Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Μουρίνιο: «Πρόβλημα οι γονείς και οι μάνατζερ...»

Ετοιμάζοντας ορισμένους από τους νεαρούς ποδοσφαιριστές της Τσέλσι για το αποψινό παιχνίδι απέναντι στη Γουέστ Μπρομ, ο Ζοσέ Μουρίνιο μίλησε για τους πιεστικούς γονείς και τους κακούς μάνατζερ που μπορούν να επηρεάσουν σε... καταστροφικό βαθμό την καριέρα ενός παίκτη που τώρα συστήνεται στον κόσμο.  
Οι Ρούμπεν Λόφτους – Τσικ, Άιζι Μπράουν και Νέιθαν Άκι είναι ίσως αυτοί που ενδεχομένως απόψε στο «Χόθορνς» θα πάρουν χρόνο συμμετοχής και μιλώντας σαν... πατέρας πρώτα και σωστός προπονητής μετά, ο «special one» δεν έκρυψε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένας κόουτς στο σύγχρονο ποδόσφαιρο αναφορικά με την προσπάθεια να «ψήσει» τους νεαρούς.
«Το πιο δύσκολο στο σύγχρονο ποδόσφαιρο για να προετοιμάσεις έναν νεαρό ποδοσφαιριστή ώστε να βγει στο επαγγελματικό προσκήνιο, σαφέστατα είναι οι γονείς και οι μάνατζερ. Όταν οι παίκτες είναι κοντά στο ξεπέταγμά τους και τα δίνουν όλα, οι γονείς τους και οι μάνατζερ θεωρούν ότι τα έχουν ήδη καταφέρει και τους πιέζουν λανθασμένα. Τότε είναι που οι νεαροί ποδοσφαιριστές αρχίζουν και σκέφτονται πλέον πρώτα τα χρήματα κι έπειτα την καριέρα και κάπου στο δρόμο χάνονται...» δήλωσε ο Πορτογάλος. 
*Πηγή: England365.gr*

«'Ετσι κατάφερε ο Αλέγκρι να απογειώσει την Γιουβέντους»

Ο ρεπόρτερ του Tutto Mercato Web, Γκαετάνο Μοτσιάρο αναλύει στο gazzetta.gr την φετινή Γιουβέντους. Οι έξυπνες κινήσεις του Αλέγκρι στην σκακιέρα του πάγκου, η ομαλή μετάβαση στη μετα-Κόντε εποχή και οι πιθανότητες κατάκτησης του Champions League.  
Αθόρυβος, μεθοδικός, συγκροτημένος. Ο Μαξ Αλέγκρι στην πρώτη του σεζόν στον πάγκο της Γιουβέντους κατάφερε να πείσει και τον πλέον απαιτητικό της «Γηραιάς Κυρίας» για τις προπονητές ικανότητες του οδηγώντας τον ιταλικό σύλλογο σε απόσταση αναπνοής από το τρεμπλ!
Ανάλαβε το περασμένο καλοκαίρι το βαρύ φορτίο της διαδοχής του απόλυτα επιτυχημένου Γιουβεντίνου, Αντόνιο Κόντε ανεβάζοντας ακόμη ένα επίπεδο την Γιουβε.
Οι «μπιανκονέρι» αφού σφράγισαν το τέταρτο διαδοχικό πρωτάθλημα, προκρίθηκαν για πρώτη φορά έπειτα από 12 χρόνια στον τελικό του Champions League ενώ διεκδικούν σε πέντε μέρες και το Κύπελλο με αντίπαλο την Λάτσιο.

Το gazzetta.gr ζήτησε την άποψη του ρεπόρτερ του tuttomercatoweb, Γκαετάνο Μοτσιάρο για την εξαιρετική φετινή παρουσία των «μπιανκονέρι».
«Δεν περίμενα τόσο μεγάλη συνεισφορά από τον Αλέγκρι στην Γιουβέντους. Η ομάδα ήταν δημιούργημα του Κόντε και αναμφίβολα η απόφαση του να αποχωρήσει με σόκαρε.
Ο Κόντε παράλαβε την Γιουβέντους μετά από δύο διαδοχικές σεζόν όπου τερμάτισε στην 7η θέση και δημιούργησε την μεγαλύτερη ομάδα της Ιταλίας κατακτώντας τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα, το τελευταίο με 102 βαθμούς!
Ο Κόντε πάνω από όλα είναι Γιουβεντίνος και μετά από την δουλειά που έκανε έμοιαζε απίθανο να τον ξεπεράσει κάποιος άλλος προπονητής.
Εκτός των άλλων, ο Αλέγκρι είχε αποτύχει με την Μίλαν. Ο Αλέγκρι δεν ασκεί την ίδια εξουσία με τον Κόντε, ούτε μπορεί να πει κανείς πως τρέφει την ίδια αγάπη για την Γιουβέντους.
Έτσι όταν τον περασμένο Απρίλη, όταν παραιτήθηκε ο Κόντε περιμέναμε το τέλος μιας εποχής».

Όπως εξηγεί ο Ιταλός ρεπόρτερ, ο Αλέγκρι δεν βιάστηκε να προβεί σε αλλαγές προσθέτοντας με ομαλό τρόπο τα δικά του συστατικά.
«Ο Αλέγκρι ήταν εξαιρετικά νοήμων αναλαμβάνοντας την Γιουβέντους χωρίς πολλά λόγια, ταπεινά. Δεν έκανε αλλαγές στο ξεκίνημα.
Γιατί να αλλάξει την δομή μίας ομάδα που κέρδιζε; Έτσι άρχισε να ακολουθεί την ίδια στρατηγική με τον Κόντε, την ίδια φιλοσοφία με το 3-5-2.
Σιγά-σιγά ο Αλέγκρι άρχισε να περνάει την δική του φιλοσοφία αφήνοντας τους ποδοσφαιριστές να αντιληφθούν πως μπορούν να κερδίζουν και με διαφορετικό τρόπο. Τροποποίησε την διάταξη της Γιουβέντους από 3-5-2 σε 4-3-1-2, δείχνοντας στους παίκτες πως δεν χρειάζεται να παίζουν με τέτοια ένταση και επιθετικότητα όπως συνέβαινε κατά την διάρκεια της θητείας του Κόντε, αλλά πως είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούν το μυαλό και την τεχνική του.
Σιγά-σιγά είδαμε την μεταμόρφωση στην αγωνιστική συμπεριφορά της ομάδας. Οι ποδοσφαιριστές ανέπτυξαν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του καταφέρνοντας να διαχειρίζονται καλύτερα τα ματς. Αυτός ο τρόπος παιχνιδιού είναι πιο ευρωπαϊκός».

Ο Μοτσιάρο εστιάζει στο γεγονός πως ο Αλέγκρι είναι πιο ουσιαστικός σε σχέση με τον προκάτοχο του.
«Ο Αλέγκρι νοιάζονταν λιγότερο από τον Κόντε αναφορικά με τα ρεκόρ. Για παράδειγμα ο Κόντε προτίμησε να κατακτήσει την Serie Α με 102 βαθμούς από το να συνεχίσει στο Europa League όπου έχασαν από την Μπενφίκα.
Ο Αλέγκρι είχε την υπομονή να βοηθήσει νεοφερμένους ποδοσφαιριστές. Ο Εβρά παρουσίασε σημαντική βελτίωση, ενώ ο Μοράτα σιγά-σιφά εξελίχθηκε σε πιο πολύτιμο ποδοσφαιριστή σε σχέση με τον Γιορέντε. Ο Αλέγκρι μπόρεσε να χωρέσει στην ενδακάδα Βιδάλ, Πίρλο, Μαρκίσιο και Πογκμπά».

Στο σημείο που έχει φτάσει η Γιουβέντους το ζητούμενο είναι εάν μπορεί να ανακόψει τον φρενήρη ρυθμό της Μπαρτσελόνα.
«Οι πιθανότητες για μένα να κατακτήσει το Champions League η Γιουβέντους δεν είναι πολλές. Θα έλεγα 30%. Η Μπαρτσελόνα είναι από άλλο πλανήτη, όμως η Γιουβέντους δεν έχει να χάσει κάτι. Διαθέτει μεγάλο ενθουσιασμό.
Για όλους τους ποδοσφαιριστές αυτό θα είναι το παιχνίδι της ζωής τους και σε ένα ματς τα πάντα μπορούν να συμβούν. Θυμηθείτε την Τσέλσι το 2012».




*Πηγή: gazzetta.gr*

«Μιλήστε για το Μουντιάλ»

Μία νέα καμπάνια προτρέπει τους χορηγούς της FIFA να μιλήσουν για τις συνθήκες εργασίας στο Κατάρ ενόψει του Μουντιάλ του 2022.
Το Κατάρ έχει επικριθεί έντονα για τις συνθήκες εργασίας των μεταναστών στα εργοτάξια των γηπέδων ενόψει του Μουντιάλ του 2022. Τώρα, μία νέα καμπάνια ζητάει από τους χορηγούς της FIFA να μη μείνουν αμέτοχοι και να πιέσουν, ώστε οι συνθήκες να βελτιωθούν.
Adidas, Gazprom, Hyundai, Kia, McDonald's, Budweiser, Coca-Cola και Visa εξέφρασαν πριν λίγο καιρό τις ανησυχίες τους για το σκάνδαλο διαφθοράς που ερευνήθηκε από την FIFA, όμως στο τέλος κατέληξε σε φιάσκο, με την παγκόσμια ομοσπονδία να μην τιμωρεί κανέναν παρά τα στοιχεία.
«Όλοι όσοι είναι μέλη της οικογένειας της FIFA, όπως οι χορηγοί, έχουν ευθύνη για όλα όσα συμβαίνουν στο Κατάρ. Σχετικά με τα εργατικά ατυχήματα και τις συνθήκες εργασίας», σχολίασε ο Ντέμιαν Κόλινς της New Fifa Now, που είναι ο εμπνευστής της καμπάνιας.

*Πηγή: gazzetta.gr*

40 τελικές σε δύο παιχνίδια!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης θυμάται τα δύο παιχνίδια του Αστέρα Τρίπολης με τον Παναθηναϊκό στο φετινό πρωτάθλημα και εξηγεί την απόφαση του Γιάννη Αναστασίου να θωρακίσει την άμυνα στο παιχνίδι της Τετάρτης στην Τρίπολη
Το παιχνίδι με τον Αστέρα  στην Τρίπολη έφθασε και το αποτέλεσμά του θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην έκβαση των play off  για τον Παναθηναϊκό. Και το γεγονός, ότι ο Γιάννης Αναστασίου σκέφτεται να θωρακίσει την άμυνά του δεν μου κάνει εντύπωση. Πρώτο διότι αυτή την εποχή, το μόνο που ενδιαφέρει τον Ελληνα τεχνικό-και καλά κάνει- είναι πως θα βγει η ομάδα στο προκριματικά του τσάμπιονς λιγκ και το δεύτερο είναι ότι ο Αστέρας φέτος και στα δύο παιχνίδια, που έπαιξε με τον Παναθηναϊκό, ήταν και στα δύο πολύ καλύτερος. Στο πρώτο παιχνίδι στην Τρίπολη ο Αστέρας έκανε 17 τελικές προσπάθειες και στο δεύτερο παιχνίδι στην άδεια(λόγω τιμωρίας) Λεωφόρο ο Αστέρας έκανε 23 τελικές. Με λίγα λόγια ο Αστέρας στα δύο παιχνίδια κόντρα στον Παναθηναϊκό έκανε συνολικά 40 τελικές προσπάθειες και έβαλε τρία γκολ. Κανένα από τα δύο παιχνίδια δεν κέρδισε, αλλά και κανένα δεν έχασε. Το πρώτο ματς στην Τρίπολη είχε έρθει ισόπαλο 1-1 και το δεύτερο  παιχνίδι στην Λεωφόρο ήρθε επίσης ισόπαλο 2-2.
Και στα δύο παιχνίδια ο Αστέρας ήταν καλύτερος και βάση ευκαιριών έπρεπε να κερδίσει. Αν κάνει ανάλογη εμφάνιση και την Τετάρτη ο Αστέρας δύσκολα θα γλιτώσει ο Παναθηναϊκός. Ετσι ο Αναστασίου έχει πάρει την απόφαση να ενισχύσει την άμυνα με την παρουσία του Κουτρουμπή, για να κλείσει τους χώρους και να χτυπήσει στην επίθεση με την ταχύτητα των Καρέλη, Κλωναρίδη, τις ασίστ του Νίνη και τον Ζέκα να τρέχει στο κέντρο και να καλύπτει χώρους και στα άκρα, όταν η ομάδα αμύνεται.
Και αυτή είναι η πραγματικότητα. Ο Παναθηναϊκός για να κερδίσει στην Τρίπολη πρέπει κυρίως να έχει καλή αμυντική λειτουργία. Αν αυτό το καταφέρει ευκαιρίες, για να βάλει γκολ μπροστά θα βρει. Αν, όμως, πάλι δεχθεί κανένα εύκολο και ανόητο γκολ τότε πολύ δύσκολα θα μπορέσει να πάρει κάτι από το παιχνίδι….

*Πηγή: gazzetta.gr*

Βραζιλία σε... πανικό!!

Σε... συναγερμό η Βραζιλία, η Ομοσπονδία προσπαθεί να διαψεύσει το δημοσίευμα - φωτιά, ωστόσο ο ασκός του Αιόλου άνοιξε και αναμένονται αλυσιδωτές αντιδράσεις!
Διαψεύδει(;) την πώληση - σκάνδαλο η Βραζιλία! Αρνείται, αλλά την ίδια στιγμή επιβεβαιώνει τη συμφωνία με εταιρείες η CBF. Μόνο που λέει ότι ισχύει για φιλικά και έχει οφέλη για τη Σελεσάο. Μετά την απίστευτη ιστορία που αποκάλυψε η εφημερίδα «Estado de S.Paulo», για την πώληση της Εθνικής Βραζιλίας σε offshore εταιρεία με έδρα τους Νήσους Κέιμαν, ήρθε η αναμενόμενη διάψευση από την CBF. Η Βραζιλιάνικη Ομοσπονδία με επίσημη ανακοίνωση απέρριψε κάθε σκέλος του δημοσιεύματος, εξηγώντας ότι… Όλα αυτά δεν έχουν βάση και ουδέποτε εταιρείες επέλεξαν τους διεθνείς για τη Σελεσάο. Πως ουδέποτε ασκήθηκε πίεση προς τον εκάστοτε εκλέκτορα να αγωνιστεί κάποιος ποδοσφαιριστής και πως οι εκλέκτορες ήταν εκείνοι που επέλεγαν ποιος θα παίξει.
Ωστόσο, η CBF επιβεβαιώνει ότι υπάρχει συμφωνία με τις εταιρείες «International Sports Events (ISE)» και «Pitch International» όσον αφορά όμως μόνο τη διοργάνωση φιλικών αγώνων της Εθνικής. Επίσης επιβεβαιώνει ότι υπάρχουν συμφωνητικά για αυτά τα φιλικά που σχετίζονται με το εάν αγωνίζονται σε αυτά τα μεγάλα αστέρια ή όχι. Εάν δεν παίζουν αυτά, τότε τα έσοδα από τα φιλικά είναι μικρότερα. Τέλος, δέχεται την ύπαρξη συμβολαίου από το 2006 με τις άνωθεν εταιρείες, λέγοντας ότι τα οικονομικά οφέλη για την Εθνική είναι τεράστια! Τα μισά δηλαδή απ’ όσα έλεγε το δημοσίευμα ισχύουν. Απλά η CBF φροντίζει να τα καμουφλάρει με μία διάψευση που τελικά καταλήγει να γίνει μερική επιβεβαίωση…

