Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Το «χρυσό γάντι» και οι πέντε διεκδικητές!!

Μπορεί ο Νταβίντ Ντε Χέα να πήρε τη θέση του τερματοφύλακα στην καλύτερη ενδεκάδα της χρονιάς στην Πρέμιερ Λιγκ, ωστόσο το «χρυσό γάντι» θα καταλήξει σε χέρια άλλου τερματοφύλακα. Το england365.gr σας παρουσιάζει την ιστορία του θεσμού, αλλά και τους πέντε γκολκίπερ που θα δώσουν μάχη στα παιχνίδια που απομένουν για να το κάνουν δικό τους.
Κλείνει δεκαετία
Το συγκεκριμένο βραβείο καθιερώθηκε τη σεζόν 2004-2005 και απονέμεται κάθε χρόνο στον τερματοφύλακα που έχει κρατήσει πιο πολλές φορές ανέπαφη την εστία του. Αρχικά, νικητής μπορούσε να αναδειχθεί μόνο ένας παίκτης και σε περίπτωση ισοπαλίας το βραβείο πήγαινε σε αυτόν με τα λιγότερα παιχνίδια. Από πέρυσι όμως ο κανονισμός έχει αλλάξει και αν δύο ή περισσότεροι τερματοφύλακες μείνουν ανίκητοι για ίδιο αριθμό αγώνων, τότε μοιράζονται το βραβείο. Πολυνίκεις του θεσμού είναι οι Πετρ Τσεχ, Πέπε Ρέινα και Τζο Χαρτ με τρεις κατακτήσεις, με τον παίκτη της Μάντσεστερ Σίτι να είναι ο μόνος που διεκδικεί και φέτος το βραβείο.
Φέτος έχουμε την ιδιαιτερότητα να υπάρχουν τέσσερις τερματοφύλακες που έχουν κρατήσει δεκατρείς φορές ανέπαφη την εστία τους, με αποτέλεσμα η τελευταία αγωνιστική να αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον για έναν ακόμα λόγο. Ας δούμε όμως τους πέντε γκολκίπερ που διεκδικούν το φετινό «χρυσό γάντι»:         
Τζο Χαρτ-Μάντσεστερ Σίτι

Ο βασικός τερματοφύλακας των «πολιτών» και της εθνικής Αγγλίας έχει καταφέρει να κρατήσει το μηδέν για την ομάδα του δεκατρείς φορές. Στην τελευταία αγωνιστική θα χρειαστεί να σταματήσει την επιθετική γραμμή της Σαυθάμπτον, που το Σάββατο  σκόραρε έξι φορές απέναντι στην Άστον Βίλα, αν θέλει να βάλει και τέταρτο «χρυσό γάντι» στη συλλογή του.
Σιμόν Μινολέ-Λίβερπουλ

Ο Βέλγος γκολκίπερ της Λίβερπουλ μετράει και αυτός δεκατρείς ανέπαφες εστίες, παρά το γεγονός ότι από την αρχή της χρονιάς έχει δεχτεί έντονη κριτική από τον Τύπο της χώρας. Για να ανεβάσει το συγκεκριμένο νούμερο θα πρέπει να κρατήσει στο μηδέν τη Στόουκ την τελευταία αγωνιστική στο «Μπριτάνια», κάτι που δεν είναι τόσο εύκολο καθώς οι «πότερς» έχουν σκοράρει στα τελευταία έντεκα εντός έδρας παιχνίδια τους!
Φρέιζερ Φόρστερ-Σαουθάμπτον

Ο Φόρστερ είναι ο άτυχος της παρέας καθώς έχει κρατήσει και αυτός δεκατρείς φορές το μηδέν, αλλά η τελευταία του συμμετοχή καταγράφεται τον Μάρτιο! Έχει πιθανότητες  να μοιραστεί το βραβείο με τους υπόλοιπους αν όλοι δεχτούν γκολ την τελευταία αγωνιστική, αλλά αν δεν έχανε τα τελευταία οκτώ παιχνίδια της χρονιάς μάλλον θα ήταν νικητής από τώρα.
Λούκας Φαμπιάνσκι-Σουόνσι

Ο τέταρτος δεκατριάρης της παρέας! Ο Πολωνός εντυπωσίασε ολόκληρο το Νησί όταν την προηγούμενη αγωνιστική κράτησε στο μηδέν την πρώην ομάδα του, Άρσεναλ στο “Emirates”. Στο φινάλε της χρονιάς η Σουόνσι θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη φορμαρισμένη Κρίσταλ Πάλας και το έργο του Φαμπιάνσκι για την 14η ανέπαφη εστία θα είναι σίγουρα δύσκολο!
Τίμπο Κουρτουά-Τσέλσι

Ο έτερος Βέλγος της πεντάδας, είναι ο μοναδικός που έχει κρατήσει δώδεκα  φορές απαραβίαστη την  εστία του, αλλά και ο μόνος που του μένουν ακόμα δύο παιχνίδια. Η Τσέλσι αντιμετωπίζει σήμερα εκτός έδρας τη Γουέστ Μπρομ και τη Σάντερλαντ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» για την τελευταία αγωνιστική. Ένα πρόβλημα που ενδέχεται να αντιμετωπίσει πάντως ο Κουρτουά είναι η πιθανή χρησιμοποίηση του Πετρ Τσεχ στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν ώστε να αποθεωθεί από τον κόσμο της Τσέλσι.
*Πηγή: England365.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: