Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

ΚΑΕ ΑΡΗΣ: Η τύχη του στα… χέρια των άλλων

http://www.metrosport.gr/wp-content/themes/metro/scripts/timthumb.php?src=/http://www.metrosport.gr/wp-content/uploads/aris-basket2.jpg&w=200&h=210&zc=1

Η πέμπτη θέση δείχνει… απατηλό όνειρο για την ομάδα του Άρη μετά την ήττα στην Ρόδο, αλλά ακόμα και η έκτη θέση είναι εξαιρετικά δύσκολος στόχος, μιας και οι «κίτρινοι» δεν έχουν την τύχη τους στα δικά τους χέρια σε… άλλων.

Οι τέσσερις αγωνιστικές που απομένουν για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου, περιέχουν δύσκολα παιχνίδια για τους παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ που πρέπει να αποβάλλουν το σύνδρομο της… έδρας για να πάρουν νίκες και εκτός έδρας.
Ο Άρης βρίσκεται στην έβδομη θέση της βαθμολογίας, ισοβαθμώντας με το Περιστέρι απέναντι στο οποίο έχει το πλεονέκτημα αλλά η αθηναική ομάδα έχει έναν αγώνα λιγότερο, και όλα δείχνουν ότι δύσκολα θα μπορέσει να ξεφύγει από την συγκεκριμένη θέση ώστε να ανέβει στην έκτη. Γιατί είναι αλήθεια ότι η πέμπτη είναι ένας στόχος εξαιρετικά ανέφικτος, μιας και θα πρέπει να γίνουν… πράγματα και θάματα.
Οι «κίτρινοι» απώλεσαν το δικαίωμα να ορίζουν την μοίρα τους, αντίθετα πλέον θα πρέπει να περιμένουν… δώρα από άλλες ομάδες για να ελπίζουν σε μία υψηλότερη θέση, ακόμα και αν αυτοί έχουν το απόλυτο μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου, κάνουν δηλαδή τέσσερις συνεχόμενες νίκες.
Καταρχήν όσον αφορά την πέμπτη θέση, οι «κίτρινοι» θα πρέπει να κάνουν το απόλυτο νικών, ο Κολοσσός να χάσει όλα τα εναπομείναντα παιχνίδια, ο ΠΑΟΚ να κάνει δύο νίκες (η μία σίγουρα με Κολοσσό), αλλά και το Περιστέρι να τελειώσει την κανονική περίοδο με ρεκόρ 3-2, όχι καλύτερο. Βλέποντας τι απαιτείται καταλαβαίνει κανείς ότι αυτό το σενάριο, ο συνδυασμός αποτελεσμάτων, είναι εξαιρετικά δύσκολο να συμβεί.
Όσον αφορά για την έκτη θέση ο Άρης να αποφύγει την ισοβαθμία με τον ΠΑΟΚ μιας και δεν έχει το πλεονέκτημα, οπότε θα πρέπει να κάνει δύο νίκες παραπάνω. Επίσης θέλει το Περιστέρι να μην κάνει περισσότερες από τρεις νίκες στα εναπομείναντα πέντε παιχνίδια του, ώστε στην χειρότερη περίπτωση να υπάρξει ισοβαθμία και να βγει πιο… μπροστά στην βαθμολογία. Και αυτό με δεδομένο το «4Χ4″ μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.
Πιθανότερο φαντάζει το σενάριο της έβδομης θέσης, με τον Άρη να έχει το πλεονέκτημα στις ισοβαθμίες με το Περιστέρι και τον Πανιώνιο, με τους Νεοσμυρνιώτες να είναι και έναν βαθμό πίσω. Η έβδομη θέση θα στείλει τον Άρη να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό με μειονέκτημα έδρας στην πρώτη φάση των πλέι οφ. Όμως ακόμα και σε αυτό το σενάριο οι «κίτρινοι» θα πρέπει να κερδίσουν τουλάχιστον τρία παιχνίδια για να νιώθουν ασφαλείς και να μην κινδυνεύουν να πέσουν στην όγδοη θέση της κανονικής περιόδου.
Γεγονός είναι ότι στον Άρη δεν έχουν ξεκινήσει τους υπολογισμούς μιας και θέλουν να τελειώσουν την χρονιά με τέσσερις νίκες και στην συνέχεια να δουν ποια θα είναι η θέση που θα τερματίσουν ανάλογα και με τα αποτελέσματα των υπολοίπων ομάδων που διεκδικούν μία θέση στα πλέι οφ.

Οι δηλώσεις έφεραν εκνευρισμό

Οι δηλώσεις του Μιχάλη Κακιούζη σίγουρα προκάλεσαν αίσθηση αλλά και ένταση στα αποδυτήρια μιας και κάποιοι συμπαίκτες του ενοχλήθηκαν από αυτά που είπε στην συνέντευξη τύπου μετά τον αγώνα με τον Κολοσσό. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιοι εξέφρασαν την ενόχληση τους στον Μιχάλη Κακιούζη για τις δηλώσεις του, με τα… αίματα να ανάβουν χωρίς να ξεφεύγει ο έλεγχος και να επικρατεί η ψυχραιμία ενόψει και του κρισιμότατου αγώνα με την Βαλένθια. Αλλά είναι γεγονός ότι το κλίμα δεν είναι το καλύτερο, με τους «κίτρινους» να καλούνται να ανατρέψουν την κατάσταση και να μπορέσουν να δείξουν ένα καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: