Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Η τρομερή σχέση Εσιέν-Μουρίνιο!! (video)

Δεν είναι απλό πράγμα να σε θεωρεί «γιο» του ο Μουρίνιο. Ούτε είναι τυχαίο που ο Μικαέλ Εσιέν τον αποκαλεί «daddy». Πώς έχει χτιστεί η φοβερή σχέση του... παίκτη του Παναθηναϊκού με τον Πορτογάλο.

Η τρομερή σχέση Εσιέν-Μουρίνιο (video)
Ο Παναθηναϊκός αναμένεται να κάνει δικό του τον Μικαέλ Εσιέν και πέρα των άπειρων παραστάσεων που έχει ο Γκανέζος, πέρα των μεγάλων ομάδων που έχει παίξει, διαθέτει ακόμα ένα παράσημο που δείχνει την μεγάλη ποδοσφαιρική του κλάση. Την φοβερή σχέση που έχει χτίσει όλα αυτά τα χρόνια με τον Ζοσέ Μουρίνιο, τον «daddy» του, όπως τον αποκαλεί όπου βρεθεί κι όπου σταθεί.

Το 2005, ο Πορτογάλος τον πήρε στην Τσέλσι (με τότε ρεκόρ χρημάτων για τον σύλλογο) και κάπως έτσι ξεκίνησε η συνεργασία τους που εξελίχθηκε σε κάτι πιο δυνατό από απλή συνεργασία προπονητή-παίκτη. Αν μη τι άλλο, ο «special one» είναι αυτός... που εκτόξευσε την καριέρα του 32χρονου πια μέσου. Αυτός που τον μετέτρεψε σε έναν απ' τους top class αμυντικούς μέσους που είδαν τα γήπεδα τα τελευταία χρόνια.

«Είναι σπουδαίος άνδρας, είναι πιστός σε μένα, ήταν πιστός στην Τσέλσι μαζί μου, μετά στη Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι εξαιρετικός παίκτης», έχει αναφέρει πολλάκις ο Μουρίνιο για το ποδοσφαιρικό του... πουλέν, δείχνοντας πως η αφοσίωση που του 'χει δείξει όλα αυτά τα χρόνια (πέραν των ποδοσφαιρικών δυνατοτήτων του) έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να 'χει αποκτήσει αυτή τη γνώμη.

Άλλωστε ο Πορτογάλος είναι που τον πήρε μαζί του και στη Ρεάλ Μαδρίτης το 2012, δείγμα του πόσο πολύ τον ήθελε στις ομάδες του. Ακόμα κι αν στη βασίλισσα τότε δεν ήταν το «πρώτο βιολί». Είναι ενδεικτικό πως... χάθηκε η μπάλα στο μέτρημα των «daddy» που είχε ξεστομίσει για τον Ζοσέ Μουρίνιο, κατά την παρουσίασή του στους Μαδριλένους ο Εσιέν και πως με ένα απλό τηλεφώνημα του «special one», πήρε το πρώτο αεροπλάνο για Ισπανία...




«Ο daddy με ξέρει πολύ καλά, με έφερε στην Τσέλσι. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Ήμουν στο ξενοδοχείο, ο daddy μού τηλεφώνησε και είπε πως με ήθελε πολύ στη Ρεάλ. Δεν του λέω ποτέ όχι, γιατί αυτός με είχε πάρει στην Τσέλσι. Ο daddy ξέρει πως μπορώ να παίξω παντού, εκτός από τερματοφύλακας», ήταν κάποια απ' τα λόγια του τότε...

Φυσικά όταν είχε σκοράρει με την φανέλα της Ρεάλ, έτρεξε να το αφιερώσει στον Μουρίνιο...




Ερωτηθείς πριν λίγα χρόνια (επί Ρεάλ) ο Ζοσέ Μουρίνιο για το ποιον παίκτη του θα επέλεγε να κάνει babysitting στα παιδιά του, απάντησε με... κλειστά μάτια τον Γκανέζο: «Είναι πολύ υπεύθυνος, πάντα ευδιάθετος και χαμογελάει συνέχεια», είχε πει για τον... γιο του, ενώ ο τελευταίος έχει δηλώσει κατά καιρούς πως: «Καταλαβαινόμαστε πολύ καλά μεταξύ μας. Είναι ο special one. Ξέρει πώς να μιλά στους παίκτες του και να παίρνει το καλύτερο απ' αυτούς. Τον καταλαβαίνω σε ό,τι ζητά και πάντα ανταποκρίνομαι».

Δεν είναι, δα κι εύκολο πράγμα να κερδίσεις ΤΟΣΟ πολύ έναν άνθρωπο, όπως ο Ζοσέ Μουρίνιο. Να τον αναγκάσεις να στάζει μέλι για σένα. Και αυτό δείχνει πολλά για τον χαρακτήρα του Μίκαελ Εσιέν. Που κακά τα ψέματα, το χαμόγελο (σήμα κατατεθέν) και η πορεία του (όχι μόνο σαν ποδοσφαιριστής, αλλά κι ως άνθρωπος) είναι αρκετό για να σε... κάνουν δικό του.

*Πηγή: sport-fm.gr*

Κοντοζυγώνει ο Εσιέν...!! (pic)


Λίγες ώρες προτού... προσγειωθεί στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού και προτού επιβιβαστεί στο αεροπλάνο, ο Μικαέλ Εσιέν έβγαλε σέλφι στο αυτοκίνητό του!

Κοντοζυγώνει ο Εσιέν... (pic)

Ο κόσμος της ομάδας θα τον υποδεχθεί στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και θα 'χετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε την... τελετή μέσω live streaming στο sport-fm.gr.

Την ώρα λοιπόν που ο Γκανέζος μέσος ετοιμαζόταν να μπει στο αεροπλάνο για να ταξιδέψει με προορισμό την χώρα μας, έβγαλε μια σέλφι στο αυτοκίνητό του και φυσικά από... κάτω ακολούθησε πανικός απ' τα «καλωσόρισες» που του εύχονταν οι φίλοι του τριφυλλιού.




Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Michael Essien (@iam_ess) στις






*Πηγή: sport-fm.gr*

Περιμένει και η ΑΕΚ παιχταρά!!

Δεν έχει τη λάμψη του Εσιέν. Δε θα γκρεμίσει το αεροδρόμιο. Τα κατορθώματα όμως του Αντρέ Σιμόες και το… στριμωξίδι μεγάλων ομάδων να τον αποκτήσουν, επιβεβαιώνει ότι κι η ΑΕΚ περιμένει παιχταρά απόψε

Περιμένει και η ΑΕΚ παιχταρά!

Εκτός απ’ τους φίλους του Παναθηναϊκού ωστόσο, βάσιμους λόγους να πιστεύουν ότι το βράδυ της Δευτέρας έρχεται κι άλλος παιχταράς στην Αθήνα έχουν κι οι φίλοι της ΑΕΚ.

Γιατί γουστάρουν ούτως ή άλλως τον Αντρέ Σιμόες. Το έχουν δείξει με τα δεκάδες μηνύματα που έχουν κατακλύσει τα προφίλ του στα social media πριν καν οριστικοποιηθεί η μεταγραφή του στην «Ένωση».

Δεν είναι όμως το πρόωρο «δέσιμο» τους με τον Πορτογάλο που τον κάνει να μοιάζει εξαιρετική προσθήκη.

Είναι τα επιτεύγματά του σ’ ένα πρωτάθλημα ανώτερου επιπέδου απ’ το δικό μας. Το ότι ήταν αμετακίνητος απ’ την ενδεκάδα, με 32 συμμετοχές σε 34 παιχνίδια της Μορεϊρένσε (και τη μια απουσία να οφείλεται στην αποβολή του με την Μπενφίκα). Και φυσικά η συγκομιδή των 6 γκολ και των 5 ασίστ, που αν μη τι άλλο για μέσο μόνο αμελητέα δεν είναι.

Μα κυρίως ήταν η ζήτηση που είχε (ευτυχώς για την ΑΕΚ αφότου έκλεισε η μεταγραφή) που δείχνει την αξία του. Διότι με την άποψη του προπονητή του, Μιγκέλ Λεάλ, ότι η «Ένωση» έκανε διάνα με την απόκτησή του συμφώνησαν τόσο οι Μπενφίκα, Μπράγκα, όσο και η Σεβίλλη.

Κι αν αυτές αποθαρρύνθηκαν όταν έμαθαν ότι έχει ήδη συμφωνήσει με άλλη ομάδα, δε συνέβη το ίδιο με την Πόρτο. Ή τουλάχιστον έτσι αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα, που ήθελαν τους «δράκους» να επιθυμούν τόσο πολύ να τον κάνουν δικό τους, ώστε κατέθεσαν πρόταση στην ΑΕΚ (!) έναντι 600.000 ευρώ και 20% ποσοστό μεταπώλησης.

Επιβεβαιώνοντας όμως ότι χτύπησε «φλέβα χρυσού», η «Ένωση» αρνήθηκε. Ο Σιμόες, απ’ την πλευρά του, καθόλου δε… χαλάστηκε μ’ αυτό. Και ανυπομονώντας να φορέσει τα κιτρινόμαυρα, προανήγγειλε την άφιξή του (στις 00:25) μ’ ένα δικό τους σύνθημα: «ΑΕΚάρα, έρχομαι»!






*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν είναι μόνο ο Εσιέν…!

Το βράδυ ο Παναθηναϊκός κι ο κόσμος του περιμένουν τον Μικαέλ Εσιέν στην Ελλάδα, ωστόσο στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, σήμερα υπήρξε προπόνηση, μια μέρα μετά την εξασφάλιση του Champions League.

Δεν είναι μόνο ο Εσιέν…
Η μέρα του Παναθηναϊκού είναι αφιερωμένη στην άφιξη του Μικαέλ Εσιέν. Και δικαιολογημένα, δεδομένου πως χθες επετεύχθη ο στόχος της πρωτιάς στα πλέι οφ και παράλληλα το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League.

Ωστόσο, η ζωή συνεχίζεται και οι προπονήσεις το ίδιο, καθώς απομένουν ακόμα δύο ματς και οι πράσινοι θέλουν να δείξουν την πρέπουσα σοβαρότητα.

Έτσι, λοιπόν, ξεκίνησε η προετοιμασία για τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης την Τετάρτη. Όσοι αγωνίστηκαν χθες κόντρα στον ΠΑΟΚ, έκαναν αποκατάσταση, ενώ το πρόγραμμα των υπολοίπων περιελάμβανε ζέσταμα, ασκήσεις τεχνικής και οικογενειακό δίτερμα.

Χουχούμης, Πέτριτς και Κλωναρίδης συνέχισαν την θεραπεία τους, ενώ ο Τριανταφυλλόπουλος έδειξε πως ξεπέρασε το πρόβλημα που αντιμετώπισε το τελευταίο διάστημα. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού θα προπονηθούν ξανά την Τρίτη, στις 17:00. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Μαύρη» μέρα για τα «ΣΠΟΡ του Βορρά»

H ιστορική εφημερίδα της Θεσσαλονίκης οδεύει προς λουκέτο, καθώς το προσωπικό ενημερώθηκε αιφινιδιαστικά να μην πάει στο γραφείο.
Όπως ενημερώθηκαν οι δημοσιογράφοι των ΣΠΟΡ, η ιδιοκτήτρια εταιρία αποφάσισε την αναστολή της έκδοσης της ιστορικής εφημερίδας. Τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα των τελευταίων χρόνων δεν είχαν λυγίσει μέχρι στιγμής τους εργαζόμενους που έβαζαν... πλάτη, ωστόσο η διοίκηση της εφημερίδας δείχνει ότι έχει πάρει την απόφαση.
ADVERTISEMENT
Την είδηση για το λουκέτο που πλησιάζει επιβεβαίωσε, εκτός από τους εργαζομένους με τους οποίους επικοινωνήσαμε και ο Γενικός Γραμματέας της ΕΣΗΕΜΘ, Βασίλης Κοντογουλίδης.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Κοντά σε Τράμπζονσπορ ο Μ'Μπιά!!

Ο Μ' Μπιά δύσκολα θα συνεχίσει την καριέρα του στη Σεβίλλη, με την Τράμπζονσπορ να έχει μπει πολύ δυνατά στη μάχη της απόκτησής του. 
Το όνομά του βρέθηκε σε ερυθρόλευκα μεταγραφικά σενάρια, ωστόσο ο Στεφάν Μ'Μπιά δείχνει πως καταλήγει στην Τουρκία. Ο Καμερουνέζος μέσος δεν θα ανανεώσει στη Σεβίλλη, μιας και είναι σε προχωρημένες επαφές με την Τράμπζονσπορ. Οπως τόνισε ο πρόεδρος της ομάδας, είναι κοντά με τον Μ'Μπιά και μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ολοκληρωθεί η μεταγραφή. 

*Πηγή: gazzetta.gr*

Οι εκπλήξεις και οι σταθερές αξίες της πρωτιάς του Παναθηναϊκού!!

Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε την πρώτη θέση στα πλέι οφ και το gazzetta.gr στέκεται στους παίκτες που... έκλεψαν την παράσταση, αλλά και τις σταθερές αξίες των «πρασίνων».
Το ότι ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση στα πλέι οφ δεν είναι και είδηση, καθώς οι «πράσινοι» όσες φορές έχουν λάβει μέρος στην συγκεκριμένη διαδικασία έχουν τερματίσει στην κορυφή. Φέτος ωστόσο αυτό το έκαναν δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωσή τους, παίζοντας μάλιστα και πολύ ελκυστικό ποδόσφαιρο.
ADVERTISEMENT
Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου έδειξε με τον πλέον εμφατικό τρόπο πως ήταν η καλύτερη από τις άλλες τρεις, φτάνοντας απόλυτα δίκαια στην πρωτιά που δίνει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Για να τα καταφέρει στηρίχθηκε σε παίκτες-σταθερές αξίες, αλλά και σε παίκτες-εκπλήξεις που στις τέσσερις αυτές αγωνιστικές ανέβασαν κατακόρυφα την μετοχή τους δικαιώνοντας τον προπονητή τους.
Το gazzetta.gr θα σταθεί και στις δύο περιπτώσεις παικτών, προσπαθώντας να αναλύσει την εξαιρετική εικόνα του «τριφυλλιού» στα πλέι οφ που ήταν αντιστρόφως ανάλογη από το όντως πολύ κακό τέλος του πρωταθλήματος. Ένα κακό τέλος που όλοι παραδέχτηκαν και που τους έκανε να δουλέψουν ακόμα περισσότερο, με την δουλειά αυτή να φαίνεται ξεκάθαρα στον αγωνιστικό χώρο.

Σωτήρης Νίνης: Η μεγάλη μεταγραφή του Παναθηναϊκού
Το βράδυ στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αναμένονται χιλιάδες φίλοι του Παναθηναϊκού για να υποδεχτούν τον τεράστιο Μίκαελ Εσιέν, τον παίκτη που στο «τριφύλλι» ευελπιστούν να χτίσουν την ομάδα που θα χτυπήσει το πρωτάθλημα. Ωστόσο στα πλέι οφ, φάνηκε πως υπήρξε μια ακόμα μεγάλη μεταγραφή. Μια μεταγραφή από αυτές που δεν κάνουν τόσο θόρυβο, αλλά που σίγουρα είναι εξαιρετικά χρήσιμες.
Μιλάμε γι' αυτή του Σωτήρη Νίνη. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός ήταν η αποκάλυψη των τεσσάρων έως τώρα αγώνων, δικαιώνοντας απόλυτα τον Τάκη Φύσσα που επέμενε στην επιστροφή του, αλλά φυσικά και τον Γιάννη Αναστασίου που ήταν επίσης θετικός. Ο Νίνης στα έως τώρα ματς των πλέι οφ, μας έδειξε για πιο λόγο είχε γίνει τόσος μεγάλος θόρυβος γύρω από το όνομά του, όταν ξεκινούσε την καριέρα του.
Ανανεωμένος 100%, έκανε το ένα παιχνίδι καλύτερο από το άλλο. Με εξαιρετική μεταβίβαση, δυνατό σουτ και πολλά τρεξίματα, έκανε τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού να σταματήσουν κάθε σκέψη για απόκτηση δεκαριού, μιας και αυτός είναι ο παίκτης που έψαχναν τόσα χρόνια. Το πιο θετικό από όλα, είναι πως και ο ίδιος θέλει να δώσει απαντήσεις, πρώτα από όλα στον ίδιο του τον εαυτό και να γίνει μια σπουδαία μεταγραφή για το «τριφύλλι».

Γιώργος Κουτρουμπής: Η αποκάλυψη!
Και αν για τον Νίνη περιμέναμε πως κάποια στιγμή θα έβρισκε τον καλό του εαυτό και θα έδειχνε το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του, η αποκάλυψη των πλέι οφ από πλευράς Παναθηναϊκού ήταν χωρίς αμφιβολία ο Γιώργος Κουτρουμπής. Ο κεντρικός αμυντικός του «τριφυλλιού»... βαπτίστηκε από τον Γιάννη Αναστασίου αμυντικό χαφ και έκλεισε σε όλους μας τα στόματα. Και λέμε σε όλους μας, γιατί η αλήθεια είναι πως στο άκουσμα της είδησης, ελάχιστοι ήταν αυτοί που πίστεψαν ότι θα έβγαινε.
Και όμως ο Κουτρουμπάουερ, ήταν πραγματικά αλάνθαστος σε αυτά του τα καθήκοντα. Δεν έχασε σε κανένα ματς την παραμικρή μονομαχία, ενώ ανέβαινε και μπροστά θέλοντας να φτιάξει παιχνίδι. Δεν ξέρουμε αν τελικά καθιερωθεί σε αυτή τη θέση, όμως είναι δεδομένο πως στα παιχνίδια αυτά κέρδισε πόντους και πως ο Παναθηναϊκός βρήκε ένα πολύ καλό εξάρι το οποίο θα μπορεί να ξεκουράζει τον Εσιέν, από τον οποίο μάλιστα θα μάθει ακόμα περισσότερα για την θέση αυτή και θα γίνει ακόμα καλύτερος.

Χάρης Μαυρίας: Βρίσκει τον καλό του εαυτό
Θεωρήθηκε μαζί με τον Σωτήρη Νίνη ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ωστόσο την στιγμή που ήταν στα πάνω του προτίμησε να μεταγραφεί στην Αγγλία και όχι να μείνει στην χώρα μας και να συνεχίσει την ανοδική του πορεία, με συνέπεια να μείνει λίγο στάσιμος. Όταν επέστρεψε ως δανεικός στο «τριφύλλι», πολλοί θεώρησαν πως είναι η μεγάλη ευκαιρία για τον Χάρη Μαυρία να βρει τον καλό του εαυτό και να επιστρέψει στα γνωστά του στάνταρ.
Έχοντας πολλούς μήνες εκτός αγώνων ο νεαρός μεσοεπιθετικός περίμενε να του δοθεί η ευκαιρία και μόλις του δόθηκε την έπιασε από τα μαλλιά. Αγώνα με τον αγώνα γίνεται όλο και καλύτερος και κόντρα στον ΠΑΟΚ πέτυχε και το παρθενικό του τέρμα. Ο Παναθηναϊκός θέλει να τον κρατήσει, αυτός θέλει να μείνει και αν τελικά συνεχίσει στην Λεωφόρο, οι «πράσινοι» θα έχουν κάνει μια ακόμα αξιόλογη μεταγραφική κίνηση που θα τους δυναμώσει περισσότερο ενόψει της νέας χρονιάς.

Στάθης Ταυλαρίδης: Όλο και καλύτερος
Εντάξει η απόδοση του Ταυλαρίδη στα πλέι οφ δεν μπορούμε να πούμε πως ήταν και έκπληξη, ωστόσο η αλήθεια είναι πως ο κεντρικός αμυντικός του Παναθηναϊκού, παιχνίδι με παιχνίδι εμφανιζόταν ακόμα και καλύτερος. Ανίκητος στον αέρα συνέβαλε τα μέγιστα στο να υπάρξει αυτό το μηδέν παθητικό σε τέσσερις αγώνες.
Στα συν του και το πάθος, αλλά και η αγάπη του για το «τριφύλλι», που τον έκανε ιδιαίτερα αγαπητό στον κόσμο. Γιατί καλός ο επαγγελματισμός, αλλά και η εξέδρα θέλει έναν παίκτη να ταυτίζεται μαζί της, να αγαπάει την ομάδα και να γουστάρει να παίζει γι' αυτή και ο Ταυλαρίδης είναι αυτή ακριβώς η περίπτωση.

Νάνο: Επέστρεψε ακόμα πιο δυνατός
Πέρσι ήταν η αποκάλυψη του Παναθηναϊκού πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις. Φέτος η αλήθεια είναι πως ο Νάνο είχε μια πτώση, στο σημείο να χάσει την θέση του από τον Χουχούμη. Ο Ισπανός ωστόσο έβαλε το κεφάλι κάτω, δούλεψε, ξανακέρδισε την θέση του στην ενδεκάδα και έδειξε πως μπορεί να στηριχτεί επάνω του ομάδα για την αριστερή πλευρά.
Στα πλέι οφ ο Νάνο έκανε πολύ καλά με μεστά παιχνίδια, χωρίς το λάθος, με τις γνωστές και καλές του προωθήσεις άφησε στην άκρη το κακό του πρόσωπο και έφερε και πάλι τα χαμόγελα στους φιλάθλους και κυρίως στον Γιάννη Αναστασίου που έχει ανάγκη τον καλό Ισπανό.

Χρήστος Μπούρμπος: Έστω και αργά, έδειξε πως μπορεί
Η χρονιά του στον Παναθηναϊκό δεν είχε την παραμικρή σχέση με αυτή στον ΟΦΗ, όπου δικαίως αναδείχθηκε ο καλύτερος δεξιός οπισθοφύλακας του πρωταθλήματος. Ο Χρήστος Μπούρμπος στο μεγαλύτερο διάστημα ήταν κακός και δεν βοήθησε σχεδόν καθόλου, αναγκάζοντας τους ανθρώπους της ομάδας να ψάξουν και να αποκτήσουν παίκτη στην θέση του (Βέμερ). Η αλήθεια πάντως είναι πως ο έμπειρος αμυντικός στα πλέι οφ έδειξε ένα διαφορετικό πρόσωπο.
Ήταν πολύ καλός στα αμυντικά του καθήκοντα, προσπάθησε να βγει μπροστά και συνολικά έδειξε πως μπορεί. Το θέμα είναι πως από την στιγμή που αποκτήθηκε άλλος για την θέση αυτή και με δεδομένο το ότι υπάρχουν και νεαροί όπως ο Μαρινάκης που περιμένουν ευκαιρίες, καθιστά την παραμονή του δύσκολη, όμως τουλάχιστον οι καλές του εμφανίσεις στα πλέι οφ, μπορούν να του βρουν ένα καλό συμβόλαιο αν αποχωρήσει από το «τριφύλλι».

Οι σταθερές αξίες
Οι παραπάνω θα λέγαμε πως ήταν οι εκπλήξεις των πλέι οφ, αν και ο Ταυλαρίδης από την αρχή έδειξε πως θα αποτελέσει μια εξαιρετική μεταγραφή. Τώρα θα ασχοληθούμε και με τις σταθερές αξίες του Παναθηναϊκού που έκαναν την διαφορά στην πορεία προς την κορυφή.

Μάρκους Μπεργκ: Απλά ο καλύτερος επιθετικός...
Ό,τι και να πεις για τον Μάρκους Μπεργκ είναι λίγο. Ο Σουηδός επιθετικός απλά συνέχισε να δείχνει πως είναι ο καλύτερος σέντερ φορ στο ελληνικό πρωτάθλημα. Δεν είναι μόνο τα γκολ που πετυχαίνει, αλλά το ότι με την παρουσία του ανεβάζει ολόκληρη την ομάδα. Το τελείωμά του στον αγώνα με τον Ατρόμητο μετά την απίστευτη ασίστ του Νίνη εξαιρετικό, όπως και αυτό κόντρα στον ΠΑΟΚ, σε ένα γκολ που κακώς ακυρώθηκε ως οφσάιντ.
Ο Μπεργκ είναι ο παίκτης που πάνω του θα στηθεί ο νέος Παναθηναϊκός που θα παλέψει για τον τίτλο. Ο ίδιος θέλει να παίζει για την ομάδα, ο κόσμος τον γουστάρει όσο κανέναν, αυτός το απολαμβάνει και όλοι έχουν να λένε για τον εξαιρετικό του χαρακτήρα. Τι άλλο δηλαδή να θελήσει ένας προπονητής για το μεγάλο του αστέρι; Απολύτως τίποτα...

Λουκ Στιλ: Ο φύλακας άγγελος του «τριφυλλιού»
Μια καλή ομάδα για να χτιστεί χρειάζεται έναν σπουδαίο τερματοφύλακα και ο Παναθηναϊκός στο πρόσωπο του Λουκ Στιλ φαίνεται πως έχει βρει τον καλύτερο. Ο Άγγλος σε όλη την χρονιά ήταν σταθερότατος, αλλά στα πλέι οφ τα πηγαίνει ακόμα καλύτερα πραγματοποιώντας εξαιρετικές αποκρούσεις με αποκορύφωμα αυτή στη Τούμπα.
Στα 30 του έχει την αξία αλλά και την εμπειρία να γίνει ο παίκτης πάνω στον οποίο θα χτιστεί ο νέος Παναθηναϊκός και μπορεί να φαίνεται υπερβολικό, αλλά δεν είναι λίγοι (μεταξύ τους και εγώ), που πιστεύουν πως το «τριφύλλι» βρήκε στο πρόσωπο του Στιλ τον νέο Βάντσικ, όσο και αν ακούγεται ως ιεροσυλία, με δεδομένη την απίστευτη προσφορά του... βουνού στους «πράσινους».

Νίκος Καρέλης: Από το ανάθεμα στις προτάσεις για μεταγραφή
Αν ψάχνουμε να βρούμε τον παίκτη με την μεγαλύτερη βελτίωση όχι στα πλέι οφ, αλλά από το δεύτερο μισώ του πρωταθλήματος και ύστερα, αυτός δεν είναι άλλος από τον Νίκο Καρέλη. Ο νεαρός επιθετικός έχει κάνει άλματα, σε σημείο ο Παναθηναϊκός να δέχεται σημαντικές προτάσεις για την πώλησή του.
Ποια η διαφορά του σε σχέση με το ξεκίνημα; Ο Καρέλης ήταν από την αρχή φιλότιμος, αλλά του έλειπε το τελείωμα. Ειδικά όταν έβγαινε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα ήταν σχεδόν σίγουρο πως θα αστοχήσει, ενώ αυτό το σουτ την ώρα που έπεφτε ήταν το αρνητικό σήμα κατατεθέν του. Αυτά ανήκουν στο παρελθόν, μιας και ο 23χρονος επιθετικός έχει βελτιωθεί απίστευτα.
Μόνο στα πλέι οφ σκόραρε τρεις φορές σε τρία ματς, ενώ με συνολικά 13 γκολ πραγματοποιεί μια εξαιρετική χρονιά. Έχοντας την δύναμη και με καλύτερο τελείωμα είναι δεδομένο πως οι προτάσεις που θα έχει ο Παναθηναϊκός θα είναι ακόμα και μεγαλύτερες, ενώ σίγουρα αποτελεί ένα σημαντικό κεφάλαιο για το «τριφύλλι», κάτι που έδειξε με τον καλύτερο τρόπο και στα πλέι οφ.

Γκόρντον Σίλντενφελντ: Το μόνο κρίμα του «τριφυλλιού»
Όχι ο Κροάτης δεν είχε άσχημα πλέι οφ, κάθε άλλο μάλιστα, καθώς μαζί με τον Ταυλαρίδη αποτέλεσαν ένα ανίκητο αμυντικό δίδυμο. Το κρίμα για τον Γκόρντον Σίλντενφελντ είναι πως δεν θα παραμείνει στην Λεωφόρο. Ο Παναθηναϊκός του έκανε πρόταση, αυτός ήθελε να επιστρέψει στην πατρίδα του και στο «τριφύλλι» θα πρέπει να ψάξουν να βρουν έναν άξιο αντικαταστάτη που θα μπορέσει να κουμπώσει με τον Ταυλαρίδη. Λογικά αυτός ο παίκτης θα βρεθεί, αλλά σίγουρα το κενό του Κροάτη είναι σημαντικό και η προσφορά του μεγάλη, ειδικά στα πλέι οφ.

Ο κόσμος: Στήριγμα 100%
Τελευταίο και όχι καταϊδρωμένο αφήσαμε τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Έναν κόσμο στον οποίο ανήκει σε μεγάλο βαθμό αυτή η πορεία. Και του ανήκει όχι γιατί ήταν εκεί, στις εξέδρες της Λεωφόρου, αλλά γιατί στήριξε την ομάδα στα δύσκολα. Όταν δηλαδή οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου παρουσίαζαν έναν κακό (το λιγότερο) πρόσωπο σε ματς όπως με τον ΟΦΗ και παρά την πίκρα που υπήρξε δεν ακούστηκε ούτε μία γιούχα.
Αυτή την στήριξη την ένιωσαν στο πετσί τους όλοι στην ομάδα και πάλεψαν με το παραπάνω για να τον ευχαριστήσουν. Το έκαναν με την εικόνα στα πλέι οφ και ετοιμάζονται να το κάνουν και την ερχόμενη χρονιά, όπου οι απαιτήσεις θα είναι περισσότερες.
Ο κόσμος πάντως θα είναι εκεί, με την ΠΑΕ να τον επιβραβεύει με τα πιο φτηνά διαρκείας στην ιστορία του συγκεκριμένου γηπέδου, έτοιμος να στηρίξει όπως μόνο αυτός ξέρει και όπως στήριξε και με το παραπάνω αυτή την τριετία. Γιατί αν τελικά το πρότζεκτ του Γιάννη Αλαφούζου πετύχει και έρθει σύντομα ο τίτλος, ένα μεγάλο του μέρους θα ανήκει στην στήριξη και στην υγεία της Λεωφόρου...

*Πηγή: gazzetta.gr*

«Σπουδαίος προπονητής και άνθρωπος ο Λάουντρουπ»

Ο επί 15 χρόνια ασίσταντ και «κολλητός» του Μίκαελ Λάουντρουπ, Έρικ Λάρσεν μιλάει αποκλειστικά στο gazzetta.gr για τον υποψήφιο τεχνικό του ΠΑΟΚ, αποκαλύπτοντας άγνωστες πτυχές της καριέρας του. Τι λέει για τον «Δικέφαλο του Βορρά».  
Γνωρίστηκαν πριν από περίπου 15 χρόνια σε αγώνες παλαιμάχων στο Λίνγκμπι. Έκτοτε είναι αχώριστοι.
ADVERTISEMENT
Ο Έρικ Λάρσεν από το ξεκίνημα της καριέρας του Μίκαελ Λάουντρουπ αποτελεί τον άμεσο συνεργάτη του.
Μαζί σε Μπρόντμπι, Χετάφε, Σπαρτάκ Μόσχας, Μαγιόρκα και Σουόνσι. Αποτελεί άνθρωπο της απόλυτης εμπιστοσύνης του.
Ουσιαστικά ο Λάρσεν έχει λάβει το χρίσμα του χεντ σκάουτ από τον Μίκαελ Λάουντρουπ.

Ο έμπειρος ασίσταντ και σκάουτ του Μίκαελ Λάουντρουπ δέχθηκε με ευγένεια να μιλήσει στο gazzetta.gr για τον πρώην προπονητή της Σουόνσι, αποφεύγοντας ωστόσο να ανοίξει τα χαρτιά του.
«Ειλικρινά δεν γνωρίζω τι επαφές υπάρχουν με τον ΠΑΟΚ ή τον Φρανκ Άρνεσεν και δεν μπορώ να τοποθετηθώ για αυτό το θέμα. Δεν μου έχει μιλήσει ο Μίκαελ για αυτό», τόνισε αρχικά ο Λάρσεν, διαψεύδοντας ωστόσο πως ο Λάουντρουπ σκοπεύει να αποσυρθεί από την προπονητική.
«Είχε πει πως δεν θέλει να γεράσει στους πάγκους. Είναι εντελώς διαφορετικό από τον αποχωρήσει στην παρούσα φάση. Είναι κάτι που το έχει αναφέρει πολλές φορές.
Δεν θέλει να γίνει σαν άλλους προπονητές που συνεχίζουν να καθοδηγούν μεγάλους συλλόγους σε προχωρημένη ηλικία. Θέλει να κάνει άλλα πράγματα στο ποδόσφαιρο. Για την ώρα όμως διατηρεί τις φιλοδοξίες του ως προπονητής».
Ο Δανός σκάουτ και ασίσταντ του Λάουντρουπ περιγράφει στο gazzetta.gr τον επί σειρά ετών συνεργάτη του.

«Είναι ένας ωραίος τύπος εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων. Έχω το προνόμιο να τον γνωρίζω καλά και εκτός ποδοσφαίρου.
Είναι ένας ενδιαφέρον άνθρωπος, με εξαιρετικό background, ξεκάθαρο πλάνο και ιδέες. Προετοιμάζει την παραμικρή λεπτομέρεια σε ότι κάνει.
Θεωρώ πως έχω μάθε πολλά στο πλευρό του. Νομίζω πως είναι σωστός ως προπονητής και προσπαθεί να μην αδικεί κανέναν. Πρόκειται για μία μεγάλη προσωπικότητα του ποδοσφαίρου που σέβονται άπαντες».
Στη συνέχεια ο Έρικ Λάρσεν ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο συνεργάζεται για περίπου 15 χρόνια με τον υποψήφιο για τον πάγκο του ΠΑΟΚ συμπατριώτη του.
«Ταξιδεύω συχνά προκειμένου να παρακολουθώ ποδοσφαιριστές που ταιριάζουν στη φιλοσοφία του Μίκαελ, ενώ ακολουθώ τις ιδέες του και στις προπονήσεις.
Στην Σουόνσι είχα επικεντρωθεί στον ρόλο του chief scout. Δεν τον ακολούθησα στην Λεκουίγια του Κατάρ γιατί εκεί δεν χρειάζονταν κάποιο σκάουτινγκ, ενώ είχα και κάποιες ενστάσεις για το αν έπρεπε να ταξιδέψω στο Εμιράτο μακριά από την οικογένεια μου.
Ανά τακτά διαστήματα ταξιδεύω και παρακολουθώ παίκτες προκειμένου να δημιουργήσουμε κάτι καινούργιο».

Πως όμως ο 48χρονος σκάουτ γνώρισε τον Μίκαελ Λάουντρουπ.
«Έπαιζα ποδόσφαιρο πολλά χρόνια στη Δανία, όμως μέσα από ένα ματς παλαιμάχων στο Λίνγκμπι είχαμε τη δυνατότητα να έρθουμε πιο κοντά.
Μία μέρα με ρώτησε εάν θα ήθελα να δουλέψουμε μαζί και κάπως έτσι βρέθηκα στο πλευρό του στις ομάδες που εργάστηκε».
Ο Λάρσεν στο υποθετικό ερώτημα εάν θα δούλευε στο ΠΑΟΚ, όντας στο πλευρό του Λάουντρουπ έριξε το μπαλάκι στον 50χρονο τεχνικό.
«Δεν αποφασίσω εγώ. Πάντα ο Μίκαελ μου κάνει την σχετική πρόταση και ακολουθώ. Είναι δική του η απόφαση για το αν με χρειαστεί. Είναι ένας τοπ προπονητής, ο οποίος γνωρίζει τι θέλει και είναι μεγάλη τιμή μου να δουλεύω μαζί του». 

*Πηγή: gazzetta.gr*

Η ΑΕΚ, ο Κούγιας και οι αρχηγοί!!

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για όσα έζησε στην Κόρινθο, για τους Κιτρινόμαυρους, τα μεταγραφικά και για τους Τσαούση και Παπαδόπουλο...  
Το παιχνίδι με την Παναχαϊκή που θα γίνει Κόρινθος, ή τέλος πάντων ότι ήθελε προκύψει, ολοκληρώθηκε και τα συμπεράσματα που προκύπτουν από αυτό αφορούν την ΑΕΚ και τον προπονητή της σχετικά με τους ποδοσφαιριστές που χρησιμοποίησε σε αυτό και τους έδωσε ευκαιρία να δείξουν κάτι από τα στοιχεία που διακρίνει το παιχνίδι τους.
ADVERTISEMENT
Θα ήταν ηλίθιο έως γελοίο να θεωρεί κανείς πως την ευκαιρία που τους έδωσε ο Τραϊανός Δέλλας την πέταξαν στα σκουπίδια οι συγκεκριμένοι παίκτες. Κι αυτό διότι ο Έλληνας τεχνικός (και ο κάθε προπονητής) γνωρίζει καλά την αξία, το ταλέντο και τα δυνατά και αδύνατα στοιχεία του εκάστοτε ποδοσφαιριστή του προτού καν μπει στη διαδικασία να τους δώσει ευκαιρία...
Μέσα από την καθημερινότητα των προπονήσεων ο Δέλλας μπορεί και έχει άποψη ολοκληρωμένη για τον κάθε ένα ποδοσφαιριστή που διαθέτει. Άλλωστε τα παιδιά που αγωνίστηκαν στην Κόρινθο δεν θα μπορούσαν να βγάλουν (όσο κι αν το ήθελαν) συνοχή αφού μαζί σε αγώνα δύσκολο να έχει συνυπάρξει ξανά η ίδια ενδεκάδα. Επί της ουσίας οι μόνοι βασικοί στο συγκεκριμένο ματς ήταν οι Σοϊλέδης και Ανάκογλου.
Όπως και να 'χει η ΑΕΚ δεν γοήτευσε με την απόδοσή της αλλά επαναλαμβάνω πρόκειται για ένα ματς στο οποίο 9 στους 11 που χρησιμοποιήθηκαν αγωνίστηκαν μαζί για πρώτη φορά, ενώ ταυτόχρονα «μιλάμε» για ένα ακόμη αδιάφορο, χωρίς ουσία και κίνητρο ματς για την Ένωση με ότι αυτό συνεπάγεται...
Τι δεν θα ξεχάσουμε από την αναμέτρηση στην Κόρινθο; Μα φυσικά ένα ακόμη σόου του Αλέξη Κούγια ο οποίος κατόρθωσε ένα ήσυχο ματς χωρίς να έχει συμβεί το παραμικρό να το τινάξει στον αέρα χωρίς την παραμικρή δικαιολογία.
Εκτός από το γεγονός ότι σύμφωνα με μαρτυρίες μιλούσε χυδαία και φυσικά ότι ήρθε (όπως φάνηκε στα σχετικά βίντεο του enwsi.gr) στα χέρια με αστυνομικό, ακολούθησαν και οι δηλώσεις του που απέδειξαν ότι ο στόχος και ο σκοπός του συγκεκριμένου ανθρώπου ήταν να δώσει ένα ακόμη σόου, μία παράσταση αφού αυτή τη δυνατότητα του έδινε το γεγονός ότι έπαιζε με ένα σπουδαίο σύλλογο με τεράστια προβολή (και) στα ΜΜΕ.
Και τι δεν είπε το στόμα του... Μέχρι και στο σημείο να βγάλει κλέφτη αστυνομικό έφτασε λέγοντας: «Ένας αστυνομικός με λήστεψε, μου πήρε και το ρολόι», είπε ο Κούγιας (και δεν τον αμφισβητώ) και όμως ενώ προσήχθη στο Α.Τ. Κορίνθου έφυγε κύριος γιατί -λέει- δόθηκαν αμοιβαίες(;;) εξηγήσεις από τις δυο πλευρές. Δηλαδή απολογήθηκε και ο αστυνομικός; Να ξέρουμε διότι αν ισχύει υπάρχει το ενδεχόμενο να δικαιώνεται ο Κούγιας σχετικά με τα περί κλοπής...
Τέλος πάντων ας είναι αυτό τελείωσε. Δυστυχώς μέσα σ' αυτά τα δυο χρόνια στις συγκεκριμένες κατηγορίες έπρεπε να περιμένουμε ότι θα τα ζήσουμε κι αυτά... Όμως θα πρέπει να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι (ο Κούγιας και ο αστυνομικός αν ισχύουν όσα είπε ο πρόεδρος της Παναχαϊκής) των επεισοδίων και να πέσει βαρύς ο πέλεκυς στην ομάδα της Πάτρας, ή της Κορίνθου τέλος πάντων, για όσα έγιναν στο γήπεδο.
Στα πιο σοβαρά η ΑΕΚ ετοιμάζεται για να πατήσει το γκάζι στο κομμάτι που αφορά την ενίσχυσή της για την επόμενη σεζόν. Ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς έχει προαναγγείλει γεμάτη εβδομάδα (γι' αυτήν που μόλις ξεκίνησε) με ουσιαστικές μεταγραφικές εξελίξεις με ότι συνεπάγεται αυτό, είτε deal είτε... ναυάγια περιπτώσεων!
Οι θέσεις που θα ενισχυθούν οι Κιτρινόμαυροι δεδομένες: τερματοφύλακας, αριστερό (και μάλλον δεξί) μπακ, στόπερ, τουλάχιστον ένα εξτρέμ και αντίστοιχα ένας φορ... Αυτό είναι το αρχικό πρότζεκτ της ΑΕΚ για την ενίσχυσή της. Γενικά πάντως συνολικά τα νέα πρόσωπα θα είναι περισσότερα από 7-8 και δεν αποκλείεται να φτάσουμε (αν αποφασιστεί υπέρβαση ενίσχυσης) το διψήφιο αριθμό νέων αποκτημάτων...
Υγ: Δυο παιδιά που άφησαν το στίγμα τους στην ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ, που στα δύσκολα της Ένωσης εκείνοι και οι συμπαίκτες τους έδωσαν πολλούς λόγους χαράς με αντρίκειες επιτυχίες κόντρα σε όλους και σε όλα, που σε αντίξοες συνθήκες δεν το έβαλαν κάτω, δεν λύγισαν και δεν έκαναν πίσω ολοκλήρωσαν την καριέρα τους με την φανέλα της Ένωσης και έβαλαν ένα τέλος σε μία απίστευτη ιστορία που ξεκίνησε με το... τίποτα και ολοκληρώθηκε με τα πάντα!
Ο Φάνης Τσαούσης και ο Γιώργος Παπαδόπουλος... Αυτά τα δυο παιδιά, οι δυο αρχηγοί μίας από τις πιο όμορφες αθλητικές ιστορίες σε σύλλογο (και εννοείται στην ΑΕΚ) στον ελληνικό αθλητισμό αγωνίστηκαν το Σάββατο για τελευταία φορά και δυστυχώς, επειδή είμαστε στην Ελλάδα και επειδή στην ερασιτεχνική ΑΕΚ επί σειρά ετών δεν υπάρχει τίποτα και κανείς, το αντίο τους δεν ήταν ανάλογο της προσφοράς, του ήθους, του σεβασμού και της αγάπης που έδωσαν στην ΑΕΚ.
Μάγκες και στο φινάλε τους όμως, τεράστιοι μάγκες... Έχω προσωπική άποψη διότι έχω προσωπική σχέση με αυτά τα παιδιά και (αν και θα τους τα πω από κοντά με τη συνοδεία ενός ρούμι στο τραπέζι μας) θέλω να τους πω από τούτο το χώρο ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσα πρόσφεραν στην ΑΕΚ χωρίς να αξιώνουν κάτι ως αντάλλαγμα και ένα μεγαλύτερο ευχαριστώ που βρίσκονται στη ζωή μου και μπορώ να λέω πως έχω δυο πολύ καλούς φίλους...
Να σας έχει ο Θεός καλά εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Και πολλά έγραψα, τα υπόλοιπα από κοντά, εκεί στης Φιλαδέλφειας τα μέρη, με μία ''κίτρινη Γκαζόζα''...
(Σας ευχαριστώ επιπλέον που μου δώσατε τη δυνατότητα να βάλω εσάς φωτογραφία και όχι απ' την Κόρινθο και ενώ ξέρω ότι και οι δυο λυγίσατε -λογικό- και βγάλατε δάκρυα, εγώ όμως σας θέλω πάντα γελαστούς και πάντα ευτυχισμένους)...
Υγ2: Το γεγονός ότι απασχολεί την ΑΕΚ η περίπτωση του Σκόκο και του Μπουονανότε σας έχω εξηγήσει πολλές φορές ότι δεν σημαίνει αυτόματα πως θα αποκτηθούν... Τα οικονομικά δεδομένα είναι αυτά που καθορίζουν την κάθε μεταγραφική υπόθεση. Η Ένωση ενδιαφέρεται, ασχολείται, κοστολογεί και να δεν συνάδουν τα νούμερα μεταξύ των δυο πλευρών προχωράει παρακάτω. Δεν πρόκειται να μπει στη διαδικασία υπέρ - κοστολόγησης κανενός ποδοσφαιριστή όσο κι αν τον γουστάρουν στα Σπάτα... Γι' αυτό και η περίπτωση του Βάργκας τούτη τη στιγμή φαντάζει πιο εφικτή, τώρα όμως διότι μετά το Κόπα Αμέρικα και ανάλογα με το πώς θα παρουσιαστεί σε αυτό μπορεί να υπάρξουν σύλλογοι που θα ασχοληθούν με την περίπτωσή του που θα του αρέσουν περισσότερο σαν προοπτική...
Υγ3: Η περίπτωση του Κρισάντους επιμένω να σημειώνω εκθέτει ανεπανόρθωτα τον Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς και τους υπόλοιπους του ποδοσφαιρικού τμήματος της ΑΕΚ (Δέλλα και Μπάγεβιτς) για την απόφασή τους να προχωρήσουν στην απόκτησή του τον περασμένο Γενάρη. Αδικαιολόγητη επιλογή και χωρίς καμία ουσία...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Σίγουρα είναι καλύτερα που ήρθε πρώτος;

Ο Κ. Νικολακόπουλος επισημαίνει στο blog του στο gazzetta τον κίνδυνο ο Παναθηναϊκός να…μετανιώσει που ήρθε πρώτος στα πλέϊ οφς!
Πριν αρχίσουν τα πλέϊ οφς, είχα κάνει την επισήμανση ότι, «όπως ο Ολυμπιακός παίρνει κάθε χρόνο το πρωτάθλημα, έτσι κι ο Παναθηναϊκός παίρνει κάθε χρόνο τα πλέϊ οφς». Ήταν κάτι σαν πρόβλεψη, εύκολη όμως.
ADVERTISEMENT
Απλά σχολίαζα ότι αν κάποια άλλη ομάδα μπορούσε να κάνει τη διαφορά αυτή ήταν ο Αστέρας-δεν υπολόγιζα τον ΠΑΟΚ. Όμως, ο Βεργέτης έκανε την πατάτα κι έβαλε στο πρώτο ματς στόπερ τον…Αλόκο κι έφαγε τέσσερα. Με τον Σανκαρέ στα επόμενα τρία ματς ο Αστέρας έχει μηδέν παθητικό…Όπως δεν καταλαβαίνω και γιατί ψιλοαχρηστεύει ο καλός αυτός προπονητής τον Γιαννιώτα, βάζοντάς τον από αριστερά.
Τέλος πάντων, θεωρώ ότι αν η διαιτησία δεν παίξει ΠΑΟΚ (και) τις δύο τελευταίες αγωνιστικές, τότε ο Αστέρας θα τερματίσει δεύτερος.
Κι απλά αναρωτιέμαι, για τον Παναθηναϊκό είναι καλύτερα που ήρθε πρώτος η, θα ήταν προτιμότερο να έρθει δεύτερος;
Να υπενθυμίσω ότι ο δεύτερος των πλέϊ οφς παίζει απευθείας στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Κάνει προετοιμασία άνετα, χωρίς προκριματικά και βρέξει χιονίσει βάζει στο ταμείο του πάνω από 3 εκ. Ευρώ, ως μπόνους από την ΟΥΕΦΑ.
Ο πρώτος των πλέϊ οφς; Ζει με την προσδοκία να μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Αν μπει, ασφαλώς κι είναι μεγάλη μαγκιά. Αλλά πως θα μπει; Πρώτα θα πρέπει να περάσει στα προκριματικά μία εκ των Μονακό, Σαχτάρ, Άγιαξ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Μπριζ-δεν τα λες και...εύκολα. Κι αν τα καταφέρει, λέμε τώρα, πρέπει να περάσει στα πλέϊ οφς και μία εκ των Γιουνάϊτεντ, Βαλένθια, Λέβερκουζεν, Λάτσιο, Σπόρτινγκ-εκεί κι αν δεν το λες εύκολα…
Βεβαίως, το να φτάσεις στα πλέϊ οφς, κι ας αποκλειστείς εκεί, είναι μεγάλη δουλειά, γιατί βάζεις 3 εκ. Ευρώ στο ταμείο. Και πας κι απευθείας στους ομίλους του Γιουρόπα για τα άλλα 3 εκ. Ευρώ. Όμως, πόσο…απλό είναι να περάσεις μία εκ των Μονακό, Σαχτάρ, Άγιαξ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Μπριζ;
Εγώ απλά να θυμίσω ότι εδώ και μία πενταετία οι ελληνικές ομάδες μένουν έξω από τα προκριματικά, δηλαδή δεν φτάνουν καν στα πλέϊ οφς. Ο ΠΑΟΚ έξω από τον Άγιαξ, ο Παναθηναϊκός έξω από την ΟΒ Δανίας, ο ΠΑΟΚ έξω από τη Μέταλιστ κι  ο Παναθηναϊκός έξω από την Σταντάρ Λιέγης. Μόνο ο Παναθηναϊκός πέρασε μία φορά τη Μάδεργουελ κι ο ΠΑΟΚ στα χαρτιά (τελικά) τη Μέταλιστ. Για να αποκλειστούν στη συνέχεια στα πλέϊ οφς από Μάλαγα και Σάλκε αντίστοιχα.
Κι όπως βλέπετε, οι αντίπαλοι φέτος του Παναθηναϊκού στα προκριματικά είναι δυσκολότεροι από τις αντιπάλους των ελληνικών ομάδων στα προκριματικά της προηγούμενης πενταετίας. Γιατί ο Παναθηναϊκός όσο πάει μένει και πιο πίσω στη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ. Φέτος είναι 100ος, πέρσι ήταν 76ος. Έχασε λοιπόν 24 θέσεις!
Κοντολογίς, τι κίνδυνο αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός; Να κάνει μία προετοιμασία από πολύ νωρίς, για να δώσει τέλη Ιουλίου το πρώτο ματς, κάτι που ίσως τον επηρεάσει μέσα στη σεζόν και το κυριότερο να την πατήσει και να μην παίξει καν στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ!
Διότι, αν αποκλειστεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, θα πάει να παίξει πλέϊ οφς στο Γιουρόπα Λιγκ, 20 και 27 Αυγούστου. Κι εκεί δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα του κάτσει φέτος η πιο άπειρη ομάδα της Δανίας στην Ευρώπη, όπως του έτυχε πέρσι η Μίντιλαντ. Να υπενθυμίσω ότι πέρσι αντί της Μίντιλαντ μπορεί να έπεφτε με την ρώσικη Κράσνονταρ. Τελικά η Κράσνονταρ κληρώθηκε με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ και πέταξε έξω τους Ισπανούς…
Τα δε οικονομικά οφέλη φτάνοντας στα πλέϊ οφς του Γιουρόπα Λιγκ είναι νομίζω μόλις 400 χιλ. Ευρώ…
Δηλαδή, μπορεί, όχι και τόσο δύσκολα, ο πρώτος των πλέϊ οφς του ελληνικού πρωταθλήματος να χάσει όχι μόνο τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και του Γιουρόπα Λιγκ! Και να υποστεί και ζημιά κάπου 3 εκ. Ευρώ.
Είναι μεγάλη η προσδοκία, αλλά καμία η βεβαιότητα. Ενώ ο δεύτερος των πλέϊ οφς του πρωταθλήματος, ο Αστέρας η, ο ΠΑΟΚ η, ο Ατρόμητος (αν φέρει τα πάνω κάτω), έχει τη σιγουριά των ομίλων του Γιουρόπα. Και τα εκατομμυριάκια στο ταμείο…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Η επόμενη μέρα της Αρσεναλ!!

Ο Γιώργος Καραμάνος γράφει για την υποχρέωση-ανάγκη του Αρσέν Βενγκέρ για πρωταθλητισμό και τις αγορές που θέλει-οφείλει να κάνει. 
Πριν από λίγο καιρό ο Αρσέν Βενγκέρ αιφνιδίασε τους πάντες, όταν ξεστόμισε την εξής επική ατάκα: «Η αγαπημένη μου περίοδος στην Αρσεναλ είναι εκείνη από το 2007 έως και το 2013, επειδή καταφέραμε να κρατήσουμε την ομάδα ανταγωνιστική κόντρα στον πακτωλό χρημάτων των ξένων επενδυτών». Σίγουρα εκείνα τα χρόνια οι Λονδρέζοι προσπαθούσαν να παραμείνουν μέσα στο παιχνίδι, φέρνοντας παράλληλα ίσα βάρκα ίσα πανιά τα οικονομικά τους από την τεράστια επένδυση του «Εμιρεϊτς».
Εν μέρει τα κατάφεραν, μιας και ουδέποτε έχασαν το τρένο του Champions league, μα η ζόρικη συνέπεια ήταν η απουσία τους από κάθε τίτλο και το ακόλουθο σχετικό δούλεμα του Ζοσέ Μουρίνιο και γενικότερα των αντιπάλων τους. Και να λοιπόν που τα ασημικά επέστρεψαν. Τα δύο σερί Κύπελλα και το Σούπερ Καπ δείχνουν ότι οι Gunners αποκτούν και πάλι ζεστή επαφή με τις κούπες. Δεν γίνεται όμως να μείνουν ικανοποιημένοι μόνο με αυτές. Το πρωτάθλημα και γιατί όχι και το Champions League είναι έτοιμα να επιστρέψουν στα όνειρα διοίκησης, προπονητή, παικτών και οπαδών. Για να συμβεί όμως κάτι τέτοιο, οι δύο πρώτοι οφείλουν να κάνουν μερικές μεγάλες κινήσεις. Ποιες θα είναι αυτές;
Τα χρήματα πλέον υπάρχουν για τα καλά. Το παραδέχτηκε ακόμα και ο ίδιος ο κόουτς, ο οποίος όμως την αμέσως επόμενη ημέρα του τελικού, έσπευσε να χαμηλώσει τις προσδοκίες αναφορικά με τις μελλοντικές αγορές. «Φυσικά και μου αρέσουν αυτοί οι παίκτες, αλλά δεν πρόκειται να ξοδέψουμε στρατοσφαιρικά ποσά. Όχι γιατί δεν τα έχουμε, μα επειδή θεωρούμε ότι πρέπει να συνεχίσουμε τις προσεκτικές κινήσεις», ήταν η απάντηση του όταν των ρώτησαν για τους Μπέιλ και Πογκμπά.
Η ομάδα του όμως έχει αρκετά κενά αναφορικά με τον πρωταθλητισμό και θα πρέπει να καλυφθούν. Όλα μαζί, ταυτόχρονα σίγουρα δεν γίνεται να κλείσουν. Η λογική και τα δημοσιεύματα στο Νησί ορίζουν ότι οι βασικές αγορές θα πρέπει να είναι το λιγότερο τρεις. Τερματοφύλακας, αμυντικός μέσος και σέντερ φορ. Εκεί εστιάζουν άπαντες και εκεί είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα παίξει μπάλα και ο Αρσέν. Τώρα το που έχει κεντράρει εκείνος και το εάν τελικά θα πληρώσει για χάρη τους, αυτό είναι άλλο θέμα.
Οι δικές του προτιμήσεις διαρρέει ότι είναι ο Πετρ Τσεχ, ο Αρτούρο Βιδάλ (και ας το διέψευσε πριν λίγες μέρες) και ένας εκ των Εντίνσον Καβάνι, Καρίμ Μπενζεμά. Ο Τσεχ όμως φέρεται να έχει δυνατή πρόταση από την Παρί και εάν πάει προς τα εκεί, θα χρειαστεί εναλλακτική που ακόμα δεν έχει ακουστεί. Εάν πάλι ο 33χρονος Τσέχος επιλέξει να μείνει στην Premier League, θα χρειαστούν λίγα (λήγει του χρόνου το συμβόλαιο του), για να αποκτηθεί από την Τσέλσι, η οποία τιμής ένεκεν θα τον αφήσει να πάει ακόμα και στην μεγάλη αντίπαλο.

Η περίπτωση του Βιδάλ ωστόσο, είναι τρομερά δύσκολη και δαπανηρή. Με λιγότερα από 45-50 εκατ. ευρώ αποκλείεται να τον πουλήσει η Γιουβέντους. Όχι ότι η Αρσεναλ δεν μπορεί να τα δώσει, αλλά θα μειώσει κατ’ επέκταση το μπάτζετ της για την επίθεση. Επομένως, εδώ είναι που μπαίνει στο παιχνίδι το όνομα του Μόργκαν Σνάιντερλιν της Σαουθάμπτον, ο οποίος θα κοστίσει έως και 20 εκατ. ευρώ λιγότερα. Αυτή η θέση είναι η πιο νευραλγική για τη λειτουργία τη Αρσεναλ, κάτι που αποδείχτηκε με το πόσο την σουλούπωσε αγωνιστικά ακόμα και ο Κοκλάν. Φανταστείτε τι θα γινόταν με τον Βιδάλ.
Πάντα όμως η επίθεση είναι που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον και αποκλείεται ο Βενγκέρ να συνεχίσει μόνο με τον Ζιρού, τον οποίο αγαπάει, αλλά καταλαβαίνει ότι έχει ανάγκη από έναν σούπερ σταρ. Η περίπτωση του Καβάνι μοιάζει τέλεια, μιας και με 50 εκατ. ευρώ ή ίσως και λιγότερα, θα μπορούσε να τον πάρει από την Παρί, όπου δεν είναι ευτυχισμένος. Οι Γάλλοι εκτός των άλλων θέλουν τα χρήματα εξαιτίας του μπλοκαρίσματος τους από το «Financial Fair Play». Εδώ όμως υπάρχει μία εμπλοκή, καθώς υπάρχει κάποιο ενδεχόμενο αποχώρησης του Ιμπραΐμοβιτς και σε αυτή την περίπτωση η Παρί θα περιμένει, κάτι που μάλλον δεν θα θέλει να κάνει η Αρσεναλ.
Οσον αφορά τον Μπενζεμά των επίσης 50 εκατ. ευρώ, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η Ρεάλ θα θελήσει να μπει σε κουβέντα πώλησης του. Οπότε εδώ το όνειρο μάλλον θα μείνει όνειρο για τον Βενγκέρ. Η πιο ρεαλιστική και άρα πιθανή περίπτωση για τη γραμμή κρούσης της είναι αυτή του Τζάκσον Μαρτίνες. Η τιμή του βρίσκεται στα 35 εκατ. και η Πόρτο είναι κατ’ εξοχήν ομάδα που πουλάει τον οποιονδήποτε παικταρά της χωρίς ενδοιασμούς. Επίσης, με δεδομένο τον πιο βαρύ και πιο κλασικό σέντερ φορ Ζιρού στο ρόστερ, ο ταχύτατος και δυνατός Κολομβιανός θα μπορέσει να γεμίσει τη φαρέτρα με διαφορετικά αγωνιστικά στοιχεία.
Εκτός όμως από τις βασικές αυτές ανάγκες, το καλοκαιρινό παζάρι άνοιξε και λογικό είναι να υπάρξει φουλ μεταγραφολογία. Στην Αγγλία γράφουν και για κεντρικό αμυντικό αν και εκεί η Αρσεναλ έχει κόσμο. Το όνομα του 26χρονου Τυνήσιου, Αϊμέν Αμπντενούρ της Μονακό (κοντά στα 12 εκατ.) βρίσκεται στο προσκήνιο ως βοηθητικό μέλος μίας μάλλον πλήρους γραμμής (Μέρτεσακερ, Κοσιελνί, Γκάμπριελ). Εκείνο όμως που ίσως και να μην είναι σενάριο, είναι για τα αριστερά της άμυνας. Ο Νάτσο Μονρεάλ δεν είναι σίγουρος και ο Κίεραν Γκιμπς έχει τρομερά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του. Κάπως έτσι βρέθηκε στο προσκήνιο ο 20χρονος παικταράς της Βαλένθια, Χοσέ Λουίς Γκαγιά (κοντά στα 20-25 εκατ.), ο οποίος είναι μία τέλεια μεταγραφή για πολλά χρόνια.

Η αλήθεια είναι πως η Αρσεναλ βρίσκεται πλέον σε πολύ καλή κατάσταση όσον αφορά το θησαυροφυλάκιο της, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αρχίσει να αγοράζει κατά συρροή: «Μην ξεχνάτε ότι πριν από λίγο καιρό πουλούσαμε τους καλύτερους παίκτες μας. Τώρα ενισχυόμαστε, αλλά το κάνουμε με σταθερότητα και όχι με τρέλες», δικαιολογήθηκε την περασμένη Κυριακή ο Αλσατός τεχνικός, ο οποίος παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις («δεν βρίσκομαι σε μεταγραφική διάθεση»), ξέρει ότι ήρθε η στιγμή να κάνει τις κινήσεις του και να χτίσει πάνω σε αυτό το εξαιρετικό φετινό του φίνις. Το προσμένουν σαν τρελοί οι οπαδοί και πάνω απ’ όλα το έχει ανάγκη εκείνος: για την υστεροφημία του και -γιατί όχι- για να κλείσει στόματα…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ο Έλληνας που σταμάτησε τον Κάρι!!

Ο Νίκος Παπαδογιάννης ξεθάβει από το αρχείο του μία άγνωστη ιστορία, με ελληνικό χρώμα και με απρόσμενους πρωταγωνιστές.
Mέσα στο τσουνάμι της δημοσιότητας που απειλεί να μετατρέψει την οικογένεια Κάρι σε καινούριους Καρντάσιανς (αλλά χωρίς το κιτς και το πατσαβουριό), ένας πολυμήχανος Έλληνας της διασποράς κέρδισε το δικό του 15λεπτο, μέσα από ένα απρόσμενο αφιέρωμα που φιλοξενήθηκε στη Washington Post.
ADVERTISEMENT
«Ο Ελληνας που κράτησε τον Στεφ Κάρι στο μηδέν».
Μία και μοναδική φορά στην καριέρα του, με εξαίρεση 4-5 ματσάκια όπου είχε ελάχιστη συμμετοχή, ο φετινός MVP του ΝΒΑ τελείωσε αγώνα χωρίς να πετύχει πόντο. Βεβαίως η ομάδα του νίκησε με 30 πόντους, αλλά το βιβλίο των ρεκόρ δεν ενδιαφέρεται για τέτοιες λεπτομέρειες...
Δίπλα στο όνομα του Στεφ Κάρι σημειώθηκε ένα ολοστρόγγυλο μηδενικό, σαν κουλουράκι της ελληνορθόδοξης λαμπρής. Στους προηγούμενους 5 αγώνες του, είχε πετύχει  κατά σειρά 29, 33, 44, 30 και 39 πόντους.
Συνέβη το 2008, όταν ο Κάρι ήταν κολεγιόπαιδο, στο Ντέιβιντσον, σε έναν αγώνα με το Λοϊόλα. Ο προπονητής των «Γκρέιχαουντς» ήταν –και είναι- ένας αψίκορος Ελληνοϊρλανδός, από αυτούς που συχνά γίνονται τηλεταινία. Ο αμίμητος Τζίμι Πατσός.
«Θα παίξουμε τον Κάρι με συνεχές νταμπλ-τιμ, είτε έχει τη μπάλα είτε όχι», είπε ο Πατσός. «Αν είναι να χάσουμε, θα χάσουμε από τους άλλους τέσσερις». Στους τέσσερις, βέβαια, αντιστοιχούσαν μόνο τρεις αντίπαλοι, οι οποίοι στήθηκαν σε σχηματισμό τριγωνικής ζώνης και έκαναν την προσευχή τους. Όπως και αν το κάνουμε, ήταν παράτολμο το σχέδιο…
Όταν ξεκίνησε ο αγώνας, δύο «λαγωνικά» του Λοϊόλα βάλθηκαν να κυνηγάνε τον Κάρι σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου. Η ομάδα του δικού μας Τζίμη προηγήθηκε με 9-4 και το ξαφνιασμένο Ντέιβιντσον κάλεσε τάιμ-άουτ μόλις στο 3ο λεπτό. Χρειαζόταν επειγόντως ένα σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης.
«Κόουτς, άσ’το πάνω μου», είπε ο Στεφ Κάρι στον προπονητή του, Μπομπ ΜακΚίλοπ. «Θα πάω να σταθώ σε μία άκρη και θα παίξουμε τέσσερις-εναντίον-τριών. Δεν υπάρχει περίπτωση να χάσουμε…».
Ο αγώνας εξελίχθηκε σε παρωδία, αφού ο Κάρι άραξε στο κέντρο και ανέλαβε ρόλο θεατή, μαζί με τους δύο φρουρούς του. Χειροκροτούσε τα καλάθια των συμπαικτών του και δεν έδειχνε το παραμικρό σημάδι εκνευρισμού ή θυμού. Λέγεται ότι αγόρασε και ποπ-κορν από τις εξέδρες.
Το τρικ του Τζίμι Πατσός έγινε μπούμερανγκ και το ματς τελείωσε με σκορ 48-78. Ο Κάρι άγγιξε τη μπάλα ελάχιστες φορές και έγραψε 0/3 σουτ, με γαρνιτούρα 3 ασίστ και 3 ριμπάουντ.
«Του βγάζω το καπέλο, μας νίκησε με το μυαλό του χωρίς να παραπονεθεί ούτε μία φορά, είναι ένας αληθινός τζέντλεμαν και παίκτης επιπέδου ΝΒΑ», υποκλίθηκε ο Πατσός. «Ως πτυχιούχος της ιστορίας, σας διαβεβαιώ ότι κάποτε θα θυμόμαστε το μηδέν του Κάρι και όχι τη νίκη του Ντέιβιντσον»!
Σήμερα, ο πονηρός Ελληνας ισχυρίζεται ότι αυτή η δήλωση, που γράφτηκε στις εφημερίδες της εποχής, ήταν αστεϊσμός. «Εάν μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω, μάλλον θα δοκίμαζα κάτι διαφορετικό», ομολογεί. «Σίγουρα όμως θα χάναμε. Αυτός ο τύπος δεν σταματιέται με τίποτε».
Ο 49χρονος Τζίμι Πατσός εξαργύρωσε τη σπουδαία καριέρα του στο Λοϊόλα, με εξαετές συμβόλαιο στο κολέγιο της Σιένα (Ν.Υ.) το 2013. Όσοι δούλεψαν μαζί του έχουν να λένε για τη μεγάλη του καρδιά και για την ευστροφία του. Το ρεκόρ καριέρας του στο NCAA είναι 176-173, μολονότι εργάστηκε αποκλειστικά σε μικρά σχολεία.
Φωνακλάς όσο λίγοι, σαν Ιωαννίδης της διασποράς, «μπορεί να κατεβάσει ένα σφηνάκι ούζο ώσπου να πεις ‘όπα’», σύμφωνα με την ιστοσελίδα Pressbox.
Όταν εργαζόταν ως εθελοντής ασίσταντ στο Λοϊόλα (με μισθό 16.000 δολάρια τον χρόνο), έβγαζε το χαρτζιλίκι του ως μπάρμαν, στο μπαρ Third Edition όπου μάλιστα σύχναζαν προπονητές άλλων ομάδων. Δυστυχώς, εκεί έγινε και φίλος με το μπουκάλι....
Πάλεψε για χρόνια για να αποφύγει τον εθισμό, ώσπου έκοψε το ποτό τον χειμώνα του 2008 (λίγες εβδομάδες πριν τη συνάντησή του με τον Στεφ Κάρι), έχασε και 25 κιλά και γιόρτασε τη νέα του ζωή με ένα τατουάζ «Grateful Dead».
Οι συνεντεύξεις του είναι βγαλμένες από φαρσοκωμωδία, όπως και το κοουτσάρισμά του. Κάποτε αποφάσισε να κοουτσάρει από την εξέδρα, για να αποφύγει τις τεχνικές ποινές.
Ο Ελληνας πατέρας του, Τσαρλς Πατσός, κέρδισε  βραβείο Tony το 1987 για θεατρική παραγωγή. Η σύζυγός του είναι τηλεπαρουσιάστρια στη Βοστώνη. Ο αδελφός του είναι ιδιοκτήτης ημιεπαγγελματικής ομάδας μπέιζμπολ στο Νιούπορτ.
Από την πλευρά της μητέρας του, ο Τζίμι είναι Αμερικανοϊρλανδός. Με τέτοια γονίδια, ήταν γραφτό να περάσει στο βιβλίο Γκίνες…
Οι τελικοί του ΝΒΑ ξεκινούν τα ξημερώματα της Παρασκευής, μετά από 9 ημέρες βασανιστικής αναμονής. Εάν κάποια στιγμή δείτε ανορθόγραφα double-team από τους Καβς για να βγάλουν εκτός αγώνα τον Στεφ Κάρι, να θυμάστε ότι το κόλπο έχει τη σφραγίδα ενός αξιαγάπητου Ελληνα μέθυσου.

*Πηγή: gazzetta.gr*

To... μαγικό Top-10 των τελικών!! (vid)

Οι δέκα καλύτερες φάσεις που σημειώθηκαν στα παρκέ του ΝΒΑ στους τελικούς των Περιφερειών.
Για ακόμη μια φορά οι φάσεις που έρχονται στα μάτια μας από τα παρκέ του ΝΒΑ είναι... άντε γεια.
ADVERTISEMENT
Κάρι και Λεμπρόν πρωταγωνιστούν, μιας και αυτοί οι δύο οδήγησαν τις ομάδες τους στην κορυφή σε Δύση και Ανατολή και πλέον θα αναμετρηθούν για το δαχτυλίδι.
Απλά δείτε το Top-10 των τελικών των Περιφερειών:



 
 
 
 



*Πηγή: gazzetta.gr*

Παραίτηση λόγω Μπλάτερ στη FIFA!!

Ο... πόλεμος της Αγγλίας προς τον Σεπ Μπλάτερ συνεχίζεται, με την Χέδερ Ράμπατς της FA να παραιτείται από τον ρόλο της στην Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.  
Η Ράμπατς, εκ των ανεξάρτητων διευθυντής της Αγγλίκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, αποφάσισε να παραιτηθεί από τη θέση στην επιτροπή κατά των διακρίσεων της FIFA,  μετά την επανεκλογή του Μπλάτερ. Χαρακτήρισε «μη αποδεκτή» την συνέχεια της θητείας του Ελβετού, τονίζοντας ότι δεν έχει κάνει τίποτα για την μεταρύθμιση της Ομοσπονδίας, ενώ τόνισε ότι ήταν καταστροφική η τελευταία κρίση διαφθοράς στους κόλπους της. Η παραίτησή της έρχεται μετά την άρνηση του αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας, Ντέιβιντ Γκιλ, ο οποίος απέρριψε μια θέση στην εκτελεστική επιτροπή της FIFA.

*Πηγή: gazzetta.gr*

«Εμείς έχουμε τον Νίνη, εμείς έχουμε τον Σίλντεφελντ…»!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για ένα εύκολα προσεγγίσιμο στοιχηματικά ματς και για τους Νίνη-Σίντεφελντ που αποτελούσαν «σημείο αναφοράς» για άλλο λόγο και σε περασμένα play off! 
ADVERTISEMENT
Κακώς το κείμενο για τον αγώνα Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ δεν γράφτηκε από το πρωί. Θα αποτελούσε και μία πολύ εύκολη στοιχηματική πρόβλεψη, αφού το ματς της Λεωφόρου ήταν και ο μεγαλύτερος άσος της χρονιάς.
 
Δηλαδή πώς θα έπαιρνε βαθμό αυτός ο ΠΑΟΚ από αυτό τον Παναθηναϊκό; Η μία ομάδα «πετάει», έχει συνοχή, ξέρει τι παίζει, έχει τεράστιο ηθικό σε σημείο που τώρα πιστεύει ότι μπορεί να «κοντράρει»  και την Μπαρτσελόνα. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει προβλήματα τραυματισμών, φυσικά σκοράρει και δεν δέχεται γκολ με τίποτα.
 
Από την άλλη κατέβαινε ένας ΠΑΟΚ χωρίς ηθικό, χωρίς πέντε-έξι βασικούς, χωρίς συνοχή και με ένα ρόμβο που πρώτη φορά επινοήθηκε, με τον Μαντούρο να επιστρέφει μετά από τέσσερις μήνες, με νεαρούς παίκτες σε πειραματικές θέσεις, μία ομάδα που δεν σκοράρει με τίποτα, ένα σύνολο που το τελευταίο διάστημα απλά… υπάρχει για να κλαίει την μοίρα του, λόγω τραυματισμών, απουσιών, αστοχίας και αρνητικών αποτελεσμάτων.
 
Από την στιγμή που οι πράσινοι σκόραραν νωρίς, τα πάντα τελείωσαν. Από εκεί και πέρα –και μετά το 2-0- το θέμα για τον ΠΑΟΚ ήταν να μην διασυρθεί με σκορ που θα τελείωνε 100% αυτό το πληγωμένο σύνολο.
 
Όλα αυτά όμως πραγματικά έπρεπε να γραφτούν ΠΡΙΝ το ματς. Ήταν κάτι εύκολο να προβλεφθεί… Μετά από αυτό το ματς, ας μείνουμε σε κάτι άλλο, που πρέπει να αποτελέσει μάθημα για όλους.
 
Ο Παναθηναϊκός τον χειμώνα απέκτησε τον Ταυλαρίδη και ο ΠΑΟΚ τον Κόστα! Άπειρα λεφτά ο ΠΑΟΚ για τον διεθνή Πορτογάλο, μετρημένα  ποσά ο Παναθηναϊκός για τον Έλληνα στόπερ. Ο Ταυλαρίδης όμως επειδή προστέθηκε σε ένα ΔΟΥΛΕΜΕΝΟ και ΔΕΜΕΝΟ σύνολο, παίζει σαν τον καλύτερο στόπερ της Ευρώπης, ενώ ο Κόστα επειδή παίζει σε μία ομάδα που έχει αλλάξει τρεις ποδοσφαιρικές φιλοσοφίες σε τρεις μήνες, φαίνεται σα να παίζει σαν τον χειρότερο παίκτη που ήρθε στην Ελλάδα!
 
Πέρυσι τέτοιο καιρό οι ΠΑΟΚτσήδες έλεγαν… «μα εμείς παίζουμε με τον Νίνη και οι άλλοι με…». Φέτος ο Νίνης κάνει την διαφορά στα πλέι οφ για τον Παναθηναϊκό. Και αυτό γιατί απλά με τα χαρακτηριστικά του συμπληρώνει μία οργανωμένη ομάδα, που ξέρει τι θέλει στο γήπεδο…
 
Πρόπερσι οι ΠΑΟΚτσήδες έλεγαν: «Μα εμείς παίζουμε με τον Σίλντεφελντ και οι άλλοι με…». Φέτος ο Κροάτης στον δουλεμένο Παναθηναϊκό αποτελεί έναν αξιόπιστο και σταθερό στόπερ, κάτι που ποτέ δεν εκτιμήθηκε στον ΠΑΟΚ, από τον οποίο έφυγε σαν «λίγος».
 
Και έτσι θα συνεχιστεί αυτή η διαδικασία, όσο στον ΠΑΟΚ ΔΕΝ καταλαβαίνουν ότι όσο δεν έχουν πλάνο και δεν «χτίζουν» ΟΜΑΔΑ, τόσο θα «καταστρέφουν» ή θα μειώνουν αγωνιστικά παίκτες εκατομμυρίων όπως ο Στοχ, ο Νάτχο, ο Κόστα, ο Νομπόα και… και…
 
Γι’ αυτό λοιπόν ο Κουτρουμπής παίζει στα χαφ και… κάνει πλάκα, την ίδια περίοδο που ο Νομπόα των 1,2 εκατομμυρίων απλά περιφέρεται στον αγωνιστικό χώρο και φαίνεται ότι μας κοροϊδεύει.  
 
Ο Παναθηναϊκός δικαιώνεται και ξεπερνάει εύκολα τον ΠΑΟΚ γιατί –έστω και με λίγα μέσα- «χτίζει» υπομονετικά εδώ και δύο χρόνια με βάση ποδοσφαιρική λογική, την ώρα που ο ΠΑΟΚ απλά ξοδεύει χρήματα για μεμονωμένες κινήσεις που δεν αποτελούν μέρος σχεδίου…
 
* Ο ΠΑΟΚ την Τετάρτη παίζει τελικό, με στόχο… μετά την φετινή χρονιά, να ΜΗΝ καταστρέψει και την επόμενη.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Γιατί ο Μπάγεβιτς βάζει το κεφάλι του στο στόμα του θηρίου!!

Είναι ωραίος άνδρας ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Πάντα ήταν γκομενικός αρσενικός. Και στη δεκαετία του θεωρούνταν υψηλός εκείνος με περισσότερο από 1 μ. 85, όπως αυτός. Ήταν
και μέγας γκολτζής ο γεννημένος το 1948 στο Μόσταρ της Βοσνίας. Παιδαράς, λοιπόν, παικταράς και μπάνικος ήταν επόμενο να διαμορφώσει το χαρακτήρα και τη συμπεριφορά
που όλοι γνωρίσαμε εδώ στην Ελλάδα.
Τόσα χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο και πάντα στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, σεμνό άτομο, χαμηλών τόνων, έγινε ένας δικός μας άνθρωπος. Κι
όχι μόνον διότι πήρε την ελληνική υπηκοότητα. Όχι μόνον διότι η Ελλάδα είναι γι' αυτόν όπως η πρώτη του πατρίδα, η τέως Γιογκοσλαβία.
Γράφω τούτες τις αράδες με αφορμή ότι σα σήμερα, πρώτη Ιουνίου, το 1972, ο Μπάγεβιτς έβαλε 5 γκολ στο 10-0 της εθνικής Γιογκοσλαβίας επί της Βενεζουέλας. Για τον
Μπάγεβιτς της ΑΕΚ και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Για τον Μπάγεβιτς της «νέας» ΑΕΚ εν όψει της επιστροφής της στο μεγάλο πρωτάθλημα.
Στο ποιος είναι κάποιος, στο ποιος γίνεται, το κάθε τι στη ζωή του παίζει το ρόλο του. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ήταν φορ περιοχής, καλής τεχνικής, ποδοσφαιριστής συνόλου
και με «τακτική σκέψη». Πέραν, δηλαδή, τι ήθελε ο προπονητής του, αυτός έβαζε στο παιχνίδι και τις δικές του εμπνεύσεις. Τις δικές του πινελιές.
Αντιφατικό, θα έλεγε κανείς, ότι ενώ ο Μπάγεβιτς ήταν γεννημένη βεντέτα, μέσα στο γήπεδο ήταν ομαδικός. Όπως, επίσης, ενώ είχε συμπεριφορά ντίβας δεν δεχόταν σαν προπονητής βεντετισμούς από τους ποδοσφαιριστές. Κανένας να μη σηκώνει το κεφάλι πιο υψηλά από το δικό του. Και αντιφατικό, επίσης, ότι σαν ποδοσφαιριστής απόφευγε την παρέα των συμπαικτών του και αισθανόταν καλύτερα με τον πρόεδρο, με τους ανθρώπους της διοίκησης. Στον αγώνα, όμως, ήταν υπόδειγμα συναδέλφου και παίκτης συνόλου.
Από την πρώτη ημέρα στην ΑΕΚ ο Μπάγεβιτς έγινε απόλυτα αποδεκτός. Αργός, όμως όχι μονότονος, όχι μονοκόμματος, αλλά παιδί της πάλαι ποτέ σχολής των πλαβί. Έπαιζαν τη
μπάλλα με τα δάκτυλα και ο καθένας έβγαζε ελευθεριότητα στην ποδοσφαιρική του έκφραση.
Με τον Μπάγεβιτς η ΑΕΚ κατέκτησε το νταμπλ το 1978, μετά από 39 χρόνια. Το πρώτο νταμπλ η ΑΕΚ το πήρε το 1939 και το τρίτο, πάλι μετά από 39 χρόνια, το έχει παραγγείλει ο Μελισσανίδης. Το 2017, δηλαδή.
Τι θα κάνει η ΑΕΚ με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς «επιτελάρχη» στα τεχνικά, προπονητικά, μεταγραφικά θέματα της ομάδας, την προσεχή περίοδο 2015-2016; Αυτό είναι, ίσως, το
πιο μεγάλο, το πιο κρίσιμο στοίχημα στην περιπετειώση καριέρα του Μπάγεβιτς σ' ένα πόστο ξένο σ' αυτόν. Καθαρόαιμος και μάχιμος προπονητής ήταν πάντα. Στην Βελέζ, στην ΑΕΚ, στον Ερυθρό Αστέρα, στον Ολυμπιακό, στον ΠΑΟΚ, στον Άρη, στην Ομόνοια, στον Ατρόμητο.
Ας δεχθούμε ότι στο νέο πόστο του, στην ΑΕΚ, η θητεία του ήταν «πειραματική», άλλωστε η ομάδα στο ερασιτεχνικό και την Β' εθνική «προετοιμαζόταν», κτιζόταν αγωνιστικά και ηθικά για να επανέλθει πανέτοιμη και κάργα ανταγωνιστική στη σούπερ ληγκ. Η ευθύνη του Ντούσαν Μπάγεβιτς στην ΑΕΚ του 2015-16 θα είναι μεγαλύτερη απ' εκείνη του προπονητή.
 
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ, Κόκκαλη στον Μελισσανίδη, γράφει με αποκαλυπτικά στοιχεία ο apodytiriakias.gr


Έγραφε ο αποδυτηριάκιας απευθυνόμενος στον Γιώργο Βαρδινογιάννη. Καπετάνιε, μπορείς να γίνεις ο πατριάρχης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τίποτα αυτός.
Έγραφε, ξαναέγραφε ο αποδυτηριάκιας στη φυλλάδα ότι είσαι Βαρδινογιάννης, ρε γαμώτο, είσαι και Παναθηναϊκός, δηλαδή όχι Απόλλωνας και Αθηναϊκός, κάνε κάτι που θα μείνει.
Εποχή που ο Βαρδινογιάννης δεν είχε αντίπαλο. Η Θεσσαλονίκη στο γνωστό πλάνο, η ΑΕΚ στην περιπέτεια και ο Ολυμπιακός μετά τη λαίλαπα Κοσκωτά μπλεγμένος με τους Σαλιαρέληδες. Ποιος να βοηθήσει το ποδόσφαιρο να ενταχθεί στην κοινωνία;
Το κράτος, αυτό που λέγεται κράτος, η απόλυτη αδιαφορία. Τα ΜΜΕ προσκυνημένα. Μοναδική ελπίδα ο ισχυρός της πιάτσας να μην περιορίζεται να του κάνουν τα χατήρια τα λαμόγια στη γύρα, αλλά με την προσωπική τους δυναμική, πολύ εύκολα, να αναβαθμίσει το χώρο.
Δεν το τόλμησε ο Γιώργος Βαρδινογιάννης, ο οποίος παραιτήθηκε από την προεδρία του Παναθηναϊκού σα σήμερα, 29 Μαϊου το 2000. Τον βόλευε μία ΕΠΟ πότε με Τριβέλα δεξιό, πότε με Αλιμήση πασόκο. Μετά την αποχώρηση από τη σκηνή του Μελισσανίδη εμφανίζεται ο Κόκκαλης. Επιτόπου όλο το κύκλωμα δήλωσε υποταγή στον mister intracom.
Ένας Βαρδινογιάννης μονοκράτωρ, όπως και ένας Κόκκαλης χουντοκράτωρ, θα μπορούσαν να καθαρίσουν τη μπουγάδα με τη μία. Χωρίς δεύτερη κουβέντα. Ότι μέχρι εδώ ήταν το τσατσιλίκι. Τελειώσαμε. Όποιος κουνήσει ουρά, του κόβεται ουρά, χέρια, πόδια, ίσως και κάτι άλλο.
Δίνω την πληροφορία ότι ο Μελισσανίδης εδώ και δυο χρόνια  έχει στείλει το «μήνυμα». Σύμφωνα με τον άγραφο κώδικα δεν κτυπάς αν δεν προηγηθεί ειδοποίηση. Τελειώσαμε. Μέχρι εδώ ήταν. Ελεγε τότε, μπορεί να παίζω στο ερασιτεχνικό, αλλά θα παρακολουθώ, γι’ αυτό να είστε φρόνιμα, κορίτσια.

*Πηγή: sportdog.gr*

Δύο "Μπεργκ" και Εσιέν, σκούπα στο ΠΑΟΚτσηλίκι!!

Τι μεταγραφές μπορεί να κάνει ακόμα ο Παναθηναϊκός, ποιοι πρέπει να φύγουν από τον ΠΑΟΚ και γιατί αξίζουν συγχαρητήρια στo Μαρινάκη; Τα πάντα όλα από τον Αλέφαντο... Έλα μωρέ με τον ΠΑΟΚ, όταν τους έλεγα νομίζανε ότι έχω εμπάθεια μαζί τους. Δε βλέπουν για τον Παναθηναϊκό πόσα καλά λόγια λέω; Εκεί γιατί δεν έχω εμπάθεια; Έμεινε πίσω και από τον Αστέρα Τρίπολης λοιπόν ο ΠΑΟΚ. Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλύτερος, μπορούσε να βάλει και 6 γκολ σε αυτόν τον ΠΑΟΚ. Έχει πιάσει καλά το θέμα με τον Κουτρουμπή, τα έχω αναλύσει επανειλημμένως, μη λέω τα ίδια.

Ο Αναστασίου έχει αναστήσει τους πάντες, όχι μόνο τους παλιούς αλλά και τους νέους. Κάτι πεθαμένοι Νίνηδες και Μαυρίες έχουν γίνει άλλοι άνθρωποι, ο Νίνης ειδικά πρέπει να έχει ρίξει έξτρα δουλειά στις ταχύτητες, στα σπριντ. Καπετάνιος έχει γίνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Καλά, για τον Καρέλη δεν συζητάμε, έχει κάνει φοβερή χρονιά, θα τον πουλήσουν αυτόν πιστεύω.

Ο ΠΑΟΚ ούτε ξέρει τι παίζει, πώς στήνεται, τι περιμένει. Ο Σαββίδης πρέπει να καθαρίσει όλη τη γάγγραινα των παλαιμάχων που πουλάνε οπαδιλίκι! Όλοι με τη σκούπα έξω! Βρύζες, Γεωργιάδηδες, Αναστασιάδης, και τον Γκαρσία κακώς τον έβαλε εκεί. Αν παίρνει το μισθό του και δε μιλάει, παρά μόνο μαθαίνει τη δουλειά του προπονητή, εντάξει. Αλλά άμα πάει να κάνει τον καμπόσο και ανακατεύεται στα πόδια του νέου προπονητή, θα γίνει άνω κάτω ο ΠΑΟΚ.

Καλή ήταν η κίνηση με τον Άρνεσεν, έχει ένα όνομα, έχει γνώση στο αντικείμενο, τώρα πρέπει να προσλάβει έναν καλό ξένο προπονητή και καλούς παίκτες. Σκούπα στους βετεράνους που πουλάνε ΠΑΟΚτσηλίκι, και ξεφόρτωμα παικτών που επίσης πουλάνε ΠΑΟΚτσηλίκι αλλά δεν προσφέρουν, όπως ο Αθανασιάδης. Εγώ τους τα έχω πει χρόνια ότι με Αθανασιάδη και Σαλπιγγίδη δεν παίρνετε πρωτάθλημα ούτε σε 100 χρόνια.

Αν θέλει να γίνει σοβαρή ομάδα ο ΠΑΟΚ, πρέπει να τα κάνει αυτά. Να δούμε από τα τόσα ραπίσματα που έχει φάει ο Σαββίδης, αν βάλει μυαλό. Να αφήσουν τον Άρνεσεν να κάνει τη δουλειά του βοηθώντας τον να φέρει καλό προπονητή και παίκτες.

Σέντερ μπακ είναι αυτά που έχει ο ΠΑΟΚ; Αργοί των αργών. Ποιος τους έφερε αυτούς; Πότε θα σταματήσουν αυτά τα λάθη;

Ο Παναθηναϊκός έχει μπει σε πολύ καλές βάσεις, για το μπάτζετ που έχουν, κάνουν καλή δουλειά, αξιοποιούν τους παίκτες τους. Λόγου χάρη ο Ταυλαρίδης που όταν τον πήραν, πολλοί κορόιδευαν αλλά εγώ είχα πει μη κοιτάτε την ηλικία του, αυτός θα βγει εξαιρετική μεταγραφή.

Αν ο Παναθηναϊκός βρει άλλους δύο Μπεργκ σε θέσεις που πονάει, μπορεί να γίνει ανταγωνιστικός. Να δούμε αν θα πάρουν τον Εσιέν. Αν τον πάρουν και δεν είναι περιπατητής, αλλά διατηρεί την ταχύτητα που είχε, θα βοηθήσει πολύ. Εμένα μου αρέσουν οι ταχύτατοι παίκτες. Ο Εσιέν στις δόξες του ήταν χάφαρος δυναμίτης. Τώρα δεν είναι πολύ μεγάλος σε ηλικία, αλλά δεν ξέρω σε τι κατάσταση είναι.

Ο Παναθηναϊκός πέρα από ένα χάφαρο χρειάζεται έναν καλό σέντερ μπακ διότι θα φύγει ο Κροάτης, έναν πολύ καλό επιθετικό διότι βλέπω να πουλάνε τον Καρέλη, και έναν εξτρέμαρο. Για τον μπακ που πήραν από τη Γερμανία μαθαίνω καλά λόγια.

Κάτι ακόμα. Συγχαρητήρια στον πρόεδρο του Ολυμπιακού που ανανέωσε τον Φουστέρ και ας είχε τραυματισμούς τα τελευταία δύο χρόνια και δεν πολυπρόσφερε. Τέτοιους ξένους πρέπει να τους τιμάς διότι ο Φουστέρ υπήρξε πολύ φιλότιμος, μαχητής, καλός χαρακτήρας, και αγωνιστικά τα πρώτα χρόνια πρόσφερε πάρα πολύ, με κρίσιμα γκολ και πολύ τρέξιμο και πρέσινγκ. Εγώ προτιμάω να βλέπω τον Φουστέρ -κι ας μην είναιεξτρέμ- παρά ποδοσφαιρικούς απατεώνες τύπου Αφελάι. Έλα με τον Αφελάι, από τα δύο πρώτα ματς που τον είδα σάς είπα το έργο που θα βλέπαμε στη συνέχεια.
Συντάκτης: Θέμης Σινάνογλου
*Πηγή: sportdog.gr*

Καλοπερνάει ο Μπέιλ!!

Κάθε στιγμή εκμεταλλεύεται ο Ουαλός σούπερ σταρ της «βασίλισσας», απολαμβάνοντας και με το παραπάνω τον ελεύθερο του χρόνο.

Οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης ακόμη μπορεί να μην βρίσκονται σε περίοδο διακοπών, αλλά όταν βρουν την ευκαιρία για ξεκούραση δεν τη χάνουν.

Γι” αυτό και ο Γκάρεθ Μπέιλ βρέθηκε στις παραλίες της Μαραμπέγια το Σαββατοκύριακο που πέρασε, προκειμένου να απολαύσει τον ισπανικό ήλιο, αλλά και τη θάλασσα.
Ο στράικερ της «βασίλισσας» είχε δύσκολη σεζόν, όμως, έδειξε να τα ξεχνάει όλα πάνω στο τζετ σκι με το οποίο έκανε αρκετές βόλτες.

zoara bale
zoara bale2
zoara bale3
zoara bale4
zoara bale5zoara bale6
*Πηγή: metrosport.gr*

Το μήνυμα του Φοφόνκα για την επιστροφή!! (pic)

Αναμφίβολα ένας από τους πιο αγαπητούς ποδοσφαιριστές που πέρασαν από τον Ηρακλή, είναι ο Έντερσον Φοφόνκα, ο οποίος δείχνει συνεχώς πως τα αισθήματα είναι αμοιβαία.

«Μπράβο Ηρα. Μπάβο στον κόσμο που ήταν πάντα εκεί στα δύσκολα. Πάμε Ηρακλάρα». Έγραψε ο Βραζιλιάνος στο λογαριασμό του στο Facebook.

11120088_10205916631410802_1675651956_n
*Πηγή: metrosport.gr*

«Καίγονται» για προπονητή στον Απόλλωνα Πατρών!!

Σε αναζήτηση της διάδοχης κατάστασης του Νίκου Βετούλα βρίσκεται ο Απόλλωνας Πατρών, με την υπόθεση του προπονητή να έχει μπει πλέον στο προσκήνιο.
Οι διοικούντες τους «μελανολεύκους» έχουν ήδη βγει στη… γύρα και ψάχνουν τον άνθρωπο στον οποίο θα δώσουν τα «ηνία» του πάγκου τους. Οι επαφές τους με υποψήφιους στόχους αναμένεται να κορυφωθούν εντός των επόμενων ημερών, αφού θέλουν να κλείσουν άμεσα το θέμα, ώστε να μπορέσουν στη συνέχεια να προχωρήσουν στο σχεδιασμό εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.
Η πρόσφατη αναδιάρθρωση του διοικητικού συμβουλίου της ΚΑΕ, με το Φίλιππο Καμίση να αναλαμβάνει τον προεδρικό θώκο, δεν αλλάζει ούτε στο ελάχιστο τη φιλοσοφία του Απόλλωνα Πατρών. Προς το παρόν κοιτάει αποκλειστικά στην ελληνική αγορά, με τα ονόματα των Θανάση Παπαχατζή και Ηλία Ζούρου να είναι τα πρώτα που έπεσαν στο… τραπέζι. Στο τεχνικό επιτελείο των Πατρινών, όχι όμως στην ανδρική ομάδα αλλά στα τμήματα υποδομής, αναμένεται να επιστρέψει και ο Κώστας Πετρόπουλος. Ο «Νουρέγεφ», που τα τελευταία χρόνια πρόσφερε τις υπηρεσίες του στον Έσπερο ΑΟΠΑ, φέρεται να έχει συμφωνήσει με τον Ερασιτέχνη προκειμένου να αναλάβει τεχνικός διευθυντής στην ακαδημία του Ερασιτέχνη.
*Πηγή: superbasket.gr*

Καλύτερα ο Τόμπσον!!

Χαμόγελα στο… στρατόπεδο των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς. Η κατάσταση του Κλέι Τόμπσον παρουσιάζει βελτίωση κι έχει υπέρ του τις πιθανότητες για συμμετοχή στον πρώτο τελικό.
Ο γκαρντ των “Πολεμιστών” ταλαιπωρήθηκε από διάσειση κι ήταν αρκετά πιθανό οι Ουόριορς να στερηθούν ένα από τα βασικά τους “όπλα” στον πρώτο τελικό με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς. Ο Τόμπσον, όμως, αισθάνεται καλύτερα (σ.σ. δεν ταλαιπωρείται απο πονοκεφάλους) κι έτσι το πιθανότερο είναι να παίξει κανονικά κόντρα στην… παρέα του ΛεΜπρον Τζέιμς.
*Πηγή: superbasket.gr*

Η… επιστροφή του Αντουάν Ριγκοντό!!

Επιστροφή στα παρκέ για τον Αντουάν Ριγκοντό! Η Παρί κατέθεσε πρόταση στον παλαίμαχο γκαρντ, ο οποίος βρίσκεται κοντά στην πρώτη του προπονητική… εμπειρία!
Είναι από τους Γάλλους παίκτες που θα μείνουν στην ιστορία. Ο λόγος για τον Αντουάν Ριγκοντό, ο οποίος είναι δύο φορές Πρωταθλητής Ευρώπης με τη Μπολόνια, έχει στη συλλογή του ασημένιο μετάλλιο από τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2000, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει χαθεί από το μπασκετικό προσκήνιο. Ο Ριγκοντό ζει στη Βαλένθια από το 2005, όταν κι έβαλε τέλος στην καριέρα του, φαίνεται, όμως, πως έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για την επιστροφή του στο άθλημα!
Η ομάδα που τον προσέγγισε ήταν η Παρί, η οποία φέτος είχε μία αποτυχημένη σεζόν, καθώς τερμάτισε στην 11η θέση του πρωταθλήματος… Η πρόταση των ανθρώπων στον Ριγκοντό για ν’ αντικαταστήσει τον Γκρεγκόρ Μπενιό είναι επιβεβαιωμένη -όπως αναφέρουν στη Γαλλία- και σύντομα αναμένονται οριστικές εξελίξεις, με το ενδεχόμενο να υπάρξει τελικά συμφωνία, να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.
Αυτή θα είναι η πρώτη προπονητική εμπειρία του Ριγκοντό (σ.σ. η απάντηση του αναμένεται εντός των επόμενων ημερών), στον οποίο έγινε πρόταση να καθίσει στον πάγκο της Εθνικής Γαλλίας το 2007, αλλά δεν την αποδέχτηκε…
*Πηγή: superbasket.gr*