Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Ποδοσφαιριστές εναντίον ρατσισμού στη Serie A

http://www.sport.gr/files/news/2010-03-29/1269896368_serie_a_250x.jpgΠρόταση για τιμωρία όσων εμπλέκονται σε περιστατικά με ρατσιστικές επιθέσεις σε παιχνίδια της Serie A έλαβε η ομοσπονδία ιταλών ποδοσφαιριστών τη Δευτέρα (29/03).

Αφορμή για αυτή την πρόταση στάθηκαν δύο περιστατικά που σημειώθηκαν στην 31η αγωνιστική του Campionato. Λίγο πριν την αναμέτρηση της Γιουβέντους με την Αταλάντα, ένας οπαδός της μεγάλης κυρίας χτύπησε στον σβέρκο τον Τζόναθαν Ζεμπινά, ενώ στο παιχνίδι της Μίλαν με τη Λάτσιο οπαδοί των λατσιάλι ανάρτησαν πανό με ρατσιστικά συνθήματα κατά του Κλαρένς Ζέεντορφ.

"Η ομοσπονδία ιταλών ποδοσφαιριστών εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της προς το πρόσωπο των Τζόναθαν Ζεμπινά και Κλαρένς Ζέεντορφ, που δέχθηκαν ρατσιστικές επιθέσεις την Κυριακή (28/03), αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση και προσθέτει:

Η AIC καταδικάζει τέτοιες αισχρές πράξεις και ελπίζει ότι όλοι οι παράγοντες του ποδοσφαίρου θα συμβάλουν στην εξάλειψη τέτοιων περιστατικών, που γίνονται από μία βίαιη μειοψηφία και πρέπει να απομονωθούν και να σταματήσουν με κάθε κόστος".

Η ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, πάντως, τιμώρησε τη Λάτσιο για τα πανό των οπαδών της με πρόστιμο ύψους 15.000 ευρώ, στην προσπάθειά της να εξαλείψει τέτοια φαινόμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: