Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Η τρομερή σχέση Εσιέν-Μουρίνιο!! (video)

Δεν είναι απλό πράγμα να σε θεωρεί «γιο» του ο Μουρίνιο. Ούτε είναι τυχαίο που ο Μικαέλ Εσιέν τον αποκαλεί «daddy». Πώς έχει χτιστεί η φοβερή σχέση του... παίκτη του Παναθηναϊκού με τον Πορτογάλο.

Η τρομερή σχέση Εσιέν-Μουρίνιο (video)
Ο Παναθηναϊκός αναμένεται να κάνει δικό του τον Μικαέλ Εσιέν και πέρα των άπειρων παραστάσεων που έχει ο Γκανέζος, πέρα των μεγάλων ομάδων που έχει παίξει, διαθέτει ακόμα ένα παράσημο που δείχνει την μεγάλη ποδοσφαιρική του κλάση. Την φοβερή σχέση που έχει χτίσει όλα αυτά τα χρόνια με τον Ζοσέ Μουρίνιο, τον «daddy» του, όπως τον αποκαλεί όπου βρεθεί κι όπου σταθεί.

Το 2005, ο Πορτογάλος τον πήρε στην Τσέλσι (με τότε ρεκόρ χρημάτων για τον σύλλογο) και κάπως έτσι ξεκίνησε η συνεργασία τους που εξελίχθηκε σε κάτι πιο δυνατό από απλή συνεργασία προπονητή-παίκτη. Αν μη τι άλλο, ο «special one» είναι αυτός... που εκτόξευσε την καριέρα του 32χρονου πια μέσου. Αυτός που τον μετέτρεψε σε έναν απ' τους top class αμυντικούς μέσους που είδαν τα γήπεδα τα τελευταία χρόνια.

«Είναι σπουδαίος άνδρας, είναι πιστός σε μένα, ήταν πιστός στην Τσέλσι μαζί μου, μετά στη Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι εξαιρετικός παίκτης», έχει αναφέρει πολλάκις ο Μουρίνιο για το ποδοσφαιρικό του... πουλέν, δείχνοντας πως η αφοσίωση που του 'χει δείξει όλα αυτά τα χρόνια (πέραν των ποδοσφαιρικών δυνατοτήτων του) έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να 'χει αποκτήσει αυτή τη γνώμη.

Άλλωστε ο Πορτογάλος είναι που τον πήρε μαζί του και στη Ρεάλ Μαδρίτης το 2012, δείγμα του πόσο πολύ τον ήθελε στις ομάδες του. Ακόμα κι αν στη βασίλισσα τότε δεν ήταν το «πρώτο βιολί». Είναι ενδεικτικό πως... χάθηκε η μπάλα στο μέτρημα των «daddy» που είχε ξεστομίσει για τον Ζοσέ Μουρίνιο, κατά την παρουσίασή του στους Μαδριλένους ο Εσιέν και πως με ένα απλό τηλεφώνημα του «special one», πήρε το πρώτο αεροπλάνο για Ισπανία...




«Ο daddy με ξέρει πολύ καλά, με έφερε στην Τσέλσι. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Ήμουν στο ξενοδοχείο, ο daddy μού τηλεφώνησε και είπε πως με ήθελε πολύ στη Ρεάλ. Δεν του λέω ποτέ όχι, γιατί αυτός με είχε πάρει στην Τσέλσι. Ο daddy ξέρει πως μπορώ να παίξω παντού, εκτός από τερματοφύλακας», ήταν κάποια απ' τα λόγια του τότε...

Φυσικά όταν είχε σκοράρει με την φανέλα της Ρεάλ, έτρεξε να το αφιερώσει στον Μουρίνιο...




Ερωτηθείς πριν λίγα χρόνια (επί Ρεάλ) ο Ζοσέ Μουρίνιο για το ποιον παίκτη του θα επέλεγε να κάνει babysitting στα παιδιά του, απάντησε με... κλειστά μάτια τον Γκανέζο: «Είναι πολύ υπεύθυνος, πάντα ευδιάθετος και χαμογελάει συνέχεια», είχε πει για τον... γιο του, ενώ ο τελευταίος έχει δηλώσει κατά καιρούς πως: «Καταλαβαινόμαστε πολύ καλά μεταξύ μας. Είναι ο special one. Ξέρει πώς να μιλά στους παίκτες του και να παίρνει το καλύτερο απ' αυτούς. Τον καταλαβαίνω σε ό,τι ζητά και πάντα ανταποκρίνομαι».

Δεν είναι, δα κι εύκολο πράγμα να κερδίσεις ΤΟΣΟ πολύ έναν άνθρωπο, όπως ο Ζοσέ Μουρίνιο. Να τον αναγκάσεις να στάζει μέλι για σένα. Και αυτό δείχνει πολλά για τον χαρακτήρα του Μίκαελ Εσιέν. Που κακά τα ψέματα, το χαμόγελο (σήμα κατατεθέν) και η πορεία του (όχι μόνο σαν ποδοσφαιριστής, αλλά κι ως άνθρωπος) είναι αρκετό για να σε... κάνουν δικό του.

*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: