Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Αγωγές, μηνύσεις και απλήρωτοι στη ΓΓΑ

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/3a6a93b4ec8562020da3ce09d9262d55_L.jpg?943912800?943912800?943912800Από σήμερα ξεκινάει... δουλειά ο ανακριτής στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού καθώς υπάλληλος έχει κάνει αγωγή κατά συναδέλφου του για συκοφαντική δυσφήμιση. Και αυτό είναι μόνο η αρχή.

Το πρωί της Μ. Δευτέρας πιάνει δουλειά ο ανακριτής καλώντας στελέχη της ΓΓΑ,μετά την αγωγή που υπέβαλλε πρό τριμήνου ο Α.Μ μόνιμος υπάλληλος της Γραμματείας, κατά του συναδέλφου του Γ.Κ επίσης μόνιμου υπάλληλου. Η μήνυση του υψηλόβαθμου στελέχους,και άμεσου συνεργάτη του Παναγιώτη Μπιτσαξή , για ενδεχόμενη συκοφαντική δυσφήμιση ,-όπως καταγράφεται στο κλητήριο θέσπισμα-είναι μια πράξη από τις πολλές που διαδραματίζονται τον τελευταίο χρόνο στην Κηφισίας 7.

Όλα άρχισαν το 2009, όταν ο Γ.Κ προέβη σε έγγραφη καταγγελία στην υπηρεσία του, κατά πέντε συναδέλφων του,αλλά και του τότε ΓΓΑ Σταύρου Δουβή, κατηγορώντας τους για διαφθορά, παράβαση του υπαλληλικού κώδικα και μια σειρά άλλων παρατυπιών που αφορούσαν την αμοιβή και στελέχωση επιτροπών .Ταυτόχρονα ο φάκελλος των καταγγελιών πήγε στο γραφείο του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή,στον τότε Υπουργό Πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά,και στο Υπουργείο Οικονομικών!!!Με τον Σταύρο Δουβή μάλιστα, υπήρξε θερμό επεισόδιο και παρολίγον να έλθουν στα χέρια οι δύο άνδρες., ενώ κατά την τελετή παραλαβής -παράδοσης με το νέο ΓΓΑ εκλήθη και το 100!!!

Λίγους μήνες πριν είχε υπάρξει διοικητική πράξη του Δουβή σύννομη κατά τον πρώην ΓΓΑ με τον υπαλληλικό κώδικα -παράνομη κατά τον καταγγέλλον) που του αφαιρούσε τη θέση προϊσταμένου. Αργότερα το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Όργανο δικαίωσε τον καταγγέλοντα ,για να φθάσουμε στην απεργία πείνας από τον θιγόμενο μπροστά στο κτίριο της Κηφισίας!!!

Μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου ο θιγόμενος υπάλληλος, επανήλθε με νέα έγγραφα για "μαϊμού" επιτροπές επαναφέροντας την καταγγελία στα συναρμόδια Υπουργεία.'Έτσι απέστειλε τον φάκελλο στο γραφείο του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου,στο γραφείο του Υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου,στο γραφείο της Υπουργού Τουρισμού Αντζελας Γκερέκου και στον Επιθεωρητή Δημόσιας; Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή προσμένοντας παρέμβαση τους.

Μετά την τοποθέτηση του Παν. Μπιτσαξή στη θέση του ΓΓΑ ,ο Γ.Κ τον Δεκέμβριο τον ενημερώσε για τα κακώς κείμενα στην υπηρεσία. Καθώς φαίνεται μέχρι στιγμής, ούτε ο νυν ΓΓΑ ασπάστηκε τις καταγγελίες.

Αντ αυτού, ο Α.Μ ένας εκ των θιγομένων από την καταγγελία και νυν άμεσος συνεργάτης του Μπιτσαξή κατέθεσε μήνυση,με αποτέλεσμα την υπόθεση να αναλάβει ο ανακριτής,που ήδη ξεκίνησε την προανακριτική διαδικασία καλώντας μάρτυρες, με πρώτο τη Μ. Δευτέρα ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Γραμματείας.

Σημειώνουμε πως ο νέος ΓΓΑ στις 10 Φεβρουαρίου στη δεύτερη συνέντευξη του στους διαπιστευμένους ρεπόρτερς ανακοίνωσε την κατάργηση 32 επιτροπών -μη κατονομάζοντας ονόματα-που κόστισαν 14 εκ ευρώ,μέσα σε μια πενταετία στο Ελληνικό Δημόσιο!!!

ΓΓΑ ΑΝΕΥ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ-ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια εποχή που η ΓΓΑ έχει πολλά ανοιχτά μέτωπα,και ουσιαστικά μοιάζει νησί στον Ωκεανό χωρίς φάρο!!Αυτό διότι μετά έξι μήνες, ο Παν Μπιτσαξής δεν έχει λάβει νέες αρμοδιότητες και λειτουργεί με τις αρμοδιότητες που είχε ο Σταύρος Δουβής!! Τότε όμως υπήρχε ενεργός Υπουργός, ενώ τώρα είναι μεν η Γκερέκου,που έχει όμως ως κύρια ασχολία τον Τουρισμό!Ο Ειδικός Λογαριασμός έχει καταργηθεί από το 2008,τα κονδύλια έχουν μειωθεί δραματικά ,και η ΓΓΑ ουσιαστικάτο μόνο που κάνει είναι να μοιράσει τα λίγα χρήματα στις Ομοσπονδίες.

Τέλος, ενα μεγάλο μεγάλο "αγκάθι" στα πλευρά της ΓΓΑ είναι οι 70 υπάλληλοί της ,που εργάζονται τέσσερις μήνες απλήρωτοι, και ανασφάλιστοι,δουλεύοντας "επι ξύλου κρεμάμενοι"!!!Πρόκειται για ενα πρωτοφανές γεγονός,που σπάνια συναντάμε σε Δημόσια Υπηρεσία. Είναι οι υπάλληλοι που άφησαν ξεκρέμαστους οι πρώην Υπουργοί Ορφανός και Ιωαννίδης, και είναι στη ΓΓΑ,τα τελευταία έξι χρόνια ,εργαζόμενοι με την περίφημη σύμβαση "μιας ημέρας" απο τον ΟΠΑΠ!!!Η ΟΠΑΠ δεν χρηματοδοτεί πλέον τη μισθοδοσία τους,,και η ΓΓΑ απλά παρατηρεί το γεγονός...

Σημειώνουμε πως η Νεα Δημοκρατία το 2005 μονιμοποίησε με τη μορφή πολιτικού ρουσφετιού μεγάλο αριθμό υπαλλήλων,που εργαζόντουσαν πρό 11ετίας στη ΓΓΑ...,ενω και το ΠΑΣΟΚ είχε μονιμοποιήσει με εσωτερικό διαγωνισμό το 2003 περισσότερους απο 230.Οι έσχατοι 70 προφανώς ήταν ανένταχτοι,δεν ενδιαφέρθηκε κανείς,,και εδώ και τέσσερις μήνες εργάζονται κανονικά,αλλά δεν πληρώνονται,και δεν ασφαλίζονται!!!Το μέλλον τους φυσικά είναι θολό σε μια εποχή που οι θέσεις εργασίας μοιάζουν με ΛΟΤΤΟ... Όλα αυτά το 2010...

Δεν υπάρχουν σχόλια: