Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Ένας «βίσωνας» box-to-box!!

Το sport-fm.gr σκιαγραφεί το αγωνιστικό προφίλ και τα ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά του Μίκαελ Εσιέν, αναλύοντας τις δουλειές που μπορεί να κάνει μέσα στο γήπεδο.

Ένας «βίσωνας» box-to-box

Του Κώστα Μιαούλη

Ο «βίσωνας» είναι ο παίκτης που ξέρει πολύ καλά πώς να προστατεύσει την άμυνα του. Οι τοποθετήσεις του μπροστά από το κέντρο της άμυνας, είναι καίριες, ενώ είναι απροσπέλαστος, αφού είναι εξαιρετικά δύσκολο να τον περάσεις στο ένας εναντίον ενός, ειδικά αν έχεις την ατυχή έμπνευση να επιδιώξεις την σωματική επαφή. Ξέρει καλά πώς να εκκινήσει το παιχνίδι και να κάνει εύκολη τη ζωή του οργανωτή, προστατεύοντας τον ταυτόχρονα. Κάτι που έκανε σε μεγάλο βαθμό με τον Ζουνίνιο Μπερναμπουκάνο στη Λιόν, αλλά και στην Τσέλσι, όπου σε αρκετές περιπτώσεις πάντως κλήθηκε να καλύψει και το έκανε με επιτυχία και τη θέση του δεξιού μπακ.




Ο Εσιέν είναι ο χαφ εκείνος που θα ήθελε ο καθένας να έχει συμπαίκτη στην ομάδα. Μόλις θα δώσει την μπάλα σε συμπαίκτη, τρέχει αμέσως να βρεθεί ξεμαρκάριστος για να δώσει στήριγμα, ώστε να του δώσει μια επιπλέον επιλογή. Ο Εσιέν συμμετέχει στην ανάπτυξη του παιχνιδιού με μικρές πάσες, στις οποίες συνηθίζει να επιλέγει την πιο σίγουρη πάσα. Όταν αποφασίζει να βγει μπροστά, μπορεί να γίνει εξαιρετικά επικίνδυνος μιας και είναι ένας ικανότατος σουτέρ από την περίμετρο, ενώ πιο σπάνια θα πατήσει στην αντίπαλη περιοχή, αλλά όταν το κάνει μπορεί να γίνει εξαιρετικά αποτελεσματικός.



Ο Εσιέν σίγουρα είναι ο παίκτης που χρειάζεται στη ραχοκοκκαλιά μιας ομάδας. Θα δώσει δύναμη, στις ατομικές μονομαχίες, στοιχείο απαραίτητο στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, θα πάρει καλή θέση πάντα στις διεκδικούμενες μπαλιές και θα τις κερδίσει. Ο Γκανέζος έχει το know how για το πώς μπορεί ένας ποδοσφαιριστής, συνδέει την άμυνα με την μεσαία γραμμή. Όπως μπορεί να καλύψει άνετα τη θέση του δεξιού μπακ, ακόμα και εκείνη του στόπερ.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας, πιο συγκεκριμένα πενήντα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, φτάνει στην Αθήνα ο Μικαέλ Εσιέν για να ολοκληρωθεί η μεγάλη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό, όπως μετέδωσε ο ΣΠΟΡ FM 94,6.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: