Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Γκάλης: «Με ευχαριστεί που μπήκαν τα παιδιά στο γήπεδο»

Γκάλης: «Με ευχαριστεί που μπήκαν τα παιδιά στο γήπεδο»

Ο Νίκος Γκάλης μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» μίλησε για την συμπλήρωση των 30 χρόνων από τον ερχομό του στην Ελλάδα. Μεταξύ των άλλων ο «Νικ» του ελληνικού μπάσκετ τόνισε:

- «Νιώθω ότι ήταν σαν και χθες. Πέρασα ευχάριστα χρόνια, κάθε εποχή είχε τα προβλήματα της, αλλά έχω μόνο καλά να θυμάμαι. Αυτό που με ευχαριστεί περισσότερο ήταν που μπήκαν παιδιά στο γήπεδο, έφυγαν μακριά από άλλα προβλήματα της εποχής. Αυτό με ευχαριστεί πιο πολύ από τις επιτυχίες».

- «Πολλά είναι στο μυαλό μου αυτά τα 30 χρόνια. Η αγάπη του κόσμου του Άρη, που διψούσε για επιτυχίες. Υπήρχε ρομαντισμός γύρω από το παιχνίδι, που σήμερα δεν υπάρχει. Ερχόταν κόσμος και μου έλεγε: «Δεν έχω για το παιδί μου γάλα να δώσω, αλλά θα έρθω στο παιχνίδι με τη Μπαρτσελόνα».

- «Ο Τσιλιγκαρίδης μου χάρισε μια εικόνα για τη μητέρα μου, που ήταν άρρωστη και ήταν κάτι μου με συγκίνησε για να έρθω στον Άρη. Ο Άρης έδινε λιγότερα χρήματα από τον Παναθηναϊκό, αλλά αυτό δεν μέτρησε».

- «Οι καλοί παίκτες φαίνονται, ο καθένας έχει το δικό του στυλ, άλλοι είναι οργανωτές, άλλοι σκοράρουν. Όχι μόνο στο ΝΒΑ, αλλά και στην Ευρώπη δεν είναι το μπάσκετ που ήταν στο παρελθόν».

- «Δεν κοιμήθηκα καθόλου την προηγούμενη ημέρα που αντιμετώπισαν τον Άρη, με την φανέλα του Παναθηναϊκού. Δεν είναι εύκολο πράγμα να παίζει εναντίον μιας ομάδας που έγραψες ιστορία. Είμαστε επαγγελματίες, αλλά όχι ψυχροί. Ήμουν πτώμα μετά το ματς, δεν είχα και τα καλύτερα αισθήματα, ήταν κάτι δύσκολο.

- «Ο μεγάλος αντίπαλος τότε ήταν ο ΠΑΟΚ. Χρειαζόταν ο ένας τον άλλο εκείνη την εποχή, ήμασταν στην ίδια πόλη. Ένα μήνα πριν όλος ο κόσμος μιλούσε για αυτό το παιχνίδι».

- «Εύχομαι στον κόσμο που αγαπά το μπάσκετ να είναι πάντα φίλαθλοι, να αγαπούν την ομάδα τους, το μπάσκετ είναι ένας παιχνίδι και όχι πόλεμος».

Ιωαννίδης: «Ο Γκάλης ήταν κομπιούτερ»

Για το Νίκο Γκάλη μίλησε και ο Γιάννης Ιωαννίδης, που μεταξύ των άλλων ανέφερε: «Ο Γκάλης ήταν το καλύτερο παιδί, ασχολούνταν μόνο με τον εαυτό του, ήταν συνεπής στη προπόνηση χωρίς να κάνει υπερβολές για να πάθει υπερκόπωση. Όταν τρέχαμε στο Καυτανζόγλειο που δεν του άρεσε, όταν είδε ότι είχε καλό αποτέλεσμα το έκανε με την ψυχή του. Ήταν κομπιούτερ. Ο Γκάλης είχε κοιλιακούς και ραχιαίους και δικέφαλο και τετρακέφαλο που δεν υπήρχε περίπτωση να τραυματιστεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: