Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Η μεγαλύτερη νίκη του ΠΑΟΚ σε επίπεδο Εθνικού Πρωταθλήματος!!

Σαν σήμερα, πριν από 60 ολόκληρα χρόνια, ο ΠΑΟΚ πέτυχε την μεγαλύτερη νίκη του σε αγώνα πρωταθλήματος. «Θύμα» ήταν ο Παναιτωλικός, τον οποίο ο Δικέφαλος συνέτριψε με 7-1.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ κάνει τη σχετική αναδρομή στην επίσημη ιστοελίδα της.

Αναλυτικά:

«Ο ΠΑΟΚ σημείωσε την ευρύτερη νίκη του σε επίπεδο Εθνικού Πρωταθλήματος πριν την καθιέρωση της Α’ Εθνικής. Από το 1930-31 ξεκίνησε η θέσπιση του Πανελληνίου πρωταθλήματος Ελλάδας με την μορφή ενός ομίλου που αναμετρήθηκαν όλες οι ομάδες μεταξύ τους.

Η διαδικασία αυτή πέρασε από πολλά κύματα μέχρι να φτάσει στην μορφή των 16 ομάδων και την καθιέρωση της Α’ Εθνικής το 1959-60.

Από τις πολλές αναμετρήσεις που έδωσε ο ΠΑΟΚ μέσα στα χρόνια αυτά για τα πρωταθλήματα Ελλάδος η ευρύτερη του νίκη ήταν στην αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό που διεξήχθη στις 18 Μαΐου για το πρωτάθλημα της περιόδου 1954-55.

Ο Δικέφαλος υποδέχθηκε την ομάδα του Αγρινίου στο γήπεδο του ΠΑΟΚ στο Σιντριβάνι και επικράτησε με 7-1.

Τα γκολ σημείωσαν ο Κιουρτζής (2′, 10′) και οι εικονιζόμενοι Κουϊρουκίδης(6′, 63′, 80′), Παπαδάκης (69′) Γιεντζής (81′). Για τον Παναιτωλικό το γκολ της τιμής σημείωσε ο Μήτσου.

Ο ΠΑΟΚ είχε την εξής σύνθεση: Πρόγιος, Γερούδης, Δουκάκης, Κεμανίδης, Καλογιάννης, Κιουρτζής, Καραφουλίδης, Γιεντζής, Χασιώτης, Παπαδάκης, Κουϊρουκίδης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: