Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Λύγισαν οι "ερυθρόλευκοι"


Φάση από τον αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός - Τρεντίνο Την ευκαιρία για μία μεγάλη νίκη επί της πρωταθλήτριας Ευρώπης και κόσμου έχασε ο Ολυμπιακός, στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών στο βόλεϊ. Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν από την Τρεντίνο με 3-2 στο κλειστό του Ρέντη, στο πλαίσιο του 1ου ομίλου, παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε εντυπωσιακά και πήρε τα πρώτα δύο σετ.

Στη συνέχεια, όμως οι Ιταλοί ανέβασαν την απόδοσή τους, «γύρισαν» το ματς και έφτασαν στη νίκη.

Τα σετ: 28-26, 25-19, 18-25, 22-25, 9-15

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, που έγινε την Τρίτη, η Ντιναμό Μόσχας νίκησε στην Τσεχία την Τσέσκε Μπουντεγιόβιτσε με 3-1.

Θριάμβευσε έστω και μισός!


Ο Σαμικά σε προσπάθειά του απέναντι στον Ηρακλή Με θριαμβευτική επικράτηση άρχισε ο Παναθηναϊκός τις υποχρεώσεις του στον 5ο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ βόλεϊ των ανδρών. Οι «πράσινοι» επικράτησαν στην Πολωνία με 3-1 σετ της Γιαστρζέμπσκι, παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε χωρίς τρεις σημαντικές μονάδες, τους Αγκάμες, Χατζηαντωνίου και Χριστοφιδέλη, οι οποίοι έμειναν στην Αθήνα λόγω ασθένειας. Παρά τα προβλήματα, το «τριφύλλι» εμφανίστηκε αξιόμαχο και πήρε μία πολύ σπουδαία νίκη.

Τα σετ: 22-25, 25-23, 21-25, 28-30

Νέα ήττα για το Μαρούσι


Ο Κουρμπάτοφ μαρκάρει τον Κις Το Μαρούσι γνώρισε ακόμα μία ήττα για την Ευρωλίγκα. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έχασε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στη Ρωσία με 78-65. Ως εκ τούτου η πρόκριση στην επόμενη φάση απομακρύνθηκε ακόμα περισσότερο για την ομάδα των βορείων προαστίων.

Το Μαρούσι άντεξε για ένα ημίχρονο κόντρα στην σαφώς ανώτερη ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά στη συνέχεια λύγισε σε μία δύσκολη έδρα. Οσο κατάφερε να κρατήσει τον ρυθμό χαμηλά το Μαρούσι ήταν κοντά στο σκορ. Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, λοιπόν, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα υπολείπονταν στο σκορ με πέντε πόντους (35-30), αλλά στη συνέχεια όλα άλλαξαν.

Οι Ρώσοι ανέβασαν ταχύτητα και με... αιχμή του δόρατος τους Κριάπα, Λάνγκντον και Χόλντεν πήραν γρήγορα διαφορά. Η τρίτη περίοδος έληξε με 58-42 υπέρ της ΤΣΣΚΑ και επί της ουσίας τα πάντα είχαν κριθεί. Ουδείς από πλευράς της ελληνικής ομάδας μπορούσε να ηγηθεί της ανατροπής κι έτσι η διαφορά παρέμεινε ψηλά μέχρι το τέλος. Μάλιστα, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έπαιξε με την δεύτερη πεντάδα της τα τελευταία τέσσερα λεπτά και δεν απειλήθηκε.

Τα δεκάλεπτα: 15-13, 35-30, 58-42, 78-65

ΤΣΣΚΑ (Πασούτιν): Κουρμπάνοβ, Κεϊρού, Σισκάουσκας 7 (1), Χόλντεν 16 (4), Πονκρασόβ 2, Βορόντσεβιτς 7 (1), Λάνγκτον 13 (3), Σβεντ 1, Κάουν 12, Χριάπα 13 (1), Πλάνινιτς 4, Ραντένοβιτς 3.
ΜΑΡΟΥΣΙ (Μπαρτζώκας): Μιλόσεβιτς, Κις 10 (2), Πελεκάνος 6 (2), Μπατής 3, Χόμαν 9, Μαυροειδής 11, Καλάθης 6 (1), Νάτζφεϊ 7 (1), Καϊμακόγλου 5 (1), Γκόρντον 8 (2).

Το... όνειρο έσβησε νωρίς



Οι παίκτες της Εβερτον πανηγυρίζουν.... Η ΑΕΚ είχε έναν στόχο να κυνηγήσει φέτος, όμως και αυτός χάθηκε. Η "Ένωση" ηττήθηκε από την Έβερτον και στο "Σπύρος Λούης" (αυτή τη φορά με 1-0) και αποχαιρέτησε τις λιγοστές είναι αλήθεια ελπίδες που είχε για πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε στο 6' ο Μπιλιαλεντίνοφ.

Πλέον η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς στρέφει το... ενδιαφέρον της αποκλειστικά στη Σούπερ Λιγκ, όπου θα προσπαθήσει να κατακτήσει την τρίτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και να μειώσει -όσο αυτό είναι δυνατό- την απόστασή της από το δεύτερο του βαθμολογικού πίνακα, ώστε να διεκδικήσει στα play off κάτι καλύτερο...

Από την άλλη η Έβερτον σε συνδυασμό και με την εντός έδρας ήττα της Μπάτε Μπορίσοφ, από τη Μπενφίκα, εξασφάλισε την πρόκρισή της στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, ως δεύτερη από τον 9ο όμιλο.

Τα αρχικά πλάνα των δύο τεχνικών
Οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν με παρόμοια σχεδόν σχήματα στον αγωνιστικό χώρο (σ.σ. με διαφορετικές εκδοχές του 4-5-1). Η ΑΕΚ με 4-2-3-1 και η Έβερτον με 4-4-1-1. Σε ότι αφορά την "Ένωση" ο Ντούσαν Μπάγεβιτς εξέπληξε πολλούς με τις επιλογές του. Λεονάρντο, Ταχτσίδης και Παυλής, ήταν στην αρχική ενδεκάδα αντί των Μαντούκα, Σκόκο και Μπλάνκο. Ίσως ο τεχνικός της ΑΕΚ σκεφτόταν το κυριακάτικο ματς στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο.

Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Σάχα, στα άκρα της άμυνας οι Γεωργέας και Χουανφράν και στο κέντρο αυτής, οι Μαϊστόροβιτς και Ζεράλδο Αλβες. Μάκος και Καφές ήταν οι δύο παίκτες που αγωνίζονταν ως κεντρικοί μέσοι (με τον πρώτο να έχει αμυντικά καθήκοντα και τον δεύτερο οργανωτικά. Ο Χέρσι ήταν στο δεξί άκρο της μεσοεπιθετικής τριπλέτας, ο Λεονάρντο στο αριστερό και ανάμεσά τους βρισκόταν ο Ταχτσίδης. Μοναδικός προωθημένος ήταν ο Παυλής.

Από την άλλη ο Ντέιβιντ Μόγιες είχε επιλέξει για τερματοφύλακα τον Χάουαρντ, ο Γκόσλινγκ και Μπέινς ήταν στα άκρα της άμυνας, ενώ οι Χίμπερτ και Ντιστέν αποτελούσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Πίεναρ και Φελαΐνι αγωνίστηκαν ως κεντρικοί χαφ, με τους Κόλεμαν και Μπιλιαλετντίνοφ να αγωνίζονται στα άκρα της μεσαίας γραμμής. Ο Κέιχιλ ήταν ο συνδετικός κρίκος του κέντρου με τον Ζο που ήταν ο μοναδικός προωθημένος των "ζαχαρωτών".

Βροχή και... γκολ
Το παιχνίδι ξεκίνησε υπό καταρρακτώδη βροχή, οι γηπεδούχοι έψαχναν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο και πριν τα βρούνε οι φιλοξενούμενοι που είναι συνηθισμένοι να αγωνίζονται υπό αυτές τις συνθήκες ευτύχισαν να προηγηθούν. Το γκολ αυτό έκανε το έργο της ΑΕΚ -που εξαρχής ήταν δύσκολο- να μοιάζει πλέον με... Γολγοθά!

Ο ρυθμός του αγώνα και ο τρόπος ανάπτυξης της "Ένωσης", δεν ήταν σωστός, η Έβερτον κρατούσε άνετα τους παίκτες της ΑΕΚ μακριά από την εστία του Χάουαρντ και ο χρόνος κυλούσε χωρίς οι "κιτρινόμαυροι" να μπορούν να απειλήσουν τον Αμερικανό τερματοφύλακα. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό πως οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς και συγκεκριμένα ο Ταχτσίδης απείλησε τον Χάουαρντ για πρώτη φορά στο 32' και για δεύτερη και τελευταία (στο α' μέρος) στο 40'...

Προσπάθησε αλλά...
Με την έναρξη του β' ημιχρόνου ο Μπάγεβιτς αντικατέστησε τον αρνητικό -για ένα ακόμα παιχνίδι- Λεονάρντο με τον Σκόκο και λίγο μετά τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα τον Παυλή με τον Μπλάνκο. Η ΑΕΚ άλλαξε σύστημα έπαιξε με 4-3-3 και με 4-4-2, πίεσε ψηλά, δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες, όμως η Έβερτον σχετικά άνετα κρατούσε.

Σημαντικότερες στιγμές για τους "κιτρινόμαυρους" στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο ήταν το δοκάρι του Χέρσι στο 59' και του 75', όταν από το σουτ του Μαντούκα η μπάλα κατευθυνόταν στο... πλεκτό, όμως ο Μπάξτερ πρόλαβε και την πέταξε κόρνερ.

Η Έβερτον από την άλλη έπαιξε συντηρητικά προκειμένου να διαφυλάξει το υπέρ της 1-0 που της χάριζε την πρόκριση, έψαξε σε δύο τρεις περιπτώσεις που έφυγε στην κόντρα το 0-2 που θα "κλείδωνε" τη νίκη της, όμως με εξαίρεση τη φάση του 60' με τον Ζο και τις δύο φάσεις του Φελαΐνι στο 78' και στο 79', δεν απείλησε...

Το τελικό σφύριγμα του Τσιρκέτα βρήκε τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση της διοργάνωσης (αλλά και τον Ντέιβιντ Μόγιες να έχει πονοκέφαλο αφού και οι τρεις αλλαγές που πραγματοποίησε ήταν αναγκαστικές αφού οι Γκόσλινγκ, Ντιστέν και Ζο αποχώρησαν τραυματίες) και τους γηπεδούχους να εισπράττουν το χειροκρότημα των οπαδών τους για την προσπάθεια που κατέβαλαν.

Γήπεδο: "Σπύρος Λούης", ΟΑΚΑ
Διαιτητής: Κλαούντιο Τσιρκέτα (Ελβετία)ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Γεωργέας, Χουανφράν, Μαϊστόροβιτς, Ζεράλδο Αλβες, Μάκος (30' Μαντούκα), Ταχτσίδης, Καφές, Χέρσι, Λεονάρντο (46' Σκόκο), Παυλής (62' Μπλάνκο)
ΕΒΕΡΤΟΝ (Ντέιβιντ Μόγιες): Χάουαρντ, Γκόσλινγκ (10' Μπάξτερ), Μπέινς, Χίμπερτ, Ντιστέν (18' Ντάφι), Πίεναρ, Φελαΐνι, Κόλεμαν, Μπιλιαλετντίνοφ, Κέιχιλ, Ζο (73' Αγιεκμπένι)

Ντέρμπι και για την Σούπερ Λιγκ


Ο Νίκος Πατέρας στο Δ.Σ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός... Οι εποχές που Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, τηρούσαν κοινή γραμμή, αναφορικά με την διοίκηση της Σούπερ Λιγκ, φαίνεται ότι έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, ειδικά μετά το ντέρμπι της περασμένης Κυριακής. Ο Νικόλας Πατέρας σκέφτεται το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος και πλέον στον Ολυμπιακό θα προσπαθήσουν να προωθήσουν την υποψηφιότητα Παπουτσάκη.

Θα πρέπει όμως να θεωρηθεί ως δεδομένο, ότι ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού δεν πρόκειται να κάνει καμία κίνηση, αν δεν είναι σίγουρος ότι θα μπορέσει και να εκλεγεί στην θέση του προέδρου.

Από την άλλη πλευρά, ο ισχυρός άνδρας του Εργοτέλη, έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα κατέβει ως υποψήφιος, εάν δεν έχει την στήριξη όλων των ομάδων και ειδικά Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, αλλά και εάν υπάρξει άλλος υποψήφιος.

Πλέον απομένει μόλις μία ημέρα, μέχρι να μάθουμε και το ποιος ή ποιοι θα είναι υποψήφιοι για την θέση του προέδρου της Σούπερ Λιγκ, αλλά και το ποιος θα εκλεγεί στην θέση του Νίκου Θανόπουλου, καθώς την Πέμπτη θα λάβουν χώρα οι εκλογές στην Λίγκα.

Πιλάβιος για κλήρωση και στημένα


Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος αναχώρησε μαζί με τον μάνατζερ της Εθνικής, Τάκη Φύσσα για την Νότιο Αφρική, όπου την Παρασκευή θα γίνει η κλήρωση για το Μουντιάλ. Επίσης μίλησε για τα στημένα ματς, τον φάκελο των οποίων θα δώσει στην δικαιοσύνη ο νέος ΓΓΑ, Πάνος Μπιτσαξής.

Οσον αφορά στην κλήρωση του Μουντιάλ, ο κ. Πιλάβιος είπε: "Είναι μεγάλη χαρά, μεγάλη ευτυχία που θα είμαστε στην κλήρωση για το Μουντιάλ Δεν έχουμε άγχος και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που θα παίξουμε σε αυτή τη διοργάνωση. Δεν έχουμε άγχος και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που θα παίξουμε σε αυτή τη διοργάνωση. Πρέπει να το χαρούμε, να παίξουμε το ποδόσφαιρο που μπορούμε να παίξουμε και το έχουμε αποδείξει και τότε δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι η καλύτερη δυνατή προετοιμασία προκειμένου να είμαστε στην καλύτερη κατάσταση στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής".

Για την υπόθεση με τα στημένα παιχνίδια, είπε: "Παρέδωσα τον φάκελο και πρόταση δική μας είναι να συσταθεί μια επιτροπή που θα ερευνά τα στημένα ματς από εδώ και πέρα. Θέλω να τονίσω ότι δεν υπάρχει στο ποδόσφαιρο τίποτα χειρότερο από αγώνα φτιαγμένο. Πρέπει η ΟΥΕΦΑ και η ΦΙΦΑ να αντιμετωπίσουν αυτό το φαινόμενο".

Γι αυτό το θέμα, μίλησε και ο ΓΓΑ, Πάνος Μπιτσαξής, τονίζοντας ότι δεν μπορεί ακόμα να αναφέρει ονόματα ομάδων, ενώ αποκάλυψε ότι ερευνούνται συνολικά 16 αγώνες, εκ των οποίων οι 12 είναι για την Β' Εθνική και 2 για το κύπελλο.

"Τα ονόματα των ομάδων θα γίνουν γνωστά μόνο αν ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη. Στο πρόσφατο παρελθόν υπήρξαν ανάλογες υποψίες, αλλά η Πολιτεία έκανε τα στραβά μάτια", είπε χαρακτηριστικά.

Γεμάτο 0-0 στο Παγκρήτιο...


Ο Φραγκουλάκης σε προσπάθειά του κόντρα στην Λάρισα Σε ένα παιχνίδι, που παρά το γεγονός πως δεν σημειώθηκε κάποιο τέρμα, είχε πολύ χορταστικό θέαμα, Εργοτέλης και Λάρισα πήραν από έναν βαθμό στο Παγκρήτιο (0-0), στο ματς που ολοκλήρωσε την 11η αγωνιστική και είχε αναβληθεί εξαιτίας του αιφνίδιου θανάτου του Αντόνιο Ντε Νίγκρις.

Μετά το πρώτο αναγνωριστικό δεκάλεπτο, οι δύο ομάδες άρχισαν σιγά σιγά να ανεβάζουν ρυθμούς, το παιχνίδι άνοιξε και οι πρώτες ευκαιρίες δημιουργήθηκαν. Οι γηπεδούχοι απείλησαν πρώτοι με τον Λεάλ στο 12ο λεπτό όμως σημαντικότερες ευκαιρίες είχαν σαφώς οι φιλοξενούμενοι, με κυριότερη τη φάση του 30ου λεπτού, όταν ο Τουάμα δεν μπόρεσε να νικήσει τον Αθανασίου, παρότι βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή.

Οι δύο γκολκίπερ φώναξαν «παρών» όποτε χρειάστηκε και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες χωρίς τέρματα στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο 45λεπτο δημιουργήθηκαν ακόμα περισσότερες ευκαιρίες εκατέρωθεν, όμως και πάλι ο Εργοτέλης που έφτασε πιο κοντά στο γκολ. Στο 52' η κεφαλιά του Μπούντιμιρ έφυγε ελάχιστα άουτ ενώ στο 68' ο Ρομάνο αστόχησε σε τετ-α-τετ με τον Μάλαρζ.

Στο 83' ο Λεάλ βρέθηκε και πάλι απέναντι στον τερματοφύλακα της ΑΕΛ, αλλά από πλάγια θέση και το πλασέ του δεν ήταν καλό με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει άουτ. Η τελευταία ευκαιρία του αγώνα ανήκε στην ΑΕΛ με τον Γρηγόρη Αθανασίου να "απογειώνεται" και να απομακρύνει τη βολίδα του Ρομέου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο τερματοφύλακας του Εργοτέλη αγωνίστηκε για έκτη μόλις φορά με τη φανέλα της κρητικής ομάδας (πρώτη φετινή) και παρέμεινε χωρίς ήττα.

Οι Κρητικοί, με την 3η εντός έδρας ισοπαλία τους, έχασαν την ευκαιρία να περάσουν στην 4η θέση της βαθμολογίας, που θα ήταν και η καλύτερη στην ιστορία τους ενώ οι «βυσσινί»¨κατέκτησαν την 3η ισοπαλία τους μακριά από το Αλκαζάρ, αν και θα μπορούσαν να πετύχουν και κάτι καλύτερο.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Εργοτέλης δεν έχει δεχτεί γκολ σε τρία διαδοχικά ματς! Γήπεδο: "Παγκρήτιο"
Διαιτητής: Δαλούκας (Θεσσαλίας)

Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Αθανασίου, Ρουμπάκης, Κοροδονούρης, Σασιασβίλι, Γελαδάρης, Μπέτο, Τζούνιορ, Φραγκουλάκης (75' Βερπακόφσκις), Τσεσνάουσκις (61' Ρομάνο), Λεάλ, Μπούντιμιρ (88' Ογκουνσότο)
Λάρισα (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μάλαρζ, Μπουκουβάλας, Νταμπίζας, Μελίσσης, Κατσιαρός, Ιγκλέσιας, Ρομέου (90+ Ααράμπ), Τουάμα (78' Κυριακίδης), Κάσας, Μετίν (78' Γιαννακόπουλος), Αμπουχατζίρα

Στον εισαγγελέα τα στημένα!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/0a56cd030a0e2934a64f6085b47c3541_L.jpg?1259754826?1259754826?1259754826

Ο Πάνος Μπιτσαξής μίλησε για τον φάκελο με τα στημένα παιχνίδια και αποκάλυψε πως θα τον παραδώσει τις προσεχείς ημέρες στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στη δίωξη οικονομικού εγκλήματος.

Ο νέος γενικός γραμματέας αθλητισμού στην πρώτη του επαφή με τους δημοσιογράφους, ανέφερε ότι ο φάκελος μελετάται σε βάθος ενώ τόνισε ότι η Πολιτεία στο παρελθόν έκανε τα στραβά μάτια: «Τα στοιχεία που έχω τη δεδομένη στιγμή στη διάθεσή μου δεν αρκούν για τη στοιχειοθέτηση κατηγοριών. Είναι δεκατέσσερις αγώνες στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής και δύο του Κυπέλλου, στα οποία σχετίζονται συνολικά 12 ομάδες. Τα ονόματα των ομάδων θα γίνουν γνωστά μόνο αν ασκηθεί σε βάρος τους ποινική δίωξη. Στο πρόσφατο παρελθόν υπήρξαν ανάλογες υποψίες, αλλά η Πολιτεία έκανε τα στραβά μάτια»!

Νοσοκομείο η Καβάλα...


Σουλτανίδης και Ονουάτσι πανηγυρίζουν... Να ξεχάσουν το παιχνίδι με τη Λάρισα θέλουν στην Καβάλα, που προετοιμάζονται για τη «μάχη της Κρήτης». Ο Βαγγέλη Γούτης, ξέρει ότι το παιχνίδι με τον Εργοτέλη είναι πολύ διαφορετικό, κάτι το οποίο έχει πει από την αρχή της βδομάδας στους παίκτες του. «Ο Εργοτέλης είναι μία ποιοτική ομάδα και έχει πολύ καλή λειτουργία σε όλους τους τομείς», είπε μεταξύ των άλλων ο Αθηναίος προπονητής στους παίκτες, «θα πρέπει και στα 90 λεπτά να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι, γιατί τα λάθη κοστίζουν απέναντι σε αυτή την ομάδα».

Ο τεχνικός της Καβάλας, που χθές είχε την ευκαιρία να δει την αγωνιστική κατάσταση του Εργοτέλη από την τηλεόραση, στο παιχνίδι με τη Λάρισα, ξέρει ότι οι λεπτομέρειες, όπως άλλωστε και στο Αλκαζάρ, θα γείρουν την πλάστιγγα.

Ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει από την αρχή της σεζόν ο ΑΟΚ, είναι πως αν και δημιουργεί πολλές ευκαιρίες, δε μπορεί να τις μετουσιώσει σε γκόλ, κάτι που του έχει κοστίσει πολλούς βαθμούς και σίγουρα η βαθμολογική του θέση θα ήταν διαφορετική. Η έλλειψη κάποιου «γκολτζή» είναι γνωστή, κάτι που άλλωστε ωθεί τη διοίκηση της ΠΑΕ να «χτενίζει» εδώ και πολύ καιρό την Ευρώπη, ώστε να μπορέσει να βρεί τον παίκτη που θα δώσει μία άλλη δυναμική στην επιθετική γραμμή της ομάδας, κάτι που σίγουρα δεν έχει καταφέρει να κάνει μέχρι τώρα ο Ντιόγκο Ρινκόν.

Στην ΠΑΕ είναι δεδομένο πλέον, ότι δε μπορούν να ασχοληθούν με την καθημερινή προπονητολογία-πλέον- που θέλει δυο-τρεις προπονητές να προτείνονται για τον ΑΟΚ. Ήταν η σειρά των Μαρκαριάν-Αναστόπουλου-Δερμιτζάκη αυτή τη φορά να δουν το φως της δημοσιότητας, πως είναι υποψήφιοι για τη θέση του προπονητή. Από πλευράς της Καβαλιώτικης ΠΑΕ, δε μπαίνουν καν στη λογική να διαψεύσουν και όπως χαρακτηριστικά έλεγε χθές κάποιος άνθρωπος της διοίκησης, «θα έπρεπε κάθε μέρα να ασχολούμαστε μόνο με τις διαψεύσεις»...

Το Νο1 πρόβλημα αυτή τη στιγμή στον ΑΟΚ είναι η συμμετοχής του Γουϊλσον Ορούμα στην Κρήτη. Γίνεται ένας αγώνας δρόμου να προλάβει ο Ορούμα και να λύσει έτσι ένα τεράστιο πρόβλημα στο κέντρο της ομάδας, που όπως φάνηκε ήταν καταλυτικό για την εξέλιξη του αγώνα στο Αλκαζάρ. Από την άλλη θα θυμίσουμε, πως Ρινκόν, Σουλτανίδης και Ιωάννου είναι ανέτοιμοι και αντιμετωπίζουν διαφορετικά προβλήματα. Σε αυτά θα πρέπει να προστεθεί και η απουσία του τιμωρημένου Παβίσεβιτς. Το μόνο καλό νέο για τον Γούτη, είναι σαφώς η επιστροφή του Ντουγκλάο.

Μετ' εμποδίων η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα


Ο Μενδρινός με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα Η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα για τον εντός έδρας αγώνα της 13ης αγωνιστικής συνεχίζεται με αρκετά προβλήματα. Την Τετάρτη Ελευθερόπουλος και Μενδρινός δεν πήραν μέρος στην προπόνηση, καθώς ταλαιπωρούνται από κρύωμα. Πάντως δεν τίθεται θέμα μη συμμετοχής τους την Κυριακή.

Εκτός προγράμματος επίσης, έμεινε και ο ο Ηλίας Κώτσιος που έχει τράβηγμα στο δικέφαλο. Παράλληλα ο Γιώργος Ντάσιος, συνεχίζει την θεραπεία του για την θλάση στο δεξί δικέφαλο, ενώ ο Νίκος Γεωργιάδης (θλάση λαγονοψοϊτη - αριστερά) αισθάνεται ακόμη μικροενοχλήσεις και για προληπτικούς λόγους ακολούθησε πρόγραμμα θεραπείας.

Αντίθετα ο Δημήτρης Σιαλμάς ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρούσε και ακολούθησε κανονικά χωρίς κάποιες ενοχλήσεις το πρόγραμμα της προπόνησης με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του.

Οσον αφορά στον Γιάννη Στάθη που εδώ και τρείς εβδομάδες απέχει από τις αγωνιστικές εκδηλώσεις της ομάδας, λόγω του κατάγματος που υπέστη στο μετατάρσιο (αριστερό πόδι) έχει βγάλει τον νάρθηκα και ακολουθεί πρόγραμμα αποθεραπείας και ενδυνάμωσης με βάρη και κολυμβητήριο.

"Πάγωσαν" με Λουτσιάνο στην Ξάνθη


Ο Λουτσιάνο με τη φανέλα της Ξάνθης "Πάγωσαν" οι άνθρωποι της Σκόντα Ξάνθης την Τετάρτη, όταν είδαν στην προπόνηση τον Λουτσιάνο να "γυρίζει" το πόδι του. Αρχικά υπήρξε η αίσθηση για σοβαρό τραυματισμό του, όμως το ιατρικό επιτελείο έκρινε τελικά ότι έχει αποφύγει τα χειρότερα. Φυσικά επανεκτίμηση θα γίνει την Πέμπτη, προκειμένου να φανεί αν ο Βραζιλιάνος θα είναι στην διάθεση της τεχνικής ηγεσίας για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό.

Η προετοιμασία συνεχίζεται κανονικά και μόνο ο Σταθάκης απουσιάζει από το πρόγραμμα, καθώς είναι τραυματίας και συνεχίζει την θεραπεία του. Ο Ματζουράκης, έχει όλους τους υπόλοιπους παίκτες στην διάθεσή του.

Δεν έχει αποφασίσει για τους Βραζιλιάνους


Ο Κωφίδης και στο βάθος ο Ζίκο Οι δύο υπό δοκιμήν Βραζιλιάνοι, ο μέσος, Έβερτον και ο δεξιός μπακ, Ντούγκλας Τούτσε, συνεχίζουν στις προπονήσεις του Ηρακλή και οι πρώτες εντυπώσεις είναι ικανοποιητικές, χωρίς ωστόσο να έχουν προκύψει οριστικά συμπεράσματα.

Ο Σάββας Κωφίδης δεν έχει ακόμη αποφανθεί για το μέλλον των δύο Βραζιλιάνων. ’λλωστε, δεν γνωρίζει τι ακριβώς θα ισχύει στο κεφάλαιο των μεταγραφών και αναμένει τις εξελίξεις...

Κατά τα άλλα, με τον Nούνο Πιλότο να ακολουθεί, πλέον, το ειδικό πρόγραμμά του δίπλα στην ομάδα, στις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ στην Μίκρα, συνεχίζεται η προετοιμασία.

Για τον Πορτογάλο μέσο θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι θα χρειαστεί τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο για αποκατάσταση και προπαρασκευή, ώστε, από τα τέλη του πρώτου μήνα της νέας χρονιάς και έπειτα, να είναι έτοιμος για επαναφορά στην αγωνιστική δράση.
Σε αυτή τη φάση ακολουθεί πρόγραμμα ενδυνάμωσης στο γυμναστήριο και ασκείται με τροχάδην.

Ο Kοβαλέφσκι ανέβασε ρυθμούς στο ατομικό πρόγραμμά του, ακολούθησε και τμήματα της ομαδικής προπόνησης, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι θα επανέλθει σε απόλυτο βαθμό, πριν την αναμέτρηση της Κυριακής.
Ο Κατσαμπής, ο Γιάκομπ και ο Περπερίδης ξεπέρασαν τα μικροπροβλήματά τους και προπονήθηκαν κανονικά με την ομάδα.

Συμφώνησε με Κορίνθιανς ο Ρομπέρτο Κάρλος

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/0bc0ee37e1efdf47e4f6ec5c1e7e89dd_L.jpg?943912800?943912800?943912800

Την φανέλα της Κορίνθιανς προβάλει ο Ρομπέρτο Κάρλος καθώς συμφώνησε με τον βραζιλιάνικο σύλλογο για δύο χρόνια. Ο 36χρονος αμυντικός θα βρεθεί ξανά συμπαίκτης με τον Ρονάλντο, με τον οποίο συνυπήρξε στην Εθνική αλλά και την Ρεάλ.

«Ανυπομονώ να βάλω τη φανέλα της Κορίνθιανς, να νιώσω την υποστήριξη του κόσμου και να γράψω ιστορία μαζί με τον Ρονάλντο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο άσος της Φενερμπάχτσε, ο οποίος θα εγκαταλείψει και τυπικά την Τουρκία τον Ιανουάριο και θα επιστρέψει σε ομάδα της πατρίδας του έπειτα από σχεδόν 15 χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως ο Ρομπέρτο Κάρλος δεν έχει ακόμα υπογράψει συμβόλαιο με την Κορίνθιανς: «Πρώτα πρέπει να τελειώσει την συνεργασία του με την τουρκική ομάδα και μετά θα υπογράψει το συμβόλαιο του με εμάς», τόνισε ο Μάριο Γκόμπι, μέλος της διοίκησης της Κορίνθιανς.

Το ίδιο είναι το σεξ με τα γκολ

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/670a818cce19886c0e5279f31e0556d4_L.jpg?943912800?943912800?943912800Πως το είπε αυτό ο Μήτρογλου; Το ίδιο είναι το σεξ με τα γκολ; Πάντως πολλά γκολ βάζει τελευταία. Μήπως στο άλλο...δεν;

Ναφτί: «Κάποιοι πολεμούν την ομάδα…»

Ναφτί: «Κάποιοι πολεμούν την ομάδα…»

Ο Μεχντί Ναφτί εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές του Άρη στην σημερινή media day των «κίτρινων». Σχολιάζοντας το παιχνίδι που έρχεται με τον Λεβαδειακό τόνισε: «Πρόκειται για ένα κομβικό παιχνίδι αφού πρέπει να κερδίσουμε για να επιστρέψουμε στις νίκες και να ανεβούμε στον βαθμολογικό πίνακα. Άλλωστε αν χάσουμε θα επιτρέψουμε τον Λεβαδειακό να μας πλησιάσει».

Για το αν υπάρχει και πρόβλημα στην ψυχολογία πλέον εξαιτίας των αρνητικών αποτελεσμάτων στα τελευταία παιχνίδια, ο Ναφτί επισήμανε: «Είναι και ψυχολογικό το πρόβλημα όμως υπάρχουν και άλλα θέματα που πρέπει να μείνουν στα αποδυτήρια. Δεν είναι μόνο αγωνιστικά τα προβλήματα. Πιστεύουμε ότι θα λυθούν εντός των ημερών. Η προσπάθεια είναι πολύ μεγάλη. Έχω παρατηρήσει και μία κακοδαιμονία. Όμως βρισκόμαστε σε σημείο που μπορούμε να τα διορθώσουμε».

Για το θέμα της διαιτησίας, ο Ναφτί επισήμανε: «Οι διαιτητές εδώ στην Ελλάδα είναι κακοί. Θυμάμαι ότι σε λίγα παιχνίδια είχαμε καλή διαιτησία. Εμείς οι ποδοσφαιριστές βέβαια πρέπει να κάνουμε αυτό που πρέπει και να βάλουμε την ομάδα σε καλό δρόμο. Ελπίζω να έρθει και η ισορροπία στο θέμα της διαιτησίας γιατί πίστευα ότι στην διάρκεια μίας σεζόν μπορεί να αδικηθείς αλλά και να ευνοηθείς. Για τον Άρη προς το παρών δεν ισχύει αυτό».

Για την δουλειά που γίνεται με το νέο προπονητή, ο Τυνήσιος ποδοσφαιριστής επισήμανε: «Δεν υπάρχει χρόνος δυστυχώς. Από τότε που ήρθε ο νέος προπονητής πήραμε ένα βαθμό σε δύο παιχνίδια. Σε πολλούς τομείς η ομάδα έχει αλλάξει προς το καλύτερο. Μπορεί να μην έχει φανεί στο γήπεδο όμως εμείς βλέπουμε βελτίωση σε πολλούς τομείς. Πιστεύω σύντομα θα φανούν στο γήπεδο. Το θέμα είναι να κερδίσουμε το Σάββατο και να επιστρέψουμε στις επιτυχίες γιατί χρειαζόμαστε βαθμούς».

Σε ότι αφορά το νέο σύστημα (4-4-2) που θέλει να επιβάλλει ο Έκτορ Κούπερ, ο Μεχντί Ναφτί τόνισε: «Τα συστήματα δεν έχουν να κάνουν με το ποδόσφαιρο. Το θέμα είναι πως αντιδρούμε εμείς οι ποδοσφαιριστές. Υπάρχει ίσως λίγο έλλειψη εμπιστοσύνης στον εαυτό μας. Κάτι το οποίο θα ανακτήσουμε σύντομα. Η μπάλα είναι η ίδια όπως και το ποδόσφαιρο. Δεν είναι το σύστημα το θέμα. Εμείς πρέπει να κερδίσουμε για να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας. Από εκεί και πέρα πιστεύω ότι η τύχη μας έχει γυρίσει την πλάτη. Βλέπω στους τέσσερις μήνες που είμαι εδώ, υπάρχει ένα κακό κλίμα γύρω από την ομάδα. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι κόντρα στον Άρη. Δεν ξέρω από πού προέρχεται αυτό, όμως κάποιοι πολεμούν τον σύλλογο μας».

Γκάλης: «Με ευχαριστεί που μπήκαν τα παιδιά στο γήπεδο»

Γκάλης: «Με ευχαριστεί που μπήκαν τα παιδιά στο γήπεδο»

Ο Νίκος Γκάλης μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» μίλησε για την συμπλήρωση των 30 χρόνων από τον ερχομό του στην Ελλάδα. Μεταξύ των άλλων ο «Νικ» του ελληνικού μπάσκετ τόνισε:

- «Νιώθω ότι ήταν σαν και χθες. Πέρασα ευχάριστα χρόνια, κάθε εποχή είχε τα προβλήματα της, αλλά έχω μόνο καλά να θυμάμαι. Αυτό που με ευχαριστεί περισσότερο ήταν που μπήκαν παιδιά στο γήπεδο, έφυγαν μακριά από άλλα προβλήματα της εποχής. Αυτό με ευχαριστεί πιο πολύ από τις επιτυχίες».

- «Πολλά είναι στο μυαλό μου αυτά τα 30 χρόνια. Η αγάπη του κόσμου του Άρη, που διψούσε για επιτυχίες. Υπήρχε ρομαντισμός γύρω από το παιχνίδι, που σήμερα δεν υπάρχει. Ερχόταν κόσμος και μου έλεγε: «Δεν έχω για το παιδί μου γάλα να δώσω, αλλά θα έρθω στο παιχνίδι με τη Μπαρτσελόνα».

- «Ο Τσιλιγκαρίδης μου χάρισε μια εικόνα για τη μητέρα μου, που ήταν άρρωστη και ήταν κάτι μου με συγκίνησε για να έρθω στον Άρη. Ο Άρης έδινε λιγότερα χρήματα από τον Παναθηναϊκό, αλλά αυτό δεν μέτρησε».

- «Οι καλοί παίκτες φαίνονται, ο καθένας έχει το δικό του στυλ, άλλοι είναι οργανωτές, άλλοι σκοράρουν. Όχι μόνο στο ΝΒΑ, αλλά και στην Ευρώπη δεν είναι το μπάσκετ που ήταν στο παρελθόν».

- «Δεν κοιμήθηκα καθόλου την προηγούμενη ημέρα που αντιμετώπισαν τον Άρη, με την φανέλα του Παναθηναϊκού. Δεν είναι εύκολο πράγμα να παίζει εναντίον μιας ομάδας που έγραψες ιστορία. Είμαστε επαγγελματίες, αλλά όχι ψυχροί. Ήμουν πτώμα μετά το ματς, δεν είχα και τα καλύτερα αισθήματα, ήταν κάτι δύσκολο.

- «Ο μεγάλος αντίπαλος τότε ήταν ο ΠΑΟΚ. Χρειαζόταν ο ένας τον άλλο εκείνη την εποχή, ήμασταν στην ίδια πόλη. Ένα μήνα πριν όλος ο κόσμος μιλούσε για αυτό το παιχνίδι».

- «Εύχομαι στον κόσμο που αγαπά το μπάσκετ να είναι πάντα φίλαθλοι, να αγαπούν την ομάδα τους, το μπάσκετ είναι ένας παιχνίδι και όχι πόλεμος».

Ιωαννίδης: «Ο Γκάλης ήταν κομπιούτερ»

Για το Νίκο Γκάλη μίλησε και ο Γιάννης Ιωαννίδης, που μεταξύ των άλλων ανέφερε: «Ο Γκάλης ήταν το καλύτερο παιδί, ασχολούνταν μόνο με τον εαυτό του, ήταν συνεπής στη προπόνηση χωρίς να κάνει υπερβολές για να πάθει υπερκόπωση. Όταν τρέχαμε στο Καυτανζόγλειο που δεν του άρεσε, όταν είδε ότι είχε καλό αποτέλεσμα το έκανε με την ψυχή του. Ήταν κομπιούτερ. Ο Γκάλης είχε κοιλιακούς και ραχιαίους και δικέφαλο και τετρακέφαλο που δεν υπήρχε περίπτωση να τραυματιστεί».

Χέλιγουελ: «Ομορφη ζωή στη Θεσσαλονίκη»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η ομορφιά της «Νύφης του Θερμαϊκού» φαίνεται πως ανταμείβει τους ξένους παίκτες που επιλέγουν τις ομάδες της Θεσσαλονίκης προκειμένου να συνεχίσουν την καριέρα τους. Αυτό διαπιστώνει κανείς κάθε φορά που ακούει τους «ξένους» να μιλούν για την ζωή τους στην πόλη της Βορείου Ελλάδας.

Ενας από αυτούς είναι ο Ουέιντ Χέλιγουελ ο οποίος εξέφρασε τις σκέψεις του, μέσω του blog του και μίλησε φυσικά με τα καλύτερα για την ζωή του στην Θεσσαλονίκη. Οσο για τον ΠΑΟΚ, παρά τα προβλήματα, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η ομάδα του θα έχει μια καλή χρονιά.

«Η ζωή στη Θεσσαλονίκη είναι πολύ ευχάριστη. Είχαμε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα αγώνων στο ξεκίνημα της σεζόν και ας πούμε ότι είχαμε και ορισμένα φυσιολογικά σκαμπανεβάσματα. Κερδίσαμε ένα παιχνίδι στο Κύπελλο, ενώ είναι πραγματικά αξέχαστη η νίκη επί του Άρη. Αυτή τη στιγμή δουλεύουμε σκληρά για να βρεθούμε καλύτερα σαν ομάδα, να παίξουμε καλύτερο μπάσκετ κι ελπίζουμε ότι θα καταφέρουμε να έχουμε μερικές νίκες ακόμη, κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο μας, τώρα που έρχονται και οι γιορτές», είπε αρχικά.

Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στη ζωή του, στην Θεσσαλονίκη: «Έξω από το παρκέ και τριγυρίζοντας στη Θεσσαλονίκη, έχω διαπιστώσει ότι είναι μία πόλη ιδιαίτερα ευχάριστη. Ερχόμενος εδώ στο τέλος Αυγούστου, πρόλαβα να απολαύσω μερικές ημέρες με αρκετό ήλιο και ζέστη, καθώς στην Αυστραλία ήταν χειμώνας εκείνη την εποχή. Προσπάθησα να ευχαριστηθώ και να απολαύσω κάθε λεπτό από το καλοκαίρι στην Ελλάδα, μετά από επτά χρόνια, όπου ήμουν χειμώνα στην Αυστραλία και χειμώνα όταν ερχόμουν να παίξω στην Ευρώπη».

Προερχόμενος, μάλιστα, από την Αυστραλία, υπογράμμισε: «Είναι κάτι για το οποίο όλος ο κόσμος βρίσκει περίεργο για την Αυστραλία. Καλοκαίρι την περίοδο των Χριστουγέννων και ένα ταξίδι περίπου 24 ωρών για να φτάσεις στο σπίτι. Για αυτό λοιπόν και περιμένω με αγωνία να περάσω τα φετινά Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη, μαζί με την κοπέλα μου την οποία περιμένω τις επόμενες ημέρες.

Ερχόμενος από τη Μελβούρνη, όπου είναι πραγματικά μεγάλη η Ελληνική κοινότητα και πολλά τα Ελληνικά εστιατόρια, θεωρώ ότι ήταν τύχη για μένα, καθώς γνώριζα ήδη την κουζίνα της Ελλάδας και μπορώ να πω ότι προτού έρθω, τα αγαπημένα μου φαγητά ήταν ο μουσακάς και η σπανακόπιτα. Είναι νέα εμπειρία να τρώω σπανακόπιτα για πρωινό. Μάλλον τα είχαμε μπερδέψει στην Αυστραλία. Και παρόλο που μου άρεσαν πάρα πολύ από πριν, έχουν ακόμη καλύτερη γεύση στην Ελλάδα.

«Η Αυστραλία των Ελλήνων»

Είναι πραγματικά απίστευτο πόσο πολλούς ανθρώπους συνάντησα στην Ελλάδα, οι οποίοι έχουν κάποια σχέση με την Αυστραλία. Την επόμενη κιόλας μέρα που έφτασα στην Θεσσαλονίκη και πήγα στον κρεοπώλη, ο οποίος όταν συνειδητοποίησε ότι η μοναδική γλώσσα που μιλούσα ήταν τα αγγλικά, με ρώτησε τι ακριβώς θα ήθελα, μιλώντας με την πιο βαριά αυστραλέζικη προφορά που υπήρχε και είχα ειλικρινά πολύ καιρό να ακούσω.

Μου εξήγησε λοιπόν ότι είχε περάσει εννιά χρόνια στο Σίδνεϊ. Φαίνεται τελικά ότι δεν χρειάζεται να ψάξεις και πολύ για να βρεις κάποιον που έχεις σχέση με την Αυστραλία, ακόμη και τόσο πολλά χιλιόμετρα μακριά».

Καταλήγοντας, έκανε την... σύγκριση με την Μοντεγκρανάρο: «Μετά από την περσινή σεζόν που ήμουν στη Ιταλία, στο Μοντεγκρανάρο, μία μικρή πόλη 12.000 κατοίκων, είναι πραγματικά πολύ σημαντικό να είμαι πλέον στην Θεσσαλονίκη. Βλέποντας και σε μερικά παιχνίδια πόσοι φίλαθλοι έρχονται να παρακολουθήσουν την ομάδα, η Θεσσαλονίκη μοιάζει να είναι ένα καταπληκτικό μέρος για να παίξεις μπάσκετ.

Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα και σε σχέση με το που ήμουν πέρσι, είναι οι πολλές επιλογές που υπάρχουν όταν έχουμε ρεπό. Πολλά εστιατόρια και καφέ. Προς το παρόν όμως, το μυαλό μου είναι συγκεντρωμένο και αφοσιωμένο στην ομάδα και στη σκληρή δουλειά που πρέπει να κάνουμε για να ανέβουμε πιο ψηλά στην βαθμολογία.

Αυτά για την ώρα. Θέλω ειλικρινά να ευχαριστήσω όλους αυτούς που με έκαναν να αισθανθώ άνετα από την πρώτη στιγμή που ήρθα εδώ και στον ΠΑΟΚ, αλλά και στη Θεσσαλονίκη και θέλω να ευχηθώ σε όλους να είναι υγιείς και να έχουν καλά Χριστούγεννα. Ραντεβού στο επόμενο εντός έδρας παιχνίδι του ΠΑΟΚ».

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Θετικός στη νέα γρίπη ο Αποστολόπουλος


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Θετικός στον ιό Η1Ν1 βρέθηκε ο Βασίλης Αποστολόπουλος, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εξετάσεων που έκανε στο Ινστιτούτο Παστέρ. Η κατάσταση του ποδοσφαιριστή του Ατρόμητου δεν εμπνέει καμία ανησυχία, αλλά για προληπτικούς λόγους δε θα πάρει μέρος στις προπονήσεις της ομάδας. Σε αντίθεση με του συμπαίκτη του, το δείγμα που έδωσε ο Ηλίας Κάμπας ήταν αρνητικό.

Η ΠΑΕ Ατρόμητος εξέδωσε ανακοίνωση αναφερόμενη στον ποδοσφαιριστή, η οποία αναφέρει: «Θετικό στη νέα γρίπη βγήκε από το Ινστιτούτο Παστέρ το δείγμα του Βασίλη Αποστολόπουλου. Ο παίκτης παραμένει, ωστόσο, απύρετος τις δύο τελευταίες ημέρες και του συστήθηκε για τις επόμενες τέσσερις ημέρες να απέχει των προπονήσεων. Αντίθετα, αρνητικό ήταν το δείγμα του Ηλία Κάμπα, ο οποίος είναι επίσης απύρετος, αλλά σήμερα απουσίασε από την προπόνηση».

Χωρίς τέσσερις η προπόνηση

Την προετοιμασία του για τον αγώνα της Κυριακής κόντρα στον Παναθηναϊκό συνέχισε την Τετάρτη ο Ατρόμητος. Στην προπόνηση που έγινε στο αθλητικό κέντρο της ομάδας δεν πήραν μέρος, πλην των Αποστολόπουλου και Κάμπα, οι Ανδρέας Τάτος και Κάρλος Μασάρα.

Την Πέμπτη στις 11.30 θα γίνει στο γήπεδο Περιστερίου η απονομή του βραβείου «Best Goal» στον Εντουάρντο Μπρίτο από τον δήμαρχο Περιστερίου, Ανδρέα Παχατουρίδη, για το τέρμα που πέτυχε την Κυριακή εναντίον του ΠΑΣ Γιάννινα.

Τέλος με ευχές από τον Εϊβερι


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Ουίλιαμ Εϊβερι αποτελεί παρελθόν για τον ΠΑΟΚ, ωστόσο ο Αμερικανός απέδειξε πως είναι εξαιρετικός επαγγελματίας και δεν είπε ούτε μια κακή κουβέντα για την ομάδα, τον προπονητή ή τη διοίκηση.
Μιλώντας στο επίσημο σάιτ του ΠΑΟΚ, ο Εϊβερι ευχήθηκε καλή επιτυχία στην πρώην ομάδα του, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση πως η ομάδα θα καταφέρει να διακριθεί.

«Δυστυχώς μερικές φορές τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως τα έχεις σχεδιάσει, ούτε παίζεις όπως έχεις συνηθίσει ή όπως πρέπει. Έτσι συνέβη και τώρα στη συνεργασία μου με τον ΠΑΟΚ. Θέλω να πω όμως ότι πραγματικά αισθάνθηκα πολύ καλά όσο ήμουν εδώ, ευχαριστώ όλη την ομάδα για την υποστήριξη στην προσπάθειά μου.

Ευχαριστήθηκα πραγματικά που ήμουν παίκτης στον ΠΑΟΚ και πολύ περισσότερο το γεγονός ότι είχα την δυνατότητα να παίξω για αυτή την ομάδα και να είμαι στη μεγάλη και ιστορική νίκη που πετύχαμε στο ντέρμπι με τον Άρη, όπως επίσης και την ατμόσφαιρα που υπήρχε και σε αυτό το παιχνίδι, αλλά και στα δύο παιχνίδια με τον Ολυμπιακό.

Αισθάνθηκα πολύ καλά, είτε ήμουν στο γήπεδο, είτε έξω από αυτό. Αποχωρώ από τον ΠΑΟΚ με σεβασμό προς την ομάδα, τους φιλάθλους, τη διοίκηση, τους προπονητές και τους συμπαίκτες μου και θέλω να τους ευχηθώ καλή επιτυχία», είπε ο Αμερικανός.

«Ειλικρινά πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ έχει καλή ομάδα, όπως επίσης ότι είχαμε το πιο δύσκολο πρόγραμμα από όλες τις άλλες ομάδες της Α1 στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Η ομάδα θέλει χρόνο, για να βρει και τη χημεία της, γιατί πραγματικά είμαστε καλή ομάδα, είναι πολύ καλό το ρόστερ και με την υπομονή και την συμπαράσταση των φιλάθλων πιστεύω όλα θα πάνε καλά. Ειλικρινά το πιστεύω, γιατί υπάρχουν καλοί παίκτες, ένας εξαιρετικός προπονητής. Απλά χρειάζεται χρόνος...», κατέληξε.

Θύμα ληστείας ο Σορλέν.


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Θύμα ληστείας μέσα στο σπίτι του έπεσε ο Ολιβιέ Σορλέν και μάλιστα ο τρόπος που έγινε θυμίζει λίγο από κινηματογραφική ταινία. Πειράματα από Σάντος στην προπόνηση της Τετάρτης.

Όπως υποψιάζονται τόσο ο ίδιος ο Γάλλος ποδοσφαιριστής όσο και η αστυνομία, οι δράστες μπήκαν μέσα στο σπίτι του πρώτου στο Πανόραμα και την ώρα που αυτός κοιμόταν, του έριξαν αναισθητικό σπρέι.

Όταν ο ίδιος ξύπνησε την άλλη ημέρα στον καναπέ του σαλονιού του, όπου και είχε κοιμηθεί, έλειπαν δύο κινητά τηλέφωνα και ένα λαπ τοπ που τα είχε μπροστά του λίγο πριν κοιμηθεί.

Όπως διαπίστωσε στην συνέχεια δεν ήταν μόνο αυτά που έλειπαν από το σπίτι του. Οι ληστές έκλεψαν περίπου 3.000 ευρώ από το σπίτι αλλά και χρυσαφικά της συζύγου του και άλλα αντικείμενα αξίας.

Οι δράστες συνέχισαν το… έργο τους πηγαίνοντας σε τράπεζα στην Μοναστηρίου και έκαναν ανάληψη από ΑΤΜ με πιστωτική κάρτα του Σορλέν, το πιστωτικό όριο που μπορεί κανείς να κάνει ανάληψη σε μία ημέρα.

Η αστυνομία έχει πάρει αποτυπώματα από το σπίτι του μέσου του ΠΑΟΚ και ίσως η κάμερα της τράπεζας να βοηθήσει ώστε να βρεθούν και να συλληφθούν .

"Αμπού" και "Κούτσια" στην 11άδα!

Πειραματίστηκε σήμερα το πρωί ο Φερνάντο Σάντος στην προπόνηση που έγινε στις εγκαταστάσεις του ΛΟΛΑ στην Σουρωτή. Ο Πορτογάλος προπονητής δοκίμασε το σχήμα ενόψει του αγώνα με την Λάρισα το Σάββατο.

Ωστόσο το σύστημα που φαίνεται να έχει το προβάδισμα είναι το 4-2-3-1 με τους νεαρούς Μοχάμεντ Αμπουμπακάρι και Βασίλη Κουτσιανικούλη στην 11άδα.

Ο Γκανέζος μέσος έχει το προβάδισμα για μία θέση στο βασικό σχήμα, μετά την απουσία του Πάμπλο Γκαρσία που συμπλήρωσε κάρτες. Ο Σάντος χρησιμοποίησε στο κέντρο της άμυνας τους Τσιρίλο-Κοντρέρας, δεξιά τον Αραμπατζή και αριστερά τον Άλβες Λίνο.

Αμυντικά χαφ τους Βιτόλο-Αμπουμπακάρι, δεξιά τον Αντελίνο Βιεϊρινια, αριστερά τον Κουτσιανικούλη και επιτελικό τον Βλάνταν Ίβιτς. Στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς. Κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται φυσικά ο Κώστας Χαλκιάς.

Αυτό το σχήμα έχει το προβάδισμα για τον αγώνα της Τούμπας απέναντι στην Λάρισα, με τον Σάντος όμως να πειραματίζεται και να σκέφτεται και το 4-4-2, με επιθετικό δίδυμο τους Παπάζογλο-Μουσλίμοβιτς. Εκτός από την σημερινή προπόνηση ήταν ο Ολιβιέ Σορλέν και ο Ντάριο Κρέσιτς λόγω ίωσης ενώ οι Ζλάταν Μουσλίμοβιτς και Πάμπλο Γκαρσία πήραν κανονικά μέρος στην προπόνηση.

Οι Διαιτητές της 13ης αγωνιστικής στην Σούπερ Λίγκα.


Επιμέλεια: Δ.Μ.


Λεβαδειακός-Άρης

Διαιτητής:Γιώργος Σταθόπουλος(Αχαϊας)

ΠΑΟΚ-Λάρισα

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Παπασταμάτης (Αθηνών)

Skoda Ξάνθη-Ολυμπιακός

Διαιτητής: Μιχάλης Κουκουλάκης (Ηρακλείου)

Πανθρακικός-Αστέρας Τρίπολης

Διαιτητής: Θανάσης Γιάχος (Χίου)

ΠΑΣ Γιάννινα-Ηρακλής

Διαιτητής: Μάριος Λαμπρόπουλος (Ηλείας)

Εργοτέλης-Καβάλα

Διαιτητής: Βασίλης Παμπορίδης (Κιλκίς)

Παναθηναϊκός-Ατρόμητος

Διαιτητής: Δημήτρης Κύρκος (Ηπείρου)

Πανιώνιος-ΑΕΚ

Διαιτητής:Ηλίας Σπάθας (Πειραιά)

Κλίνσμαν:"Απλά φήμες για Λίβερπουλ"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Γιούργκεν Κλίνσμαν χαρακτήρισε απλές φήμες τα σενάρια που τον φέρουν να αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της Λίβερπουλ, παρότι όπως τόνισε θα δουλέψει σε ομάδα μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο η οποία ίσως είναι εκτός Μπουντεσλίγκα.

"Πάντα υπάρχουν φήμες. Για εμάς είναι ξεκάθαρο. Δεν θα έχει άλλη περιπέτεια στην Μπουντεσλίγκα. Μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο, πιθανότατα θα είμαι κάπου αλλού", ανέφερε ο Γερμανός προπονητής.

Υπενθυμίζεται ότι το όνομα του Κλίνσμαν ήταν και στο παρελθόν ανάμεσα στους υποψήφιους για να αναλάβουν την τεχνική ηγεσία της Λίβερπουλ, πριν ανανεωθεί το συμβόλαιο του Ράφα Μπενίτεθ.

Τρίτος στον κόσμο ο Γκέκας!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η φωτογραφία του κοσμεί την τελευταία έκδοση των Νοτιοαφρικανών διοργανωτών του Μουντιάλ στο περιοδικό που είναι αφιερωμένο στην κλήρωση της Παρασκευής στο Κέιπ Τάουν!

Στο δισέλιδο με τα συνολικά στατιστικά της προκριματικής φάσης για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 η φωτογραφία του Φάνη Γκέκα φιγουράρει μαζί με εκείνη του Ουμπέρτο Σουάζο.

Ο λόγος; «Είναι οι μοναδικοί πρώτοι σκόρερ από τις έξι προκριματικές ζώνες για το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής που τα γκολ τους έπαιξαν αποφασιστικό ρόλο για την πρόκριση των ομάδων τους στα τελικά» αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα.

Αναφορά στο πρόσωπο του Φάνη Γκέκα έκανε και το επίσημο σάιτ της FIFA τονίζοντας τη συμβολή του στην ελληνική πρόκριση και στο γεγονός ότι «η Εθνική Ελλάδας αξιοποίησε έναν μεγάλο σκόρερ»!

Ο Φάνης Γκέκας αναδείχτηκε τρίτος σκόρερ στον κόσμο (δηλαδή και στις έξι προκριματικές ζώνες για το Μουντιάλ του 2010) σε αυτή την προκριματική φάση αλλά στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής θα είναι ο πρώτος σκόρερ των προκριματικών αφού ο Μουμουνί Νταγκανό της Μπουρκίνα Φάσο (με 12 γκολ σε 9 ματς έναντι των 10 σε 11 ματς του Ελληνα γκολεαδόρ) και ο Οσέα Βακαταλεσάου από τα Φίτζι (με 12 γκολ σε 10 ματς) δεν θα είναι εκεί.

Η FIFA, μαζί με τα υπόλοιπα στατιστικά της προκριματικής φάσης, έδωσε και επίσημα τους πρώτους σκόρερ της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ από όλες τις ζώνες και ο Φάνης Γκέκας φιγουράρει στην τρίτη θέση στον κόσμο!

ΟΙ ΤΟΠ ΣΚΟΡΕΡΣ

1. Μουμουνί Νταγκανό (Μπουρκίνα Φάσο)/Ζώνη Αφρικής/12 γκολ σε 9 ματς

2. Οσέα Βακαταλεσάου (Φίτζι)/Ζώνη Ωκεάνιας/ 12 γκολ σε 10 ματς

3. Φάνης Γκέκας (ΕΛΛΑΔΑ)/Ζώνη Ευρώπης/10 γκολ σε 11 ματς

4. Ουμπέρτο Σουάζο (Χιλή)/Ζώνη Ν. Αμερικής/10 γκολ σε 18 ματς

5. Σαϊρούτ Σαϊκαμντί (Ταϊλάνδη)/Ζώνη Ασίας/8 γκολ σε 8 ματς

6. Μαξίμ Σατσίχ (Ουζμπεκιστάν)/Ζώνη Ασίας/8 γκολ σε 11 ματς

7. Ρούντις Κοράλες (Ελ Σαλβαδόρ)/Ζώνη Κ. Αμερικής/8 γκολ σε 17 ματς

Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζουν και τα υπόλοιπα στατιστικά της προκριματικής φάσης για το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, όπως τα ανακοίνωσαν στην επίσημη έκδοση οι διοργανωτές.

ΟΜΑΔΕΣ

Πρώτη που προκρίθηκε: Ιαπωνία από τις 6 Ιουνίου του 2009

Τελευταία που προκρίθηκε: Ουρουγουάη στις 19 Νοεμβρίου του 2009

Πρόκριση για πρώτη φορά: Σλοβακία

Προκρίθηκαν αήττητες: Ακτή Ελεφαντοστού, Γερμανία, Ιταλία, Κορέα, Νιγηρία, Ολλανδία, Ισπανία

ΓΚΟΛ

Σύνολο γκολ: 2.344

Μ.Ο.: 2.75 γκολ ανά ματς

Περισσότερα γκολ: ΗΠΑ (42)

Λιγότερα γκολ: Ν. Ζηλανδία (15)

Καλύτερος Μ.Ο.: Αγγλία (3,4 γκολ ανά ματς)

Περισσότερα ανά ζώνη: Ευρώπη (725)

Καλύτερος Μ.Ο.: Οκεανία (4.05 ανά ματς)

ΦΙΛΑΘΛΟΙ

Περισσότεροι σε ματς: 104.499 στο ματς Μεξικό ? ΗΠΑ

Σύνολο σε όλα τα ματς: 19.346.625

Μέσος όρος: 22.681 ανά ματς

Κορυφαία ομάδα: Μεξικό με 81.600 φιλάθλους ανά ματς

Κορυφαία ζώνη: Νότιος Αμερική με 36.842 οπαδούς ανά ματς

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Μόλις εννιά προπονητές από τους 32 της τελικής φάσης έχουν ξανανιώσει την εμπειρία της συμμετοχής σε Μουντιάλ. Ρέκορντμαν βεβαίως ο Κάρλος Αλμπέρτο Παρέιρα της διοργανώτριας Νοτίου Αφρικής που έχει ξανασυμμετάσχει με τέσσερις ακόμα Εθνικές ομάδες. Με το Κουβέιτ το 1982, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα το 1990, τη Βραζιλία το 1994 και στο προηγούμενο Μουντιάλ και το 1998 στον πάγκο της Σαουδικής Αραβίας.

Οι υπόλοιποι οχτώ είναι:

- Ο Σααντάν της Αλγερίας (το 1986 πάλι με την Αλγερία!)

- Ο Μπιέλσα της Χιλής (στον πάγκο της Αργεντινής το 2002)

-Ο Μόρτεν Ολσεν της Δανίας (με τη Δανία και το 2002)

- Ο Ραϊμόν Ντομενέκ (με τη Γαλλία και το 2006)

- Ο Μαρσέλο Λίπι (με την Ιταλία και το 2006)

- Ο Οκάντα της Ιαπωνίας (με την Ιαπωνία το 1998)

- Ο Αγκίρε του Μέξικο (στον ίδιο πάγκο το 2002)

- Ο Ταμπάρεζ της Ουρουγουάης (ήταν στον ίδιο πάγκο και στο Μουντιάλ του 1990!)

θα ομορφύνει η κλήρωση

Με την παρουσία της Σαρλίζ Θερόν θα ομορφύνει η κλήρωση της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που θα διεξαχθεί την Παρασκευή (04/12, 19:00GR) στο Κέιπ Τάουν

Ράικαρντ: "Θέλουμε την πρωτιά"


Από τη συνέντευξη Τύπου του Φρανκ Ράικαρντ πριν το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό Το πρωί της Τετάρτης στο προπονητικό κέντρο της Γαλατά, ο Φρανκ Ράικαρντ παραχώρησε την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου. Εν όψει του αγώνα της Πέμπτης με τον Παναθηναϊκό. Ο Ολλανδός αυτό που τόνισε είναι ότι η ομάδα του θέλει πολύ να κατακτήσει την πρωτιά στον όμιλό της: «Τόσο εμείς όσο και ο αντίπαλός μας θέλουμε να πάρουμε την πρώτη θέση του ομίλου. Γι� αυτό και το παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό. Ο στόχος μας είναι η νίκη σε κάθε αναμέτρηση. Η ήττα από την Μπούρσασπορ θα έχει θετική επίδραση πάνω μας, καθώς θα μας δώσει ένα μεγαλύτερο κίνητρο για να πάρουμε τη νίκη. Αυτό συμβαίνει γιατί όταν χάνεις έναν αγώνα, θέλεις να επανακάμψεις στον επόμενο για να αλλάξεις την κατάσταση και να δώσεις χαρά στον κόσμο σου. Σε σχέση με την αρχή της χρονιάς, δεν παίζουμε τόσο καλά. Εκτιμώ ότι το πρόβλημα αφορά την έλλειψη αυτοπεποίθησης. Πρέπει όμως να συνεχίσουμε στο ρυθμό που είχαμε. Κάποιες στιγμές στη διάρκεια της σεζόν είναι δεδομένο ότι τα πράγματα ίσως δεν εξελίσσονται όπως θέλει. Τότε πρέπει η ομάδα να αντιδρά. Είναι σημαντικό να το πιστέψουμε, γιατί μπορούμε να είμαστε και πάλι πρωταθλητές. Έχουμε πλεονέκτημα».

Από εκεί και πέρα, ο Ολλανδός αναφέρθηκε και στην απουσία του Μπάρος: «Είναι κρίμα που δεν θα τον έχουμε στη διάθεσή μας. Ωστόσο ο Νοντά μπορεί να τον αντικαταστήσει. Δεν μπορούμε να στεκόμαστε σε μία απουσία. Μπορούμε να παίξουμε ομαδικά και να φτάσουμε στη νίκη».

Στο ίδιο μήκος κύματος και τα όσα είπε ο ποδοσφαιριστής των Τούρκων, Μπαρίς Οζμπέκ: «Ξέρουμε τι θέλουμε από τον όμιλο, θέλουμε την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Ετσι θέλουμε τη νίκη για να εξασφαλίσουμε από τώρα την πρόκριση. Δεν υπάρχει πρόβλημα με την ομάδα. Μπορεί στο τελευταίο παιχνίδι να μην παίξαμε καλά, όμως είμαστε μόλις 2 βαθμούς πίσω από την κορυφή του πρωταθλήματος, ενώ είμαστε πρώτοι στον όμιλο του Europa League».

"Θέλω να μείνω προσηλωμένος στα αγωνιστικά"


Κοντρέρας και Βιεϊρίνια στην προπόνηση του ΠΑΟΚ Σε δηλώσεις του ο Αντελίνο Βιερίνια, επιβεβαίωσε ότι η συζήτησης με τον ΠΑΟΚ αναφέρεται σε επέκταση του συμβολαίου του για έναν ακόμη χρόνο. Στην εφημερίδα «Μέτροσπορτ» δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον ΠΑΟΚ. Για την ακρίβεια είμαι� ΠΑΟΚ! Θέλω να μείνω και να βοηθήσω την ομάδα πολλά χρόνια. Έχουν γίνει συζητήσεις εδώ και καιρό για ένα νέο συμβόλαιο. Υπάρχει μία διάθεση για επέκταση του συμβολαίου ως το 2013, και σε αυτό είμαι απολύτως σύμφωνος. Θέλω να μείνω προσηλωμένος στα αγωνιστικά, να δίνω τα πάντα για την ομάδα και πρώτα απ' όλα να νικήσουμε τη Λάρισα το Σάββατο. Για τα υπόλοιπα θα ασχοληθεί ο μάνατζέρ μου όταν έρθει η ώρα».
Ο ποδοσφαιριστής αποκτήθηκε ως ελεύθερος το καλοκαίρι που πέρασε και διατηρεί τριετές συμβόλαιο που τελειώνει το 2012.

Θύμα κλοπής ο Ολιβιέ Σορλέν. Στο σπίτι του Γάλλου ποδοσφαιριστή, στο Πανόραμα, ακινητοποίησαν με αναισθητικό σπρέι τόσο τον Σορλέν, όσο τη σύζυγό του και το τρίχρονο παιδί τους. Στη συνέχεια απέσπασαν 3.000 ευρώ, προσωπικά αντικείμενα, πορτοφόλια, πιστωτικές κάρτες βρίσκοντας και τους κωδικούς ασφαλείας. Έτσι, ακολούθως πήγαν σε τράπεζα στον Εύοσμο και από ΑΤΜ πήραν άλλες 2.000 ευρώ.
Το πρωί διαπίστωσαν τις... απώλειες και κάλεσαν την αστυνομία για τα περαιτέρω.

Ντέρμπι και για την Σούπερ Λιγκ


Ο Νίκος Πατέρας στο Δ.Σ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός... Οι εποχές που Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, τηρούσαν κοινή γραμμή, αναφορικά με την διοίκηση της Σούπερ Λιγκ, φαίνεται ότι έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, ειδικά μετά το ντέρμπι της περασμένης Κυριακής. Ο Νικόλας Πατέρας σκέφτεται το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος και πλέον στον Ολυμπιακό θα προσπαθήσουν να προωθήσουν την υποψηφιότητα Παπουτσάκη.

Θα πρέπει όμως να θεωρηθεί ως δεδομένο, ότι ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού δεν πρόκειται να κάνει καμία κίνηση, αν δεν είναι σίγουρος ότι θα μπορέσει και να εκλεγεί στην θέση του προέδρου.

Από την άλλη πλευρά, ο ισχυρός άνδρας του Εργοτέλη, έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα κατέβει ως υποψήφιος, εάν δεν έχει την στήριξη όλων των ομάδων και ειδικά Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, αλλά και εάν υπάρξει άλλος υποψήφιος.

Πλέον απομένει μόλις μία ημέρα, μέχρι να μάθουμε και το ποιος ή ποιοι θα είναι υποψήφιοι για την θέση του προέδρου της Σούπερ Λιγκ, αλλά και το ποιος θα εκλεγεί στην θέση του Νίκου Θανόπουλου, καθώς την Πέμπτη θα λάβουν χώρα οι εκλογές στην Λίγκα.

Ψυχολογική στήριξη στον Μπενζεμά!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Πλάνο για την προσαρμογή του Καρίμ Μπενζεμά έχουν ετοιμάσει στη Ρεάλ Μαδρίτης. Όλοι στη «βασίλισσα», διοίκηση, τεχνικό επιτελείο και συμπαίκτες βρίσκονται δίπλα στον ντροπαλό Γάλλο, που μιλάει λίγο και προσπαθεί να συνηθίσει τα νέα δεδομένα στη ζωή του.

Ο 21 ετών παίκτης θα μπορούσε να είναι πιο ανοιχτός και να μιλάει περισσότερο στους γύρω του. Το πρώτο πράγμα που εξετάζουν στους «μερένχες» είναι να προσλάβουν κάποιο δάσκαλο ισπανικών για να του μάθει τη γλώσσα και να αρχίσει να επικοινωνεί με τους συμπαίκτες του, να καταλαβαίνει τα αστεία τους και τις οδηγίες του Μανουέλ Πελεγκρίνι κατά τη διάρκεια της προπόνησης και των αγώνων.

Έπειτα από τέσσερις μήνες ο διεθνής ποδοσφαιριστής ανταλλάσει ελάχιστες λέξεις με όσους συναναστρέφεται και αυτές είναι μονοσύλλαβες, αν και έχει καλές σχέσεις με όλους μέσα στην ομάδα. Μάλιστα, ο Μπενζεμά είναι από τους τελευταίους παίκτες που θα μεταφερθούν από το ξενοδοχείο, όπου διαμένει, στο νέο του σπίτι.

Εκτός της ομάδας, ο Γάλλος κάνει παρέα με συμπατριώτες του που ζουν στην Ισπανία και συνοδεύεται από άνθρωπο των Μαδριλένων. Οι διοικούντες τον σύλλογο δεν θέλουν να συμβεί κάτι ανάλογο με την περίπτωση του Νικολά Ανελκά, ο οποίος έφυγε ένα χρόνο μετά την απόκτησή του (σ.σ.: το 2000 για την Παρί Σεν Ζερμέν) και ήταν δύσκολα για εκείνον.

Mundial 2010: Από Σάββατο τα εισιτήρια


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Μία ημέρα μετά την κλήρωση, δηλαδή το προσεχές Σάββατο, θα αρχίσει από την ιστοσελίδα της FIFA (www.fifa.com) ο τρίτος γύρος διάθεσης των εισιτηρίων για τους αγώνες του Μουντιάλ του 2010.

Οσοι φίλοι λοιπόν των εθνικών ομάδων δεν είχαν προμηθευτεί μέχρι τώρα εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο (που θα διαρκέσει από τις 11 Ιουνίου έως τις 11 Ιουλίου), θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν τότε το «μαγικό» χαρτάκι.

«Παραδοσιακά οι μεγαλύτερες πωλήσεις εισιτηρίων γίνονται μετά την κλήρωση, διότι πολλοί είναι εκείνοι που προτιμούν να περιμένουν να μάθουν τους αντιπάλους του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας τους» εξήγησε ο πρόεδρος της εταιρείας που έχει αναλάβει τη διανομή των εισιτηρίων, Χορστ Σμιντ.

Μπάγεβιτς: "Οι παίκτες έχουν δίκιο"


Από τη συνέντευξη Τύπου της ΑΕΚ πριν το παιχνίδι με την Εβερτον Μπορεί η ΑΕΚ να δίνει έναν πολύ σημαντικό αγώνα κόντρα στην Έβερτον για το Europa League, όμως το ενδιαφέρον στο «στρατόπεδο» της Ένωσης επικεντρώνεται στις οικονομικές και διοικητικές εξελίξεις. Αυτή άλλωστε ήταν και η πρώτη ερώτηση που έγινε στον Ντούσαν Μπάγεβιτς εν όψει του παιχνιδιού της Τετάρτης: «Πιστεύω ότι οι παίκτες έχουν δίκιο αλλά δε θέλω να προχωρήσω και να δώσω δικαίωμα σε κανέναν φίλαθλο σε αυτά τα δύο ματς που έρχονται. Πιστεύω ότι θα βρούνε λύση και μέχρι να τελειώσουν αυτά τα δύο παιχνίδια θα έχουν τις υποχρεώσεις που πρέπει να έχουν. Να σκεφτούν αυτά τα δύο παιχνίδια και τη Δευτέρα μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν. Αυτή είναι η άποψη μου και το είπα και χθες».

Ο τεχνικός της ΑΕΚ μάλιστα αναφέρθηκε και στα προβλήματα που έχει τόσο η ομάδα του, όσο και η Έβερτον: «Εχουν πρόβλημα αυτοί, έχουμε κι εμείς πρόβλημα. Σχεδόν το ίδιο κι είναι πολύ καιρό μαζί μας. Το ματς θα είναι δύσκολο και για τις δύο ομάδες. Η Εβερτον είναι πολύ καλή ομάδα, τελευταία δεν τα πάει καλά και θα προσπαθήσει αύριο να έχει ένα καλό αποτέλεσμα και να αρχίσει πάλι. Εμείς αν πιάσουμε το παιχνίδι μας, που πιστεύω ότι μπορούμε να το κάνουμε, θα προσπαθήσουμε για τη νίκη, γιατί μόνο έτσι θα έχουμε ελπίδες. Αν το πετύχουμε, θα το δούμε. Είμαι σίγουρος ότι οι παίκτες θα κάνουν μεγάλη προσπάθεια και πιστεύω ότι θα είναι και αποτελεσματικοί», ενώ αναφορικά με το αγωνιστικό στοιχείο των ’γγλων που θα πρέπει να προσέξουν οι παίκτες του; «Δεν είναι ένα. Εχουν παίκτες ποιότητας, ψηλούς και δυνατούς, είναι ομάδα με ποιότητα και έχουν έναν ρυθμό που θα πρέπει να προσέξουμε πολύ».

Τέλος ρωτήθηκε και για τα ειρωνικά σχόλια του Μόγιες, μετά το τέλος του πρώτου αγώνα (είχε πει ότι δεν ξαναδει άλλη ομάδα να πέφτουν τόσο εύκολα οι παίκτες της κάτω): «Δίκιο έχει. Το αγγλικό πρωτάθλημα είναι πιο δυνατό από το ελληνικό. Είναι διαφορετικό το στυλ στις δύο χώρες. Δεν πιστεύω πάντως ότι οι δικοί μας πέφτουν επειδή θέλουν να πέφτουν».

Ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς εκπροσώπησε τους παίκτες της ΑΕΚ, λέγοντας: «Σίγουρα η κατάσταση δεν είναι εύκολη για εμάς. Θα πρέπει, όμως, να είμαστε συγκεντρωμένοι, να παίξουμε ποδόσφαιρο. Το παιχνίδι είναι σημαντικό για τον σύλλογο και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προετοιμαστούμε κατάλληλα και θα είμαστε έτοιμοι», ενώ στην ερώτηση αν η Ένωση μπορεί να επαναλάβει την επιτυχία κόντρα στην Μπενφίκα απάντησε: «Θα κάνουμε ό,τι μπορουμε για να παίξουμε καλά και να πάρουμε τη νίκη. Αυτός είναι πάντα ο στόχος μας. Σίγουρα θα είναι δύσκολο παιχνίδι κόντρα σε μια ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ. Ολοι, όμως, ξέρουμε την κατάσταση, ότι χρειαζόμαστε τους τρεις βαθμούς και θα πρέπει να δείξουμε στην Εβερτον από το πρώτο λεπτό ότι θέλουμε τη νίκη».

Φυσικά η κουβέντα επέστρεψε στα προβλήματα, με ερώτηση για το αν υπάρχει σκέψη για προσφυγές: «Δε νομίζω. Δεν ξέρω τι σκέφτονται οι συμπαίκτες μου αλλά δε νομίζω πως αυτή είναι η λύση. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο ποδόσφαιρο και στο τι θα κάνουμε στο γήπεδο. Δεν είναι στα χέρια μας το να κάνουμε κάτι άλλο αλλά να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στο ποδόσφαιρο».

Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείψει η ερώτηση για το φερόμενο ενδιαφέρον της Χέρτα για την απόκτησή του: «Εχω συμβόλαιο για ακόμη δύο χρόνια. Είμαι συγκεντρωμένος στην ΑΕΚ και αυτό με ενδιαφέρει. Δεν μπορείς να ασχολείσαι με το τι γράφουν οι εφημερίδες. Το συμπέρασμα είναι ότι παραμένω εδώ και δε σκέφτομαι κάτι τέτοιο».

Σοκ με την ομολογία δωροδοκίας!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/9ac7ad030a34cedc7501260320ced7c1_L.jpg?1259698095?1259698095?1259698095

Σοκ έχει προκαλέσει στην Γερμανία και κυρίως στην Όσναμπρικ η ομολογία του νεαρού αμυντικού μέσου, Μαρσέλ Σουόν ότι όντως έχει εμπλακεί σε... στήσιμο αγώνα!

Η αποκάλυψη του νεαρού παίκτη, που τώρα παίζει στην Σάντχαουζεν έχει συγκλονίσει τους πάντες! Ο Γερμανός Μαρσέλ Σουόν παραδέχθηκε πως μετείχε στο... στήσιμο του ματς της Όσναμπρικ με την Άουγκσμπουργκ! Ο Σουόν επισήμανε πως χρωστούσε πολλά χρήματα και ότι δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά.

Ο τότε τεχνικός του, Κλάους Ντίετερ 'Πέλε' Βόλιτζ δεν μπορούσε να το πιστέψει! «Για μένα αυτό είναι κάτι πολύ κακό! Πονάει πολύ το ν' ακούω τέτοια φοβερά πράγματα. Δε νομίζω ότι υπάρχει τίποτα χειρότερο απ' το ν' ακούς τέτοιες ομολογίες», υπογράμμισε σε δηλώσεις του στον Τύπο. Φυσικά και στην Όσναμπρικ έχουν πέσει από τα... σύννεφα!

Όλα ανάποδα στον Άρη...

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/25d806dc720665627539b392722bf52e_L.jpg?1259736812?1259736812?1259736812

Χωρίς τον Κριστιάν Νασούτι και τον Σεμπαστιάν Αμπρέου θα παραταχθεί όπως όλα δείχνουν το Σάββατο στη Λιβαδειά ο Άρης, αφού οι δύο άσοι είναι δύσκολο να αποθεραπευτούν τις επόμενες μέρες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις του ιατρικού τιμ οι δύο Λατινοαμερικάνοι είναι αρκετά δύσκολο να ξεπεράσουν τους τραυματισμούς που «κληρονόμησαν» στον αγώνα με τον Πανιώνιο και ως εκ τούτου η συμμετοχή τους στον Σαββατιάτικο αγώνα με τον Λεβαδειακό είναι εξαιρετικά αμφίβολη.

Συγκεκριμένα, ο «loco» Αμπρέου δεν προπονήθηκε καθόλου τη χθεσινή μέρα, καθώς ακολούθησε ειδικό πρόγραμμα φυσιοθεραπειών και σήμερα είναι προγραμματισμένο να υποβληθεί σε υπέρηχο, ο οποίος θα δείξει πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση του.
Παράλληλα, ο Νασούτι έχει πάθει θλάση στο γαστροκνήμιο και νιώθει έντονες ενοχλήσεις. Ο Αργεντίνος θα προσπαθήσει να κάνει ατομικό τρέξιμο, ωστόσο πολύ δύσκολα θα είναι έτοιμος για το εκτός έδρας αγώνα στη Λιβαδειά.

Εκτός από τα παραπάνω πάντως, υπάρχουν και ευχάριστα νέα για τον τεχνικό των «κίτρινων» Έκτορ Κούπερ, καθώς ο Νάτσο Γκαρσία μετά από 2,5 μήνες φαίνεται να «πατάει» πιο γερά από ποτέ και πιθανότατα θα είναι απόλυτα έτοιμος στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Τέλος σε υπέρηχο θα υποβληθεί και ο Ίαν Ντέιλι, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα στους προσαγωγούς. Μετά τα αποτελέσματα της εξέτασης θα καθοριστεί το πόσο καιρό θα μείνει εκτός προπονήσεων.

Τα χώνει ο Αρσάβιν

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/1a5065f11d43a22a813651477ec19f6a_L.jpg?1259736922?1259736922?1259736922

Ενοχλημένος από το γεγονός ότι η Άρσεναλ δεν μπορεί να κερδίσει φέτος στα ντέρμπι είναι ο Αντρέι Αρσάβιν, ο οποίος εξέφρασε την αντίθεσή του στην πολιτική του Αρσέν Βενγκέρ.

Ο Ρώσος επιθετικός αρχικά αναφέρθηκε στην ήττα στο ντέρμπι του Λονδίνου με την Τσέλσι λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αισθάνομαι μεγάλη πίκρα που χάνομαι σε όλους τους μεγάλους αγώνες. Αυτό είναι απογοητευτικό και αφήνει κάποια ερωτηματικά στο μυαλό μου. Η Τσέλσι είναι τώρα 11 βαθμούς μπροστά μας, αν και έχουμε ένα ματς λιγότερο. Αυτή τη στιγμή φαίνεται μεγαλύτερη ομάδα».

Στη συνέχεια ο «κανονιέρης» έπλεξε το εγκώμιο των επιθετικών της Τσέλσι και συγκεκριμένα του Ντιντιέ Ντοργκμπά. «Έχει επιθετικούς που μπορούν να εκμεταλλευτούν το παραμικρό λάθος των αντιπάλων. Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά για παράδειγμα. Αν το εξετάσουμε ατομικά είναι ο καλύτερος επιθετικός στον κόσμο. Αυτός και ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς.

Ο Άρσάβιν εξέφρασε την αντίθεσή του στην πολιτική του Αρσέν Βενγκέρ, ο οποίος δεν βλέπει με καλό μάτι να γίνονται πολυδάπανες κινήσεις στον σύλλογο. «Ο Αρσέν Βενγκέρ πρέπει να ζητήσει να αποκτηθούν νέοι παίκτες που να αξίζουν πολλά χρήματα. Και αυτό διότι όλοι οι ταλαντούχοι παίκτες που κοστίζουν λίγα χρήματα είναι ήδη στην Άρσεναλ», συμπλήρωσε ο πρώην άσος της Ζενίτ.

Φωτο Ημέρας

Η βραζιλιάνα ηθοποιός Φαμπιάνα Αλβάρεζ έχει κάψει την καρδιά του Γκάμπριελ

Ειπε...............

"Να παίξουμε τα ματς με Εβερτον και Πανιώνιο που προέχουν κι από Δευτέρα οι παίκτες, ας κάνουν ό,τι θέλουν".

Ντούσαν Μπάγεβιτς

(...ο τεχνικός της ΑΕΚ για το θέμα που έχει προκύψει με τους μισθούς των παικτών)

Ψιθυροι......................

  • Επειδή την περασμένη Παρασκευή (27/11) ο Βίκτορας Ρέστης βρέθηκε στην πρεμιέρα του Αντώνη Ρέμου, κυκλοφόρησαν φήμες τα τελευταία 24ωρα, πως ο γνωστός εφοπλιστής ενδιαφέρεται για να αγοράσει τον Ηρακλή. Δηλαδή, η μισή showbiz και όσοι επιχειρηματίες ήταν στα τραπέζια-πίστα πήγαν γιατί ενδιαφέρονται για τον Γηραιό;
  • Εγκάρδια συνομιλία είχαν ο Σωκράτης Κόκκαλης και ο Παύλος Γιαννακόπουλος το βράδυ της Τρίτης (1/12), παρουσία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, στο επίσημο δείπνο του συνεδρίου για την "Ωρα της οικονομίας" που διοργάνωσε το Ελληνοαμερικάνικο Επιμελητήριο στο ξενοδοχείο "Intercontinental".
  • Ο Αντώνης Νικοπολίδης θα κάνει το τραπέζι στους συμπαίκτες του την Τετάρτη (2/12), μετά την προπόνηση, σαν... τμωρία για το επεισόδιο που είχε με τον Ζίκο στο Αλκμααρ

Αθλητικός Τύπος 2/12/2009

Sportday
Goal news
Εξέδρα

Φως
Φίλαθλος
Ώρα των σπορ

Πρωταθλητής
Πράσινη
Score

Derby news
Η Γάτα
Metrosport

Σπορ του Βορρά
Αθλητική Μακεδονίας - Θράκης
Αθλητικά Νέα

The Match
Πατρίς Sport