Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Πατάει "γκάζι" μέσω... Καυτανζογλείου!!

Είναι περιττό να επαναλαμβάνεται το ότι ο Ηρακλής είναι κάτι το... αταίριαστο ως οντότητα για τη Football League. Προφανώς και σε κάθε παιχνίδι πρέπει να παίζει για τη νίκη και να κατακτά τους βαθμούς. Η μορφή που έχει το πρωτάθλημα, τα χαρακτηριστικά που εμφανίζει μέχρι στιγμής, καταδεικνύουν πως οι ελάχιστες διαφορές που υπάρχουν, διαμορφώνουν μια ρευστή κατάσταση. Καμία ομάδα δεν έχει ξεφύγει, καμία δεν έχει ξεχωρίσει και ομάδες θεωρητικά αδύναμες, μπορούν να κερδίσουν σε δυνατές έδρες. Επί της ουσίας, με μια σταθερά καλή παρουσία και σοβαρότητα, μπορεί κάλλιστα ο Ηρακλής να καλύψει το χαμένο έδαφος και να μπει στην τροχιά που θέλει. Όχι πως είναι μακριά. Η ομάδα ήδη έχει κάνει το ρεπό της (όπως δεν έχουν κάνει οι προπορευόμενοι) και απέχει τέσσερις βαθμούς από την κορυφή. Είναι εμφανές πως δουλεύοντας μεθοδικά και συντονισμένα, εμφανίζοντας καλό αγωνιστικό πρόσωπο και παίζοντας ως Ηρακλής, ο Ημίθεος έχει τη δυνατότητα σύντομα να βρεθεί σε θέση ισχύος.

Μετά και από τα χθεσινά αποτελέσματα, είναι ξεκάθαρο πως οι αποστάσεις μεταξύ των ομάδων είναι ελάχιστες. Την ίδια στιγμή ο Ηρακλής δεν είναι στο 100% των δυνατοτήτων του, από τη στιγμή που οι ξένοι επί της ουσίας είναι στο στάδιο της προσαρμογής. Από εδώ και πέρα όμως ο Ημίθεος έχει μια τετράδα αγώνων, από την οποία μπορεί να πάρει, χωρίς υπερβολές, ακόμα και το απόλυτο. Οι "κυανόλευκοι" μάλιστα στα τρία από τα τέσσερα αυτά παιχνίδια, παίζουν στην έδρα τους. Εκ των πραγμάτων πρέπει να εκμεταλλευτούν το Καυτανζόγλειο, στο οποίο έχουν παραχωρήσει μια ισοπαλία και μετρούν μια νίκη. Αξιοποιώντας τον παράγοντα έδρα, επαναλαμβάνοντας μια θετική παρουσία και βελτιώνοντας την εικόνα του, ο Ηρακλής μπορεί να φτάσει σε νίκες ουσίας.

Πως έχει το πρόγραμμα; Υποδέχεται την επόμενη αγωνιστική (4-11) τον Ηρακλή Ψαχνών. Στη συνέχεια αγωνίζεται στη Ριζούπολη, με τον Απόλλωνα Σμύρνης (11-11) και έχει δύο συνεχόμενα εντός έδρας ματς, με Πιερικό (14-11) και Δόξα Δράμας (18-11) στο Καυτανζόγλειο. Δεν πρόκειται δηλαδή για ομάδες που έχουν... καταπλήξει με την ως τώρα παρουσία τους. Αυτό πάντως δε σημαίνει πως η ομάδα έχει... κερδίσει πριν παίξει. Πρόκειται όμως για μια ευκαιρία που αν την εκμεταλλευτεί η ομάδα μπορεί να... πατήσει γκάζι. Προφανώς όμως η ομάδα βλέπει αρχικά την πρόκριση επί της Προοδευτικής και στη συνέχεια τα παιχνίδια χωριστά και όχι ως "πακέτο"...







πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: