Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Έκοψε την τούρτα με 75.000 φίλους!! (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

"Σκυλίσια Μέρα" κεντράροντας στον Αλέκο Αλεξανδρή, ο οποίος και γεννήθηκε σαν σήμερα, αλλά και τέτοια μέρα έβαλε τη γκολάρα της ζωής του αφήνοντας άγαλμα τον Φαν Ντερ Σαρ! Για τον Αλέκο Αλεξανδρή είναι μια μεγάλη μέρα η σημερινή. Κατ΄ αρχήν έχει τα γενέθλιά του, αφού ήρθε στη ζωή στις 21 Οκτωβρίου του 1968. Υπάρχει, όμως, και κάτι ακόμα που έγινε πάλι σαν σήμερα και συγκεκριμένα όταν έκλεινε τα 30 του χρόνια. Στις 21 Οκτωβρίου του 1998!
Με 504 συμμετοχές, 249 γκολ!
Θα μπορούσαμε πολλά να πούμε για τον Αλεξανδρή. Για τη μεγάλη καριέρα που έκανε σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό, για τις 42 συμμετοχές του και τα 10 γκολ με την Εθνική Ελλάδας, για τα 10 πρωταθλήματα που κατέκτησε, για τις 504 συμμετοχές και τα 249 τέρματα συνολικά, για τα γυριστά και τα ψαλίδια με τα οποία έστελνε εντυπωσιακά την μπάλα στο πλεχτό.
Με νίκη τις βάσεις για 8άδα Τσάμπιονς Λιγκ
Ωστόσο, θα επιμείνουμε λίγο περισσότερο με τη μέρα γενεθλίων του. Στις 21 Οκτωβρίου 1998, λοιπόν, ο Ολυμπιακός έδινε σημαντικό παιχνίδι με τον Άγιαξ στο ΟΑΚΑ. Οι ερυθρόλευκοι ήταν στον ίδιο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ με τους Ολλανδούς, τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ και την Πόρτο.
Ο Ολυμπιακός με μια νίκη και μια ισοπαλία ήδη ήξερε ότι με ένα ακόμα τρίποντο κόντρα στον Άγιαξ την 3η αγωνιστική, οι πιθανότητές του θα αυξάνονταν κατά πολύ, έτσι ώστε τελικά να περάσει αμέσως μετά στη φάση των "8" (κάτι που έγινε κι αντιμετώπισε τη Γιουβέντους σε εκείνα τα δυο συναρπαστικά παιχνίδια).

Έσβησε το κεράκι κι έβαλε "φωτιά"!
Οι ερυθρόλευκοι στις 21.10.1998 μετά από μια καταπληκτική εμφάνιση κέρδισαν 1-0 τον Άγιαξ στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, ενώ θα μπορούσαν να πετύχουν κι άλλα γκολ. Τα "Νέα" την επόμενη μέρα μιλούσαν για "Νίκη – σταθμό για την πορεία στην Ευρώπη, θεωρεί το 1-0 του Ολυμπιακού επί του Άγιαξ ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο Αλέκος Αλεξανδρής στο 39’ έσβησε το κεράκι των γενεθλίων του, βάζοντας «φωτιά» στις κερκίδες του Ολυμπιακού Σταδίου και φυσικά στον αγωνιστικό χώρο με τους πανηγυρισμούς των ερυθρόλευκων οπαδών και παικτών".
"Μέχρι να πεθάνω"
Ο Κόκκαλης, μάλιστα, όπως έγραφαν τα ρεπορτάζ, πήγε ενθουσιασμένος στα αποδυτήρια κι έταξε πριμ 2 εκατ. δρχ. σε κάθε παίκτη, ενώ ο Αλεξανδρής δεχόταν συγχαρητήρια απ΄ όλο τον κόσμο και δήλωνε: "Το γκολ αυτό θα το θυμάμαι μέχρι να πεθάνω. Τώρα πλέον θα μας σέβονται όλοι στην Ευρώπη".
Η τούρτα
Οι εφημερίδες την επόμενη μέρα μιλούσαν για "γκολ για βραβείο", ενώ υπάρχει και φοβερή φωτογραφία με λεζάντα "η τούρτα του Αλεξανδρή. Δεν την έφαγαν οι παίκτες του Ολυμπιακού, αλλά την έκοψαν κομμάτια και στόλισαν τον μεγάλο σκόρερ". Κι όχι μόνο… Δεν γλίτωσε ούτε ο Γκόγκιτς που είχε γενέθλια λίγες μέρες νωρίτερα.

Μοιράστηκε τη χαρά
Επίσης, μπορείτε να δείτε κι άλλο δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο ο Αλεξανδρής έκοψε την τούρτα με 75.000 φίλους! "Αυτή η νύχτα ήταν δική του. Ο Αλέξης Αλεξανδρής έκλεισε χθες τα 30 του χρόνια και αντί να γιορτάσει με συγγενείς και φίλους την επέτειο των γενεθλίων του στο σπίτι, μοιράστηκε αυτή τη χαρά με 75.000 φίλους του Ολυμπιακού. Ήταν το 39’, τη στιγμή που αποφάσισε να σβήσει το κεράκι στην τούρτα, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Φαν Ντερ Σαρ με ασύλληπτο σουτ".

Απολαύστε το απίστευτο γκολ του Αλεξανδρή στο Ολυμπιακός – Άγιαξ 1-0... 




Πηγή: sportdog.gr

Βγαίνοντας βόλτα στο ΟΑΚΑ…

Ένα υγιεινό «περίπατο» κόντρα στον Πανελευσινιακό έκανε ο Παναθηναϊκός το βράδυ της Δευτέρας, επικρατώντας με 74-35 στο ΟΑΚΑ για την Α1 μπάσκετ.

Βγαίνοντας βόλτα στο ΟΑΚΑ…
Οι νταμπλούχοι νίκησαν με 74-35 την ομάδα των δυτικών προαστίων, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής, μην έχοντας πρόβλημα στο δεύτερο ημίχρονο και φτάνοντας τους τρεις βαθμούς, ενώ αντίθετα οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στις δύο ήττες σε ισάριθμους αγώνες.

Οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη «ανέβασαν» ρυθμούς στα μέσα της τρίτης περιόδου με τους περιφερειακούς τους και ανάγκασαν αυτούς του Γιώργου Σκαραφίγκα να σημειώσουν ένα από τα αρνητικότερα ρεκόρ της κατηγορίας.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Γιάνκοβιτς με 12, Μαυροκεφαλίδης και Διαμαντίδης με 11 πόντους, ενώ από τους φιλοξενούμενους δεν υπήρχε διασωθείς.

Οι παίκτες του Γιώργου Σκαραφίγκα προηγήθηκαν με 2-4 στην αρχή του αγώνα, όμως εκεί δέχτηκαν σερί 10-0 και προηγήθηκαν με +8, χάρη στην επιθετική πολυφωνία των «πράσινων» και στη σαφή υπεροχή τους σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες των σουτ, στα ριμπάουντ και τις ασίστ. Ο Τέρνερ μείωσε απλά στο -8, όμως τελικά το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο +10 για τον Παναθηναϊκό.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού άρχισαν να αυξάνουν σταδιακά τη διαφορά στο δεύτερο δεκάλεπτο και την πήγαν στο +11, στο +13 και στο +16 σε συνεχόμενες επιθέσεις, δείχνοντας πως δε σκοπεύουν να χαριστούν, έχοντας λύσεις μέσα στη ρακέτα και από την περιφέρεια με τον Γιάνκοβιτς. Η βελτίωση στα ριμπάουντ και οι λύσεις στη ρακέτα βοήθησαν τους φιλοξενούμενους να κάνουν ένα σερί 8-0 και να μειώσουν στο -8. Ο Μαυροκεφαλίδης βοήθησε τους «πράσινους» να κάνουν ένα δικό τους σερί 5-0 και να βρεθούν στο +13, οπότε το +11 στη λήξη του ημιχρόνου ήταν λογικό.

Στο πρώτο τετράλεπτο της τρίτης περιόδου, οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη έκανε ένα επιμέρους σκορ 14-2 και έφτασαν στο +23, χάρη στους περιφερειακούς τους και στην κακή αμυντική τακτική του Πανελευσινιακού στα μαρκαρίσματα. Για κανένα δίλεπτο, το σκορ έμεινε στο 46-26, όμως εκεί οι πρωταθλητές Ελλάδος έκαναν ένα νέο σερί 6-0 και ξέφυγαν με +26 και τελικά οι Παππάς και Γιάνκοβιτς έφεραν το +28 στην ολοκλήρωση του τριαντάλεπτου.

Στην αρχή της τέταρτης περιόδου, ένα σερί 9-0 του Παναθηναϊκού έφερε το +37 για τους «πράσινους» , χάρη στον «οίστρο» του Γιάνκοβιτς σε αυτό το διάστημα. Ο Πεδουλάκης έβαλε τους αναπληρωματικούς του στο παρκέ και εκεί οι φιλοξενούμενοι έκαναν ένα επιμέρους 2-6. Όμως, στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι έκαναν ένα σερί και φτάσαμε στο τελικό +39.


Τα δεκάλεπτα: 18-8, 32-21, 57-29, 74-35

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπράμος 4, Κάρι 7, Ούκιτς 5, Λάσμε 5, Μαυροκεφαλίδης 11, Διαμαντίδης 11, Γκιστ 4, Παππάς 6, Γιάνκοβιτς 12, Σανγκ 4, Μασιούλις 5

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ: Νίκου 2, Παπαμακάριος 7, Ράιλι-Ρος 4, Τζόουνς 7, Μαγκουνής 2, Φαγέ 7, Τέρνερ 4, Μάντζαρης 2 Πηγή: sport-fm.gr

ΠΑΣ Πλατεία… άνετος!!

Ο Πανιώνιος πέρασε… χωρίς δυσκολία από τα Γιάννενα, επικρατώντας 1-0 του ΠΑΣ με τέρμα του Ντούνη. Στους 9 πόντους οι «κυανέρυθροι», αγνώριστοι και κακοί οι Ηπειρώτες.

ΠΑΣ Πλατεία… άνετος!
Το γκολ του Μάρκου Ντούνη στο 37’, ήταν αρκετό στον Πανιώνιο για να φύγει με μια σπουδαία νίκη από την έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα, επικρατώντας 1-0.

Η ομάδα του Νίκου Παντελή, σκόραρε, βοηθούμε από κόντρες σε Τζημόπουλο και Κολοβέτσιο, κράτησε εύκολα το προβάδισμα μέχρι το φινάλε και πανηγύρισε ένα εξαιρετικό τρίποντο και είχε δοκάρι με τον Μαρουκάκη στις καθυστερήσεις.

Αγνώριστος ο ΠΑΣ Γιάννινα, χωρίς Ντε Βινσέντι και Τσάβες, έδειξε πως έχει τρομερά προβλήματα στην ανάπτυξη και στην δημιουργία. «Πάλευε» μόνος του ο Ίλιτς, κακός σε όποια θέση και αν αγωνίστηκε ο Κοροβέσης.

Το ματς:


Και μοιρασμένο το λες, και… αδιάφορο το λες το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Πανιώνιο. Οι δύο ομάδες έδωσαν χώρο η μία στην άλλη, άφησαν τον αντίπαλο να κάνει το παιχνίδι του και κύριο μέλημά τους ήταν να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα. Οι όποιες φάσεις έγιναν, ήρθαν κυρίως από μακρινά σουτ, με τους Μενδρινό, Βίλα και Τσουκαλά να δοκιμάζουν τα πόδια τους αλλά να βρίσκουν απέναντί τους, έτοιμους τους Βελλίδη και Γιαννακόπουλο.

Όλα έδειχναν πως το 0-0 θα συντρόφευε τις δύο ομάδες ως τα αποδυτήρια, ώσπου ήρθε η… «ταραχή». Ο Τζημόπουλος με τον Κολοβέτσιο σε μια προσπάθεια να απομακρύνουν την μπάλα από την περιοχή τους, την έδωσαν με κόντρες στον Ντούνη, ο οποίος απέναντι από τον Βελλίδη δεν είχε κανένα πρόβλημα να ανοίξει το σκορ. Ο ΠΑΣ ανέκτησε τον έλεγχο της αναμέτρησης, κυκλοφόρησε τη μπάλα, όμως μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους, δεν βρήκε τις λύσεις στην καλά οργανωμένη άμυνα του Πανιωνίου. Από την άλλη πλευρά, οι «κυανέρυθροι» ήξεραν πως είχαν αυτό που ήθελαν.

Στο δεύτερο μέρος, ο ΠΑΣ επιχείρησε να γίνει πιο επιθετικός με το «καλημέρα» και με την είσοδο του Βισέντο. Από έγινε μόνο στα… χαρτιά. Η ομάδα του Παντελίδη, έχοντας απόντες δύο από τα «μυαλά» της, τους Ντε Βινσέντι και Τσάβες δεν είχε καθόλου καθαρό μυαλό, καθόλου φαντασία και κατά συνέπεια καθόλου δημιουργικές τάσεις. Από την άλλη πλευρά ο Πανιώνιος κρατούσε, ίσως πιο εύκολο απ’ ότι θα περίμενε, το προβάδισμα, αφού ναι μεν ήταν σε θέση άμυνας, όμως δεν απειλούνταν σε καμία περίπτωση.

Ο ΠΑΣ συνέχισε μέχρι το φινάλε να έχει τη μπάλα στα πόδια του, να την κυκλοφορεί μεταξύ κέντρου και έξω από την περιοχή του Πανιωνίου, χωρίς ωστόσο να έχει την δυνατότητα να βγάλει την τελική πάσα. Ο Κοροβέσης με τον Τσουκαλά δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν, ο Βίλα τραβιόταν πολύ στα πλάγια και ο Ίλιτς έφευγε από το χώρο δράσης του για να δημιουργήσει ρήγματα. Ο τρόπος επίθεσης των γηπεδούχων ήταν τελείως ανορθόδοξος μέχρι το φινάλε, όπου ο Πανιώνιος πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:


ΠΑΣ Γιάννινα (Σάββας Παντελίδης): Βελλίδης, Ντάσιος (64’ Στρούνα), Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος, Μιχαήλ, Λίλα, Κεϊτά (46’ Βισέντο), Βίλα, Τσουκαλάς, Κοροβέσης (79’ Κρητικός), Ίλιτς.

Στον πάγκο: Αμπάρης, Ρουμπουλάκου, Γιάκος, Αυγενικού.

Πανιώνιος (Νίκος Παντελής): Γιαννακόπουλος, Κούρντι, Αυλωνίτης Κολουχέρης, Κούρος, Καλτσάς, Μητρόπουλος, Ντούνης (64’ Κολοβός), Μενδρινός (79’ Λαμπρόπουλος), Αραβίδης, Γιάννου (87’ Μαρουκάκης).

Στον πάγκο: Ανέστης, Καμπάνταης, Πάνος, Παναγιωτούδης.

Διαιτητής: Καλογερόπουλος (Αθηνών)
Βοηθοί: Καρατζίκας (Αθηνών), Παστρωμάς (Δυτ. Αττικής)
Γήπεδο: Ζωσιμάδων
Πηγή: sport-fm.gr

Νίκος Λαγογιάννης στο Metropolis: «Να πάει σπίτι του ο Βοσκάκης»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο άλλοτε πρόεδρος της ομοσπονδίας διαιτητών, Νίκος Λαγογιάννης.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε για τη διαιτησία του Βοσκάκη:

«Δεν έπρεπε να είναι καν διαιτητής ο συγκεκριμένος. Είναι πρωτοφανή τα όσα συνέβησαν και το λέω με λύπη μου. Μόνο η μία αποβολή, αυτή του Αγκάνθο, ήταν σωστή, όμως πρέπει να σταθούμε και στην υπόδειξη 18 κίτρινων καρτών στο ματς. Μιλάμε για παγκόσμιο ρεκόρ. Πόσες έπρεπε να βγάλει για να επιβληθεί; Ήταν απροετοίμαστος για το παιχνίδι και αυτό φαίνεται και στο τέλος, όταν ειρωνικά τον χαιρέτησε ο Πουλίδο και βρήκε την ευκαιρία να του δείξει κάρτα. Χρειαζόταν να κάνει επίδειξη δύναμης; Οι κάρτες είναι για συνετίσεις τον παίκτη και όχι για να τον τιμωρήσεις. Πρέπει να πάει σπίτι του ο Βοσκάκης». Πηγή: metrosport.gr

«Ποιος Ψωμιάδης; Ο Μητσικώστας!!!»

Την απομαγνητοφώνηση των συνομιλιών για τα στημένα παιχνίδια διέταξε το δικαστήριο, αυτή τη φορά παρουσία πραγματογνωμόνων, αφού δέχτηκε την ένσταση της πλευράς Ψωμιάδη για τη μη ανάγνωσή τους.

Η εισαγγελέας Βιργινία Σακελλαροπούλου είπε σχετικά με την ένσταση των συνηγόρων του Ψωμιάδη, να μη ληφθούν υπόψη οι συνομιλίες στις οποίες έχει βασιστεί το κατηγορητήριο και στις οποίες δεν έχει γίνει έκθεση πραγματογνωμοσύνης όπως ορίζει ο νόμος.

Η κα Σακελλαροπούλου είπε πως:

"Αποδεικτικό μέσο είναι οι ψηφιακοί δίσκοι και όχι τα πέντε κίτρινα ντοσιέ που περιέχουν τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες. Τα DVD είναι αναγνωστέο έγγραφο και έχει γίνει νόμιμη άρση του απορρήτου. Είναι στη διάθεση του δικαστηρίου και μπορεί να τα ακούσει".

Από τη μεριά του ο Γιάννης Ηρειώτης, συνήγορος του Μάκη Ψωμιάδη, τόνισε: "Από που προκύπτει ποιος μιλάει στα DVD; Πρέπει να ελεγχθεί. Μπορεί να μιλάει ο Μητσικώστας".

Εισαγγελέας: "Προτείνω να μην αναγνωστούν και να μη ληφθούν υπόψη τα πέντε κίτρινα ντοσιέ, αλλά να γίνει ακρόαση των ψηφιακών δίσκων".

Ηρειώτης: "Πρέπει να ελεγχθεί η νομιμότητα της καταγραφής και η ταυτότητα των συνομιλούντων. Αμφισβητούμε τη γνησιότητά τους, αμφισβητούμε τα πάντα. Έπρεπε να είχε γίνει πραγματογνωμοσύνη".

Εισαγγελέας: "Είναι γεγονός ότι πρόκειται για πρόχειρα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά. Το δικαστήριο θα ακροαστεί τους ψηφιακούς δίσκους και θα διαπιστώσει τη γνησιότητα της απομαγνητοφώνησης. Δεν τίθεται κανένα θέμα γνησιότητας είναι οι συγκεκριμένοι οι κάτοχοι των τηλεφώνων".

Μετά από όλα αυτά το δικαστήριο αποφάσισε με την πρόεδρο να λέει το εξής: "Το δικαστήριο διατάσσει μερική απομαγνητοφώνηση του περιεχομένου των 82 ψηφιακών δίσκων. Διορίζει δύο πραγματογνώμονες (έγινε αναφορά των ονομάτων τους) προκειμένου να υποβάλουν εκθέσεις απομαγνητοφώνησης των συνομιλιών. Αυτό πρέπει να έχει γίνει μέχρι τις 29 Οκτωβρίου. Οι συνομιλίες που θα απομαγνητοφωνηθούν είναι οι από 5/5/2011, 31/3/2011 (δύο συνομιλίες), 27/8/2011, 1/4/2011, 10/4/2011, 11/4/2011 και 19/2/2011. Η ένσταση για τη μη ανάγνωση των περιεχομένων του ντοσιέ, γίνεται δεκτή. Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων μπορούν να διορίσουν τεχνικούς συμβούλους εντός 48 ωρών".

Το δικαστήριο διέκοψε και θα συνεχιστεί αύριο Τρίτη και την Πέμπτη με τις καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης. Πηγή: metrosport.gr

Σταυρόπουλος στο Metropolis: «Ο Άρης έχει περισσότερο μπασκετικό κόσμο από τον ΠΑΟΚ»

 
Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε Ο Νίκος Σταυρόπουλος για τη νίκη του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι πρωταθλήματος κόντρα στον Άρη:

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

«Ο Άρης είχε καλή ψυχολογία αφού προερχόταν από δύο νίκες, ενώ εμείς είχαμε μια ήττα απέναντί του. Γενικότερα το κλίμα ήταν υπέρ του Άρη, το Παλέ ήταν γεμάτο. Έγινε ψυχολογική προετοιμασία μέσα στην ομάδα και βοήθησε πολύ αυτό. Σε τέτοια ματς ναι μεν και το προπονητικό κομμάτι είναι σημαντικό παίζει, όμως, σπουδαίο ρόλο και η ψυχολογία. Ήταν πολύ δύσκολο το πρώτο ματς. Δεν έχεις κάνει κατασκοπεία και δεν ξέρεις καλά τον αντίπαλο. Στην πορεία με τους αγώνες βρίσκεις ρυθμό, δυναμώνει η ομάδα και παρουσιάζει το πραγματικό της πρόσωπο. Δεν είναι έτοιμες ομάδες ακόμη και ο Άρης και ο ΠΑΟΚ».

Για το αν αισιοδοξεί για την πορεία της ομάδας: «Αισιοδοξώ γιατί βλέπω κάθε προπόνηση και βλέπω ότι οι παίκτες δουλεύουν πολύ. Είμαστε σε καλό δρόμο. θα έρθουν και αρνητικά αποτελέσματα, ωστόσο,στο τέλος αυτό που θα εισπράξουμε θα είναι μια ομάδα που παίζει ωραίο μπάσκετ, και μέσα από τις νίκες ελπίζουμε να φέρουμε τον κόσμο πίσω. Όπως συνέβη και με τον Άρη, ο οποίος ξεκίνησε με δύο νίκες και είχε 5000 κόσμο στο Παλέ. Ελπίζω να έχουμε και εμείς 5000 κόσμο στο επόμενο ματς όμως, μάλλον, δεν θα τον έχουμε. Ο Άρης έχει περισσότερο μπασκετικό κόσμο από εμάς. Πρέπει με την προσπάθεια μας να φτιάξουμε και εμείς ΠΑΟΚτσήδες μπασκετικούς.

Για την χορηγεία του Ιβάν Σαββίδη: «Ήταν πολύ μεγάλη βοήθεια για μας γιατί μας γλιτώνει από ένα σεβαστό κόστος.Τον ευχαριστούμε πάρα πολύ γι' αυτό. Βοηθάει την πόλη γενικότερα και πρέπει να του το ανταποδώσουμε. Θα ήταν ευχής έργον να είχαμε έναν τέτοιο επενδυτή. Χρειάζονται επενδυτές οι ομάδες και η διαχείρηση να γίνεται από ειδικούς. Έτσι γίνεται σε όλη την Ευρώπη, όμως σε εμάς δεν γίνεται αυτό».

Κλείνοντας ο Νίκος Σταυρόπουλος έστειλε μήνυμα στον κόσμο του ΠΑΟΚ: «Το μπάσκετ εδώ. Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια για να παρουσιάσουμε μια καλή ομάδα και θέλουμε την βοήθειά τους. Δεν γίνεται ΠΑΟΚ χωρίς τον κόσμο του.
Πηγή: metrosport.gr

«Καραγκιόζης ο Βοσκάκης»

28769_main
Βαρύς χαρακτηρισμούς χρησιμοποίησε ο πρόεδρος της Κοινωνίας Μελών Αρη  Πάνος Στεφανίδης σε ανάρτηση στο facebook για τον διαιτητή της αναμέτρησης Βέροια-Αρη. 
Αναλυτικά τα όσα έγραψε ο κ.Στεφανίδης:
«Πριν λίγους μήνες είχα την τύχη και τη χαρά να γνωρίσω πολλά αδέρφια μας από το Ηράκλειο της Κρήτης. Οι περισσότεροι από αυτούς ήταν Κρητικοί λεβέντες που δεν έχουν καμία συγγενική σχέση με Θεσσαλονίκη, αλλά κουβαλάνε την ίδια και μεγαλύτερη τρέλα για τον ΑΡΗ μας. Αυτά τα παιδιά εκεί κάτω κρατάνε τη σημαία της ΑΡΕΙΑΝΑΡΑΣ μας πολύ ψηλά, κυκλοφορούν στο Ηράκλειο με τη φανέλα του ΑΡΗ, στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο ντυμένα στα κιτρινόμαυρα, δίνουν στα παιδια τους το όνομα του ΑΡΗ μας και κρατάνε ζωντανό έναν αξιοθαύμαστο πυρήνα. Καλό είναι λοιπόν, προτού να βρίσουμε ένα τόπο εξαιτίας ενός καραγκιόζη, να σκεφτόμαστε ότι σε αυτόν τον τόπο υπάρχουν και αδέρφια που πονάνε με αυτά που διαβάζουν. Και δεν ισχύει μόνο για την Κρήτη αυτό. Ισχύει για όλη την Ελλάδα. Ο ΑΡΗΣ είναι παντού».
Πηγή: arenafm.gr

«Καμπανάκι» η αδελφοποίηση οπαδών Μακάμπι – ΠΑΟ!(vid)

943748798
Η αδελφοποίηση του παλαιότερου και μεγαλύτερου συνδέσμου οπαδών της Μακάμπι Χάιφα, των «Green Apes», με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, ηχεί ως προειδοποιητικό «καμπανάκι» κινδύνου, ενόψει του αγώνα της Πέμπτης.
 Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ οφείλει να λάβει όλα τα προληπτικά μέτρα ελέγχου κατά την είσοδο των φιλοξενούμενων οπαδών στη Τούμπα για παν ενδεχόμενο. Η σημερινή συνέντευξη στον «Arena Fm 89,4» του εκπροσώπου του συνδέσμου οπαδών της Μακάμπι Χάιφα, με την ονομασία «Maskofim», Ντάνιελ Σέφα, περιλάμβανε και μια αποκάλυψη. Υπό την έννοια ότι η αδελφοποίηση των οπαδών της Μακάμπι Χάιφα με τους συνδέσμους του Παναθηναϊκού δεν ήταν ευρέως γνωστή.
Στις δηλώσεις του τόνισε ότι οι σύνδεσμοι του Παναθηναϊκού πρωτοστάτησαν και βοήθησαν στην δημιουργία του πρώτου συνδέσμου οπαδών της Μακάμπι Χάιφα, των Green Apes, το 2002, την εποχή που η ομάδα του Ισραήλ αντιμετώπιζε σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ τον Ολυμπιακό.
Από τότε οι σχέσεις των οπαδών της Μακάμπι Χάιφα με τους συνδέσμους του Παναθηναϊκού είναι πολύ στενή. Μάλιστα, όπως τόνισε, ο εκπρόσωπος του συνδέσμου οπαδών της Ισραηλινής ομάδας «Maskofim», σε αγώνα μπάσκετ μεταξύ της Μακάμπι Τελ Αβίβ και του Παναθηναϊκού οπαδοί της Μακάμπι Χάιφα πήγαν στο Τελ Αβίβ και φώναζαν στις κερκίδες συνθήματα υπέρ του Παναθηναϊκού.
Όλα αυτά ξυπνούν μνήμες Ραπίντ. Και οι οπαδοί της αυστριακής ομάδας ήταν αδελφοποιημένη με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού και όλοι θυμούνται τι έγινε… Τα επεισόδια που ξεκίνησαν απ’ αυτούς στη Τούμπα, τα πλήρωσε ακριβά φέτος ο ΠΑΟΚ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Βέβαια, οι οπαδοί της Μακάμπι Χάιφα δεν έχουν την φήμη των σκληροπυρηνικών οπαδών της Ραπίντ. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις, όμως, ισχύει η παροιμία «φύλαγε τα ρούχα σου για να ‘χεις τα μισά». Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν πρέπει να μην πιαστεί εν υπνώσει και πάλι. Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού.
Ο ΠΑΟΚ παίζει υπό αναστολή αποκλεισμού του από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μέχρι το 2015 και εάν συμβεί το παραμικρό στον αγώνα της Πέμπτης θα αποβεί καταδικαστικό για την ομάδα.
Θεωρούμε αυτονόητο ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει λάβει τα μέτρα της, μετά τα περσινό μάθημα με την Ραπίντ. Ανεξάρτητα από το τι θα κάνει η αστυνομία, πρέπει η ίδια να προασπίσει τη Τούμπα, ελέγχοντας εξονυχιστικά, όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη, τους φιλοξενούμενους οπαδούς πριν εισέλθουν στο γήπεδό της. Δεν αφήνεις το σπίτι σου να είναι ξέφραγο αμπέλι…
Δείτε χαρακτηριστικό βίντεο από τους φανατικούς οπαδούς της Μακάμπι «Green Apes»:




Πηγή: arenafm.gr

«Ντου» Αρειανών στην ΕΠΟ!

aris
Όχι δεν πρόκειται για πραγματική επίθεση των φιλάθλων του Αρη στην ΕΠΟ αλλά για διαδικτυακή. Πιο συγκεκριμένα εκατοντάδες φίλοι  του Αρη μετά τον αγώνα στην Βέροια μπήκαν στην σελίδα της ΕΠΟ στο facebook και εξέφρασαν την οργή τους για την διαιτησία του κ. Βοσκάκη.
Πάρτε μια ιδέα από τα μηνύματα που έστελναν οι φίλοι του Αρη:«Μην παίζεται με τα νεύρα μας», «Στείλτε τον Καραμελίδη και τον  Βοσκάκη στο σπίτι τους»,«Η αδικία γεννάει βία».
Πηγή: arenafm.gr

1500 Ισραηλινοί στην Τούμπα!

943748798
O Ντάνιελ Σέφα, εκπρόσωπος του συνδέσμου οπαδών της Μακάμπι Χάιφα ”Μaskofim” φιλοξενήθηκε στον Arena FM 89,4 και μίλησε για τον κόσμο που θα ταξιδέψει από το Ισραήλ στην Θεσσαλονίκη ενώ δήλωσε ότι τα 1500 εισιτήρια εξαντλήθηκαν μέχρι και το τελευταίο.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
«Θα έρθουν 1500 άτομα και σχεδιάζουν να έρθουν με πλοία οι περισσότεροι από αυτούς. Πήραμε 1500 εισιτήρια και τα εξαντλήσαμε όλα, μέχρι και το τελευταίο εισιτήριο που πήραμε. Θα έρθει κόσμος και αεροπορικά αλλά οι περισσότεροι προτίμησαν να έρθουν με πλοία, η Χάιφα είναι λιμάνι και για αυτό το λόγο προτιμούν να έρθουν μέσω θάλασσας.
Έχουμε ακούσει για την φοβερή ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ και ανυπομονούμε να έρθουμε στην Θεσσαλονίκη και να το ζήσουμε από κοντά».
Για τους οργανωμένους συνδέσμους: «Ο πρώτος σύνδεσμος δημιουργήθηκε το 2002, δεν έχουμε μεγάλη ιστορία στους συνδέσμους, αλλά τα τελευταία χρόνια έχουμε οργανωθεί πάρα πολύ, έχουμε δυναμώσει σε αυτόν το τομέα, τα ταξίδια μας πλέον είναι μαζικά και ακολουθεί πάρα πολύς κόσμος».
Για το αν είναι αδελφοποιημένοι με τον ΠΑΟ: «Είναι αλήθεια ότι είμαστε αδελφοποιημένοι με τον Παναθηναϊκό και τώρα είναι πάρα πολύ καλή ευκαιρία να αναπτύξουμε καλές σχέσεις και με τους φίλους του ΠΑΟΚ».
Πηγή: arenafm.gr

“Προκλητικός ο Καραμελίδης”

46977
Ο πρώην αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Αρης Ηλίας Πόππης μίλησε στον ARENA FM 89.4 για την προκλητική συμπεριφορά του κυρίου Καραμελίδη,για την διαιτησία Βοσκάκη στο παιχνίδι του Άρη με τη Βέροια αλλά και γενικότερα για την εχθρική στάση που δέχεται ο Άρης από την διαιτησία.
Αναλυτικά δήλωσε:
Για την διαιτησία του Βοσκάκη στο Βέροια – Άρης:
“Όλοι στέκονται στις κόκκινες κάρτες αλλά δεν είναι μόνο αυτές. Ο Άρης στα πρώτα δώδεκα λεπτά είχε τρεις κίτρινες κάρτες. Επιπλέον υπάρχουν δύο “αστεία” κομμένα οφσάιντ. Ο Άρης τελειώνει τον αγώνα με εννέα παίκτες και μετά τη λήξη του αγώνα χάνει και άλλον παίκτη, ενώ γύρω στο 80′ ο ποδοσφαιριστής της Βέροιας κάνει ένα πολύ σκληρό μαρκάρισμα στον Σταυρόπουλο και δε δείχνει δεύτερη κίτρινη κάρτα. Αυτό που με ανησυχεί είναι πως ο κύριος Βοσκάκης είναι καλός διαιτητής”.
Για το “επεισόδιο” που έγινε με τον Γιώργο Καραμελίδη:
“Η στάση του κύριου Καραμελίδη απέναντι στον Άρη είναι προκλητική. Όταν τελείωσε ο αγώνας και κατευθυνόμασταν προς την αίθουσα VIP είδα τον κύριο Καραμελίδη και τον ρώτησα άμα ήταν ευχαριστημένος από το θέαμα που παρουσίασε ο κύριος Βοσκάκης μέσα στο γήπεδο. Αρχικά δε μίλησε και στη συνέχεια απάντησε με απαξίωση πως δε μπορεί να μας ακούει άλλο. Αργότερα κάποιοι οπαδοί της Βέροιας κινήθηκαν εναντίον μου και αποχώρησα για την αίθουσα VIP. Εκεί όταν ξανασυνάντησα τον κύριο Καραμελίδη τον ρώτησα άμα είναι ευχαριστημένος με όλα αυτά και φώναξε να μας βγάλουν έξω, λες και βρισκόμασταν στο σπίτι του. Του μίλησα ευγενέστατα και τον ρώτησα άμα θα βγάλει ανακοίνωση όπως έβγαλε και πέρσι”.
Για την αντιμετώπιση της διαιτησίας προς τον Άρη φέτος:
“Βρισκόμαστε στην 8η αγωνιστική και ήδη έχουν γίνει διαιτητικά εγκλήματα εις βάρος του Άρη. Ας ελπίσουμε αυτά που έγινα στη Βέροια να τα βλέπουμε για τελευταία φορά.Δυστυχώς η διοίκηση δε μπορεί να αντιδράσει. Η ανακοίνωση σημαίνει πρόστιμο. Επιπλέον, θέλω να δώσω συγχαρητήρια στο κόσμο του Άρη για την υπομονή του”.
Για την φιλοξενία από την επίσημη Βέροια:
“Η φιλοξενία από την επίσημη Βέροια ήταν μια χαρά και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα”.
Πηγή: arenafm.gr

Βαρούχας για ΠΑΟΚ και Άρη!!

varouxas
Ο καθηγητής διαιτησίας Παναγιώτης Βαρούχας φιλοξενήθηκε από τον Arena FM 89,4 και μίλησε για τις αμφισβητούμενες φάσεις των αγώνων του Άρη και του ΠΑΟΚ αλλά και για τους παράλογους διορισμούς διαιτητών που γίνονται.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για τις αμφισβητούμενες φάσεις στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα Τρίπολης:
“Το δεύτερο πέναλτι που ζητάει ο ΠΑΟΚ είναι καθαρό. Στην άλλη φάση που φωνάζει ο ΠΑΟΚ,  ο Λαζάρ  εκβιάζει το πέναλτι ωστόσο είναι φάση που μπορεί να δοθεί παράβαση. Θεωρώ πως δεν υπάρχει σκοπιμότητα αλλά  είναι λάθη  καθώς οι διαιτητές δεν έχουν το ειδικό βάρος για να καταφέρουν να ανταποκριθούν σε αυτά τα παιχνίδια. Είναι διαιτητές οι οποίοι είναι για τα ρηχά νερά”.
Για τους λάθος διορισμούς διαιτητών που γίνονται:
“Δεν είναι δυνατόν να λειτουργεί έτσι η ΕΠΟ και η επιτροπή διαιτησίας. Γνωρίζω πως ο Μάνταλος πρέπει να μένει στη Καβάλα και άρα θα πρέπει να είναι διαιτητής Καβάλας. Δε μπορεί ο Γιάχος να μένει στην Αθήνα και να φαίνεται σαν διαιτητής Χίου. Δε μπορεί ο Μαντάκης να είναι διαιτητής Ημαθίας και να βρίσκεται στο Κιλκίς. Δε μπορεί ο Θάνος να είναι διαιτητής Ηπείρου και να φαίνεται Γρεβενών. Όλα αυτά είναι λάθος. Πρέπει να είμαστε νομότυποι σε όλα”.
Για τις δηλώσεις διαιτητών μέσα από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης:
“Πρέπει να είμαστε νομότυποι σε όλα. Λένε στους διαιτητές ότι απαγορεύονται οι δηλώσεις όμως δεν τους απαγορεύουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης . Όταν είσαι διαιτητής πρέπει να αφήνεις ορισμένα πράγματα στο περιθώριο. Πρέπει η επιτροπή να απαγορεύσει και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης”.
Για τις αμφισβητούμενες φάσεις στο παιχνίδι του Άρη με την Βέροια:
“Οι διαιτητές θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και να μη δίνουν δικαιώματα. Στην αποβολή του Πουλίδο εφόσον ο βοηθός δίνει το χέρι στον παίκτη “αδειάζει” τον διαιτητή. Πως λοιπόν μπορούμε να μιλάμε για διαιτητική ομάδα; Όσο αναφορά την αποβολή του Οικονομόπουλου όχι μόνο ο παίκτης του Άρη δεν κάνει καμία παράβαση αλλά παράλληλα θα έπρεπε να τιμωρηθεί και με παράβαση η ομάδα της Βέροιας. Αντί για αποβολή έπρεπε να δοθεί  πέναλτι υπέρ του Άρη και κίτρινη στον ποδοσφαιριστή της Βέροιας”.
Για τον Αγκάνθο σχολίασε:
“Όσο αναφορά τον Αγκάνθο, είναι ένας παίκτης που ξεφεύγει και δημιουργεί προβλήματα, κυρίως στον εαυτό του. Θα πρέπει ο Άρης να τον συγκρατήσει γιατί πολλές φορές ξεφεύγει”.
Για τι καλές διαιτησίες που έγινα αυτήν την αγωνιστική:
“Ο βοηθός που ήταν στην Κρήτη έκανε μια πολύ δύσκολη απόφαση. Στο γκολ της ισοφάρισης του ΟΦΗ υπάρχει μια πολύ δύσκολη φάση όπου ο ποδοσφαιριστής που βρίσκεται στη γραμμή και είναι οφσάιντ αποφεύγει τη μπάλα. Επιπλέον, ο διαιτητής στο Καλλονή – Ξάνθη σε δύο περιπτώσεις λειτουργεί τέλεια καθώς είναι πέντε παίκτες στη σειρά οφσάιντ στο γκολ της Καλλονής όμως ο παίκτης που σκοράρει δεν είναι. Πρέπει λοιπόν να λέμε μπράβο και στις καλές διαιτησίες”.
Για την απόφαση του συνδέσμου στη Θεσσαλονίκη να ζητήσει στους διαιτητές παίξουν δωρεάν τα παιχνίδια:
“Οι εποχές έχουν αλλάξει και καλό θα είναι να υπάρξει συνεργασία. Το ποδόσφαιρο είναι ένα και ενιαίο και οι ενώσεις με την ΕΠΟ δεν έχουν κάτι να χωρίσουν. Βρισκόμαστε σε δύσκολη οικονομική κατάσταση και πρέπει ο ένας να βοηθάει τον άλλον”.
Πηγή: arenafm.gr 

«Αφιερωμένη στον Κοντομηνά»

_____________351819438
Ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, φιλοξενήθηκε στον Arena FM 89,4. Μίλησε μεταξύ άλλων για την νίκη του ΠΑΟΚ επι του Άρη, για την έλλειψη του κόσμου από το γήπεδο αλλά και για τους φετινούς στόχους της ομάδας.
Αναλυτικά τα όσα είπε:
Για την νίκη του ΠΑΟΚ εναντίον του Άρη: “Ήταν μια μεγάλη νίκη μέσα στο Παλέ και αξίζει συγχαρητήρια στο τεχνικό τιμ αλλά και στους παίκτες για την απόδοση τους. Πιστεύαμε από πριν πως μπορούσαμε να κερδίσουμε Μπήκαμε εκεί μέσα παλικαρίσια και πήραμε το ματς γιατί έχουμε καλύτερη ομάδα”.
Για την αμφισβήτηση που υπήρξε μετά από την ήττα από τον Άρη στο κύπελλο: “Όσοι ασχολούμαστε με την ομάδα σε καθημερινή βάση δε διαπιστώσαμε αμφισβήτηση. Το πιο μεγάλο πρόβλημα που είχαμε ήταν ο τραυματισμός του Πέιν ο οποίος έκανε τη διάφορα. Από εκεί και περά οι παίκτες αγχώθηκαν δεν έπαιξαν καλά στον αγώνα του κυπέλλου και χάσαμε το παιχνίδι”.
Αν θεωρεί ότι η νίκη στον αγώνα του πρωταθλήματος είναι σημαντικότερη από αυτή του Άρη στο κύπελλο: “Σίγουρα και το κύπελλο θα ήταν σημαντικό αλλά από εκεί και περά δε γυρνάμε πίσω αλλά κοιτάμε μπροστά. Έχουμε ένα πλάνο και σε αυτό το πλάνο βαδίζουμε”.
Για το τι παραπάνω είχε ο ΠΑΟΚ από τον Άρη και πήρε την νίκη: “Νομίζω ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο είχε ένα πλάνο και μια ποιότητα παραπάνω. Προσωπικά πιστεύω πως  μπορούσε να τελειώσει το ματς κανονικά και όχι στη παράταση”.
Για την ατμόσφαιρα υπήρξε και για την πιθανότητα να συνυπάρξουν οι φίλαθλοι των δύο ομάδων στο γήπεδο: “Η ατμόσφαιρα ήταν πολύ καλή και η συμπεριφορά της ΚΑΕ Άρης άψογη, όπως ήταν και αντίστοιχα η δική μας συμπεριφορά στο παιχνίδι του κυπέλλου. Μακάρι να ανοίξουν οι πόρτες για φιλάθλους αλλά δεν εξαρτάται μόνο από εμάς αλλά και από τους φιλάθλους και την αστυνομία. Σιγά σιγά θα πρέπει να γίνει μια προσπάθεια για να ξαναζήσουμε τους αγώνες του παρελθόντος με οπαδούς και των δύο ομάδων”.
 Για την αγωνιστική άνοδο του Μπόγρη: “Ο Σουλης Μαρκόπουλος έχει γενικά εξειδίκευση με τους ψηλούς και δουλεύει πολύ μαζί τους. Αυτό φάνηκε και πέρσι με τον Τσαιρέλη και φέτος με τον Μπόγρη και με τον Μαργαρίτη και με τον Καλλέ. Με την απόδοση του Μπόγρη δικαιώνεται και ο προπονητής αλλά και αυτοί που πίστεψαν στη μεταγραφή του”.
Για την έλλειψη ψηλού παίκτη  που υπάρχει στον ΠΑΟΚ: “Η διοίκηση προσπαθεί να βρει ψηλό  εδώ  και καιρό και έχει κάνει κάποιες προσπάθειες οι οποίες δε πέτυχαν. Η ομάδα θα κλείσει σύντομα παίκτη στη θέση πέντε. Με λίγα λεφτά θέλουμε να πάρουμε καλό παίκτη. Πλέον  με το κόψιμο που γίνεται στη Αμερική θα υπάρξουν παίκτες που θα θέλουν να έρθουν στην Ευρώπη και την Ελλάδα”.
 Για τον Κούπερ που έχει εντυπωσιάσει: “Από ότι δείχνουν τα πρώτα παιχνίδια ο Κούπερ είναι πολύ καλός οργανωτής μοιράζει καλά τη μπάλα, δεν είναι δεινός σκόρερ αλλά το συνολικό του παιχνίδι βοηθά την ομάδα και τους ψηλούς”.
Για την χορηγία του Μακεδονία Παλάς: “Πρώτα από όλα πρέπει να ευχαριστήσουμε πολύ τον κύριο Σαββίδη. Η απόφαση να πάμε στην Ευρώπη ήταν πολύ δύσκολη και με πολύ μεγάλο κόστος. Ψάξαμε διάφορους τρόπους να μειώσουμε το κόστος όσο το δυνατό περισσότερο. Για αυτό κλείσαμε συμφωνία για τα τηλεοπτικά με τη Νόβα, κάναμε συμφωνία με το Μακεδονία Παλάς που φιλοξενεί δωρεάν τις πέντε ομάδες του πρώτου γύρου δωρεάν και το τρίτο που περιμέναμε είναι ο κόσμος που ακόμα δεν έρχεται. Η ομάδα αξίζει την στήριξη για να βρεθεί μελλοντικά  στις πρώτες θέσεις”.
Για την έλλειψη του κόσμου από το γήπεδο: “Δε νομίζω ότι το θέμα είναι οι νίκες αλλά το ότι ο κόσμος του ΠΑΟΚ είναι ποδοσφαιρόφιλος. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ θέλει όραμα αλλά εμείς μπορούμε μονάχα να τους δώσουμε την αλήθεια. Εμείς κάνουμε μια προσπάθεια εξυγίανσης την όποια την βλέπει όλη η Ελλάδα εκτός του κόσμου του ΠΑΟΚ. Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος πως αυτή η ομάδα πρέπει να στηριχτεί.  Την περσινή χρονιά κάναμε μια πάρα πολύ καλή πορεία αλλά και πάλι η στήριξη του κόσμου δεν ήταν η αναμενόμενη”.
Για την  συνεργασία με τον Δημήτρη Κοντομηνά: “Θέλω να αφιερώσω την νίκη στον Δημήτρη Κοντομηνά και πιστεύω πως είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να μας βοηθήσει με πολλούς τρόπους. Ρωτά για τον ΠΑΟΚ και ενδιαφέρεται για την ομάδα πράγμα που δείχνει κάτι”.
Για τους στόχους του ΠΑΟΚ: “Ο στόχος είναι η πολύ καλή παρουσία στο πρωτάθλημα, η καλή παρουσία στην Ευρώπη με βάση το μπάτζετ και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο και θα δούμε τι έχουμε πετύχει”.
Για τα λίγα διαρκείας τη φετινή χρονιά : “Δεν είμαστε ευχαριστημένοι για τα διάρκειας και δεν αξίζει η ομάδα αυτή  την αντιμετώπιση. Βέβαια πρέπει και η διοίκηση να κάνει κινήσεις να φέρνει οικογένειες και σχολεία για να ζεσταθεί το γήπεδο”.
Πηγή: arenafm.gr

«Συντονιστείτε ή αρχίζει… πόλεμος»

Με επιστολή… επιθετικών διαθέσεων προς τις ΕΠΟ και ΚΕΔ για τα όσα συμβαίνουν με τη διαιτησία στην Σούπερ Λίγκα άρχισε η επιχείρηση «κάθαρση» του χώρου από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

«Συντονιστείτε ή αρχίζει… πόλεμος»
Μετά από ένα διήμερο «ζυμώσεων» για το θέμα της διαιτησίας, με αφορμή τα σφυρίγματα του Ιωαννίδη στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, προχώρησε σε επίσημες… πράξεις διαμαρτυρίας, ή αλλιώς καλέσματος για αλλαγή συμπεριφοράς σε ΚΕΔ και ΕΠΟ.

Η αρχική πρόθεση ήταν ο πρόεδρος, Ζήσης Βρύζας, να έχει από σήμερα συναντήσεις με μέλη της ομοσπονδίας και της επιτροπής, όμως η αρχή έγινε με την αποστολή επιστολής, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα ακολουθήσουν και κατ’ ιδίαν συζητήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιστολή ο ΠΑΟΚ αναφέρει πως η προσπάθειά του έχει ως στόχο το «καθαρό» ποδόσφαιρο και ενημερώνει πως ο σύλλογος γνωρίζει τι γίνεται και που θα οδηγήσουν ανάλογες κινήσεις. Παράλληλα, γίνεται αναφορά στους υπαλλήλους της ΕΠΟ, οι οποίοι όπως υποστηρίζει η διοίκηση του δικεφάλου του βορρά, έχουν χάσει τον έλεγχο και δεν αντιλαμβάνονται πως οδηγούν το ποδόσφαιρο στο τέλμα. Το… κλίμα που περνάει μέσω της επιστολής ο ΠΑΟΚ, είναι το ότι είναι διατεθειμένος να αρχίσει… πόλεμο αν δεν υπάρξει άμεσα συντονισμός.

Μάλιστα, στο περιεχόμενο της επιστολής, αναφέρονται παραδείγματα και από όλα τα παιχνίδια που εμπλέκεται ο Ολυμπιακός και επισημαίνεται ότι η ΠΑΕ θα συνεχίσει να κινείται θεσμικά, ερχόμενος σε επαφή και με πολιτικά πρόσωπα αλλά και την δικαιοσύνη, για να παραδώσει διάφορα στοιχεία που έχει συλλέξει.Πηγή: sport-fm.gr

Συνάντηση με φόντο... τη διαιτησία!

Στη Αθήνα προκειμένου να συναντηθεί με τους Γιάννη Μώραλη και Γιώργο Σαρρή, σχετικά με τη διαιτησία, θα βρεθεί την Τρίτη ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Δημήτρης Ηλιάδης.

Συνάντηση με φόντο... τη διαιτησία
Στον Άρη μπορεί να είναι καλό το κλίμα εντός της ομάδας μετά τη δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη, ωστόσο, τα παράπονα για τη διαιτησία είναι έντονα. Γι’αυτό το λόγο ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Δημήτρης Ηλιάδης, θα βρεθεί στην Αθήνα την Τρίτη προκειμένου να συζητήσει με τους προέδρους της Σούπερ Λίγκας και της ΕΠΟ τα όσα έγιναν στην αναμέτρηση στη Βέροια την οποία διηύθυνε ο Βοσκάκης.

Ο ισχυρός άνδρας των «κίτρινων» αναμένεται να εκφράσει την έντονη δυσφορία του στους Γιάννη Μώραλη και Γιώργο Σαρρή και για προηγούμενες διαιτησίες στο φετινό πρωτάθλημα.

Όσον αφορά τα αγωνιστικά, ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς μετά την επιστροφή της ομάδας από την πόλη της Ημαθίας δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών, ωστόσο, προβληματίζεται έντονα λόγω των τιμωρημένων παικτών ενόψει της αναμέτρησης απέναντι στον Πλατανιά. Πηγή: sport-fm.gr

Μάρικα: «Δεν θα είναι εύκολο ματς»

Γνώστης της τακτικής που ακολουθεί η Εθνική Ελλάδας στους αγώνες της παρουσιάστηκε ο Τσίπριαν Μάρικα, μόλις έμαθε τον αντίπαλο της Ρουμανίας στα μπαράζ του Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Μάρικα: «Δεν θα είναι εύκολο ματς»
Δεν είναι εύκολος αντίπαλος η Εθνική Ελλάδας, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Τσίπριαν Μάρικα σε Μέσα της πατρίδας του.

Ο διεθνής επιθετικός της Χετάφε στάθηκε στην τακτική που ακολουθεί η «γαλανόλευκη», χάρη στην οποία έφτασε στην κατάκτηση του Euro το 2004 στην Πορτογαλία.

«Αμύνονται πολύ καλά, παίζουν άμυνα και στη συνέχεια κάνουν οτιδήποτε άλλο. Έτσι κέρδισαν το Euro. Δεν πρόκειται να είναι εύκολο ματς. Η πίεση είναι μεγαλύτερη για εμάς, επειδή ο καθένας πιστεύει ότι η Ελλάδα είναι προσιτός αντίπαλος. Ελπίζουμε, χαμογελάμε και ελπίζουμε ότι θα τα καταφέρουμε στα δύο ματς», τόνισε ο 28χρονος παίκτης. Πηγή: sport-fm.gr

Μπόγρης: «Ο ΠΑΟΚ δεν… ευνουχίζει»

Η εμπιστοσύνη του ΠΑΟΚ στο πρόσωπό του και η σκληρή δουλειά είναι σύμφωνα με τον Γιώργο Μπόγρη η αιτία των πολύ καλών του εμφανίσεων.

Μπόγρης: «Ο ΠΑΟΚ δεν… ευνουχίζει»
Ο Γιώργος Μπόγρης εντυπωσίασε στα δύο τελευταία παιχνίδια του ΠΑΟΚ. Ο ίδιος δίνει σε συνέντευξή του στο Goal την εξήγηση για αυτή την αγωνιστική μεταμόρφωση από ρολίστα σε πρωταγωνιστή.

«Όταν παίζεις σε μια ομάδα που σε στηρίζει και δεν σε ευνουχίζει, που δεν σου δημιουργεί άγχος ότι με το πρώτο άστοχο σουτ θα μείνεις έξω, όταν νιώθεις εμπιστοσύνη και παίζεις ελεύθερα, τότε ο κάθε παίκτης έχει την ευκαιρία να δείξει ένα καλό πρόσωπο. Έτσι έγινε και με τον ΠΑΟΚ. Είναι καλή η χημεία μας, υπάρχουν συνεργασίες που βγαίνουν με κλειστά μάτια κι όσο περνάει ο καιρός θα γινόμαστε και καλύτεροι. Σε ό,τι με αφορά προσωπικά, το θέμα των πόντων έχει να κάνει με την εξαιρετική δουλειά που κάνουν οι συμπαίκτες μου, είναι τέτοια η θέση στην οποία παίζω που εξαρτώμαι από το ομαδικό παιχνίδι. Παίζει ρόλο και η τύχη αλλά και η ατομική δουλειά. Έβγαινε προς τα έξω κάποιες φορές, κι αυτό με ενοχλούσε, πως δεν δουλεύω, όμως δεν πειράζει, πάντα θα υπάρχουν καλοθελητές που θα λένε διάφορα χωρίς να ξέρουν», ανέφερε ο 24χρονος σέντερ.

Όσο για το πού αποδίδει το γεγονός ότι δεν έκανε ανάλογες εμφανίσεις στις προηγούμενες ομάδες του, είπε: «Στον Παναθηναϊκό έπαιζα ελάχιστα, στον Άρη είχα έναν διαφορετικό ρόλο, στον Πανιώνιο στα μέσα της σεζόν άλλαξε ο προπονητής και έπαιζε περισσότερο ο Μπούκερ. Ένας από τους λόγους που επέλεξα τον ΠΑΟΚ ήταν ο τρόπος με τον οποίον με προσέγγισαν. Μου είπαν ότι με πιστεύουν, μου είπαν ότι θεωρούν πως δεν έχω δείξει ούτε το 30% από αυτά που μπορώ να κάνω. Η παρουσία του κ. Μαρκόπουλου αλλά και το γεγονός ότι παίζαμε στο Eurocup με οδήγησαν στο να απαντήσω θετικά στην πρόταση».

Ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Άρη στο πρωτάθλημα, αλλά είχε προηγηθεί η ήττα στο Κύπελλο. «Είχαμε το “πρέπει” κι αυτό ως έναν βαθμό επηρέασε μια ομάδα στο πρώτο της επίσημο παιχνίδι όπως εμείς. Το ξαναείδα το παιχνίδι, υπήρχε πολύ άγχος και το πληρώσαμε αυτό».

Όσο για τους στόχους του ΠΑΟΚ, ανέφερε: «Δεν χρειάζεται να κοιτάμε μακριά γιατί όταν κοιτάζεις μακριά χάνεις τον δρόμο. Θα προσπαθήσουμε να παλέψουμε για την τρίτη θέση αλλά και να προκριθούμε στην επόμενη φάση του Eurocup. Όσο για μένα, δεν βάζω όρια και ξαναλέω πως σε ό,τι έχει να κάνει με το σκοράρισμα το δικό μου, αυτό εξαιτίας και της θέσης που παίζω είναι συνάρτηση ομαδικής προσπάθειας».

Τέλος, για τις συγκρίσεις με τον Λάζαρο Παπαδόπουλο, είπε: «Με κολακεύει όταν ακούω να λένε ότι καλύπτω το κενό του Λάζαρου, όμως είμαστε εντελώς διαφορετικού στυλ παίκτες».

Αργεντινή: «Στραβοπάτησαν» οι πρωτοπόροι!! (videos)

Την ήττα γνώρισε η πρωτοπόρος της κατάταξης, Νιούελς Ολντ Μπόις, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της αργεντίνικης Inicial.
Οι «λεπροί» έχασαν στο ντέρμπι της Ροζάριο, στο «Gigante De Arroyito», με 2-1 από τη Ροζάριο Σεντράλ που άνοιξε το σκορ στο 11’ με τον Αλεχάντρο Ντονάτι και διπλασίασε τα τέρματά της στο 28’ με τον Ερμάν Εντσίνα. Στο 15’ είχε ισοφαρίσει, προσωρινά, ο Μάξι Ροντρίγκεζ. Το αποτέλεσμα δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί η Άρσεναλ Σαραντί, που ηττήθηκε με το ίδιο σκορ από την Τίγκρε (74’ Ματίς Πέρεζ Γκαρσία, 76’ Κρίστιαν Μπορντακάχαρ / 66’ Μίλτον Καράγκλιο). Στο 2-2 έμειναν Γοδόι Κρουζ - Μπόκα Τζούνιορς (37’ Χοσέ Λουίς Φερνάντεθ, 47’ Μάουρο Ιβάν Ομπόλο / 30’ Εμανουέλ Γκιγκλιότι, 90’ πέν. Κλαούντιο Πέρεζ) και Χιμνάσια Λα Πλάτα - Ολίμπο (23’ Ιγκνάσιο Φερνάντεζ, 77’ Φακούντο Περέιρα / 64’ Νταμιάν Μούστο, 73’ Αγκούστιν Βούλετιτς), ενώ «λευκή» ισοπαλία είχαμε για τη Ρίβερ Πλέιτ και την Μπελγκράνο στο «Sin Confirmar».













Πηγή: onsports.gr

Brasileiro: «Στοπ» για Κρουζέιρο!! (videos)

Σπουδαία νίκη επί της Κρουζέιρο πανηγύρισε η Κορίτιμπα, στο πλαίσιο της 30ής αγωνιστικής του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος.
Στον αγώνα που έλαβε χώρα στο «Couto Pereira» οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Καντού στο 41’ και πήραν τη νίκη με τον Κεϊρίσον στο 72’. Στο ενδιάμεσο η πρωτοπόρος του Brasileiro είχε ισοφαρίσει, προσωρινά, σε 1-1 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Νταγκομπέρτο. Το «στραβοπάτημα» της Κρουζέιρο δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί η Γκρέμιο, που ήρθε ισόπαλη 2-2 με την Ιντερνασιονάλ (3’ Ουίλιαμς Ντομίνγκος Φερνάντες, 60’πέν. Αντρές Ντ’ Αλεσάντρο / 41’ αυτ. Τζάκσον, 51’ Εντουάρντο Βάργκας). Στο 2-2 έμειναν και η Μποταφόγκο με τη Βάσκο Ντα Γκάμα (6’ Ντάνκλερ, 7’ Νίκολας Λομπέιρο / 53’ Χόμαρ, 68’ Πέδρο Κεν), ενώ η Ατλέτικο Παραναένσε ηττήθηκε με 3-0 από την Γκοΐας στο «Serra Dourada» με γκολ του Ρόνι στο 17’, του Ντούντου Τσερένσε στο 26’ και του Ουόλτερ στο 90’.
Με το «διπλό» από το «Arena Da Fonte» έφυγε η Σάο Πάολο, 1-0 την Μπαΐα με τον Αλοΐσιο στο 24’, ένα γκολ ήταν αρκετό και για την Ατλέτικο Μινέιρο για να κάμψει την αντίσταση της Φλαμένγκο, εντός έδρας, με τον Λούκας Καντίντο στο 56’. Από ένα τέρμα έβαλαν και οι Πορτουγκέζα και Βιτόρια και πήραν από ένα βαθμό, με τους «φιλοξενούμενους» να προηγούνται στο 17’ με το Λουίς Κασέρες και τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν στο 62’ με τον Μόιζες.














Πηγή: onsports.gr

Σχεδόν πάνοπλος στη Λισαβόνα!

Ενισχυμένος με τους Χολέβας, Μασάντο και Γιαταμπαρέ θα αγωνιστεί ο Ολυμπιακός στο ματς της Τετάρτης με τη Μπενφίκα για το Τσάμπιονς Λιγκ. Εκτός ο Μπονγκ, αύριο (22/10) η αναχώρηση για την Λισσαβόνα.

Σχεδόν πάνοπλος στη Λισαβόνα
Τρία ευχάριστα και ένα -αναμενόμενα- δυσάρεστο περιελάμβανε η τελευταία εν Ελλάδι προπόνηση του Ολυμπιακού ενόψει του κρίσιμου αγώνα της Τετάρτης με τη Μπενφίκα στην Λισσαβόνα για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Μίτσελ, είδε τους τρείς από τους τέσσερις αμφίβολους για την αναμέτρηση να ξεπερνούν τους τραυματισμούς τους και να προπονούνται κανονικά, με αποτέλεσμα να έχει μόλις μία απουσία, αυτή του Γκαετάν Μπονγκ που δεν ξεπέρασε το διάστρεμμα και τις ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο.

Κανονικά στην αποστολή μπήκαν οι Χοσέ Χολέβας (ξεπέρασε το αιμάτωμα στον δεξί έξω πλατύ μυ), Σαμπού Γιαταμπαρέ (δεν νιώθει πλέον ενοχλήσεις στον οπίσθιο μηριαίο) και Πάουλο Μασάντο που αποθεραπεύτηκε πλήρως από τον τραυματισμό που τον άφησε περίπου ένα μήνα εκτός δράσης. Το βάρος, στην προπόνηση Δευτέρα, δόθηκε στην τακτική, ενώ δουλεύτηκαν πολύ και οι στημένες φάσεις (κόρνερ και φάουλ) με την αμυντική και την επιθετική λειτουργία να περνούν σε πρώτο πλάνο.

Αναλυτικά, η αποστολή του Ολυμπιακού για το ματς με τη Μπενφίκα:

Μέγιερι, Ρομπέρτο, Χουτεσιώτης, Κάμπελ, Ντομίνγκεζ, Φουστέρ, Χολέβας, Μασάντο, Μανιάτης, Μανωλάς, Μετζανί, Μήτρογλου, Εντινγκά, Ολαϊτάν, Παπαδόπουλο, Σαλίνο, Σάμαρης, Σαβιόλα, Σιόβας, Βάις, Γιαταμπαρέ. Η αποστολή ταξιδεύει το πρωί της Τρίτης από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με προορισμό τη Λισαβόνα.

Εν τω μεταξύ, η ΠΑΕ έδωσε στη δημοσιότητα και το πρόγραμμα της ομάδας του απόγευμα της Τρίτης (22/10) στην Λισαβόνα:

19:30: Συνέντευξη Τύπου του προπονητή κ. Μίτσελ και ενός ποδοσφαιριστή, στο γήπεδο της Μπενφίκα.
20:00: Προπόνηση στο γήπεδο της Μπενφίκα.Πηγή: sport-fm.gr

Πριν το «κλάσικο»… σφυρίζει Ολυμπιακό!

Ο Αλμπέρτο Ουντιάνο Μαγένκο, που το Σάββατο «σφυρίζει» το Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης, θα διευθύνει τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Μπενφίκα στη Λισαβόνα.

Πριν το «κλάσικο»… σφυρίζει Ολυμπιακό
«Ζέσταμα» εν όψει του ντέρμπι μεταξύ Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης θα κάνει στη Λισαβόνα ο Αλμπέρτο Ουντιάνο Μαγένκο. Ο Ισπανός ρέφερι θα διευθύνει τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Μπενφίκα στο «Ντα Λουζ» για το Champions League την Τετάρτη, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την UEFA.

Ο 40χρονος κοινωνιολόγος στο επάγγελμα έχει βρεθεί άλλες πέντε φορές στο δρόμο του Ολυμπιακού και οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν ήττα. Στα play offs της σεζόν 2009/10 είχαν επικρατήσει 1-0 της Σερίφ, την ίδια σεζόν στη φάση των ομίλων ήταν στο 0-0 με την Άλκμααρ στην Ολλανδία, ενώ διηύθυνε τις δύο τελευταίες νίκες επί της Άρσεναλ στο «Καραϊσκάκη», με 3-1 πρόπερσι και 2-1 πέρσι.Πηγή: sport-fm.gr

«Υπάρχει και η Ελλάδα που βοηθάει»

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η σημερινή ημέρα για την Ελλάδα και το ποδόσφαιρό της, όπως δήλωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατά την παρουσίαση της συνεργασίας του Ολυμπιακού με την Unicef.

Σίγουρος ότι ο κόσμος του Ολυμπιακού και όχι μόνο θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Ολυμπιακού και της Unicef για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά στην Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο εμφανίστηκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, μιλώντας στην παρουσίαση της συνεργασίας με τον Οργανισμό.

Ο πρόεδρος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ τόνισε ότι ο σύλλογος θα προσπαθήσει μέσα στα επόμενα δύο χρόνια να προσφέρει περισσότερα από 2 εκατ. ευρώ για όλα αυτά που θέλουν τα παιδιά για να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες, ενώ προανήγγειλε βοήθεια και από το Olympiacos Foundation που θα αναλάβει δράση σε λίγο καιρό.

Από την πλευρά του, ο Λάμπρος Κανελλόπουλος (πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της Unicef) παρουσιάστηκε απόλυτα ικανοποιημένος από τη συνεργασία αυτή και ευχαρίστησε προσωπικά τον κ. Μαρινάκη για την πρωτοβουλία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απομένουν λεπτομέρειες για να παίξει κανονικά ο Ολυμπιακός με τη νέα φανέλα με το λογότυπο της Unicef στο μεθαυριανό παιχνίδι με την Μπενφίκα για το Champions League.

Η συνεργασία της Unicef με τον Ολυμπιακό γίνεται με ορίζοντα δύο ετών. Τη φετινή σεζόν θα είναι στο μπροστινό μέρος της φανέλας και την επόμενη σεζόν υπάρχει συμφωνία να τοποθετηθεί το λογότυπο, χωρίς ακόμα να διευκρινιστεί σε ποιο σημείο θα γίνει αυτό.

Από την πλευρά τους, στην Unicef δεν ευελπιστούν ότι θα βοηθηθούν μόνο τα παιδιά και θα καταφέρουν να εισχωρήσουν σε κάποιους τομείς με τη βοήθεια του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις στην παρουσίαση της συνεργασίας του Ολυμπιακού με την Unicef

Βαγγέλης Μαρινάκης, πρόεδρος του Ολυμπιακού

«Με μεγάλη χαρά καλωσορίζω τον πρόεδρο της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της Unicef, κ. Κανελλόπουλο, τους εκπροσώπους της και φυσικά όλους εσάς. Από την ίδρυση του Συλλόγου μας το 1925, ο Ολυμπιακός ως ποδοσφαιρική ομάδα εκπροσωπεί μια ιδέα, ένα κίνημα, μια δέσμη αξιών που φέρνει τους ανθρώπους κοντά, ωσάν να ήταν μέλη της ίδιας οικογένειας. Αυτές είναι οι αξίες πάνω στις οποίες θέλουμε να βασίσουμε τη νέα μας συνεργασία με τη UNICEF. Η έναρξη αυτής της συνεργασίας είναι πολύ σημαντική για τη χώρα μας. Ο Ολυμπιακός, ο μεγαλύτερος αθλητικός οργανισμός της Ελλάδας, η ταυτότητα των μισών Ελλήνων, θα προσφέρει ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά της Ελλάδας και ολόκληρου του κόσμου. Στα επόμενα δύο τουλάχιστον χρόνια έχουμε αναλάβει την ευθύνη να διαθέσει περισσότερα από 2 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, θα υπάρξει βοήθεια μέσω του Olympiacos Foundation.

Η συνεργασία μας με τη έχει διπλό μήνυμα: να σταθούμε όλοι στα παιδιά που τους λείπουν τα βασικά, το φαγητό και τα φάρμακα. Με τη βοήθεια του Ολυμπιακού θα εμβολιαστούν 50.000 παιδιά. Ταυτόχρονα, με τη συνεργασία στέλνουμε ένα μήνυμα ότι δεν υπάρχει η Ελλάδα μόνο της κρίσης, αλλά η Ελλάδα που απλώνει το χέρι και βοηθάει.

Το θεωρώ σημαντικό ότι η Ελλάδα δεν ζητάει μόνο βοήθεια, αλλά μπορεί να δώσει κιόλας, αρκεί να το θέλει. Ελπίζουμε να μας ακολουθήσουν και άλλοι σε αυτό τον δρόμο. Καλώ κάθε Έλληνα να κάνουμε ένα καλύτερο αύριο για τους Έλληνες και ολόκληρο τον κόσμο. Σας περιμένουμε όλους δίπλα μας και πιστεύουμε ότι θα την κερδίσουμε αυτή την προσπάθεια. Ο Ολυμπιακός έχει μία παράδοση να κερδίζει και πιστεύουμε ότι θα κερδίσουμε και αυτό το στοίχημα».

Λάμπρος Κανελλόπουλος, πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της Unicef

«Είναι πολύ σημαντική η σημερινή ημέρα για την Unicef. Είναι μεγάλη στιγμή για την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο. Η Unicef που ιδρύθηκε πάνω στα ερείπια που άφησε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, προσπαθεί να βοηθήσει τα παιδιά. Να καταπολεμήσει την πείνα, την αρρώστια και ό,τι άλλο αφορά τα παιδιά σε όλο τον κόσμο. Η σημερινή μέρα είναι μια μεγάλη ιστορική συνάντηση. Η Unicef και ο Ολυμπιακός, ένας σύλλογος που κουβαλά πολύ μεγάλο ιστορικό φορτίο στην νεοελληνική αθλητική ιστορία της χώρας μας και ανεκτίμητη συμβολή στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου, έρχεται να αναδείξει τις ανθρωπιστικές αρετές, οι οποίες δεν είναι ασύμβατες με τον αθλητισμό.

Η πράξη έρχεται πραγματικά υπερβεί τα παρωχημένα στιγμιότυπα των περιστασιακών εκδηλώσεων. Ο Ρόλος του κ. Μαρινάκη σε αυτή την προσπάθεια είναι καθοριστικός. Έξω από τις ανθρωπιστικές δυνατότητες που εγώ τις γνωρίζω πολύ καλά, έχετε αναδείξει την αγάπη, την ελπίδα και άλλα θετικά θέματα που χρειάζεται η Ελλάδα σήμερα. Σήμερα που η Ελλάδα μαστίζεται από την κρίση, σε μία πρωτόγνωρη για εμάς κατάσταση, η προσφορά αυτή είναι μια προσφορά αγάπης από πλευράς Ολυμπιακού. Εμπράκτως δείχνει πως είναι πρωταγωνιστής σε μία τέτοια προσπάθεια.

Δίνεται άλλη διάσταση στο πως οι μεγάλες ομάδες μπορούν να ξεχωρίσουν έξω από τους αγωνιστικούς χώρους. Ο Ολυμπιακός μαζί με την Μπαρτσελόνα βρίσκονται στην ίδια γραμμή δράσης. Ξέρετε πόσο κουράγιο και αισιοδοξία θα βγει από τη σημερινή μας συνάντηση. Θέλω να πιστεύω ότι η ελληνική κοινωνία που μαστίζεται αυτή την περίοδο, και έχει ταλαιπωρηθεί στην πορεία όλων αυτών των ετών, θα είναι δίπλα στην προσπάθειά μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Μαρινάκη, ο οποίος αποτελεί παράδειγμα για τον συνδυασμό του αθλητισμού με τα ιδανικά. Σας ευχαριστώ, αυτή είναι μια ξεχωριστή σελίδα στην ιστορία της Unicef στα 40 χρόνια που δρα στην Ελλάδα».

Κριστιάν Καρεμπέ, Σύμβουλος Στρατηγικής της Διοίκησης

«Για μένα είναι μία πολύ σπουδαία μέρα, μία σπουδαία πρωτοβουλία του Ολυμπιακού να συνεργαστεί με την Unicef. Επειδή έχω δουλέψει γνωρίζω πολύ καλά τι είναι η Unicef. Είναι πολύ σημαντική η πρωτοβουλία για τον εμβολιασμό των παιδιών στην Ελλάδα. Ξέρουμε ότι ξεκινάμε μία συνεργασία με έναν οργανισμό που έχουμε τις ίδιες αξίες, προσπαθούμε να σώσουμε ζωές, να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας και να δώσουμε καλύτερη εκπαίδευση σε αυτά. Θέλω να συγχαρώ τους κ.κ. Μαρινάκη και Κανελλόπουλο για την συνεργασία τους και είναι σημαντικός ο ρόλος τους. Έχουν ανοίξει έναν καινούργιο δρόμο και σας ευχαριστούμε που βρεθήκατε εδώ».

Και τα γλέντια συνεχίζονται!!

Τα… γλέντια συνεχίζονται στον Πανθρακικό μία ημέρα μετά τη νίκη του επί του Παναθηναϊκού. Γενέθλια έχει ο Άκης Μάντζιος. Το πτυχίο του πήρε ο Δημήτρης Σκλιοπίδης.

Και τα γλέντια συνεχίζονται!
Η επόμενη μέρα της εκτός έδρας νίκης επί του Παναθηναϊκού (2-1) βρίσκει τον Πανθρακικό να συνεχίζει τα… γλέντια.

Οι παίκτες της ομάδας της Κομοτηνής έκαναν το καλύτερο δώρο στον προπονητή τους, Άκη Μάντζιο, ο οποίος σήμερα έχει γενέθλια –κλείνει τα 44 χρόνια.

Ακόμη και ο Δημήτρης Σκλιοπίδης -πέρα από τη νίκη και τη βαθμολογική συγκομιδή της ομάδας του- έχει έναν επιπρόσθετο λόγο να είναι χαρούμενος και αυτό γιατί σήμερα (Δευτέρα, 21/10) πήρε το πτυχίο του στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.Πηγή: sport-fm.gr

Λήγουν οι «ασπρόμαυρες» ανανεώσεις!

Την ευκαιρία να ανανεώσουν μέχρι και αύριο τα περσινά εισιτήρια διαρκείας τους θα έχουν όσοι οπαδοί του ΠΑΟΚ δεν είχαν προχωρήσει στη συγκεκριμένη κίνηση, σύμφωνα με ανακοίνωση της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ.

Λήγουν οι «ασπρόμαυρες» ανανεώσεις
Αύριο λήγει η διορία για την ανανέωση των περσινών εισιτηρίων διαρκειώς στον ΠΑΟΚ, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ.

Η ανακοίνωση

H ΠΑΕ ΠΑΟΚ ενημερώνει πως οι κάτοχοι των εισιτηρίων διαρκείας 2013-14 έχουν μέχρι και αύριο Τρίτη (22.10) το δικαίωμα να ανανεώσουν τη θέση τους για τα παιχνίδια με τη Μακάμπι Χάιφα και την Αλκμααρ πληρώνοντας το αντίτιμο που αντιστοιχεί στη θύρα τους.

Μετά τη λήξη της προθεσμίας οι θέσεις που δεν έχουν ανανεωθεί θα ελευθερωθούν προς πώληση (για τα συγκεκριμένα παιχνίδια) σε όλους τους φίλους του ΠΑΟΚ που επιθυμούν να προμηθευτούν εισιτήριο για τους αγώνες του Europa League.

Αναλυτικά, οι τιμές των εισιτηρίων είναι οι εξής:

inner

* Οι φίλαθλοι θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν πακέτο εισιτηρίων ή και μεμονωμένο εισιτήριο μόνο με την προσκόμιση της ταυτότητας τους.

* Τα εισιτήρια διαρκείας των VIP, VIP-A και σουιτών θα ισχύουν και για τους αγώνες του UEFA Europa League.

* Στη θύρα 8 δεν θα διατεθούν πακέτα εισιτηρίων εξαιτίας της ενδεχόμενης παρουσίας των φιλάθλων των φιλοξενούμενων ομάδων.

Β.ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ

* Εκδοτήρια γηπέδου Τούμπας

- Εως 23.10.2013 θα λειτουργούν τις καθημερινές 09:00 με 19:00.

-Στις 24.10.2013 θα παραμείνουν ανοικτά από τις 09:00 έως και την έναρξη του αγώνα με την Maccabi Haifa.

-Από τις 25.10.2013 έως τις 11.12.2013 θα λειτουργούν τις καθημερινές 09:00 με 17:00 και το Σάββατο 09:00 με 15:00.

-Στις 12.12.2013 θα παραμείνουν ανοικτά από τις 09:00 έως και την έναρξη του αγώνα.

-Τις υπόλοιπες Κυριακές τα εκδοτήρια θα παραμείνουν κλειστά.

* Internet

Οι φίλαθλοι που θέλουν να προμηθευτούν εισιτήριο μέσω internet:

Από τις 16.10.2013 στις 09:00 και καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου θα μπορούν οι φίλαθλοι να αγοράσουν το πακέτο των 2 αγώνων αλλά και μεμονωμένα εισιτήρια, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες που αναγράφονται σε κάθε βήμα στην ιστοσελίδα.

Εφόσον η διαδικασία ολοκληρωθεί σωστά, σας αποστέλλεται ένα email (στην διεύθυνση του email που δηλώσατε κατά την εγγραφή σας στην υπηρεσία) που περιέχει τον αριθμό κίνησης και την επιβεβαίωση αγοράς για να παραλάβετε το εισιτήριο σας από τα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με την προσκόμιση της ταυτότητας σας και εκτυπωμένο τον αριθμό κίνησης της ηλεκτρονικής αγοράς. Σε περίπτωση που κάποιος κάτοχος εισιτηρίου δε μπορεί να προσέλθει στα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα μπορεί να παραλάβει το εισιτήριο του μέσω εξουσιοδοτημένου αντιπροσώπου ο οποίος θα πρέπει να προσκομίσει την ταυτότητα του κατόχου, εκτυπωμένο τον αριθμό κίνησης της ηλεκτρονικής αγοράς και την εξουσιοδότηση.

Έως την ημέρα διεξαγωγής του πρώτου εντός έδρας αγώνα με τη Maccabi Haifa FC στις 24.10.2013 θα πωλούνται, μέσω ίντερνετ, πακέτα εισιτηρίων.

Από ball boy στο Euro… αμυντικός-σκόρερ στον ΠΑΟΚ!!

Ο Μιγκέλ Βίτορ εξιστορεί στην ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ πώς από ball boy στον τελικό του Euro 2004 έφτασε να αγωνίζεται στον ΠΑΟΚ.

Από ball boy στο Euro… αμυντικός-σκόρερ στον ΠΑΟΚ
Στον τελικό του Euro 2004, στα 14 του, ήταν ball boy και είδε τον Κατσουράνη και τον Βρύζα να σηκώνουν το τρόπαιο απέναντι στην ομάδα της χώρας του. Η μοίρα τα έφερε έτσι, ώστε εννιά χρόνια μετά ο Μιγκέλ Βίτορ να συνεργαστεί μαζί τους στον ΠΑΟΚ, μετά από δύο φλερτ που δεν είχαν καταλήξει σε γάμο.

«Ένιωθα από πέρυσι ότι οι μέρες μου στην Μπενφίκα τελειώνουν και ήδη έψαχνα τον επόμενο σταθμό της καριέρας μου. Η Μπενφίκα δεν συμφώνησε να με αφήσει ελεύθερο, ούτε καν τον επόμενο Γενάρη, οπότε δεν μπορούσα να μπω σε ουσιαστικές συζητήσεις με τον ΠΑΟΚ, που ενδιαφέρθηκε έντονα είναι η αλήθεια. Όταν όμως τον περασμένο Μάρτιο ήρθε στη Λισαβόνα ο κ. Γεωργιάδης να με δει σε αγώνα της δεύτερης ομάδας και δειπνήσαμε μαζί, αντιλήφθηκα ότι ο ΠΑΟΚ με πιστεύει και θέλει να επενδύσει πάνω μου. Μου αναλύθηκε το πρότζεκτ και φυσικά ήξερα τον ΠΑΟΚ και την καλή του σχέση με το πορτογαλικό ποδόσφαιρο. Συμφώνησα αμέσως και είμαι περήφανος για την απόφαση που πήρα», δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ ο Πορτογάλος στόπερ.

Η συνεργασία του με τον Κώστα Κατσουράνη είναι άψογη: «Ο Κώστας ήταν εξαιρετικός στη Μπενφίκα και χωρίς υπερβολή αν εκείνος ήθελε θα ήταν ακόμη στην ομάδα. Με είχε βοηθήσει πολύ από τότε και φυσικά ήταν ευλογία που τον συνάντησα κι εδώ! Η καθοδήγησή του είναι σημαντική για όλη την ομάδα και πολύ περισσότερο για μένα που παίζουμε δίπλα-δίπλα».

Για την έφεση που έχει παρουσιάσει στο σκοράρισμα, είπε: «Οι στημένες φάσεις είναι πολύ σημαντικές στο ποδόσφαιρο. Όταν έχεις εξαιρετικούς εκτελεστές όπως εμείς και τις δουλεύεις στην προπόνηση, έρχονται ευκαιρίες για γκολ! Είμαι χαρούμενος όταν βοηθάω την ομάδα μου… Αν είναι με γκολ, με μάχες, με τάκλιν, με νύχια και με δόντια, δεν έχει σημασία! Να κερδίζουμε και να βελτιωνόμαστε έχει σημασία».

Παράλληλα, είναι ενθουσιασμένος με την αγάπη του κόσμου. «Δεν υπάρχει ποδόσφαιρο χωρίς οπαδούς. Παίρνεις από την ενέργειά τους και χαίρεσαι με την χαρά τους. Είναι αμφίδρομο. Είμαι ξένος και καινούριος εδώ, όμως ελπίζω οι φίλαθλοί μας να δέχονται τα συγχαρητήριά μου για την ατμόσφαιρα που δημιουργούν», τόνισε.

Το «ευχαριστώ» της Καλλονής στον Άρη!!

Σαν στο σπίτι τους αισθάνθηκαν οι άνθρωποι της Καλλονής, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύλλογος της Κομοτηνής για την παραχώρηση του «Κλεάνθης Βικελίδης» από τον Άρη.

Το «ευχαριστώ» της Καλλονής στον Άρη
Από το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας στο «Κλεάνθης Βικελίδης» της Θεσσαλονίκης.

Η Καλλονή περιπλανιέται σε ολόκληρη την Ελλάδα, όμως ακόμα δεν έχει καταφέρει ακόμα να αγωνιστεί στη φυσική της έδρα.

Χθες ο Άρης της παραχώρησε το γήπεδό του και για αυτό τον λόγοι οι Λέσβιοι εξέδωσαν ευχαριστήρια ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση

«Η ΑΕΛ Καλλονής ευχαριστεί την ΠΑΕ Αρης για την φιλοξενία της ομάδας της στο γήπεδό της "Κλ. Βικελιδης". Όλοι οι άνθρωποι του Άρη, από τον πρόεδρό του μέχρι τον τελευταίο υπάλληλο του γηπέδου, έκαναν τα πάντα για να μας λύσουν προβλήματα που έχουμε άπειρα ως περιπλανώμενοι της Σουπερ Λιγκας. Μας έκαναν να αισθανθούμε σαν στο σπίτι μας. Τους ευχαριστούμε!».

Χωρίς πανικό…!

Ψυχραιμία συνιστούν στον Αστέρα Τρίπολης μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Χωρίς πανικό…
Δεν κατάφερε ο Αστέρας Τρίπολης να κοντράρει τον ΠΑΟΚ στο προχθεσινό ματς της Τούμπας.

Στην Αρκαδία, όμως, δεν διακατέχονται από αίσθημα πανικού. Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που χρειάζεται να προσέξουν.

Για παράδειγμα η άμυνα εξελίσσεται σε αχίλλειο πτέρνα για τους «κυανοκίτρινους».

Και στα δύο γκολ του ΠΑΟΚ υπήρχε «τρύπα» στην καρδιά της περιοχής και ο συνολικός απολογισμός των 11 τερμάτων παθητικό, μόνο τιμητικός δεν είναι για την ομάδα.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Μπαρτολίνι επιστρέφει από την Αργεντινή και δεν είναι γνωστό ακόμα πότε ακριβώς θα… επιστρέψει στην αγωνιστική δράση.Πηγή: sport-fm.gr

Ρομπέρτο, Μήτρογλου και… Μπενφίκα στο «μικροσκόπιο»

Ο Πάουλο Μασάντο, ο Μιγκέλ Βίτορ και ο Ορέστες μίλησαν σε πορτογαλική ιστοσελίδα για την παρουσία των Ρομπέρτο και Μήτρογλου εν όψει του Μπενφίκα-Ολυμπιακός.

Ρομπέρτο, Μήτρογλου και… Μπενφίκα στο «μικροσκόπιο»
Τρεις παίκτες που γνωρίζουν καλά τον Ρομπέρτο και τον Κώστα Μήτρογλου, ο συμπαίκτης τους Πάουλο Μασάντο, αλλά και δύο αντίπαλοι στη Σούπερ Λίγκα, ο Μιγκέλ Βίτορ του ΠΑΟΚ και ο Ορέστες της Βέροιας, μίλησαν για αυτούς σε πορτογαλική ιστοσελίδα (maisfutebol).

Μασάντο: «Ειλικρινά, αποτελεί έκπληξη και για μένα η παρουσία του Ρομπέρτο. Εδώ παίζει εκπληκτικά και δεν αφήνει να μπει κανένα γκολ. Όλοι είναι ευχαριστημένοι μαζί του. Έχει έρθει δανεικός από την Ατλέτικο, αλλά θέλουν να τον κρατήσουν».

«Υπάρχει η ποιότητα στην Μπενφίκα, αλλά δεν τη βλέπω σε πολύ καλή κατάσταση. Μπορεί να είναι απλά μια κακή περίοδος, αλλά έχει τον ίδιο προπονητή εδώ και καιρό. Οι ομάδες κάνουν κύκλους, το ίδιο συνέβη και με την Πόρτο. Μου φαίνεται πως κάτι πρέπει να αλλάξει στην Μπενφίκα. Κάποιες στιγμές χρειάζεται κάποια αλλαγή. Πάντως με την ποιότητα των παικτών που έχει είναι ένας αντίπαλος που αξίζει το σεβασμό μας και είναι πολύ επικίνδυνος».

«Πάντα μου άρεσε σαν παίκτης ο Μήτρογλου. Είναι επιθετικός υψηλής ποιότητας, αλλά τώρα είναι στην καλύτερη κατάστασή του και σε θέση να σκοράρει και να δημιουργεί φάσεις. Είναι πολύ φορμαρισμένος και θα είναι πονοκέφαλος για την άμυνα της Μπενφίκα. Μπορεί να μην είναι πολύ κινητικός, αλλά είναι πολύ δυνατός και με καλή τεχνική».

Μιγκέλ Βίτορ: «Χωρίς εμπιστοσύνη δεν μπορείς να αποδώσεις καλά. Ο Ρομπέρτο δεν άρχισε καλά στην Μπενφίκα, αλλά τώρα έχει αυτοπεποίθηση και έχει αποδείξει πως σπουδαίος τερματοφύλακας».

«Ο Μήτρογλου πετυχαίνει πολλά γκολ, αλλά υπάρχει και ο Σαβιόλα, που είναι πολύ καλός σε μικρό χώρο. Ο Βάις που παίζει στα άκρα είναι επίσης πολύ δυνατός».

Ορέστες: «Ο Ρομπέρτο είναι καλός τερματοφύλακας, αλλά στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν μπορείς να δεις την αξία του. Ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού δεν δοκιμάζεται, αφού υπάρχει μεγάλη διαφορά ποιότητας με τις άλλες ομάδες. Στο ‘Ντα Λους’ θα δούμε τι αξίζει, γιατί ο Ολυμπιακός δεν είναι τόσο δυνατός εκτός έδρας».

«Πέρσι που αντιμετώπισα τον Μήτρογλου, δεν είδα κάτι το ξεχωριστό. Στους αγώνες μας είχαμε περισσότερα προβλήματα με τον άλλο επιθετικό που είχε τότε ο Ολυμπιακός, τον Τζεμπούρ. Φέτος όμως είναι πιο δυνατός».

Βίτορ: «Δύσκολα θα έβρισκα κάτι καλύτερο»

Ικανοποιημένος από την παρουσία του στον ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε ο Μιγκέλ Βίτορ. «Ολα πάνε τέλεια. Ήταν δύσκολο να βρω κάτι καλύτερο», τόνισε ο Πορτογάλος στόπερ.

Βίτορ: «Δύσκολα θα έβρισκα κάτι καλύτερο»
MVP του προχθεσινού αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα Τρίπολης ήταν ο Μιγκέλ Βίτορ, αφού έχει καταφέρει να πετύχει πέντε γκολ με την ασπρόμαυρη φανέλα.

Ο Πορτογάλος αμυντικός μίλησε στην πατρίδα του για την αποχώρησή του από την Μπενφίκα, τη σχέση του με τον κόσμο της ομάδας και το ενδεχόμενο να κληθεί στην εθνική Πορτογαλίας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο 24χρονος παίκτης στην ιστοσελίδα «maisfutbol»

Για την μέχρι τώρα πορεία της συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ:

«Τόσο ομαδικά, όσο και ατομικά, όλα πάνε τέλεια. Ήταν δύσκολο να βρω κάτι καλύτερο. Είμαστε στη δεύτερη θέση, τρεις βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό και έχουμε μία νίκη και μία ισοπαλία στο Europa League. Παίζω όπως το επιθυμούσα και επίσης κατέρριψα το ρεκόρ μου στα γκολ. Βέβαια, όταν δεν παίζεις είναι δύσκολο να κάνεις σχέδια και προβλέψεις. Όταν ήρθα στην Ελλάδα, σκεφτόμουν πώς θα πετύχαινα πέντε γκολ μέχρι το τέλος της περιόδου. Αυτός θα ήταν ο στόχος μου. Ευτυχώς, έφτασα σ' αυτό το στόχο νωρίς, μέσα στον Οκτώβριο. Και δίνει μεγαλύτερη αξία στην επίδοσή μου το γεγονός ότι ούτε ένα γκολ δεν είναι με πέναλτι».

Για το μπέρδεμα με το γκολ με τον ΟΦΗ:

«Στην Κρήτη, στο ματς με τον ΟΦΗ το γκολ αρχικά πιστώθηκε σε άλλο ποδοσφαιριστή. Ωστόσο, ο σύλλογος μου είπε ότι το γκολ πιστώθηκε σε εμένα (σ.σ. η Σούπερ Λίγκα μέσω του επίσημου σάιτ της, πάντως, δίνει ως σκόρερ τον Νέτσιντ). Ήταν το μοναδικό που σημείωσα με το πόδι, όλα τα άλλα ήταν με κεφαλιές».

Για την αποχώρησή του από την Μπενφίκα:

«Σαφώς, τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί διαφορετικά, αλλά δεν θα πω ότι είμαι πληγωμένος. Δεν σκέφτομαι πλέον τι έγινε. Επί πολλά χρόνια είχα λίγο χώρο και με την παραμονή του νυν προπονητή, καταλάβαινα ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να έχω ευκαιρίες».

Για την σχέση του με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ:

«Οι Έλληνες οπαδοί είναι πραγματικά πολύ ενθουσιώδεις. Τα πράγματα πηγαίνουν καλά για μένα και την ομάδα και μου δείχνουν πολλή αγάπη. Ήταν πολύ καλό για μένα να συνειδητοποιήσω ότι εκτιμούν τη δουλειά μου».

Για το αν σκέφτεται την εθνική Πορτογαλίας:

«Έίναι ένα όνειρο το οποίο έχω, αλλά γνωρίζω ότι έχω παίξει λίγο τα τρία τελευταία χρόνια και πρέπει να κάνω μία ή δύο χρονιές στο επίπεδο που είμαι τώρα για να κληθώ. Ελπίζω η εθνική Πορτογαλίας να πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά δύσκολα θα είμαι εγώ εκεί. Η ομάδα ήδη έχει διαμορφωθεί. Αλλά είναι μία σκέψη που κάνω και θα συνεχίσω να δουλεύω γι΄ αυτό. Οι άνθρωποι με γνωρίζουν, αλλά δεν αρκεί να έχεις δουλέψει με τις μικρές Εθνικές για να κληθείς στην ομάδα των Ανδρών. Θα συνεχίσω το δρόμο μου και παράλληλα θα κρατώ ζωντανή την επιθυμία μου. Προς το παρόν, συνεχίζω να βοηθώ μόνο τον ΠΑΟΚ».

Όταν σφυρίζουν ο Ιωαννίδης κι ο Βοσκάκης!!

Τώρα αρχίζει το καλύτερο κομμάτι του φετινού πρωταθλήματος. Όσα είδαμε μέχρι την έβδομη αγωνιστική ήταν… στάχτη στα μάτια. Ούτε καν με προϊδέασε τι θα ακολουθήσει.

Όταν σφυρίζουν ο Ιωαννίδης κι ο Βοσκάκης
Του Γιώργου Ζαχαριάδη
Ούτε Ιωαννίδης υπήρχε, σαν τον… Ιωαννίδη της Τούμπας, του περασμένου Σαββάτου, ούτε Βοσκάκης σαν αυτόν της Βέροιας.

Σποραδικά παρακολουθήσαμε μερικές… άστοχες (είμαι διακριτικός) διαιτησίες, σαν εκείνη της Κομοτηνής, με τον ΟΦΗ, όταν ο Ντίτσος δεν είναι το χέρι του Μακρή με το οποίο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ή σαν εκείνη του Μάνταλου με τα χέρι του Μπούρμπου, στο 1-1 του ΠΑΟΚ, στο Γεντί Κουλέ. Και ο Μαντάκης, στην Ξάνθη με τον Άρη, δεν είδε πέναλτι και έπρεπε να πάει από το αυτί στο δάσκαλο, όπως λέει ο αμίμητος Παναγιώτης Βαρούχας για τη συγκεκριμένη περίπτωση.

Όσα συγκρατήσαμε από τις πρώτες επτά αγωνιστικές, ωχριούν μπροστά στα κατορθώματα των δύο διαιτητής των όγδοης αγωνιστικής, που ουσιαστικά δεν έκαναν τίποτε περισσότερο από το να δώσουν συνέχεια στην κατάπτωση, την εξαθλίωση της ελληνικής διαιτησίας.

Όχι πως ίδρωσε κανενός το αυτάκι… Τι να συζητούμε τώρα.

Μήπως νομίζετε ότι «σκιάχτηκε» ο επικεφαλής της επιτροπής ορισμού, ο Βεροιώτης Καραμελίδης, όταν του ζήτησαν το λόγο για τα «θαύματα» του Βοσκάκη οι παράγοντες του Αρη. Όχι βέβαια.

Μάλιστα, μαθαίνω ότι δεν άντεξε και ζήτησε (χωρίς να έχει τέτοια δικαιοδοσία) να απομακρυνθούν από την κερκίδα των επισήμων (;;;)

Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να σαν αναφέρω –και να θυμίσω- ότι έχω αναφερθεί σε διαιτησίες που έχουν ευνοήσει τον ΠΑΟΚ, σε προηγούμενο άρθρο μου. Και μάλιστα, μετά από αγώνα του δικεφάλου, έχω σταθεί σε συγκεκριμένα ευνοϊκά σφυρίγματα που έχουν «εισπράξει» από την αρχή του πρωταθλήματος και είχε το θράσος να ανακινήσει θέμα διαιτησίας πολύ πριν του τύχη ο Ιωαννίδης.

Τώρα λοιπόν, που εμφανίστηκαν οι δυό… μοναδικής ομορφιάς διαιτησίες, το παιχνίδι απέκτησε νέους κανόνες.
Στον ΠΑΟΚ αναρωτιούνται τι συμβαίνει, τώρα που πλησιάζει ο μεγάλες αγώνας με τον Ολυμπιακό. Αναρωτιούνται αν υπάρχει οργανωμένο σχέδιο ή όλα είναι τυχαία, όπως έχουμε συνηθίσει.

Στον Άρη, ορισμένοι βρήκαν ευκαιρία να λαϊκίσουν και έκαναν λόγο για… εισαγγελέα. Μεγάλο καημό έχει ο εισαγγελέας για τη διαιτησία του Βοσκάκη. Εκτός κι αν παρακολούθησε το παιχνίδι…

Πάντως, ένα μεγάλο πρόβλημα για τον Άρη είναι ότι δεν διαθέτει παράγοντες με το ειδικό βάρος που θα του επιτρέψει μια… κουβέντα παραπάνω με τα κέντρα αποφάσεων. Όχι πως αυτό αποτελεί μειονέκτημα για να γίνεται συνεχώς λεία ορισμένων διαιτητών, χωρίς να γνωρίζουμε γιατί δεν σφυρίζουν όσα βλέπουν και εκτίθενται. Αλλά, τι κι αν εκτίθεται, το πολύ πολύ να μείνει μια – δύο αγωνιστικές εκτός ορισμών και θα επανέλθει δριμύτερος.

Ο Αρης, έναντι του ΠΑΟΚ, αν υποθέσουμε ότι προσπαθεί να αντιπαρατεθεί με όλους αυτούς που του βάζουν τρικλοποδιές, δείχνει αδύναμος και ίσως μόνο μια γενίκευση της αντίδρασής του και ίσως η συμμετοχή σε ένα κοινό μέτωπο θα τον διευκόλυνε.

Υ. Γ. Τώρα που ο ΠΑΟΚ θα… χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι για τον Ιωαννίδη, μην ξεχάσει να μοιράσει πάλι το βιογραφικό του Ιβαν Σαββίδη… Πηγή: sport-fm.gr

«Γκαντέμης ο Κουκουλάκης»

Από τον βοηθό του «κρεμάστηκε» ο Μιχάλης Κουκουλάκης στο χθεσινό ματς του Παναθηναϊκού με τον Πανθρακικό, όπως τόνισε ο Παναγιώτης Βαρούχας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Δείτε τον έλεγχο των διαιτητών.

«Γκαντέμης ο Κουκουλάκης»
Για μικρολαθάκια στον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Πλατανιά έκανε λόγο ο Παναγιώτης Βαρούχας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, όμως στάθηκε περισσότερο στην χθεσινή… γκαντεμιά του Μιχάλη Κουκουλάκη.

Ο Κρητικός ρέφερι «κρεμάστηκε» από τον βοηθό του, αφού στο 63’ είχε δείξει το σημείο του πέναλτι σε φάση με τον Μαρινάκη, αλλά πήρε την απόφασή του πίσω λόγω της υπόδειξης για οφσάιντ του βοηθού του.

«Ήταν μία διαιτησία που ήθελε ψυχανάλυση», το σχόλιό του για την αναμέτρηση της Βέροιας με τον Άρη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο πρόεδρος του συνδέσμου διαιτητών Αθήνας στην εκπομπή «Πνίξτε τον Φουνταριστό» με τους Γιώργο Θαναηλάκη και Μηνά Τσαμόπουλο

Η κριτική του για τους αγώνες της Σούπερ Λίγκας

Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2013

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 3-0
Διαιτητές: Γεώργιος Κύζας, Δαμιανός Ευθυμιάδης, Ιορδάνης Δημητριάδης
4ος Διαιτητής: Ανδρέας Παππάς

«Το σκορ από το 15’ βοήθησε τον διαιτητή και πέρασε από το Περιστέρι χωρίς να τον θυμάται κανείς. Είναι μεγάλη υπόθεση αυτό το πράγμα. Ο πρώτος βοηθός ήταν σωστός, ο δεύτερος έκανε κάτι λαθάκια σε υποδείξεις οφσάιντ με τον Ναπολεόνι»

Π.Α.Ο.Κ. - ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ 2-0
Διαιτητές: Κωνσταντίνος Ιωαννίδης, Μιχαήλ Καρσιώτης, Χρήστος Μπαλτάς
4ος Διαιτητής: Δημήτρης Στυλιάρας

«Ο Ιωαννίδης δείχνει προβληματισμένος σε εύκολες φάσεις. Η παρουσία του δεν είναι αισθητή και πρέπει να έχει περισσότερη ενέργεια. Ένα πέναλτι στο 92' δεν το έδωσε στον ΠΑΟΚ. Στα πρώτα λεπτά ο Φουρτάδο κάνει δύο μαρκαρίσματα απανωτά στον Λίνο και έπρεπε να δώσει κάρτα. Επίσης, έπρεπε να δείξει κίτρινη κάρτα στον Κατσουράνη για τις διαμαρτυρίες του».

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-4
Διαιτητές: Απόστολος Αμπάρκιολης, Λάζαρος Δημητριάδης, Χασάν Κούλα
4ος Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης

«Δεν έκανε το μεγάλο λάθος σε καίριες φάσεις ο Αμπάρκιολης. Έκανε σε απλές φάσεις, όπως στον πειθαρχικό έλεγχο. Ο πρώτος έκανε λάθος σε οφσάιντ του Φουστέρ, ενώ ήταν σωστός στο οφσάιντ του Μήτρογλου και μετά στο γκολ που πέτυχε αργότερα ο επιθετικός του Ολυμπιακού».

Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2013

ΒΕΡΟΙΑ – ΑΡΗΣ 0-1
Διαιτητές: Μιχαήλ Βοσκάκης, Γεώργιος Σταυρουλάκης, Εμμανουήλ Βλάσσης
4ος Διαιτητής: Δημήτριος Θάνος

«Ήταν μία διαιτησία που ήθελε ψυχανάλυση! Λες και ήθελε να αδικήσει τον εαυτό του ο Βοσκάκης. Στον πειθαρχικό έλεγχο τα έκανε μαντάρα. Στο 93’ αποβάλει τον Οικονομόπουλο του Άρη, αν και υπάρχει πέναλτι και έπρεπε να δώσει κίτρινη. Μετά πάει να τον χαιρετίσει ένας παίκτης του Άρη και του δείχνει δεύτερη κίτρινη και τον αποβάλει. Από την πλευρά του, ο βοηθός απλώνει το χέρι του και δέχεται τα ειρωνικά συγχαρητήρια του Πουλίδο».

ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ - SKODA ΞΑΝΘΗ 1-5
Διαιτητές: Αθανάσιος Γιάχος, Νικόλαος Φαντόπουλος, Κοσμάς Χαρίσης
4ος Διαιτητής: Ιωάννης Τοπούζης

«Ο Γιάχος πατάει γερά στο γήπεδο, είναι άνετος και ωραίος, όπως και οι βοηθοί του. Δεν προβλημάτισε με την απόδοσή του».

ΑΠΟΛΛΩΝ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 1-1
Διαιτητές: Αλεξάνδρος Αρετόπουλος, Αλέξανδρος Γρέβενης, Ιωάννης Κοντιζάς
4ος Διαιτητής: Σταύρος Τριτσώνης

«Ο Αρετόπουλος προβληματίστηκε με τις κακές διαιτησίες που έκανε στην αρχή και δείχνει καλύτερος πλέον. Η σωματοδομή του εντυπωσιάζει και θα έχει καλή πορεία».

Ο.Φ.Η. – ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 1-1
Διαιτητές: Ιωάννης Καμπαξής, Δημήτριος Βερρής, Βασίλειος Καμπούρης
4ος Διαιτητής: Γεώργιος Λιαχούδης

«Ο Καμπαξής έβγαλε το κρητικό ντέρμπι χωρίς προβλήματα. Έκανε κάποια μικρά λάθη στον πειθαρχικό έλεγχο, αλλά η συνολική του απόδοση καλύπτει όλα τα υπόλοιπα».

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 1-2
Διαιτητές: Μιχαήλ Κουκουλάκης, Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, Παναγιώτης Σταθόπουλος
4ος Διαιτητής: Μάριος Λαμπρόπουλος

«Έχω πει πολλές φορές πως ο Κουκουλάκης είναι γκαντέμης, όμως χθες τον γκαντέμιασε ο βοηθός του. Φαίνεται πως ήταν παρασυρμένος εν όψει της 28ης Οκτωβρίου, και με σηκωμένη τη σημαία μπήκε στο γήπεδο και έκανε λάθος με την υπόδειξη οφσάιντ, την ώρα που ο Κουκουλάκης είχε υποδείξει πέναλτι. Για αυτό λέω ότι ο κ. Κουκουλάκης δεν λέει να αγιάσει. Είχε καλή διαιτησία, αλλά εκεί έγινε το λάθος».

Υπομονή μέχρι αύριο!

Διορία μέχρι αύριο για να δώσει την τελική του απάντηση ζήτησε ο Πάμπος Χριστοδούλου στον Λεβαδειακό, αφού υπάρχει ενδιαφέρον και από ην Ομοσπονδία της Κύπρου.

Υπομονή μέχρι αύριο
Στον «αέρα» παραμένει το θέμα του προπονητή στον Λεβαδειακό.

Ο Πάμπος Χριστοδούλου παρακολούθησε το προχθεσινό παιχνίδι των Βοιωτών με τον Ατρόμητο, τα είπε σε πολύ καλό κλίμα με τον Γιάννη Κομπότη και όλα δείχνουν ότι εκείνος θα διαδεχθεί τον Τάκη Λεμονή στον πάγκο της ομάδας.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι με το μέρος των «πρασίνων», αφού ο 46χρονος τεχνικός είναι από τα φαβορί να αναλάβουν την εθνική Κύπρου μετά την λύση της συνεργασίας με τον Νίκο Νιόπλια.

Οι ιθύνοντες της Ομοσπονδίας έχουν έρθει σε επαφή μαζί του και του ασκούν ασφυχτική πίεση για να αποδεχθεί την πρότασή τους.

Για αυτό τον λόγο ο κ. Χριστοδούλου ζήτησε διορία μέχρι αύριο από τη διοίκηση του Λεβαδειακού να «ζυγίσει» καλά τα πράγματα για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Εφόσον δεν προχωρήσει η περίπτωση του Κύπριου κόουτς, ως εναλλακτικές λύσεις εξετάζονται εκείνες των Καραγεωργίου, Βλάχου και Χατζηνικολάου. Πηγή: sport-fm.gr

Περιμένει κόσμο με Μακάμπι!

«Ραντεβού» με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ έκλεισε ο Ιβάν Σαββίδης με την ανακοίνωση που εξέδωσε μέσω της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ μετά το τέλος του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης. Τι γίνεται στο αγωνιστικό κομμάτι.

Περιμένει κόσμο με Μακάμπι
Κάλεσμα στους οπαδούς του ΠΑΟΚ να γεμίσουν την Τούμπα στον πρώτο ευρωπαϊκό χωρίς να είναι κεκλεισμένων των θυρών απηύθυνε ο Ιβάν Σαββίδης, μέσω της χθεσινής του ανακοίνωσης.

Στο προχθεσινό παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης η παρουσίαση του κόσμου ήταν μειωμένη κατά 50%, αφού κόπηκαν 13.637 εισιτήρια και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό έφτασαν τα 24.633.

Ο μεγαλομέτοχος της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ ήταν εκνευρισμένος για την διαιτησία του Ιωαννίδη, όμως χάρηκε με την αντίδραση της ομάδας του και για αυτό τον λόγο θέλησε να ανανεώσει το ραντεβού του με τους οπαδούς την προσεχή Πέμπτη με την Μακάμπι Χάιφα για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League.

Πρόθεση του ισχυρού άνδρα του συλλόγου είναι να είναι γεμάτη η Τούμπα, ενώ παράλληλα ζήτησε με έμμεσο τρόπο ο κόσμος να βγάλει το καλό του πρόσωπο και να στείλουν το μήνυμα στην UEFA πως δεν θα επαναληφθούν τα άσχημα περιστατικά του παρελθόντος.

Μάλιστα, η διοίκηση έχει ξεκινήσει μία δυναμική διαφημιστική καμπάνια – μέσω του διαδικτύου – για τα εισιτήρια των αγώνων με τους Ισραηλινούς και την Άλκμααρ, ευελπιστώντας να φτάσει σε sold out.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Χουμπ Στέφενς είδε με ικανοποίηση τους Κίτσιου (είχε κράμπες στον αγώνα με τον Αστέρα) και τον Βούκιτς (αποχώρησε με πρόβλημα στη γάμπα την προηγούμενη αγωνιστική).

Για τον νεαρό αμυντικό το ιατρικό επιτελείο έλεγε πως ήταν φυσιολογικό να νιώθει κράμπες, ενώ ο Σέρβος έκανε ατομικό πρόγραμμα το προηγούμενο διάστημα και όλα δείχνουν ότι θα τεθεί στη διάθεση του Ολλανδού προπονητή. Πρέπει να σημειωθεί ότι χαλαρές προπονήσεις ξεκίνησε και ο Κωνσταντινίδης που είχε κάνει επέμβαση σκωληκοειδίτιδας.Πηγή: sport-fm.gr

Πισωγύρισμα…!

Έντονος προβληματισμός στον Παναθηναϊκό μετά την εντός έδρας ήττα με 2-1 από τον Πανθρακικό. Ασφαλής ο Αναστασίου. Κρίσιμα τα πολύ δύσκολα ματς που ακολουθούν. Επαφές στο Λονδίνο για Νταμπίζα.

Πισωγύρισμα…
Μετά από ένα σερί ελπιδοφόρων εμφανίσεων, η διακοπή του πρωταθλήματος φαίνεται πως επηρέασε αρνητικά τον Παναθηναϊκό. Η ήττα με 2-1 από τον Πανθρακικό στη Λεωφόρο αποτέλεσε πισωγύρισμα για τους «πράσινους», που προβλημάτισαν με την εικόνα τους.

Το πρόβλημα δεν εντοπίζεται τόσο δημιουργικά, όσο στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας. Οι «πράσινοι» απειλήθηκαν σε πολλές περιπτώσεις, ήταν ευάλωτοι στις αντεπιθέσεις και επιρρεπείς στα λάθη. Οι αμυντικοί έχαναν συχνά τους παίκτες τους, ο Καπίνο έκανε μία ακόμη κακή εμφάνιση, ενώ εντοπίστηκε και πάλι η αδυναμία στο ψηλό παιχνίδι.

Ο Γιάννης Αναστασίου επωμίστηκε μετά το ματς την ευθύνη. Η θέση του δεν κινδυνεύει, καθώς εξακολουθεί να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της διοίκησης. Όμως όπως κάθε επαγγελματίας θα κριθεί εκ των αποτελεσμάτων και τα προσεχή παιχνίδια είναι κρίσιμα για όλους. Οι «πράσινοι» παίζουν το Σάββατο και την επόμενη Τετάρτη με τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο, για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο (στη ρεβάνς του 2-1 της Λεωφόρου) αντίστοιχα, ενώ ακολουθούν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο στις 2 Νοεμβρίου και μία εβδομάδα μετά η αναμέτρηση με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Έχασε το ρεκόρ, χάλασε τη γιορτή

Η χθεσινή ήττα συνδυάστηκε με την 500η εμφάνιση της ομάδας στο «Απόστολος Νικολαΐδης» για το πρωτάθλημα και ήταν η πρώτη μετά από 65 ματς, στα οποία ο Παναθηναϊκός είχε 55 νίκες και 10 ισοπαλίες. Οι «πράσινοι» ήταν αήττητοι από την 1η Σεπτεμβρίου του 2002, όταν σε αγώνα κεκλεισμένων των θυρών είχαν χάσει με 1-0 από την Προοδευτική.

Μένει Αγγλία ο Νταμπίζας

Ο Νίκος Νταμπίζας παραμένει στην Αγγλία συνεχίζοντας παράλληλα και τις επαφές του για υποθέσεις που αφορούν τον Παναθηναϊκό. Σήμερα θα δει τον αγώνα Κρίσταλ Πάλας-Φούλαμ και πληροφορίες αναφέρουν πως θα έχει συζητήσεις για τον Κουίνσι με ενδιαφερόμενες αγγλικές ομάδες, ενώ θα τα πει με τον Γιώργο Καραγκούνη (αν και δεν τίθεται θέμα επιστροφής του μέχρι το καλοκαίρι). Πηγή: sport-fm.gr

Ξέσπασε ο Μίτσελ στα Χανιά!

Ψυχολογικές «ντόπες» από τον Μίτσελ εν όψει του αγώνα με την Μπενφίκα, σύμφωνα με όσα είπε στους παίκτες του Ολυμπιακού μετά το ματς στα Χανιά. «Αν παίζουμε έτσι, δεν φοβόμαστε κανέναν», τόνισε.

Ξέσπασε ο Μίτσελ στα Χανιά
Απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνιση και την ανατροπή που πέτυχαν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού ήταν ο Μίτσελ, όπως φάνηκε σε αυτά που είπε στους παίκτες του μετά τη νίκη επί του Πλατανιά στα Χανιά.

«Έτσι, ναι! Είμαστε ομάδα», φώναζε δυνατά ο Ισπανός προπονητής και συνεχάρη κάθε παίκτη ξεχωριστά των Πειραιωτών με ένα δυνατό χτύπημα στην πλάτη.

«Αν παίξουμε 90 λεπτά όπως στο τέλος του σημερινού (προχθεσινού) παιχνιδιού, κανείς δεν μπορεί να μας νικήσει, ούτε η Μπενφίκα, ούτε κανείς», τόνισε ο 50χρονος προπονητής και πρόσθεσε: «Αν παίζουμε όπως στο δεύτερο ημίχρονο, δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν και τίποτα».

Με αυτό τον τρόπο ο Μίτσελ θέλησε να ανεβάσει ψυχολογικά εν όψει του μεθαυριανού αγώνα με την Μπενφίκα στη Λισαβόνα για την 3η αγωνιστική του Champions League.

Ο Ισπανός διέκρινε πως οι «ερυθρόλευκοι» λειτούργησαν πολύ καλά ως σύνολο και έκαναν απλά τα πράγματα, όταν ήταν με την πλάτη στον τοίχο από τον τρόπο με τον οποίο που είχε παρατάξει τους Κρητικούς ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο προπονητής των νταμπλούχων Ελλάδας περιμένει να διαπιστώσει σε τι κατάσταση είναι ο Χοσέ Χολέμπας, την ώρα που ο Μπονγκ δεν προλαβαίνει να είναι έτοιμος μετά τον τραυματισμό του σε προπόνηση του Καμερούν. Ο Ελληνογερμανός είναι ο μοναδικός που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο αριστερό άκρο της άμυνας, αφού ο Παπάζογλου και ο Τόρες δεν είναι δηλωμένοι στη λίστα της UEFA.

Όλα δείχνουν ότι ο διεθνής άσος θα καταφέρει να καλύψει τη συγκεκριμένη θέση, όμως αν δεν ξεκινήσει εκείνος τότε θα προτιμηθεί ένας εκ των Μανιάτη ή Σαλίνο.

Πάντως, στις προσεχείς προπονήσεις ενδέχεται να δοκιμάσει στο ρόλο του αριστερού μπακ τον Σιόβα, τον οποίο δεν χρησιμοποίησε καθόλου στα Χανιά και δείχνει ότι τον θέλει απόλυτα ξεκούραστο.

Από εκεί και πέρα, ο Γιαταμπαρέ δεν θα είναι έτοιμος για το μεθαυριανό ματς, αν και υπάρχει η πιθανότητα να είναι στην αποστολή για να ταξιδέψει ο Ολυμπιακός με 20 παίκτες στη Λισαβόνα. Πηγή: sport-fm.gr

Το λες και... μπαλωθιά!!

Ένα εκπληκτικό γκολ-"μπαλωθιά" από τον Πάγκαλο ανάγκασε τον Ολυμπιακό Βόλου στην πρώτη φετινή ήττα του από τα Χανιά με 2-1 στα Περιβόλια.

Το λες και... μπαλωθιά
«Μαζί… σκοράραμε», θα μπορούσε να φωνάζει ο Κώστας Πάγκαλος, λίγα δευτερόλεπτα μετά το υπέροχο γκολ που πέτυχε και χάρισε τη νίκη στην ομάδα των Χανίων επί του Ολυμπιακού Βόλου.

Η ομάδα του Μουράτ Σεροπιάν ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, άνοιξε το σκορ με τον Μανωλά στο 49’, όμως ο Πινδώνης ισοφάρισε στο 52’ σε 1-1. Τότε, ήρθε ο αρχηγός των Κρητικών να πετύχει ένα υπέροχο γκολ και να διαμορφώσει το τελικό 2-1, το οποίο έφερε τα Χανιά στους επτά πόντους και ανάγκασε τον Ολυμπιακό Βόλου στη φετινή πρώτη του ήττα στην Football League.

Χανιά (Μ. Σεροπιάν): Θεοδωρόπουλος, Χατζηησαΐας, Βασιλόγιαννης (82’ Μπουντόπουλος), Παπατζίκος, Πότσι, Ζντράβκοβιτς, Πάγκαλος, Μανωλάς, Λουκίνας (69’ Βαλλιάνος), Τσάτσος (84’ Ζαριάς), Παγώνης.

Ολυμπιακός Βόλου (Γ. Βαζάκας): Γκίτκος, Ακόστα, Ολίσε (55’ Κατσίκης), Γκούρμας, Αρβανίτης, Γιαλούσης, Δεινόπαπας (57’ Μπρέσκα), Καπετάνος (81’ Γιενγκά), Κατσιαρός, Μελίσσης, Πινδώνης.

Διαιτητής: Ευαγγέλου (Αθηνών)
Βοηθοί: Νακόπουλος, Χριστοδούλου (Αθηνών)

Τα αποτελέσματα της τέταρτης αγωνιστικής της Football League…

ΝΟΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Αχαρναϊκός – Ηρακλής Ψαχνών 1-3
(74’ Ογκουνσότο 78’ Ογκουνσότο (αποβολή) - 53’, 56’ Κρητικός, )

Φωκικός – Παναχαϊκή 2-1
(19’ Γουάρντεν, 45+1’ Φράγκος - 9’ Γκαντιάγκα, 43’ Μπόγιτς (κόκκινη))

Επισκοπή – Βύζας Μεγάρων 2-0
(45’ Τζέσι, 50’ Σουμπασάκης)

Φωστήρας – Γλυφάδα 1-1
(51’ Παναγιωτόπουλος - 29’ Γκέζος)

Παναιγιάλειος – Αστέρας Μαγούλας 1-0
(4’ Ιωάννου, )

Δευτέρα, 21/10
Χανιά – Ολυμπιακός Βόλου 2-1
(49’ Μανωλάς, 84’ Πάγκαλος – 52’ Πινδώνης)

Καλλιθέα – Πανηλειακός (18:00)


ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Τύρναβος – Αναγέννηση Καρδίτσας 1-0
(64’ Ντε Πάουλα)

Καβάλα – Εθνικός Γαζώρου 1-2
(34’ Καπνίδης – 33’ Σκέριανιτς, 65’ Κοσμίδης (αποβολή), 85’ Ναστέφσκι)

Δόξα Δράμας – Κέρκυρα 1-3
(90’ Κιάσσος - 16’ Σουάνης, 33’ Κοντος, 90’ Καραδημητρος)

Ζάκυνθος – Πιερικός 2-1
(44’ Οικονόμου, 65’ Κυριακίδης – 38’ Κέρι

Ηρακλής – Αναγέννηση Γιαννιτσών 2-1
(9’ Γιάρολιμ, 39’ Κυργιάκος – 73’ Καράμπελας)

Βατανιακός – Αιγινιακός 0-0
(90+2 Κυπαρίσσης)

Νίκη Βόλου – Απόλλων Καλαμαριάς  4-0 Πηγή: sport-fm.gr