Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Τι ενδιαφέρει τον ΟΣΦΠ, το πέναλτι του ΠΑΟ;

Πράγματι, θα μπορούσε να ρωτήσει κανείς, τι θέλει και νοιάζεται ο Ολυμπιακός για ένα ψόφιο πέναλτι που πήρε ο Παναθηναϊκός σε παιχνίδι του στο ΟΑΚΑ με τον Άρη. Γράφει ο Κώστας Νικολακόπουλος.

Τι ενδιαφέρει τον ΟΣΦΠ, το πέναλτι του ΠΑΟ;
Άντε και να έχανε ο Παναθηναϊκός, θα ήταν αντί για -13 στο -14. Η, ακόμη και να κέρδιζε θα ήταν στο -11. Ποια η διαφορά για τον Ολυμπιακό;
Δεν είναι παράλογο αυτό το σκεπτικό. Για δείτε το, όμως, κι από μία άλλη πλευρά: Ποιος είναι ο επόμενος αντίπαλος του Ολυμπιακού; Ο…Άρης. Και δη στο Χαριλάου. Ποιο θα είναι το κλίμα όλη αυτή την εβδομάδα στον Άρη; Κλίμα αδικίας από τη διαιτησία, διαμαρτυριών, σχετικών δημοσιευμάτων κλπ, κλπ.
Άρα, ο Ολυμπιακός θα είναι ζημιωμένος ενόψει του μεταξύ τους αγώνα στη Θεσσαλονίκη. Γιατί όταν έχει αδικηθεί ο Άρης τη μία εβδομάδα με τον Παναθηναϊκό, λογικά η διαιτησία απέναντί του θα είναι πιο «προσεκτική» την αμέσως επόμενη αγωνιστική. Και δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα-αν δηλαδή ο Ολυμπιακός κερδίσει τον Άρη, ώστε να διατηρήσει τη βαθμολογική διαφορά που έχει από τον δεύτερο ΠΑΟΚ.
Είναι και πως θα αντιδράσει η διαιτησία σε ένα π.χ. σκληρό παιχνίδι των παικτών του Άρη, την στιγμή μάλιστα που ο Ολυμπιακός θα προέρχεται από παιχνίδι Τσάμπιονς Λιγκ και που θα έχει μετά από δέκα ημέρες πάλι παιχνίδι Τσάμπιονς Λιγκ.
Δεν είναι τόσο απλό, λοιπόν, το πράγμα, όσο ίσως φαίνεται.
Με την πλάκα, πάντως, να είναι ότι λόγω της ιδιαιτερότητας του προγράμματος του φετινού πρωταθλήματος, ο Ολυμπιακός μπορεί να εκμεταλλεύεται αποβολές αντιπάλων του Παναθηναϊκού κι ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να λέει τίποτα! Τι να πει π.χ. τώρα; Ότι κακώς αποβλήθηκε ο Παπαζαχαρίας χθες, για να μην παίξει κατά του Ολυμπιακού;…
Παρεμπιπτόντως, είδατε ότι πάλι διατηρήθηκε αυτό το απίστευτο πράγμα φέτος στο ΟΑΚΑ, με κανένα γηπεδούχο να μην κερδίζει! Ο Παναθηναϊκός έχει μόνο ισοπαλίες και η ΑΕΚ ισοπαλίες και μία ήττα!
Για δε το κράξιμο στον Φερέϊρα, εγώ απλά θα σχολιάσω ότι ήταν λάθος του Πορτογάλου που παραμονή του αγώνα κι ενώ η ομάδα του πήγαινε να σηκώσει κεφάλι (μετά από το 1-1 με την Τότεναμ και το 2-1 στην Ξάνθη), έδωσε συνέντευξη και παραδέχθηκε ότι βάσει του ρόστερ της ομάδας του, έχει πέσει φέτος ο πήχης.
Αλήθεια είπε ο έμπειρος Πορτουγκέζος, αλλά μερικά πράγματα δεν λέγονται. Η, λέγονται την κατάλληλη στιγμή. Διότι, δεν μπορείς μετά το 1-1 με τον Άρη να λες ότι από την ομάδα λείπει αυτοπεποίθηση. Με τέτοιες δηλώσεις από τον προπονητή, ενισχύεται η αυτοπεποίθηση;…
Και κάτι τελευταίο, αναφορικά με την επιτυχία του Αγκάνθο στο ξεκίνημά του στο ελληνικό πρωτάθλημα: να φανταστεί κανείς ότι στα 31 χρόνια του, έχει να παίξει στην Α΄κατηγορία στην Ισπανία εδώ και μία ολόκληρη εφταετία! Από το Δεκέμβριο του 2005. Κι όμως έρχεται εδώ και κάνει τη διαφορά….
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: