Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Μουρίνιο: «Πρόβλημα οι γονείς και οι μάνατζερ...»

Ετοιμάζοντας ορισμένους από τους νεαρούς ποδοσφαιριστές της Τσέλσι για το αποψινό παιχνίδι απέναντι στη Γουέστ Μπρομ, ο Ζοσέ Μουρίνιο μίλησε για τους πιεστικούς γονείς και τους κακούς μάνατζερ που μπορούν να επηρεάσουν σε... καταστροφικό βαθμό την καριέρα ενός παίκτη που τώρα συστήνεται στον κόσμο.  
Οι Ρούμπεν Λόφτους – Τσικ, Άιζι Μπράουν και Νέιθαν Άκι είναι ίσως αυτοί που ενδεχομένως απόψε στο «Χόθορνς» θα πάρουν χρόνο συμμετοχής και μιλώντας σαν... πατέρας πρώτα και σωστός προπονητής μετά, ο «special one» δεν έκρυψε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένας κόουτς στο σύγχρονο ποδόσφαιρο αναφορικά με την προσπάθεια να «ψήσει» τους νεαρούς.
«Το πιο δύσκολο στο σύγχρονο ποδόσφαιρο για να προετοιμάσεις έναν νεαρό ποδοσφαιριστή ώστε να βγει στο επαγγελματικό προσκήνιο, σαφέστατα είναι οι γονείς και οι μάνατζερ. Όταν οι παίκτες είναι κοντά στο ξεπέταγμά τους και τα δίνουν όλα, οι γονείς τους και οι μάνατζερ θεωρούν ότι τα έχουν ήδη καταφέρει και τους πιέζουν λανθασμένα. Τότε είναι που οι νεαροί ποδοσφαιριστές αρχίζουν και σκέφτονται πλέον πρώτα τα χρήματα κι έπειτα την καριέρα και κάπου στο δρόμο χάνονται...» δήλωσε ο Πορτογάλος. 
*Πηγή: England365.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: