του δείξει πως κινείται το σύστημα.
Και βέβαια, πως τρυπιέται το σύστημα αν χρειαστεί.



πηγή: onsports.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: