Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Νίνης και Σκόκο τα βραβεία

http://www.sport.gr/files/news/2010-03-29/1269905830_ninis_250x.jpgΟ Σωτήρης Νίνης του Παναθηναϊκού και ο Νάτσο Σκόκο της ΑΕΚ ήταν οι νικητές των βραβείων MVP και Best Goal, για την 28η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας.

Η απόδοση του 20χρονου μέσου του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα και συνέβαλε τα μέγιστα για να φύγει η ομάδα του με το διπλό-τίτλου. Ο Νίνης συγκέντρωσε το 84% των προτιμήσεων των φιλάθλων.

• τα αποτελέσματα του διαγωνισμού MVP ΟΠΑΠ:
-Σωτήρης Νίνης (Παναθηναϊκός) 84 %
-Σάντερ Πούρι (Λάρισα) 11,2 %
-Ζιλμπέρτο Μπέτο (Εργοτέλης) 4,8 %

Ο αργεντινός μέσος έβαλε τη σφραγίδα του σε ένα ακόμα παιχνίδι της ΑΕΚ. Ο Σκόκο με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ ισοφάρισε για την Ενωση στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο και συγκέντρωσε το 89,4% των προτιμήσεων των φιλάθλων.

• τα αποτελέσματα του διαγωνισμού Best Goal ΟΠΑΠ:
- Νάτσο Σκόκο (ΑΕΚ) 89,4 %
- Σαλόζε Ουντότζι (Αστέρας Τρίπολης) 6,9 %
- Μάριο Μπούντιμιρ (Εργοτέλης) 3,7 %

Εξελίξεις στην υπόθεση Μπέλεκ


Ο Μπέλεκ πανηγυρίζει στη Λάρισα Ο Στιβ Μπέλεκ αναμένεται τις επόμενες ημέρες να αναχωρήσει με προορισμό την Γαλλία, προκειμένου να παραλάβει το κοινοτικό του διαβατήριο και να αποκτήσει δικαίωμα να μεταγραφεί στην Αγγλία. Μόλις ο νεαρός παίκτης τα καταφέρει, τότε θα ενεργοποιηθεί η προφορική συμφωνία με την Τότεναμ.

Στο μεταξύ, την Μεγάλη Τρίτη θα λάβει χώρα το πρωτότυπο παιχνίδι με αντίπαλο τον ΓΑΣ Κομοτηνή, όπου οι δύο ομάδες θα παίξουν ένα ημίχρονο μπάσκετ και ένα ποδόσφαιρο, ενώ την Μεγάλη Πέμπτη είναι προγραμματισμένο να γίνει το φιλικό με την Σκόντα Ξάνθη στα Πηγάδια.

Τέλος, ο Βλάσης Καζάκης έχει υποστεί κάκωση έξω πλαγίου συνδέσμου και αναμένεται την Μεγάλη Τρίτη να αποφασιστεί το πρόγραμμα της θεραπείας που πρέπει να ακολουθήσει.

Ο Ιάκομπ και τα μεγάλα του ρεκόρ!


Ο Ιάκομπ αποχωρεί από το γήπεδο Ο Βίκτορας Ιάκομπ με την τέταρτη αποβολή του στο φετινό πρωτάθλημα έσπασε όλα τα ρεκόρ στην ιστορία της επαγγελματικής Α' Εθνικής! Ο Ρουμάνος παίκτης του Ηρακλή έγινε ο πρώτος ξένος ποδοσφαιριστής στην ιστορία, που αποβάλλεται τέσσερις φορές σε μια σεζόν!

Οι άλλοι τρεις που το έχουν κάνει είναι Ελληνες. Ο Κολτσίδας μάλιστα είναι μακράν ο πρώτος στην ιστορία με 15 αποβολές συνολικά, ενώ ο Βελέντζας τη χρονιά που αποβλήθηκε τέσσερις φορές, όλες με 2η κίτρινη, δεν είδε σε άλλο παιχνίδι της σεζόν ούτε κίτρινη!

Να ποιοί είναι τώρα οι τέσσερις πιο κοκκινισμένοι στην ιστορία σε μια σεζόν:
1990-91: Γιώργος Καλπάκης 4
1997-98: Λευτέρης Βελέντζας 4
1999-00: Γιώργος Κολτσίδας 4
2009-10: Βίκτορας Ιάκομπ 4

Ακόμα έγινε ο μοναδικός επιθετικός, που αποβάλλεται τέσσερις φορές σε μια σεζόν, παίρνοντας το ρεκόρ από πέντε επίσης επιθετικούς παίκτες, που είχαν από τρεις αποβολές. Οι δύο πρώτοι μάλιστα ήταν επιθετικοί του Ηρακλή! Οπως και ο Ιάκομπ!

Αυτοί ήταν:
Γιώργος Καραϊσκος (Ηρακλής) 1985-86
Θανάσης Δημόπουλος (Ηρακλής) 1989-90
Γιάννης Καμίτσης (Εθνικός) 1991-92
Ράντοβαν Κρστόβιτς (Δόξα Δράμας) 1994-95
Μπέρναρντ Μπάρνιακ (Πανηλειακός) 1996-97

Σχολείο έχτισε ο Μπακαγιόκο

http://www.contra.gr/images/m/bakayoko_pas290310_m.jpgΈχουν γραφτεί πολλά για τον ιδιόρρυθμο χαρακτήρα του και για την περίεργη συμπεριφορά που επιδεικνύει στις ομάδες που έχει αγωνιστεί. Ο Ιμπραχίμα Μπακαγιόκο όμως αυτή την φορά κατάφερε να εντυπωσιάσει τους πάντες προχωρώντας σε μία φιλανθρωπική ενέργεια αποδεικνύοντας ότι διαθέτει και άλλο ένα "κρυφό" πρόσωπο. Ο Ιμπραχίμα Μπακαγιόκο έχτισε σχολείο στην Ακτή Ελεφαντοστού και για το θέμα αυτό από την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα ανακοινώθηκαν τα εξής:

"Η οικογένεια του ΠΑΣ Γιάννινα έχει δείξει το κοινωνικό της προφίλ με τη στήριξη διάφορων κοινωνικών οργανισμών όπως η ΕΛΕΠΑΠ και το ΚΕΘΕΑ. Συγκεκριμένα την κοινωνική ευαισθητοποίηση της οικογένειας Χριστοβασίλη, η οποία δε σταματά εκεί, ακολούθησε και ένας παίκτης της ομάδος. O Ibrahima Bakayoko ένας παίκτης προερχόμενος από την Ακτή Ελεφαντοστού, θέλει να αναδείξει το έργο του το οποίο δεν είναι άλλο από την εξ' ολοκλήρου χρηματοδότηση της κατασκευής ενός σχολείου στον τόπο καταγωγής του.

Το επονομαζόμενο Louis Nicollin Cote d'Ivoire, το οποίο εγκαινιάστηκε στις 6 Σεπτεμβρίου 2009 από τον Υπουργό Παιδείας της Χώρας κ. M.Gilbert Blue-Laine παρουσία και του παίκτη μας Ibrahima Bakayoko, ο οποίος έκανε πράξη τα πιστεύω του, αναφέρεται στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Μπορεί να γίνει το παράδειγμα στο ποδόσφαιρο, και όχι η εξαίρεση. Είναι στο χέρι μας να δείξουμε ότι στον κόσμο του ποδοσφαίρου υπάρχουν πολλά παραδείγματα ευαισθητοποίησης για τον συνάνθρωπό μας.

Εκ της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα"

H... υποδοχή των grobari!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/9191e08e2ecb7e0607ba7ac773dc317e_L.jpg?943912800?943912800?943912800Το Βελιγράδει... ζει και αναπνέει για την αυριανή αναμέτρηση της Παρτιζάν με τη Μακάμπι. Ο Ντούσκο Βουγιόσεβιτς κρατά χαμηλούς τόνους ενώ οι φίλοι της ομάδας επιφύλασσαν ξεχωριστή υποδοχή στους Ισραηλινούς! Στους δρόμους της πόλης νιώθεις την μπασκετική ατμόσφαιρα στον αέρα» μετέδωσε το one.co.il. Οι φίλοι της Παρτιζάν ανέρτησαν το συγκεκριμένο πανό της φωτογραφίας με το οποίο προτρέπουν τον Ντούσκο Βουγιόσεβιτς και τους παίκτες του να... κερδίσουν τη Μακάμπι σε μια γέφυρα που αντίκρισαν οι Ισραηλινοί καθ’ οδόν από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο τους! Η Μπεογκράτσκα Αρένα του Βελιγραδίου θα γνωρίσει μεγάλες στιγμές αφού το προηγούμενο, ιστορικό ρεκόρ των 22.567 θεατών στην αναμέτρηση της Παρτιζάν με τον Παναθηναϊκό στις 05/03/09 αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν.

Επιχείρηση προσγείωση από Βουγιόσεβιτς

Κατά τα άλλα, ο Ντούσκο Βουγιόσεβιτς, παραδέχτηκε ότι η ομάδα του θα δώσει τον καλύτερό της εαυτό για να κερδίσει τη Μακάμπι στα playoffs της Ευρωλίγκα, όμως ξεκαθάρισε ότι δεν πρέπει να δημιουργούνται μεγάλες προσδοκίες για τους παίκτες του. «Κατά τη διάρκεια της χρονιάς πετύχαμε σπουδαία αποτελέσματα, τόσα πολλά πράγματα που ίσως κανείς δεν περίμενε. Αξίζαμε τη νίκη στο Τελ Αβίβ, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι η Μακάμπι θα παραδοθεί ή ότι θα κερδίσουμε εύκολα εδώ. Αυτή η εντύπωση είναι λανθασμένη!» σχολίασε αρχικά ο «Ντούλε».

Ο κόουτς της Παρτιζάν πρόσθεσε: «Σίγουρα υπάρχει πίεση και προσδοκίες. Ξέρετε όμως ότι όλα μπορούν να συμβούν. Οι παίκτες της Μακάμπι είπαν ότι θα κερδίσουνε και τα δύο παιχνίδια στο Βελιγράδι, πράγμα που είναι πιθανό! Σε κάθε περίπτωση θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, σε κάθε παιχνίδι και σε κάθε προπόνηση. Είμαστε προετοιμασμένοι και έχουμε μεγάλο κίνητρο. Θεωρώ ότι η Παρτιζάν είναι έτοιμη όμως το μόνο που πρέπει να σκεφτόμαστε είναι το παιχνίδι».

Κρατά το δεύτερο παιχνίδι ο Κέτσμαν

Από την πλευρά του, ο Ντούσαν Κέτσμαν εξήγησε ότι ο ίδιος και οι συμπαίκτες του πρέπει να θυμηθούν το δεύτερο παιχνίδι στο Τελ Αβίβ, εκεί όπου η Παρτιζάν ηττήθηκε σχετικά εύκολα: «Πρέπει να σκεφτόμταστε το δεύτερο παιχνίδι ώστε να βελτιώσουμε κάποια πράγματα, να ανταποκριθούμε καλύτερα στη δύναμη και το σκληρό παιχνίδι της Μακάμπι. Θα μπούμε στο τρίτο παιχνίδι όπως και στο πρώτο, ξέρουμε τις δυνατότητές μας και ότι έχουμε την ίδια ομάδα από την αρχή της χρονιάς».

«Στο Ισραήλ με δύο νίκες»

Ο ασίσταντ κόουτς της Μακάμπι, Σαρόν Ντρούκερ, στάθηκε στην ατμόσφαιρα που θα συναντήσουν οι Ισραηλινοί στο Βελιγράδι: «Κάθε αθλητής που θέλει να φτάσει στο ύψιστο επίπεδο αρέσκεται στο να παίζει σε τέτοιες αρένες. Σου δίνουν ενέργεια και είμαι σίγουρος πως οι παίκτες μας θα κάνουν καλή δουλειά. Έχουν βρεθεί σε δύσκολα γήπεδα. Αν έχουμε συνοχή και συγκέντρωση, δεν βλέπω πως θα έχουμε κάποιο προβλημα».

Ο Άντριου Βισνιέφσκι παραδέχτηκε ότι στόχος της «ομάδας του λαού» είναι δύο νίκες στο Βελιγράδι και πρόκριση στο Final-4 της Ευρωλίγκα: «Όλοι ξέρουν πόσο καλή είναι η ατμόσφαιρα στη Σερβία. Θυμίζει τη Nokia Arena. Θα κάνουμε το καλύτερο ώστε να επιστρέψουμε στο Ισραήλ με δύο νίκες. Αυτό είναι το ζητούμενο για εμάς».

Ανακοίνωση για τον κόσμο ο Αστέρας Τρίπολης


Οι φίλαθλοι του Αστέρα Τρίπολης Σε μία κίνηση με μεγάλη σημασία, προέβη την Μεγάλη Δευτέρα η διοίκηση του Αστέρα Τρίπολης. Συγκεκριμένα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ευχαριστεί τον κόσμο της ομάδας για την συμπαράσταση στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό. Πλέον φαίνεται να αλλάζει κάτι στις σχέσεις ΠΑΕ-οπαδών.

Δεν πέρασε άλλωστε πολύς καιρός από τότε που η διοίκηση άφηνε να διαφανεί ότι εξετάζει το ενδεχόμενο μετακόμισης της ομάδας σε άλλη πόλη και μάλιστα οι μεγαλομέτοχοι είχαν κάνει και επαφές με τους φορείς της Καλαμάτας. Πλέον όμως η παρουσία του κόσμου στο κρίσιμο παιχνίδι με τον Πανθρακικό και η ανακοίνωση της διοίκησης.

Αναλυτικά αναφέρει: "Η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ θέλει να ευχαριστήσει δημόσια το φίλαθλο κόσμο της ομάδας που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της διοίκησης και συμπαραστάθηκε στο κρίσιμο αγώνα με τον Πανθρακικό".

Στον αγωνιστικό τομέα δεν προπονήθηκαν την Μεγάλη Δευτέρα ακολουθώντας ατομικό πρόγραμμα-θεραπεία ο Γαβριήλ Αποστολίδης, ο Παναγιώτης Γεωργίου, ο Σεμπάστιαν Καρέρα, ο Μαρσελάο, ενώ ο Γιάννης Μητσέας παρέμεινε κλινήρης καθώς ταλαιπωρείται από γαστρεντερίτιδα.

Ποδοσφαιριστές εναντίον ρατσισμού στη Serie A

http://www.sport.gr/files/news/2010-03-29/1269896368_serie_a_250x.jpgΠρόταση για τιμωρία όσων εμπλέκονται σε περιστατικά με ρατσιστικές επιθέσεις σε παιχνίδια της Serie A έλαβε η ομοσπονδία ιταλών ποδοσφαιριστών τη Δευτέρα (29/03).

Αφορμή για αυτή την πρόταση στάθηκαν δύο περιστατικά που σημειώθηκαν στην 31η αγωνιστική του Campionato. Λίγο πριν την αναμέτρηση της Γιουβέντους με την Αταλάντα, ένας οπαδός της μεγάλης κυρίας χτύπησε στον σβέρκο τον Τζόναθαν Ζεμπινά, ενώ στο παιχνίδι της Μίλαν με τη Λάτσιο οπαδοί των λατσιάλι ανάρτησαν πανό με ρατσιστικά συνθήματα κατά του Κλαρένς Ζέεντορφ.

"Η ομοσπονδία ιταλών ποδοσφαιριστών εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της προς το πρόσωπο των Τζόναθαν Ζεμπινά και Κλαρένς Ζέεντορφ, που δέχθηκαν ρατσιστικές επιθέσεις την Κυριακή (28/03), αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση και προσθέτει:

Η AIC καταδικάζει τέτοιες αισχρές πράξεις και ελπίζει ότι όλοι οι παράγοντες του ποδοσφαίρου θα συμβάλουν στην εξάλειψη τέτοιων περιστατικών, που γίνονται από μία βίαιη μειοψηφία και πρέπει να απομονωθούν και να σταματήσουν με κάθε κόστος".

Η ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, πάντως, τιμώρησε τη Λάτσιο για τα πανό των οπαδών της με πρόστιμο ύψους 15.000 ευρώ, στην προσπάθειά της να εξαλείψει τέτοια φαινόμενα.

Αντέδρασε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην αναστολή κάθε χρηματοδότησης από τον ΟΠΑΠ

http://www.contra.gr/images/m/zagorakpae2903_m.jpgΤη αντίδραση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ προκάλεσε η αναστολή κάθε χρηματοδότησης στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο από τον ΟΠΑΠ, την οποία ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, ως διοικητική ποινή προς τη Superleague για τα τελευταία κρούσματα βίας. H θέση του ΠΑΟΚ πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, όπως εκφράσθηκε το βράδυ της Δευτέρας, είναι ότι, πρώτον, οποιοδήποτε απόφαση για την καταπολέμηση της βίας στο ποδόσφαιρο θα έπρεπε να παρθεί με περισσότερο διάλογο, δεύτερον, ότι το πρόγραμμα χρηματοδότησης του ΟΠΑΠ έχει σχέση ανταποδοτικότητας και, τρίτον, ότι το ποδόσφαιρο από μόνο του είναι ικανό να βρει τις λύσεις για την καταπολέμηση της βίας.

Μαζί και τη νέα χρονια Παπακώστας και ΑΕΛ

http://www.contra.gr/images/m/PAPAKOSTAS012_m.jpgΜόλις την προηγούμενη Τετάρτη και όταν από το πουθενά, με αφορμή δημοσίευμα αθηναϊκής αθλητικής εφημερίδας περί επιστροφής του Γιώργου Δώνη στον πάγκο της ΑΕΛ, η διοίκηση της λαρισινής ΠΑΕ είχε κινηθεί τάχιστα και εξέδωσε ανακοίνωση διάψευσης των συγκεκριμένων δημοσιευμάτων.H επιχειρηματολογία έλεγε αφενός ότι η ομάδα έχει προπονητή αφετέρου ότι ο Γιάννης Παπακώστας έχει τον πρώτο λόγο και για τη νέα χρονιά και θα είναι αυτός με τον οποίο η λαρισινή διοίκηση θα συζητήσει αμέσως μετά την ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος.

Όλα αυτά βέβαια ίσχυαν ως και το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, μετά τη λήξη του οποίου ο Κώστα Πηλαδάκης φρόντισε να δώσει την "είδηση", όταν ρωτήθηκε για τον άνθρωπο που θα βρίσκεται την επόμενη χρονιά στον πάγκο της λαρισινής ομάδας: «Όταν ένας άνθρωπος που βρίσκεται στον πάγκο μας και έχει τόσο καλά αποτελέσματα πιστεύεται ότι δεν θα υπάρχει διάθεση ανανέωσης της συνεργασίας;

Έχω μιλήσει μαζί του αλλά να ξέρετε ότι υπάρχουν πράγματα τα οποία ανακοινώνονται και κάποια που δεν ανακοινώνονται». Αυτές ήταν οι κουβέντες του πρωτοκάθεδρου της λαρισινής ομάδας που oυσιαστικά «σκιαγράφησαν» πάρα πολλά πράγματα.

Οι πληροφορίες…

Πριν βέβαια από τη συγκεκριμένη δήλωση του Κώστα Πηλαδάκη οι πληροφορίες μας οδηγούσαν σε ένα βασικό συμπέρασμα: ότι ο Γιάννης Παπακώστας δεν θα ήταν απλά ο πρώτος που δικαιωματικά θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις για την επόμενη χρονιά, αλλά είχε μετατραπεί στο φαβορί για να συνεχίσει να βρίσκεται στον πάγκο της ΑΕΛ, μιας και τα αποτελέσματα δικαίωσαν την επιλογή του και παράλληλα η "βυσσινί" ομάδα άρχισε να αποδίδει και καλό ποδόσφαιρο.

Ήδη λοιπόν από την προηγούμενη Παρασκευή αυτό που αποτελούσε θέμα συζήτησης ήταν η θέληση της λαρισινής διοίκησης να επιτρέψει στον Παπακώστα να βρίσκεται και την επόμενη χρονιά στο τιμόνι της ομάδας, έστω και αν όπως είπε και ο κ. Πηλαδάκης "υπάρχουν πράγματα που ανακοινώνονται και κάποια που δεν ανακοινώνονται".

Ουσιαστικά αυτό που φαίνεται ότι απομένει είναι μία ακόμη συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών για να διευθετηθούν και κάποιες τελευταίες λεπτομέρειες και ίσως η σχετική ανακοίνωση να έρθει αμέσως μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος…

Τα νεύρα του Παλέρμο

http://www.contra.gr/images/m/palermo_m.jpgΗ νίκη στο Superclasico επί της Μπόκα Τζούνιορς ξεχάστηκε γρήγορα και η Μπόκα Τζούνιορς επέστρεψε στην μουρμούρα, μετά την ήττα της από την Τσακαρίτα με 4-1.υτή τη φορά τα παράπονα δεν αφορούσαν μόνο την αγωνιστική παρουσία των «φτωχών», αλλά και στις επιλογές του προπονητή.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα με τον Μάρτιν Παλέρμο, ο οποίος έγινε αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης, κάτι που δεν τον άφησε και πολύ ικανοποιημένο, όπως φαίνεται και στο βίντεο. Άλλωστε οι σχέσεις με τον Άμπελ Άλβες, από την ημέρα άφιξής του, δεν είναι και οι καλύτερες.

Πλατινί: "Οι Ιταλοί είναι μόνο λόγια"


Ο πρόεδρος της UEFA Μισέλ Πλατινί Με άκρως επικριτικά σχόλια αναφέρθηκε στο ιταλικό ποδόσφαιρο ο Μισέλ Πλατινί, υποστηρίζοντας ότι στο Καμπιονάτο μπορεί να μη γίνεται δουλειά, αλλά από... συζήτηση άλλο τίποτα. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας σύγκρινε τη Serie A με πρωταθλήματα άλλων χωρών.

«Εφυγα από την Ιταλία περίπου 25 χρόνια πριν, οπότε δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν ασχολούνται πλέον εκεί με την ανάπτυξη του αθλήματος. Είμαι όμως σίγουρος ότι μιλούν περισσότερο, ειδικά όταν πρόκειται για ποδοσφαιρική φλυαρία και κουτσομπολιό. Είναι μία από τις δημοφιλείς ασχολίες στην Ιταλία», είπε μεταξύ άλλων ο Γάλλος παράγοντας, πρώην άσος της Γιουβέντους.

Αναφερόμενος στη συνέχεια στην κατάρρευση της παλιάς ομάδας του, σχολίασε ότι «η Γιουβέντους τα παράτησε υπερβολικά εύκολα», ενώ αναφέρθηκε με κολακευτικά σχόλια στον προπονητή της Ιντερ Ζοσέ Μουρίνιο. «Δεν μπορώ να προβλέψω αν θα πάρει τελικά το πρωτάθλημα η Ιντερ, αλλά ο Μουρίνιο είναι εξαιρετικός προπονητής», κατέληξε ο Πλατινί.

Πιέζουν τον Λεβ να καλέσει τον Κουράνι


Ο Κέβιν Κουράνι διεκδικεί τη μπάλα από τον Σιμόνε Μπακιότσι Η πίεση προς τον Γιόακιμ Λεβ να επαναφέρει στην εθνική Γερμανίας τον Κέβιν Κουράνι, άρχισε να γίνεται... αφόρητη! Κι αυτό γιατί στο θέμα τοποθετήθηκε δημοσίως ο Φραντς Μπεκενμπάουερ, μέσω της στήλης του στη Bild.

Με τίτλο "Ο Κουράνι πρέπει να πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο", ο θρύλος του γερμανικού ποδοσφαίρου καλεί τον Λεβ να ξεχάσει όσα συνέβησαν τον Οκτώβριο του 2008, τότε που ο Κουράνι έφυγε στο ημίχρονο του κρίσιμου αγώνα με τη Ρωσία, εκνευρισμένος επειδή δεν βρισκόταν στη 18άδα.

Από τότε, ο Λεβ έκλεισε την πόρτα της "νατσιονάλμανσαφτ" στον επιθετικό της Σάλκε, που φέτος... οργιάζει. Προχθές, παρουσία του Γερμανού ομοσπονδιακού, ο Κουράνι έστειλε τη Σάλκε στην κορυφή της Μπουντεσλίγκα, καθώς στο 2-0 επί της Λεβερκούζεν πέτυχε και τα δύο γκολ, έφτασε τα 17 και είναι πρώτος σκόρερ.

"Πρέπει πάντα να έχουμε στο μυαλό, ότι η εθνική ομάδα δεν είναι υπόθεση μερικών ανθρώπων που δεν τα βρίσκουν μεταξύ τους. Ανήκει σε όλους μας. Στη Νότια Αφρική θέλουμε το τέταρτο παγκόσμιο κύπελλο στην ιστορία μας. Για το σκοπό αυτό, χρειαζόμαστε όλους τους πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές και ο Κέβιν Κουράνι είναι ένας από αυτούς".

Με τη συγκεκριμένη υπόθεση ασχολείται -ταυτόχρονα!- το περιοδικό Kicker και μάλιστα στο σημερινό του editorial. "Ο Κουράνι βρίσκεται ήδη σε ρυθμούς παγκοσμίου κυπέλλου. Πρέπει να τού δώσει την ευκαιρία ο Λεβ; Φυσικά ο προπονητής είναι αυτός που αποφασίζει. Αλλά είναι γεγονός, επίσης, ότι οφείλει να επιλέξει την καλύτερη δυνατή ομάδα. Ο Κουράνι δεν θα πρέπει να παρουσιαστεί ως ο Μεσσίας του γερμανικού ποδοσφαίρου, αλλά κι ο Λεβ θα μπορούσε να αλλάξει γνώμη".

Οσο για τον ίδιο τον στράικερ της Σάλκε, αντιμετωπίζει την κατάσταση με αισιοδοξία. "Είναι η πρώτη μου σεζόν με περισσότερα από 15 γκολ κι αυτό δείχνει ότι βρίσκομαι στην καλύτερη κατάσταση της καριέρας μου. Με θλίβει μία απόφαση που μόνο ένας άνθρωπος μπορεί να αλλάξει. Θα πολεμήσω μέχρι να το κάνει", δήλωσε ο Κουράνι.

Έκανε το 1-1 ο Άρης, 3-0 σετ τον Ηρακλή

Έκανε το 1-1 ο Άρης, 3-0 σετ τον Ηρακλή

Στα ίσια έφερε σήμερα την διαδικασία των αγώνων play-off κόντρα στον Ηρακλή ο Άρης. Οι «κίτρινοι» στο γήπεδο των Βασιλικών ήταν ανώτεροι και μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι επικράτησαν 3-0 σετ του «Γηραιού». Το πρώτο σετ κρίθηκε με 28-26 υπέρ του Άρη. Η ομάδα Γιώργου Οικονομίδη πήρε ευκολότερα το δεύτερο σετ 25-20, ενώ στο τρίτο σετ ο Άρης βρέθηκε μπροστά, ο Ηρακλής πλησίασε και τελικά μετά από ένα συναρπαστικό φινάλε, ο Άρης κέρδισε 28-26 και το τρίτο σετ. Πλέον όλα θα κριθούν στη Μίκρα, την Μεγάλη Πέμπτη, όπου Ηρακλής και Άρης θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για την ημιτελική φάση των play-off.

Συγκινήθηκε ο Φάνης...


Φάνης Χριστοδούλου Το συναίσθημα... ξεχείλισε στη Νέα Σμύρνη στο παιχνίδι προς τιμήν του Φάνη Χριστοδούλου. Ακόμα και ο ίδιος δάκρυσε με την έκπληξη που του επιφύλασσε ο Σάκης Τζαλαλής ως αντιπρόεδρος του νεοσύστατου συλλόγου βετεράνων.

Ο Τζαλαλής δεν κάλεσε κάποιον πολιτικό για να κάνει την βράβευση, αλλά την μητέρα του Φάνη Χριστοδούλου, Ελένη. Δύο χιλιάδες άνθρωποι που βρέθηκαν στην οδό Αρτάκης σηκώθηκαν όρθιοι συγκλονισμένοι και χειροκροτούσαν ακατάπαυστα. Πιο συγκινημένος από όλους, όμως, ήταν ο ίδιος ο Φάνης Χριστοδούλου.

"Οταν έπαιζα, για τους δικούς μου λόγους, ήθελα οι γονείς μου να μην βρίσκονται στο γήπεδο. Είναι οξύμωρο, αλλά αυτή πια είναι η πιο όμορφη στιγμή μου, παραλαμβάνοντας ένα βραβείο από τη μητέρα μου" είπε δακρυσμένος ο Φάνης. Ακολούθησαν κι άλλες βραβεύσεις. Από τον Φραγκίσκο Αλβέρτη (η πλακέτα του συνδέσμου), από τον Γιάννη Σγουρό, νομάρχη Αττικής, τον Δήμο Νέας Σμύρνης, καθώς επίσης, στη βράβευση έκπληξη, από τους θρυλικούς πλαταιείς τους φίλους του Πανιωνίου.

Ολο το παρελθόν του ελληνικού μπάσκετ ήταν εκεί. Ακολούθησε το παιχνίδι μεταξύ Ελλήνων βετεράνων και βετεράνων του Πανιωνίου και αντί του καθιερωμένου "ζντο" και ο δύο ομάδες φώναξαν... "ΦΑΝΗΣ"!

Και στις φανέλες των βετεράνων του Πανιωνίου, να υπάρχει σε όλες ο αριθμός "4" και το όνομα "Χριστοδούλου" από πίσω. Στο παιχνίδι, ο Φάνης έπαιξε για τέσσερα λεπτά, έκανε τρία σουτ, χωρίς η μπάλα να του κάνει το χατίρι και έκατσε έκτοτε στον πάγκο.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΣΟΙ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ:
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Φάνης Χριστουδούλου, Χρήστος Χριστοδούλου, Σγουρός, Χουγκάζ. Μποσγανάς, Καράγκουτης, Γέλιτς, Κωσταντώνης, Κορωναίος, Δρελιώζης, Λινάρδος, Φωσσές, Παύλου,Τσικίμης (προπονητής), Παπαδάκης, Σολωμός, Καραμανώλης, Σαραντάκος
ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ: Καζιάνης, Τόλλιας, Πρέλειβιτς Κορωνιός, Δημκακόπουλος, Αλβέρτης, Γαλακτερός, Χρυσανθόπουλος, Σκροπολίθας, Μολφέτας, Βετούλας, Ρετζιάς, Λιμνιάτης, Τζαλαλής., Παπαδάκος, Υφαντής, Καμπούρης, Κωνσταντινίδης, Γιάννης Γιαννόπουλος.

Παρόντες ήταν επίσης οι... Κικίλιας, Κώστας Πετρόπουλος, Μπακατσιάς, Καλαμπάκος, Ανδρίτσος, Σιγάλας, Παταβούκας, Μίσσας Λαννές..

Aπό την πολιτική ηγεσία, παρούσα ήταν η λάτρης του μπάσκετ, κα. Αποστολάκη, ο Γιάννης Ιωαννίδης και ο κ. Πλεύρης.

Μπλατ: "Θα το ανατρέψουμε"


Ο Ντέιβιντ Μπλατ του Αρη... Την πεποίθησή του ότι ο Αρης μπορεί να ανατρέψει το -7 του πρώτου αγώνα και να προκριθεί στο φάιναλ φορ του Γιούροκαπ μέσα στην Ισπανία, κόντρα στη Βαλένθια, εξέφρασε ο Ντέιβιντ Μπλατ κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου. Ο Αμερικανοϊσραηλινός αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του Κακιούζη.

"Όπως είπα την περασμένη εβδομάδα, το εντός έδρας παιχνίδι με τη Βαλένθια ήταν το πρώτο σκέλος για την πρόκριση. Δεν πήγαν τα πράγματα όπως θέλαμε, γιατί χάσαμε με επτά πόντους, αλλά έχουμε την πίστη ότι θα το ανατρέψουμε. Εδώ που φτάσαμε δεν υπάρχει τίποτα δεδομένο, πρέπει να κερδίσεις τα πάντα με την απόδοσή σου και αυτό καλούμαστε να κάνουμε και εμείς, να κερδίσουμε με διαφορά άνω των επτά πόντων για να προκριθούμε".

Ως τελικό χαρακτήρισε τον αγώνα με τη Βαλένθια ο Ντέιβιντ Μπλατ:
"Το παιχνίδι της Τετάρτης είναι ένας τελικός, αγώνας ζωής και θανάτου. Αν θα κερδίσουμε με παραπάνω από επτά πόντους θα προχωρήσουμε. Αν δεν προκριθούμε δεν τελειώνει η χρονιά, η Ευρώπη τελειώνει για μία από τις δύο ομάδες. Προσωπικά δεν αισθάνομαι κάτι ιδιαίτερο. Πίεση νιώθω σε κάθε αγώνα γιατί θέλω να κερδίζουμε. Δεν πρέπει να επηρεάζει αυτή η πίεση όμως το πώς δουλεύεις στις προπονήσεις. Οι παίκτες μου είναι επαγγελματίες και θα κάνουν αυτό που πρέπει".

Αυτή τη φορά ο Αρης θα παραταχθεί πλήρης απέναντι στη Βαλένθια.
"Ο Αρης και η Βαλένθια βρίσκονται σε παρόμοιο επίπεδο δυναμικότητας. Η Βαλένθια είναι πολύ ισχυρή ομάδα και το αποδεικνύει στο ισπανικό πρωτάθλημα και την Ευρώπη. Απλά πρέπει να αποδείξουμε ότι αξίζουμε να λέμε ότι βρισκόμαστε στο ίδιο επίπεδο. Από πλευράς δυνάμεων θα μπούμε από καλύτερη αφετηρία, σε σχέση με τον πρώτο αγώνα, όπου είχαμε πολλά προβλήματα".

Για τις δηλώσεις που έκανε ο Κακιούζης, μετά την ήττα από τον Κολοσσό, ο Μπλατ μετά από σχετική ερώτηση ανέφερε:
"Γνωρίζω σε ποια αναφέρθηκε ο Κακιούζης μετά το ματς της Ρόδου. Αυτά πρέπει να μένουν μέσα στα αποδυτήρια. Ότι έπρεπε να ειπωθεί, ειπώθηκε μέσα στα αποδυτήρια. Προχωράμε μπροστά. Υπάρχουν άνθρωποι που επενδύουν πολύ με την καρδιά τους στην ομάδα, δεν έπρεπε να ειπωθούν κάποια πράγματα. Δε μου άρεσε ο τρόπος με τον οποίο μίλησε ο Κακιούζης, χωρίς να σημαίνει ότι δεν έχει δίκιο".

Ο προπονητής του Αρη τόνισε ότι οι παίκτες του πρέπει να αντιδράσουν στις ήττες με θετικό τρόπο: "Πιστεύω ότι υπάρχει περηφάνια για να αντιδράσουν οι παίκτες, Η ομάδα βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση ολόκληρη τη σεζόν, είναι μια περίεργη χρονιά για τον Αρη. Υπάρχει μεγάλη ευθύνη προς τον σύλλογο και τους οπαδούς και αυτό πρέπει να το σεβόμαστε. Πρέπει να αντιδράσουμε θετικά, να απαντήσουμε στα άσχημα αποτελέσματα με θετικό τρόπο".

Τέλος, ο Μπλατ μίλησε για τα κλειδιά του αγώνα με τη Βαλένθια, κάνοντας τα παράπονά του και για τι διαιτησία του πρώτου αγώνα:
"Θα πρέπει να διαχειριστούμε καλύτερα την μπάλα, να αποφύγουμε τα αχρείαστα λάθη. Θα πρέπει να είμαστε πιο επιθετικοί και να παίξουμε πιο δυνατά. Διαπίστωσα από πλευράς διαιτητών μια ανομοιομορφία στα σφυρίγματα, κάποιες επαφές σφυρίζονταν φάουλ, κάποιες όχι, αλλά πρέπει να είμαστε πιο δυνατοί. Πάντως, κερδίσαμε και κάτι, κρατώντας τη Βαλένθια κάτω από τον μέσο όρο πόντων που πετυχαίνει και αν ήμασταν πιο καλοί επιθετικά, ίσως είχαμε καλύτερο αποτέλεσμα. Κλειδί θα είναι να είμαστε καλύτεροι στην επίθεση, όπως θετικό είναι ότι θα έχουμε περισσότερους υγιείς παίκτες στη διάθεσή μας για να δουλέψουμε

Δεν πάει πουθενά ο Μπαλοτέλι


Ο Μπαλοτέλι της Ιντερ... Σίγουρος ότι ο πελάτης του δεν σκέφτεται να φύγει από την Ιντερ το ερχόμενο καλοκαίρι, παρά τις έντονες φήμες για το αντίθετο, δήλωσε ο μάνατζερ του Μάριο Μπαλοτέλι Μίνο Ραϊόλα. Συγκεκριμένα, διαβεβαίωσε ότι ο Ιταλός διεθνής δεν σκοπεύει να συνεχίσει την καριέρα του στη Μίλαν.

"Ο Μάριο δεν θα πάει στη Μίλαν. Δεν υπήρξε καμία επαφή με τη συγκεκριμένη ομάδα", δήλωσε ο Ραϊόλα στο Sky. "Είναι και θα παραμείνει για πολύ καιρό ακόμα παίκτης της Ιντερ. Για την ώρα, δεν περνάει και την πιο ευτυχισμένη περίοδο της ζωής του, βλέποντας ότι δεν παίζει ποδόσφαιρο, αλλά σέβομαι και δέχομαι τους λόγους της απόφασης του συλλόγου και του προπονητή της ομάδας Ζοσέ Μουρίνιο.

Διάβασα και άκουσα πολλές ανοησίες, τίποτα από όλα αυτά δεν είναι αλήθεια, αλλά δεν μπορώ να σχολιάσω. Από την ομάδα εξαρτάται να ξεκαθαρίσει την κατάσταση και να πει τι ακριβώς έχει συμβεί", κατέληξε.

Ντελ Πιέρο: "Μάχη για το Τσάμπιονς Λιγκ"


Ο Ντελ Πιέρο σκόραρε δύο φορές εις βάρος της Τζένοα Η προσπάθεια της Γιουβέντους για πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος, όπως επέμεινε ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο μετά την εντός έδρας νίκη της "Μεγάλης Κυρίας" επί της Αταλάντα με 2-1 την Κυριακή. Ο διεθνής επιθετικός ήταν και ο σκόρερ του νικητήριου τέρματος.

"Θέλαμε τη νίκη με κάθε θυσία και τα καταφέραμε, αν και χρειάστηκε να παλέψουμε", δήλωσε ο Ντελ Πιέρο στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας. "Είμαι χαρούμενος για το γκολ που πέτυχα, γιατί μας έδωσε τους τρεις βαθμούς. Δεν μπορώ να πω ότι αυτή η νίκη λύνει όλα μας τα προβλήματα, αλλά για την ώρα μας δίνει κουράγιο για τη συνέχεια. Ο στόχος της τέταρτης θέσης περνάει σίγουρα και από το παιχνίδι με την Αταλάντα και μετά τη νίκη μας, μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα τον πετύχουμε, αν συνεχίσουμε να προσπαθούμε", κατέληξε. 

Δεν παραιτείται ο Τζόλα


Ο Τζιανφράνκο Τζόλα Ο Τζιανφράνκο Τζόλα δήλωσε ότι παραμένει στην τεχνική ηγεσία της Γουέστ Χαμ και πως κανείς δεν μπορεί να ξεγράψει τις πιθανότητες της ομάδας του για παραμονή στην Πρέμιερ Λιγκ. Το Σάββατο τα "σφυριά" γνώρισαν την εντός έδρας ήττα 1-0 από τη Στόουκ Σίτι, η οποία ήταν η έκτη διαδοχική στο πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα να είναι στην 17η θέση της κατάταξης, όπου ισοβαθμούν με τη Χαλ στους 27 βαθμούς και βρίσκονται εκτός της ζώνης του υποβιβασμού, λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων από τις "τίγρεις".

"Είμαι αποφασισμένος να συνεχίσω", τόνισε ο Τζόλα, με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της Γουέστ Χαμ, και συνέχισε: "Η ήττα το Σάββατο μας πλήγωσε όλους, αλλά ξέρω ότι μπορούμε να ανατρέψουμε την κατάσταση και διαθέτουμε την ικανότητα να πετύχουμε τους αντικειμενικούς σκοπούς μας. Οι ιδιοκτήτες με έχουν στηρίξει και είμαι ευγνώμων γι' αυτό. Η μόνη σκέψη μου για τώρα είναι να κρατήσω αυτόν τον σύλλογο στην Πρέμιερ Λιγκ και αυτό παραμένει ο στόχος μου. Θα δώσω ό,τι μπορώ, προκειμένου να τον πραγματοποιήσω από τώρα και μέχρι το τέλος της σεζόν".

Ο Τζόλα, ο οποίος ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Γουέστ Χαμ τον Σεπτέμβριο του 2008, καλείται πλέον να οδηγήσει τα «σφυριά» στη σωτηρία στις εναπομείνασες έξι αγωνιστικές, αρχής γενομένης από την κυριακάτικη αναμέτρηση με την Έβερτον στο "Γκούντισον Παρκ". "Κανείς δεν θα πρέπει να μας ξεγράψει", συνέχισε ο Ιταλός, για να καταλήξει: "Μολονότι είμαστε σε επικίνδυνη θέση, έχουμε χρόνο για να διορθώσουμε τα πράγματα και να έχουμε τη μοίρα μας στα χέρια μας στο τέλος της σεζόν".

Η Αϊντχόφεν για τον νεαρό Τσίτα


Ο Θωμάς Τσίτας του Ηρακλή Ένας 19χρονος επιθετικός της ομάδας Νέων του Ηρακλή, ο Θωμάς Τσίτας, μετά από εισήγηση των σκάουτ του εξωτερικού, βρίσκεται στο στόχαστρο της Αϊντχόφεν. Μάλιστα, με έγγραφο της, η ολλανδική ομάδα, ζητά την άδεια του Ηρακλή και τον προσκαλεί στις εγκαταστάσεις της στο διάστημα 29/03 - 02/04, προκειμένου να δοκιμαστεί και να κριθεί το αν θα κατατεθεί επίσημη πρόταση.

Οι ιθύνοντες των "κυανολεύκων" θα εξετάζουν το αν θα δοθεί η ευχέρεια της δοκιμής στον ποδοσφαιριστή, αλλά σε άλλη -εκ των πραγμάτων- ημερομηνία.

Κονέ: «Αφήσαμε τα προβλήματα στην άκρη, για την ιστορία και τον κόσμο του Ηρακλή»

Κονέ: «Αφήσαμε τα προβλήματα στην άκρη, για την ιστορία και τον  κόσμο του Ηρακλή»

Ο ποδοσφαιριστής του Ηρακλή, Παναγιώτης Κονέ μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» αρχικά για την πορεία των «κυανολεύκων» στον δεύτερο γύρο λέγοντας: «Ο αγώνας με τον Αστέρα στην Τρίπολη ήταν ο καθοριστικός από θέμα βαθμολογικό αλλά και ψυχολογικό. Από εκείνο το παιχνίδι και μετά μπορέσαμε να ανεβούμε αγωνιστικά και να μπορέσουμε να πάρουμε νίκες. Είχαμε κάποιες ήττες στον πρώτο γύρο και δεν μπορέσαμε να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο.
Στον δεύτερο γύρο καταλάβαμε ότι έπρεπε να κάνουμε κάτι για να βοηθήσουμε την ομάδα, το καταφέραμε και μπορέσαμε να ανεβούμε βαθμολογικά».
Για τον Γιόζεφ Μπουμπένκο είπε: «Η έλευση του κ. Μπουμπένκο με βοήθησε και μένα και την ομάδα και αυτό φάνηκε. Αν ήταν από την αρχή του πρωταθλήματος θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλό στην φετινή χρονιά. Δούλεψε αρκετά στο τεχνικό κομμάτι γιατί είχαμε ταλέντο ως ομάδα» ενώ συμπλήρωσε: «Στον πρώτο γύρο φάνηκαν τα προβλήματα, τα οποία μας επηρέασαν στον ψυχολογικό τομέα. Τα ξεπεράσαμε και συγκεντρωθήκαμε στα παιχνίδια και τα καταφέραμε. Πήραμε σημαντικές νίκες. Επιτεύχθηκε ο στόχος που ήταν η παραμονή, και έπρεπε να αφήσουμε τα προβλήματα στην άκρη. Πήραμε την απόφαση αυτή και τα καταφέραμε, για τους φιλάθλους και την ιστορία της ομάδας. Τώρα θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για το οικονομικό κομμάτι, κι εμείς ήμαστε άνθρωποι και πρέπει να τακτοποιήσουμε τις εκκρεμότητες».
Σχετικά με το παιχνίδι στην Αθήνα με τον Παναθηναικό είπε: «Το καλό είναι ότι πάμε να παίξουμε ελεύθερα, κι αυτό έχει βοηθήσει την ομάδα γιατί παίζουμε καλύτερα και το έχουμε αποδείξει αυτό» ενώ και για τον αγώνα με την Ξάνθη όπου οι Θρακιώτες έχουν ενδιαφέρον για τους βαθμούς, ο ποδοσφαιριστής του Ηρακλή υπογράμμισε: «Για τους άλλους δεν έχει τελειώσει τίποτα, εμείς δεν έχουμε κανένα στόχο να κυνηγήσουμε. Θα πάμε για τις νίκες για τους φιλάθλους μας, την ιστορία της ομάδας. Θα πάμε να παίξουμε χωρίς άγχος, γιατί εδώ και καιρό ήμασταν πιεσμένοι και αυτό θα είναι καλό».

Κόντης: «Κύπελλο και Champions League»


Κόντης: «Κύπελλο και Champions League»

Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης, Γιάννης Κόντης μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για την πορεία της ομάδας μέχρι τώρα λέγοντας: «Έχουμε επιτευχθεί οι δύο στόχοι, με την παρουσία στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος και στα πλει οφ. Στόχος είναι η κατάκτηση του τροπαίου και γιατί όχι και η κατάκτηση της δεύτερης θέσης που οδηγεί στο Champions League, γιατί ο Άρης είναι μεγάλη ομάδα. Ο πρώτιστος στόχος είναι σίγουρα το Κύπελλο Ελλάδος».
Επίσης υπογράμμισε: «Πιστεύω ότι ο κ. Κούπερ κάνει «ροτέισον» και για τα δύο, το Κύπελλο είναι σίγουρα πιο εφικτός στόχος επειδή είναι ένας αγώνας. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αφήνεις τους άλλους στόχους. Η ομάδα πρέπει να παρουσιάζεται κάθε εβδομάδα και καλύτερη, έχει τραβήξει έναν μεγάλο… Γολγοθά μιας και παίξει δύο αγώνες την εβδομάδα. Ο κ. Κούπερ είχε πει ότι η ομάδα θα είναι καλύτερο στο τέλος της χρονιάς» και συμπλήρωσε: «Ο Άρης έχει γίνει ομάδα, ένα σύνολο που όλοι οι παίκτες παίζουν για τους στόχους, βοηθάνε και αυτοί που είναι στον πάγκο. Δεν υπάρχει ατομισμός, όλοι κοιτάνε το καλό της ομάδας. Οι παίκτες δεν βάζουν το… εγώ τους πάνω από το σύνολο, είναι η μοναδική χρονιά που υπάρχει ένα γκρουπ τόσο ενωμένο όπως αυτό φέτος».
Αναφορικά με τον αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Παναθηναικό είπε: «Υπάρχει ένα αίτημα για τις 14 αλλά πιέζουμε για να γίνει 7 Απριλίου, μιας και υπάρχουν θέματα που τρέχουν για τον τελικό όπως τα μέτρα τάξης, τα εισιτήρια και ο καταμερισμός τους» ενώ για το αίτημα να γίνει ο τελικός στο Καυταντζόγλειο αν προκριθεί ο ΠΑΣ είπε: «Τα αιτήματα αυτά είχαν γίνει ανεπίσημα, η ΕΠΟ έχει αποφασίσει να γίνονται όλοι οι τελικοί σε ένα γήπεδο όπως στην Αγγλία και αυτοί θα διεξάγονται στο ΟΑΚΑ. Αυτό αποφασίστηκε γιατί το ΟΑΚΑ θεωρείται το ασφαλέστερο και το μεγαλύτερο γήπεδο στην Ελλάδα».
Σε ερώτηση αν θα έπρεπε να διαλέξει ανάμεσα σε Κύπελλο και Champions League είπε: «Και τα δύο θα ήθελα. Το καθένα έχει τα δικά του θετικά. Το ένα είναι ένας τίτλος, το άλλο σου δίνει την δυνατότητα να μπεις στους ομίλους και να πάρεις χρήματα που θεωρούνται εξωπραγματικά για τα δεδομένα μας» ενώ για τις γιορτές του Πάσχα και τη διακοπή του πρωταθλήματος είπε: «Είναι ευκαιρία για όλους στην ομάδα να… φορτίσουν τις μπαταρίες τους. Δεν είναι εύκολο να παίζεις Τετάρτη και Κυριακή. Με χαροποίησε το γεγονός ότι η ομάδα στον αγώνα με τον Λεβαδειακό και στο δεύτερο ημίχρονο είχε δυνάμεις για να τρέξει και να διεκδικήσει την νίκη».

Κρόιφ: Παράλογο να συγκρίνουμε Μέσι με Μαραντόνα

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd12/imgv3b_qDeOme3EDc.jpgΘέση στο ζήτημα σύγκρισης που έχει προκύψει ανάμεσα στον Ντιέγκο Μαραντόνα και Λιονέλ Μέσι πήρε ο Γιόχαν Κρόιφ.Ο παλαίμαχος θρύλος του Αγιαξ και της Μπαρτσελόνα με δηλώσεις του στην εφημερίδα «El Periodico» χαρακτήρισε "παράλογη" τη σύγκριση των δύο παικτών.

«Αν η σύγκριση Μέσι-Κριστιάνο Ρονάλντο φαινόταν ήδη αδικαιολόγητη σε μένα -ακόμη κι αν αμφότεροι είναι πολύ καλοί, πρόκειται για δύο ριζικά διαφορετικούς ποδοσφαιριστές-, η σύγκριση Μέσι-Μαραντόνα είναι παράλογη!

Πέρα από το γεγονός ότι οι συγκρίσεις είναι πάντα μισητές, πώς μπορεί κάποιος να επιβεβαιώσει με κατηγορηματικό τρόπο ότι ο ένας είναι καλύτερος ή χειρότερος; Επιπλέον, δεν είναι της ίδιας εποχής ή του ίδιου ποδοσφαίρου.

Ο Μαραντόνα ήταν ένα φαινόμενο κι έκανε απίστευτα πράγματα. Ο Μέσι τα κάνει αυτή τη στιγμή. Ας απολαύσουμε το παιχνίδι του κι ας τον αφήσουμε ήσυχο.», ανέφερε ο επίτιμος πρόεδρος της Μπαρτσελόνα.

Να κλείσει από τώρα ο Βαλβέρδε

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/92332843e5b1c256c4a86ba86229da43_L.jpg?1269858295?1269858295?1269858295Στόχος των ανθρώπων του Ολυμπιακού είναι να κλείσουν μες στην Μεγάλη Εβδομάδα την υπόθεση Ερνέστο Βαλβέρδε. Αυτό που εκρεμμεί είναι μία συνάντηση ανάμεσα στον Ισπανό τεχνικό και τον Γενικό Διευθυντή της ΠΑΕ, Γιάννη Χρυσικόπουλο.

Ο Γιάννης Χρυσικόπουλος ενδέχεται να μεταβεί μες στην Μεγάλη εβδομάδα στην Ισπανία για να συζητήσει με τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Το μέλημά του θα είναι να συμφωνήσει με τον Ισπανό προπονητή και να υπογραφεί το συμβόλαιο που θα σημάνει την επιστροφή του στο λιμάνι.

Στην ΠΑΕ Ολυμπιακός θέλουν να κλείσουν από τώρα το θέμα τεχνικού. Θεωρούν πως όσο γρήγορα έρθει ο νέος τεχνικός τόσο το καλύτερο θα είναι για την ομάδα. Μένει να φανεί αν τελικώς πάνε όλα καλά με τον Βαλβέρδε ή αν αναγκαστούν να κοιτάξουν άλλες λύσεις...

Ψωμιάδης: «Να βρουν τρόπο τιμωρίας, όχι να κυνηγάει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο»

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ, Διονύσης Ψωμιάδης μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για την απόφαση του ΓΓΑ, κ. Μπιτσαξτή να αναστείλει την χρηματοδότηση του ελληνικού ποδοσφαίρου λόγω των κρουσμάτων βίας και τόνισε: «Μεγαλώνω και γίνομαι σοφότερος από ανθρώπους που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και δεν γνωρίζουν από το ποδόσφαιρο, όπως ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού. Καταλαβαίνω τι πάει να κάνει με την βία, αλλά κόβοντας τα χρήματα για την ΕΠΟ κυνηγάει τις ερασιτεχνικές ομάδες, τον ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή. Το πραγματικά… αντίδοτο κατά της εξάρτησης των ανθρώπων από τις κακές συνήθειες είναι ο αθλητισμός. Άλλο να βρω λύση για την βία και την ατιμωρησία και άλλο αυτό που πάει να κάνει. Αν είναι… μάγκας να βρει λύση, να αλλάξει τον νόμο για την βία. Πήγαν οι αληταράδες στον Χαλκιά και του όρμηξαν γιατί μένουν ατιμώρητοι. Βρείτε τρόπο τιμωρίας και υπάρχει. Οποιοσδήποτε κάνει επεισόδια. Υπήρχε ο Νόμος Ορφανού, υπάρχει αυτός ο νόμος; Βλέπουμε να κυνηγάνε Αστυνομικούς, είναι δυνατόν».
Ο κ. Ψωμιάδης συνέχισε λέγοντας: «Όποιος κάνει επεισόδιο στο κρατητήριο, όχι στην φυλακή. Αυτό που δεν μπορεί να αντιληφθεί ο κάθε ΓΓΑ και ο κάθε Υφυπουργός είναι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός, ο οποίος σώζει ζωές, σώζει τα παιδιά μας. Κι εμείς έχουμε κάποια άσχημα περιστατικά αλλά ελάχιστα. Οι φίλαθλοι του Ηρακλή μπήκαν και κυνηγούσαν έναν άνθρωπο της σεκιούριτι, μόνο οι χούλιγκαν έχουν δικαίωμα να μιλάνε. Ας πάρουν κάποια μέτρα για να δουν αν οι ηλίθιοι είναι ανίκητοι. Οι ηλίθιοι κυβερνούν το ελληνικό ποδόσφαιρο και αναφέρομαι στους χούλιγκαν. Συνέλαβε κάποιους και μετά θα βγουν οι… ψευτοκουλτουριάρηδες του ΣΥΡΙΖΑ και θα φωνάζουν».
Ο κ. Ψωμιάδης υπογράμμισε: «Αυτά τα μέτρα είναι εις βάρος των παιδιών μας, εγκληματούν όλοι αυτοί. Αυτοί πρώτοι πρέπει να πάνε στο δικαστήριο. Για το Χρηματιστήριο δεν πήγε κανείς φυλακή, για το Βατοπέδι κανείς, για την… παράγκα κανείς. Για την… παράγκα κατέβηκα 11 φορές στην Αθήνα με δικά μου έξοδα και δεν γίνονταν η δίκη».

Αισιόδοξος ο Λεονάρντο


Ο Ροναλντίνιο πανηγυρίζει με τον Λεονάρντο Η Μίλαν συνεχίζει επιστρέφει στην Ιντερ τα δώρα που της κάνει η πρωταθλήτρια Ιταλίας, ωστόσο αυτό δεν εμποδίζει τον Λεονάρντο να ονειρεύεται το σκουντέτο. Ο Βραζιλιάνος τεχνικός των "ροσονέρι" φάνηκε αισιόδοξος για τη συνέχεια, στοχεύοντας στην κορυφή, αν και η ομάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση.

Η νέα ισοπαλία της Μίλαν (1-1 με τη Λάτσιο) μπορεί να την έριξε μία θέση στο βαθμολογικό πίνακα, ωστόσο μείωσε κατά ένα βαθμό την απόσταση από την κορυφή (είναι πλέον στο -3). "Μένουν επτά παιχνίδια μέχρι το τέλος και όπως φάνηκε, όλα μπορούν να συμβούν. Δεν είναι μόνο η Ρόμα και η Ιντερ τα φαβορί, αλλά και εμείς. Τον προηγούμενο καιρό είχαμε μία σειρά από επιτυχημένα αποτελέσματα και μπορούμε να τα επαναλάβουμε", είπε ο Λεονάρντο.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2010
ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΝ

19:00 NOVASPORTS 3 Α1 ΒΟΛΕΪ: ΑΡΗΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ
20:45 Sport + ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΑΛΑΣ: ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ - ΑΘΗΝΑ '90
21:15 CONN-X SPORTS 2 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Β' ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ: ΚΑΪΖΕΡΣΛΑΟΥΤΕΡΝ - ΜΟΝΑΧΟ 1860
22:00 NOVASPORTS 2 PREMIER LEAGUE: ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ - ΓΟΥΙΓΚΑΝ
22:00 NOVASPORTS 3 LIGUE 1: ΜΟΝΑΚΟ - ΟΣΕΡ
22:00 CONN-X SPORTS 1 PRIMERA DIVISION: ΑΤΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ - ΡΑΘΙΝΓΚ ΣΑΝΤΑΝΤΕΡ

Ετοιμοι Ρούνι, Φέρντιναντ


Ο Ρούνι δέχεται τα συγχαρητήρια από Φλέτσερ και Φέρντιναντ Τόσο ο Γουέιν Ρούνι, όσο και ο Ρίο Φέρντιναντ θα ταξιδέψουν στη Γερμανία για το πρώτο παιχνίδι της προημιτελικής φάσης του Τσάμπινος Λιγκ ανάμεσα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Μπάγερν Μονάχου. Οι δύο Αγγλοι δεν χρησιμοποιήθηκαν στην αναμέτρηση του Σαββάτου με την Μπόλτον για να ξεκουραστούν και να προφυλαχθούν, καθώς ένοιωθαν κάποιες μικροενοχλήσεις.

Ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον είδε τους Ρούνι, Φέρντιναντ να προπονούνται κανονικά χωρίς προβλήματα και πλέον τους υπολογίζει για τη δύσκολη αναμέτρηση με την Μπάγερν

Τόνι: "Εχουμε κάνει πολλά, αλλά τίποτα"


Ο Λούκα Τόνι με τη φανέλα της Ρόμα Ο Λούκα Τόνι απολαμβάνει το δανεισμό του στη Ρόμα, καθώς η ομάδα της πρωτεύουσας βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή, ενώ ο ίδιος έχει αρχίσει να βρίσκει επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα, μετά από μία περίοδο στη Γερμανία όπου την πέρασε μεταξύ πάγκου και εξέδρας.

"Αισθάνομαι υπέροχα εδώ. Ηταν μεγάλη νύχτα αυτή με την Ιντερ, καθώς κατακτήσαμε τους τρεις βαθμούς. Αρχίζει ξανά η μάχη για τον τίτλο και πρέπει στις επτά αγωνιστικές που απομένουν να κατακτήσουμε τη νίκη. Στο τέλος θα κάνουμε ταμείο και θα δούμε που βρισκόμαστε. Εχουμε πετύχει πολλά, αλλά στην πραγματικότητα τίποτα", κατέληξε ο άσος της Ρόμα.

Παπακώστας: "Θέλουμε ακόμα έναν βαθμό"


Ο τεχνικός της ΑΕΛ, Γιάννης Παπακώστας συγχαίρει τους παίκτες του Απολυτα ικανοποιημένος από την νίκη της ομάδας του επί του ΠΑΟΚ που την έφερε ακόμα πιο κοντά στον στόχο που είναι η παραμονή στην κατηγορία, εμφανίστηκε με δηλώσεις του την Μεγάλη Δευτέρα, ο προπονητής της Λάρισας, Γιάννης Παπακώστας. Παράλληλα μίλησε για το συμβόλαιό του.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον "NovaΣΠΟΡ Fm 94.6":

-για το πόσο κοντά είναι στην παραμονή η Λάρισα:

Είναι ένας πόντος, που πρέπει να πάρουμε, αλλά το πόσο κοντά ήμαστε θα το διαπιστώσουμε στις επόμενες αγωνιστικές. Παρά τις νίκες που έχουμε κάνει το τελευταίο διάστημα δεν έχουμε μείνει ακόμη στην κατηγορία.

Αυτή την στιγμή έχουμε πάρει σχεδόν το απόλυτο από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια, αλλά δεν έχουμε εξασφαλίσει την παραμονή. Αυτό λέει πολλά. Δεν μπορείς να προβλέψεις κάποια αποτελέσματα που έχουν έρθει στο πρωτάθλημα και έτσι δεν μπορείς με σιγουριά να πεις ότι «έμεινα ή όχι στην κατηγορία». Εμείς κοιτάμε να είμαστε σε εγρήγορση.

-για το μυστικό των καλών εμφανίσεων της ομάδας:

Καταρχήν πρέπει να πω ότι πήρα το σύνολο ενός πολύ καλού Ελληνα προπονητή. Οσον αφορά στα μυστικά και στο τι άλλαξε θα μιλήσουμε με λεπτομέρειες στο τέλος της χρονιάς. Αλλάξαμε κάποια πράγματα στην τακτική, αλλά μιλήσαμε και με τους παίκτες και ανεβάσαμε την ψυχολογία τους στα ύψη.

Ο κόσμος έχει πολύ σημαντικό μερίδιο σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Είναι κοντά μας και μάλιστα, αυτό έκανε εντύπωση ιδιαίτερα στους ξένους παίκτες, οι οποίοι έλεγαν ότι βρίσκεται κοντά στην ομάδα, ενώ αυτή παλεύει για την παραμονή.

Χθες αντιμετωπίσαμε μια καλή ομάδα μια πολύ καλή ομάδα. Κάναμε το 1-0 και προσπαθήσαμε να βάλουμε κι ένα δεύτερο γκολ. Στο τέλος οι παίκτες έδειξαν ότι έχουν μεγάλα ψυχικά αποθέματα και τους αξίζει συγχαρητήρια.

Με την Καβάλα κάναμε δύο ανατροπές. Μέχρι τώρα στην ομάδα έτρωγε γκολ και τέλος. Αυτό άλλαξε και οι παίκτες δείχνουν διάθεση για τη νίκη και προσπάθεια για να πάρει ένα αποτέλεσμα".

-για το ενδεχόμενο παραμονής του στο "τιμόνι" της ΑΕΛ και τη νέα αγωνιστική σεζόν:

Εν μέρει έχει γίνει συζήτηση. Υπάρχει πρόθεση και από τις δύο πλευρές. Το θέμα είναι να πάρουμε έναν πόντο και να φύγει η ομάδα από τη δύσκολη θέση. Αυτό κοιτάμε πρώτα για να ηρεμήσουμε.

-για την επιλογή του κ.Πηλαδάκη να αναθέτει την τεχνική ηγεσία της Λάρισας σε Ελληνες προπονητές:

"Είναι μια φιλοσοφία που δεν τον έχει "πουλήσει".

Ηρακλής-Στοχεύει στην έκτη θέση...


Ιακομπ, Κομπαγιάσι και Μάρα πανηγυρίζουν... Μακριά από τους αρχικούς στόχους του, ο Ηρακλής, που στόχευε, σύμφωνα με τον Αντώνη Ρέμο στην Ευρώπη και κατατάσσεται στην έβδομη θέση, μετά τα πρόσφατα αποτελέσματα. Μάλιστα, στους κυανόλευκους άνοιξε η όρεξη και γλυκοκοιτάζουν την έκτη θέση της Καβάλας που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση.

Αν κρίνει κανείς από την πορεία των δύο ομάδων, δεν είναι δύσκολο να φτάσει μέχρι εκεί, αλλά, θα απέχει παρασάγγας από τον αρχικό στόχο της Ευρώπης, καθότι, μόλις χθες (Κυριακή), εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή.

Το όφελος θα είναι σημαντικό αφού τα τηλεοπτικά θα αυξηθούν σε σχέση με τις χαμηλές θέσεις.

Περιμένουν πληρωμές

Αυτή, τη Μεγάλη Εβδομάδα θα συνεχιστούν οι επαφές του Ανδρέα Παντελή. Ο Κύπριος μετά από ένα μήνα στη διοίκηση, δεν έχει τακτοποιήσει ακόμη τις οφειλές προς τους παίκτες. Υπάρχουν νέες υποσχέσεις γι' αυτή την εβδομάδα. Υποσχέθηκε, δηλαδή, ότι θα πληρωθούν οι ποδοσφαιριστές και θα κάνουν Πάσχα όπως πρέπει. Το ίδιο και οι υπάλληλοι της ΠΑΕ που έχουν ταλαιπωρηθεί ιδιαίτερα.

Συνδεσμίτες και χρέη.

Από την άλλη, οι συνδεσμίτες, δεν φαίνεται να πείθονται και εξακολουθούν να βρίσκονται απέναντι από τη διοίκηση Ρέμου και τα νέο πρόσωπο, τον Παντελή.

Μιλούν για θολό τοπίο, μαθαίνουν για τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις και ανησυχούν για όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό της ομάδας.

Ανησυχούν ακόμη και για όσα αναφέρθηκαν προσφάτως σχετικά με χρέος ύψους 11 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο δημοσιοποιήθηκε με κάθε επισημότητα από το υπουργείο οικονομικών και ο Ηρακλής δεν αντέδρασε. Δεν ερμήνευσε, ως όφειλε, δεν έβαλε τα πράγματα στη σωστή τους βάση και όλοι αναρωτιούνται αν τελικά ισχύει αυτό το νούμερο και τι θα επακολουθήσει.

Οι πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι πρόκειται για «λογιστικό» νούμερο και τα χρέη της ΠΑΕ καταβάλλονται σε δόσεις, όπως είχε διευθετηθεί από το ξεκίνημα της θητείας Ρέμου.

Μέρες τελικού στον Αρη


Ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ με τη φόρμα του Αρη Οι τέσσερις μέρες του Κούπερ. Κι όχι μόνο του Αργεντινού τεχνικού. Ολόκληρου του Αρη, για να είμαστε ακριβείς, αφού μέσα σε τέσσερις μέρες, κατάφερε να αγκαλιάσει τους δύο φετινούς του στόχους και να ολοκληρώσει το σημαντικό κύκλο από τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις.

Την περασμένη Πέμπτη πήρε το εισιτήριο πρόκρισης για τον τελικό του κυπέλλου, στις 24 Απριλίου και έπεται συνέχεια με τη συμμετοχή του στα πλέι-οφ, όπως προκύπτει μετά τη χθεσινή νίκη του επί του Λεβαδειακού. Κατά συνέπεια, από την Πέμπτη μέχρι την Κυριακή, έκανε το. καθήκον του παίζοντας όλη τη χρονιά. Ή σχεδόν όλη αφού, λίγο έως πολύ, είχε ξεκαθαρίσει η κατάκτηση της πέμπτης θέσεις που οδηγεί στο μίνι πρωτάθλημα των πλέι-οφ.

Ταυτόχρονα, βέβαια, εφόσον ο ΠΑΟ προκριθεί σε βάρος του ΠΑΣ, θα έχει οριστικοποιήσει τη συμμετοχή του στο γκρουπ των Ελλήνων Ευρωπαίων για την επόμενη σεζόν.

Τα πράγματα πλέον είναι ξεκάθαρα και στις δύο τελευταίες αγωνιστικές, υπάρχει χρόνος και χώρος για όλους. Η ομάδα θα φρεσκαριστεί και θα παίξει με Αστέρα και Ολυμπιακό μακριά από τη Θεσσαλονίκη, όπου οι οπαδοί του θα πρέπει να κάνουν υπομονή μέχρι τον τελικό της 24 Απριλίου για να την χειροκροτήσουν.

Όλα στον Αρη στρέφονται γύρω από έναν ακόμη τελικό, όπως σχεδόν έχουν συνηθίσει τα τελευταία χρόνια οι «κίτρινοι» που μετρούν τέσσερις συμμετοχές σε δέκα χρόνια.

Ήδη απασχολεί το πόσα εισιτήρια αναλογούν στον ’ρη για τον τελικό του ΟΑΚΑ, ήδη οι συνδεσμίτες προετοιμάζονται για να στήσουν πανηγύρι στις κερκίδες και η διοίκηση οργανώνεται για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις όλων.

Οι δύο τελευταίες στροφές του πρωταθλήματος περνούν σε δεύτερο πλάνο κι δεν ασχολείται κανείς στο βαθμό που να αναγνωρίζεται κρισιμότητα για τη συγκομιδή βαθμών.

Ο Κούπερ ήδη ανανεώνει τους ποδοσφαιριστές του και αρκετούς από αυτούς θα εξακολουθεί να τους ξεκουράζει ενόψει τελικού.

Κοντρέρας: "Ας δώσουμε χαρά από δω και πέρα"


Ο Χιλιανός αμυντικός του ΠΑΟΚ, Πάμπλο Κοντρέρας Το ίδιο προβληματισμένος και ανήσυχος μετά από τρεις συνεχόμενες απώλειες είναι ο Πάμπλο Κοντρέρας. Ο Χιλιανός αμυντικός του δικεφάλου, μπορεί να σκόραρε στη Λάρισα, αλλά, αυτό δεν ήταν αρκετό για να επικρατήσει ο ΠΑΟΚ και να επανέλθει στις επιτυχίες.

Οι ήττες από τον Αρη, την ΑΕΚ και τη Λάρισα έχουν δημιουργήσει το... ανάλογο κλίμα στο εσωτερικό της ομάδας που θα πρέπει να επανέλθει σύντομα, όπως αναφέρει κι ο Φερνάντο Σάντος, στις μέρες πριν το ντέρμπι με τον Αρη.

Ο Πάμπλο Κοντρέρας φιλοξενήθηκε στον Sport103 fm και τοποθετήθηκε για την τρίτη διαδοχική ήττα του ΠΑΟΚ: "Εμείς οι ποδοσφαιριστές φέραμε την ομάδα τόσο κοντά στη διάκριση και την πρωτιά και εμείς φταίμε για τις ήττες αυτές. Αυτό που μας κόστισε ήταν το παιχνίδι με τον ’ρη. Υπήρχε μια γενικότερη αναποτελεσματικότητα σε όλους τους τομείς. Θέλαμε τη νίκη για να μείνουμε κοντά με τον ΠΑΟ, και μας κόστισε πολύ η ήττα. Στο παιχνίδι με την ΑΕΚ παίξαμε καλά αλλά δεν τα καταφέραμε. Όσο λυπημένοι είναι οι οπαδοί μας άλλο τόσο είμαστε κι εμείς που θέλαμε να συνεχίσουμε να διεκδικούμε το πρωτάθλημα μέχρι τέλους".

Και αναφέρθηκε στη συνέχεια του πρωταθλήματος: "Ουσιαστικά το μόνο που κυνηγάμε πλέον είναι τις δύο νίκες στα τελευταία παιχνίδια ενόψει των πλέι οφ. Είναι κατανοητή η απογοήτευση των οπαδών, όμως αποτελεί γεγονός ότι όποτε και όπου παίξαμε, παλέψαμε για τη νίκη. Το αρνητικό αυτό σερί δεν μειώνει την επιτυχημένη μέχρι τώρα πορεία μας και για αυτό θέλουμε να κερδίσουμε μπροστά στο κοινό μας.
Πρέπει να βελτιώσουμε την εικόνα μας, και αυτό θα γίνει αν επανέλθουμε στο αγωνιστικό επίπεδο που είχαμε πριν από τις τρεις ήττες. Πιστεύαμε πολύ στον εαυτό μας και αυτό θα ξαναβρούμε. Θα δούμε αυτά τα δύο τελευταία ματς του πρωταθλήματος ως πρόβες ενόψει των πλέι οφ όπου εκεί θα κάνουμε τα πάντα για να πετύχουμε και να δώσουμε χαρά στους οπαδούς μας".

Τέλος, πρόσθεσε: "Επιθυμία μας είναι η κατάκτηση της πρώτης θέσης στο μίνι αυτό πρωτάθλημα των πλέι οφ παρά το γεγονός ότι θα είναι δύσκολα παιχνίδια. Όλοι οι αντίπαλοι έχουν τις ίδιες δυνατότητες και όλοι θα έχουν τον ίδιο στόχο. Θέλω να ζητήσω συγνώμη από τον κόσμο μας που δεν καταφέραμε να ανταποκριθούμε στις υψηλές προσδοκίες και να τους ευχαριστήσω για την συμπαράσταση και την αγάπη τους. Το σημαντικό είναι να μπορέσουμε να τους δώσουμε χαρά από δω και πέρα".

«Εξαφανίστηκε» ο Ντάρμπισαϊρ!


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Αγγλος δεν ήταν... Αγγλος στο «ραντεβού» του! Ο λόγος για τον Ματ Ντάρμπισαϊρ, ο οποίος δεν έδωσε το «παρών» στην πρωϊνή προπόνηση του Ολυμπιακού, δίχως να έχει ενημερώσει κανέναν για την απουσία του.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο Αγγλος άσος των «ερυθρόλευκων» δεν έχει δώσει δικαιώματα στο παρελθόν και το πειθαρχικό παράπτωμα στο οποίο υπέστη, είναι ένα δείγμα για την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα του Πειραιά.

Μία ημέρα μετά την «λευκή» ισοπαλία στο «Καραϊσκάκη», το κλίμα είναι βαρύ στο λιμάνι και το περιστατικό με τον Ντάρμπισαϊρ ήρθε να «μαυρίσει» ακόμη περισσότερο το κλίμα. Από τον Ολυμπιακό αναφέρουν πως ο Άγγλος επιθετικός είναι αδικαιολόγητος καθώς δεν ενημέρωσε κανέναν με αποτέλεσμα να τον ψάχνουν.

Η πλευρά του παίκτη πάντως, υποστήριξε ότι ο Αγγλος στράικερ ταλαιπωρείται από στομαχικές διαταραχές και γι αυτό δεν κατάφερε να δώσει το «παρών» στην προπόνηση.

Στα αγωνιστικά, οι «ερυθρόλευκοι» γυμνάστηκαν στις 11:00. Οι Μέλμπεργκ, Ντουντού, Λεονάρντο και Ζαϊρί συνέχισαν τα προγράμματα αποκατάστασης που ακολουθούν, ενώ οι Γκαλίτσιος και Τοροσίδης ακολούθησαν πρόγραμμα θεραπείας.

Όσοι αγωνίστηκαν στον αγώνα με την Ξάνθη ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας, ενώ οι υπόλοιποι προπονήθηκαν κανονικά. Την Τρίτη (30/3) οι «ερυθρόλευκοι» θα προπονηθούν το πρωί στις 11:00 και το απόγευμα στις 18:00.

Έκλεισε… η κάνουλα του ΟΠΑΠ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Έσκασε βόμβα… Με αφορμή τα συνεχή κρούσματα βίας ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Παναγιώτης Μπιτσαξής, μετά και από ολονύκτιες κυβερνητικές διαπραγματεύσεις με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ανακοίνωσε πως μπαίνει τέλος στην επιχορήγηση των ομάδων όλων των επαγγελματικών κατηγοριών των ομάδων της Superleague από τον ΟΠΑΠ.

«Δεν μπορεί η πολιτεία να χρηματοδοτεί σωματεία τα οποία παράγουν βία. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι αναξιόπιστο γιατί βασιλεύει η βία», ανέφερε χαρακτηριστικά στην προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου. Ο κ. Μπιτσαξής διευκρίνισε ότι από την αναστολή της χρηματοδότησης εξαιρείται η Εθνική Ομάδα.

«Οι Έλληνες πολίτες παρακολουθούν με οργή και αγανάκτηση αναξιόπιστα πρωταθλήματα, όπου επικρατεί ο νόμος της ζούγκλας και της τυφλής βίας. Τον κατήφορο του ελληνικού ποδοσφαίρου προσπάθησε να ανακόψει η Πολιτεία μ΄ ένα θεσμικό διάλογο με όλους τους φορείς του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, ακόμη και με τους οργανωμένους οπαδούς. Δυστυχώς, όμως, οι συμφωνίες κυρίων κατέρρευσαν από τις εξελίξεις με τα σοβαρά επεισόδια σε διάφορα γήπεδα».

Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού υπογράμμισε ότι η βία δεν μπορεί να χρηματοδοτείται με τα χρήματα του Ελληνα φορολογούμενου, ο οποίος πληρώνει 40 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Οπως είπε ο κ. Μπιτσαξής: «Ο ΟΠΑΠ καταβάλλει 23 εκ. ευρώ στη Σούπερ Λίγκα, 9 εκ. στη ΕΠΑΕ, 3 εκ. κατ΄ ευθείαν στην ΕΠΟ, ενώ 5 εκ. δίδονται ακόμη μέσω ειδικών συμβάσεων.

Με εντολή του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλου Γερουλάνου, και σε απόλυτη συνεργασία με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, αλλά και κατόπιν εισήγησης της ΓΓΑ, αναστέλλεται κάθε χρηματοδότηση από τον ΟΠΑΠ στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, μέχρι να πειστεί η Πολιτεία ότι το επόμενο πρωτάθλημα θα είναι ειρηνικό και όχι γεμάτο βία. Η Πολιτεία δεν μπορεί να χρηματοδοτεί τη βία, ούτε ο ΟΠΑΠ μπορεί να διαφημίζεται μέσω αυτού του τρισάθλιου θεάματος».

Μάλιστα, ο κ. Μπιτσαξής τόνισε ότι, με βάση την εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου, η σύμβαση με τον ΟΠΑΠ είναι άκυρη και θα γίνει επαναδιαπραγμάτευση, όπου θα μπουν «ρήτρες για τη βία».

Χαρακτήρισε παράλληλα κατάπτυστο και το πανό που αναρτήθηκε χθες από οπαδούς της Λάρισας. «Αν πειστούμε ότι όλα κινούνται στη σωστή κατεύθυνση τότε η ροή των χρημάτων θα γίνει κανονικά» συμπλήρωσε ενώ για το θέμα της απαγόρευσης μετακίνησης των οπαδών είπε: «Δεν έχουμε πρόβλημα με τις οργανωμένες μετακινήσεις αρκεί η ομάδες να έχουν την αντικειμενική ευθύνη σε περίπτωση επεισοδίων».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Σοφοκλής Πιλάβιος από τη μεριά του δεσμεύθηκε ότι θα αλλάξει το καταστατικό ώστε να προβλεφθούν βαρύτερες ποινές από τις ισχύουσες σε θέματα που έχουν να κάνουν με τη βία. Θα υπάρξει μάλιστα και κωδικός διοικητικών ποινών, όπως δηλαδή ισχύουν και στις υπόλοιπες ανώνυμες εταιρείες σχετικά με διάφορες παραβάσεις.

Οι διοικητικές ποινές θα για τα θέματα βίας θα προβλέπουν ακόμη και το κλείσιμο μιας ΠΑΕ σε περίπτωση που διαπιστωθούν απανωτά κρούσματα βίας.

Πριν από τη συνέντευξη Τύπου ο Πάνος Μπιτσαξής είχε συνάντηση με τον υπουργό Πολιτισμού, κ.Γερουλάνο. Ο τελευταίος μάλιστα είχε επικοινωνία χθες το βράδυ με τον Σοφοκλή Πιλάβιο και τον είχε ενημερώσει για την απόφαση αυτή.

Παράπονα για Δαλούκα από ΠΑΣ

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/31cce46f3cdac793f430bc7ef23648c5_L.jpg?1269842628?1269842628?1269842628«Καυστική» ανακοίνωση σε ειρωνικό ύφος εξέδωσε ο ΠΑΣ Γιάννινα με την οποία εκφράζει τα παραπόνα του προς την διαιτησία του Γιώργου Δαλούκα στο παιχνίδι με τον Ηρακλή, όπου οι Ηπειρώτες ηττήθηκαν με 2-0.Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣ Γιάννινα:

«Από την αρχή του φετινού πρωταθλήματος, επισημάναμε - αρκετές φορές είναι η αλήθεια- παράπονά μας από την, τουλάχιστον εχθρική, αντιμετώπιση που τύγχανε η ομάδα μας από τους ανθρώπους, που για ενενήντα λεπτά σε κάθε παιχνίδι ήταν υπεύθυνοι να εφαρμόζουνε, θεωρητικά πάντα σε ό,τι αφορά την ομάδα μας, τους κανόνες του. Οι κουβέντες έγιναν φωνές και ακολούθως κραυγές από μέρους μας, αλλά μάταια. Κερδίσαμε την συμπάθεια των φιλάθλων με ότι υπέστημεν, αλλά την απόλυτη αδιαφορία και περιφρόνηση αυτών, που θεσμικά, είχαν λόγο και δύναμη να δώσουνε λύση.
Είμαστε δυσάρεστοι στη SUPERLEAGUE. Το δικό μας ήθος και η φιλοσοφία για το ποδόσφαιρο είναι διαφορετικό από αυτό που θα «έπρεπε». Μήνυμα ελήφθη. Θα γίνουμε σοφότεροι.
Σεβασμό στην αξιοπρέπεια μας ΚΑΙ ΜΟΝΟ, αποτελεί η εν λόγω αναφορά μας στον διαιτητή με τους περισσότερους ορισμούς φέτος στην Superleague. Ο εν λόγω, και ενώ δεν είδε «το πέναλτι του αιώνα» στον αγώνα κυπέλλου της Καβάλας , επιβραβεύτηκε με νέο ορισμό εχθές ( μέσα σε τέσσερις μέρες δηλαδή) για να επαναλάβει τα ίδια. Εφάρμοσε τους ιδιαίτερους κανόνες που ισχύουν φέτος για την ομάδα μας, καθώς είναι προφανές ότι το «γκρέμισμα» ποδοσφαιριστή στην περιοχή και ενώ τούτος κινείται για γκολ, δεν είναι πέναλτι ΠΟΤΕ υπέρ του ΠΑΣ Γιάννινα, (και δεν ξεχνούμε κύριε Δαλούκα τους ίδιους ιδιαίτερους κανόνες που εφαρμόσατε και στη Λιβαδειά), ενώ με τους ίδιους ιδιαίτερους κανόνες, έμεινε η ομάδα μας με δέκα παίκτες.
Έτσι, με την πιστή εφαρμογή των ιδιαίτερων αυτών κανόνων (και άλλων που για οικονομία χώρου και μόνο αποσιωπούμε), διασφαλίστηκε ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα, ήταν η τελευταία ομάδα που έφυγε ηττημένη από το Καυτατζόγλειο για φέτος.
Η ομάδα μας, την χρονιά που διανύουμε, κυνηγήθηκε και συκοφαντήθηκε, όσο καμία άλλη. Εισπράξαμε, χωρίς να το αξίζουμε, τον ψόγο της ομάδος προκαθορισμένων αποτελεσμάτων. Η ηγεσία του αθλητισμού δεν τολμά να δημοσιοποιήσει τα πλήρη στοιχεία που της διαβιβάστηκαν από την FIFA. Φοβάται.
Οι υποθέσεις θα τεθούν στο αρχείο, λόγω ελλείψεως στοιχείων και η κοινή γνώμη δεν θα μάθει ποτέ, ούτε πληροφοριακά, ποιοι και που ήταν ή όχι εμπλεκόμενοι. Πιστεύουμε δικαίως, γιατί αυτά τα πράγματα δεν συμβαίνουν, αλλά και εάν συμβαίνουν δεν μπορούν να αποδειχθούν.
Ως εκ τούτου, δεν συμμεριζόμαστε τις δηλώσεις του αθλητή της ομάδας μας κυρίου Ζαφειρόπουλου, περί αναξιόπιστου πρωταθλήματος. Ούτε τις δηλώσεις του για να προσέξει κανείς τα αποτελέσματα της υπόλοιπης χθεσινής αγωνιστικής.
Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ανακοινώνει ότι με απόφαση της διοίκησης θα του επιβληθεί χρηματικό πρόστιμο δέκα Ευρώ, διότι τούτος όφειλε να γνωρίζει, ότι στην Ελλάδα των πέντε τελευταίων αγωνιστικών οι τυφλοί βλέπουν και οι ανάπηροι δεν περπατούν απλά, αλλά γίνονται Ολυμπιονίκες».

Μιχάλης Σηφάκης-«Θα παλέψουμε με τη ψυχή μας για το Κύπελλο»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/07cfe2c2da5cba308a5a4b389772a0af_L.jpg?1269842503?1269842503?1269842503Αποφασισμένος να κάνει ότι περνάει από το χέρι του προκειμένου να κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο με τον Άρη είναι ο Μιχάλης Σηφάκης. Ο τερματοφύλακας των «κίτρινων» μιλάει για για όλα.Ο Σηφάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «ΕΘΝΟΣΠΟΡ» αρχικά τόνισε ότι δεν είναι ικανοποιημένος από την πορεία του ως τώρα. Όσο για τις φήμες που θέλουν τους δύο «αιώνιους» να δίνουν μάχη το καλοκαίρι για την απόκτησή του, εξέφρασε την άγνοιά του. Αναλυτικά:

-Tι εννοείς πως δεν είσαι απόλυτα ικανοποιημένος από την πορεία σου;

«Tο ξέρω πως ακούγεται κάπως. Iσως φανεί εγωιστικό. Είμαι ευχαριστημένος με όλα όσα έχω πετύχει στον Άρη τα τελευταία δύο χρόνια. Είχα δύο σταθερές χρονιές, αλλά είμαι πιο απαιτητικός από τον εαυτό μου. Όποιος ξέρει τις δυνατότητές του, ξέρει και τι θέλει και πόσο πιο ψηλά μπορεί να ανεβάσει τον πήχη».

-Mε τι, δηλαδή, θα ήσουν απόλυτα ικανοποιημένος;

«Δεν έχει να κάνει με την απόδοσή μου σε κάποιο ματς ή κάποια διάκριση που δεν ήρθε. Στο μυαλό μου το έχω ως μια γενικότερη κατάσταση. Δεν είναι κάτι το συγκεκριμένο, ζητάω περισσότερα πράγματα από μένα. Δεν επαναπαύομαι σε αυτά που έχω πετύχει. Ξέρω πως έχω πολλά περιθώρια εξέλιξης ακόμη».

-Στα οκτώ χρόνια της επαγγελματικής πορείας σου, αν εξαιρέσεις την ανάπαυλα στον Oλυμπιακό, τι πιστεύεις πως έχεις πετύχει;

«Όσο περνάει ο καιρός αντιμετωπίζω τα πράγματα με μεγαλύτερη ωριμότητα. Eχω ωριμάσει αρκετά ως τερματοφύλακας στο παιχνίδι μου. Παίζω βασικός κι αυτό μου κάνει καλό. Όσο αγωνίζεσαι τόσο καλύτερο είναι».

-Διαθέτοντας, πλέον, την ωριμότητα του χρόνου, όταν σκέφτεσαι τη συνεργασία σου με τον Ολυμπιακό την αναπολείς με χαρά ή έχει μείνει δυσαρέσκεια που δεν σου δόθηκαν οι ευκαιρίες τότε;

«Tο γεγονός ότι έφυγα από τον Ολυμπιακό σαφώς και μου έκανε καλό, γιατί αγωνιστικά είχα μείνει πίσω. O Ολυμπιακός, όμως, τελικά αποδείχθηκε ένα καλό βήμα για μένα. Μπορώ να πω πως απέκτησα παραστάσεις από τις συνθήκες και τον τρόπο που λειτουργεί μια μεγάλη ομάδα και τα οποία αποτελούν εφόδια για να σταθώ κι εγώ σε υψηλό επίπεδο. Επιπλέον, το διάστημα που δούλεψα δίπλα στον Aντώνη Nικοπολίδη ήταν αρκετά εποικοδομητικό για μένα».

-Kι έπειτα ήρθε ο Aρης...

«Kι αυτό ήταν ό,τι καλύτερο μου συνέβη».

-Εκτός από τους αγωνιστικούς λόγους, που είναι προφανείς, καθώς είσαι βασικός στην ομάδα, υπάρχουν κι άλλοι λόγοι που σε κάνουν να το λες με ανακούφιση αυτό;

«Tαίριαξα αμέσως στην ομάδα και οι οπαδοί της με αγκάλιασαν σαν να ήμουν γέννημα θρέμμα Aρης. Mε κέρδισαν και τους κέρδισα αμέσως όλους. H αγάπη που μου δείχνει ο κόσμος είναι κάτι το ασύλληπτο για μένα. Eκεί, όμως, που πραγματικά κατάλαβα πως έχω κάνει τη σωστή επιλογή που πήγα στον Άρη ήταν μόλις στον δεύτερο αγώνα μου πέρυσι κόντρα στον Ολυμπιακό. Εκείνη την ημέρα όλα λειτούργησαν άψογα. Είχαμε καλή απόδοση όλοι μας και κερδίσαμε το ματς...».

-H ομάδα θα διεκδικήσει φέτος το Κύπελλο Ελλάδας. Μακροπρόθεσμα μέχρι πού μπορεί να φθάσει;

«O φετινός Aρης ήδη είναι μέσα στους στόχους του και το Kύπελλο είναι μία μεγάλη επιδίωξη για μας. Kαι όταν με το καλό περάσει ο τελικός, θα παλέψουμε δίχως άγχος για την πρώτη θέση στα πλέι οφ. Άσχετα αν παίξουμε, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, με τον Παναθηναϊκό στον τελικό και ως φιναλίστ, καθώς δεν πιστεύω ότι θα χάσει το πρωτάθλημα, βγούμε στο Γιουρόπα Λιγκ, θέλουμε την πρώτη θέση των πλέι οφ που οδηγεί στο Tσάμπιονς Λιγκ. Επίσης, η ομάδα διαθέτει πολύ καλό υλικό, έμπειρο προπονητή, μεγάλη δύναμη στην εξέδρα και μια διοίκηση που τη στηρίζει. Οπότε δεν βλέπω τον λόγο για τον οποίο τα επόμενα χρόνια να μη βάλει πιο υψηλούς στόχους σε Ελλάδα και Ευρώπη».

-Πώς είναι να δουλεύεις με τον κ. Kούπερ;

«Είναι σπουδαίος προπονητής. Εγώ θεωρώ μεγάλη τιμή και τύχη για έναν ποδοσφαιριστή να δουλέψει μ’ έναν τεχνικό της αξίας του. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα προπονητών που έχουν έρθει στη χώρα μας. Γι’ αυτό και δεν πρέπει να τον προσπερνάμε, ούτε να τον αφήσουμε να χαθεί. Μακάρι να τον έχουμε εδώ για αρκετά χρόνια. Όσο για τον τρόπο δουλειάς του, του αρέσει η πειθαρχία. Είναι απαιτητικός κι αυτό νομίζω πως απεικονίζεται στην απόδοση της ομάδας».

-Aν ο κ. Kούπερ βρισκόταν στο «τιμόνι» της ομάδας από το ξεκίνημα της σεζόν, ο Aρης θα είχε πετύχει περισσότερα;

«Νομίζω πως ναι. H παρουσία της ομάδας από την ημέρα που την ανέλαβε αυτό μας δείχνει. Mέσα σε λίγο διάστημα κατάφερε να διορθώσει αρκετά πράγματα και είμαι σίγουρος πως η νέα χρονιά για τον Aρη θα είναι πολύ καλύτερη και θα παρουσιαστεί πολύ πιο ανταγωνιστικός απ’ ό,τι φέτος».

-Σ’ εσένα τι λέει συνήθως;

«Tο κομμάτι των τερματοφυλάκων είναι εντελώς διαφορετικό από την υπόλοιπη ομάδα και έτσι η προπόνησή μου δεν γίνεται υπό την εποπτεία του. Ωστόσο, στους αγώνες με αφήνει ελεύθερο να κρίνω πότε να δίνω ρυθμό στην ομάδα και πότε να ξεκινάω αντεπίθεση. Γενικά δείχνει να με σέβεται ως άνθρωπο και να με εκτιμάει ως ποδοσφαιριστή και αυτό είναι πολύ τιμητικό για μένα».

-Για την άμυνά σου τι έχεις να πεις; O Pονάλντο Γκιάρο είναι 35 χρόνων και ο Nασούτι ένας αμυντικός με περγαμηνές στην Αργεντινή...».

«H αμυντική λειτουργία δεν είναι μόνον οι αμυντικοί και ο τερματοφύλακας, αλλά όλη η ομάδα. Παρ’ όλα αυτά ο Pονάλντο και ο Nασούτι είναι παίχτες με μεγάλη προσωπικότητα και εμπειρία και ιδιαίτερα χρήσιμοι για την ομάδα μας. Για μένα είναι μεγάλη χαρά να συνεργάζομαι με τέτοιους αμυντικούς».

-Επίσης, ορατή είναι και η μεταμόρφωση κάποιων συμπαικτών σου. Ειδικά ο Kόκε δείχνει να ξαναγεννήθηκε...

«Σίγουρα έχει παρουσιαστεί πολύ καλύτερος από πέρυσι, αλλά και συγκριτικά με το ξεκίνημα της σεζόν. Αλλά και πάλι νομίζω πως η αναγέννησή του οφείλεται τόσο στην προσωπική του προσπάθεια όσο και στην ομαδική δουλειά, γιατί πλέον ο Aρης λειτουργεί πολύ καλύτερα ως σύνολο. Όμως δεν είναι μόνον ο Kόκε που μεταμορφώθηκε. Δείτε και τον Πρίττα. Στα τελευταία επιτυχημένα αποτελέσματα της ομάδας μου νομίζω πως του αναλογεί το μεγαλύτερο μερίδιο. Κάνει φοβερή δουλειά στο κέντρο και πρέπει να του το αναγνωρίσουμε όλοι μας».

-Στον τελικό του Κυπέλλου τι εκτιμάς ότι μπορεί να γίνει;

«Ευχή όλων μας είναι να το κατακτήσει ο Aρης. Θα παλέψουμε με την ψυχή μας για να το πετύχουμε. Tο θέλουμε πάρα πολύ».

-Aν δεν αλλάξει κάτι δραματικά στις αγωνιστικές που απομένουν, ο ΠAO σε αυτό το ματς θα είναι πρωταθλητής. Αυτό σας τρομάζει κάπως, με δεδομένη και την εικόνα φέτος του «τριφυλλιού» στα περισσότερα παιχνίδια;

«Όχι βέβαια. Iσα ίσα που θα είναι μια ωραία πρόκληση για μας να σηκώσουμε το Kύπελλο κερδίζοντας τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό».

-Mε τον προπονητή του ΠAO, τον Nίκο Nιόπλια, δεν υπήρξατε συμπαίχτες στον OΦH, αλλά σας ενώνει το γεγονός ότι ήσασταν παίχτες της ίδιας ομάδας, όπως και μια οικογενειακή σχέση λόγω του πατέρα σου, Mύρωνα (οι δυο τους ήταν συμπαίχτες). Ποια είναι η γνώμη σου γι’ αυτόν;

«Tον κ. Nιόπλια τον σέβομαι πολύ για όσα έχει προσφέρει στον OΦH και γενικότερα ως ποδοσφαιριστής στο άθλημα. Εμείς στον OΦH μεγαλώσαμε έχοντας για ίνδαλμα τον Nιόπλια. Αλλά και τώρα ως προπονητής έχει δείξει πολύ καλά δείγματα και πιστεύω πως έχει να προσφέρει πολλά. Tον σέβομαι, όπως σέβομαι και τη φιλία που έχει με την οικογένειά μου».

-Αυτή είναι η δεύτερη χρονιά σου στον Aρη και με το δέσιμο που λες ότι έχεις με όλους στον σύλλογο, έχεις καταφέρει να μπεις στο πετσί των ντέρμπι με τον ΠAOK;

«Για έναν ποδοσφαιριστή, όποιον και να ρωτήσεις, δεν υπάρχουν ντέρμπι, αλλά κάποια ματς με ιδιαιτερότητες. Όλα τα παιχνίδια θέλεις να τα κερδίζεις. Πάντως, για μένα ο τελευταίος αγώνας με τον ΠAOK ήταν ένα από τα πιο εύκολα βράδια που έχω περάσει. Δεν απειλήθηκα σχεδόν καθόλου. H ομάδα λειτούργησε άψογα σε όλες τις γραμμές του γηπέδου, με αποτέλεσμα να πανηγυρίσουμε μια πολύ σπουδαία νίκη».

-Κυκλοφορεί η φήμη ότι το καλοκαίρι μπορεί να έχουμε ντέρμπι αιωνίων για την απόκτησή σου. Έχεις ακούσει κάτι σχετικό;

«Όχι. Δεν ξέρω κάτι. Tη συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν έχω το μυαλό μου σε κάποια μεταγραφή στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Είμαι συγκεντρωμένος στον στόχο της ομάδας μου. Υπάρχουν πολύ σημαντικά ματς στους επόμενους μήνες για μας και το μόνο που με απασχολεί είναι το πώς θα είμαι έτοιμος και δυνατός για να βοηθήσω τον Aρη να πετύχει όλους τους στόχους του».

-Στον Ολυμπιακό θα επέστρεφες;

«Έχω ακόμη δύο χρόνια συμβόλαιο με τον Άρη. Οποιαδήποτε ομάδα από την Ελλάδα ή το εξωτερικό θελήσει να με αποκτήσει, τον πρώτο λόγο τον έχει ο Aρης και εκεί θα πρέπει να απευθυνθεί. Εγώ, πάντως, δεν έχω απωθημένα να αποδείξω στον Ολυμπιακό και σε κανέναν κάτι...».

-Υποθετικά μιλώντας, όμως, θα πήγαινες ποτέ στον Παναθηναϊκό;

«Δεν μ’ αρέσει να μιλάω υποθετικά. Τέτοιες συζητήσεις μόνο κακές εντυπώσεις προκαλούν».

-Είπες νωρίτερα ότι αισθάνεσαι πιο ώριμος. Κοιτώντας πίσω, και πιο συγκεκριμένα στο σκηνικό που έγινε στο OAKA το 2007 σε ματς του OΦH με τον Παναθηναϊκό, όταν γύρισες και έδειξε τη φανέλα σου στην εξέδρα που σε αποδοκίμαζε, θα το έκανες ξανά;

«Aν με ρωτήσεις τι θα ήθελα να αλλάξω απ’ όλα όσα έζησα στα οκτώ χρόνια στα οποία αγωνίζομαι είναι αυτό. Aν συνέβαινε κάτι τέτοιο τώρα, δεν θα αντιδρούσα έτσι. Ή μάλλον δεν θα αντιδρούσα καθόλου. Ήταν λάθος μου. Επρόκειτο για μια κακιά στιγμή. Όμως ήμουν πιο μικρός και πιο ευέξαπτος τότε».

-Όπως έπραξες, δηλαδή, στο ματς του α’ γύρου με τον Ηρακλή, όταν ένας οπαδός σού όρμησε στο τέρμα;

«Νομίζω πως τα δύο περιστατικά δεν μπορούν να συγκριθούν. Tο σημαντικότερο είναι πως πρέπει να εξαλειφθεί η βία από τα γήπεδα και στο σημείο που έχουμε φθάσει την αρχή πρέπει να την κάνουν οι ποδοσφαιριστές. Tα προηγούμενα χρόνια θυμάμαι πως ψάχναμε τρόπους για να γεμίσουμε τα γήπεδα, και τώρα έχουμε φθάσει στο σημείο να απαγορεύονται οι μετακινήσεις των οπαδών. Αυτό, όμως, είναι πολύ λυπηρό και ιδιαίτερα για τους ποδοσφαιριστές είναι άσχημο να αγωνίζονται μπροστά σε άδειες εξέδρες. Εύχομαι στο άμεσο μέλλον να βρεθεί κάποια ουσιαστική λύση».

-Φέτος, εκτός από το Κύπελλο, στο πίσω μέρος του μυαλού σου φαντάζομαι ότι βρίσκεται και η κλήση σου στην Εθνική ομάδα για το Μουντιάλ. Πώς περιμένεις τη στιγμή;

«Mε μεγάλη ανυπομονησία περιμένω να ακούσω τ’ όνομά μου. Θα είναι μεγάλη εμπειρία και μακάρι να τη ζήσω. Γνωρίζω πως ο κ. Tοπαλίδης έχει έρθει σε πολλά ματς να με δει και ελπίζω πως θα είμαι μεταξύ των «εκλεκτών» του κ. Pεχάγκελ γι’ αυτή τη μεγάλη πρόκληση. Για μένα δεν υπάρχουν βασικοί και αναπληρωματικοί, το σημαντικό είναι και οι 23 παίχτες να είναι 100% έτοιμοι για να προχωρήσει η ομάδα όσο πιο πολύ μπορεί. Aν μου ζητηθεί να παίξω, θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Έχουμε δύσκολο πρόγραμμα, θα αντιμετωπίσουμε ομάδες-μεγαθήρια, στις οποίες υπάρχουν παίχτες που είναι παγκόσμια είδωλα. Tο σημαντικό, όμως, δεν είναι ότι θα τους αντιμετωπίσουμε, αλλά να μπούμε στο γήπεδο και να τους κερδίσουμε...».

-O δρόμος της Eθνικής, μέχρι να εξασφαλίσει την παρουσία της στο Mουντιάλ, δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα και εσύ το βίωσες αυτό αφού βρισκόσουν στην αποστολή της ομάδας σε όλα τα ματς αυτής της διαδρομής. Tελικά η κριτική που της ασκήθηκε ωφέλησε;

«Ήταν μια περίοδος που η ομάδα δέχτηκε αρκετή κριτική. Nομίζω πως ήταν άδικη. H ομάδα τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να δώσει το «παρών» σε δύο τελικές φάσεις μεγάλων διοργανώσεων. Παρ’ όλα αυτά έδειξε χαρακτήρα. H κριτική πιστεύω πως μας έκανε πιο δυνατούς και όσοι κατέκριναν την ομάδα, μετά τα ματς με την Oυκρανία είχαν σίγουρα τελείως διαφορετική άποψη».

-Kάτι τελευταίο. Tους τελευταίους μήνες η προσωπική σου ζωή έχει απασχολήσει αρκετά κάποια μερίδα του Tύπου, λόγω του επαγγέλματος της συντρόφου σου (σ.σ.: πρόκειται για το μοντέλο Στέλλα Γιαμπουρά). Πώς νιώθεις γι’ αυτό;

«Mε αφήνει αδιάφορο. Δεν είναι επιλογή μας αν κάποιες φορές μας βγάζουν μαζί κάποια φωτογραφία. Όμως δεν μπορούμε να το αποφύγουμε. Tο μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να το περιορίσουμε. Στόχος μου δεν είναι να προκαλώ μέσω της προσωπικής μου ζωής. Eίναι, ωστόσο, ένα κομμάτι που αφορά μόνο εμένα και κανέναν άλλο».

Πριμ παραμονής σε Εργοτέλη

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/1192aeecf9fcc6ab0106487d4acc61a8_L.jpg?1269835974?1269835974?1269835974Ο Εργοτέλης πέτυχε σπουδαία νίκη επί της Καβάλας με 3-1, μία νίκη που ουσιαστικά τον κρατάει στην πρώτη κατηγορία. Ο πρόεδρος της κρητικής ομάδας, Απόστολος Παπουτσάκης μοίρασε συγχαρητήρια ενώ ανακοίνωσε έξτρα πριμ 30.000 ευρώ. Οι παίκτες από την πλευρά τους δεν μπορούσαν να κρύψουν την ικανοποίησή τους με τον Παναγιώτη Κορδονούρη να τονίζει: «Ήμασταν καλύτεροι σε όλον τον αγώνα. Ήρθαμε στην Καβάλα για να κερδίσουμε, αν και ξέραμε ότι το έργο μας ήταν δύσκολο. Ήμασταν συγκεντρωμένοι και στο τέλος τα καταφέραμε».

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Ορφανός ανέφερε: «Δίκαια κερδίσαμε το ματς. Το θέλαμε πάρα πολύ. Δεν αξίζει αυτή η ομάδα να μπαίνει σε τέτοιες περιπέτειες».

Με Έρικσον στα τελικά του Μουντιάλ!

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd12/imgv3b_QW1Z1lqadB.jpgΜετά από ένα απ' όλες τις απόψεις αποτυχημένο πέρασμα από την Αγγλία, ο Σβεν Γκόραν Έρικσον μετακομίζει στην Αφρική για να αναλάβει την εθνική ομάδα της Ακτής Ελεφαντοστού.Ο Σουηδός προπονητής, που ήταν μέχρι πρότινος τεχνικός διευθυντής στη Νοτς Κάουντι, συμφώνησε σε όλα και θα είναι στο πάγκο της αφρικανικής ομάδας στα τελικά του Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής.

Πεδίο μάχης ο αγωνιστικός χώρος, μετά τη λήξη του χθεσινού ματς. Συνθήματα κατά Ρέμου

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd12/imgv3b_WWoWoB3Mqi.jpgΓια ακόμα μία φορά η βία δεν απουσίασε από τα ελληνικά γήπεδα, αφού λίγο μετά το τελευταίο σφύριγμα του Δαλούκα στο Καυταντζόγλειο, οπαδοί από τη θύρα 10 βρέθηκαν εντός του αγωνιστικού χώρου.Χωρίς να υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος, τουλάχιστον με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, επιτέθηκαν στα μέλη της ιδιωτικής ασφάλειας του γηπέδου, οι οποίοι ανταπέδωσαν και για δέκα λεπτά υπήρχε μεγάλη αναταραχή μέσα στο γήπεδο. Η εμφάνιση των ΜΑΤ οδήγησε τους οπαδούς στην αποχώρηση.

Εξάλλου, οι τοίχοι στον προαύλιο χώρο του γηπέδου ήταν γραμμένοι με συνθήματα κατά των Ρέμου, Σπανουδάκη και Μυτηλιναίου, με τον νυν πρόεδρο να γίνεται για μία ακόμα φορά το κόκκινο πανί για τους φιλάθλους του Ηρακλή. Πηγη spordog.gr

Φιλάνθρωπη η Βικτόρια!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/f281d6575af3e5b8826da19bc73bb321_L.jpg?1261479465?1261479465?1261479465Η Βικτόρια Σίλβστεντ, πρώην σκιέρ, άφησε το χώρο του αθλητισμού για τον καλλιτεχνικό κόσμο.

Η 35χρονη Σκανδιναβή ήταν μέλος της σουηδικής εθνικής ομάδας σκι και μάλιστα αγωνιζόταν σε πολύ υψηλό επίπεδο. Όμως δεν την κέρδισε ο αθλητισμός. Η ηθοποιός – μοντέλο παίρνει μέρος σε φιλανθρωπίες ώστε να μαζευτούν χρήματα στο ταμείο για την καταπολέμηση του AIDS.

Στα αξιοσημείωτα της ζωής της είναι ότι στα 16 της χρόνια πήρε μέρος στον διαγωνισμό: «Καλύτερος ψεύτικος οργασμός» με 10 άνδρες και φυσικά ήταν αυτή που κέρδισε. Το βραβείο ήταν μια τηλεόραση και όταν πήγε σπίτι είπε στη μητέρα της που το κέρδισε σε ένα παιχνίδι του bingo.

Νταμπίζας: «Δεν μας εκφράζει το πανό»

Ο Νίκος Νταμπίζας με δηλώσεις του μετά τη λήξη της αναμέτρησης, αναφέρθηκε στο αγωνιστικό μέρος, αλλά και στο επίμαχο πανό. Συγκεκριμένος ο έμπειρος στόπερ δήλωσε: «Πλέον κρατάμε την τύχη στα χέρια μας για την παραμονή στην κατηγορία. Φέραμε το πράγματα εκεί που θέλαμε. Ο ΠΑΟΚ μας πίεσε και μας δυσκόλεψε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ομάδα που πέρασε από το γήπεδό μας». Συνεχίζοντας, καυτηρίασε το πανό που σηκώθηκε πριν την έναρξη του αγώνα. «Το πανό δεν εκφράζει σε καμία περίπτωση τους παίκτες και την ομάδα της Λάρισας. Όλοι πρέπει να κάνουμε βήματα μπροστά. Το περιστατικό που συνέβη τη δεκαετία του ‘80, δεν νομιμοποιεί κανέναν να σηκώνει τέτοια πανό. Να κάνουμε κάτι να πάει μπροστά το ποδόσφαιρο και να αλλάξουν τα πράγματα».

Κώστας Χαλκιάς-Αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο.

http://www.metrosport.gr/wp-content/themes/metro/scripts/timthumb.php?src=/http://www.metrosport.gr/wp-content/uploads/xalkias1-200x200.jpg&w=200&h=210&zc=1

Στην επίθεση που και ο ίδιος δέχτηκε από οπαδούς της ΑΕΛ στάθηκε στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα ο Κώστας Χαλκιάς. «Δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι. Ήρθαμε να παίξουμε προσπαθώντας για το καλύτερο δυνατό και να κάνουμε καλύτερη συγκομιδή στο πρωτάθλημα. Η Λάρισα έπαιξε για τους δικούς της λόγους. Δεν καταφέραμε να πάρουμε κάτι καλό από το ματς» τόνισε αρχικά ο διεθνής γκολκίπερ του ΠΑΟΚ και συνέχισε: «Αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο. Συγνώμη που το λέω, αυτό που βλέπουμε δεν είναι ποδόσφαιρο. Φοβόμαστε για τη σωματική μας ακεραιότητα. Εγώ προσωπικά φοβήθηκα πάρα πολύ μετά την επίτευξη του δεύτερου γκολ της Λάρισας, όταν μπήκε πολύς κόσμος στον αγωνιστικό χώρο, ενώ το ματς ήταν σε εξέλιξη. Οι αρμόδιοι να πάρουνε τα μέτρα τους. Δεν είναι η πρώτη φορά, αλλά η δεύτερη που συμβαίνει αυτό σε διάστημα 15 ημερών. Εμείς θέλουμε να παίξουμε ποδόσφαιρο. Όλα αυτά που συμβαίνουν, να μπαίνει ο καθένας ανεξέλεγκτα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να βρίζει και να απειλεί κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού με κάνουν να λυπάμαι πάρα πολύ. Εγώ προσωπικά ένιωσα φόβο».

«Ρεζίλι παγκοσμίως»

Στην ερώτηση αν χτυπήθηκε απάντησε: «Δεν έγινε αυτό, αλλά αν γινόταν και αυτό θα ήταν το χειρότερο. Αλλά ήρθαν μπροστά μου, με απειλούσαν και με βρίζανε. Αυτό έγινε μετά την επίτευξη του δεύτερου γκολ. Συγχαρητήρια στη Λάρισα για την πορεία που προσπαθεί να κάνει. Αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσει να μας ενδιαφέρει ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα, ποιος θα βγει Τσάμπιονς Λιγκ και ΟΥΕΦΑ και ποιος θα υποβιβαστεί. Χάνουμε την ουσία του ποδοσφαίρου. Οι αρμόδιοι να δουν τα πράγματα, την ουσία και να τα διορθώσουν. Έχει να κάνει με όλους όσους έχουν να κάνουν με το ποδόσφαιρο. Δεν μοιράζουμε ευθύνες. Φοβήθηκαν για δεύτερη φορά και δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό, αν θέλετε να παρουσιάζουμε μια ωραία εικόνα για το ποδόσφαιρο. Θα σας παρακαλέσω τους δημοσιογράφους να μην στέλνετε τέτοιες εικόνες στο εξωτερικό γιατί γινόμαστε ρεζίλι παγκοσμίως».
Κληθείς να σχολιάσει την αντιπαλότητα κόντρα στον ΠΑΟΚ, από πλευράς Λάρισας, ως Λαρισαίος που είναι, ο Χαλκιάς υπογράμμισε: «Ο καθένας προσπαθεί για το καλύτερο για την ομάδα του. Οι ποδοσφαιριστές της Λάρισας προσπαθούν το καλύτερο για την ομάδα τους. Όταν πρωταγωνιστές δεν είναι οι ποδοσφαιριστές, το ποδόσφαιρο ξεφεύγει από την ουσία του».

Ραντεβού στις 24 του Απρίλη!

Ραντεβού στις 24 του Απρίλη!

Μία γιορτινή ημέρα ήταν η χθεσινή στο Κλεάνθης Βικελίδης. Όπως άλλωστε είναι η κάθε Κυριακή που η ομάδα παίζει στο σπίτι της. Ο κόσμος του Άρη έδωσε βροντερό παρών στην τελευταία εντός έδρας αναμέτρηση της ομάδας για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι 16000 και πλέον φίλαθλοι της ομάδας ήταν φανταστική και πάνω απ’ όλα γιορτινή. Ομάδα και λαός πανηγύρισαν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο την μεγάλη πρόκριση στον τελικό της 24ης Απριλίου, αλλά και την σημαντική νίκη απέναντι στον Λεβαδειακό, που… έστειλε τον Άρη στα πλέι οφ.
Ο κόσμος γέμισε τις κερκίδες του Κλεάνθης Βικελίδης, βρέθηκε δίπλα στην… γλυκιά αγαπημένη του ομάδα και πανηγύρισε την επιτυχία της. Από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης δεν σταμάτησε να τραγουδά και να δίνει έναν ξεχωριστό ρυθμό από τον οποίον παρασύρθηκαν και οι ποδοσφαιριστές του Έκτορ Ραούλ Κούπερ.
Οι χιλιάδες φίλοι του Άρη ξεσήκωναν συνεχώς με τον ρυθμό τους «κίτρινους» οι οποίοι μετά την χθεσινή τους νίκη «κλείδωσαν» και τον δεύτερό τους στόχο.
Το «χρόνια πολλά αγάπη μου γλυκιά…» ήχησε και πάλι, με τους φίλους του Άρη να μην ξεχνούν τα 96α γενέθλια του Συλλόγου, ενώ στο τέλος της αναμέτρησης ακούστηκαν συνθήματα κατά του Παναθηναϊκού τα οποία είχαν να κάνουν με τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, με τον λαό να ζητάει και την κατάκτησή του από τους ποδοσφαιριστές του Κούπερ το βράδυ της 24ης Απριλίου. Αυτή ήταν και η τελευταία επίσκεψη του κόσμου στο Κλεάνθης Βικελίδης για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και όπως ήταν λογικό με την ολοκλήρωση του αγώνα όλοι οι ποδοσφαιριστές κατευθύνθηκαν προς την Θύρα 3 και χειροκρότησαν τους οπαδούς της ομάδας για την μεγάλη συμπαράσταση και στήριξη που τους παρείχαν καθ’ όλη την διάρκεια της σεζόν. Επόμενο ραντεβού ομάδας και λαού είναι στο ΟΑΚΑ και έπεται συνέχεια διότι η χρονιά τώρα αρχίζει! Πηγη Μετροσπορ

ΚΑΕ ΑΡΗΣ: Η τύχη του στα… χέρια των άλλων

http://www.metrosport.gr/wp-content/themes/metro/scripts/timthumb.php?src=/http://www.metrosport.gr/wp-content/uploads/aris-basket2.jpg&w=200&h=210&zc=1

Η πέμπτη θέση δείχνει… απατηλό όνειρο για την ομάδα του Άρη μετά την ήττα στην Ρόδο, αλλά ακόμα και η έκτη θέση είναι εξαιρετικά δύσκολος στόχος, μιας και οι «κίτρινοι» δεν έχουν την τύχη τους στα δικά τους χέρια σε… άλλων.

Οι τέσσερις αγωνιστικές που απομένουν για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου, περιέχουν δύσκολα παιχνίδια για τους παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ που πρέπει να αποβάλλουν το σύνδρομο της… έδρας για να πάρουν νίκες και εκτός έδρας.
Ο Άρης βρίσκεται στην έβδομη θέση της βαθμολογίας, ισοβαθμώντας με το Περιστέρι απέναντι στο οποίο έχει το πλεονέκτημα αλλά η αθηναική ομάδα έχει έναν αγώνα λιγότερο, και όλα δείχνουν ότι δύσκολα θα μπορέσει να ξεφύγει από την συγκεκριμένη θέση ώστε να ανέβει στην έκτη. Γιατί είναι αλήθεια ότι η πέμπτη είναι ένας στόχος εξαιρετικά ανέφικτος, μιας και θα πρέπει να γίνουν… πράγματα και θάματα.
Οι «κίτρινοι» απώλεσαν το δικαίωμα να ορίζουν την μοίρα τους, αντίθετα πλέον θα πρέπει να περιμένουν… δώρα από άλλες ομάδες για να ελπίζουν σε μία υψηλότερη θέση, ακόμα και αν αυτοί έχουν το απόλυτο μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου, κάνουν δηλαδή τέσσερις συνεχόμενες νίκες.
Καταρχήν όσον αφορά την πέμπτη θέση, οι «κίτρινοι» θα πρέπει να κάνουν το απόλυτο νικών, ο Κολοσσός να χάσει όλα τα εναπομείναντα παιχνίδια, ο ΠΑΟΚ να κάνει δύο νίκες (η μία σίγουρα με Κολοσσό), αλλά και το Περιστέρι να τελειώσει την κανονική περίοδο με ρεκόρ 3-2, όχι καλύτερο. Βλέποντας τι απαιτείται καταλαβαίνει κανείς ότι αυτό το σενάριο, ο συνδυασμός αποτελεσμάτων, είναι εξαιρετικά δύσκολο να συμβεί.
Όσον αφορά για την έκτη θέση ο Άρης να αποφύγει την ισοβαθμία με τον ΠΑΟΚ μιας και δεν έχει το πλεονέκτημα, οπότε θα πρέπει να κάνει δύο νίκες παραπάνω. Επίσης θέλει το Περιστέρι να μην κάνει περισσότερες από τρεις νίκες στα εναπομείναντα πέντε παιχνίδια του, ώστε στην χειρότερη περίπτωση να υπάρξει ισοβαθμία και να βγει πιο… μπροστά στην βαθμολογία. Και αυτό με δεδομένο το «4Χ4″ μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.
Πιθανότερο φαντάζει το σενάριο της έβδομης θέσης, με τον Άρη να έχει το πλεονέκτημα στις ισοβαθμίες με το Περιστέρι και τον Πανιώνιο, με τους Νεοσμυρνιώτες να είναι και έναν βαθμό πίσω. Η έβδομη θέση θα στείλει τον Άρη να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό με μειονέκτημα έδρας στην πρώτη φάση των πλέι οφ. Όμως ακόμα και σε αυτό το σενάριο οι «κίτρινοι» θα πρέπει να κερδίσουν τουλάχιστον τρία παιχνίδια για να νιώθουν ασφαλείς και να μην κινδυνεύουν να πέσουν στην όγδοη θέση της κανονικής περιόδου.
Γεγονός είναι ότι στον Άρη δεν έχουν ξεκινήσει τους υπολογισμούς μιας και θέλουν να τελειώσουν την χρονιά με τέσσερις νίκες και στην συνέχεια να δουν ποια θα είναι η θέση που θα τερματίσουν ανάλογα και με τα αποτελέσματα των υπολοίπων ομάδων που διεκδικούν μία θέση στα πλέι οφ.

Οι δηλώσεις έφεραν εκνευρισμό

Οι δηλώσεις του Μιχάλη Κακιούζη σίγουρα προκάλεσαν αίσθηση αλλά και ένταση στα αποδυτήρια μιας και κάποιοι συμπαίκτες του ενοχλήθηκαν από αυτά που είπε στην συνέντευξη τύπου μετά τον αγώνα με τον Κολοσσό. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιοι εξέφρασαν την ενόχληση τους στον Μιχάλη Κακιούζη για τις δηλώσεις του, με τα… αίματα να ανάβουν χωρίς να ξεφεύγει ο έλεγχος και να επικρατεί η ψυχραιμία ενόψει και του κρισιμότατου αγώνα με την Βαλένθια. Αλλά είναι γεγονός ότι το κλίμα δεν είναι το καλύτερο, με τους «κίτρινους» να καλούνται να ανατρέψουν την κατάσταση και να μπορέσουν να δείξουν ένα καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο.

Εβδομάδα εξελίξεων

Εβδομάδα εξελίξεων

Ο Ανδρέας Παντελή ήταν στο γήπεδο. Πήγε μάλιστα και ανήμερα του αγώνα στο ξενοδοχείο της αποστολής, πήγε στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, πήγε στα αποδυτήρια και μετά από το τέλος της αναμέτρησης, αλλά τίποτα ακόμη για πληρωμές. Οι παίκτες δεν έχουν ενημερωθεί ακόμη από την ομάδα τι μέλλει γενέσθαι στο συγκεκριμένο θέμα.
Όπως καταλαβαίνει κανείς, καθοριστική θα είναι αυτή η εβδομάδα για τους «κυανόλευκους», αφού πλέον η προσοχή θα στραφεί εξ ολοκλήρου στα εσωτερικά προβλήματα που υπάρχουν και είναι αναμφίβολα οικονομικής φύσεως. Βασικό μέλημα είναι να βρεθεί φυσικά η «χρυσή τομή» με τους δυο παίκτες, που έχουν κερδίσει τις προσφυγές τους (Τούμα και Μπόσνιακ), οι οποίοι διεκδικούν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό.

Πράξη οι υποσχέσεις

Παράλληλα, οι παίκτες περιμένουν να διαπιστώσουν αν θα υλοποιηθούν οι υποσχέσεις, που έχουν πάρει από τον Ανδρέα Παντελή. Το ίδιο και το υπαλληλικό προσωπικό, όπως και στα τμήματα υποδομής. Τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα στην ομάδα, αν δεν γίνουν πληρωμές. Έτσι, ο Κύπριος επιχειρηματίας και εν δυνάμει πρόεδρος της ομάδας καλείται να ανταποκριθεί στις δυσκολίες που υπάρχουν ώστε να μην γιγαντωθούν τα προβλήματα και φυσικά να βρεθεί μία ξεκάθαρη λύση. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να οριστεί η ημερομηνία για την έκτακτη γενική συνέλευση της ΠΑΕ. Αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, γιατί ο Παντελή θα αναλάβει την προεδρία, ενώ οι φίλαθλοι με την σειρά τους περιμένουν να αλλάξουν χέρια και οι μετοχές και να είναι πλέον στην κατοχή του ΓΣ, ώστε να δρομολογηθούν οι εξελίξεις και από εκεί να βρεθεί ένας αγοραστής.

Ντε Μος: «Εγώ δεν παραιτήθηκα»

Αρκετοί περίμεναν με ενδιαφέρον τα όσα θα πει ο Άαντ Ντε Μος αφού δεν είναι πλέον μυστικό πως σύντομα θα αποτελέσει παρελθόν. Για το παιχνίδι τόνισε: «Φάνηκε η κούραση που είχαμε από τα πέντε παιχνίδια που δώσαμε σε 15 ημέρες. Δεν είναι Αγγλία εδώ για να είναι συνηθισμένοι οι ποδοσφαιριστές σε τόσα παιχνίδια. Έχουμε φθάσει στα όρια τόσο σωματικά όσο και στο μυαλό. Ο Εργοτέλης κέρδισε δίκαια. Ξέραμε πως θα παίξει και ότι είναι δυνατός στη μεσαία γραμμή όμως για εμάς κρίθηκαν πολλά στο δοκάρι που είχε στο 1-1 ο Ντιέ. Μετά ρισκάραμε και δεν μας βγήκε. Δεν είχαμε καθαρό μυαλό και δυνάμεις οπότε όλα πήγαν στραβά. Θέλω να κάνω και μία αναδρομή που είμαι στην Καβάλα. Έχουμε να παρουσιάσουμε ένα ισορροπημένο έργο». Για αν παραιτήθηκε τόνισε: «Δεν παραιτήθηκα». Για το αν συζήτησε με τη διοίκηση για τη συνέχεια και για το θέλει να παραμείνει απάντησε… «κανένα σχόλιο». Ο Νίκος Καραγεωργίου από την πλευρά του είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που η ομάδα της πατρίδας μου έχει αυτή την πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα και έφθασε μέχρι τα ημιτελικά του κυπέλλου. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι σε αυτό το γήπεδο αλλά είμαι και πολύ χαρούμενος που ο Εργοτέλης πήρε τους τρεις βαθμούς. Γνωρίζαμε ότι η Καβάλα έδωσε πολλά παιχνίδια σε λίγες μέρες και θα είναι κουρασμένη. Προσπαθήσαμε να το εκμεταλλευτούμε. Ήμασταν προβληματισμένοι τις τελευταίες μέρες γιατί ο Εργοτέλης δεν είναι ομάδα που πρέπει να παλεύει για την παραμονή. Άλλοι παράγοντες έπαιξαν ρόλο γι΄ αυτό. Το έχουν πει και άλλοι ότι τον τελευταίο καιρό στο πρωτάθλημα το 60% κρίνεται στο παρασκήνιο και το 40% στο αγωνιστικό. Αυτό επαληθεύτηκε και σήμερα…».

Σκόκο: «Πρώτα το Τσάμπιονς Λιγκ»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/dfee30a24c65f3e6f2dd2031034a8f1d_L.jpg?1269796558?1269796558?1269796558Στην άκρη άφησε την υπόθεση για το θέμα της παραμονής του ή όχι ο Νάτσο Σκόκο, ο οποίος τόνισε ότι προέχει το Τσάμπιονς Λιγκ.Ο Σκόκο ήταν ο «λυτρωτής» της Ένωσης, εξασφαλίζοντας τον βαθμό της ισοπαλίας για την ομάδα του, με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ στις καθυστερήσεις. Αναφερόμενος στο ματς, ο Αργεντίνος άσος τόνισε: «Δεν μας βγήκαν κάποια πράγματα. Δεν πήγε το ματς όπως θέλαμε. Ο Πανιώνιος έπαιξε καλά, μας πίεσε και τα κατάφερε», είπε αρχικά, ενώ κληθείς να σχολιάσει τις αποφάσεις των διαιτητών και τον μη καταλογισμό δύο πέναλτι που ζητάει η ΑΕΚ, είπε: «Έχουμε διαφορετική άποψη για τα πέναλτι απ' ότι ο διαιτητής».

Ερωτηθείς για το μέλλον του, ο ίδιος δεν θέλησε να τοποθετηθεί, λέγοντας: «Αυτά θα τα δούμε το καλοκαίρι, τώρα πρέπει να τα δώσουμε όλα για να βγούμε στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Θετικός ο Μπόλονι

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/6f1e09835eb590c2f49017f58e630c0c_L.jpg?1269832222?1269832222?1269832222Δεν θα έλεγε όχι ο Λάζλο Μπόλονι σε μία ενδεχόμενη πρόταση της ΑΕΚ για να αναλάβει την τεχνική της ηγεσία. Η παραμονή του Ντούσαν Μπάγεβιτς θα εξαρτηθεί αποκλεισιτκά από το αν η ομάδα θα βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ, και ήδη έχουν αρκετά ονόματα προπονητών. Ο Λάζλο Μπόλονι μίλησε στη «SportDay» για το αν θα τον ενδιέφερε το ενδεχόμενο να αναλάβει τα ηνία της ομάδας. «Ασφαλώς και θα με ενδιέφερε να έρθω στην Ελλάδα και να αναλάβω την ΑΕΚ» .

«Δεν ασχολούμαστε με υποθέσεις»


Τέλος στα σενάρια που θέλουν τον Νάτσο Σκόκο να βρίσκεται στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού προσφέροντας ως αντάλλαγμα τον Πετρόπουλο έβαλε η διοίκηση της ΑΕΚ. «Δεν ασχολούμαστε με ανύπαρκτα θέματα και υποθετικά ζητήματα», τονίζουν οι διοικούντες την «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ.

Στόχος της ΠΑΕ είναι ο Σκόκο να ανανεώσει το συμβόλαιό του με την ομάδα και αν κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό, τότε θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να παραχωρηθεί στο εξωτερικό, αφού σε περίπτωση που συνεχίσει την καριέρα του σε άλλη ελληνική ομάδα οι οπαδοί αναμένεται να αντιδράσουν έντονα.

* Με προβλήματα αποχώρησαν τρεις παίκτες της ΑΕΚ από το ματς με τον Πανιώνιο. Ο Γκερέιρο έχει υποστεί διάστρεμμα στη δεξιά ποδοκνημική, ο Γιάχιτς αποχώρησε με κάκωση στο αριστερό χέρι και ο Τζεμπούρ με μία κάκωση στον αριστερό ώμο. Η κατάσταση των τριών παικτών θα επανεκτιμηθεί την Δευτέρα. Η προπόνηση της ομάδας έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί.

*Θερμή χειραψία είχε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Σταύρος Αδαμίδης με τον Δημήτρη Μελισσανίδη

Με οδηγό τον Γκασόλ...


Γκασόλ και Φίσερ πανηγυρίζουν... Ο Πάου Γκασόλ με τους 30 πόντους που πέτυχε οδήγησε τους Λέικερς στη νίκη επί των Ρόκετς με 109-101 βοηθώντας παράλληλα την ομάδα τους Λος Αντζελες να επιστρέψει στις επιτυχίες. Ο Κώστας Κουφός σημείωσε δύο πόντους στην εκτός έδρας επικράτηση των Τζαζ επί της Ουάσινγκτον.

Το Σοκάγο δεν συνάντησε δυσκολία κόντρα στους Νετς και πανηγύρισαν τη νίκη με 106-83, έχοντας για πρώτο σκόρερ τον Πάργκο, ο οποίος ολοκλήρωσε το ματς με 27 πόντους.

Ουάσινγκτον-Γιούτα 87-103

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ: Σίνγκλετον 6, Γκι 6, Μπλάτσε 20, Μίλερ 14, Λίβινγκστον 14, Μπόϊκινς 3, Ρος 2, Ομπέρτο, Γιανγκ 16, ΜακΓκι 6.
ΓΙΟΥΤΑ: Μπούζερ 22, Μάιλς 10, Οκούρ 22, Ουίλιαμς 20, Μάθιους 5, Κόρβερ 10, Μίλσαπ 7, Πράις 2, Γκέινς 3, Τζέφερς, Φεζένκο, Κουφός 2.

Σικάγο-Νιού Τζέρσεϊ 106-83

ΣΙΚΑΓΟ: Χάινριχ 3, Γκίμπσον 22, Μίλερ 14, Πάργκο 27, Ρόουζ 7, Ουόρικ 10, Μάρεϊ 7, Μπράουν 3, Λο, Ρίτσαρντ 2, Νοά 9, Αλεξάντερ 2.
ΝΙΟΥ ΤΖΕΡΣΕΪ: Χέιζ 14, Γιανλιάν 7, Λόπεζ 7, Χάρις 8, Λι 6, Ντούλινγκ 6, Κουίν 2, Μπουν, Χάμφρις 4, Ουίλιαμς 16, Ντάγκλας-Ρόμπερτς 13.

Νέα Ορλεάνη-Πόρτλαντ 101-112

ΝΕΑ ΟΡΛΕΑΝΗ: Πίτερσον 8, Ουέστ 18, Οκαφόρ 14, Πολ 7, Θόρτον 8, Πόσεϊ 9, Σονγκάιλα 8, Γκρέι 4, Κόλισον 22, Ράιτ 3.
ΠΟΡΤΛΑΝΤ: Ολντριτζ 24, Μπατούμ 13, Κάμπι 11, Μίλερ 8, Ρόι 28, Χάουαρντ 4, Ντέινερ 2, Ουέμπστερ 6, Πέντεργκραφ, Κάνιγχαμ 1, Φερνάντες 6, Μπέιλες 9.

Χιούστον-ΛΑ Λέικερς 101-109

ΧΙΟΥΣΤΟΝ: Σκόλα 28, Αρίθα 9, Χέιζ 4, Μπρουκς 26, Τέιλορ 15, ’ρμστρονγκ 2, Λάουρι 3, Μπάντιγκερ 6, Χιλ 8.
ΛΑ ΛΕΪΚΕΡΣ: Αρτέστ 7, Όντομ 13, Γκασόλ 30, Μπράιαντ 17, Φίσερ 15, Πάουελ 9, Μπενζά 4, Φάρμαρ 14.

Γκόλντεν Στέιτ-Ντάλας 90-111

ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΪΤ: Μαγκιτ 21, Μόροου 11, Τουριάφ, Έλις 14, Κάρι 17, Τζορτζ 2, Χάντερ 2, Τόλιβερ 10, Ουίλιαμς 6, Ουάτσον 7.
ΝΤΑΛΑΣ: Μάριον 18, Νοβίτσκι 13, Χέιγουντ 1, Κιντ, Μπάτλερ 14, Τέρι 9, Ναγέρα 9, Στίβενσον, Κάρολ 2, Μπαρέα 5, Μπεμπουά 40.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ
Βοστόνη 47-25
Τορόντο 35-36
Νέα Υόρκη 26-46
Φιλαδέλφεια 26-47
Νιού Τζέρσεϊ 9-64

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Κλίβελαντ 57-16
Μιλγουόκι 39-32
Σικάγο 34-38
Ιντιάνα 27-46
Ντιτρόιτ 23-49

ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Ορλάντο 51-22
Ατλάντα 46-26
Μαϊάμι 39-34
Σάρλοτ 38-34
Ουάσινγκτον 21-51

ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Ντένβερ 48-25
Γιούτα 48-26
Οκλαχόμα Σίτι 44-27
Πόρτλαντ 44-29
Μινεσότα 14-59

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ
Λ.Α. Λέικερς 54-19
Φοίνιξ 46-26
Λ.Α. Κλίπερς 27-45
Σακραμέντο 24-49
Γκόλντεν Στέιτ 20-52

ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Ντάλας 48-25
Σαν Αντόνιο 43-28
Μέμφις 38-34
Χιούστον 36-36
Νέα Ορλεάνη 34-40

Συλλήψεις για παράνομο στοίχημα

Σε νέες συλλήψεις για διενέργεια παράνομου στοιχήματος προχώρησαν οι άνδρες της Αστυνομίας στα Εξάρχεια, όπου συνέλαβαν ιδιοκτήτη ίντερνετ καφέ και τρεις παίκτες που μετείχαν στην παράνομη δραστηριότητα. Οι συλληφθέντες, μαζί με τα ευρήματα, οδηγήθηκαν στα γραφεία της ΓΑΔΑ και αύριο θα προσαχθούν ενώπιον του εισαγγελέως.

Καραγεωργίου: Στο πρωτάθλημα μετράει κατά 60% το παρασκήνιο…

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd12/imgv3b_bFoGa4wKM8.jpgΤην πεποίθησή του ότι το ελληνικό πρωτάθλημα σε πολύ μεγάλο βαθμό κρίνεται από το παρασκήνιο εξέφρασε ο Καραγεωργίου, μετά τη νίκη του Εργοτέλη με 3-1 στην Καβάλα.«Χαίρομαι που βρίσκομαι στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, ανάμεσα σε φίλους. Όσα κατάφερε φέτος η Καβάλα είναι πολύ σημαντικά. Είμαι ευτυχισμένος για τον Εργοτέλη. Δεν είμαστε για να παλεύουμε για την παραμονή. Δυστυχώς επέδρασαν άλλοι παράγοντες. Ένας συνάδελφός μου είπε πρόσφατα ότι στο πρωτάθλημα μετράει κατά 60% το παρασκήνιο και κατά 40% το αγωνιστικό. Αυτό φαίνεται τις τελευταίες αγωνιστικές», τόνισε αρχικά.

Ολοκληρώνοντας, χαρακτήρισε «τελικό» το ματς κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα: «Περιμέναμε ότι η Καβάλα θα κουραστεί στο δεύτερο μέρος. Μπήκαμε πιο δυνατά τότε, θέλαμε πιο πολύ το ματς. Η μια ομάδα είχε όρεξη για μπάλα, ενώ η άλλη ήθελε αλλά δεν μπορούσε. Κερδίσαμε πεντακάθαρα και τώρα παίζουμε τελικό με τον ΠΑΣ».