Σοκάρει το δημοσίευμα…
Οι Βραζιλιάνοι δίνουν συνέχεια στο θέμα τονίζοντας πως η αρχική συμφωνία των δέκα ετών προφανώς και ανανεώθηκε από τον πρώην Πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Φελίπε Τεϊσέιρα πριν μια τετραετία. Η παραβίαση της συμφωνίας είχε ρήτρα 660.000 λίρες, κάτι που συνέβη σε ένα φιλικό του Νοεμβρίου του 2011 απέναντι στην Αιγύπτο. Ο Μάνο Μενέσες είχε κάνει το... λάθος να ξεκουράσει Κακά, Νταμιά και Νεϊμάρ, με συνέπεια να έρθει η… λυπητερή!

«Κάθε αλλαγή της λίστας θα ανακοινώνεται εγγράφως στην ΙSE αφού υπάρβει αμοιβαία συμφωνία. Στην περίπτωση αυτή η Ομοσπονδία θα αντικαταστήσει τις απουσίες με νέους παίκτες ίδιου βεληνεκούς. Ολοι οι όροι και οι προϋποθέσεις αυτής της συμφωνίας θα πρέπει να αντιμετωπίζοντας ως εμπιστευτικά και θα δεν πρέπει να αποκαλυφθούν» καταλήγει το επίσημο έγγραφο της συμφωνίας.
Οι Βραζιλιάνοι αναρωτιούνται πως σε περίπτωση που το δημοσίευμα είναι αληθινό, γιατί προπονητές μεγάλου βεληνεκούς όπως οι Ντούνγκα, Μενέσες και Σκολάρι δεν αντέδρασαν ποτέ, ενώ περνά από το μυαλό αρκετών γιατί η Βραζιλία δεν στράφηκε σε τεχνικούς από την Ευρώπη… Ο κόουτς της Σελεσάο είναι «μαριονέτα» με ελάχιστες πρωτοβουλίες και μικρή επιρροή! Οι παίκτες της Βραζιλίας δεν έχουν αντιδράσει ακόμα, τα μεγάλα αστέρια που έπαιξαν, αλλά και αυτοί που δεν… κλήθηκαν πρέπει να βγουν μπροστά! Οι μνήμες από το… τσίρκο του Μουντιάλ είναι νωπές για τους Νοτιοαμερικάνους και τα δάκρυα εκατομμυρίων οπαδών της Βραζιλίας δεν έχουν στεγνώσει ακόμα!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Πέρεθ: "Είκοσι χρόνια περιμέναμε. Πώς να μην είμαστε ευτυχισμένοι;"

Φήμες θέλουν τον Φλορεντίνο Πέρεθ να έχε σκεφτεί έως και να καταργήσει το τμήμα μπάσκετ της Ρεάλ (γιατί τόσα χρόνια έδινε εκατομμύρια και κούπα δεν έβλεπε). Τώρα, νιώθει κάπως καλύτερα. Μέχρι που συνεχάρη τον Λάσο.
*Πηγή: metrosport.gr*

Ιλανίδης: «Καλό Σεπτέμβρη για τον Άρη!»

Στο Μetropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο αντιπρόεδρος του Πανσερραϊκού, Νίκος Ιλανίδης και μίλησε για την επιτυχία της ομάδας να ανέβει στη Football League και αναφέρθηκε στις πιθανότητες που έχει ο Άρης για να ανέβει ως δεύτερος την κατηγορία.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Πάρα πολύ δύσκολη χρονιά και το αποτέλεσμα μας δικαιώνει απόλυτα. Νομίζω ότι είναι η πιο δύσκολη άνοδος σε όλα τα χρόνια της ιστορίας του συλλόγου! Είμαστε παρέα έξι φίλων που αγαπάμε την ομάδα, είχαμε μια υποχρέωση και ανάγκη να βοηθήσουμε την ομάδα που υποστηρίζουμε από μωρά παιδιά. Δεν κοιτάξαμε ποτέ να βρούμε επενδυτή, αμφισβητηθήκαμε πολύ, αλλά το αποτέλεσμα μας δικαιώνει. Από δικά μας χρήματα και κάποιες χορηγίες βγάλαμε εις πέρας την χρονιά. Εμείς την προηγούμενη σεζόν αναλάβαμε την ομάδα όταν ανέβηκε ο Αγροτικός. Όταν οι άλλοι έψαχναν για το που θα κάνουν προετοιμασία, το μεταγραφικό σχεδιασμό, εμείς τα είχαμε κάνει όλα και δεν χάσαμε καθόλου χρόνο. Είχαμε σωστό προγραμματισμό και οργάνωση σε όλα. Τον Δεκέμβριο με τις κατάλληλες συνθήκες ισχυροποιηθήκαμε και αν δεν κάναμε κάποια στραβά αποτελέσματα θα είχαμε τελειώσει νωρίτερα την υπόθεση άνοδος. Ξοδέψαμε αρκετά χρήματα για τα δεδομένα της κατηγορίας για την απόκτηση του Ολίσε. Η προσθήκη του Ανδρούτσου κάτω από τα γκολπόστ ήταν ιδανική. Όταν είμασταν πίσω στη βαθμολογία κάτσαμε όλοι μαζί τα βάλαμε κάτω και όλοι ενωμένοι σαν γροθιά πιστέψαμε και μέσα από σκληρή δουλειά πετύχαμε την άνοδο της ομάδας και είμαστε περήφανοι για αυτό. Πρωτομάστορας αυτή της προσπάθειας είναι ο Κώστας Βασιλακάκης».

Όταν μάθαμε ότι ο Άρης θα είναι στην κατηγορία μας άλλαξε όλο το σχεδιασμό. Μας αιφνιδίασε. Είναι τεράστια ομάδα με πολύ κόσμο».

Για την επόμενη μέρα: «Εμείς χρειαζόμαστε μια εβδομάδα ξεκούραση να το χαρούμε όλοι μας και φυσικά οι πρώτες σκέψεις μετά θα είναι τι θα κάνουμε στο μέλλον. Η θέση μας είναι στη Σούπερ Λιγκ, όπως αρμόζει στην ιστορία και το μέγεθος του Πανσερραϊκού. Η ομάδα μαζί με τη Λάρισα είναι οι μοναδικές επαρχιακές ομάδες που έχουν τις περισσότερες συμμετοχές σε επίπεδο Α΄ Εθνικής. Δεν περιμένουμε σωτήρες, απο μηχανής θεούς και αν στηρίξει ο κόσμος όπως έκανε χθες δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και δεν χρειαζόμαστε κάποιον μεγαλοπαράγοντα. Το είδατε και αυτό φέτος με την άνοδο που καταφέραμε. Χορτάσαμε από σοφούς και μεγάλα λόγια».

Για το αν μπορεί ο Άρης να βγει ως δεύτερος: «Ο ΚΑΠ είναι ξεκάθαρος ο δεύτερος μπορεί να ανεβεί. Κανείς δεν σου λέει σίγουρα το τι μέλλει γενέσθαι. Δεν βγάζουμε άκρη. Η απόφαση θα βγει μέχρι το Σεπτέμβριο. Στην Ελλάδα είμαστε. Ούτε μία στο εκατομμύριο δεν θα υπάρχει περίπτωση να βγει απόφαση στις 6 Ιουνίου. Είναι κρίμα για τους ανθρώπους που τέτοιες εποχές δύσκολες δίνουν τόσα χρήματα και δεν τους σέβονται».
*Πηγή: metrosport.gr*

Η «κατάρα» των γκολ του Κριστιάνο!!

Για 3η φορά στην καριέρα του ο Κριστιάνο Ρονάλντο αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, ωστόσο σε καμία από αυτές η Ρεάλ δεν κατέκτησε τον τίτλο.

Το 2009-’10 και το 2012-’13 (το βραβείο πήγε στον Μέσι) ήταν οι δύο φορές που ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν πήρε ούτε το πρωτάθλημα, ούτε βγήκε πρώτος σκόρερ της Primera. Στις υπόλοιπες τέσσερις σεζόν του στην Ισπανία συνέβη είτε το ένα είτε το άλλο. Ποτέ όμως και τα δύο ταυτόχρονα, με συνέπεια στην χώρα να κάνουν λόγω για «κατάρα»…

Το 2011-’12 που η Ρεάλ πήρε τον τίτλο, στον CR7 δεν έφτασαν ούτε καν τα 46 γκολ που έβαλε στη Λα Λίγκα, μιας και ο Λιονέλ Μέσι σταμάτησε στα 50! Τις τρεις περιόδους όμως που αναδείχτηκε «Pichichi» (σ.σ.: έτσι αποκαλούν οι Ισπανοί τον πρώτο σκόρερ), δηλαδή το 2010-’11 (41 γκολ), το 2013-’14 (31) και φέτος με τα 45 τέρματα του, η Ρεάλ δεν σήκωσε την κούπα.
*Πηγή: metrosport.gr*

Γκόγκας: «Ήμασταν η καλύτερη ομάδα, πανηγυρίζουμε δίκαια» (audio)

Στο Metropolis 95,5 φιλοξενήθηκε ο αρχηγός του Πανσερραϊκού, Σάκης Γκόγκας, και μίλησε για την επιτυχία της ομάδας του με την άνοδό της στη Football League.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το αν πίστευαν από την αρχή στην άνοδο, παρά την παρουσία του Άρη: «Εμείς εξ’ αρχής γνωρίζαμε ότι θα είχαμε να αντιμετωπίσουμε σπουδαίες ομάδες, πόσω μάλλον το μεγαθήριο που λέγεται Άρης. Παράλληλα όμως, πιστεύαμε ότι είχαμε την καλύτερη ομάδα και ήμασταν κατάλληλα προετοιμασμένοι για αυτό τον μαραθώνιο. Πιστεύαμε πάρα πολύ στις δυνατότητές μας και στο τέλος αισθανόμαστε δικαιωμένοι και πανηγυρίζουμε δίκαια».

Είχαν άγχος στο χθεσινό παιχνίδι: «Ασφαλώς, γιατί ερχόταν στο μυαλό μας ένα παλιότερο παιχνίδι με τον Ακράτητο που διεκδικούσαμε την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ. Δόξα τω Θεώ, όλα πήγαν καλά και πανηγυρίζουμε».

Πως γιόρτασαν την επιτυχία τους: «Γιορτάσαμε όλοι μαζί παίκτες, προπονητές, διοίκηση. Νομίζω ότι το δικαιούμαστε γιατί κάναμε πάρα πολλές θυσίες κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Ήταν μια πολύ δύσκολη σεζόν, κάτω από έντονη πίεση αλλά όταν κάνεις πρωταθλητισμό, πρέπει είσαι προετοιμασμένος να λειτουργείς κάτω από αυτές τις συνθήκες».

Ποια ήταν τα δυσκολότερα παιχνίδια στη σεζόν: «Τα ντέρμπι ενάντια σε Άρη και Καβάλα. Πολύ δύσκολο ήταν και το ματς με το Αγιονέρι. Τα θεωρητικά εύκολα παιχνίδια, κρύβουν παγίδες και αν δεν είσαι 100% συγκεντρωμένος και υποτιμήσεις τον αντίπαλο, θα έχεις πρόβλημα. Νομίζω όμως ότι δείξαμε σταθερότητα σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος και είχαμε τη νοοτροπία του νικητή».

Που αφιερώνει την άνοδο: «Είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία και την αφιερώνουμε σε όλο το νομό Σερρών, τους φιλάθλους μας, τις οικογένειές μας, σε όλους όσους μας πίστεψαν σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς και ήταν κοντά μας».

Ακούστε όσα είπε ο Σάκης Γκόγκας στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα»


Upload Audio - Download Music - Psy -Gangnam style


*Πηγή: metrosport.gr*

Ξύλο μεταξύ οπαδών της Ρεάλ και της Μπάρτσα!! (Vid)

 Στο αεροδρόμιο «Μπαράχας» της Μαδρίτης βρέθηκαν οι οπαδοί των δύο ομάδων με την κατάσταση να φεύγει εκτός ελέγχου και να πιάνονται στα χέρια.

Λίγο νωρίτερα η Μπαρτσελόνα είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα Ισπανίας μέσα στην Μαδρίτη νικώντας την Ατλέτικο, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης είχε κατακτήσει την Euroleague αφού επικράτησε στον τελικό του Ολυμπιακού.

Έτσι, ηταν αναπόφευκτο οπαδοί των δύο ομάδων να συναντηθούν στην ισπανική πρωτεύουσα, αλλά η κατάσταση ξέφυγε καθώς εκτός από συνθήματα και ύβρεις, κάποιοι από αυτούς αποφάσισαν το... ρίξουν και στο ξύλο και πιάστηκαν στα χέρια.






*Πηγή: metrosport.gr*

Βόμβα Ζινιάκ στην Μόσχα!

Κοντά σε μία τεράστια μεταγραφή βρίσκεται η Ντιναμό Μόσχας, με τους Ρώσους να έχουν συμφωνήσει σε όλα με τον Γάλλο επιθετικό.

Αυτά τουλάχιστον αναφέρουν τα Ιταλικά δημοσιεύματα βάζοντας φρένο στις ορέξεις της Ίντερ και της Νάπολι που θέλουν τον ποδοσφαιριστή.

Ο Ζινιάκ πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν όντας ο πρώτος σκόρερ της Μαρσέιγ, ενώ το όνομα του ακούστηκε και για τον Ολυμπιακό, ωστόσο η περίπτωση του φαντάζει απίθανη.
*Πηγή: metrosport.gr*

Η μεγαλύτερη νίκη του ΠΑΟΚ σε επίπεδο Εθνικού Πρωταθλήματος!!

Σαν σήμερα, πριν από 60 ολόκληρα χρόνια, ο ΠΑΟΚ πέτυχε την μεγαλύτερη νίκη του σε αγώνα πρωταθλήματος. «Θύμα» ήταν ο Παναιτωλικός, τον οποίο ο Δικέφαλος συνέτριψε με 7-1.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ κάνει τη σχετική αναδρομή στην επίσημη ιστοελίδα της.

Αναλυτικά:

«Ο ΠΑΟΚ σημείωσε την ευρύτερη νίκη του σε επίπεδο Εθνικού Πρωταθλήματος πριν την καθιέρωση της Α’ Εθνικής. Από το 1930-31 ξεκίνησε η θέσπιση του Πανελληνίου πρωταθλήματος Ελλάδας με την μορφή ενός ομίλου που αναμετρήθηκαν όλες οι ομάδες μεταξύ τους.

Η διαδικασία αυτή πέρασε από πολλά κύματα μέχρι να φτάσει στην μορφή των 16 ομάδων και την καθιέρωση της Α’ Εθνικής το 1959-60.

Από τις πολλές αναμετρήσεις που έδωσε ο ΠΑΟΚ μέσα στα χρόνια αυτά για τα πρωταθλήματα Ελλάδος η ευρύτερη του νίκη ήταν στην αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό που διεξήχθη στις 18 Μαΐου για το πρωτάθλημα της περιόδου 1954-55.

Ο Δικέφαλος υποδέχθηκε την ομάδα του Αγρινίου στο γήπεδο του ΠΑΟΚ στο Σιντριβάνι και επικράτησε με 7-1.

Τα γκολ σημείωσαν ο Κιουρτζής (2′, 10′) και οι εικονιζόμενοι Κουϊρουκίδης(6′, 63′, 80′), Παπαδάκης (69′) Γιεντζής (81′). Για τον Παναιτωλικό το γκολ της τιμής σημείωσε ο Μήτσου.

Ο ΠΑΟΚ είχε την εξής σύνθεση: Πρόγιος, Γερούδης, Δουκάκης, Κεμανίδης, Καλογιάννης, Κιουρτζής, Καραφουλίδης, Γιεντζής, Χασιώτης, Παπαδάκης, Κουϊρουκίδης».

Bundesliga: Τα καλύτερα γκολ της 33ης αγωνιστικής!! (vid)

Απολαύστε τα 5 ωραιότερα γκολ που σημειώθηκαν στους αγώνες της προτελευταίας αγωνιστικής στη Γερμανική Bundesliga.













*Πηγή: arenafm.gr*

Ηρακλής: Χωρίς οπαδούς κόντρα στην Α.Ε.Κ.!!

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η σύσκεψη για τα μέτρα τάξης του αγώνα ανάμεσα στην Α.Ε.Κ. και τον Ηρακλή που θα γίνει στο ΟΑΚΑ.
Εκεί, αποφασίστηκε να μην επιτραπεί η μετακίνηση των οπαδών του «Γηραιού», όπως είχε συμβεί και στον αγώνα του Καυταντζογλείου ανάμεσα στις δύο ομάδες
Οι άνθρωποι όμως της «Ένωσης» δεσμεύτηκαν να ανταποδώσουν την φιλοξενία στην αποστολή του Ηρακλή, καθώς είχαν να πουν τα καλύτερα λόγια για τον τρόπο που τους υποδέχθηκαν εκείνοι στη Θεσσαλονίκη.
*Πηγή: arenafm.gr*

Χαριτόπουλος: «Τα πάντα για την πρόκριση…»

Ο ΠΑΟΚ θα φιλοξενήσει το Ρέθυμνο στο τρίτο και καθοριστικό παιχνίδι της μεταξύ τους σειράς. Ο Δημήτρης Χαριτόπουλος μίλησε για το μεγάλο ματς και μετέφερε την αποφασιστικότητα και την πίστη της ομάδας για τη νίκη και την πρόκριση.
Αναλυτικά, όσα είπε στο paokbc.gr:
«Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, ένας τελικός, περισσότερο για μας παρά για το Ρέθυμνο, κυρίως επειδή έχουμε υψηλούς στόχους. Και για να τους διεκδικήσουμε, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι και να περάσουμε στα ημιτελικά. Είναι ένα παιχνίδι που παίζουμε όλη την χρονιά και η ομάδα μας πρέπει να είναι ένα, μία γροθιά, μέσα κι έξω από το γήπεδο και να αποδείξει στο παρκέ, ότι δίκαια είχε αυτή την θέση στην κανονική περίοδο και μπορεί να κοιτά ψηλότερα», τόνισε αρχικά ο Δημήτρης Χαριτόπουλος και αναφέρθηκε στην ομάδα του Ρεθύμνου που… «είναι πολύ αξιόλογη ομάδα, που παίζει ένα διαφορετικό μπάσκετ και στην καλή του μέρα μπορεί να κάνει την ζημιά. Πιστεύουμε στις δυνατότητές μας και απομένει να το δείξουμε στο γήπεδο».
Που μπορεί να ποντάρει όμως ο ΠΑΟΚ, ειδικά σε αυτό το παιχνίδι; «Έχουμε ένα βαθύ ρόστερ και όσοι ξεκινήσουν, αλλά και όσοι έρθουν από τον πάγκο, είτε παίξουν ένα λεπτό, είτε 20-30 λεπτά, θα πρέπει να δώσουν τα πάντα για την νίκη, να πάρουμε την πρόκριση, να τελειώνουμε και να πάμε για ψηλότερα. Νομίζω ότι τώρα πια δεν υπάρχουν μυστικά μεταξύ μας και θα είναι πιο κοντά στη νίκη, όποιος δώσει περισσότερο βάση στις λεπτομέρειες. Θα παίξει σημαντικό ρόλο και η έδρα. Έχουμε το πλεονέκτημα πρέπει να το έχουμε και ουσιαστικά και για αυτό περιμένουμε να έρθει πιο μαζικά ο κόσμος, να μας στηρίξει και κυρίως να μας δώσει αυτή την μοναδική ώθηση που μπορεί να δώσει όταν είναι κοντά στην ομάδα».

Το «πάρτι» της Ρεάλ στη Μαδρίτη!! (pics+vid)

Η Μαδρίτη ντύθηκε στα «γιορτινά» και το πρωί της Δευτέρας (18/05) με τους πρωταθλητές Ευρώπης πλέον, τους άσους της Ρεάλ, να κάνουν τον καθιερωμένο… γύρο του θριάμβου.
Οι παίκτες της «Βασίλισσας» και το επιτελείο της ομάδας έδωσαν το «παρών» σε εκδήλωση που διοργάνωσε το δημαρχείο της Μαδρίτης για να τιμήσει τους θριαμβευτές και αποθεώθηκαν από τον κόσμο…





*Πηγή: superbasket.gr*

Σκουρτόπουλος: «Δεν είμαστε το φαβορί, δεν έχουμε άγχος»

Το Ρέθυμνο θα κυνηγήσει την πρόκριση στην επόμενη φάση των πλέι οφ στο τελευταίο ματς απέναντι στον ΠΑΟΚ (19/05), με τον Θανάση Σκουρτόπουλο να τονίζει ότι η ομάδα του δεν είναι το φαβορί και επομένως δεν έχει άγχος.
«Εμείς πάμε στην Θεσσαλονίκη χωρίς τον τίτλο του φαβορί και χωρίς άγχος. Φαβορί είναι ο ΠΑΟΚ αφού έχει το πλεονέκτημα της έδρας. Έτσι και αλλιώς έχουμε πετύχει τον στόχο της φετινής χρονιάς. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και ότι καλύτερο μπορέσουμε να διεκδικήσουμε. Πλέον γνωρίζουμε ο ένας τον άλλο μετά από τόσα παιχνίδια που έχουμε παίξει μεταξύ μας. Ο ΠΑΟΚ έχει κάποια παιδιά με προσωπικότητα, τα οποία μπορούν στις δύσκολες στιγμές να πάρουν τις κρίσιμες αποφάσεις. Αυτό θα προσπαθήσουμε να περιορίσουμε και να καταφέρουμε μέσα από την ομαδική δουλειά να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα», είναι όσα είπε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του Ρεθύμνου για το ματς της Τρίτης (19/05) κόντρα στον ΠΑΟΚ.
Από την πλευρά του ο Ντέγιαν Κράβιτς ανέφερε: «Μπροστά μας έχουμε ένα από τα πιο σημαντικά ματς της φετινής σεζόν, καθώς όποιος χάσει πάει σπίτι του, ενώ ο νικητής συνεχίζει. Μετά από το τελευταίο ματς και τη νίκη επί του ΠΑΟΚ έχουμε αποκτήσει αυτοπεποίθηση και πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Το άγχος πλέον είναι με το μέρος των γηπεδούχων, αφού εμείς έχουμε κάνει το καθήκον μας και πάμε για την υπέρβαση. Πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε καλά στην άμυνα και να διατηρήσουμε τον γρήγορο ρυθμό στην επίθεση. Εύχομαι να κερδίσουμε και να μπούμε στην καλύτερη τετράδα του Ελληνικού πρωταθλήματος».

Ποια εκνεύρισε τον Τεόντοσιτς..; (vid)

Ο Μίλος Τεόντοσιτς συμμετείχε στο έκτο Φάιναλ Φορ της καριέρας του αλλά ούτε φέτος κατάφερε να πανηγυρίσει το τρόπαιο της Ευρωλίγκα, κάτι για το οποίο έχει ακούσει… ουκ ολίγα!
Η «κούπα» της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης τείνει να γίνει απωθημένο στον Σέρβο γκαρντ της ΤΣΣΚΑ και όπως αποδείχθηκε δεν θέλει να μιλάει πολύ για αυτό…
Μια ρωσίδα δημοσιογράφος όμως, είχε το… θάρρος να ρωτήσει τον Τεόντοσιτς, κάτι που λίγοι θα τολμούσαν…
«Πόσα Φάιναλ Φορ θα χρειαστείς ακόμα, για να σηκώσεις το τρόπαιο;», ρώτησε η Νάντια Περεπέτσκο και ο άσος της ΤΣΣΚΑ δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του…
«Δεν είναι η καλύτερη στιγμή και ο καλύτερος τρόπος να με ρωτήσεις κάτι τέτοιο… Για να ικανοποιήσω το ενδιαφέρον σου, θα σου πω αυτό: ελπίζω να είναι η τελευταία φορά που το έχασα», απάντησε χαρακτηριστικά ο Σέρβος γκαρντ.



*Πηγή: superbasket.gr*

Το φιλί Νοσιόνι-Καμπάσο σε βίντεο!!

Όσοι πίστευαν ότι η φωτογραφία που κυκλοφορούσε στην οποία φαινόταν ότι MVP του Final-4, Αντρές Νοσιόνι, να φιλιέται στο στόμα με τον Φακούντο Καμπάτσο πρέπει να αναθεωρήσουν.

Το φιλί Νοσιόνι-Καμπάσο σε βίντεο!
Το φιλί Νοτσιόνι-Καμπάτσο τώρα και σε βίντεο.

Μετά τη φωτογραφία που κυκλοφόρησε το βράδυ της Κυριακής λίγο μετά τον τελικό, Ρεάλ-Ολυμπιακός, στην οποία φαίνονται Αντρές Νοτσιόνι- Φακούντο Καμπάτσο να φιλιούνται στο στόμα πλέον υπάρχει και το σχετικό βίντεο. Για όσους πίστευαν ότι είναι photoshop.





Πάντως, έχει κάνει κάτι παρόμοιο ο φόργουορντ του Final-4 της Μαδρίτης, όπως υπενθύμισε μέσω twitter.


View image on Twitter
Mi primer amor y mi segundo amor!!! Jajaja



«Η πρώτη μου αγάπη και η δεύτερη μου. Χαχαχα», ανέφερε.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Βλέπουν πλέι οφ στην Εθνική!!

Σε Περιστέρι και Τρίπολη θα χωριστεί το τεχνικό επιτελείο της Εθνικής ομάδας, για τα ματς της 1ης αγωνιστικής των πλέι οφ.

Βλέπουν πλέι οφ στην Εθνική
Ο Σέρχιο Μαρκαριάν και οι συνεργάτες του θα βρεθούν σε Περιστέρι και Τρίπολη την Τετάρτη (20/5) για να παρακολουθήσουν τους πρώτους αγώνες των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός και ο συμπατριώτης του, Ρόλαντ Μαρσενάρο θα δουν από κοντά την αναμέτρηση Ατρόμητος-ΠΑΟΚ (20:30), ενώ ο Νίκος Κωστένογλου εκείνη ανάμεσα σε Αστέρα Τρίπολης και Παναθηναϊκό (18:15).

Οι επίσημες υποχρεώσεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος συνεχίζονται με τον εκτός έδρας αγώνα απέναντι στα Ν. Φερόε (13 Ιουνίου), ομάδα που προκάλεσε την πιο οδυνηρή ήττα στα προκριματικά του Euro 2016 και εν συνεχεία το φιλικό με την Πολωνία στο Γκντανσκ (16 Ιουνίου). *Πηγή: sport-fm.gr*

Πόλεμος Φενέρ με «Sabah» για Κλοπ!


Η «Sabah» δημοσίευσε φωτογραφία του Γιούργκεν Κλοπ στο αεροδρόμιο της Κων/πολης, τονίζοντας πως υπογράφει στην Φενέρ. Απάντηση με βολές κατά της εφημερίδας από την ομάδα που διαψεύδει το θέμα.

Πόλεμος Φενέρ με «Sabah» για Κλοπ!
Χαμός στην Τουρκία ανάμεσα στην Φενέρμπαχτσε και την «Sabah». Αιτία στάθηκε η δημοσίευση φωτογραφίας του Γιούργκεν Κλοπ στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης από την τουρκική εφημερίδα, που έκανε λόγο για προχωρημένες επαφές με τον Γερμανό.

Η αντίδραση από την πλευρά του συλλόγου πάντως μόνο ήπια δεν ήταν, καθώς όχι μόνο διέψευσε κατηγορηματικά το θέμα αλλά έκανε λόγο και για συστηματική επίθεση από το συγκεκριμένο Μέσο.

«Η είδηση που αφορά τον Γιούργκεν Κλόπ και βρίσκεται στην εφημερίδα “Sabah” είναι ένα ψέμα. Ο σύλλογός μας εκλαμβάνει την συγκεκριμένη ενέργεια ως μια συνέχεια της συστηματικής επίθεσης που δέχεται από το εν λόγω Μέσο από τον περασμένο Ιούλιο. Στην πιο κρίσιμη καμπή της φετινής σεζόν, η ομάδας μας εμπλέκεται σε παιχνίδια ψυχολογία, τα οποία όμως είναι ψευδή», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της Φενέρ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Πρίφτης: «Να… μιλήσει ο εγωισμός μας»

Ο Άρης έχει σημαντικά προβλήματα τραυματισμών, ωστόσο οι παίκτες του είναι έτοιμοι να τα δώσουν όλα κόντρα στην ΑΕΚ, στον τρίτο αγώνα για τα playoffs της Α1, όπως δήλωσε ο Δημήτρης Πρίφτης.

Πρίφτης: «Να… μιλήσει ο εγωισμός μας»
Η βαριά ήττα στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ, θα πρέπει να βγάλει τον εγωισμό των παικτών του Άρη στο τρίτο παιχνίδι των playoffs που θα γίνει στο «Nick Galis Hall», όπως είπε ο Δημήτρης Πρίφτης.

Ο Έλληνας κόουτς τόνισε πως οι «κίτρινοι» αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα τραυματισμών, αλλά άπαντες είναι διατεθειμένοι να τα δώσουν όλα ώστε να καλυφθούν τα κενά.

«Μπροστά μας έχουμε τον πιο κρίσιμο αγώνα της χρονιάς και δε χρειάζεται να πούμε περισσότερα για τη σημασία του. Προερχόμαστε από μία πολύ βαριά ήττα, στο ΟΑΚΑ και περιμένουμε να “μιλήσει” ο εγωισμός μας. Δυστυχώς, αντιμετωπίζουμε σημαντικά προβλήματα τραυματισμών σε ένα τόσο κρίσιμο χρονικό σημείο, όμως θα τα δώσουμε όλα για να καλύψουμε τα κενά», δήλωσε αρχικά ο Δημήτρης Πρίφτης στο arisbc.gr και συμπλήρωσε:

«Με την ΑΕΚ έχουμε παίξει πέντε φορές φέτος, οπότε δεν υπάρχουν μυστικά μεταξύ μας. Σε τέτοιους αγώνες παίζουν σημαντικό ρόλο η ψυχή και το πάθος. Στο αγωνιστικό κομμάτι, σαφώς πρέπει να αλλάξουμε πολλά σε σχέση με τον δεύτερο αγώνα. Η άμυνα, που είναι σε συνάρτηση με τις σωστές επιλογές στην επίθεση, θα παίξει βασικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα».

Για να καταλήξει ο Έλληνας κόουτς: «Περιμένουμε από τον κόσμο μας να γεμίσει το “Nick Galis Hall”, όπως στον πρώτο αγώνα. Η συμπαράστασή του είναι καθοριστικής σημασίας για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε».

Κλωναρίδης: «Έτοιμοι για τα πλέι οφ»

Στην προετοιμασία που κάνει ο Παναθηναϊκός, προκειμένου να παρουσιαστεί πανέτοιμος στο πρώτο ματς των πλέι οφ με τον Αστέρα στάθηκε ο Βίκτωρ Κλωναρίδης σ τη βράβευσή του για το γκολ κόντρα στον ΠΑΣ.

Κλωναρίδης: «Έτοιμοι για τα πλέι οφ»
Το βραβείο για το γκολ που πέτυχε στο ματς του Παναθηναϊκού κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα παρέλαβε ο Βίκτωρ Κλωναρίδης απ’ τα χέρια του Χουάν Ραμόν Ρότσα.

Ο επιθετικός των «πράσινων» μίλησε για την βράβευσή του, αλλά και για τον τρόπο που το κέρδισε, ενώ αναφέρθηκε και στον πανηγυρισμό του.

Αναλυτικά:

Για τη βράβευση του: «Αρχικά θέλω να ευχαριστήσω τον Θεό γι' αυτό το βραβείο και πρέπει να πω ότι είμαι πραγματικά ευλογημένος, γιατί σκόραρα μόλις τρία γκολ εφέτος, αλλά δύο από αυτά ψηφίστηκαν ως Best Goal. Νομίζω ότι ήταν το καλύτερο μου γκολ, γιατί όταν στο ποδόσφαιρο περνάς κάποιον με αυτόν τον τρόπο και σκοράρεις, είναι ένα απίστευτο συναίσθημα για εμάς και τον κόσμο. Αισθάνθηκα πολύ καλά και είμαι πραγματικά χαρούμενος».

Για τον τρόπο που σκόραρε και την αφιέρωση του: «Όλα έγιναν σε εκείνη τη στιγμή. Πριν πάρεις τη μπάλα, βλέπεις ποιος είναι δίπλα σου και όταν πήρα τη μπάλα, είδα το χώρο και συνέβη, δίχως να το σκεφτώ. Αυτό ήταν το καλύτερο συναίσθημα μετά το γκολ, γιατί περίμενα να έρθει αυτή η μέρα πριν τελειώσει η σεζόν. Ήρθε αυτή η μέρα με ένα ιδιαίτερο γκολ για τον γιο μου που έρχεται. Αυτό με έκανε να αισθανθώ υπέροχα».

Για τα πλέι οφ: «Ξέρουμε ότι για όλες τις ομάδες, τα πλέι οφ είναι η δυσκολότερη περίοδος της σεζόν. Γνωρίζουμε ότι κάθε ομάδα που συμμετέχει στα πλέι οφ είναι καλή και προπονούμαστε σκληρά, ώστε να είμαστε έτοιμοι και να αρχίσουμε σωστά τα πλέι οφ. Με μία νίκη στη Τρίπολη».

Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα από τη μεριά του σχολίασε το γκολ του Κλωναρίδη, ενώ σχολίασε και τα νέα του καθήκοντα στον Παναθηναϊκό.
Αναλυτικά:

Για τη βράβευση του Κλωναρίδη για το καλύτερο γκολ της 34ης αγωνιστικής: «Ήταν ένα προσωπικό γκολ, δύσκολο και όμορφο, γιατί μιλώντας ποδοσφαιρικά η "ποδιά" σε τέτοιο σημείο- και όταν τελειώνεις τη φάση με γκολ- είναι κάτι προσωπικό. Και είναι ακόμα καλύτερο όταν συνοδεύεται με νίκη. Είπα στο Βίκτωρα ότι του εύχομαι στα πλέι οφ να πετύχει το ίδιο».

Για τα νέα του καθήκοντα ως σκάουτερ του Παναθηναϊκού: «Θα προσπαθήσουμε να έρθουν στον Παναθηναϊκό παίκτες, οι οποίοι θα βοηθήσουν να ανέβει το επίπεδο του σωματείου».

Κουμπούρας: «Χωρίς άγχος στην Πυλαία»

Χωρίς άγχος και με πίστη στις δυνατότητές του θα πάει το Ρέθυμνο στη Θεσσαλονίκη, για την τρίτη αναμέτρηση των playoffs της Α1 κόντρα στον ΠΑΟΚ, σύμφωνα με τον Φάνη Κουμπούρα.

Κουμπούρας: «Χωρίς άγχος στην Πυλαία»
Άκρως πετυχημένη είναι η φετινή χρονιά για το Ρέθυμνο, σύμφωνα με τον Φάνη Κουμπούρα.

Ο Έλληνας γκαρντ τόνισε πως οι Κρητικοί θα πάνε χωρίς άγχος στην Πυλαία για την τρίτη αναμέτρηση των playoffs κόντρα στον ΠΑΟΚ, για τον οποίο είπε πως έχει τη δύναμη της έδρας, ωστόσο η ομάδα του έχει αποδείξει πως μπορεί να ανταπεξέλθει στα δύσκολα.

Αναλυτικά όσα έγραψε στο blog του στον ΕΣΑΚΕ ο Φάνης Κουμπούρας:

«Γεια σας… μιλάμε ξανά για άλλη μια φορά μέσα από το blog του ΕΣΑΚΕ και ελπίζω να μην είναι η τελευταία για αυτήν την χρονιά!

Όπως σας είχα πει και τις προηγούμενες φορές, αυτές οι μέρες ήταν και είναι φουλ μπασκετικές. Χθες, τελείωσε ένα πλήρως Ελληνικό φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα με 8 παίκτες και 2 προπονητές στα ενεργά ρόστερ των τελικών. Μην ξεχνάμε ότι η μία από τις δύο ομάδες του τελικού ήταν ο Ολυμπιακός, ο οποίος δεν τα κατάφερε αν και μόνο η παρουσία του εκεί ήταν τεράστια επιτυχία. Επίσης, αρκετοί συνεργάτες σε όλες τις ομάδες ήταν Έλληνες. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλα τα παιδιά που μας έκαναν και πάλι περήφανους.

Χτες τελείωσαν και οι ημιτελικοί των περιφερειών του ΝΒΑ με το Houston του Κώστα Παπανικολάου να περνάει στους τελικούς της Δύσης (αν και τους πίστευα πολύ τους Clippers φέτος) και εκεί θα αντιμετωπίσει την ομάδα του φοβερού και τρομερού Stephen Curry! Την Τρίτη έχει 3 ματς και για 6 ομάδες παίζεται η χρονιά στα επόμενα 40 λεπτά. WIN OR GO HOME!

Εμείς έχοντας επιτύχει πλήρως τους στόχους μας, θα πάμε αύριο στην Πυλαία για να παίξουμε χωρίς άγχος ένα ματς που με νίκη θα μας στείλει στην τετράδα των καλύτερων ομάδων της Ελλάδας. Ο ΠΑΟΚ έχει την δύναμη της έδρας αλλά εμείς έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε και στα δύσκολα.

Καλή συνέχεια σε όλους και να δείτε τα παιχνίδια γιατί πραγματικά θα είναι πολύ ανταγωνιστικά
»!

Φυλακίστηκαν δημοσιογράφοι του BBC!!


Στην φυλακή κατέληξαν δημοσιογράφοι του BBC, οι οποίοι ήταν στο Κατάρ ώστε να κάνουν ρεπορτάζ σχετικά με τις συνθήκες στις οποίες δουλεύουν οι εργαζόμενοι στο πρότζεκτ για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Φυλακίστηκαν δημοσιογράφοι του BBC!
Έρευνα για τον λόγο που φυλακίστηκαν τέσσερις δημοσιογράφοι του BBC κάνει η FIFA.

Τους είχε προσκαλέσει ο πρωθυπουργός του Κατάρ, για να δουν από κοντά τις συνθήκες στις οποίες δουλεύουν οι εργαζόμενοι στις εγκαταστάσεις που προορίζονται για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, καθώς έχει γίνει πολύς ντόρο γύρω από το θέμα.

Ωστόσο, περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη τους δημοσιογράφους, καθώς τους περικύκλωσαν οκτώ οχήματα και δώδεκα αξιωματικοί ασφαλείας, που τους οδήγησαν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, όπου και αναμένεται να μείνουν συνολικά δύο μέρες και λογικά στη συνέχεια θα αφεθούν ελεύθεροι.

Η κυβέρνηση του Κατάρ υπεραμύνθηκε της κατάστασης, κάνοντας λόγο για καταπάτηση εδάφους. *Πηγή: sport-fm.gr*

Σλότερ: «Οφείλουμε να είμαστε καλύτεροι»

Να μην επαναλάβει τα λάθη του προηγούμενου ματς οφείλει ο Παναθηναϊκός, προκειμένου να πάρει την πρόκριση κόντρα στον Κολοσσό, όπως τόνισε ο Έι Τζέι Σλότερ στο Blog του στον ΕΣΑΚΕ.

Σλότερ: «Οφείλουμε να είμαστε καλύτεροι»
Στα λάθη που οδήγησαν τον Παναθηναϊκό στην ήττα απ’ τον Κολοσσό αναφέρθηκε ο Έι Τζέι Σλότερ στο Blog του στον ΕΣΑΚΕ, τονίζοντας την δουλειά που έγινε για να μην επαναληφθούν.

Αναλυτικά:

«Χαιρετώ τους φίλους του μπάσκετ στην Ελλάδα.

Θα μου επιτρέψετε να μην αρχίσω τις σκέψεις μου με βάση το αγωνιστικό που έχουμε μπροστά μας αλλά με δύο γεγονότα που δεν είναι ευχάριστα.

Πρώτα απ’ όλα θέλω να πω τα συλλυπητήρια μου στον Αντώνη (σ.σ. Φώτση) που έχασε την αγαπημένη του μητέρα. Είναι μια σκληρή περίοδος γι’ αυτόν, έτσι συμβαίνει όταν χάνεις αγαπημένα σου πρόσωπα. Εμείς θα είμαστε κοντά του γιατί η ομάδα είναι οικογένεια και μέσα στο γήπεδο και στα αποδυτήρια είμαστε όλοι αδέρφια!

Επίσης θέλω να εκφράσω τις πιο θερμές ευχές μου στον Νίκο, που χειρουργήθηκε στο γόνατο, να είναι γερός και υγιής όσο το δυνατό συντομότερα. Δεν θα μας ενισχύσει απ’ εδώ και πέρα και είναι πολύ σκληρό για τον ίδιο όπως και για εμάς καθώς χάνουμε έναν σημαντικό συμπαίκτη. Όμως είναι σπουδαίος παίκτης, είναι νέος σε ηλικία, διαθέτει ταλέντο και δύναμη και είμαι βέβαιος ότι θα ξεπεράσει αυτή την άσχημη κατάσταση και θα επιστρέψει ακόμα καλύτερος. Αυτό είναι που του εύχομαι.

Για τα αγωνιστικά δεν έχω πολλά να πω.

Έχουμε μπροστά μας έναν αγώνα με τον Κολοσσό στο ΟΑΚΑ, που θα είναι άδειο λόγω της τιμωρίας μας. Η κατάσταση είναι απλή: Πρέπει να νικήσουμε για να προκριθούμε στον επόμενο γύρο, κυρίως όμως θα πρέπει να μην επαναλάβουμε τα λάθη του αγώνα της Ρόδου. Τα είδαμε, τα αναλύσαμε, τα καταλάβαμε και οφείλουμε απ’ εδώ και πέρα να είμαστε καλύτεροι.

Έχουμε μεγάλο σεβασμό για τον Κολοσσό και έτσι θα τους αντιμετωπίσουμε.
Θα τα ξαναπούμε σύντομα

AJ
».