Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Βασιλάκης: «Δεν ήταν πέναλτι του Παπαζαχαρία, άδικη η αποβολή του Λόρενς»

Ο καθηγητής διαιτησίας Περικλής Βασιλάκης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή "Στη Σέντρα" του "Αθλητικού Metropolis" όπου σχολίασε τις αμφισβητούμενες φάσεις των ντέρμπι Παναθηναϊκού- Άρη και ΠΑΟΚ- ΑΕΚ.
Αναλυτικά:

Για την ΕΠΟ που ορίζει διαιτητές στους οποίους πριν λίγο καιρό είχε ασκηθεί ποινική δίωξh για στημένους αγώνες:

Δεν μπορω να καταλαβω πως γινεται να συμβαινει αυτό. Η επιτροπές της ΕΠΟ έπρεπε να ελέγχουν κατά πόσο αυτοί οι άνθρωποι έχουν δίκιο ή άδικο όταν κατηγορούνται. Ο διαιτητής έχει σίγουρα ψυχολογική επιβάρυνση.


Για τη φάση του πέναλτυ του Παπαζαχαρία:

«Είναι μια δύσκολη φάση για τον διαιτητή. Βλέπει ένα χέρι να ακουμπάει στον ώμο τον Σισοκό και θεώρησε πως έγινε παράβαση. Εμείς απο την τηλεόραση είδαμε καθαρά πως δεν υπάρχει πέναλτι και η υπόδειξη είναι λανθασμένη. Αντίθετα στην προηγούμενη αμφισβητούμενη φάση που ο Παναθηναϊκός ζήτησε πέναλτι, βλέπουμε πως όντως ο Πουλίδο ανατρέπει τον Χριστοδουλόπουλο.
Ο κανονισμός σε αυτές τις περιπτώσεις είναι λίγο άδικος, όμως αναφέρει καθαρά πως αφήνει στην κρίση του διαιτητή να πάρει την απόφαση που πρέπει.»


Για την αποβολή του Λόρενς στο ΠΑΟΚ- ΑΕΚ:

«Η αποβολή του Λόρενς είναι λανθασμένη. Η πρώτη κίτρινη που δίνεται στον παίχτη είναι σωστή, όμως κύριος Θάνος ήταν υπερβολικός. Ο παίχτης έπεσε, δεν ήταν πέναλτι, δεν ήταν κίτρινη. Δεν γίνεται να βγάζουν οι διαιτητές κίτρινη για κάθε πέσιμο θεωρώντας πως οι παίκτες κάνουν θέατρο.»


Για το πέναλτι που ζητάει η ΑΕΚ:

«Δεν υπάρχει πέναλτι σε αυτη τη φάση, ο Λαγός μαρκαρίστηκε και έπεσε όμως δεν υπάρχει ούτε κίτρινη κάρτα για θέατρο, ο διαιτητής ήταν και εδώ πολύ αυσηρός.»








πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: