Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Τέλος καλό, όλα καλά!

Το ντέρμπι στην Τούμπα πέρασε κι ο Κώστας Βασιλόπουλος μέσω του blog του στο gazzetta.gr κάνει την αποτίμηση για τον ΠΑΟΚ.
Σε. περιπέτεια εξελίχθηκε το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ. Όποιοι θεωρούσαν ότι η ομάδα του Γιώργου Δώνη θα περνούσε ένα άνετο κι ευχάριστο απόγευμα έκαναν λάθος. Η «Ένωση» αποδείχθηκε σκληρό καρύδι. Πούλησε ακριβά το τομάρι της στην Τούμπα παρουσιάζοντας ένα μαχητικό και ενθουσιώδες σύνολο.
Η επιλογή της ΑΕΚ στο παιχνίδι του Σαββάτου με δεδομένη την ανωτερότητα του ΠΑΟΚ -κάτι που αποδείχθηκε όταν οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες- ήταν μια. Να ρίξει όλο το βάρος στην αμυντική της λειτουργία μπλοκάροντας τα επιθετικά ατού του αντιπάλου της. Ο Λίνεν σχεδίασε σωστά επί χάρτου και οι παίκτες του φρόντισαν να υλοποιήσουν με απόλυτη ακρίβεια το σχέδιο του.
Σε ολόκληρο το α΄ ημίχρονο ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να δημιουργήσει ούτε μια αξιόλογη ευκαιρία μπροστά στην εστία του Αραμπατζή ενώ παράλληλα οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλευόμενοι την αδικαιολόγητη χαλαρότητα των αντιπάλων τους στη μεσαία και αμυντική γραμμή έφεραν σε δύσκολη θέση τον Χακόμπο και τους συμπαίκτες του σε μια δυο περιπτώσεις.
Το ευτύχημα είναι ότι ο ΠΑΟΚ δεν ήταν απογοητευτικός και στην επανάληψη. Οι παίκτες του ξεκίνησαν το β΄ ημίχρονο με σαφώς μεγαλύτερη διάθεση και πείσμα, στοιχεία που έλειψαν στο α΄ μέρος. Η σέντρα ακριβείας του Ετο και η απίθανη κεφαλιά του Αθανασιάδη (άφησε «άγαλμα» τον Αραμπατζή) έδωσαν το προβάδισμα στον Δικέφαλο και στο τέλος τη νίκη.
Ναι, ο ΠΑΟΚ κέρδισε και προσέθεσε άλλους τρεις βαθμούς στο ενεργητικό του μένοντας μόνος στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Αυτό είναι το σημαντικό. Ωστόσο δεν ικανοποίησε με την απόδοση του και τη συνολική του εικόνα ενώ παράλληλα αποδείχθηκε για άλλη μια φορά ότι είναι επιτακτική η ανάγκη να αποκτήσει η ομάδα έναν παίκτη στην επίθεση που θα αλλάξει τις ισορροπίες.
Είναι εμφανές το πρόβλημα του Δικεφάλου σε κλειστές άμυνες γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει ένας παίκτης που θα κάνει τη διαφορά τόσο απέναντι σε οργανωμένη άμυνα όσο και σε αντεπίθεση. Παρόμοια πρόβλημα θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ σχεδόν σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια του στη διάρκεια της φετινής περιόδου.
Θα αναφέρω απλώς ότι είναι υποχρέωση της τεχνικής ηγεσίας να βρει λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα πριν από τον Ιανουάριο. Θεωρώ δεδομένο ότι στην διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου ο ΠΑΟκ θα αποκτήσει τον παίκτη που ίσως του λύσει το πρόβλημα αλλά μέχρι τότε απαιτείται να βρεθούν λύσεις από το υλικό που έχει ο Δώνης στη διάθεση του.
Υ. Γ. 1 Ο Σαρρής και η «κόκκινη» παρέα του συνεχίζουν να στέλνουν μηνύματα στον ΠΑΟΚ. Στον Ιβαν Σαββίδη δηλαδή. Αυτή τη φορά ο αγγελιοφόρος τους ήταν ο Θάνος. Σύντομα όμως -πολύ σύντομα- θα τους κοπεί ο. βήχας. Παρατράβηξε το αστείο. Αλήθεια ο διαιτητής από την Ήπειρο που πήρε «μεταγραφή» στα Γρεβενά θα απέβαλε με την ίδια ευκολία έναν παίκτη του Ολυμπιακού σε ανάλογες φάσεις. Αφελές το ερώτημα. Άλλωστε όλη η Ελλάδα γνωρίζει την απάντηση.
Υ. Γ. 2 Ο Κάτσε είναι πραγματικό. κουνούπι. Τον παρακολούθησα για πέντε συνεχόμενα λεπτά και εντυπωσιάστηκα από τις αστείρευτες δυνάμεις του. Μπορεί να τρέχει ασταμάτητα. Όταν προστεθεί η εμπειρία και η αυτοπεποίθηση στο ενθουσιώδες παιχνίδι του θα γίνει βασικός και αναντικατάστατος σ΄ αυτή την ομάδα.
Υ. Γ. 3 Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί ο Δώνης εξαφάνισε από την ομάδα τον Πόποβιτς ενώ είναι εμφανές ότι υπάρχει πρόβλημα στη θέση που αγωνίζεται ο νεαρός ποδοσφαιριστής.



πηγή: gazzetta.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: