Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

«Σπουδαίος προπονητής και άνθρωπος ο Λάουντρουπ»

Ο επί 15 χρόνια ασίσταντ και «κολλητός» του Μίκαελ Λάουντρουπ, Έρικ Λάρσεν μιλάει αποκλειστικά στο gazzetta.gr για τον υποψήφιο τεχνικό του ΠΑΟΚ, αποκαλύπτοντας άγνωστες πτυχές της καριέρας του. Τι λέει για τον «Δικέφαλο του Βορρά».  
Γνωρίστηκαν πριν από περίπου 15 χρόνια σε αγώνες παλαιμάχων στο Λίνγκμπι. Έκτοτε είναι αχώριστοι.
ADVERTISEMENT
Ο Έρικ Λάρσεν από το ξεκίνημα της καριέρας του Μίκαελ Λάουντρουπ αποτελεί τον άμεσο συνεργάτη του.
Μαζί σε Μπρόντμπι, Χετάφε, Σπαρτάκ Μόσχας, Μαγιόρκα και Σουόνσι. Αποτελεί άνθρωπο της απόλυτης εμπιστοσύνης του.
Ουσιαστικά ο Λάρσεν έχει λάβει το χρίσμα του χεντ σκάουτ από τον Μίκαελ Λάουντρουπ.

Ο έμπειρος ασίσταντ και σκάουτ του Μίκαελ Λάουντρουπ δέχθηκε με ευγένεια να μιλήσει στο gazzetta.gr για τον πρώην προπονητή της Σουόνσι, αποφεύγοντας ωστόσο να ανοίξει τα χαρτιά του.
«Ειλικρινά δεν γνωρίζω τι επαφές υπάρχουν με τον ΠΑΟΚ ή τον Φρανκ Άρνεσεν και δεν μπορώ να τοποθετηθώ για αυτό το θέμα. Δεν μου έχει μιλήσει ο Μίκαελ για αυτό», τόνισε αρχικά ο Λάρσεν, διαψεύδοντας ωστόσο πως ο Λάουντρουπ σκοπεύει να αποσυρθεί από την προπονητική.
«Είχε πει πως δεν θέλει να γεράσει στους πάγκους. Είναι εντελώς διαφορετικό από τον αποχωρήσει στην παρούσα φάση. Είναι κάτι που το έχει αναφέρει πολλές φορές.
Δεν θέλει να γίνει σαν άλλους προπονητές που συνεχίζουν να καθοδηγούν μεγάλους συλλόγους σε προχωρημένη ηλικία. Θέλει να κάνει άλλα πράγματα στο ποδόσφαιρο. Για την ώρα όμως διατηρεί τις φιλοδοξίες του ως προπονητής».
Ο Δανός σκάουτ και ασίσταντ του Λάουντρουπ περιγράφει στο gazzetta.gr τον επί σειρά ετών συνεργάτη του.

«Είναι ένας ωραίος τύπος εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων. Έχω το προνόμιο να τον γνωρίζω καλά και εκτός ποδοσφαίρου.
Είναι ένας ενδιαφέρον άνθρωπος, με εξαιρετικό background, ξεκάθαρο πλάνο και ιδέες. Προετοιμάζει την παραμικρή λεπτομέρεια σε ότι κάνει.
Θεωρώ πως έχω μάθε πολλά στο πλευρό του. Νομίζω πως είναι σωστός ως προπονητής και προσπαθεί να μην αδικεί κανέναν. Πρόκειται για μία μεγάλη προσωπικότητα του ποδοσφαίρου που σέβονται άπαντες».
Στη συνέχεια ο Έρικ Λάρσεν ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο συνεργάζεται για περίπου 15 χρόνια με τον υποψήφιο για τον πάγκο του ΠΑΟΚ συμπατριώτη του.
«Ταξιδεύω συχνά προκειμένου να παρακολουθώ ποδοσφαιριστές που ταιριάζουν στη φιλοσοφία του Μίκαελ, ενώ ακολουθώ τις ιδέες του και στις προπονήσεις.
Στην Σουόνσι είχα επικεντρωθεί στον ρόλο του chief scout. Δεν τον ακολούθησα στην Λεκουίγια του Κατάρ γιατί εκεί δεν χρειάζονταν κάποιο σκάουτινγκ, ενώ είχα και κάποιες ενστάσεις για το αν έπρεπε να ταξιδέψω στο Εμιράτο μακριά από την οικογένεια μου.
Ανά τακτά διαστήματα ταξιδεύω και παρακολουθώ παίκτες προκειμένου να δημιουργήσουμε κάτι καινούργιο».

Πως όμως ο 48χρονος σκάουτ γνώρισε τον Μίκαελ Λάουντρουπ.
«Έπαιζα ποδόσφαιρο πολλά χρόνια στη Δανία, όμως μέσα από ένα ματς παλαιμάχων στο Λίνγκμπι είχαμε τη δυνατότητα να έρθουμε πιο κοντά.
Μία μέρα με ρώτησε εάν θα ήθελα να δουλέψουμε μαζί και κάπως έτσι βρέθηκα στο πλευρό του στις ομάδες που εργάστηκε».
Ο Λάρσεν στο υποθετικό ερώτημα εάν θα δούλευε στο ΠΑΟΚ, όντας στο πλευρό του Λάουντρουπ έριξε το μπαλάκι στον 50χρονο τεχνικό.
«Δεν αποφασίσω εγώ. Πάντα ο Μίκαελ μου κάνει την σχετική πρόταση και ακολουθώ. Είναι δική του η απόφαση για το αν με χρειαστεί. Είναι ένας τοπ προπονητής, ο οποίος γνωρίζει τι θέλει και είναι μεγάλη τιμή μου να δουλεύω μαζί του». 

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: