Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Ομάδα λαθών στον τελικό ο Ολυμπιακός!!

Ένας κακός Ολυμπιακός κέρδισε την ΤΣΣΚΑ. Ένας επίσης κακός Ολυμπιακός έχασε από την Ρεάλ. Αυτό ήταν το final four για την ελληνική ομάδα. Ο Αποδυτηριάκιας γράφει στον SportDog... Η αδυναμία της οποίας φάνηκε πανηγυρικά όταν κάποια στιγμή κάλυψε τη διαφορά των 11 πόντων και, μάλιστα, βγήκε μπροστά στο σκορ. Δεν μπόρεσε ο Ολυμπιακός να κρατήσει το παιχνίδι, επειδή όπως και στο προηγούμενο παιχνίδι με τη ΤΣΣΚΑ ήταν ομάδα των λαθών.
Καμμία διαφορά δεν υπάρχει σ’ αυτές τις ομάδες. Κι αν υπάρχει εξαφανίζεται διότι η κρισιμότητα των αγώνων είναι τέτοια που λειτουργεί η ισοπέδωση αξιών. Κερδίζει εκείνη η ομάδα που κάνει τα λιγώτερα λάθη. Εκείνη που δίνει το δικαίωμα στον αντίπαλο να προηγηθεί.
Γιατί, όμως, ο Ολυμπιακός έκανε τόσα λάθη; Γιατί το μεγάλο όπλο της ομάδος, ο Βασίλης ο Σπανούλης ήταν πολύ κάτω από το αναμενόμενο και στα δυο παιχνίδια. Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα. Δεν στέκεσαι στο τελικό αποτέλεσμα, ότι ο Ολυμπιακός έχασε στον τελικό με 19 πόντους κι όχι με 9 και με μισό καλάθι. Όταν το παιχνίδι πλέον τουμπάρησε ήταν επόμενο να γλυστρήσει το σκορ μέχρι το 78-59.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ και υστέρησε ο Σπανούλης στον τελικό της Ευρωλίγκα, γράφει ο apodytiriakias.gr

Ο Σπανούλης είναι ο καλύτερος μπασκετμπωλίστας στην Ευρώπη. Τι, όμως, να το κάνεις όταν ο καλύτερος δεν το δείχνει μέσα στο γήπεδο. Όπως στον αγώνα της ζωής έτσι και στην αθλητική αναμέτρηση, πολύ περισσότερο σ' αυτήν, άνευ αξίας και λοιπών σχολίων είναι το ταλέντο χωρίς και την αναμενόμενη απόδοσή του. Τον ωτ κουτύρ παικταρά τον ζυγίζεις και στην προσφορά. Ιδαίτερα στα παιχνίδια που κρίνονται οι τίτλοι.
Final Four στο μπάσκετ. Ο απόλυτος επαγγελματικός αθλητισμός. Σ' ένα παιχνίδι, στο μπάσκετ, όπου εύκολα το άτομο καπελώνει την ομάδα. Όπου ένας παίκτης με την αρνητική ή, την υπερβατική του εμφάνιση καθορίζει το αποτέλεσμα. Άρα, πρώτα μιλάς για τον συγκεκριμένο Σπανούλη και μετά για τον Ολυμπιακό. Άρα, πρώτα έχασε το πρωτάθλημα Ευρώπης ο παίκτης, ο καλύτερος της Ευρώπης, και μετά η ομάδα του.
Ποιος Ολυμπιακός και ποια Ρεάλ. Απλά η Ιστορία γράφει τα ονόματα των κλαμπ. Στο επαγγελματικό μπάσκετ κερδίζουν και χάνουν οι παίκτες. Αυτοί που σήμερα είναι στον Ολυμπιακό κι αύριο στην ΤΣ.Σ.ΚΑ., σήμερα στον Παναθηναϊκό αύριο στην Ρεάλ.
Δεν περίμενες να δώσει τη νίκη στον τελικό ο Ολυμπιακός στον Σπανούλη, αλλά τον παίκτη να δικαιολογήσει για μια φορά ακόμα το συμβόλαιό του. Δεν έγινε. Η ήττα είναι του Σπανούλη, όχι του Ολυμπιακού.
Τι συνέβη και ο παικταράς με τη φανέλλα του Ολυμπιακού υστέρησε; Κάτι συνέβη. Μόνο τυχαίο δεν ήταν που και στους δύο αγώνες του φάιναλ φωρ ο Σπανούλης ήταν ουσιαστικά απών. Μόνον αυτός ξέρει τι φταίει και γιατί δεν ήταν αυτός που όλοι περίμεναν.


*Πηγή: sportdog.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: