Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

H... υποδοχή των grobari!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/9191e08e2ecb7e0607ba7ac773dc317e_L.jpg?943912800?943912800?943912800Το Βελιγράδει... ζει και αναπνέει για την αυριανή αναμέτρηση της Παρτιζάν με τη Μακάμπι. Ο Ντούσκο Βουγιόσεβιτς κρατά χαμηλούς τόνους ενώ οι φίλοι της ομάδας επιφύλασσαν ξεχωριστή υποδοχή στους Ισραηλινούς! Στους δρόμους της πόλης νιώθεις την μπασκετική ατμόσφαιρα στον αέρα» μετέδωσε το one.co.il. Οι φίλοι της Παρτιζάν ανέρτησαν το συγκεκριμένο πανό της φωτογραφίας με το οποίο προτρέπουν τον Ντούσκο Βουγιόσεβιτς και τους παίκτες του να... κερδίσουν τη Μακάμπι σε μια γέφυρα που αντίκρισαν οι Ισραηλινοί καθ’ οδόν από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο τους! Η Μπεογκράτσκα Αρένα του Βελιγραδίου θα γνωρίσει μεγάλες στιγμές αφού το προηγούμενο, ιστορικό ρεκόρ των 22.567 θεατών στην αναμέτρηση της Παρτιζάν με τον Παναθηναϊκό στις 05/03/09 αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν.

Επιχείρηση προσγείωση από Βουγιόσεβιτς

Κατά τα άλλα, ο Ντούσκο Βουγιόσεβιτς, παραδέχτηκε ότι η ομάδα του θα δώσει τον καλύτερό της εαυτό για να κερδίσει τη Μακάμπι στα playoffs της Ευρωλίγκα, όμως ξεκαθάρισε ότι δεν πρέπει να δημιουργούνται μεγάλες προσδοκίες για τους παίκτες του. «Κατά τη διάρκεια της χρονιάς πετύχαμε σπουδαία αποτελέσματα, τόσα πολλά πράγματα που ίσως κανείς δεν περίμενε. Αξίζαμε τη νίκη στο Τελ Αβίβ, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι η Μακάμπι θα παραδοθεί ή ότι θα κερδίσουμε εύκολα εδώ. Αυτή η εντύπωση είναι λανθασμένη!» σχολίασε αρχικά ο «Ντούλε».

Ο κόουτς της Παρτιζάν πρόσθεσε: «Σίγουρα υπάρχει πίεση και προσδοκίες. Ξέρετε όμως ότι όλα μπορούν να συμβούν. Οι παίκτες της Μακάμπι είπαν ότι θα κερδίσουνε και τα δύο παιχνίδια στο Βελιγράδι, πράγμα που είναι πιθανό! Σε κάθε περίπτωση θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, σε κάθε παιχνίδι και σε κάθε προπόνηση. Είμαστε προετοιμασμένοι και έχουμε μεγάλο κίνητρο. Θεωρώ ότι η Παρτιζάν είναι έτοιμη όμως το μόνο που πρέπει να σκεφτόμαστε είναι το παιχνίδι».

Κρατά το δεύτερο παιχνίδι ο Κέτσμαν

Από την πλευρά του, ο Ντούσαν Κέτσμαν εξήγησε ότι ο ίδιος και οι συμπαίκτες του πρέπει να θυμηθούν το δεύτερο παιχνίδι στο Τελ Αβίβ, εκεί όπου η Παρτιζάν ηττήθηκε σχετικά εύκολα: «Πρέπει να σκεφτόμταστε το δεύτερο παιχνίδι ώστε να βελτιώσουμε κάποια πράγματα, να ανταποκριθούμε καλύτερα στη δύναμη και το σκληρό παιχνίδι της Μακάμπι. Θα μπούμε στο τρίτο παιχνίδι όπως και στο πρώτο, ξέρουμε τις δυνατότητές μας και ότι έχουμε την ίδια ομάδα από την αρχή της χρονιάς».

«Στο Ισραήλ με δύο νίκες»

Ο ασίσταντ κόουτς της Μακάμπι, Σαρόν Ντρούκερ, στάθηκε στην ατμόσφαιρα που θα συναντήσουν οι Ισραηλινοί στο Βελιγράδι: «Κάθε αθλητής που θέλει να φτάσει στο ύψιστο επίπεδο αρέσκεται στο να παίζει σε τέτοιες αρένες. Σου δίνουν ενέργεια και είμαι σίγουρος πως οι παίκτες μας θα κάνουν καλή δουλειά. Έχουν βρεθεί σε δύσκολα γήπεδα. Αν έχουμε συνοχή και συγκέντρωση, δεν βλέπω πως θα έχουμε κάποιο προβλημα».

Ο Άντριου Βισνιέφσκι παραδέχτηκε ότι στόχος της «ομάδας του λαού» είναι δύο νίκες στο Βελιγράδι και πρόκριση στο Final-4 της Ευρωλίγκα: «Όλοι ξέρουν πόσο καλή είναι η ατμόσφαιρα στη Σερβία. Θυμίζει τη Nokia Arena. Θα κάνουμε το καλύτερο ώστε να επιστρέψουμε στο Ισραήλ με δύο νίκες. Αυτό είναι το ζητούμενο για εμάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: